The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 14:05
http://www.youtube.com/watch?v=E0_i1NLHAv4

W Krakowie wszystko jest możliwe
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.07.2008, 14:41
Jade na mecz rewanzowy choc mieszkam 500 km od Krakowa i bede dopingowal z calych sił. Komplet musi byc i fantastyczny doping, a wtedy wygramy. Wczoraj bylem strasznie zly, ale gdy teraz emocje opadly wiem i wierze, ze awansujemy. Wisla!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.07.2008, 14:45
emjot napisał(a):Wyświetl post
pytanie czysto retoryczne: a czy ktoś mógłby zagrać gorzej
Tak. Myślę, że np. Mączyński mógłby zagrać gorzej.

Ale ogólnie takie gdybanie nie ma sensu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2008, 14:50
krism84 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem wczorajszy mecz naprawde mogl sie podobac!
uważam ze mimo błedów Pawełka , Baszczyńskiego i feralnego Cantoro Wisła zagrała naprawde dobry mecz i przy odrobinie szczescie moglismy nawet wygrac 0-2 lub 0-3 i nikogo by to nie zdziwilo bo sytulacji bylo multum wtedy wszyscy by mowili o fenomenalnej grze Wisly a tak przez blad jednego zawodnika (Cantoro) przegrywamy mecz i wszyscy uwazaja ze gralismy slabo i ze jestesmy gorsi!!!! BZDURA!!! gralismy naprawde dobrze i byl to jeden z lepszych meczow Wisly w p.uefa i przypominam ze gralismy na wyjezdzie i gdybys unikneli bledow indywidualnych to spokojnie wygralibysmy ten mecz bo przez wiekszac czasu panowalismy na boisku gdy poprawimy ten element to jestem spokojny o wynik w krakowie!!! P.S. nie rozumiem tylko zmian przeprowadzonych przez tr. Skorże zdejmowal z boiska zawodnikow ktorzy wnosili najwiecej do gry np Boguski i Irsak ale jego dezycja....

Pzdr

To zrozum że Jirsak sam prosił o zmiane a Boguski był tak wytyrany jak koń po westernie, aż żal było na niego patrzeć, tyle zdrowia chłopak w ten mecz włożył.
Tak zagraliśmy dobry mecz, ale Beitar to też niezły zespół. Wyszkoleniem technicznym nas przewyższa, grają bardziej pomysłowo i mają bardzo szybkich bocznych obrońców.Aczkolwiek jak Brożek zagra w Krakowie tak jak w Jerozolimie to myslę że ich przejdziemy.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2008, 14:52
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
WIerzysz w to? Od dawna było wiadomo, że gramy z ciężkim rywalem w II rundzie, a szanowni właściciele nawet palcem nie kiwnęli. Ale skoro jeszcze się łudzisz, ja nie mam złudzeń
Właśnie dlatego że gramy z ciężkim rywalem już w 2 rundzie nie kiwnęli. Życie to nie FM, że jak przegrasz to sobie wczytasz grę i próbujesz jeszcze raz. W życiu nie ma gwarancji wygranej, a co za tym idzie - zwrócenia kosztów inwestycji. Ja pisałem o tym że jakbyśmy się już (czysto teoretycznie) dostali do LM to transfery by były bo za samo dostanie się do LM jest bodaj 4 mln E + transmisje, reklamy na stadionie itp.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.07.2008, 14:53
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Przecież my nie mamy zmienników więc kto miałby zagrać za Cantoro?
wbrew pozorom mamy kogos kto pewnie w ciagu najblizszych kilku tygodni posadzi bezterminowo Cantoro na lawie. Nazywa sie Barreto i juz za Dana pokazal pomimo bardzo niewielu szans ze potrafi sporo wniesc do gry. Technika na rownie wysokim poziomie, plus o ile pamietam zaangazowanie na odpowiednim poziomie a na pewno przewyzszajacym aktualne Senior Cantoro. Owszem pozostaje problem tego ze nie zna prawie druzyny a zwlaszcza zalozen taktycznych ale mimo to uwazam ze w niedlugim czasie jest w stanie szybko nadrobic zaleglosci.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2008, 15:01
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
wbrew pozorom mamy kogos kto pewnie w ciagu najblizszych kilku tygodni posadzi bezterminowo Cantoro na lawie. Nazywa sie Barreto i juz za Dana pokazal pomimo bardzo niewielu szans ze potrafi sporo wniesc do gry. Technika na rownie wysokim poziomie, plus o ile pamietam zaangazowanie na odpowiednim poziomie a na pewno przewyzszajacym aktualne Senior Cantoro. Owszem pozostaje problem tego ze nie zna prawie druzyny a zwlaszcza zalozen taktycznych ale mimo to uwazam ze w niedlugim czasie jest w stanie szybko nadrobic zaleglosci.
Barretto to jest nasz chyba na papierze. Kiedy ktos go ostatnio widzial w koszulce treningowej Wisly ?
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Stary 31.07.2008, 15:05
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Barretto to jest nasz chyba na papierze. Kiedy ktos go ostatnio widzial w koszulce treningowej Wisly ?
i to jest wlasnie dla mnie najwieksze zmartwienie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2008, 15:09
Info było takie, że załatwia "szerego dokumentów" które uprawniałyby go do gry w Polsce.
Ale do tej pory to już chyba załatwił ? Pytanie czy pojawił się już w Krakowie ?
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2008, 15:10
Barreto to tylko z Legia chyba zagrał, wtedy w anormalnych warunkach, i tak źle nie wygladał wiec moze byc z niego jakis pozytek.
tofik napisał(a):Wyświetl post
Info było takie, że załatwia "szerego dokumentów" które uprawniałyby go do gry w Polsce.
Ale do tej pory to już chyba załatwił ? Pytanie czy pojawił się już w Krakowie ?
Z tego co pamietam to troszke trwały pozwolenia na jakies tam leki które bierze Portugalczyk, bo ma uczulenie na pyłki trawy czy cos podobnego

Co do wczorajszego meczu...to nie srajcie, dobrze gramy tylko wykończenia zabrakło. Btw, ten Beitar to w piłke kopać potrafi.
Rewanż u siebie, wsparcie kibiców, jestem na 95% pewien że z taką wolą i ambicja jaką wczoraj mieli nasi piłkarze(Cantoro przy 2 bramce, po prostu był juz bez sił i nic by nie poradził, jedyne to karny i jego czerwona wiec nie dziwie sie ze odpuścił. szkoda ale taka piłka)
WYELIMINUJEMY BEITAR.

badzmy dobrej mysli, bo z tego co widac było na meczu Skorża dobra prace robi

WIELKA WISŁA!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 31.07.2008, 15:15
Maciej Skorża się nie podda
Cytat:
Maciej Skorża ma zaledwie 36 lat. I, jak na polski futbol, osiągnięć tyle, że mogą mu tylko pozazdrościć całe zastępy szkoleniowców pracujących w naszej lidze o dziesięć, dwadzieścia, trzydzieści lat dłużej.

Rola asystenta selekcjonera w finałach mistrzostw świata - nieudanych, to fakt - ale jednak uczestnictwo w tak wielkiej imprezie to niebywałe i prestiżowe doświadczenie. Gra z Amicą w Pucharze UEFA, a wreszcie Puchar Polski wywalczony z Groclinem i mistrzostwo Polski z Wisłą Kraków.
Skorża to postać w polskiej piłce wyjątkowa. W środowisku, w którym nie brak ludzi patrzących na siebie wilkiem i czyhających na potknięcia kolegów trudno spotkać osobę, która o Skorży mówiłaby źle. Mimo, że on sam nie dba o swoje publicity, nie zabiega o uznanie ani środowiska, ani mediów, jego wizerunek to wizerunek człowieka przede wszystkim niezwykle pracowitego, z otwartą głową, potrafiącego forsować swoje idee i rozwiązania.

Skorży w Wiśle łatwo nie jest. Bogusław Cupiał zatrudnił go, by trener zrobił satysfakcjonujący właściciela wynik. Jednak im dalej w las, tym narzędzi coraz mniej. Wzmocnień latem w Wiśle wypatrywać było próżno (może takowym będzie Brazylijczyk Nei, ale póki co wciąż przebywa w Sofii), a na dodatek krakowianie stracili przecież kluczową postać szeroko rozumianego bloku defensywnego, Dariusza Dudkę. I niestety, z Beitarem było widać, że krakowianie zdecydowanie gorzej radzą sobie w obronie niż w ataku.

Skorża jednak jest zbyt silną osobowością, by się poddać. Na mecz z Beitarem tę drużynę, którą ma do dyspozycji, przygotował naprawdę dobrze. Tak, wiem, wynik z Jerozolimy specjalnie korzystny nie jest. Ale... akurat tym razem dla mnie to nie jest najbardziej istotne. O wiele ważniejsze jest to, że wiślacy z naprawdę silnym(i bogatym!) rywalem grali z pomysłem, odważnie, do przodu. Strzelili na wyjeździe pierwsi gola, potem potrafili sobie stworzyć kilka następnych sytuacji, absolutnie nieprzypadkowych, tylko wypracowanych.

Dlatego nie zamierzam przejmować się (przynajmniej na razie) wynikiem pierwszego spotkania. Jeśli Wisła zagra podobnie w rewanżu, jestem spokojny, że to nie będzie jej ostatni występ w tym roku na europejskich boiskach. Szkoda tylko tej czerwonej kartki dla Marka Zieńczuka. Niestety, powiedzmy to sobie szczerze, głupiej kartki. Przy jakże krótkiej ławce rezerwowych, akurat tę stratę załatać nie będzie łatwo. Wierzę jednak, że i z tym Maciej Skorża sobie poradzi.

Marcin Kalita, PS
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 31.07.2008, 15:17
Świetnie. Rewanż bez Głowy i Zieńczuka. I kto za nich zagra?
Kostarykańczyk co jednak jest bardzo mało zwrotny jak na obrońcę i Singlar co też nie prezentuje raczej zbyt dużo bo z tego co widziałem we fragmencie z FCL to jest wolny. Chyba że był nie rozgrzany.

Mam pytanie? I jak mamy wygrać ten mecz? Całe szczęście że liga nie gra bo kontuzji mogłoby być więcej.

Inna sprawa to nie wiem. Ale jak wszyscy mówią że my mieliśmy lepszą obronę to dlaczego Beitar strzelił 2 bramki i miał jeszcze 4 setki, a my właściwie sytuacji czystych mieliśmy jak na lekarstwo? W sumie to Beitar w obronie jest dobry, popełnili 1 błąd i wszyscy że cieńki. Ale realnie:

ten murzyn jest lepszy zarówno od Cantoro i Sobola(ile on stracił piłek bo w 1 połowie chyba żadnej)
prawy obrońca jjest lepszy od Baszcza w dodatku o wiele szybszy
no może stoperów mamy lepszych

Tyle że Cantoro w takiej formie to niestety ale się nadaje na frytki.

Generalnie to Beitar ma podobnych klasą zawodników, ale zarazem widać że Wisła zagrała na maksa a tamci mają rezerwy jeszcze.... W naszej grze jakoś brakowało potencjału. Zbyt schematycznie, zbyt taktycznie. A widać że schematy dopiero wypracowywane i nie działają jak trzeba.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 31.07.2008 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2008, 15:18
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Przecież my nie mamy zmienników więc kto miałby zagrać za Cantoro?
to zagrać 4-4-2 w środku Sobol i Jirsak.

Nie jest źle.Jakbyśmy dostali więcej niż 3-0 były by powody do zmartwienia, bramka strzelona na wyjeździe to plus.A co do wyniku to jakbyśmy tam wygrali to mogliby sie grajki rozmarzyć w rewanżu a tak to jest o co walczyć zresztą pokazał to dwu mecz z Iraklisem.
A Cantoro na emeryture może się powoli wybierać.

A tu coś dla poprawienia humoru
Cytat:
Mam już dość porażek w walce o Ligę Mistrzów. Czwarty raz próbuję się tam z Wisłą przebić i w końcu musi się udać - mówi przed dzisiejszym starciem z Beitarem Jerozolima pomocnik "Białej Gwiazdy", Mauro Cantoro.
http://sport.onet.pl/0,1248711,17978...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Ricken : 31.07.2008 o godz. 15:22.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 31.07.2008, 15:20
Ricken napisał(a):Wyświetl post
A Cantoro na emeryture może się powoli wybierać.
oj mylisz sie,mylisz jeden slabszy mecz i odrazu chcesz sie go pozbyc jeszcze zablysnie
.....
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 31.07.2008, 15:26
Prawda jest też taka że był to mecz szczęścia. Wygrał ten kto miał go więcej, ale wynik był zupełnie nieprzewidywalny. Równie dobrze Wisła by nie mogła mieć pretensji jakby dostała 3:0(przy kompletnym braku szczęścia), jak i Beitar 3:0(przy odrobinie szczęści Wisły).

Mecz zupełnie nie kontrolowany, typowa jadka z obu stron.
Odpowiedz cytując
carrasso
Junior Member

Stary 31.07.2008, 15:27
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
oj mylisz sie,mylisz jeden slabszy mecz i odrazu chcesz sie go pozbyc jeszcze zablysnie
Oby jak najszybciej i to w meczu z Beitarem.
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2008, 15:28
Problem w tym, że nie wiemy czy Beitar zagrał na 100% swoich możliwości. Jestem pewien, że Wisła nie.

Na lewej stronie zapewne zagra Brożek, to chyba dobrze, po przynajmniej będzie walczył. A co do środka obrony, to Skorża będzie musiał nieźle się namyśleć kogo wystawić.

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Stary 31.07.2008, 15:42
Robinho napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że nie wiemy czy Beitar zagrał na 100% swoich możliwości..
jak mogl nie zagrac na 100% przy wlasnej publicznosci ja tego nie rozumiem jeszce po tym jak stracili bramke? ale i tak ich rozniesiemy w Krk !!TYLKO WISLA!!
.....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2008, 15:43
Singlar grywał w Czechach tez na środku defensywny wiec pewnie to On zastąpi Głowe.
Odpowiedz cytując
Robinho
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2008, 15:44
Wiesz, może okazać się, że na wyjeździe zaskoczą nas naprawdę zorganizowaną obroną i rozsądną grą.
Nie wyobrażam sobie jednak III rundy bez Wisły

Odpowiedz cytując
cahill
Member

Stary 31.07.2008, 15:45
a ja mam pytanie odnośnie Zieńczuka, bo on dostał dwie żółte kartki i za to czerwoną i wydaje mi się że nie będzie mu się to liczyło jako czerwona tylko właśnie dwie żółte, tak przynajmniej jest w Anglii czy Hiszpanii a niezbyt orientuje się jak to jest w Lidze Mistrzów

bo jeśli liczyłoby się jako 2 żółte to teraz jeszcze pytanie po ilu żółtych jest zawodnik zawieszony?

orientuje się ktos w tym temacie?
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Stary 31.07.2008, 15:48
cahill napisał(a):Wyświetl post
a ja mam pytanie odnośnie Zieńczuka, bo on dostał dwie żółte kartki i za to czerwoną i wydaje mi się że nie będzie mu się to liczyło jako czerwona tylko właśnie dwie żółte, tak przynajmniej jest w Anglii czy Hiszpanii a niezbyt orientuje się jak to jest w Lidze Mistrzów

bo jeśli liczyłoby się jako 2 żółte to teraz jeszcze pytanie po ilu żółtych jest zawodnik zawieszony?

W rozgrywkach europejskich piłkarz według przepisów po otrzymaniu 2 żółtych kartek musi pauzowac 1 mecz.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 31.07.2008, 15:49
Cytat:
Mamy możliwość z Diazem na lewej obronie, wówczas Piotr Brożek wędruje do przodu. Drugim wariantem jest przesunięcie Rafała Boguskiego na lewą pomoc, a na prawej wystawienie Wojtka Łobodzińskiego. Nie wiem jednak, czy przez tydzień Wojtek dojdzie do siebie na tyle, by być gotowym na 90 minut.
Zdecydowanie wolę drugą opcję, chyba że Diaz rozegra mecz życia...

Zobaczcie na tę parę: RSC Anderlecht Bruksela (Belgia) - BATE Borysów (Białoruś) 1:2 (0:0)

Jakbyśmy trafili na nią jutro byłaby szansa w 3 rundzie i wtedy Beitar nabierze rumieńców dodatkowych.
Odpowiedz cytując
buldus
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.07.2008, 15:52
Hmmm ciekawi mnie lewa strona ja typuje "Dawida". W sparingu gral na lewej i nawet brame strzelil glowa Pozdro. Zieńczuk nie może grać
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.07.2008, 15:58
Tak w skrocie to nasi mnie zaskoczyli pozytywnie, Beitar negatywnie.Sa do ogrania ale jakby nie patrzec ,mecz wygrali i sa w lepszej sytuacji przed rewanzem.

Pozytywy

-dobra taktyka Skorzy, coprawda Brozek byl za bardzo osamotniony w przodzie, ale za to nie pozwolilismy Beitarowi rozwinac skrzydel i stlamsic sie na dluzsze okresy w meczu

-przygotowanie kondycyjne.Tego sie balem najbardziej a w sumie to roznicy widac nie bylo -nasi nie staneli a nawet w 10 byli w stanie w koncowce przycisnac.

-Pawel Brozek - znow w waznym meczu zrobil co do niego nalezalo

Negatywy

-brak lawki - wpuszczenie Dawidowskiego to juz totalna desperacja

-przegranie meczu ktorego nie powinnismy przegrac

-Zieniu i Pawelek - pierwszy oprocz 1 sytuacji ktora zmarnowal, kompletnie niewidoczny i do tego strasznie glupia kartka.Drugi mial wiecej szczescia niz rozumu - dobre interwencje z 2 polowy niestety nie pozwola zapomniec o olbrzymiej nerwowosci w 1.

Ogolnie to w rewanzu bedzie ciezko ale szanse sa i z tego nalezy sie cieszyc
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.07.2008, 16:05
Nie czytałem tematu, więc nie wiem czy nie powielę czyjejś wypowiedzi, w każdym razie wczorajszy mecz do złudzenia przypominał mi mecz w Nikozji z Omonią. Z tym że wczoraj nie mieliśmy Żurawskiego... A jeśli chodzi o rewanż to jestem pełen optymizmu. Jak tylko rozwiąże się worek z bramkami to powinniśmy wygrać wysoko i pewnie w granicach 3-0, 4-0. Może jestem chorym optymistą, ale chciałbym móc powiedzieć - a nie mówiłem...

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2008, 16:06
cahill napisał(a):Wyświetl post

Takie coś że czerwo za dwie żółte się nie liczy to chyba tylko w Polsce jest. W europejskich ligach i pucharach czerwo za dwa zółtka to najzwyczajniejsze w świecie czerwo, po którym pauzuje się w kolejnym meczu.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2008, 16:07
http://pl.youtube.com/watch?v=sS0sMcnNUJA
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Stary 31.07.2008, 16:14
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa to nie wiem. Ale jak wszyscy mówią że my mieliśmy lepszą obronę to dlaczego Beitar strzelił 2 bramki i miał jeszcze 4 setki, a my właściwie sytuacji czystych mieliśmy jak na lekarstwo?

Generalnie to Beitar ma podobnych klasą zawodników, ale zarazem widać że Wisła zagrała na maksa a tamci mają rezerwy jeszcze.... W naszej grze jakoś brakowało potencjału. Zbyt schematycznie, zbyt taktycznie. A widać że schematy dopiero wypracowywane i nie działają jak trzeba.
Cytat:
Prawda jest też taka że był to mecz szczęścia. Wygrał ten kto miał go więcej, ale wynik był zupełnie nieprzewidywalny. Równie dobrze Wisła by nie mogła mieć pretensji jakby dostała 3:0(przy kompletnym braku szczęścia), jak i Beitar 3:0(przy odrobinie szczęści Wisły).

Mecz zupełnie nie kontrolowany, typowa jadka z obu stron.
Wez skontroluj jeszcze raz co piszesz. Wedlug jednego Acapelo Wisla praktycznie nie istniala a wedlug drugiego Acapelo mogla ten mecz wygrac 3:0 (z czym sie akurat w zupelnosci zgadzam)

Jesli druzyna przed swoja publika nie gra na maksa a my akurat tak to chcialbym wiedziec na czym opierasz swe neizwykle ciekawe wnioski.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.07.2008, 16:15
Dobra , dywagacje dywagacjami zobaczymy jakie będziemy mieć nastroje po drugiej połówce... tego dwumeczu 6 sierpnia. Jedno jest pewne musimy awansować ,żeby grać chociaż w pucharze UEFA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów