The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2008, 10:56
Weez3r napisał(a):Wyświetl post
Źródło?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A ja trochę z innej beczki...

Wiecie może dlaczego Wisła grała wczoraj bez reklamy "Salwatora" na koszulakach?
Sorry za OT

interia.pl
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.07.2008, 11:10
Moim zdaniem Baszczński powinien zostać w czoraj w przerwie zmieniony przez Singlara. I w meczu rewanżowym SInglar powinien wystąpić od pierwszej minuty. Bo to co wczoraj pokazywał Baszczu to była tragedia.
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2008, 11:11
Też zauważyłem brak "Salwatora" na koszulkach. Może po prostu umowa obejmowała ligę?
A co do meczu, to Wisła była za bardzo zdenerwowana- to było widać. Gdyby zagrali z Ruchem, myślę, że byłoby lepiej. Ale nie ma co narzekać, tylko szykować się do rewanżu.

Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2008, 11:19
Panowie my teraz bedziemy bardziej zmotywowani do zwycięstwa.... gramy u siebie wiec to Beitar niech teraz sie nas boi, nie z takimi wygrywaliśmy na R22, z Parma tez bylo 2:1 u nich a potem 4:1.... Wiem ze aktualna Wisła to nie ta co za Henia...
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.07.2008, 11:24
Powiem tak , do przejścia ten Beitar jest..... ale dziwne jest to że przegraliśmy mecz w tak dziwny sposób gdzie wydawało się że do 60 minuty konrolujemy mecz.... Nie jest dobrze że Wiślacy trafią tak łatwo koncentracje robią takie dziwne błedy w obronie . Był to dziwny mecz nie wiem co mam powiedzieć , równie dobrze Wisła mogła wygrać 2-1 a skończyło się 2-1 dla Beitara...............brakowało troche szczęscią ... Powiem tyle w Krakowie ci co zagrają muszą dać z siebie 200 % i wtedy powino być dobrze przycisnąć ich i strzelić szybko 2-3 bramki , nie ma innego wyboru przewóz albo wóz nie ma co się nastawiać na 1-0 bo wiadomo jak wygląda sytuacja z defensywą u nas....... Trzeba przejść ten Beitar później powalczyć jeszcze w 3 rundzie no i chyba Uefa zostanie , bo nawięcej tym potencjałem nie mamy co liczyć !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 31.07.2008, 11:31
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Jakbyśmy tego nie rozpatrywali to i tak moim zdaniem Beitar jest w 3 rundzie. Co niektórzy to chyba myślą ,że za tydzień Żydzi przyjadą położą się na murawie na 90 minut i będą czekać aż nasi strzelą z trzy bramki. Przecież Beitar to lepszy zespół i wczoraj było to widać jak na dłoni. To ,że naszym orłom kilka akcji wyszło i narobili trochę wiatru to nieznaczy ,że byli lepsi. Nie wiem na jakich przesłankach budujecie ten optymizm i wiarę w awans. Obecnie mamy w składzie piłkarzy albo doświadczonych i słabych albo niedoświadczonych rokujących nadzieję na przyszłość. Wczorajszy mecz pokazał ,że pomimo stworzonych sytuacji , przegraliśmy. W moim przekonaniu zgubił nas zwyczajny brak umiejętności. W takich meczach trzeba niestety elementarne sytuacje strzeleckie wykorzystywać. Popatrzcie na stałe fragmenty gry. Wiślacy mieli ich od groma. Jirsak bardzo dobrze te piłki dogrywał z rożnych ale nikt nie miał na tyle umiejętności żeby strzałem głową przełożyć te okazje na rezultat bramkowy. Poza tym Paweł Brożek i Andrzej Niedzielan mieli dogodne okazje do strzału wczoraj ale przez własną indolencję nie trafiali do bramki. Razi też mnie ten brak szybkiej decyzji w rozegraniu i spychologia odpowiedzialności. Popatrzcie jak wczoraj było mało strzłów z dystansu z naszej strony. 99% górnych piłek wrzycanych przez Pawełka z pominięciem drugiej linii przejmowali obrońcy Beitaru. Inna kwestia to przygotowanie kondycyjne. W tym aspekcie pomocnicy i napastnicy z Jerozolimy również prezentowali się lepiej od Wiślaków. Tymczasem patrząc na Zieńczuka, Cantoro, Baszczyńskiego można było odnieść wrażenie że w drugiej połowie zupełnie brakowało im sił. Co do samego Baszczyńskiego to trochę śmiesznie wyglądało jak Boguski próbował kombinacyjnie rozegrać na skrzydle z pierwszej piłki atak a Baszczański nie miał sił żeby za tą piłką pobiec a także ciężko było mu przewidzieć co Boguski za chwile z ta piłką zrobi. Co do skrzydeł popatrzcie jak było mało wrzutek i dośrodkowań (chociaż w sumie to można zrozumieć jak nie ma nikogo z naszych w polu karnym wroga no to po co tracić bezmyślnie piłkę).
U siebie nic wielkiego nie pokazali - porażka Wisły wynika z tego, że na boisku graliśmy w 9,5 zawodnika - Cantoro, Baszczu i Zieńczuk - to nasze słabe strony. Natomiast Beitar w sumie jest cienki jak dupa węża i przy odpowiedniej taktyce jest do ogrania...... Tylko na boisko nie wpuszcza się Dawidowskiego, bo to tragedia...... Żałosne jest pienie pesymistów o tym jaki to Beitar silny a Wisła słaba. Najbardziej przeraża brak zmienników i ewentualna kontujza Głowy. Bez niego nasza obrona nie istnieje.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2008, 11:32
Powiem tak mecz mógł zakończyć się każdym wynikiem bo obie drużyny stworzyły sobie po kilka dobrych okazji. Wynik nie jest taki zły, przynajmniej możemy być pewni że nasi nie będą grać na remis(jak by to mogło być jak by się mecz zakończył 1:1) tylko zaatakują od początku. Wisła na wyjazdach a Wisła na własnym stadionie to też są dwie różne drużyny. Musimy pomóc naszej drużynie i wierzyć w to że awans jest możliwy, a nie narzekać na forum jak to jest źle. Ja jestem optymistom przed rewanżem i nie mogę się już doczekać tego spotkania. Była Saragossa była Parma teraz czas na Beitar.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.07.2008, 11:34
Co Wy chcecie od Dawidowskiego? Chłop zagrał 10 minut(!) i w tym czasie wystawił piłkę Niedzielanowi na "sam na sam". Nosz k***a rzeczywiście tragedia, przecież powinien w tym czasie ze 3 bramki walnąć, żebyście się od niego odp***dolili ...
Odpowiedz cytując
wislak_olkusz
Senior Member

Stary 31.07.2008, 11:37
Rezerwowi zagrali najlepiej, a ta akcja łobo-łysy-wtorek palce lizać

Ludzie, nam wystarczy 1-0 które NA PEWNO zrobimy mając 14 tyś ludzi za sobą
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 31.07.2008, 11:42
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Co Wy chcecie od Dawidowskiego? Chłop zagrał 10 minut(!) i w tym czasie wystawił piłkę Niedzielanowi na "sam na sam". Nosz k***a rzeczywiście tragedia, przecież powinien w tym czasie ze 3 bramki walnąć, żebyście się od niego odp***dolili ...

Zagrał ponad 10 minut i przez ten czas miał 2 straty, pomijając resztę to on w całym wystepie miał 1 dobre zagranie - napastnik na Ligę Mistrzów? sam sobie odpowiedz
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2008, 11:48
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
Zagrał ponad 10 minut i przez ten czas miał 2 straty, pomijając resztę to on w całym wystepie miał 1 dobre zagranie - napastnik na Ligę Mistrzów? sam sobie odpowiedz
A my gramy w lidze mistrzów? sam sobie odpowiedz
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 31.07.2008, 11:51
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A my gramy w lidze mistrzów? sam sobie odpowiedz

Nie czepiaj się słów, gramy o Ligę Mistrzów, ale wierzysz, że trener Skorża nie wystawił by go w LM? sam sobie odpowiedz
29.05.85
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.07.2008, 11:56
Jakbyśmy tego nie rozpatrywali to i tak moim zdaniem Beitar jest w 3 rundzie.
Jeśłi nie wierzysz że Wisłę stac na 1:0 w Krakowie to jesteś kibicem małej wiary.

Przecież Beitar to lepszy zespół i wczoraj było to widać jak na dłoni.
patrzyłeś chyba w dłoń nie w TV .... Poziom obu drużyn wczoraj był podobny ... a przecież za tydzień gramy u siebie ......
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.07.2008 o godz. 12:00.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 31.07.2008, 12:14
Rewanż bez Głowackiego!
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ckiego,1155033
;/
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 31.07.2008, 12:24
Trybuna
Cytat:
Jest szansa
Było, jak miało być (?). Polski futbol skompromitował się po raz kolejny. W Jerozolimie, w pierwszym meczu II rundy kwalifikacji do Ligi Mistrzów, Wisła Kraków przegrała 1:2 (1:0) z Beitarem. Zespół, który w międzynarodowej próbie roku po niezłej pierwszej połowie prowadzi 1:0, a potem nie wykorzystuje stuprocentowych sytuacji i tylko zbiera żółte i czerwone kartki (Marek Zieńczuk) jakby nie całkiem jest godzien tytułu naszego championa.
Dobrze, że Legia zagrała wyśmienicie z Homelem. To oni zasługują na mistrza!

Wyborcza
Cytat:
Eliminacje Ligi Mistrzów: Wisła przegrała z Beitarem
Przypadkowy gol Brożka pozostawia jeszcze Wiśle nadzieje na awans do trzeciej rundy eliminacji Ligi Mistrzów. Jednak z taką grą jak w Jerozolimie mistrzowie Polski nie mają czego szukać w europejskich pucharach. Piłkarze Beitara pokazali wiślakom jak grać szybko, pomysłowo i z polotem. Większość zawodników trenera Skorży nie zdało egzaminu. Trudno wygrać jeśli na dobrym poziomie gra raptem pięciu zawodników (Głowacki, Cleber, Jirsak, Zieńczuk i Paweł Brożek). Reszta chyba przestraszyła się napisu wywieszonego przez kiboli Beitaru - "Dzisiaj przyszliśmy na wojnę".
Szkoda, że w tej '5 najlepszych zawodników' nie było najlepiej grającego we wczorajszym meczu Boguskiego :/. Zieniu oprócz asysty nic nie pokazał... nie sory pokazał, że potrafi zakochać się jak dzieciak i dostać w beznadziejny sposób czerwień.

Żal mi tych wszystkich 'żurnalistów'. Polska prasa jest na jeszcze niższym poziomie, niż futbol!
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.07.2008, 12:30
nie taki ten Beitar straszny jak go malowali. Owszem potrafia zagrac ladnie z klepki, technike maja ale to tylko zrywy. Nie potrafia tego poki co przelozyc chocby na polowe czasu trwania meczu. I watpie by nagle w tydzien sie zgrali tak niesamowicie by nas wyeliminowac. Tak wiec licze na pozytywny wynik, czyli przejscie. Nie zdziwilbym sie nawet gdyby roznica w brmakach na nasza korzysc byla znacza. Ich obrona od naszej gra o wiele mniej pewnie. Plus ich bramkarz ktory tez nie grzeszy pewnoscia.

Takze moj typ to awans bez wiekszych problemow. Wisla nie jest az tak utalentowana by dwa mecze pod rzad przegrywac na wlasne zyczenie.

A to co wyprawiaja pismaki to nawet sie nei da skomentowac bo mi slow brak. Zalosc do kwadratu.
Powód: za duzo :)
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 31.07.2008 o godz. 12:38.
Odpowiedz cytując
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 31.07.2008, 12:34
Wisła zaprezentowała się lepiej niż Lech w Baku i dużo lepiej niż Legia z Homlem. To akurat dobry prognostyk przed ligą, choć brak ławki rezerwowych może się źle odbić nawet na krajowych meczach.

W porównaniu do Beitaru niestety, ale muszę powiedzieć, że Wisła była jednak nieco słabsza. Ich piłkarze mają większy potencjał i mimo, że nie zagrali na wysokim poziomie to momentami pokazywali akcje szybkie, ładne i groźne, jak choćby przy drugim golu (fakt, że z pomocą Cantoro, ale w futbolu nie ma niczego bez błedów rywala).
Zadaniem bardzo trudnym będzie nie stracić gola w Krakowie i już teraz trzeba się przygotować, że do awansu potrzeba strzelenia nie jednej bramki, ale przynajmniej trzech.
Wisła 40-60 Beitar
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 31.07.2008, 12:37
Cantoro zatrzymany w Izraelu!

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zraelu,1155064
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 31.07.2008, 12:49
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Cantoro zatrzymany w Izraelu!

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zraelu,1155064

Pewnie chcieli mu podziękować, że odpuścił akcje na 2:1 dla Beitaru
29.05.85
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 31.07.2008, 12:57
marcinarsenal napisał(a):Wyświetl post
Nie czepiaj się słów, gramy o Ligę Mistrzów, ale wierzysz, że trener Skorża nie wystawił by go w LM? sam sobie odpowiedz
Jestem pewny że jeżeli gralibyśmy w lidze mistrzów to nie wystawiłby go, bo kurek z pieniędzmi na transfery zostałby odkręcony, a co za tym idzie - mielibyśmy inną ławkę rezerwowych. Ale że szans na przejście 3 rundy nie mamy żadnych (i tylko jako takie na przejście 2 rundy) to chyba zrozumiałe jest że nie mamy w składzie 20 klasowych grajków, ba - 3 nawet nie mamy.

PS. Jestem pewny że u nas w Polsce 3 ligowcy nie mają na ławce zawodników którzy by powalczyli w ekstraklasie, bo i po co? To takie małe porównanie...
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Stary 31.07.2008, 13:08
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jestem pewny że jeżeli gralibyśmy w lidze mistrzów to nie wystawiłby go, bo kurek z pieniędzmi na transfery zostałby odkręcony, a co za tym idzie - mielibyśmy inną ławkę rezerwowych.

WIerzysz w to? Od dawna było wiadomo, że gramy z ciężkim rywalem w II rundzie, a szanowni właściciele nawet palcem nie kiwnęli. Ale skoro jeszcze się łudzisz, ja nie mam złudzeń
29.05.85
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.07.2008, 13:30
Za tydzien gramy bez Zienia, bez Głowy...nie mamy zmienników...ale innego scenariusza niz wygrana nie przewiduje. Zal tego wczorajszego meczu. Oby wyciagneli wnioski i przynioslo to rezultat...
What's new?

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 31.07.2008, 13:33
Dramat ,opieszalosc transferowa + foch Kokoszki moze sprawic ze ebdzie po ptokach za tydzien. W tym klubie zawsze cos musi byc zle ,jak nie trener ,to zarzad t oznowu brak pilakrzy i tak w kolo Macieju . Mam nadzieje ze jakims sposobem przejdziemy ten Beitar
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.07.2008, 13:35
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Za tydzien gramy bez Zienia, bez Głowy...nie mamy zmienników...ale innego scenariusza niz wygrana nie przewiduje. Zal tego wczorajszego meczu. Oby wyciagneli wnioski i przynioslo to rezultat...
przede wszystkim Wisła powinna zagrać bez Cantoro
dla którego widzę tylko jedno miejsce w tym momencie
TRYBUNY
do końca kontraktu
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.07.2008, 13:37
manson777 napisał(a):Wyświetl post
przede wszystkim Wisła powinna zagrać bez Cantoro
dla którego widzę tylko jedno miejsce w tym momencie
TRYBUNY
do końca kontraktu
Przecież my nie mamy zmienników więc kto miałby zagrać za Cantoro?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 31.07.2008, 13:37
Spokojnie, trener to pouklada. Bardzo podobala mi sie gra Boguskiego i w tym wydze duza szanse.
Brak Zienczuka nie wiem czy jest wielkim problemem...brak Glowackiego to juz jednak problem, niemniej jednak macie kogos na ta pozycje...nawet jak nie bedzie na 100% to i tak bedzie i jedno slabe ogniwo nie moze wszystkiego zniszczyc, nie z Beitarem
Pamietam Cantoro kilka lat temu...to byl zawodnik...dzisiaj to cien samego siebie i po prostu slaby grajek. Kto go jednak zastapi? Malo rotacji widze...to zly znak.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2008, 13:46
Kiedy wróci Barreto ? Ten koleś prędzej by nogi połamał temu Bar cośtam niż by się dał przejść
On mógłby zastąpić Cantoro, typowy przecinak. Co najważniejsze cały poprzedni sezon grał w podstawowym składzie i nie powinien mieć problemów z formą. W drugiej to w drugiej lidze, ale ją wygrali. Pauzował tylko jak go poniosło i złapał czerwo. Troche zły temperament ma gościu. Ale znaczy, że nie odpuszcza nikomu.
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 31.07.2008, 13:46
Witam po dłuższej przerwie. Graliśmy wczoraj do 60 minuty dobrze, nawet bym powiedział, że bardzo dobrze, bo prowadziliśmy grę. Pozwolę podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat wczorajszego spotkania. Wisła gra dobrze zespołowo i jeśli 1 zawodnik gra poniżej oczekiwań, wówczas cały mechanizm siada. Mauro Cantoro właśnie zagrał wczoraj tragiczne spotkanie - poniżej krytyki. Nie potrafił dobrze rozegrać podać na bok. Przecież to jest środkowy pomocnik i powinien mieć dobry przegląd pola, nie tracić szybko piłki. A co on wczoraj robił? Jakakolwiek piłka by do niego doszła to on ją tracił. Nie można tak prowadzić gry, nie potrafić zmieniać tempa gry do gry całego zespołu. Jeżeli Cantoro tak dalej będzie grał, to jak dla mnie jest pierwszym do wylotu. Podobnie Zieńczuk - wg mnie dla niego czas w Wiśle się skończył. Co z tego, że schodzi do środka, co z tego że jak narazie był najlepszym asystentem, ale ma częste przestoje, do tego za bardzo odchyla się przy strzale. W ofensywie gramy całkiem nieźle, ale przy zestawiniu z 6 defensywnymi zawodnikami, nie możemy sobie pozwolić na tego typu kontry. Wczoraj pozwoliliśmy się ograć jak dzieci. Beitar jest dobry technicznie, owszem, ale z taktyką nie radzi sobie często już tak dobrze. Beitar jest jak najbardziej do ogrania nawet przy tym składzie, jakim dysponuje Wisła, ale jak dla mnie, należy rozglądnąć się za drugim defensywnym pomocnikiem dla Sobolewskiego.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
krism84
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2008, 13:47
Moim zdaniem wczorajszy mecz naprawde mogl sie podobac!
uważam ze mimo błedów Pawełka , Baszczyńskiego i feralnego Cantoro Wisła zagrała naprawde dobry mecz i przy odrobinie szczescie moglismy nawet wygrac 0-2 lub 0-3 i nikogo by to nie zdziwilo bo sytulacji bylo multum wtedy wszyscy by mowili o fenomenalnej grze Wisly a tak przez blad jednego zawodnika (Cantoro) przegrywamy mecz i wszyscy uwazaja ze gralismy slabo i ze jestesmy gorsi!!!! BZDURA!!! gralismy naprawde dobrze i byl to jeden z lepszych meczow Wisly w p.uefa i przypominam ze gralismy na wyjezdzie i gdybys unikneli bledow indywidualnych to spokojnie wygralibysmy ten mecz bo przez wiekszac czasu panowalismy na boisku gdy poprawimy ten element to jestem spokojny o wynik w krakowie!!! P.S. nie rozumiem tylko zmian przeprowadzonych przez tr. Skorże zdejmowal z boiska zawodnikow ktorzy wnosili najwiecej do gry np Boguski i Irsak ale jego dezycja....

Pzdr
Ostatnio edytowane przez krism84 : 31.07.2008 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2008, 13:54
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Przecież my nie mamy zmienników więc kto miałby zagrać za Cantoro?
pytanie czysto retoryczne: a czy ktoś mógłby zagrać gorzej
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów