The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 16:38
No jak dla mnie Małecki ma szanse z powodzeniem zastąpić Zieńczuka, który i tak bardzo mało wniósł wczoraj do gry, a zmiana jaką Mały dał w meczu z Liverpoolem była conajmniej dobra. On w przeciwieństwie do Zienia potrafi i nie boi się dryblować. Bardzo liczę na to, że Skorża da mu szansę w rewanżu z żydami. Na MŚ U20 grał na tej pozycji, więc dla niego to nie nowość.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2008, 16:42
Jakby ten Nei wypalil to bedzie mogl zagrac w rewanzu z Beitarem?
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2008, 16:47
Jakby na to nie spojrzeć dostaliśmy 3 razy w tyłek:
odejęcie Kokoszki, Dudki i Paulisty.

A przyszedł Singlar i myślę że pożytku będzie tyle co z Diaza. Potencjał tej 3 był jednak ogromny. A jak się teraz patrzy na grę Cantoro to jednak żal bierze że nie moze go Dudka zastąpić, to samo z Baszczynskim na prawej stronie(Kokoszka).

Nie mówiąc o tym jakie kontry mógłby wyprowadzić Paulista.
Jak awansujemy to możę jeszcze te straty jakoś wyrównamy, ale jak nie to niestety ale będziemy już tylko słabsi. Cantoro się starzeje, podobnie Baszczyński. Nie ma w drużynie potencjału żeby ich zastąpić.

Wiem że drużynę trzeba odmładzać. Ale za taką kasę jaką dysponujemy, ciężko będzie znależć młodszego zawodnika pokroju Paulisty, albo Dudki. I koło się zamyka. Koło które doprowadziło do najsłabszej Wisły w historii jej występów w pucharach.
Słabszej nawet od sezonu z grupy UEFA, bo wtedy był jeden wielki potencjał, Kuba Błaszczykowski, którego mógł zazdrościć Feye, Basel, czy taki Beitar.

Teraz nie mamy niczego czego Beitar może zazdrościć a na czego ich po prostu nie stać
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2008 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 31.07.2008, 16:53
e napisał(a):Wyświetl post
Jakby ten Nei wypalil to bedzie mogl zagrac w rewanzu z Beitarem?
nie, nie moglby zagrac.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.07.2008, 17:02
emjot napisał(a):Wyświetl post
proszę Cię...
jak Głowę może zastąpić człowiek który ma w I drużynie na swoim koncie chyba ze 3 mecze w PE i 1 w superpucharze
w meczu z Jagiellonią czy Polonią Bytom nic nie ujmując tym klubom przy boku Clebera dałby może radę
ale nie w el. LM

Mączyński ... to samo, choć może jest on bardziej doświadczony i utalentowany, ale pamiętasz jak zagrał w lidze z ŁKS
Małecki ... nie żartujmy

pisałem to z lekką doza ironii... która wytłumaczyłeś w pierwszym zdaniu

cóż lepiej żeby wybuchły te nasze talenty
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2008, 17:17
Nei wypali raczej, ale i tak za pozno na beitar. Trzeba liczyc na naszych obecnych kopaczy i na to ze sciagniemy jakiegos obronce bo nawet w lidze moze byc ciezko.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.07.2008, 17:45
Co do Smolarka, to patrzac mega optymistycznie.. jakby Cupialowi zalezalo osobiscie, to sadze, ze dalby rade zaplacic Ebiemu tyle ile chce ;-]

ale patrzac realnie, jest to totalna bajka

Co do Nei, to na 99% do nas przedzie:

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,55...9_procent.html
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 31.07.2008, 17:49
South napisał(a):Wyświetl post
pisałem to z lekką doza ironii... która wytłumaczyłeś w pierwszym zdaniu

cóż lepiej żeby wybuchły te nasze talenty
nie złapałem tej ironii

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 31.07.2008, 17:55
Obrońca też jest konieczny. Na razie stoper. Ale jeżeli jakimś cudem przejdziemy Beitar, będziemy grać w lidze dobrze to na kolejną edycję pucharów załatwienie prawego obrońcy jest koniecznością. To co pokazał ten Alvarez z Beitaru było całkiem do zaakceptowania. Właśnie fajnie jakby sprowadzili takiego twardego szybkiego zawodnika. Na lewą Brożek wystarczy moim zdaniem. Ma odpowiednie cechy a grać się tam nauczy.

Bardzo słaby mecz Wisły w obronie i defensywnej pomocy ujawnił że tak naprawdę nie mamy formacji na którą tak bardzo liczyliśmy. A to co wyprawiał Pawełek wypluwając przed siebie? Ludzie ja go do tej pory broniłem, ale gdyby nie odrobina farta to mogło być 2:0 i po meczu już w pierwszych minutach. Bo to on prowokował najgroźniejsze sytuacje mimo że 2 razy świetnie obronił.

Nie widać tego różowo.

Głównie uważam że Wisła bardzo słabo broniła zespołowo i grała w obronie bardzo mało agresywnie. To chyba wina tego że nasi stoperzy nie są za szybcy i baliśmy się wysoko wyjść. Niestety.
Niestety co powiedział Benhakeer o Głowackim może być prawdą i niestety odnosi się także do Clebiego. Z tak mało agresywną, mało pewną obroną nie ma szans, dodatkowo gdy gra obronna pomocy mimo 3 def. pomocników też bardzo słaba.

Odpadnięcie z Beitarem będzie oznaczało kolejny rok kadrowej stagnacji i jeszcze słabszy skład za rok w ew. pucharach. Wiele zawodników odejdzie a nie ma kto ich zastąpić. Mecz z Beitarem jest bardzo bardzo ważny dla sportowego poziomu Wisełki.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2008 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.07.2008, 18:10
Dla mnie transfer Neia może być dopięty nie na 99, a na 99,99%.

Nie zmienia to w niczym faktu, że Nei na razie nie jest zawodnikiem Wisły. Nie jeden zawodnik miał "tylko" przed sobą "testy medyczne" i już podpisywał kontrakt.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 31.07.2008, 18:24
Spokojnie. Tak jak napisał przedmówca- nie ma go jeszcze w Wiśle. Jak zobaczę go w koszulce oficjalnie zaprezentowanego to uwierzę.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 31.07.2008, 18:31
Co do Smolarka (pomijając oczywisty fakt że to czysta abstrakcja) to przecież to by był taki drugi Matusiak, tylko ja to widze ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.07.2008, 18:35
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
tylko ja to widze ?
tez tak uważam

mam nadzieję że ten Nei jutro podpisze kontrakt, choć obecnie bardziej przydałby się Jodłowiec...bo aż strach pomysleć jak będzie wyglądała gra obronna Wisły z baszczyńskim na stoperze...
a Kowalski pokazał w meczu z Legią że to niestety za wysokie progi dla niego...
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Proud : 31.07.2008 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Philips_Zaspa
Member

Od: 03.2008

Stary 31.07.2008, 18:40
Czytając wymysły prasy na temat transferów, to ja też muszę zobaczyć Neia w koszulce na oficjalnej prezentacji, żeby uwierzyć.
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !

Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 31.07.2008, 18:43
Całkowity sen w okienku letnim naszego zarzadu i Bednarza jak do tej pory ,jesli poskutkuje tym ze za tydzien odpadniemy z pucharow to naprawde bedzie niezla zenada . Bednarz moze se sciagac Neia i kogo tam jeszcze chce ,ale te transfery beda mialy tylko sens ,jak za tydzien wygramy z Beitarem ,tylko to moze uratowac Bednarza i zarzad przed kompromitacja
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 31.07.2008, 18:58
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Całkowity sen w okienku letnim naszego zarzadu i Bednarza jak do tej pory ,jesli poskutkuje tym ze za tydzien odpadniemy z pucharow to naprawde bedzie niezla zenada . Bednarz moze se sciagac Neia i kogo tam jeszcze chce ,ale te transfery beda mialy tylko sens ,jak za tydzien wygramy z Beitarem ,tylko to moze uratowac Bednarza i zarzad przed kompromitacja
A nie pomyślałeś, że wylosowaliśmy najtrudniejszego przeciwnika w 2 rundzie, bo prawdopodobnie większość innych nierozstawionych zespołów była pokroju FC Homel?
Wcześniej zarząd być może planował wzmocnienia w zależności od losowania 3 rundy, albo nie spieszyło im się bo uznali że i tak zdążą na 3 rundę.

Więc jaki widać może po prostu znowu mieliśmy niefarta w losowaniu, co kolejny raz wkurzy Cupiała i ostatecznie zdecyduje o braku dalszego zaangażowania?
Wydaje mi się że czekaliśmy i mieliśmy jakiś chytry plan.

Inaczej nie póścilibyśmy Paulisty, jeżeli nie było dużych pieniędzy na jakiegoś porządnego zawodnika. Chociaż cholera wie. Może było założenie że jak kupujemy Łobodzińskiego to Paulista automatycznie robi spadówę? I zdecydowano już pół roku temu o jego losie?
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2008 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 31.07.2008, 19:06
Nie iwem jaki jest pwood takiego zachowania ,ale pod zadnym wzgledem nie jest to madre postepowanie .Paradoksalnie brak wzmocnien bedzie mial tylko sens jak odpadniemy z Beitarem..
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.07.2008, 19:06
http://www.goool.pl/main.php?id=13786
Ciekawe ostatnie zdanie.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 31.07.2008, 20:51
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Co do Smolarka (pomijając oczywisty fakt że to czysta abstrakcja) to przecież to by był taki drugi Matusiak, tylko ja to widze ?
Zdaje się, że tylko Ty i kolega parę postów wyżej. Nie da się porównać tych dwóch zawodników, gdyż inny jest przebieg ich karier. Smolarek to gracz, który piłkarsko dojrzewał za granicą i nigdy nie miał do czynienia z polską ligą. Matusiak zas od podszewki uczył się futbolu w Łodzi. Inna istotna różnica to fakt, że Smolarek grał przez cały ubiegły sezon w miarę regularnie (wchodził na zmianę lub był zmieniany) w miarę regularnie, podczas gdy Matusiak grzał ławkę w Heerenveen i w Wisle. Łączy ich z pewnoscią to, że w przeciągu ostatniego półrocza obaj byli bez formy, ale "bez formy" w wykonaniu Matusiaka (przykład: puchar Polski) wygląda zupełnie inaczej niż "bez formy" w przypadku Smolarka.

Transfer Smolarka wydaje mi się jednak zupełnie nieprawdopodobny, więc nie ma nad czym dyskutować.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.07.2008, 20:59
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się, że tylko Ty i kolega parę postów wyżej. Nie da się porównać tych dwóch zawodników, gdyż inny jest przebieg ich karier. Smolarek to gracz, który piłkarsko dojrzewał za granicą i nigdy nie miał do czynienia z polską ligą. Matusiak zas od podszewki uczył się futbolu w Łodzi. Inna istotna różnica to fakt, że Smolarek grał przez cały ubiegły sezon w miarę regularnie (wchodził na zmianę lub był zmieniany) w miarę regularnie, podczas gdy Matusiak grzał ławkę w Heerenveen i w Wisle. Łączy ich z pewnoscią to, że w przeciągu ostatniego półrocza obaj byli bez formy, ale "bez formy" w wykonaniu Matusiaka (przykład: puchar Polski) wygląda zupełnie inaczej niż "bez formy" w przypadku Smolarka.

Transfer Smolarka wydaje mi się jednak zupełnie nieprawdopodobny, więc nie ma nad czym dyskutować.
łączy ich jeszcze jedno...Matusiak grając w Wiśle myślał że łaske nam robi że On, taka wielka gwiazda z ZACHODU gra w polskiej lidze...myśle że Smolarek równiez traktowałby Wisłe jako miejsce gdzie może się tyllko i wyłącznie odbudowac...niestety, ale my potzebujemy piłkarzy którzy dopiero walczą o mocną pozycje w świecie futbolu i o swoje nazwisko...albo graczy doświadczonych którzy jednak będą wkładac serce w gre...oczywiście nie wiem jak byłoby w przypadku Smolarka...ale raczej trawy by nie gryzł...

zresztą tak jak cytowany kolega napisał...i tak to są tylko plotki i wymysły dziennikarskie...
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2008, 21:13
a ja mam takie pytanie czy ewentualny transfer Neia byłby rekordem transferowym do polskiej ligi ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Weez3r
Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2008, 21:22
Najwyższe transfery do ligi polskiej

Imię i nazwisko Wysokość Czas transferu Klub sprzedający Klub kupujący
Maciej Żurawski 4 000 000 PLN lipiec 1999 * Lech Poznań Wisła Kraków
Miroslav Radović 3 150 000 PLN lipiec 2006 Partizan Belgrad Legia Warszawa
Tomáš Jirsák 2 800 000 PLN lipiec 2007 FK Teplice Wisła Kraków
Grzegorz Kaliciak 2 400 000 PLN czerwiec 1997 Sint-Truidense Wisła Kraków
Kamil Kosowski 2 400 000 PLN czerwiec 1999 Górnik Zabrze Wisła Kraków
Tomasz Łapiński 2 400 000 PLN styczeń 2000 Widzew Łódź Legia Warszawa
Marcin Burkhardt 2 400 000 PLN kwiecień 2006 Amica Wronki Legia Warszawa
Bartłomiej Grzelak 2 350 000 PLN grudzień 2006 Widzew Łódź Legia Warszawa
Arkadiusz Głowacki 2 300 000 PLN czerwiec 1999 Lech Poznań Wisła Kraków
Maciej Iwański 2 193 000 PLN czerwiec 2008 Zagłębie Lubin Legia Warszawa
Cezary Kucharski 2 050 000 PLN czerwiec 1995 FC Aarau Legia Warszawa
Marek Zieńczuk 2 000 000 PLN czerwiec 2004 Amica Wronki Wisła Kraków
Piotr Włodarczyk 2 000 000 PLN czerwiec 2000 Ruch Chorzów Śląsk Wrocław
Semir Štilić 1 675 000 PLN czerwiec 2008 Zeljeznicar Lech Poznań

http://pl.wikipedia.org/wiki/I_liga_..._ligi_polskiej

Przy obecnym kurcie Euro (3,2 zł) 850k ojro daje 2 720 000 zł, więc nie będzie to najwyższy transfer. Wyjdzie nawet taniej niż za Jirsaka
Ostatnio edytowane przez Weez3r : 31.07.2008 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 31.07.2008, 21:23
A więc witamy Nei'a w rodzinie Wisły!
Jeśli ktoś chciałby poznać jego dokonania w lidze portuglaskiej to mam prezent dla wszystkich
http://www.sporttv.pt/Videos/Videos.asp
Muszę przyznać, że te z 1 i 15 kolejki są przedniej urody.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 31.07.2008 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
Weez3r
Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2008, 21:27
czesiu napisał(a):Wyświetl post
A więc witamy Nei'a w rodzinie Wisły!
Jeśli ktoś chciałby poznać jego dokonania w lidze portuglaskiej to mam prezent dla wszystkich
http://www.sporttv.pt/Videos/Videos.asp
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę go w koszulce Wisły.

Wikipedia już ogłosiła, że Nei jest piłkarzem Wisły http://pl.wikipedia.org/wiki/Nei
Ostatnio edytowane przez Weez3r : 31.07.2008 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 31.07.2008, 21:53
Nie wiem na ile wiarygodne sa slowa mojego kumpla,notabene bulgara,z ktorym pracowalem pare lat,a ktorego siostrzeniec pyka w juniorach cska,ale tam wszyscy mowia ze nei przejdzie do wisly,podobno wszystko jest dograne, i nei dzisiaj nie pojawil sie na treningu wogole. pozdrawiam.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2008, 21:53
Dobry transfer. Od początku byłem "na tak". I wreszcie ktoś, kto dobrze gra głową
Jeszcze bramkarz i obrońca.
..
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.07.2008, 21:54
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ei/profil.html
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
serpico
Junior Member

Stary 31.07.2008, 22:06
Doswiadczenie Wislackich transferow nauczylo mnie aby nie cieszyc sie dopoki nie zobacze zawodnika na oficjalnej prezentacji.

No ale jesli rzeczywiscie sie uda, to z duza doza prawdopodobienstwa mozna stwierdzic, ze to najbardziej uznany obcokrajowiec jaki zagra w polskiej lidze.

To juz nie napastnik, ktory strzelil 3 bramki na sezon, wyladowal na lawce i chce zmienic klub. Dawno nie bylo transferu kiedy przychodzila do nas gwiazda jakiejs druzyny, i to gwiazda silnego CSKA Sofia, ktora miala przewage w sparingach z Wisla. Brazylijski napastnik strzelajacy kilkanascie bramek na sezon.
Nie obawiajmy sie tego przyznac, cieszyc sie tym transferem przez duze T, bo jest z czego. Pamietajmy, ze gdyby nie degradacja klubu CSKA nawet nie spojrzaloby na oferte Wisly, a cena wywolawcza oscylowalaby zapewne w okolicach 2-3 mln Euro.

Ktos tez kiedys pytal dlaczego w takim razie nie mia ofert z silnych lig zachodnich ? Otoz sprawa jest prosta. Tamtejsze kluby w tych granicach cenowych - ok 1 mln Euro - maja mase sprawdzonych napastnikow na swoim podworku wiec po prostu siegaja po ktoregos z nich, po co ryzykowac? Poza tym kiedy gral w Portugalii chcial go np. Werder.
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.07.2008, 22:08
rozumiem, ze kolega Nei w rewanzu nie zagra?

szkoda, ze transfer tak pozno.
Odpowiedz cytując
mrawczu
Senior Member

Stary 31.07.2008, 22:09
ja również czekam na Nei'a na oficjalnej prezentacji. Oby jutro

co do Ebiego w Wiśle... ktoś niedawno powiedział że "pytać można o każdego" (przy Lehmanie )
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów