The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reptilex
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2008, 23:55
Dzieki wielkie Wilku za rady.

A czym sie rozni ta Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 PDC24G6400LLK
od np Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz Goodram CL6 GR800D264L6/4GDC

oprocz tego ze cenowo 40pln

Wilku napisał(a):
GDDR w karcie mają być nr3 nie 2!
tego nie rozumiem :l
Ostatnio edytowane przez Reptilex : 31.07.2008 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.07.2008, 06:49
Wilku, hurtownia to IN-TERES we Wrocławiu. mają swój własny sklep Shift.
A z tą płytą to twirzdi że za słaba na dwie karty graficzne (w przyszłości bym dokupił drugiego radeona..)
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 31.07.2008 o godz. 06:58.
Odpowiedz cytując
Reptilex
Senior Member

Stary 31.07.2008, 12:27
Jednak zmiana planow. Myslalem ze zmienimy kompa w biurze, a stary stamtad pojdzie do sklepu, lecz jednak odkladamy to na koniec roku, a teraz bede potrzebowal jakis badziew do sklepu.
Taki by byl do obslugi nastepujacych programow: Windows XP , Open Office ;-) i jakis do transakcji przez neta
1. Procek taki, by wytrzymal to obciazenie tymi programami
2. RAMu moze 1GB, bo tyle to nawet ja mam, a komp jest 5-letni ;-)
3. Plyta najzwyklejsza, ze zintegrowana jakas grafika, muzyczna i sieciowka, by tych komponentow juz nie kupowac. Fajnego tego Asusa mi poleciles, szczegolnie wyjscie eSATA mi sie spodobalo, nie pomyslalem o tym, ale bardzo przydatne by bylo do biura, bede juz na to zwracal uwage pod koniec roku. Ale tutaj plyta najzwyklejsza, bez takich bajerow
4. Zasilacz jakis zwykly, juz na dB mi nie zalezy, byleby jakas przyzwoita jakosc zasilania utrzymywal.

Cena jak najnizsza
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 31.07.2008, 19:08
Reptilex napisał(a):Wyświetl post
Dzieki wielkie Wilku za rady.

A czym sie rozni ta Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 PDC24G6400LLK
od np Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz Goodram CL6 GR800D264L6/4GDC

oprocz tego ze cenowo 40pln
Opóznieniem - ta druga jest wolniejsza, i zapewne kilkoma innymi rzeczami (brak radiatorów, inne moduły ramu użyte do produkcji, budowa pcb itd..)

Cytat:
tego nie rozumiem :l
Ramy do grafiki GDDR2 to lipa przy GDDR3, i tylko laik kupi dzisiaj kartę z 2 bo ich wiecej zazwyczaj dają aby to upchnąc.

Cytat:
Cena jak najniższa

<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Wilku, hurtownia to IN-TERES we Wrocławiu. mają swój własny sklep Shift.
No to juz wiadomo gdzie nie kupowac dla ludzi z Wrocka.

Cytat:
A z tą płytą to twirzdi że za słaba na dwie karty graficzne (w przyszłości bym dokupił drugiego radeona..)
Hehe - koleś bredzi. Zapewne wciskał Ci jakąś EVGA ew Asusa na NVidii do sli, z tym że dowcip w tym iz dwóch radków nie podpiałbys do tego, bo nie obśłuhuje CF

Zapytaj się czy chipset X38 coś mówi kolesiowi, i np. czym sie różni od P45.

ps.
gianbuffon powtórze - model płyty oraz model dysku
Powód: zaśmiecenie umysłowe :D
Ostatnio edytowane przez Wilku : 31.07.2008 o godz. 22:13.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
drevno
Member

Od: 01.2008

Stary 31.07.2008, 20:55
Potfierdzam Shif jest do doopy i w dodatku mają zawyrzone ceny ;(((
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.08.2008, 15:08
Pojechałem do tego morele net i bede składał zamówienie
sram na ten inter-es
normalna cena tylko ze nie mają tego nowego chiefteca co dają i płyty głównej P5e (w tej chwili)
No to wziąłem ten wczesniejszy zasilacz co podałeś i płyte główną o 30 zł droższą: Asus P5E - Delux.
(z nazwy wydaje sie lepsza od P5E)
Tak wygląda teraz konfiguracja:

Co do sprzetu to po tygodniu by załatwili...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2008, 17:19
Coglin napisał(a):Wyświetl post
jaki laptop kupic do 4000?

matryca matowa i mozliwosc kupna w Krakowie, ew. w necie
nikt nic nie wie o laptopach?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 02.08.2008, 03:45
Żeby nie było wątpliowści - słabo się znam na monitorach oraz na laptopach!!

Mogę ocenić technicznie laptopa, ale nie użytkowo - dlatego się nie udzielam bo się zwyczajnie nie znam.

I uprzedzam - nikogo nie olewam w tym topiku, ale nie oczekujcie - ze powiem komus aby wydał np.4 tys. i bede cieszył miche jak wtopi.

Znam sie to pomogę, nie znam się nawet nie bede nic pisał aby nic nie sugerować - technicznie owszem non problema - ale tyle.

____________-
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post

Co do sprzetu to po tygodniu by załatwili...
Wiesz, własciwie gra.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 02.08.2008 o godz. 15:35.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.08.2008, 05:39
Trochę ogólników na temat laptopów, ale radzę zasięgnąć rady ludzi z fachowego forum, bo laptopy mają się nijak do składania pecetów.
Pomiędzy laptopami i stacjonarnymi jest olbrzymia różnica, podstawowa wynika z faktu, że Laptop jest zaprojektowany jako kompletne urządzenie, wiem, że to oczywiste, ale z tego faktu często wynikają nieoczywiste kwestie, które częstokroć zależą nie tylko od marki producenta, ale również od konkretnego, modelu, a tych przeważnie każdy producent ma kilka w każdym segmencie cenowym. Tak na prawdę parametrami technicznymi w sensie mocy procesora, karty graficznej i innych czynników przekładających się na ogólną wydajność kompa w wypadku laptopa nie specjalnie jest sens brać pod uwagę. Wszyscy producenci oferują podobne rozwiązania o podobnej wydajności za podobną cenę. Ta reguła nie obowiązuje tylko w high-endowych lapkach od 8 tysiaków wzwyż. Kupując laptopa trzeba zebrać opinie użytkowników danego modelu, bo liczy się przede wszystkim awaryjność, a raczej jej brak, dobrze też dowiedzieć się działanie różnego rodzaju sieci i wszystkiego z tym związanego, częste są problemy z czytaniem kart pamięci przez wbudowany czytnik. Jeszcze częstsze są problemy z wyświetlaczem. Warto też dowiedzieć się o działanie preinstalowanego softu, z tego co wiem w Toshibach działa on tak sobie, nie da się go odinstalować, bo wszystkie sterowniki wifi itd. są zawarte w firmwarze Toshiby, co więcej aktualizacje sterowników głównych podzespołów też robi się przez witrynę Toshiby, bo normalne sterowniki dla danych podzespołów nie chcą działać, albo ich nie ma. Z parametrów czysto technicznych największą uwagę zwracałbym na prędkość dysku, bo szybki procesor nie pomoże jak dysk muli, a o ile na pecetach właściwie wszystkie dyski mają 7200 o/min, to w laptopach jest różnie, nawet o połowę mniej.
Ogólna porada, popatrz po serwisach/sklepach po potencjalnie interesujących modelach i sprawdź oceny użytkowników, wybierz ze 3-4 modele o najwyższych notach i popytaj na jakimś fachowym forum o opinie użytkowników i co byłoby lepsze.
W ogóle jeżeli laptop nie jest Ci niezbędny to radziłbym zainwestować w dobrego peceta. Jeżeli laptop ma służyć tylko do surfowania, zadań biurowych to może macbooka, choć ja mam wrodzoną niechęć do wszystkie z jabłkiem na obudowie.
W kontekście gier komputerowych, laptopa bym też nie polecał, niby karty graficzne mają takie same nazwy co na pecetach, różnią się tylko jakimiś X i Y, ale to nie to samo. Lapek za 4 tysiaki i tak za pół roku nie udźwignie najnowszych gier, bo ma preinstalowaną Vistę, której pozbycie się może być kłopotliwe. Kumpel kupił mocnego laptopa zimą właśnie za około 4 tysiące i Colin Dirt w rozdzielczości powyżej 800x600 dosyć mocno przycinał.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.08.2008, 13:15
Hmm pamietacie moj poprzedni artykul z cyklu: nie daj sie nabrac? na Forum? Otoz postanowilem sprawdzic jaka moc maja karty graficzne geForce i Ati radeon polaczone w odpowiednio SLI i CrossFire. Wedlug danych prasowych i specjalnych programow moc obliczeniowa geForce 280 GTX to 0,933 TFLOPS natomiast Radeon HD 4870 to 1,2 TFLOPS. Co to za liczby? Opisujace dokladna moc obliczeniowa karty. Jak widac Radeon a w zasadzie ATI buduje w tej chwili karty graficzne przyszlosci. Dlaczego Poniewaz w tej chwili zwykly Geforce 280 GTX przebija 100-krotnie(slownie stukrotnie) wydajnoscia najmocniejszy procesor intela(QX9770). karty graficzne niedlugo zaczna przejmowac od procesora koniecznosc obliczen tym bardziej ze juz teraz Shadery sa w stanie obliczac liczby podwojnej precyzji wiec coz... moge powiedziec tylko jedno ze to dopiero poczatek bo wielordzeniowa architektura kart graficznych niedlugo spowoduje jeszcze wieksza wydajnosc. Dosc powiedziec ze teraz ATI dysponuje technologia i sterownikami mogacymi w CrossFire zmultiplikowac moc obliczeniowa do 3,5 TFLOS zamiast logicznych 2,4T FLOPS. jak? Tego do tej pory nie moge zrozumiec. Wiadomo ze w grach komputerowych NVidia przoduje bo radeony tylko w CrossFire sa w stanie przekroczyc 30 klatek na sekunde w Crysis`ie w rodzielczosci 1920X1600 i przy wlaczonych wszystkich detalach(GTX 280 wystarczy do tego pojedynczy, az strach pomyslec co moga zrobic w grach dwa takie urzadzenia) jednak w ogolnym zastosowaniu i gdy wyjda najnowsze sterowniki AMD ze swoimi Radeonami bedzie przodowal nawet w grach. A dodatkowym plusem kart AMD jest to ze potrzebuja mniej pradu i sa o polowe tansze. Jestesmy swiadkami wielkiego przelomu w dziejach komputeryzacji jesli chodzi o efekty graficzne.

P.S. Jezeli chodzi o laptopy to ja sie wogole nie znam za wyjatkiem tego ze AMD robi lepsze procesory do komputerow przenosnych. Albo rownorzedne Intelowi ale tansze.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.08.2008, 13:01
aPytanie, nie znam się na tym kompletnie, a chciał bym mieć kartę telewizyjną w komputerze, więc może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć co muszę kupić ? czy w ogóle pójdzie mi na takim sprzęcie:
komputer:
AMD Athlon XP, 2000+
MSI KT4AV (MS-6712)
512 MB (PC2700 DDR SDRAM)
SAPPHIRE RADEON 9200 ATLANTIS (64 MB)

monitor: LG Flatron L1919S

czytałem coś o zewnętrznych bez włączania kompa ? to taka opcja by mnie najbardziej interesowała
jaka jest jakoś oglądania itp.
i na koniec da się coś kupić tak do 200 zł ?
Ostatnio edytowane przez Luu... : 04.08.2008 o godz. 21:05.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
grzesiek_gt
Member

Od: 04.2005

Stary 04.08.2008, 18:58
czym się różnią te dwa dyski?

HDD SEAGATE 320GB ST3320613AS SATA II 16MB 3+2LATA 152,05zł
HDD SEAGATE 320GB ST3320620NS SATA II 16MB 3+2 LATA 193,52zł
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 04.08.2008, 23:25
grzesiek_gt napisał(a):Wyświetl post
czym się różnią te dwa dyski?

HDD SEAGATE 320GB ST3320613AS SATA II 16MB 3+2LATA 152,05zł
Seria jedenaście, jeden talerz, zapis danych prostopadły.

Cytat:
HDD SEAGATE 320GB ST3320620NS SATA II 16MB 3+2 LATA 193,52zł
Seria dziesiąta (starsza), dwa talerze - dysk przeznaczony do serwerów (zwiększona trwałość i takie tam) i chyba zapis równoległy.. ale nie chce mi się szukać.

Jeszcze nalezałoby poszukać który szybszy w testach, ale google przyjacielem.

Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 05.08.2008, 16:20
To ja mam 2 pytania
Więc - czy zbuduje komputer do grania za ~ 1500 PLN? Taki początek do rozbudowy, czyli:
- dobra w miarę płyta - tego nie chce wymieniać.
- proc może byc taki sobie - za kilka tygodni wymiana.
- ramu to moze być 2 GB, ewentualnie potem dokupie.
- dysk może być nie za duży
- karta graficzna - no tutaj kompletnie nie wiem. Karta za 770 PLN to poza moim zasiegiem na razie. Cos co mi pozwoli w miare pograc w jakies Call of Duty, MoH, Wiedźmina niekoniecznie w maksymalnej rozdzielczosci.

Razem coś kolo 1500 PLN.

I pytanie o monitor. Dobry monitor, 19" do grania, nie bedzie wymieniany.

Z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 06.08.2008, 10:04
sandbender napisał(a):Wyświetl post
To ja mam 2 pytania
Więc - czy zbuduje komputer do grania za ~ 1500 PLN? Taki początek do rozbudowy, czyli:
- dobra w miarę płyta - tego nie chce wymieniać.
- proc może byc taki sobie - za kilka tygodni wymiana.
- ramu to moze być 2 GB, ewentualnie potem dokupie.
- dysk może być nie za duży
- karta graficzna - no tutaj kompletnie nie wiem. Karta za 770 PLN to poza moim zasiegiem na razie. Cos co mi pozwoli w miare pograc w jakies Call of Duty, MoH, Wiedźmina niekoniecznie w maksymalnej rozdzielczosci.

Razem coś kolo 1500 PLN.
Jak rozumiem Sandbender kwota 1500 zł z "takim sobie procesorem"?
Obudowe wybierz sobie sam i odlicz kwote, z tego 1500.
Złoże coś, najpóźniej jutro.

Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 06.08.2008, 11:11
No to załóżmy że obudowa kupiona bez zasilacza i nadal zostaje 1500.
Z góry dzięki Wilku.
Odpowiedz cytując
cristovao
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 06.08.2008, 11:30
Witam, mam takie pytanie: jak to jest w końcu z Autopatcher'em? Jakiś czas temu czytałem, że zawieszono działalność a dzisiaj wchodzę na stronę projektu i widzę, że w końcu ukazała się jakaś nowsza wersja aktualizacji niż Spierpień '07 (można aktualnie ściągnąć aktualizację z marca '08). Hmm z drugiej strony to tylko plik 700 KB - zdaje się "nakładka" na pełną wersję Autopatchera. Nie można już ściągnąć aktualnej wersji full? A może ktoś zna jakiś inny program, który pozwoli za jednym zamachem uaktualinć XP?

EDIT:
Właśnie czytam o AP i znalazłem info, że teraz nie zasysa się dużego pliku tylko niestety należy ściągnąć ten plik 700KB, uruchomić a program zassa pożądane aktualizacje.
Powód: Nowe wieści
Ostatnio edytowane przez cristovao : 06.08.2008 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 06.08.2008, 11:46
sandbender napisał(a):Wyświetl post
No to załóżmy że obudowa kupiona bez zasilacza i nadal zostaje 1500.
Z góry dzięki Wilku.
Nie ma za co

Troche przekroczyłem.. o cene nagrywarki. Ale można zmniejszyc dysk (choć tego nie robiłbym) ew. na te kilka tygodni wrzucic Celerona (choć nie wiem na co chcesz go wymienić, i co zamierzasz zrobić z tym prockeim później), ale pograć raczej byłoby zdecydowanie trudniej przez ten okres. I we wszystkim się mieścisz (może w innym sklepie udałoby sie taniej, ale nie mam czasu teraz szukac, to ew. jutro).

http://www.morele.net

Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Stary 06.08.2008, 11:48

Apple bierz..
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Stary 06.08.2008, 11:51
poczekaj troche jeszcze bo nowe macbooki wyjda we wrzesniu
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.08.2008, 14:17
Szukam monitora LCD o takich specyfikacjach:
- przekątna 19 cali
- czas reakcji do 4 sek.
- rozdzielczość 1280x1024
- kontrast od 1000 wzwyż
- tuner tv
- głośniki

Ktoś może coś polecić? Do 1000 zł.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.08.2008, 15:39
polecam Ci to forum

http://mva.pl/forum/index.php?sid=16...8c553a48d8805b

stracisz kilka godzin ale szajsu nie kupisz
Mozesz tez sie wybrac bo bitcoputera, obok malego rynku, tam jest oddzielny sklep z samymi monitorami i powinni doradzic, w zaleznosci co chcesz na nim robic - czy tylko obraz czy tez gry itp.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.08.2008 o godz. 16:04.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.08.2008, 13:19
Mam krotkie pytanie i oczekuje szybkiej odpowiedzi
jaki polecacie dobry zasilacz najlepiej tanszy [140-180zl] do takich podzespolow:
- core 2 quad Q6600
- plyta gigabyte S775
- GF 8800GTS
- 2gb ram GOODRAM PC667
- i reszta standardowych czesci

zastanawialem sie nad Chieftec 450W jednak ma on 'wiatrak' skierowany do wewnatrz komputera, a wolalbym cieple powietrze wypuszczac na zewnatrz obudowy

z gory dzieki za propozycje
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 08.08.2008, 13:22
http://www.morele.net/produkt/123819/

Odpowiedz cytując
Barthez
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.08.2008, 16:43
lub OCZ StealthXtream 500W rev.2 jak gdzieś znajdziesz za ok. 160 zł.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2008, 17:23
Witam,

na początku zaznaczam ze jestem zielony w sprawach kupna komputerów.

Chodzi mi o komputer do 1200 złotych + monitor panoramiczny za ~500zł. Jakby ktoś mógł podać jakieś propozycje zestawów, jakie podzespoły itp. Komputer ma być dobry do oglądania filmów, Internetu oraz do gier. Chciałbym żeby jakieś dobre gry chodziły na nim np. zeby poszły najbardziej znane gry wydane w ciągu ostatnich 2 lat .

Prosze o pomoc

Dziękuję

WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Barthez
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.08.2008, 17:42
Procesor Intel Pentium Dual Core E2180
Płyta GigaByte GA-P35-DS3L
Karta GeForce 9600GT Gainward 512MB / GeForce 9600 GSO Palit 768 MB
Pamięć DDR2 2 x 1GB PATRIOT LLK
Dysk Samsung 320GB F1 7200 16MB
Nagrywarka Pionner DVR-215
Zasilacz ModeCom MC-350ATX 2.0 350W
i jakaś buda
co do monitora... hmm za 500 zł np. jakiś LG
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2008, 19:15
Może ktoś ma inne propozycje

Jak by ktoś mógł to prosze podać wraz z cenami i sklep w ktorym to złożą
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 08.08.2008, 23:56
Właściwie to nie przyczepiłbym sie do zestawu Bartheza, najwyżej wymieniłbym płyte na GA-P31-DS3L i spróbowałbym dozbierać do HD4850 (co niestety niesie za soba konieczność wiekszego zasilacza - jakiegos Pentagrama 450W) ale to i tak pod warunkiem że wykrecicz tego e2180 na 3ghz, a to ze względu na panorame jaka chcesz mieć (bo do 19' zwykłej ta nvidia własciwie by stykła). A co do sensownej panoramy za 500zł to jednak marzenia..

Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.08.2008, 00:29
Monitor... Tutaj akurat kosztuje 720zł [trochę więcej, niż chcesz na to przeznaczyć, ale nawet Wilku powiedział, że za takie pieniądze kupić dobry monitor to marzenia]. Z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Sam mam go od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Parametry ma całkiem przyzwoite, a w dodatku wygląd - jak dla mnie idealny. Jedynym minusem [według mnie], jeśli można to tak określić jest 'szybkie brudzenie się'. Chodzi o to, że pomimo tego, że kilka razy dziennie go wycierasz to i tak widać kurz . Sądzę, że gdybyś zdecydował się na zakup tego monitorka to nie byłby to dla Ciebie jakiś wielki problem.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 09.08.2008 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów