|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jade na mecz rewanzowy choc mieszkam 500 km od Krakowa i bede dopingowal z calych sił. Komplet musi byc i fantastyczny doping, a wtedy wygramy. Wczoraj bylem strasznie zly, ale gdy teraz emocje opadly wiem i wierze, ze awansujemy. Wisla!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Tak. Myślę, że np. Mączyński mógłby zagrać gorzej.
Ale ogólnie takie gdybanie nie ma sensu. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
To zrozum że Jirsak sam prosił o zmiane a Boguski był tak wytyrany jak koń po westernie, aż żal było na niego patrzeć, tyle zdrowia chłopak w ten mecz włożył. Tak zagraliśmy dobry mecz, ale Beitar to też niezły zespół. Wyszkoleniem technicznym nas przewyższa, grają bardziej pomysłowo i mają bardzo szybkich bocznych obrońców.Aczkolwiek jak Brożek zagra w Krakowie tak jak w Jerozolimie to myslę że ich przejdziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Właśnie dlatego że gramy z ciężkim rywalem już w 2 rundzie nie kiwnęli. Życie to nie FM, że jak przegrasz to sobie wczytasz grę i próbujesz jeszcze raz. W życiu nie ma gwarancji wygranej, a co za tym idzie - zwrócenia kosztów inwestycji. Ja pisałem o tym że jakbyśmy się już (czysto teoretycznie) dostali do LM to transfery by były bo za samo dostanie się do LM jest bodaj 4 mln E + transmisje, reklamy na stadionie itp.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
wbrew pozorom mamy kogos kto pewnie w ciagu najblizszych kilku tygodni posadzi bezterminowo Cantoro na lawie. Nazywa sie Barreto i juz za Dana pokazal pomimo bardzo niewielu szans ze potrafi sporo wniesc do gry. Technika na rownie wysokim poziomie, plus o ile pamietam zaangazowanie na odpowiednim poziomie a na pewno przewyzszajacym aktualne Senior Cantoro. Owszem pozostaje problem tego ze nie zna prawie druzyny a zwlaszcza zalozen taktycznych ale mimo to uwazam ze w niedlugim czasie jest w stanie szybko nadrobic zaleglosci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Info było takie, że załatwia "szerego dokumentów" które uprawniałyby go do gry w Polsce.
Ale do tej pory to już chyba załatwił ? Pytanie czy pojawił się już w Krakowie ? ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Barreto to tylko z Legia chyba zagrał, wtedy w anormalnych warunkach, i tak źle nie wygladał wiec moze byc z niego jakis pozytek.
Co do wczorajszego meczu...to nie srajcie, dobrze gramy tylko wykończenia zabrakło. Btw, ten Beitar to w piłke kopać potrafi. Rewanż u siebie, wsparcie kibiców, jestem na 95% pewien że z taką wolą i ambicja jaką wczoraj mieli nasi piłkarze(Cantoro przy 2 bramce, po prostu był juz bez sił i nic by nie poradził, jedyne to karny i jego czerwona wiec nie dziwie sie ze odpuścił. szkoda ale taka piłka) WYELIMINUJEMY BEITAR. badzmy dobrej mysli, bo z tego co widac było na meczu Skorża dobra prace robi WIELKA WISŁA! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Maciej Skorża się nie podda
Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Świetnie. Rewanż bez Głowy i Zieńczuka. I kto za nich zagra?
Kostarykańczyk co jednak jest bardzo mało zwrotny jak na obrońcę i Singlar co też nie prezentuje raczej zbyt dużo bo z tego co widziałem we fragmencie z FCL to jest wolny. Chyba że był nie rozgrzany. Mam pytanie? I jak mamy wygrać ten mecz? Całe szczęście że liga nie gra bo kontuzji mogłoby być więcej. Inna sprawa to nie wiem. Ale jak wszyscy mówią że my mieliśmy lepszą obronę to dlaczego Beitar strzelił 2 bramki i miał jeszcze 4 setki, a my właściwie sytuacji czystych mieliśmy jak na lekarstwo? W sumie to Beitar w obronie jest dobry, popełnili 1 błąd i wszyscy że cieńki. Ale realnie: ten murzyn jest lepszy zarówno od Cantoro i Sobola(ile on stracił piłek bo w 1 połowie chyba żadnej) prawy obrońca jjest lepszy od Baszcza w dodatku o wiele szybszy no może stoperów mamy lepszych Tyle że Cantoro w takiej formie to niestety ale się nadaje na frytki. Generalnie to Beitar ma podobnych klasą zawodników, ale zarazem widać że Wisła zagrała na maksa a tamci mają rezerwy jeszcze.... W naszej grze jakoś brakowało potencjału. Zbyt schematycznie, zbyt taktycznie. A widać że schematy dopiero wypracowywane i nie działają jak trzeba.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2008 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to zagrać 4-4-2 w środku Sobol i Jirsak.
Nie jest źle.Jakbyśmy dostali więcej niż 3-0 były by powody do zmartwienia, bramka strzelona na wyjeździe to plus.A co do wyniku to jakbyśmy tam wygrali to mogliby sie grajki rozmarzyć w rewanżu a tak to jest o co walczyć zresztą pokazał to dwu mecz z Iraklisem. A Cantoro na emeryture może się powoli wybierać. A tu coś dla poprawienia humoru Cytat:
Ostatnio edytowane przez Ricken : 31.07.2008 o godz. 15:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
oj mylisz sie,mylisz jeden slabszy mecz i odrazu chcesz sie go pozbyc jeszcze zablysnie
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest też taka że był to mecz szczęścia. Wygrał ten kto miał go więcej, ale wynik był zupełnie nieprzewidywalny. Równie dobrze Wisła by nie mogła mieć pretensji jakby dostała 3:0(przy kompletnym braku szczęścia), jak i Beitar 3:0(przy odrobinie szczęści Wisły).
Mecz zupełnie nie kontrolowany, typowa jadka z obu stron. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Oby jak najszybciej i to w meczu z Beitarem.
![]()
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Problem w tym, że nie wiemy czy Beitar zagrał na 100% swoich możliwości. Jestem pewien, że Wisła nie.
Na lewej stronie zapewne zagra Brożek, to chyba dobrze, po przynajmniej będzie walczył. A co do środka obrony, to Skorża będzie musiał nieźle się namyśleć kogo wystawić. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak mogl nie zagrac na 100% przy wlasnej publicznosci
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Singlar grywał w Czechach tez na środku defensywny wiec pewnie to On zastąpi Głowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wiesz, może okazać się, że na wyjeździe zaskoczą nas naprawdę zorganizowaną obroną i rozsądną grą.
Nie wyobrażam sobie jednak III rundy bez Wisły ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a ja mam pytanie odnośnie Zieńczuka, bo on dostał dwie żółte kartki i za to czerwoną i wydaje mi się że nie będzie mu się to liczyło jako czerwona tylko właśnie dwie żółte, tak przynajmniej jest w Anglii czy Hiszpanii a niezbyt orientuje się jak to jest w Lidze Mistrzów
bo jeśli liczyłoby się jako 2 żółte to teraz jeszcze pytanie po ilu żółtych jest zawodnik zawieszony? orientuje się ktos w tym temacie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zobaczcie na tę parę: RSC Anderlecht Bruksela (Belgia) - BATE Borysów (Białoruś) 1:2 (0:0) Jakbyśmy trafili na nią jutro byłaby szansa w 3 rundzie i wtedy Beitar nabierze rumieńców dodatkowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Hmmm ciekawi mnie lewa strona ja typuje "Dawida". W sparingu gral na lewej i nawet brame strzelil glowa
Pozdro. Zieńczuk nie może grać |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak w skrocie to nasi mnie zaskoczyli pozytywnie, Beitar negatywnie.Sa do ogrania ale jakby nie patrzec ,mecz wygrali i sa w lepszej sytuacji przed rewanzem.
Pozytywy -dobra taktyka Skorzy, coprawda Brozek byl za bardzo osamotniony w przodzie, ale za to nie pozwolilismy Beitarowi rozwinac skrzydel i stlamsic sie na dluzsze okresy w meczu -przygotowanie kondycyjne.Tego sie balem najbardziej a w sumie to roznicy widac nie bylo -nasi nie staneli a nawet w 10 byli w stanie w koncowce przycisnac. -Pawel Brozek - znow w waznym meczu zrobil co do niego nalezalo Negatywy -brak lawki - wpuszczenie Dawidowskiego to juz totalna desperacja -przegranie meczu ktorego nie powinnismy przegrac -Zieniu i Pawelek - pierwszy oprocz 1 sytuacji ktora zmarnowal, kompletnie niewidoczny i do tego strasznie glupia kartka.Drugi mial wiecej szczescia niz rozumu - dobre interwencje z 2 polowy niestety nie pozwola zapomniec o olbrzymiej nerwowosci w 1. Ogolnie to w rewanzu bedzie ciezko ale szanse sa i z tego nalezy sie cieszyc ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie czytałem tematu, więc nie wiem czy nie powielę czyjejś wypowiedzi, w każdym razie wczorajszy mecz do złudzenia przypominał mi mecz w Nikozji z Omonią. Z tym że wczoraj nie mieliśmy Żurawskiego... A jeśli chodzi o rewanż to jestem pełen optymizmu. Jak tylko rozwiąże się worek z bramkami to powinniśmy wygrać wysoko i pewnie w granicach 3-0, 4-0. Może jestem chorym optymistą, ale chciałbym móc powiedzieć - a nie mówiłem...
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jesli druzyna przed swoja publika nie gra na maksa a my akurat tak to chcialbym wiedziec na czym opierasz swe neizwykle ciekawe wnioski. |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dobra , dywagacje dywagacjami zobaczymy jakie będziemy mieć nastroje po drugiej połówce... tego dwumeczu 6 sierpnia. Jedno jest pewne musimy awansować ,żeby grać chociaż w pucharze UEFA.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|