The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2008, 14:35
Jasne kreseq ,zauwaz jakie miernoty u nas robia kariere.Sredniak europejski w naszych warunkach oznacza prawie(bo wiadomo ze w futbolu niczego nie przewidzisz na 100%) boga

Szkoda ze z Neiem sie nie udalo ale jak tylko przyszedl pierwszy njus to od razu pisalem ze jest to s/f - nie zebym sie chwalil bo to nie bylo ciezkie do rozgryzienia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.07.2008, 14:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda ze z Neiem sie nie udalo
Nie mów hop. CSKA ma długów co włosów na głowie. W dodatku są pod ścianą, bo nie mają innego sposobu na ich spłacenie. Nei też do Turcji czy Arabii nie pójdzie, bo sam powiedział to w wywiadzie, że chce do Wisły. Niejednokrotnie też media mówiły o tym, że nie interesują go innego ligi po za polską. CSKA Sofia czeka, czy Wisła coś jeszcze dorzuci. Wg mnie przyjmą tą ofertę lada dzień. Później to już formalności, bo nie wierzę, że Bednarz i Wilczek negocjowaliby jego transfer, gdyby były problemy z szybkim załatwieniem pozwolenia na grę w Europie.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 29.07.2008 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.07.2008, 15:12
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Nie mów hop. CSKA ma długów co włosów na głowie. W dodatku są pod ścianą, bo nie mają innego sposobu na ich spłacenie. Nei też do Turcji czy Arabii nie pójdzie, bo sam powiedział to w wywiadzie, że chce do Wisły. Niejednokrotnie też media mówiły o tym, że nie interesują go innego ligi po za polską. CSKA Sofia czeka, czy Wisła coś jeszcze dorzuci. Wg mnie przyjmą tą ofertę lada dzień. Później to już formalności, bo nie wierzę, że Bednarz i Wilczek negocjowaliby jego transfer, gdyby były problemy z szybkim załatwieniem pozwolenia na grę w Europie.
Nareszcie jakieś mądre słowa. Wszyscy już chyba zapomnieli jak to było z Niedzielanem. Przecież brak wiadomości to dobra wiadomość CSKA musi nam go sprzedać, targują się bo chcą więcej, ale z czasem ich sytuacja będzie się pogarszać. Przejście Nei'a to tylko kwestia co najwyżej kilku dni.
Odpowiedz cytując
ogr
Member

Od: 03.2006

Stary 29.07.2008, 15:27
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Co sie ma wyjasniac - przeciez to jasne: Nei nie dla Wisly Centusie nie moge dac marnych 200 tys. euro bez zadnych klauzul. Przeciez za taka sume i tak sie nikogo nie kupi. Z takim podejsciem to nie dziwne,
ze szukaja wysokiego napoastnika ponad rok i poszukaja sobie jeszcze kilka lat chyba, ze przyjdzie jakis talent z ulicy.
Wiesz co mam dla Ciebie propozycję. Dziś w totka jest do wygrania około 10mln Euro. Pokaż nam że Ty nie jesteś sknera i zagraj za 'dyche' i wklej tu kupon. Jak wygrasz to połowę wygranej sumy oddasz Wiśle na transfery.
Podobnie proponuję innym forumowym płaczkom, którzy tak łatwo szastaja nie swoja kasą. Grac każdy za ile kto może i pokazać jak wam bardzo zależy na Wiśle. Zobaczymy jak zaszastacie realną gotówką!
Odpowiedz cytując
Arturas
Junior Member

Stary 29.07.2008, 15:49
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W sprawie Neia chyba wszystko jasne.

Skoro CSKA nie odpowiedziało w terminie, to znaczy że ofertę odrzuca. I to najwyraźniej odrzuca w sposób definitywny, dosyć niegrzeczny. Ciekawe, czemu tak się dzieje. Bardzo możliwe, że druga oferta była tak śmiesznie niska dla działaczy CSKA że uznali ją za obraźliwą. Na Bałkanach ludzie się łatwo obrażają i gniewają..
Zdarzało mi się handlować z Bułgarami i to jest w sumie typowe dla nich zachowanie. Jak nie mają ci nic do powiedzenia (albo mają do powiedzenia "nie" bo twoja oferta jest nie dość ciekawa) to urywają kontakt i tyle. To nawet nie kwestia obrażenia się tylko tak mają.
Tym, którzy tu piszą. że nie ma co kupować kota w worku za 1mln euro przypominam, że NIKOGO dotąd nie kupiliśmy i nasze "wzmocnienia" to jedyny nowy Singlar plus Mały i Goły, który się zresztą połamał. Kadra szczupła jak nigdy nawet na ligę. 1mln euro za dużo to trza było kupić np. Lewego za 1/3 tej sumy. Tak więc wyluzujcie.
Rzeczywiście przejscie Beitaru jest chyba ostatnią szansą na jakieś transfery choć i tak jeśli ZL i Korona zagrają w ekstraklasie to np. o Bartczaku czy Hernanim możemy zapomnieć na wieki wieków amen.
Ostatnio edytowane przez Arturas : 29.07.2008 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2008, 15:51
Co do braku odpowiedzi ze strony CSKA w sprawie transferu Nei'a to uważam , że i tak do końca całej prawdy nie poznamy przede wszystkim jaką kwotę zooferowała Wisła Kraków. Jeżeli rzeczywiście stać Cupiała na wydanie 800 tyś. euro za zawodnika to przecież nic straconego jeżeli Nei nie przyjdzie za taką kasę można kogoś ściągnąć dobrego (nie wiem Czechy , Chorwacja , Serbia .. itp). Problem leży w tym czy Cupiał naprawdę chce te pieniądze wydać na wzmocnienia czy tylko jak zwykle jest to taka paplanina. Dysponując kwotą 800 tyś. euro (nawet !!) to biorąc pod uwagę realia polskiej ligii można sprowadzić ciekawych piłkarzy z takich krajów jak Czechy, Chorwacja , Serbia i inne. Czy rzeczywiście musimy akurat kupować wysokiego napastnika i akurat właśnie Nei'a. Możliwości wydania tej kwoty jest bardzo wiele wszystko zależy od rzeczywistych intencji włodarzy. Pozycji które wymagają solidnych wzmocnień w tej drużynie jest co najmniej kilka więc jak Nei'a CSKA nie puści to trzeba szukać dalej.

Zastanawia mnie ile by ten Zadar zażyczył sobie za tego króla strzelców ligii chorwackiej.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 29.07.2008, 16:48
Nei w Wisle ,Nei nie dla Wisly ,Nei w Wisle ,Nei nei dla Wisly ,tym razem Nei w Wisle...
http://www.wislasoccer.com/news_item_9729.htm
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.07.2008, 16:50
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Nei w Wisle ,Nei nie dla Wisly ,Nei w Wisle ,Nei nei dla Wisly ,tym razem Nei w Wisle...
http://www.wislasoccer.com/news_item_9729.htm
Podobno Araby sie też biją o niego...
Dobra czekamy na Westersyla. Może chłopak wyszpera jeszcze coś ciekawego .
http://www.sport1.bg/sport1/node/102903
Ostatnio edytowane przez piter116 : 29.07.2008 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
vulkan
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2008, 17:30
Cytat:
Nei jednak w Wiśle?!

[aktual. 17.53] Alexander Tomov, prezydent CSKA Sofia, przekazał dziś bułgarskim mediom, że klub z Sofii sprzeda w najbliższych dniach Brazylijczyka Nei.

CSKA walczy o to, by wrócić w pierwszoligowe szeregi i wywalczyć licencję na grę w tej klasie rozgrywkowej. By to się jednak stało klub musi mieć stabilną sytuacje finansową, a taką mają zapewnić transfery dwóch zawodników - Neia i Todora Yancheva.

Na zorganizowanej dziś po południu konferencji prasowej Tomov przekazał dziennikarzom, że pozwolił na szybką sprzedaż do klubów zagranicznych wymienionych zawodników.

To z kolei oznacza, że CSKA przystanie jednak na ofertę, którą wpłynęła z Wisły! Utwierdzić w tym przekonaniu może fakt, że do mistrza Bułgarii żadna inna oferta dla Neia poza tą z Krakowa nie trafiła. Tak przynajmniej informują bułgarskie media.

Źródło: wislasoccer.com
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2008, 17:36
Zwykle historie transferowe kończyły się szybciej, więc coś musi być na rzeczy z tą 3 rundą.
Jeśli Wisła awansuje, to kto wie, co zdecyduje zrobić rada nadzorcza. Może nie tylko dorzuci 200k na Nei, ale i jakiegoś obrońcę uda się pozyskać.
..
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.07.2008, 17:48
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisle,1154054
z gatunku Nei w Wiśle =D
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2008, 17:59
Ja rozumiem, że ligę mamy słabą i nie ma sensu przesadzać z transferami.

Ja rozumiem, że nawet 3-4 dobre transfery nie dały by gwarancji, że przejdziemy Beitar.

Ale trzeba jednak pamiętać, że Legia i Lech znacząco się wzmocniły.

Legia nie sprzeda Rogera, więc w środku pola może się toczyć rywalizacja Roger-Giza-Iwański. Cokolwiek byśmy powiedzieli o tej trójce, to i tak u nas na tej pozycji co najwyżej Jirsak aspiruje do tego poziomu. A oni mają 3 takich piłkarzy.

Lech kupił Lewandowskiego i Arboledę, tym samym łatając dziury na dwóch kluczowych pozycjach.

Co prawda mamy na papierze nadal najsilniejszą jedenastkę w Polsce, ale już nie kadrę. W razie kontuzji sytuacja robi się nieciekawa.

Do tego trzeba dodać problem Pawła Brożka, na chwilę obecną jedynego napastnika dającego gwarancję na co najmniej 10 goli w lidze. Jeśli w tym roku nie zawojujemy Europy (ha, ha, ha) to Brożek z czystym sumieniem odejdzie. Jeśli tylko dostanie ofertę.

Z tego wynika, że taki Nei byłby nam bardzo potrzebny - nie jako wzmocnienie, ale jako zawodnik dający alternatywę dla Brożka. Nie chcę używać słowa konieczny, bo to przesada. Ale bardzo potrzebny.

Teoretycznie po przejściu Beitara mogło by dojść do cudu i ofensywy transferowej. Ale co, jeśli odpadniemy? Boję się pomyśleć.

Z drugiej strony - jakoś przeżyliśmy 8 miejsce 2 lata temu, teraz gorzej to chyba nie będzie
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.07.2008, 18:11
Tak, a Jodłowiec był już na 99% pod Wawelem, i wcale nie 1 kwietnia. Tak więc po co ta ekstaza.

Jeden Nei sprawy nie załatwia, więc nawet jeśli przyjdzie, to jest jeszcze kilka pozycji nad wzmocnieniem, ktorych wydaje się że zapomniano tego lata.

Z tak wąską kadrą może być naprawdę ciężko w walce o czołowe pozycje, no chyba że liga w ogóle nie wystartuje, to wtedy jakoś przetrwamy, tylko po co nam wówczas Nei
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 29.07.2008 o godz. 18:14.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.07.2008, 18:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Legia nie sprzeda Rogera, więc w środku pola może się toczyć rywalizacja Roger-Giza-Iwański. Cokolwiek byśmy powiedzieli o tej trójce, to i tak u nas na tej pozycji co najwyżej Jirsak aspiruje do tego poziomu. A oni mają 3 takich piłkarzy.D
Z tym bym nie przesadzał, bo taki Giza (zwłaszcza z jego skutecznością) to przy Jirsaku malutki jest.
Zresztą nasza trójka Sobolewski-Cantoro-Jirsak jest co najmniej równorzędna tej legijnej.
Lech z kolei stracił dziś Quinterosa, co w kontekście odejścia Zająca i Pitrego stawia ich wzmocnienia w nieco innym świetle.

Co nie zmienia faktu, że z resztą posta się zgadzam.
Mamy silną jedenastkę, ale brak wartościowych zmienników.
Dlatego przynajmniej jeden solidny transfer (takim byłoby prawdopodobnie ściągnięcie Nei) bardzo by nam się przydał.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.07.2008, 18:56
Dla mnie to zły omen. Jakby wymienił Wisłę to ok. Ale nie wymienił i wydaje mi się że w weekend nadeszła oferta dla Nei z innego klubu(stąd brak odpowiedzi). Pamiętam że już raz była taka sytuacja a potem okazało się że to chodzi o inny klub. Chyba z Grigorie. Często tak bywa że klub sąduje rynek(na nas) a potem nagle nadchodzi oferta z innego klubu o 100-200tys większa i się szybko decydują bo wiedzą że już więcej nie dostaną.

Kurde, a wogóle to się boję blamażu jutro. Oby się udało bo bardzo pękam. Śniło mi się kiedyś jakieś 4:0, mam nadzieję że dla nas.:(
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.07.2008 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2008, 18:58
medyk napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisle,1154054

już sam nie wiem co myśleć..
Jak Ci myślenie nie idzie, to popatrz chociaż 4 posty do góry z łaski swojej i na poprzednią stronę.

Co by nie rozmywać, wyszukałem, że czas na zgłaszanie zawodników do ewentualnego występu w 3 rundzie eliminacji LM kluby mają do 7 sierpnia o godziny 24.00 czasu środkowo-europejskiego( CET).
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 29.07.2008, 19:01
Cytat:
  • Michał Jończyk bliski przejścia do Wisły
  • Jeszcze przed rozpoczęciem wakacji w krajowych mediach pojawiły się plotki, mówiące o tym, że dwa najlepsze kluby piłkarskie Polski - Wisła Kraków i Legia Warszawa są zainteresowane sprowadzeniem młodziutkiego piłkarza GKS-u Bełchatów Michała Jończyka. W okresie przygotowawczym sprawa nieco ucichła, ale teraz głos zabrał sam zawodnik i przyznał, że negocjacje z Wisłą zbliżają się ku pozytywnemu zakończeniu.

- Aktualnie trwają negocjację, co do mojego przejścia do Wisły. Pozostały już tylko formalności. Z GKS-em przeżyłem wiele wspaniałych chwil, poznałem dużo ludzi, ale jest to już raczej etap zamknięty - powiedział Michał Jończyk.

Nad kupnem 16-letniego zawodnika myślał również Jan Urban, który znany jest z tego, że nie boi się stawiać na młodzież. - Jeśli chodzi o Legie, jest to już sprawa zamknięta. Byłem z rodzicami w Warszawie i rozmawiałem z całym zarządem Legii. Uprzedzili nas w jednej kwestii i "na razie" zrezygnowaliśmy z warszawskiego klubu - odpowiada Jończyk.
Za to to jest bardzo ciekawa sprawa. Mam nadzieję że będzie trenował z 1 drużyną
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 29.07.2008 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.07.2008, 19:35
Co to za gośc ten Jończyk Gdzie pokazał swój talent
Fajnie gdyby przyszedł ale Wisła zmarnowała już sporo talentów. Pozostaje mieć nadzieję że w tym przypadku będzie inaczej
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.07.2008, 19:36
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko porównuje sposob wydawania kasy na grajkow. Nei - nie wiadomo czy by sobie u nas poradzil, ale radził sobie i w porugalskiej i bułgarskiej, jest bardzo tani jak na swoje umiejetnosci (vide statystyki, narodowosc, nie wiem kogo ty bys chciał (Oress) za 1mln euro lepszego od Neia, podaj przykłady bardziej bramkostrzelnych napastnikow od niego i dzwon do Bednarza, akurat cos znajdziesz.
to może brasilię sprowadzimy znowu.co prawda dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki (Wisła),ale dla niego byłby to raz trzeci.też ma dobrą narodowość...taką piłkarską,mistrzowską wręcz.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
autocontrol
Member

Stary 29.07.2008, 19:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Co to za gośc ten Jończyk Gdzie pokazał swój talent
w 15 meczach reprezentacji U16 zdobył 9 bramek.
sezon ogórkowy = nuda
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 29.07.2008, 20:17
Moze ktos to przetłuimaczyc ?
http://www.goalgate.de/artikel,79821...-zu-Wisla.html

duzo tez komentarzy ...

Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 29.07.2008, 20:21
http://www.goalgate.de/artikel,79821...-zu-Wisla.html

duzo tez komentarzy ...
nic nowego... Wisła dawała 800 tys Euro....Bułgarzy chcieli 1 mln Euro.... i pisze,że Nei do Wisły nie przejdzie..
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.07.2008, 20:28
http://www.goalgate.de/artikel,79821...zu-Wisla.html.
A źrodłem z którego to info jest to futbol.pl
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Stary 29.07.2008, 21:37
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Tak, a Jodłowiec był już na 99% pod Wawelem, i wcale nie 1 kwietnia. Tak więc po co ta ekstaza.

Jeden Nei sprawy nie załatwia, więc nawet jeśli przyjdzie, to jest jeszcze kilka pozycji nad wzmocnieniem, ktorych wydaje się że zapomniano tego lata.

Z tak wąską kadrą może być naprawdę ciężko w walce o czołowe pozycje, no chyba że liga w ogóle nie wystartuje, to wtedy jakoś przetrwamy, tylko po co nam wówczas Nei

U nas to jest w ogóle dziwna sytuacja- praktycznie 80% pierwszego składu nie ma konkurencji,a przez to motywacją jest dla nich głównie kasa. Chociaż miejmy nadzieję że są chociaż trochę honorowi i powalczą zarówno o LM jak i o Majstra i PP dla nas..
Odpowiedz cytując
OpTyK
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2008, 21:39. Interia.pl
Od kliku miesięcy dwa największe polskie kluby - Wisła i Legia rywalizowały o pozyskanie 16-letniego Michała Jończyka z GKS-u Bełchatów.
To wielki talent, który w 15 meczach reprezentacji U16 zdobył 9 bramek. W wywiadzie dla ekstraklasainfo.pl młody zawodnik powiedział, że wybrał Wisłę. "Jeśli chodzi o Legie jest to już sprawa zamknięta. Byłem z rodzicami w Warszawie i rozmawiałem z całym zarządem Legii i zrezygnowaliśmy. Jeśli chodzi o Wisłę trwają negocjacje. Pozostały formalności."

Ten chłopak za 2-3 lata może być wzmocnieniem pierwszej drużyny

http://sport.interia.pl/news/wybral-...-legii,1154081
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 29.07.2008, 23:20
Mała ciekawostka co do ewentualnego transferu Nei:

"Na wieść o rychłej sprzedaży dwóch Brazylijczyka Nei i Yancheva zareagował trener klubu z Sofii, Dimitar Penew, który zagroził prezesowi dymisją, jeśli ten w ciągu najbliższych 48 godzin nie poinformuje go jakim składem będzie dysponował w najbliższym sezonie."
futbol.pl
Czyli w ciągu 24 h powinno się wszystko wyjaśnić.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2008, 01:18
Też mi coś nowego, trenerzy mają to do siebie, że dymisji chcą jak odchodzą ich najlepsi zawodnicy. No poza OE ;]. Bo u nas to raczej takich nie było. Mi się marzy taki trener jak było za Henia Kasperczaka, co jednocześnie on ściągał piłkarzy. To tak na wzór Fergusona było z MU, gdzie to trener sobie szukał piłkarza który miał wzmocnić skład, a RN miała za zadanie tylko ściągnąć go do drużyny. Ale niestety wypiłem za dużo, pewnie jutro obudzę się w szarej polskiej rzeczywistości. Pójdę na mecz Wisełki do pubu, skuję się. Bo znowu zobaczę Zieńczuka partaczącego 5-6 sytuacji sam na sam z bramkarzem. I pojadę na urlop 8 sierpnia. Liga wystartuje jak mnie w Polsce nie będzie. A Wisła i tak majstra zdobędzie. Bo przecież wzmocnienia Legii wypalą dopiero na wiosnę, jak to zwykle bywa łapanie formy przez klub z Łzazienkowskiej. Lech postraszy przez pierwsze 3 mecze OE. Aż dojdzie do konfrontacji z Wisłą. I ich zapał umrze śmiercią naturalną. I niestety wróci szara Polska rzeczywistość. Ehhh... Kiedy doczekamy się w Polsce inwestora na miarę Abramovicza. To chyba jedyny ratunek dla Polskich klubów. Jakiś inwestor z Ukrainy, bądź Rosji. Ktoś kto da swoją kasę, bez żadnych kredytów.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 30.07.2008, 01:33
Najdziwniejsze u Cupiała jest to, że koleś ma majątek porównywalny z Achmetowem z Doniecka a jednak do fantazji tego drugiego mu sporo brakuje. Gdy tamten kupuje zawodników za 20 mln dolarów, Cupiał 20 bierze kredytu 20 mln $. Cupiałowi każdy z nas bardzo dużo zawdzięcza, ale w życiu najwazniejszy jest rozwój, a tego w Wisle nie ma. Cały czas dochodzimy do pewnego poziomu (Mistrzostwo Polski) i potem Cupiał boi się zainwestować. Czemu? Przecież to jest normalne, że kto nie ryzykuje ten nie zyskuje.
Co do Neiego to jaki sens jest go kupować w momencie gdy nie możemy zgłosic go do meczu z drużyną z Izraela. Co więcej do meczu z drużyną, w którym to nie jesteśmy wcale faworytem. Czy dla 200 tyś euro warto jest tyle ryzykować. Nei to piłkarz jak na polską ligę o bardzo wysokich umiejętnościach, który również potrafił pokazać się w rozgrywkach europejskich. Z nim w składzie bylibyśmy znacznie mocniejsi.
Wierze jednak że trener Skorża, który jest jednym z najlepszych trenerów jakich dane mi było na R22 oglądać, wycisnie z tej drużyny ostatnie soki i przejdziemy Beitar.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.07.2008, 06:37
wygląda na to że wzmocnienia jakie zapowiadano były w.... zimie ( Matusiak,Diaz,Łobodziński).Pewnie gdyby Skorża wiedział że nikt nowy teraz nie przyjdzie to zatrzymałaby Matusiaka.Myśle że teraz doszedłby do siebie czego dowodem są jego bramki w sparingach Heerenveen .Podobnie jak z Paulistą.
Co do Neia to znajac życie zaaklimatyzowałby sie pewnie najwcześniej na wiosne jak to zazwyczaj bywa z obcokrajowcami w Wiśle ale teraz to już chyba nie ma tematu jego przyjścia.
Odpowiedz cytując
matekrzeszow
Junior Member

Stary 30.07.2008, 07:50
a własnie ze jest
http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...9c57783&tr=yes
wyglada na to ze nic straconego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź