The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2008, 20:39
Wydaje się że jak wygramy w Jerozolimie to szanse na Nei będą duże, a jak przegramy wysoko to spadną do minimum
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 28.07.2008, 20:53
Ciężko jest znależć wysokiego napastnika, jeszcze potrafiącego grać, nie dziadka za taką cenę. Więc liczę że jednak ktoś sięgnie po rozum do głowy i go kupimy.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 28.07.2008, 21:27
pewnie Wilczek powiedział tak: Dajemy 800tys eurasów, dajcie znac w poniedziałek. Milczenie bedzie oznaczalo odmowe."

no i mamy.
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 28.07.2008, 21:35
A wg mnie brak wiadomości jest dobrą wiadomością. Może jeszcze negocjują..
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2008, 21:36
Może w klubie fax się zepsuł ;D... a tak poważnie, pewnie jutro coś będzie, albo w środę po meczu podane do wiadomości będzie, że jednak Nei nie wzmocni Wisły.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2008, 21:42
Sądzę tak jak Acapelo, że być może sprowadzenie Nei będzie zależało od meczu z Beitarem. Odpadnięcie (odpukać!) w tak wczesnej fazie oznaczałoby brak sporych wpływów do budżetu i pewnie zablokowałoby dalsze większe transfery. RN pewnie uznała, że jest sens się wzmacniać tylko przy założeniu dłuższej przygody w europucharach.

Więc jeśli wywieziemy korzystny wynik z Jerozolimy to pewnie będą większe wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 28.07.2008 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 28.07.2008, 22:18
Nei nie będzie piłkarzem krakowskiej Wisły

Taką informacje dosłownie przed chwilą ujawniła bliska osoba z otoczenia Nei. ( Edmund Ricardo)

Dodał on, że główną przyczyną niedogadania się klubów była kwota jaką Wisła oferowała, a jaką bułgarski klub chciał za swojego asa. Mowa o sumie 350 tys. euro! Wisła zaoferowała CSKA, tylko 650 tys. euro, a klub ze stolicy Bułgarii chciał okrągły milion.

Źródło tej sensacji nie mogę podać, bo to napisał mi kumpel, który jest na wakacjach w Sofii i śledzi na bieżąco wiadomości sportowe w TV

i to by było tyle w temacie Nei.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2008, 22:24
pysio napisał(a):Wyświetl post

Taką informacje dosłownie przed chwilą ujawniła bliska osoba z otoczenia Nei. ( Edmund Ricardo)

Dodał on, że główną przyczyną niedogadania się klubów była kwota jaką Wisła oferowała, a jaką bułgarski klub chciał za swojego asa. Mowa o sumie 350 tys. euro! Wisła zaoferowała CSKA, tylko 650 tys. euro, a klub ze stolicy Bułgarii chciał okrągły milion.

Źródło tej sensacji nie mogę podać, bo to napisał mi kumpel, który jest na wakacjach w Sofii i śledzi na bieżąco wiadomości sportowe w TV

Poczekamy, zobaczymy Oby Cię ten informator w ch*** zrobił;D Oby...

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.07.2008, 22:25

No i prezes Wilczek w ramach spisku zawyżał tę kwotę. Co jak co, ale ta informacja na pewno nie jest prawdziwa. Nei raczej do nas nie przyjdzie, czekaliśmy na niego jak na Perrone, miał się pojawić i... zniknął.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.07.2008, 22:41

To chyba jakiś dobry znak bo jego informacje się nigdy nie sprawdzają .

Nie napinajcie się na to bo to info to zwykły joke.
To zdane mówi samo za siebie: źródło tej sensacji nie mogę podać, bo to napisał mi kumpel, który jest na wakacjach w Sofii i śledzi na bieżąco wiadomości sportowe w TV
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2008, 23:11
http://wislasoccer.com/news_item_9728.htm

Narazie nic ciekawego... Jutro powinno się wszystko wyjaśnić..

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2008, 07:31
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
http://wislasoccer.com/news_item_9728.htm

Narazie nic ciekawego... Jutro powinno się wszystko wyjaśnić..
Co sie ma wyjasniac - przeciez to jasne: Nei nie dla Wisly Centusie nie moge dac marnych 200 tys. euro bez zadnych klauzul. Przeciez za taka sume i tak sie nikogo nie kupi. Z takim podejsciem to nie dziwne,
ze szukaja wysokiego napoastnika ponad rok i poszukaja sobie jeszcze kilka lat chyba, ze przyjdzie jakis talent z ulicy.
Powód: uważaj, żebyś bana nie zaliczył...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.07.2008 o godz. 14:31.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.07.2008, 07:33
W sprawie Neia chyba wszystko jasne.

Skoro CSKA nie odpowiedziało w terminie, to znaczy że ofertę odrzuca. I to najwyraźniej odrzuca w sposób definitywny, dosyć niegrzeczny. Ciekawe, czemu tak się dzieje. Bardzo możliwe, że druga oferta była tak śmiesznie niska dla działaczy CSKA że uznali ją za obraźliwą. Na Bałkanach ludzie się łatwo obrażają i gniewają.

Natomiast jaja dzieją się w sprawie Empoli. Nawet przy założeniu, że Kokoszka korzysta z prawa Webstera, to coś tu nie gra. Przy podpisaniu kontraktu powinny już wpłynąć pieniądze na konto Wisły. Pieniądze od piłkarza.

Najwyraźniej Kokos leci w kulki, albo jest niedoinformowany. I niezależnie od swoich racji poniesie karę - no, chyba że w ciągu paru dni pieniądze z tytułu zerwanego kontraktu przeleje na konto klubu.

Działacze Empoli zachowują się nieprofesjonalnie. Przecież muszą wiedzieć, że z Kokosem jest coś nie tak. Tymczasem oni próbują się zachowywać trochę jak my w sprawie Thwaite'a. Mówią "to nie nasz problem, my oficjalnie o niczym nie wiemy". Przed UEFA będą rżnąć głupa i twierdzić, że Kokos przedstawił się im jako wolny zawodnik z kartą w ręce.

W każdym razie mam nadzieję, że władze Ekstraklasy S.A. podtrzymają swoje stanowisko i nie wydadzą na razie certyfikatu piłkarza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.07.2008, 07:37
W Wiśle nikt nie pozwoli sobie już na sytuację taką, jaka była w 2004 roku, gdy odpadliśmy z Realem a potem z Tbilisi. Kilkunastu bardzo wysoko opłacanych grajków w efekcie miało do podboju li tylko naszą rodzimą ekstraklasę. Możemy się z tym zgadzać lub nie ale takie są realia i póki co nic się nie zmieni.
Wydaje się ze 1-2 transfery do klubu zależą od wyeliminowania Beitaru, co otworzy możliwość gry o fazę grupową UEFA. W przeciwnym wypadku (odpukać) na transfery sie raczej nie doczekamy.

A co do Nei to pewnie już w czwartek Bułgarzy powiedzieli Wilczkowi że o ile Wisła nie zmieni swojej oferty to CSKA jej nie akceptuje.

Kokoszka natomiast podpisał pewnie oświadczenie - podobnie jak Dolha - że jest wolnym zawodnikiem a na tej podstawie Empoli podpisało z nim kontrakt. Dzięki temu oni są czyści w razie problemu. Odpowie tylko i wyłącznie grajek. Co tym bardziej pokazuje jak bardzo jest pewny swoich racji - lub jak bardzo jest niedoinformowany.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 29.07.2008 o godz. 07:40.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 29.07.2008, 07:49
To teraz trzeba sie tylko modlic zeby przejsc Beitar bo w przeciwnym wypadku Cupial wywali Bednarza i Skorze na zbity pysk.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 29.07.2008, 08:40
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
To teraz trzeba sie tylko modlic zeby przejsc Beitar bo w przeciwnym wypadku Cupial wywali Bednarza i Skorze na zbity pysk.
nie sądze że w przypadku niepowodzenia w meczu z Beitarem do tego by doszło.Nikogo lepszego w Polsce od Skorży Cupiał nie znajdzie a na fachowca z zagranicy nie staćJeśli zaś chodzi o Bednarza to jest do niego sporo zastrzeżeń i tu mozna sie liczyć z dymisja.Ja jednak głeboko wierze w awans do nastepnej rundy i wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 29.07.2008, 08:58
Żenada panowie, żenada, zeb zalowac tak marna kase. "bułgarzy chca za duzo w stosunku do umiejetnosci" itd itd, to jakby im sie trafił Ronaldinho za ktorego trzeba bulic 30mln to oni by dawali 10. Z reszta po co sie napalac na cos, czy bedziemy sie kiedys cieszyc ? Chyba tylko z mistrzostwa i bedzie je trudno obronic.

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.07.2008, 09:01
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Tego się nie obawiam. Skorża tak czy inaczej się sprawdza, Bednarz bardzo ostrożnie wydaje pieniądze więc powodów do wywalania raczej brak.
Sądzę również, podobnie jak sandomingo, że ewentualne transfery czekają na wyeliminowanie Beitaru - gdyby (tfu) sie nie udało to nikt nie będzie wzmacniał Wisełki tylko na ligę.
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.07.2008, 09:19
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Żenada panowie, żenada, zeb zalowac tak marna kase. "bułgarzy chca za duzo w stosunku do umiejetnosci" itd itd, to jakby im sie trafił Ronaldinho za ktorego trzeba bulic 30mln to oni by dawali 10. Z reszta po co sie napalac na cos, czy bedziemy sie kiedys cieszyc ? Chyba tylko z mistrzostwa i bedzie je trudno obronic.
Ale to nie jest żaden Ronaldinho tylko piłkarz który nie jest żadnym fenomenem nawet na skale ligi Bułgarskiej. Przecież CSKA nie jest jakimś wielkim zespołem, raczej jej możliwości oscylują w granicach tych co ma Wisła więc co wy się napalacie tak to ja nie wiem. Nie wydaje mi się żeby sprowadzenie Nei'a zagwarantowało nam grę w LM.
Ciekawe jak jeden albo drugi szastał by pieniędzmi gdyby byli w sytuacji Bednarza... Za duża odpowiedzialność w przypadku wydania kilkuset tysięcy złotych gdy kupuje się nie oszukujmy się, kota w worku.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 29.07.2008, 09:20
Mowicie, tak jakby na lige mielibysmy skład ktory 100% wywalczy mistrza, to jest wszystko denne i irytujace, na puchary wzmiacniac sie jednym zawodnikiem za 1mln euro, co z ta Wisla ? A na lige nic bo i tak jestesmy najlepsi (ktos zapomnial - bylismy i trzeba chociaz załatac luki na lige). A takie pieprzenie ze na puchary sie wmocnimy jednym zawodnikiem to jest szczytem bezczelnosci i chytrosci, rozumiałbym gdyby to był ktos za 3 moze 5 mln. Ale tu jest 1 mln i go nie dadza, a przeciez za Neia to i tak promocyjna cena w zwiazku ze spadkiem ale wg Bednarza i reszty on jest wart 700-800 kawalkow i ani grosza wiecej (pewnie maja kogos za darmo na oku = lepszego). Panowie. jutro dzien sadny.

Ja tylko porównuje sposob wydawania kasy na grajkow. Nei - nie wiadomo czy by sobie u nas poradzil, ale radził sobie i w porugalskiej i bułgarskiej, jest bardzo tani jak na swoje umiejetnosci (vide statystyki, narodowosc, nie wiem kogo ty bys chciał (Oress) za 1mln euro lepszego od Neia, podaj przykłady bardziej bramkostrzelnych napastnikow od niego i dzwon do Bednarza, akurat cos znajdziesz.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 29.07.2008 o godz. 09:24.

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.07.2008, 09:24
ale wg Bednarza i reszty on jest wart 700-800 kawalkow i ani grosza wiecej
a ile CSKA dało rok temu za Neia nie 700 tys euro a prawda jest tak że chyba nikt go na oczy nie widział a dalibyście sobie ręce uciąć że 1 mln euro plus 1mln euro na kontrakt to promocyjna cena to czemu nikt z zachodu o Niego nie pyta, dla zachodnich klubów to faktycznie są grosze jak za napastnika a ofert nie ma .
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 29.07.2008, 09:52

No i przeplacilbys bo ronaldinho nie jest wart tych 30 baniek.Patrz transfer do milanu.
Wiec lepiej rzeczy na ktorych sie nie zanamy zostawic profesjonalistom
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 29.07.2008, 10:28
Jeśli kwota podana w tym dzienniku jest prawdziwa (czyli 8000k + 20% od nastepnego transferu) to niech sie CSKA buja. Nie jestesmy organizacja charytwatywna, zeby placic kokosy za takich pilkarzy. Chociaz nie ukrywam, ze mam nadzieje, iz cos jeszcze w tej sprawie ruszy. A jak nie to coz. I tak mamy silna kadre.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2008, 10:34
Nie no jesli tak mowicie, to prosze znajdzcie mi lepszego grajka za taka kase ;]

btw, Jirsak is the best !
z 300 tys kontraktu rocznie i milionem na transfer to już można przebierać np. w Portugalii czy Ameryce południowej , Bałkanach czy nawet wyciągnąć jakiegoś młodego Czecha nawet bardziej utalentowanego niż Jirsak, za te pieniądze można kupić ze dwóch zdolnych z naszej ligi tylko problem jest z wybraniem kogoś

tak sobie gdybam bo ja nie wiem tak naprawdę co potrafi Nei, może faktycznie być z niego kawał grajka a może być drugim Paulistą tylko troche bardzie poukładanym to i statystyki ma troche lepsze

P.S. jakieś przykłady Papdopulos ciągle jeszcze młody napastnik przeszedł z Bundesligi do Mlady za 300 tys euro, rok temu Sverkos za podobną sume do Banika , Tomas Jun z Trabzonsposu do Teplic za 0,5 mln euro to takie przykłady z czeskiego rynku zdolnych napastników

tyle w temacie bo moderatorzy mogą mieć zły dzień a chciałbym sie podzielić szczęściem na forum po ograniu Beitaru
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.07.2008 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.07.2008, 10:55
ja znowu uważam że Wisła ma skład i zmienników odpowiednich na ligę. Na puchary trzeba wiecej doświadczonych zawodników. W ekstraklasie Skorża bedzie prawdopodobnie dawał wiecej szans takim zawodnikom jak Mączyński czy Kowalski ze słabszymi rywalami. Zgadzam się z Lemoiniadowym, że milion za de facto kompletnie nieznanego brazylijczyka to za dużo. Ja bym się rozglądnął za jakimis Słowakami (vide Balaz, oczywiscie wtedy gdy juz w Polsce niema nic konkretnego), bo po pierwsze szybko by sie aklimatyzowali (język, mentalność) a na pewno jakas perełka by sie trafila przy dokladniejszym monitorowaniu rynku
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.07.2008, 10:58
crate digger napisał(a):Wyświetl post
ja znowu uważam że Wisła ma skład i zmienników odpowiednich na ligę. Na puchary trzeba wiecej doświadczonych zawodników. W ekstraklasie Skorża bedzie prawdopodobnie dawał wiecej szans takim zawodnikom jak Mączyński czy Kowalski ze słabszymi rywalami. Zgadzam się z Lemoiniadowym, że milion za de facto kompletnie nieznanego brazylijczyka to za dużo. Ja bym się rozglądnął za jakimis Słowakami (vide Balaz, oczywiscie wtedy gdy juz w Polsce niema nic konkretnego), bo po pierwsze szybko by sie aklimatyzowali (język, mentalność) a na pewno jakas perełka by sie trafila przy dokladniejszym monitorowaniu rynku
Nie liczyłbym na to - poprzedni sezon pokazał jaki to Skorża ma "system rotacji" i myślę, że to się nie zmieni niestety. Jest to jeden z minusów trenera Skorży, no ale cóż nie ma trenerów idealnych.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.07.2008, 10:58
Nie wiem czy jest już po sprawie, miejmy nadzieję że jeszcze nie bo jak znam życie to nasz klub nie ma alternatywnego rozwiązania, a jeśli jest to znacznie gorsze od pierwotnego. Na dzień dzisiejszy mamy jednego napastnika, 2 środkowych obrońców. Przy założeniu że wypada ktoś z trójki Cantoro, Sobol, Jirsak taktyka Skorży 4-5-1 legnie w gruzach. Wypadnie Brożek też będzie kłopot, wypadnie Głowacki również. Dla mnie to jest skandal co się dzieje podczas tego okienka, niestety ale ja już straciłem cierpliwość.

edit: Jeśli ktoś tu uważa że mamy dobrych zmienników na ligę to gratuluje poczucia humoru, nie wiem czy pamiętacie jak wyglądała nasza obrona bez Clebera, nasz środek pomocy bez Sobola, i nasz atak bez Brożka.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.07.2008 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 29.07.2008, 11:02
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
z 300 tys kontraktu rocznie i milionem na transfer to już można przebierać np. w Portugalii czy Ameryce południowej , Bałkanach czy nawet wyciągnąć jakiegoś młodego Czecha nawet bardziej utalentowanego niż Jirsak, za te pieniądze można kupić ze dwóch zdolnych z naszej ligi tylko problem jest z wybraniem kogoś
Ale nie widzisz, że Wisła musi mieć ukształtowanego piłkarza który przebije się do składu. A nie kolejny młody talent, który nie wiadomo kiedy wypali. W Wiśle jak już ktoś powiedział jest parcie na wynik.

W polskiej lidze? Pokaż mi jakiegoś dobrego napastnika którego można kupić za 1mln euro? U nas jeśli ktoś jest dobry, to zaraz ucieka za granicę. Albo boi się iść do Wisły, bo będzie miał kontrakt motywacyjny i nie wiadomo czy przebije się do pierwszego składu.

Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
P.S. jakieś przykłady Papdopulos ciągle jeszcze młody napastnik przeszedł z Bundesligi do Mlady za 300 tys euro, rok temu Sverkos za podobną sume do Banika , Tomas Jun z Trabzonsposu do Teplic za 0,5 mln euro to takie przykłady z czeskiego rynku zdolnych napastników
Zapomniałeś tylko wspomnieć o ich zarobkach, bo ci piłkarze na pewno więcej zarabiają niż 300k euro rocznie ;]
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2008, 11:11
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Ale nie widzisz, że Wisła musi mieć ukształtowanego piłkarza który przebije się do składu. A nie kolejny młody talent, który nie wiadomo kiedy wypali. W Wiśle jak już ktoś powiedział jest parcie na wynik.
Wisła to musi wydawać rozsądnie pieniądze i raczej kupować tanio aby sprzedać drożej bo wielkie pieniądze z LM to iluzja nawet po reformie będzie i tak ciężko a po drugie nawet nie mamy stadionu na teraz

DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś tylko wspomnieć o ich zarobkach, bo ci piłkarze na pewno więcej zarabiają niż 300k euro rocznie ;]
no raczej mają znacznie mniej bo niby skąd te czeskie kluby dysponowałby by takimi pieniędzmi problemem byłoby raczej przekonanie ich do grania w w lidze polskiej wiadomo że w Czechach jest im sie łatwiej odbudować aby wrócić na zachód, z drugiej strony Jirsak zgodził sie na kontrakt 50/50 czyli w za południowa granicą nie ma znowu takich kokosów

P.S. Rapid kupił wysokiego napastnika Dalovica ur. 82 strzelił w ostatnim sezonie 18 bramek w Chorwacji za jedyne 700 tys euro według transfermarkt
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.07.2008, 11:14
Uksztaltowanego pilkarza to moze sobie kupic Szachtar,CSKA,czy chocby MU. Dla polskiej ligi musi byc :
1) Mlody i malo doswiadczony - cos dla klubu zrobic,sprzeda sie go za jakies tam pieniazki i tyle go widzieli
2) Polak ktory ma na tyle wywazone mniemanie o swoich mozliwosciach i rozwoju ze nie poleci do 5 ligi hiszpanskiej grzac lawe za pieniazki tylko pozostanie w Polsce i poczeka na swoj czas.
3) Emeryta lub slabej jakosci zawodnika ktorego inne kluby ( nawet 5 ligi hiszpanskiej ) nie chca.

To Polska a nie elegancja Francja.
Zaden klasowy zawodnik NIE ZOSTANIE w zadnym klubie dluzej niz 2-3 seozny bo inaczej albomanago jest po*** albo pilkarz tak naprawde slaby.
Nie wyobrazam sobie bym bedac dobrym zawodnikiem chcial grac w tak slabej lidze.

Taki Nei jest sredniej klasy graczem ale nie dziwota ze jego klub chce za niego jak najwiecej. Wy byscie nie chcieli? Troszke obiektywizmu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów