|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ktoś tu napisał że nie badzmy babami, powiedz to piłkarzom.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A może jednak taki Brożek czy Boguski juz ostatnimi siłami dychali. Ten kto uważnie oglądał mecz, widział ile sprintów wykonał Paweł, widział ile walczył Rafał.Pod koniec meczu byli tak wykończeni, że aż sie prosiła zmiana.
Czemu Jirsaka ściągnąl Skorża? Przedewszyskim Jirsak grał przeciętnie.Skorża sobie zapewne pomyslał że jak zagra Boguski za Brożkiem to będzie lepszy efekt. Problem był taki że Rafał się tak nabiegał, walcząc w obronie i ataku że się nadawał do zmiany a nie do gry, dlatego wszedł Dawidowski. Brożka zdjął bo chłopak naprawde grał na maksa, wykonał ze 20 sprintów na pełnej szybkości.... Zresztą na kogo miał zmienić słabego Cantoro Zienczuk sie za wiele nie nabiegał, więc nie był zmęczony i Skorża widocznie na niego liczył. Baszczyński? Co od niego chcecie, grał całkiem dobrze. Wtedy gdy były zmiany to podłączał sie do ofensywnych akcji. Pokażcie mi lepsze zmiany, bo krytykować jest łatwo. Nie ma cholerka na kogo zmieniać.... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak w rewanzu bedzie obrona :
Diaz-Cleber-Baszczynski-Singlar to beda niezle cyrki ,tymbardziej ze bedziemy musieli grac na zero z tylu ,a tamci pewnie zamuruja bramke i beda grac z kontry Ja nie wiem co im sie stalo . Zawsze dostajemy jakis "cios" psychologiczny po czym tracimy grunt pod nogami. Jak sie oglada te wszystkie mecze to daje sie zauwazyc ze Pawel Brozek zawsze krzyczy na Boguskiego (bo ten jest mlodszy i taka rola w klubie) ale mysle ze troche przez to Boguski nie strzelal niemal do pustej bramki ,tylko staral sie ejszcze pdoawac.Coz jest jak jest ,musimy wygrac w rewanzu i tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A Sosin 2 bramki dla Anorthosisu w meczu z Rapidem Wieden (3:0) - wysoki napastnik ? wysoki !!
A mistrz Bialorusi ogral na wyjezdzie Anderlecht 2:1 - nie stac nasz na grajkow z ligi bialoruskiej ? stac !! wiec o co kaman ? |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Panowie.. Wiem jedno. Po tym meczy widać jak bardzo sprzydały by sie transfery na zmienników.. Mówię w szczególności i obronie. Głowacki kulał ale nie wiem czy to cos powazniejszego. Oby nie ale w razie czego zmiennika nie ma
Acha jeszcze jedno.. Tez Nei by nam sie chyba przydał![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Moze koniec swiata? PO jezu a to Optymista he
Ostatnio edytowane przez dzollo : 30.07.2008 o godz. 21:29.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ha..ale jest jeden pozytyw
nie trzeba juz na Nei'a . teraz bardziej potzreba lewego pomocnika , defensywnego pomocnika (Cantoro non commento) , prawego obrońcy(jaki musi być ten Singlar jak gra Baszcz) no i bramkarza (nie zgadzam sie ze bronił dobrze , wybraniał swoje sprowkowane akcje). a na ławke może siąść Janas Rafał , Skorza też cos tam grał wiec też jest miejsce . heeee..a jak miało byc pieknie "wzmacniany się już w luym zeby było łatwiej" a jest wielkie nic narazie(!) ze wzmocnien. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ehhh szkoda tego meczu, choć mam jednak nadzieję, że w rewanżu ogramy izraelczyków/żydów bowiem z gry naprawdę widać, że to są zwykłe "ogórki".
Niestety straszny chaos w obronie, gdyby Głowa bądź Cleber złapali kontuzję to "kaplica" niestety. Jak to jest właściwie z tymi kartkami |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na pocieszenie: Anderlecht - BATE Borysów 1:2
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie Beitar był na własnym boisku do ogrania...szkoda Boguskiego mi najbardziej, bo dlam nie to najlepsza postac w Wiśle w tym meczu. Po jego zejściu brak "walczaka" - dla mnie Boguski był w tym meczu wszędzie. Myslałem, że po pierwszej udanej akcji Łobo wejdzie w mecz, niestety widac braki...
Mauro znowu odpuścił zawodnika, po superpucharze nic do niego nie dotarło. Myślałem,że taktyka na jednego napastnika zawiedzie, ale Paweł Brożek pokazał się z jak najlepszej strony. Ogólnie dla mnie nie taki Beitar straszny jak wszyscy go przedstawiają. Co do Sobola, karnego nie było, ale wydaje mi się, że był łapany przed polem karnym.Kartka dla Zieńczuka...coż jeśli to jest czerwona kartka, to gdzie przynajmniej żółta za faul Zif'a na Baszczynskim(kosił go równo z trawą) ![]()
When you touch my face
When you call my name I`m burn with desire... http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak można biegnąć z piłką, być sam na sam z bramkarzem i sie wypierd***ć o własne nogi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Największym grzechem zaniechania naszych dzialaczy było nie wzmocnienie ataku, w Wiśle brak piłkarzy dynamicznych jakimi byli Kosa i Błaszczu (nieprzypadkowo z nimi w składzie jakoś tam pokazaliśmy się Europie) a teraz co? Sam Brożek został, a i też bez wsparcia drugiego napastnika to mu się średnio gra. Drugim takim piłkarzem był Paulista wiosną, ale widocznie nie zasługiwał na pieniądze jakich chciał...
Ogólnie nie podobało mi się że piłkarzom Beitaru tak łatwo wchodziło się w nasze pole karne, kilka podań. A strzałów oddawali też sporo. Nasi też mieli fragmenty dobrej gry, ale wyglądało to jakoś tak jak od łopaty, na siłe, z przypadku bardziej... Wyróżenienia: Boguski - dużo pracy, walki, ciekawych zagrań, tylko kiedy on się nauczy strzelać... Brożek Paweł - nie miał łatwo, ale kilka razy przypomniał o swoim potencjale, no i bramka w trudnej sytuacji Sobolewski - Najlepszy w środku pola, szkoda tylko ze nie zrobił tego co najprostsze miał do zrobienia, bez kalkulacji, po prostu strzał!!!!!!!!!!!!!!!! Minus: Zienczuk - najpierw jakby go nie było, później znalazł się by mieć asyste no i ... rozochocił się, szkoda tylko że zamiast grać wolał się szarpać, na dłuższą metę tak się nie dało. Cantoro - Im dłużej mecz trwał, tym gorzej wyglądał, no może gdyby strzelił gola w tej ostatniej minucie... Baszczyński - Troche wiecej się jednak oczekuje od tak doświadczonego piłkarza. Kończąc powiem tak jak kiedyś Górski : Skoro było tak dobrze to czemu jest tak źle... ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Badzmy dobrej mysli 1-0 nam wystarcza ,ale watpie aby taki wynik padl w rewanzu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja się zastanawiam jak mogliśmy przegrać ten mecz? mecz w którym rywal był zupełnie przeciętną drużyną
psychika naszych kopaczy jest zatrważająca, żeby srać w gacie przed kompletnie nieznanymi piłkarzami z nieznanej drużyny? pozwolę sobie ocenić kilku zawodników Pawełek - w 1 połowie umierał z nerwów, w 2 uratował nam tyłek, jakkolwiek zachowanie przy obu bramkach raczej kiepskie Baszczyński - bardzo kiepsko, większość akcji Beitaru szla jego stroną Zieńczuk - tragedia, kompletnie niewidoczny Sobol - dlaczego nie strzelał? dlaczego sędzia nie przerwał tej akcji i nie dał mu kartki za symulowanie? nie byłoby kontry i bramki... Cantoro - katastrofa, uniemożliwił kilka dobrze zapowiadających się kontr - kółeczka były ważniejsze, zachowania przy bramce nawet nie warto komentować Boguski - dużo walki, dobry występ, ale ewidentnie głupieje gdy znajduje się pod bramką przeciwnika Skorża - bardzo źle, fatalne zmiany, jak już ktoś wcześniej pisał nie rozumiem dlaczego zszedł Jirsak i Boguski zamiast Mauro i Zieńczuka? dlaczego zmiany były tak późno, a nie około 60 minuty gdy po prostu nie istnieliśmy na boisku? choć z drugiej strony jak się popatrzy kogo miał na ławce to można tylko współczuć poza tym mam wrażenie, ze to 4-5-1 się nie sprawdza, tracimy wszystkie atuty w ofensywie grając górne piłki na Brożka, dlaczego nie możemy grać piłką cały mecz, tak jak to było po strzeleniu bramki gdzie Żydzi się kompletnie pogubili? przez większość meczu nie byliśmy w stanie wymienić kilku składnych podań i traciliśmy piłkę momentalnie generalnie ocena meczu nie może być dobra, mimo że zachowujemy spore szanse na awans, bo nie da się ukryć, ze Beitar to nie jest żadna świetna drużyna pytanie brzmi, gdzie my jesteśmy? mam wrażenie, że z takim zarządzaniem i podejściem władz klubu my po prostu nie zasługujemy i nie nadajemy się na Ligę Mistrzów strach pomyśleć jak mógłby wyglądać mecz np. z Arsenalem czy Barceloną w 3 rundzie, polski futbol jest głęboko w czarnej dupie i tyle, mówią wszyscy,ze w Europie nie ma już kelnerów, ależ są, my nimi jesteśmy
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 30.07.2008 o godz. 21:38.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A więc...mimo wielu tzw. "płaczy" uważam, iż wynik nie jest zły, podobnie jak nasza gra, oczywiście mogliśmy wygrac, ale mamy rewanż u siebie i myśle, i wierze, że awansujemy. Jeśli wierzycie w awans to przyjdzcie za tydzień na mecz i dopingujcie na maksa, bo(tu nie napisze nic odkrywczego), ale jeżeli zagramy na 0 z tyłu to napewno awansujemy.
PS: Sam jutro ide po bilet, nawet gdyby było 1:3 albo 1:4 też bym poszedł, bo uważam iż wtedy też byśmy mieli szanse. Powód: kolega poniżej
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 30.07.2008 o godz. 21:37.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale powiem wam że naprawdę mi zaimponował Paweł Brożek, pokazał że nie trzeba koniecznie mieć 2 metry wzrostu żeby walczyć o piłkę z rosłymi obrońcami, trzeba po prostu mieć jaja. Na dodatek cały mecz naprawdę zapieprzał, dla mnie w tej chwili to oczywisty kandydat do kadry. Ale znając Leo to najwyżej dostanie 45 minut 'szansy' w meczu z jakąś znacznie lepszą drużyną, i nawet piłki nie powącha jak 3/4 zespołu, ale jakoś tylko z Brożka Leo zrezygnuje.
PS. rewanż za tydzień czy za dwa tygodnie? |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Angelo Hugues wroc!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wszyscy widzieli w jakiej formie jest Biała Gwiazda nie ma co rozpaczać , nie zagraliśmy najgorzej ale dwa błędy nas pokarały niestety my nie wykorzystaliśmy ich potknięć a szans było sporo tylko zbyt pewnie poczuliśmy się wychodząc na drugą połówkę . to troche przypomina sytuację z Pantinaikosem też pierwszy mecz jazda od stanu 0-1 , a w Atenach po dobrym początku lipa. Teraz mamy drugą połowę dwumeczu u nas i nic jeszcze nie jest przesądzone - 06.08.08 Reymonta 22 !
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A nawincie mi czy jak np. Beitar u nas strzeli 2 gole, a my od 3 wzwyz to kto przechodzi, bo nie znam sie do konca nam tym?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz jakiegos defensywnego pomocnika w kadrze oprócz Cantoro |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
10 znakow ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
niektórzy sobie zaprzeczają.
pierw pisza ze Beitar to ogórki(zgodze się) a potem piszą ze gra była nie zła / dobra. no jak ktoś gra z "ogórkami" i przegrywa to juz to jest kompromitacja, wiec lepiej uznac Beitar za równego Wiśle i wtedy wynik 2:1 ukaze się jako przyzwoity przed rewaznem. ps. nie kupujcie juztro GW ani PS nie chcecie tego czytać |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Masz racje, Paweł dostanie 45 minut w kadrze(albo 0 ). a Głowacki i tak jest za wolny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
4:2 i wyżej - awans Wisly edit: kpn, nie!! wygrana 2 bramkami nam daje awans...chyba ze piszesz w sensie że Wisła przechodzi Beitar Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Proud : 30.07.2008 o godz. 21:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|