|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten Jończyk w obecnej sytuacji może się przydać. Tylko żeby chłopak nie spędził sezonu w Młodej Ekstraklasie
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Philips_Zaspa napisał(a):
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
jeśli z niego taki talent to będzie grał w pierwszej epizody
tak jak Bojan z FCB a jeśli za słaby na 1 drużynę, to kupić i wypożyczyć od razu do jakiejś Kmity czy Podbeskidzia żeby się ogrywał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Paweł B. w wieku lat 16 zdobył zwycięską bramkę bodajże z Odrą Wodzisław.
Potem w Piłce Nożnej był tytuł "Paweł Brożek nowy bożek) )))Także zobaczymy. Ale póki co gość nie podpisał jeszcze kontraktu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ten Jończyk na jakiej pozycji gra?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na ataku.
Niech mu Skorża da pograć w 1 składzie, to może być nasz Daniel Pacheco ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ludzie ten koles ma 16lat a wy juz chcecie widziec jak gra w 1 skladzie?
i nie porównujcie ze Bojan w jego wieku grał w FCB bo Bojan to nie Jończyk a Wisła to nie Barca. Mamy Brozka, Niedzielana, Dawidowskiego, Małeckiego, Boguskiego i moze jeszcze bedzie Nei ... jezeli Skorza wpuscilby takiego pryszcza to chyba przy wyniku 4:0 w 80minucie! to jest jeszcze dzieciak... a tak wogole nie wiadomo czy do nas trafi:] |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pan Skorża to konserwatysta, już wiele razy to pokazał, nie lubi zmieniać składu i raczej nie jest On trenerem co chetnie wpuszcza nowych, młodych graczy.Wiec pisanie o 16 letnim Jonczyku który miałby grać w ataku jest raczej mało prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.07.2008 o godz. 11:14.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Myślę że porównywanie Jończyka do Bojana jest co najmniej nie na miejscu.
![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jeszcze jeden post o Kulczyku czy Abramowiczu w Wiśle, i automatycznie zmieni się niektórym panom ranga. Co nie oznacza, że awansują
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ku rozpaczy forumowiczow
Coz za tragiczna w skutkach porazka... Tak sie skupiacie na sobie, ze nawet tego niezwykle przelomowego newsa nie wylowiliscie: Nei juz milimetry od Wisly (bo jest środa)
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 30.07.2008 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Karol Glomb napisał(a):
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Nawet Kmiecik dostaje i to za dużo. A pokazać się już mógł naprawdę wiele razy. Wisła zaczyna się cenić i na szczęście nawet jeżeli jakimiś cieniasami się interesujemy nigdy nie ujrzało to światła dziennego. A ci co byli opisywani w świetle Wisełki to jednak swoją klasę posiadają. I tak trzymać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Moim zdaniem ta informacja posiadając takie źródło nic nowego nie wnosi do sprawy... Choć z braku innych pozytywnych wieści rozumiem że lepszy rydz niż nic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wszyscy tak dywagują o tym Neiu czy przyjdzie czy nie,a ja jestem ciekawy czy będą jakiekolwiek inne transfery w tym okienku i to bez względu na wynik konfrontacji z Beitarem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby tak naprawdę transfery miały być, już dawno byłby. Widocznie pan Cupiał nie chce wydawać pieniędzy na transfery to kibicom jest trudno zrozumieć.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja tylko nie rozumiem tej dziwnej sytuacji. Nei chce odejść, CSKA ma problemy finansowe, Wisła chce się wzmocnić. Pytanie czy płacąc 800 tys. to już taki kłopot dać 200 tys. więcej. Chyba, że coś ukrywają. Ale szczerze mówiąc lepiej pogodzić sie z tym, że transferów nie będzie i wierzyć w tych zawodników których mamy.
![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak masz w portfelu 80 zł a chcesz kupić spodnie za 120 zł, a sprzedawca daje Ci maksymalnie upust do 100 zł to chyba jest problem... Nie wiem, może mamy ograniczony budżet, może są jakieś inne probemy. \
Mnie się też wydaje, że nie powinno być dla Cupiała, który ma mająlek prawie 1,5 mld euro, problemem wydać 1 mln euro na dobrego napastnika. Ale świat jest dziwny... Co do Neiego to boje sie tylko o jedno. Bo zapewne jest to piłkarz klasy Brożka, albo i jeszcze lepszy. Pokazały to ostatnie sezony w jego wykonaniu. Problemem może być jednak to czy uda mu się udzwignąc presje. Kosztując grubą kase ok. 1 mln euro i mając za konkurenta piłkarza o porównywalnych umiejętnosciach i będąc jeszcze do tego w zupełnie nowym otoczeniu trzeba mieć bardzo silną psychikę żeby wygrać. Druga sprawa, Brożka będzie Skorża wystawiał, bo wie że jak zagra drugi taki sezon jak ostatnio to może nawet za niego Wisła dostać 5mln euro. Dlatego jesli Nei przyjdzie do Wisły, to nie oczekujcie od niego od razu cudów, bo ma na początku dość trudno. Taki Matusiak, który jak jest w formie jest piłkarzem tej samej klasy co Brożek, się spalił psychicznie i nie dał rady. Jednakże wierze w to że jesli Wisła da za goscia 1 mln. euro to Skorża znajdzie takie ustawienie że go wystawi w 1 szym składzie.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 30.07.2008 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gra w Polsce i presja
![]() Już to widzę jak 28 letni zawodnik wychodzi naprzeciwko ogórkom z Zabrza, Łodzi, czy innych Gliwic i spala się psychicznie w otoczony przez ich gwiazdorów grających na obronie... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arturas : 30.07.2008 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
To jest temat "polityka transferowa Wisły", a nie nibylandia! Ludzie na tym właśnie polega nasza polityka transferowa, aby za dużo na piłkarzy nie wydawać, bo to sie w Polsce nie opłaca. Cupiał doskonalę wie co robi. CSKA musi nam go sprzedać, a cena 800 tys € jest jak najbardziej uczciwa. Piszecie, że to żaden kłopot dla gościa mającego miliardy zapłacić "jakieś" 200 tys €, jednak tych 200 tys € może zabraknąć przy następnym transferze, bo przecież starać się niedługo zaczniemy o tego Fina, do tego jakiś obrońca, a mniej niż pół miliona Pan Drzymała za Jodłowca nie zażąda, jeszcze może trzeba dać ze 100 tys € na tego Jończyka, bo jest On młodzieżowym reprezentantem kraju, bo jest wyszkolony przez GKS i jest zawodnikiem poniżej 23 roku życia. Tak więc ziarnko do ziarnka...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden Nei wiosny nie czyni. Fakty są takie, że w Wiśle nie ma polityki transferowej, bo w miejsce Kokoszki i Dudki nie ma żadnych piłkarzy.
Szkoda mi tego 16-o latka, który przejdzie do Wisły, przecież w tym klubie żaden nastolatek nie przebija się do pierwszego składu, w Legii Urban dawałby mu szansę debiutu nawet w pierwszym sezonie w klubie, oczywiście jeśli prezentowałby odpowiednie umiejętności. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przydzie i czas na tego nastolatka jezeli sie okaze, ze naparawde jest dobry. No coz... musimy sie pogodzic, ze do meczu dzisiejszego nie ma transferów, choc licze i jestem przekonany, ze one nastapia po wyeliminowaniu Beitara... Choc to długa droga jeszcze
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Może macie rację z tym narzekaniem. Ale czy wy byście dali bez niczego np 700tys Euro + kontrakt za 3 obrońcę? Za 300-400tys Euro to nikt nie jest skory sprzedać dobrze zapowidadającego się obrońcę.
Może Hernani byłby tańszy, tyle że podobno Skorża do niego nie jest przekonany. Więc widocznie widzi braki których ja nie widzę i wy pewnie też nie. Woli czekać na Jodłowca, albo jak się pojawi ktoś młody kto zagra dobrze pół rundy i nie będzie taki drogi. Mamy młodego Kowalskiego, który z cieniakami może wystąpić, a z lepszymi ew. można wystawić Baszcza na środku a Singlara z prawej. Więc widocznie pożaru nie ma. To samo z środkiem pomocy. Bo jeżeli przyjdzie Nei to mamy 3 pomocników na 2 miejsca, a myślę że do rywalizacji włączy się jeszcze Baretto. Trzeba jednak powiedzieć szczerze. Łatwo jest wydać 400tys Euro co już widzieliśmy. Varga, Barreto i wielu wielu innych. A gdzie oni są teraz w Wiśle i gdzie byli przez 3 lata? A kasa poszła.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 30.07.2008 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o presję, braku pewności miejsca w pierwszym składize. Brożek jest młodszy, droższy ... a Skorża chce grać 1 napastnikiem.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Brożek potrzebuje partnera..
Przykład Niedzielana w zeszłym sezonie.. Ale w Europie to tylko jeden napastnik |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
. Kocham Was, za długą ławkę rezerwowych, za solidnych zastępców dla Głowackiego(bo pewnie co najmniej tydzień wyjęty z życia) i dla Zieńczuka. Na szczęście pomyśleliście. Przewidzieliście to co się może stać, wiedzieliście, że piłkarzom przytrafiają się kontuzje, że mogą dostać czerwoną kartkę. Jak dobrze, że jesteście... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Przykre, że Wisła sama swoją polityką kadrową i finansową sama odbiera sobie szanse na lepsze wyniki i wpędza się ciągle w takie same problemy... Rok w rok, w rytm wciąż takiego samego bezmyślnego gadania podobnych klakierów, którzy ciągle się mylą w ocenach, ale mimo to ciągle identycznie trollują... ![]() Teraz może być już za późno na uratowanie tego sezonu w Europie, choć oczywiście szanse nadal są. Mam nadzieję, że w trosce o przyszłość, Skorża dostanie w tym okienku jeszcze wzmocnienia, bo bez nich, w kolejnych latach i nawet w lidze może byc jeszcze gorzej...
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 30.07.2008 o godz. 21:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Święta prawda tylko że Bednarz tą magiczną różkę powinien uruchomic najpóźniej dwa tygodnie temu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|