|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na podobnej zasadzie mozna podac niemal kazdego pilkarza swiata.
Taki a taki sie spodobl naszemu skautowi ale wladze Wisly nawet nie podjely tematu. Janota teraz to chodliwy temat, ale bez przesady. U niego w gre zawsze wchodzila tylko Legia, ale z ocjem sie uparli zeby sprobowac za granica. Mlodemu sie udalo. Oferty z Wisly nawet by nie rozwazano, a i Wisle sie nie dziwie ze nie pytala o pilkarza na ktorym lapy polozyla zyczliwa nam Legiunia. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
Jeśli dla zasady nie podejmujemy rozmów z piłkarzami bo Legia też walczy to super podejście ![]() Cytat:
Nie wiesz jakby postąpił gdyby przyszła oferta z Wisły mimo to negujesz możliwość przyjścia , tak sie zastanawiam na jakiej podstawie
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.07.2008 o godz. 15:10.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jakby taką rozkminę zrobił w tym temacie ktoś niżej postawiony, to by go tu już dawno nie było
Żebym nie dostał bana za rozmywanie tematu, to w kwestii Hernaniego. Wczoraj radni Kielc przegłosowali, że jeśli Korona ostatecznie nie znajdzie się w tym sezonie w ekstraklasie, to miasto odkupi od Klickiego 100% udziałów w klubie za 500 tyś. zł. Jeżeli Koronę jednak zdegradują( a w tym kraju jest wszystko możliwe, włącznie z Widzewem w ekstraklasie), to szansa na pozyskanie czołowych piłkarzy Korony( czytaj Hernaniego) znacznie wzrośnie, bo miasta nie będzie stać na utrzymanie tych piłkarzy. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Raport skautow w kwestii tych wszystkich Borysiukow, Rybusow, Majkowskich tez pewnie sie gdzies pojawil. Sa pilkarze za ktorych jest sens skladac oferty czy zapytania, i sa pilkarze za ktorych nie ma sensu - bo odpowiedz jest znana z gory. Janota juz 3 lata temu byl uznawany za olbrzymi talent. To nie jest tak, ze on sie nauczyl grac w pilke w Holandii. I kazdy kto choc troche sledzil rozgrywki juniorske to o tym wiedzial. Na takiej, ze sprawe Janoty znam nie z gazet. I wiem jakie nim motywy kierowaly, jakie mial plany itd. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Eee, to jedynie znak, że czas założyć kolejny temat, dosłownie (Gimenez), w przenośni (Janota, Nei, Krzynówek, Kluivert, Kallon i inni): "Niedoszli piłkarze Wisły" będziemy składać im życzenia urodzinowe, komentować tatuaże i oglądać bramki na youtube.com ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez zastanawiam sie na co liczą nasi dzialacze Wszystko to sprowadza sie do sytuacjii na mysl ktorej poprostu robi mi sie niedobrze,czyli po raz 747535585353 zawodnik X byl juz prawie u nas ,ale jednak z transferu nici.Czyli tak jak Pitbulle i ine Rivalda. Znowu cyrk ,znowu to samo BTW: Na Boga czy oni nie widzą ze takie zagrywki juz na tych durnych kibicow ktorzy łykną byle scieme zwyczjnie NIE DZIAŁAJĄ ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma co się bułgarom dziwić, to tak jakbyśmy chcieli Żurawskiego czy Brożka puścic za milion euro. Koleś jest dla nich naprawde dużo wart.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
żal dupe sciska, to tyko utwierdza obraz piłki nożnej w Polsce. Przykre jest to że mistrz Polski nie jest w stanie dać za zawodnika mln euro( o ile informacja o niepowodzeniu jest wiarygodna) w takim tempie nie jestem prtzewidziec kiedy zblizymy sie do zachodnich lig, pucharów...
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Nei: chcę iść do Wisły!
Cytat:
Cytat:
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1152479
niby to co już było ale jest jeden szczegół co do warunków transferu który nie był wcześniej wspomniany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z wywiadu wynika jasno Nei niechce isc do Arabii i innych krajow tego typu,choc tam napewno dostal by wyzszy kontrakt z prostego powodu-pilkarze idacy tam grac robia to tylko i wylacznie do podreperowania stanu konta dla emeryturki,(Batistuta chyba "wprowadzil" ten zwyczaj
W innym przypadku juz gralby dla szejkow..... Z tego wynika tez ze do poniedzialku wszytko bedzie jasne,choc kiedy cos bylo hehe. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zawsze moze, jak Franio - doplacic brakujace 200
![]() A na serio to az nie chce mi sie powtarzac ze to s/f Mamy to co mamy -trza tym grac a co mamy to juz w srode bedzie znakomicie zweryfikowane. Wtedy dyskusje o sile pierwszej 11, transferach, bledach, szansach itp ,beda mogly byc poparte namacalnymi faktami ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Online |
|
|
Ig 2 myślisz że dla ściemy te rozmowy podejmują ?
![]() Ja obstawiam że jeszcze jeden transfer(nie koniecznie Nei) przed zamknięciem okienka będzie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Sam nie wiem ,byc moze chca go kupic ,to juz by byla kompletna hipokryzja, by jechali do Bulgarii tylko po to by wykreowac troche lepszy obraz Wisly.
Natomiast bardzo ciezko stwoerdzic czy artykuly o tym ze gra idzie juz tylko( a wlasciwie 'az' o 200 tys sa prawdziwe , a znajac nasze zamilowanie do 'kontraktow motywacyjnych' ,to az strach pomyslec ile by trwaly negocjacje z samym zawodnikiem -a o tym tez cicho.Cos bedzie na pewno ,jednak ja bym obstawial kogos do 2-ki Cleber,Glowa. A Nei by sie przydal jak cholera - szczegolnie ze poprzez Clebera , proces adaptacyjny powinien przebiegac szybko i bezstresowo. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wierzę w to, że Wisła cały czas pozoruje ruchy transferowe żeby oszukiwać kibiców czy potencjalnych sponsorów. Wisła po prostu che wydawać jak najmniejsze kwoty czyli polityką transferową kieruje posunięta do granic możliwość oszczędność, która każe nawet zrezygnować z zakupu piłkarza nawet najbardziej potrzebnego jeśli jogo współczynnik cena/jakość nie jest wystarczająco niski dla RN i właściciela.
Powód: drobny błąd
Ostatnio edytowane przez Raphael : 26.07.2008 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
to akurat byłby najmniejszy problem, bo Nei chce uciec stamtąd i to dla niego jest "numero uno". Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
tylko że w przypadku Mazilu, Grigorie, Bucura, i innych Rumunów żaden prezes nie jeździł do Dinama B., Sportulu, itp. by negocjować przecież takie negocjacje można prowadzić faksem albo przez telefon a prasie sprzedawać nie wiadomo co generalnie to ja niezbyt wierzę w tego Neia za milion wszak Cupiał stale podobno powtarza po co nam wysoki napastnik przecież jest Kmiecik Grzegorz Kmiecik i za ten tekst jeśli jest prawdziwy należy się Cupiemu flaszka albo i dwie ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że w którymś z artykułów na temat tego transferu była taka informacja, ale z drugiej strony bez dojścia do porozumienia z CSKA nie wolno nam zacząć negocjacji z piłkarzem, więc to może być wymysł dziennikarza...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Trochę zapominamy o naważniejszej sprawie czy Nei jest takim dobrym zawodnikiem i według czyjej oceny , oraz czy jest wart wysupłania kwoty oscylujacej w granicach bańki euro .
A co do polityki transferowej jest prosta zarabiać jak najmnieszym kosztem pozyskiwać graczy , co roku walczyc o majstra i przy okazji realizować marzenie super prezesa - próbować szturmu LM . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Guest
|
|
Jeśli prawdą jest, to co napisał SE, że proponujemy 800 tys Euro w jakiś ratach to dla mnie jest komedią. Wiadomo CSKA jest w tarapatach finansowych i potrzebują kasy teraz nie później. Zacząć trzeba od tego, że nie było by tematu gdyby właśnie nie te kłopoty i kupno tego zawodnika za taką cenę byłoby praktycznie nie możliwe. Zaznaczę że Bułgarzy wcale nie są pod ściana i wcale nie muszą go sprzedawać. Cały czas w bułgarskich mediach głośno jest o ewentualny nowym właścicielu CSKA, jeśli znalazłby się takowy to o transferze będzie można zapomnieć. Ciekawy jestem jaka będzie argumentacja jeśli nie uda się go kupić. Sądzę że coś w tym stylu: "Jego umiejętności są nie adekwatne do ceny" "Bułgarzy byli nie ugięci, żądali astronomicznej kwoty" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nie zastanawia Was, dlaczego tak niewiarygodnie utalentowany pilkarz, jakim bez watpienia jest Nei, jest wyceniany na ledwie milion euro, a jedynym klubem, ktory sie nim interesuje jest Wisla Krakow i byc moze jakies Araby ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Lewski ma nóż na szyi,, a raczej komornika..... każde euro na wage złota... ale też nic na siłe.. |
|
|
|
Schodowicze'05
Offline |
|
Co tu dużo mówić - to takie łatanie dziur po stratach, zapełnienie luki, żeby czasem głupio nie wyglądało, że znów przed LM dajemy dupy i pozbywamy się dobrych i nie zastępujemy ich lepszymi. Już to przerabialiśmy wiele razy. Co do Nei - tylko idiota by uwierzył, iż dobry brazylijczyk całą swoją karierę spędził w klubikach o których - wyłączając Palmeiras na początku i CSKA Sofia na końcu - nawet wszechwiedziący Borek z jego kochanką panią Kołtoń nie słyszeli. A statystyki? Dużo strzelał, da ? Ocień haraszo - ja kiedyś, kilka kilo wstecz, w potężnym klubie jakim niewątpliwie jest K.S. Borek też grzmociłem bramy aż miło - ino do Wisły mnie nie chcieli...a byłem wyceniany ino na sześć piłek i litra Wyborowej a nie na 800 tys. euro ![]() A takiego Nei chcą ![]()
Ostatnio edytowane przez Wormal : 26.07.2008 o godz. 23:30.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdsmk, uważaj, zaraz wytoczą bramki z youtuba i zobaczysz
.Też nie rozumiem czemu część ludzi robi z tego piłkarza półboga, pomimo faktu, że go jeszcze w akcji nie widzieli, a statystyki wcale nie przemawiają wybitnie na jego korzyść. Co będzie, to będzie. Jak przyjdzie to zobaczymy kto miał rację( wtedy wolę żebyście Wy mieli rację), jak nie przyjdzie to płakał nie będę. Bardziej mnie interesuje jakiś stoper, bo choć wierzę w Kowalskiego, to jednak ktoś by się jeszcze przydał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cleber też grał w przeciętnych klubikach, które są słabsze od CSKA Sofia, a jakoś jest u nas jednym z najlepszych środkowych obrońców w historii. Ludzie zejdzcie na ziemie, nasza liga jest tak beznadziejna że nawet przeciętny grajek z ligi portugalskiej będzie u nas gwiazdą.
To samo Kalu Uche, tez grał w wielkich klubach (rezerwy Espanyolu ) i jakoś okazał się dla Wisły gigantycznym wzmocnieniem. Grał tak samo dobrze jak nasza gwiazda - Kosowski o ile nie lepiej.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 27.07.2008 o godz. 00:11.
|
|
|
|
Schodowicze'05
Offline |
|
I tu sobie odpowiedz na pytanie czy Twoja wypowiedź jest dobrym odnośnikiem do wysokiej umiejętności ww zawodników (Nei, Uche, Cleber), którzy nota bene w poważnych klubach nie grali, a jak grali to nic nie ugrali (Uche-Bordeaux), czy też do niskiego poziomu naszej rodzimej Ligi i naszego Ukochanego Klubu. Rezerwowy Barcy będzie gwiazdą Bayernu rezerwowy Bayernu będzie gwiazdą Benfici rezerwowy Benfici będzie gwiazdą Vitorii Guimaraes rezerwowy Vitorii Guimaraes będzie gwiazdą Wisły rezerwowy Wisły będzie gwiazdą FK Homel itd. Wracając do Nei - marząc o LM musimy szukać wzmocnień - czyli piłkarzy lepszych od aktualnie grających. Jeżeli w Wiśle myślą, że piłkarzem lepszym od naszych jest zawodnik błyszczący w takich sławach jak: S.C. Olhanense, Club Atletico Montenegro czy Moreirense to młatko błosko, chrystusie panie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli się marzy o LM, to niestety trzeba wydać te 10-15 mln euro. Tylko powiedz mi kto to u nas niby ma zrobić? Nawet Legia, która zarobiła w zeszłym sezonie ~10 mln euro. Na transfery przeznaczyła ~2 mln. Więc z czym do ludzi? Polskich klubów zwyczajnie nie stać na LM. Może jakimś fartem uda się do niej wreszcie awansować. Tylko z drugiej strony, co z takiego awansu, jak potem będziemy klubem do bicia. Bo nie powiecie mi, że te 4 mln euro za awans do fazy grupowej coś w polskiej piłce zmieni. Wystarczy popatrzeć ile na transfery przeznaczyły kluby które grały w LM w zeszłym sezonie. Tylko podniesienie budżetu drużyny do 60-80 mln zł może coś zmienić w polskiej piłce |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Co do jego statystyk to moim zdaniem świadczą one, że facet szybko aklimatyzuje się w kolejnych klubach, a że nastrzelał całkiem sporo bramek to można założyć, że nie jest kulawy, nie kopie się w czoło i potrafi prosto podać na trzy metry, a to już sytuowałoby go na czołowym miejscu w rankingu ligowych napastników, a przede wszystkim mile przed naszymi rezerwowymi napadziorami. Przy tak niskich kwotach transferowych zakupy to totalna loteria. Jak dobrze wiesz, w większości przypadków trafia się na Radovanoviciów lub Aru-coś-tam-ów, którzy tułali się od klubu do klubu z kartą na ręku i strzelają średnio 5 goli w roku. W przypadku gościa, który zmieniał kluby za wielkie (jak na nasze warunki) pieniądze i regularnie trafiał do siaty można mieć więcej optymizmu i liczyć, że prezentuje sensowny poziom. DrunkenBear, na Błaszcza nie stawiały Engele i Petreska, tylko Liczka. Gdy Engel zaczynał pracę Kuba był już solidnym zawodnikiem pierwszego składu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|