The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2008, 20:55
arjen81 napisał(a):Wyświetl post
Acapelo jak tam byl karny to Ty nie jestes normalny )) jokee
Nigdy w zyciu Sobol nie byl faulowany, szczescie ze kartki nie dostal za ten pad w polu karnym )
W rew musimy ich ograc.. 1-0
A wystarczylo pilke kopnac przed siebie i kontry by nie bylo, ale zachcialo mu sie karnego wymusic
,
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.07.2008, 20:56
Najgorsze jest to, że wtedy kiedy dominowaliśmy to traciliśmy to traciliśmy bramki...
Cantoro katastrofa gdyby był Dudka byłoby inaczej ale teraz mogę sobie gdybać. Zabrakło niestety ławki. Brożek najlepszy na boisku.W rewanżu trzeba wygrać.
Odpowiedz cytując
jizzz
Banita

Od: 05.2008

Jest dobrze Wisła zaprezentowała to czego oczekiwałem czyli żenadę. Brak pomysłu, niecelne podania, mierne przygotowanie fizyczne, krótka ławka. Beitar był równie słaby ale jednak lepszy. Mam nadzieje, że w Krakowie Żydki ostatecznie wybiją wam puchary z głowy i przytemperują te butne noski
Miłego wieczoru
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

spokojnie, u siebie ich pykniemy.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2008, 20:57
Nie bylo karnego, juz nie wymyslajcie.

Beitar byl duzo lepszy od nas, tak jak podejrzewalem. Z drugiej jednak strony straszna kiche zagralismy, no i brak Zienczuka.

Beitar raczej w 3 rundzie.

"Spokojnie, przejdziemy ich" przed meczem

teraz znow "spokojnie, przejdziemy ich"

A jak Beitar przejdzie nas z tego calego amoku "Spokojnie, przejdziemy ich"
Odpowiedz cytując
Rasialdo
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.07.2008, 20:57
Po pierwsze to Beitar jest słaby.Po drugie przegraliśmy na własne życzenie,bo miliesmy z 3 setki i ich nie wykorzystaliśmy.Po trzecie ławki nie ma i w rewanżu to będzie jeszcze bardziej widoczne.Po czwarte Pawełek bo niemrawym początku bronił bardzo dobrze.Po piąte Zieńczuk zagrał bardzo słabo tak jak Cantoro,Piotrek Brożek i trzech zmienników.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.07.2008, 20:58
Moim zdanie był rzut karny. Nie zaczepił go nogą? W takiej sytuacji każde muśnięcie się liczy. Sędzia to pieprzony drukarz
Odpowiedz cytując
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 30.07.2008, 20:58
Przypomniał mi sie mecz z Panatinajkosem... nie uznana bramka pensky, dekoncentracja, szybka piłka i gol. Teraz to samo z karnym którego z resztą nie było (moim zdaniem, z powtórek nie widać zeby był), w głowach rzut karny a tu rach ciach bramka. Potem sie posypało. Zienczuk wyleciał, ciekawe kto zagra w rewanzu, bo ławki to my nie mamy. Piotrek Brozek moze zagrac na lewej i co, w obronie zagra Diaz? Ale nie o tym teraz. A jak Głowackiemu coś się stało (puk puk puk) to już masakra...

Szkoda :(
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2008, 20:59
a jak to z Zieniem jest Bo w sumie dostał 2 zołte kartki a nie odrazu czerwona czyli grac może w rew A co do meczu cieszcie sie że nie było wiecej... Przynajmniej bramke trafilismy... w Krakowie nie ma co musimy ich pyknąc........ A my Kibice przez 90 min dopingujemy nawet jesli nawat stracimy glos !! ( i tak nie wiadomo kiedy liga ostatecznie ruszy) Dawidowskiego nie potrzebnie wpuscil, Nie jest tak zle... Damy Rade !! TYLKO WISŁA NASZ TS
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

ludzie bez ławki rezerwowej to my sobie może gdybać ze Cantoro buca grał, że w sumie dobrze się stało że Zieńczuk dostał kartkę... tylko kim ich chcemy zastąpić ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Wielku ...ironia.... Slaby byl....nie oszukujmy sie.
Plus dla Ciebie za wychwycenie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 30.07.2008, 21:00
A mi się kojarzyło z meczem z tymi Austriakami. Też w sumie wystarczy 1:0 i Piotr Brożek wtedy też grał z przodu.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Panowie, bardzo dobra sytuacja dla nas. Śmiem twierdzić że jesteśmy w lepszej sytuacji jak po meczu z PAO, tu, w Krakowie. To jest tylko 2-1. Fakt, szkoda Zieńczuka, duże osłabienie, ale my, 15 tysięczna Armia Białej Gwiazdy pokażemy im kim jesteśmy. Ściana płaczu zaleje się ich łzami. Czy wygrywasz, czy nie!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Wilku napisał(a):Wyświetl post

ps.
Czy Wisła nie może miec dobrego bramkarza...? :/
To jakies fatum czy co..?
co ty chcesz od Pawełka K*** gdyby nie on to by z 5 bylo ........
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Kilka słów po meczu:

Beitar miał ze 3 świetne sytuacje, Pawełek zagrał bardzo dobrze.

Wisła miała też kilka dobrych okazji. Niestety się nie udało ich wykorzystać.Boguski, Sobolewski, Niedzielan, Cantoro.

Beitar gral dokładniej, mają świetną linie pomocy, znacznie lepszą niż naszą. Za to ich środek obrony i bramkarz to dramat. Dlatego trzeba to wykorzystać.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Co do meczu krotki komentarz - pojechaly na ogory, my zagralismy jak jeszcze wieksze ogory...
Zdjecie Jirsaka zamiast Cantoro bylo bardzo trafne...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Jak zawsze we wszystkim trzeba szukać pozytywów, tak więc rewanż gramy u siebie, wiedzą że muszą cisnąć na maksa lepsze to niż gdyby bylo 2-1 dla nas u nas i bysmy teraz jechali do Jerozolimy. Trudny teren z Panathinaikosem mielismy u siebie 3-1 a wdupiliśmy. Także cóż piłeczka jest po naszej stronie tylko kwestia tego jak zagramy.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2008, 21:01
ja czegoś nie rozumiem. Dlaczego Skorża zmienia Jirsaka,Boguskiego i Brożka, czyli trzech najlepszych graczy po naszej stronie,na trzech graczy po kontuzji? Dlaczego na boisku dalej byli Cantoro i Zieńczuk?
Nie rozumiem też, dlaczego Sobolewski symuluje faul, gdy wystarczy dołożyć nogę do piłki. Nie rozumiem, dlaczego gramy bardzo słabo zanim Zydzi wibijają nam bramę (zasłużoną), a potem nagle się budzimy? Panowie, nie można tak od razu zacząć meczu? Nie rozumiem, dlaczego nie robimy żadnych wzoznien. A potrzeba ich na bramce,obronie, prawej pomocy i ataku. Brożek musi mieć kim grać, a nie czekać, aż piłka do niego spadnie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.07.2008, 21:01
reperandt napisał(a):Wyświetl post
Przypomniał mi sie mecz z Panatinajkosem... nie uznana bramka pensky, dekoncentracja, szybka piłka i gol. Teraz to samo z karnym którego z resztą nie było (moim zdaniem, z powtórek nie widać zeby był), w głowach rzut karny a tu rach ciach bramka. Potem sie posypało. Zienczuk wyleciał, ciekawe kto zagra w rewanzu, bo ławki to my nie mamy. Piotrek Brozek moze zagrac na lewej i co, w obronie zagra Diaz? Ale nie o tym teraz. A jak Głowackiemu coś się stało (puk puk puk) to już masakra...

Szkoda :(
To samo do ojca powiedzialem, dekoncentracja, "stara" Wisła no i oczywiscie nasi piłkarze oprócz Brożka boją sie strzelac bramek (vide Sobolewski). Szkoda, bo naciskalismy ale wypadałoby teraz powiedziec "a nie mowilem?", trzeba sie bac, bo niestety jestesmy słabi.

Najgorsi: Pawełek, Cantoro w końcówce (tak jak w Superpucharze), Sobolewski za tą akcje, ktora wypacza wynik

Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2008, 21:02
Luu... napisał(a):Wyświetl post
ludzie bez ławki rezerwowej to my sobie może gdybać ze Cantoro buca grał, że w sumie dobrze się stało że Zieńczuk dostał kartkę... tylko kim ich chcemy zastąpić ?
Na lewej pomocy Piotrek Brożek, a na lewej obronie Diaz.
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

e napisał(a):Wyświetl post
Nie bylo karnego, juz nie wymyslajcie.

Beitar byl duzo lepszy od nas, tak jak podejrzewalem. Z drugiej jednak strony straszna kiche zagralismy, no i brak Zienczuka.

Beitar raczej w 3 rundzie, bo ja juz Wam nie wierze, przed meczem "spokojnie, przejdziemy ich", teraz znow "przejdziemy ich"
Trochę chyba przesadzasz. Czytając już któryś Twój post z kolei zaczynam mieć wątpliwości komu Ty kibicujesz. Trochę więcej obiektywizmu.

A co do meczu, zmiany nie przyniosły nic dobrego, a wręcz przeciwnie - złego.
Porażka boli, bo okazje były. Nie ma co beczeć trzeba wygrać w Krakowie i tyle.
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Przed rewanżem...bez wzmocnień....bez zmienników...bez Zieńczuka...Ale wierze, że sie przyfarci, w końcu Wisła jest drużyną własnego boiska, a ten cały Beitar nie zrobił na mnie wrażenia no ale Wisła też nie....
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.07.2008, 21:03
Gdzie mi się wbijamy do europejskich salonów, jak bocznych pomocników nie mamy. O ile Boguski coś tam ciągnie to reszta pokazuje totalne DNO. Skrzydłowy powinien mieć dobry drybling i w miarę ciekawą wrzutę. Łobo nie ma ani jednego, ani drugiego. Zieńczuk to tylko podawać potrafi. Brakuje Uche/Błaszczykowskiego/Kosowskiego/Gorawskiego, kogoś kto kiedyś potrafił zrobić przewagę dryblingiem.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

e napisał(a):Wyświetl post
Beitar byl duzo lepszy od nas, tak jak podejrzewalem.
W czym Ci kopacze są lepsi w stosunku do "normalnej" Wisły?

Cytat:
Z drugiej jednak strony straszna kiche zagralismy, no i brak Zienczuka.
Sedzia nas wzmocnił o ile to jego eliminacja z tej rundy.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
bob to ja
Senior Member

Od: 10.2004

Po tym meczu można stwierdzić jedno - polska piłka nożna nie istnieje w Europie. Jeśli dodać do tego niedawny mecz Legii z Białorusinami to mamy obraz całości. Prędzej świnia zobaczy niebo niż polski zespół osiągnie sukces w Europie.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Wilku napisał(a):Wyświetl post
Na razie Cracovia - Wisła 0:1 - co jest piękne, i chyba niestety tyle jakiś większych pozytywów.

Bo Wisła z czasów Parmy, Schalke czy Lazio już wlepiłaby Żydom 3 bramki i byłoby po meczu.
Pawełek niestety udawadnia że to nie jest bramkarz na miare Wisły.. (do których Wisła ma "szczęście" jakie niestety ma..)
Brawo za pierwsza połowe dla sedziów (choć znając ruskich Żydów to już pewnie telefony się grzeją..)

Brawo Paweł.

Obserwuje z wiadomych wzgledów Zieńczuka - z oceną wstrzymuje sie do końca meczu.

ps.
Ale ten Beitar słaby.
I co Izrael robi w Europejskiej federacji?

Pięc banów już poszło.. i powtórze swoje ostrzeżenie - bez czatu.
Od A do Z świeta prawda.Ocena Zieńczuka od 1-10 :3
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

"Jak tu się nie w****ić" - cytując Liroya

Mieć tyle okazji i przegrać mecz. Ten Betar jak na nakłady finansowe to jakieś cienkie dupy, dlatego tym bardziej wprawiła mnie ta porażka w stan wyżej wymieniony.

Zienczuk, Baszczyński się nie nadają na puchary. Tego pierwszego widziałem dopiero jak schodził z boiska po czerwonej kartce. Drugi zagrał fatalnie, jeszcze chciał nam na 3;1 bramkę wpakować. W rewanżu czas na Singlara, akurat na tej pozycji zmiennik jest i to doświadczony.

Pawełek pomimo dobrej gry w drugiej połowie również mnie nie przekonał. Paradoksalnie gry zaczął grać dobrze, to straciliśmy bramki. (oczywiście jedno z drugim nic wspólnego nie ma)

Do reszty piłkarzy pretensji nie mam, grali lepiej, gorzej, ale nie poniżej krytyki jak wyżej wymieniona 3.
Jeszcze tylko słowo na temat zmian Skorży. Fatalne. Podziałały tak, że rozjebały całą naszą grę i do końca meczu udała się tylko jedna kontra. Zmienił najlepszych czyli Boguskiego i Brożka, zamiast Zienczuka i Cantoro. I za takie błędy w pucharach niestety się płaci. Ja rozumiem, że on jest zakochany w polskich piłkarzach, bo namaścił go Janas. Ale żeby nie reagować na tak fatalną grę zmianą ?
Wprowadzenia Dawidowskiego nawet nie będę komentował, bo nie widzę w nim żadnego sensu.

Aha i jestem pewien, że w Krakowie zagramy lepiej. Tak tylko ględzę.

ps. Kto nawala na Sobola ten faja. Potknął się, trudno. Obejrzyjcie sobie to :http://youtube.com/watch?v=KIidw6FB9oo mnie pomogło
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.07.2008 o godz. 21:08.
..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.07.2008, 21:04
Jesli ktos mowi ze Pawełek dobrze ze spisał, to troche podzielam to zdanie, bo jak ma trudna sytucje to wyciągnie (np strzał z głowki Abreu > rozny) ale przy tamtej bramce z dystansu kompletnie sie nie popisał i każdy strzał z daleka zamiast parować na bok to próbował łapać, a ze ma dziurawe rece to wypluwał do przodu

+ za ustawianie się, nic wiecej

Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

to były Ateny bis , skończyło się tak samo choc w mniejszym wymairze .
ławka nie istenieje , 0 wzmocnien a kilka by sie przydało.
u nas doping musi być na maxxxxa inaczej może być krucho z naszymi rozbitymi "grajkami"(nie wszystkich mozna uznac za profenjonalistów po tym meczu) .
brak ZIeńczuka uznałbym za wzomcienie ale nie mamy zmiennjika , chyba ze Boguski na lewo , Łobo bez formy na prawo .
bedzie cięzka przeprawa.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

nie piszcie, że strata Zieńczuka to strata.. mam wrażenie, że Zieńczuk wrócił do swojej zwyczajnej formy i już lepiej nie będzie (oczywiście chciałbym się mylić) według mnie dziś najsłabszy na boisku, zero podań, zero wrzutek, zero agresji.. nic..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów