The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2008, 14:21
Takie rzeczy się niestety zdarzają od czasu do czasu. W zeszłym roku identyczna sprawa była z kontem Eli (sądząc po wyglądzie postów szymka). Wówczas szczęśliwie udało się Ravowi wszystko przywrócić do normalnego stanu. Dziś forum długo nie działało, może ma to związek z awarią. Trzeba poczekać na Rava.

Pozdrawiam.

Edit: Nic nie wymyślimy, najwyżej pogdybać można. Rav jest nieobecny. Wiadomości o problemie wysłaliśmy.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 25.07.2008, 14:27
myślałem jeszcze nad taką wersją, że ktoś chciał usunać konto innego szymka i poprstu wywalono pierwsze lepsze znalezione w spisie

fakt awaria może mieć scisly związek
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2008, 15:43
PvD napisał(a):Wyświetl post
Ktoś by mógł z adminów/modów wyjaśnić co się stało z kontem "szymek" wystąpił problem z logowaniem mimo podawania prawidłowych danych.
Konto zostało przywrócone ASAP. Przyczyn jeszcze nie znam, sprawdzimy kilka rzeczy... Celowe działanie moderatorów wykluczam - nie mamy w zwyczaju usuwać kont. Osoby wypraszane z forum są banowane, a kont się nie usuwa, bo to bez sensu.

A jeśli ktoś...
PvD napisał(a):Wyświetl post
pomyłka czy celowe działanie
... dopatruje się tu celowości kogoś z nas, to najwyraźniej pomylił mózg z inną częścią ciała niekoniecznie służącą do myślenia. Widać każdy sądzi po sobie...

Na przyszłość polecam załatwiać podobne sprawy z większą dozą dyskrecji, tak jak zrobił to właściciel konta. Choćby dlatego, że ogłaszanie, że dane konto zostało usunięte umożliwia założenie nowego konta o takiej samej nazwie. Odkręcanie takiej sytuacji jest jeszcze bardziej skomplikowane...

Jak dla mnie EOT...
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2008, 20:05
takie male pytanie do modow mam- czy da rade cos zrobic z narwanymi uzytkownikami z tematy quiz kibicowski? Odkąd zostal zamkniety kumatszym byc... najprzekumatsi zaczeli nie maja sie gdzie wyzyc, zmieniac zasady tego quizu, da rade im dac jakies ostrzerzenie, czy cos? jakos klimat tego forum upada przez pseudo kumatych, chcacy blysnac w wirtualnej przestrzeni, a widac ze w realu cos sie przebic nie moga ze swoja madroscia...
z gory thanks.
pozdrawiam.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2008, 20:11
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=317&page=180

kolega kaelowiec chyba powinien z tydzień ochłonąć ;]
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 25.07.2008, 20:47
na komentarze w moją stronę to sobie admin pozwala ale w drugą to usuwa
zeby było pytanie wiec je zdaję
pytam więc dlaczego

jako były moderator pozwolę sobie samemu odpowiedzieć
Cytat:
Moderatorzy mogą, ale nie muszą tłumaczyć się ze swoich decyzji.
dziękuje
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 26.07.2008, 09:37
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=8625

Dawajcie ostrzezenia/banujcie za takie i podobne wpisy w "smiesznych"... niedlugo chcac zobaczyc jakies zdjecie/film bedzie trzeba przekopac sie przez 10 stron z wpisami "haha dobre", "i co w tym smiesznego", "sorry jak bylo" itd
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.07.2008, 19:21
Za co Jachting dostal bana? Jak ktoś nie ma ochoty na wdawanie sie w polemikę to ma do tego prawo, rejterując sam sobie wystawia świadectwo, ale żeby od razu banować?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 27.07.2008 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2008, 20:12
kalashnikov2

W Sejmie wakacje, rząd nic nie robi lub robi ( jak kto woli ) - więc odpocznie i wróci do nas, a za co ban, to on ma podane w uzasadnieniu.

Prośba ponowna : bez pytań za co ktoś inny ma bana, on wie i dający mu mod ( nikt więcej ).

Z drugiej strony lato ma olbrzymi wpływ na przegrzanie umysłów piszących w temacie politycznym ( nie wszystkich ), wię pro forma dajmy mu czas na powstanie z popiołów.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.07.2008, 21:09
Najlepiej zamknijcie w cholerę wszystkie tematy... tylko z deczka głupio to wygląda, że następuje to po wpisie osoby, która jedyne co ma praktycznie do powiedzenia na forum od prawie 1,5 roku to ględzenie na poziom tematu politycznego.... w tymże temacie .
Obawiam się, że po zamknięciu tegoż tematu RaulTS zniknie niczym kamfora... nie mając zbyt wiele do powiedzenia .
Osobiście jak coś mi się nie podoba to po prostu tam nie wchodzę.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.07.2008 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 21:58
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Za co Jachting dostal bana? Jak ktoś nie ma ochoty na wdawanie sie w polemikę to ma do tego prawo, rejterując sam sobie wystawia świadectwo, ale żeby od razu banować?
Bana "poeta" politycznego dostał ode mnie.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member

Stary 27.07.2008, 22:40
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej zamknijcie w cholerę wszystkie tematy... tylko z deczka głupio to wygląda, że następuje to po wpisie osoby, która jedyne co ma praktycznie do powiedzenia na forum od prawie 1,5 roku to ględzenie na poziom tematu politycznego.... w tymże temacie .
Obawiam się, że po zamknięciu tegoż tematu RaulTS zniknie niczym kamfora... nie mając zbyt wiele do powiedzenia .
Nie udzielam się , faktycznie nie powinienem zabierać głosu . Przepraszam.
Niestety a z tego co wiem sporo osób tylko przegląda bo ma rodzinę z dziećmi pracę i ciężko mu znaleźć czas żeby coś napisać, a w tym temacie grożą pisząc „nie pomyśli„ różne przymiotniki, więc po co dodatkowy stres, fajnie napisał w odpowiedzi do irmana jova cytując :
"Uwielbiam czytać Twoje posty.
Biorę w łapki chipsy i czekam, aż ktoś zacznie ci udowadniać, że należysz do pokolenia pseudointeligentów wychowanych przez Michnika/lewaków/masonów/cyklistów (niepotrzebne skreślić)."

Tyle w tym temacie
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2008, 00:19
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
O co Ci chodzi ?
Załóż nowy temat i trzymaj tam poziom aby takie osoby jak RaulTS ( czy inne , bez znaczenia ) nie miały traumy po tym jak czasem tu zajrzą.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.07.2008, 00:44
Wybacz Romy, ale nie widzę sensu zakładania nowego tematu, bo niby po kiego grzyba skoro wejdzie doń znowu jakiś.... forumowowicz nie mający do przekazania niczego merytorycznego ponad to, że temat mu się nie podoba i ten także zostanie zamknięty podczas gdy istnienie topiców o "dupie marynie" często pozostaje niezagrożone.
Trauma dość (jak widać) pojemne pojęcie, a cóż takiego traumatycznego wydarzyło się ostatnio w politycznym

Zresztą wolicie zamykać w porządku, tylko osobiście widzę kilka znacznie bardziej "traumatycznych" (jeśli już stosować tak daleko idące określenia) topiców.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.07.2008 o godz. 00:51.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.07.2008, 10:56
Chwila refleksji...

Kiedyś panowała duża większa swoboda w temacie politycznym.Oczywiście miało to swoje minusy,różne rzeczy były powypisywane,jednak z perspektywy czasu sądze że było to lepsze rozwiązanie,niż obecnie gdzie pisząc trzeba uważać na każde słowo,aby nie było ono źle zinterpretowane przez wiadome osoby.Co do ostatniego zbanowania jachtinga,mimo iż mam do niego zbliżone poglądy,to jednak podobnie jak dla Wilka i dla mnie jego słowa wydały się bardziej propagandowe niż merytoryczne o PO,ale jednak nie sądze aby były aż tak nie na miejscu aby zaraz za nie banować.Przecież nikogo nie obraził,nie użył wulgaryzmów,dopiero po ostrej,agresywnej kontrze Wilka broniąc się dał lekko sprowokować i zasugerował banicje tego ostaniego.Wilku - rozumiem jako moderator chcesz dbać o poziom,ale czasem lepiej zamilknąć,zaśmiać się pod nosem i zachować komentarz dla siebie niż napisać coś niestosownego.

Trzeba pamiętać że to nie jest żadne forum polityczne,ale piłkarskie, klubu WISŁY KRAKÓW.Równie dobrze mogło by nie być żadnego Hyde Parku,ani jakichkolwiek tematów niezwiązanych z Białą Gwiazdą.Jeśli jednak jest taka możliwość to starajmy się ją możliwe jak najlepiej wykorzysytywać.Mimo iż z wieloma osobami z "politycznego" mam rozbieżne poglądy to jednak z szacunku dla Wisły Kraków wszystkich traktuje jak przyjaciół, sam nigdy nie szukam piewszy okazji aby się na kimś odgryźć,dowalić itp.,bo wiem że łączy nas wspólna pasja czyli sympatia do tego klubu.

Powstaje pytanie co zrobić dalej z politycznym?Zamknąć na zawsze? Może i byłoby to najwygodniejsze rozwiązanie,jednak patrząc na popularność tego tematu,liczącego kilkaset stron byłoby to troche nie fair - już tyle czasu wytrzymał nie po to chyba żeby teraz skapitulować? Sądze że przydałaby się przerwa(kilka tygodni) aby troche co niektórzy ochłoneli i przemyśleli pewne sprawy.Jednak co dalej? Uważam że po ponownym otwarciu powinno się zmienić moderatora opiekującego się tym tematem.Nie jest to moja złośliwość Wilku w Twoją strone,po prostu jak sam zauważyłeś wystarczy że nie ma Cię troche na forum a tu już się bajzel robi w politycznym...

Ponadto zmiana gospodarza politycznego wiązałaby się z nieco innym moderowaniem.Wilku,osoba generalnie najaktywniejsza w dyskusjach politycznych nie może być obiektywnie traktowana jako moderator w tym temacie,mało tego obecnie przypomina to bardziej cenzurowanie często niewygodnych uwag niż moderowania a nie tędy chyba droga.Wiem,obniży się poziom,będzie dużo nieprzemyślanych zwrotów,ale chyba lepiej powrócić do dawnego "politycznego" gdzie każdy mógł się swobodnie wypowiedzieć niż kontynuować ten cyrk z banami za poglądy.Wilku - a te osoby co według Ciebie "trolują" i tak nie wytrzymają dużo w temacie i po czasie same zrezygnują a nawet jak nie to nie musisz z nimi prowadzić dyskusji - jest sambo,Sędzia,JEDREK76 i reszta.

PS
Co do dalszej wizji tematu sądze że powinien się przede wszystkim wypowiedzieć autor tematu - Konrad.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Zbychu : 28.07.2008 o godz. 12:37.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.07.2008, 13:06
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Ponadto zmiana gospodarza politycznego wiązałaby się z nieco innym moderowaniem.Wilku,osoba generalnie najaktywniejsza w dyskusjach politycznych nie może być obiektywnie traktowana jako moderator w tym temacie,mało tego obecnie przypomina to bardziej cenzurowanie często niewygodnych uwag niż moderowania a nie tędy chyba droga.Wiem,obniży się poziom,będzie dużo nieprzemyślanych zwrotów,ale chyba lepiej powrócić do dawnego "politycznego" gdzie każdy mógł się swobodnie wypowiedzieć niż kontynuować ten cyrk z banami za poglądy.Wilku - a te osoby co według Ciebie "trolują" i tak nie wytrzymają dużo w temacie i po czasie same zrezygnują a nawet jak nie to nie musisz z nimi prowadzić dyskusji - jest sambo,Sędzia,JEDREK76 i reszta.(...)
Jasne Zbychu, że mogę zostać moderatorem "Tematu politycznego" Bo przecież to miałeś na myśli pisząc swój esej, prawda?

Nie wiem, czy okreslając bany jachtinga, Ellera czy Bi_cośtam wdzięcznym mianem "za poglądy" nie koloryzujesz aby troszkę? Albo ban takiego Boomchy - a, przepraszam, on nie został zbanowany za poglądy(choć wyleciał z politycznego), wszak on nie z Twojej parafii...

Do czego zmierzam - przede wszystkim, byłbym wdzięczny za niepowtarzanie bzdur i niewiązanie(nawet pośrednio)Wilka z banem 1q2, a przede wszystkim - nie robienie z tego ostatniego "więźnia sumienia". Dostał bana w transferowym, nie zgadza się z nim - cóż, nie on jeden. Naprawdę nie widzę sensu w wiązaniu tego z "Tematem politycznym".

Poza tym - chciałbym podziękować Romemu za uspokojenie trochę tematu, kiedy mnie nie było. Przy obecnym rządzie, nawet jak otworzymy go za pół roku, to i tak pewnie będziemy na bieżąco(żart, dla rozładowania emocji, pewnie się nie uda, bo wszyscy strasznie ostatnio nabuzowani...)
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.07.2008 o godz. 14:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2008, 14:21
Moze by temat o Beitarze otworzyc , czy nowy zalozyc(moge sie podjac hehe) ,bo mecz tuz tuz
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.07.2008, 14:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Moze by temat o Beitarze otworzyc , czy nowy zalozyc(moge sie podjac hehe) ,bo mecz tuz tuz
Masz tu.
10 znaków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2008, 14:32
znaczy ze nie bedzie oddzielnego? - mam rozumiec ze takze na lige styknie temat 'Wisla w lidze 08/09'
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 28.07.2008, 14:49
Chwila refleksji...

Kiedyś panowała duża większa swoboda w temacie politycznym.
Bez przesady Zbychu - Boomcha został zbanowany - wypadałoby o nim wspomnieć co?

Mnie 2 lata temu tak zwyczajnie usunięto konto właśnie z tego powodu, że komuś, kto miał "narzędzia" nie podobały się moje poglądy - chociaż na nikogo nie bluzgałem i zachowywałem sie grzecznie. Bez ostrzeżenia i bez jakichkolwiek upomnień.

Temat poityczny wbrew pozorom nie jest zwykłym tematem o czym świadczy fakt jego " monitoringu" przez sztaby prasowe - naprawdę odsiewając agitki jest to temat moim zdaniem OK.

Jak zdążyliśmy sie przekonać na wspólne porozumienie są nikłe szanse - jeżeli więc nie jesteśmy w stanie sie porozumieć, to stwórzmy chociaż reguły dyskusji.

Proponuję pod rozwagę wziąć:

1. Wypowiedź "odautorska" winna być uargumentowana - wyeliminuje to zwyczajne slogany polityczne.
2. Brak argumentacji może dotyczyć tekstu przeklejonego z innej części sieci lub zwyczajnego linka (forma zwyczajnej informacji).
3.Odpowiadając na czyjś post czy to w kwestii skomentowania wypowiedzi "odautorskiej" czy też przeklejonego tekstu należy go uargumentować.

4. Argumentacja winna odbywać wg schematu

jeśli a jest b to dlatego, że....

5. Zakaz stosowania brzydkich wyrazów lub uważanych za obraźliwe.

6. Bardzo dobrą opcją jest funkcja "ignoruj"

7...

Uważam, że Wilku moderuje bardzo dobrze a niestety nie widzę powodów dla którego rozdaje się bany w transferowym a nie banuje się w politycznym za bezsensowną agitkę.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.07.2008, 14:51
znaczy ze nie bedzie oddzielnego? - mam rozumiec ze takze na lige styknie temat 'Wisla w lidze 08/09'
Już jeden taki zamknięto. Jeżeli któryś mod zdecyduje się go otworzyć, albo założyć nowy - to będzie. W przeciwnym razie zostaniemy przy ogólnym - co IMHO nie jest złym pomysłem, bo przecież dlatego go założono.

Pomijam już fakt, że powoli przygotowujemy się na wizyty gości z Beitaru i prawdopodobnie temat w dniu meczu zostałby zamknięty szybciej niż zdążyłbyś go założyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.07.2008, 15:00
Temat "Robert Kubica w Formule 1" Został usunięty czy tylko ja nie moge go znależć?
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.07.2008, 15:02
sambo napisał(a):
Uważam, że Wilku moderuje bardzo dobrze
Ja uważam że temat polityczny jeszcze lepiej by moderowała osoba,która nie ujawnia swoich sympatii ani antypatii politycznych.
http://portalwiedzy.onet.pl/84460,,,...osc,haslo.html

Może porównanie funkcji moderatora do sędziego jest zbyt odważne,jednak na forum internetowym myśle że ten pierwszy jest dobrym odpowiednikiem tego drugiego.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2008, 15:18
Zbychu - wiesz dobrze ze Twoje sugestie nic nie znacza i nie ma sensu nawet sie trudzic.
Dyskusje z ludzmi ktorzy wszystko wiedza najlepiej i sa nieomylni, sa z zasady bez sensu.Jedyne co z tego moze wyniknac to 'podpis' nad nickiem.

A temat polityczny ,wszystkim ktorych myslenie nie idzie w jedynym prawidlowym kierunku , polecam odpuscic sobie.
Bo jaka przyjemnosc ma byc w tym, ze piszesz o czyms ,cenzurujac siebie , bo jak to sie 'wladzy' nie spodoba to wykopia Cie i beda sie tym chelpic jeszcze.
Ja tam zagladac juz nie zamierzam

sambo napisał(a):Wyświetl post
niestety nie widzę powodów dla którego rozdaje się bany w transferowym a nie banuje się w politycznym za bezsensowną agitkę.
Tylko problem polega na tym ze jest to Twoje subiektywne zdanie - po to jest forum by wypowiadac swoje zdanie, nawet jesli ma znamiona 'agitki'
To co sie stalo, jest zwyklym zamknieciem czlowiekowi ust - nie przypomina Ci to czegos?.
Nikt nie ma monopolu na prawde i na pisanie samych swietnych postow a pod agitacje mozna wszytko tak na prawde podpiac.
To jest typowe dzialanie -uwalmy czlowieka i znajdzmy na niego paragraf.

Gdyby mialo sie banowac za kazda bzdure czy jak to pieknie w uzasadnieniu pan moderator napisal - belkot, to pewnie i i Ty i ja(i on ale jak wiadomo jest nieomylny) nie raz odpoczywalbysmy.

Pozatym jachting jest tu od dawna , nie jest to koles co raz na ruski rok cos skrobnie i jak ktos nie chce go czytac to nie musi, a jak ma checi to przedstawia swoj punkt widzenia.

Ja mu troche zazdrosze bo jest pierwszym wiezniem politycznym i to pisze bez ironii i nic mnie nie przekona ze kara, nawet jesli uznamy ze ten post byl glupi(choc ja tak nie mysle) miesiaca banicji - w fajnym pilkarsko okresie - jest sluszna.

Nie dzien, nie tydzien a miesiac....samo to dokladnie pokazuje jakie byly i sa tego intencje.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.07.2008 o godz. 15:45.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 28.07.2008, 17:21
Zbychu - wiesz dobrze ze Twoje sugestie nic nie znacza i nie ma sensu nawet sie trudzic.
Dyskusje z ludzmi ktorzy wszystko wiedza najlepiej i sa nieomylni, sa z zasady bez sensu.Jedyne co z tego moze wyniknac to 'podpis' nad nickiem.

A temat polityczny ,wszystkim ktorych myslenie nie idzie w jedynym prawidlowym kierunku , polecam odpuscic sobie.
Bo jaka przyjemnosc ma byc w tym, ze piszesz o czyms ,cenzurujac siebie , bo jak to sie 'wladzy' nie spodoba to wykopia Cie i beda sie tym chelpic jeszcze.
Ja tam zagladac juz nie zamierzam

słuchajcie - bez sensu jest wylewać teraz żale i ronić łzy za czekającym w czyśćcu jachtingiem - który świętej pamięci jeszcze nie jest. Co cię nie zabije to cię wzmocni - jachting nie przeszedł na wieczny odpoczynek wiec wróci wzmocniony.

Jeśli myślicie, że zmiana moderatora cos da to sie mylicie - każdy człowiek ma poglądy a zmiana na moderatora z poglądami waszej opcji nie zmnie w sytuacji obecnej NIC. Twój tekst Zbychu o sędzi jest interesujący - powiedz mi, gdzie sędziego uczą wyzucia się z własnych poglądów? Ja jeszcze takiego sędziego nie poznałem - jeśli myślisz że taki istnieje to naprawdę radzę Ci otworzyć oczy, bo będzie ciężko.

Apeluję ponownie - stwórzmy sobie reguły dyskusji - ustalmy co jest agitką a co nie jest - nie tak jak piszesz 1q2, że to subiektywne. Ale bez jaj - jeśli ktoś pisze

X jest zajebisty. Y to głupek - albo X jest zajebisty bo mówili w TVN albo ABW zrobiła źle a na pytanie o podanie podstaw dlaczego tak sie stało dostaje odpowiedź yyy - nie znam się na tym - to to myslę, że nie jest agitką wg subiektywnych kryteriów.

Nie może też być tak, że każdy mówi co chce - bo to tego przykłady widać w pokoju piłkarskim aż nadto. Powinny byc reguły wypowiadania sie - stwórzmy je a wtedy zapewniam was, że je egzekwując nikt nie będzie miał do nikogo pretensji.

Zacznijmy od tego - jako pierwszy krok
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 28.07.2008, 17:44
Kiedyś w temacie o katolikach i protestantach na forum jednego z wyspiarskich klubów sprawę rozwiązano tak: każdy wpisujący się musiał do swojego postu przekopiować z poprzedniego regulamin udziału w dyskusji ( 3-4 wersy drobnym druczkiem). Tym samym zgadzał się na jego warunki. Posty naruszające którykolwiek punkt były usuwane.

Temat był wyjątkowo drażliwy, a umieszczenie regulaminu tylko we wstępie, na pierwszej stronie, mijało się z celem, bo już od drugiej strony wszyscy o tym zapominali

Moderatorem była osoba nie biorąca udziału w dyskusji, choć zastosowanie ww metody niemal zastąpiło moderowanie.

Wyglądało to mniej więcej tak.

Biorąc udział w dyskusji zobowiązuję się wystrzegać wulgaryzmów i osobistych wycieczek wobec innych. Uszanuję prawo innych do własnych opinii. Nie będę odbiegać od tematu ani pisać zbyt długich postów. Moje komentarze nie będą beztreściowe. Cytując podam źródło.

Do rozważenia
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.07.2008, 20:44
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś w temacie o katolikach i protestantach na forum jednego z wyspiarskich klubów sprawę rozwiązano tak: każdy wpisujący się musiał do swojego postu przekopiować z poprzedniego regulamin udziału w dyskusji ( 3-4 wersy drobnym druczkiem). Tym samym zgadzał się na jego warunki. Posty naruszające którykolwiek punkt były usuwane.

Temat był wyjątkowo drażliwy, a umieszczenie regulaminu tylko we wstępie, na pierwszej stronie, mijało się z celem, bo już od drugiej strony wszyscy o tym zapominali

Moderatorem była osoba nie biorąca udziału w dyskusji, choć zastosowanie ww metody niemal zastąpiło moderowanie.

Wyglądało to mniej więcej tak.

Biorąc udział w dyskusji zobowiązuję się wystrzegać wulgaryzmów i osobistych wycieczek wobec innych. Uszanuję prawo innych do własnych opinii. Nie będę odbiegać od tematu ani pisać zbyt długich postów. Moje komentarze nie będą beztreściowe. Cytując podam źródło.

Do rozważenia
Dokładnie - moderatorem była osoba nie biorąca udziału w dyskusji. Od tego trzeba zacząć

Jesteś moderatorem w danym temacie nie toczysz zajadłych sporów jak inni ale jesteś ponad to....

Sambo

A propo tematów piłkarskich - moze wogóle zrobimy pokoje ciszy jak kilka wieków temu gdzie dworzanie sie spotykali żeby posiedzieć razem i pomilczeć
Wg mnie forum to miejsce do wymieniania poglądów które bardziej powinno przypominać Uniwersytet niż procedury postępowania sądowego... A Moderatorzy w sposób wypośrodkowany powinni kasować głupie posty a nie banować za byle małe wykroczenie!

Zeby nie było - poglądy Jachtinga są mi obce ale ban 1 miesięczny jest żenujący....

Ja za drobny żart dostałem ban na 2 tygodnie.....

Myśle ze niektórzy moderatorzy mylą moderowanie dyskusji z cenzurowaniem i karaniem

Prosze mój post potraktowac jako apel, a nie oskarżenie, zawsze mozna coś zmienić, poprawić a nie jeszcze bardziej po stalinowsku przykręcac śrubę
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.07.2008, 21:39
Kurcze zmusilście mnie to wyeliminowania jachtinga z mojej listy ignorowanych.
Special for zorientować się dlaczego bana się jemu akurat dostało. I jak już od pewnego czasu (dość odległego) zauważyłem chłop całkowicie nie potrafi formułować własnych, niezależnych myśli. Najpierw wrzuca agitkę skopiowaną ze strony Młodych Demokratów, następnie kiedy Kalashnikov merytorycznie obala punkt po punkcie agitki, tenże oświadcza w swym (jakżeby inaczej) "merytorycznym" poście:

jachting napisał(a):
...kalashnikov nie trudź sie nie mam zamiaru na tego typu argumenty odpowiadać .
I tak byśmy do niczego nie doszli .
W tym miejscu nie dziwię się że Wilka szlag chciał trafić, nie zdzierżył i zbanował huncwota.

Gwarzycie o przyszłości politycznego, ten temat trzeba czuć i w nim uczestniczyć aby go moderować, i tak tez mam wrażenie, działał Wilku. Przypomnijcie mi czy 1q2 bądź Mareq, osoby wypowiadające się na temat i w sposób inteligentny formułujące własne sądy były przezeń banowane
Zapewne Wilku postawił przed sobą zbyt ambitne założenie, że w tym temacie będą się wypowiadać osoby, które mają z własnej strony coś do przekazania, a nie jedynie przekopiiują myśli swoich guru, bez jakiejś głębszej nad tymże refleksji.
Mam jednak nadzieję, że ten temat przetrwa i tą próbę czasów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.07.2008, 22:23
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie - moderatorem była osoba nie biorąca udziału w dyskusji. Od tego trzeba zacząć

Jesteś moderatorem w danym temacie nie toczysz zajadłych sporów jak inni ale jesteś ponad to....
O - cho, już to widzę w akcji!!
W ABG nieustanna napinka gimnazjalistów, że aż wstyd pokazać kibicom innych drużyn.
W politycznym królują Eller i (mniejsza o nick), bo resztę dawno krew zalała.
No, a piłkarskich nie kontroluje już nikt, bo przecież to jest serce tego forum, dla którego(niemal)wszyscy tu jesteśmy.

Przyjmij do wiadomości, że moderatorzy to zwykli użytkownicy i robią to, co robią z poczucia obowiązku. Brzmi naiwnie? Dodam jeszcze, że Ci którzy z różnych powodów przestają się udzielać na forum, z czasem przestają też moderować. Brak czasu, chęci etc.

Wybacz, ale nie masz prawa wymagać przyjmowania swoich wytycznych od ludzi, którzy poświęcają za darmo swój prywatny czas po to, aby to forum jakoś funkcjonowało(nie mam tu na myśli siebie, ja tu jestem na razie na dorobku...). Rozumiem, że moderator biorący udział w dyskusji może u niektórych budzić różne dziwne emocje(a przynajmniej - staram się zrozumieć...), ale dla odmiany może warto by założyć naszą dobrą wolę?

To nie jest zaproszenie do dyskusji - to tylko moja prywatna opinia. Ideał niezależnego arbitra jest całkiem fajny, ale nie popadajmy w paranoję. Ostatecznie - zawsze można zapytać: "Who watches the watchman?".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Stary 29.07.2008, 04:32
Ja uważam że temat polityczny jeszcze lepiej by moderowała osoba,która nie ujawnia swoich sympatii ani antypatii politycznych.
http://portalwiedzy.onet.pl/84460,,,...osc,haslo.html
+
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Aaa.. nie ujawnia. To może kogoś z Aborczej zaproś, oni tez nie "ujawniają".

Trzymajac się tej logiki (czyli najlepiej aby ktos w ogóle nie miał symapatii politycznych), najlepiej aby pokój piłkarski moderowałyby osoba nie mająca bladego pojecia o piłce, a juz na pewno nie powinien robić tego kibic Wisły.

A swoją drogą to piekna naiwność. Jak ktoś się interesuje polityką to zdanie i sympatie mieć musi. Inaczej kończy się na wywalaniu postów na temat (bo np. niezrozumiałe, albo co gorsza "szokujące"), a pozostawianiu wodolejstwa o niczym; kącik politologów to też nie jest.

I tak jestem w miarę obiektywna osobą - wystarczy że nie głosowałem ani nie będą głosował, na zadna partyjke jaka jest w tym sejmie.

sambo napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady Zbychu - Boomcha został zbanowany - wypadałoby o nim wspomnieć co?
No własnie, ciekawa jednokierunkowość.

Temat otwieram - dyskusja będzie moderowana według mniej więcej reguł jakie nakreslił Sambo. Jak się komuś nie podoba, nie umie pisać, dyskutować czy argumentować, niech żal ma do siebie jesli bedą z tego konsekwencje dla niego, nikt tam nie zmusza do pisania.

Bo kwestia "poziomu" została już chyba wyjasniona?

Przeszkadzała wolnośc w wyrażaniu tego co sie myśli, nie widzę najmniejszego powodu aby po tyłku miała dostać tylko osoba która może robiła to ostro, ale pisać sensownie umiała. Bedą edycje, kosz - a jak to nie pomoże, to i odsyłanie na odpoczynek - zgrzytaniem zębów na cenzure przejmować się nie będe.

ps.
Nie dzien, nie tydzien a miesiac....samo to dokladnie pokazuje jakie byly i sa tego intencje.
To moze za recydywe powinienem dac pół roku?
I jeszcze jedno, obrońco uciśnionych (swoją drogą dlaczegóż tak o Boomche nie walczysz?) - pernamanta dostałeś ode mnie na drugie konto, a według regulaminu powinieneś dostać na obydwa, jest co prawda pobłazanie dla niektórych - ale coraz mniejszy widzę w tym sens.
ps2.
Jedręk tak, mniej więcej tak to wygladało - jak ktos ignoruje ostrzeżenie, robiąc sobie kpiny w kolejnym poście, niech żal ma do siebie. I niech dotrze do innych że takie prowadzenie "dyskusji" bedzie tak traktowane. Bo jeśli ktoś wkleja agitke, ktoś ją rozkłada argumentami, a agitator olewa dyskutanta, to krew mi się burzy i niezależnie spod jakiego znaku partyjnego jest agitator.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów