The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2008, 18:49
Los PiSu i Kaczorów mam gdzieś, mojego glosu nie dostana. Tylko żal mi biedaków, którzy zamiast patrzeć wladzy na ręcę, dają się jej dalej nakręcać na dekaczyzację.

Cytat:
Dzidzi jest zły zie jego pajtia przegjała ?
Nie mierz wszystkich swoja miarą.

Ja jak i zdecydowana wiekszosc ludzi ktorzy na tym forum jesli wspierali PiS czy Kaczki to za konkretne projekty i za ich niewykonanie potrafia sie od nich odciac.

Z drugiej strony jest troche inaczej, widać prawdziwą jedność z platformą jakby to byla nadzieja na lepsze jutro, przynajmniej u paru najaktywniejszych osob.

I podtrzymywanie antykultu Kaczek ma tutaj ogromne znaczenie bo pozwoli byc moze na utrzymanie sie u wladzy mimo najgorszych rządów po 89 r.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 25.07.2008 o godz. 19:00.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.07.2008, 19:06
Cytat:
mimo najgorszych rządów po 89 r.
Zgadnij który cytat z Goebbelsa tutaj pasuje .

Cytat:
Tylko żal mi biedaków, którzy zamiast patrzeć wladzy na ręcę, dają się jej dalej nakręcać na dekaczyzację.
Wielu takich nie znam , ale gdyby nie kaczyzacja , to nie było by dekaczyzacji
Gdyby Jarosław and companiones nie wywołali tylu negatywnych emocji w społeczeństwie , to nie było by takiej złości społecznej w stosunku do nich .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 25.07.2008 o godz. 19:10.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 25.07.2008, 19:09
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Zgadnij który cytat z Goebbelsa tutaj pasuje .

Wielu takich nie znam , ale gdyby nie kaczyzacja , to nie było by dekaczyzacji
Gdyby Jarosław and companiones nie wywołali tylu negatywnych emocjo w społeczeństwie , to nie było by takiej złości społecznej w stosunku do nich .

No i to jest wlasnie fanatyzm. To jest jasne ze obie strony daly do pieca co jest w stanie przyznac kazdy wyborca PiSu z tego tematu. Ze strony fanatyków PO jest pelne zaufanie w Milosc vs. Samo Zło po drugiej.

Naród z partią normalnie. Ja rozumiem że mohery glupie, nieoswiecone. Ale zeby mlodzi, wyksztalceni....
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.07.2008, 19:17
Jak obie strony dały do pieca?
Ja mówię o formie sprawowania rządów . Z tego co mi wiadomo PO nie rządziła .
Nie przekręcajmy nie tak odległych wydarzeń
Fakty są takie , że agresywne , pyszne i aroganckie rządy PiSu doprowadziły do złości społeczeństwa , co skończyło się jak się skończyło .
To że każdy wyborca PiSu potrafi przyznać , że obie strony dały do pieca , to jest właśnie dramatyczna próba zniwelowania dysonansu . Bynajmniej nie trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość .
kalashnikov2
Senior Member

Stary 25.07.2008, 19:26
A świstak siedzi i zawija w te sreberka..

"Obywatelskie nieposluszenstwo" na przelomie 2005 i 2006 to tylko byla spontaniczna antycypacja oczekiwan spoleczenstwa?

Cytat:
To że każdy wyborca PiSu potrafi przyznać , że obie strony dały do pieca , to jest właśnie dramatyczna próba zniwelowania dysonansu .
Każdy ktory ich olal a to nie znaczy ze kazdy wyborca PiSu bo poparcie maja solidne.

A jaka bylaby niedramatyczna? 90% dla PO i hołd publicznie oddany Tuskowi zwyciezcy? Ci co popierali PiS robili mimo ze to nie bylo cool trendy i jazzy, w przeciwienstwie do popierania PO, wiec strat moralnych i rozterek z powodu zmiany sympatii partyjej nie odczuwam. Zreszta obecnie ich poparcie nie jest wcale takie male, 25% to i tak duzo i raczej nie spadnie. Te 24-25% glosujacych raczej nie uwaza ze obie strony daly do pieca, oni sa raczej tak zagorzali ze widza wine tylko jednej strony jak i Ty. Wiec jesli ktos zrezygnowal z ich popierania to nie byl to ich staly elektorat, jakim np. jest z drugiej strony Tuskowa mlodziez ktora narazie jedzie tylko na pogonieniu Kaczorów (taki tymczasowy parasol przed dysonansem, ktory jest na reke partii rządzącej, a więc mamy do czynienia z pełną symbiozą której niezbednym elementem jest kult antypisu. Jesli widze krytyke PiSu ze strony bylych "pisowcow" to z zupelnie innych pozycji niz pieprzenie o nienawiści i dzieleniu ze strony wrzeszcacych staruszkow i piratow drogowych, wiec o jakim Ty wogole mowisz dysonansie? Od popierania PiSu odstapili do tej pory Ci ktorzy i tak zawsze stali zdecydowanie bardziej na prawo niż sam Kaczyński,)(mowiac tak abys dobrze zrozumial ;-) bylo za malo nienawisci ;-) wiec szampanow z okazji mego wstapienia w wasze partyjne szerergi nie otwieraj

Cytat:
Ja mówię o formie sprawowania rządów
A ja widze ze mowisz albo o PiSie albo o UE. Nic o rządach PO. To znaczy albo dobrze albo wogole.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 25.07.2008 o godz. 21:03.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2008, 19:51
Jestem przekonany, że na forum są działacze z młodzieżówki jedynie słusznej partii ponaglani sms-ami. Wielce wymowny był fakt gdy pojawił się artykuł o ich guru Stawowym.Chyba musiał ich wziąć później na dywanik bo potem wierzgnęli ostro
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.07.2008, 20:45
Widocznie mnie tak nie zbulwersowało jedno słowo Palikota jak zachowanie całego stada baranów wczoraj ...
Kpisz czy o drogę pytasz Ile już było tych wybryków Paliknota wobec Prezydenta
Lepper za stwierdzenie pod adresem Prezydenta Kwaśniewskiego, iż jest "największym nierobem" dostał wyrok. Paliknot już mocniejszych wycieczek miał kilka, że choćby wspomnę sugestię o "chorobie Alzheimera".

Mareq napisał(a):
...Jeżeli Ciebie wkurza zachowanie Palikota , to pisz o tym napiętnuj . Mnie do białego gorączki doprowadził wczorajszy cyrk wędrowny , więc o nim napisałem ...
Radzę sobie przypomnieć poprzednią kadencję sejmową i rytmiczne stukanie w blat podczas obrad sejmowych (m. in. w trakcie wystąpienia ministra Ziobry, także Macierewicza), wycie ze strony posłów "dziewic" z PO tudzież tubalne wyzwiska z ław sejmowych pod adresem występujących posłów koalicji rządzącej ze strony obecnie "niepokalanych" Niesiołowskiego & Kalisza.

Mareq napisał(a):
...Posłowie PO nie bawili się w błaznów i nie kpili w żywe oczy z prac komisji ...
Hahaha jasne posiedzenia komisji d/s służb specjalnych z nazajutrz przytaczanymi "tajnymi" stenogramami z
tych posiedzeń tudzież zatroskane wystąpienia niejakiego posła Grasia z porównaniami CBA do Stasi i Securitate były czysto merytoryczne.
Mareq wybacz, ale naprawde Twoje wywody sprawiają wrażenie jakichś politruczych wynurzeń.

Mareq napisał(a):
...To pierwsza sprawa a druga jest taka , że sprawa Dzikowskiego i Ziobry , to dwa różne światy. Dlaczego jako porównania nie przywołałeś posła Grzegorka ?...
...bowiem porównanie spraw posłów Grzegorka z Ziobrą ma się jak pięść do nosa. Rzeczywiście prędzej mógłbyś ze sobą porównać, ale sprawy Dzikowskiego z Grzegorkiem, bowiem w obu chodzi o zarzuty korupcyjne. To zaskakujące, że w jednej sprawie można było odebrać posłowi immunitet a w drugiej już nie. Dzięki sprawnej obronie swoich kumpli, prokuratura umorzyła postępowanie wobec posła Waldy Dzikowskiego, ze względu na brak możliwości postawienia mu zarzutów...

http://prawdaoplatformie.blogspot.co...rumpowany.html

Rzecz jasna poseł Dzikowski twierdzi, że jest niewinny jednak dowody swej niewinności... wyrzucił
"...Poseł całkowicie odrzuca oskarżenia i postanowił utrzymać immunitet. Twierdzi, że za cały remont zapłaciła jego żona posługując się kwotą 20 tysięcy złotych uzyskaną z kredytu w ING Banku Śląskim. Wyjaśnienie sprawy utrudnia fakt, że Dzikowski nie posiada rachunków ani faktur za prace firmy Trzmielewskiego..."
http://www.epoznan.pl/?section=news&...n=news&id=4776

Zresztą bardzo ciekawa, w kontekście obrony Dzikowskiego, jest następująca wypowiedź Grzegorka:
"...- Gdybym czuł się winny, nie rezygnowałbym z immunitetu - powiedział nam wczoraj..."
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,352...mmunitetu.html

Mareq napisał(a):
...CO do języka , to ja już jestem przyzwyczajony do parlamentarnego rynsztokowego stylu odwołań do historii . Dlatego też nie wspominałem nic o ,,duchu Kiszczaka by Kaczyński'' czy o ,Manifeście PKWN oraz Bolszewizacji' by Putra ...
tak tylko o ile jeszcze dobrze nadążam za tymi wzajemnymi "wycieczkami poselskimi" to "duch Kiszczaka by Kaczyński" był odpowiedzią na "lepperyzację PiSu by Niesiołowski".

PO bardzo sprytnie odbierając możliwośc zadawania pytań w komisji i wypowiedzi z trybuny sejmowej (co m. in. dzisiaj było widoczne podczas dyskusji w Sejmie n/t votum nieufności wobec minister Kopacz, kiedy prowadzący obrady wicemarszałek Niesiołowski nie dopuścił do głosu posłów Balickiego, Cymańskiego, Putry), z medialną pomocą wmanewrowała PiS w przepychanki słowne rodem z targu rybnego.
Jednak PO zapomina o jednym, w historii takie igraszki z sejmową demokracją, tradycją i brak możliwości parlamentarnego dochodzenia swych racji, kończyły się zazwyczaj na ulicach i to niezależnie czy była to II RP czy PRL.

Z mojej strony to ostatnia wypowiedź n/t wydarzeń w czasie posiedzenia komisji regulaminowej, bowiem nie mam ochoty wmanewrować się w ten medialny show jaki został zrobiony z tej awantury., tak jakby było to najważniejsze tegoroczne wydarzenie. Mam jednak wrażenie, że jest wiele znacznie bardziej istotnych spraw.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 25.07.2008 o godz. 20:50.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2008, 20:49
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany, że na forum są działacze z młodzieżówki jedynie słusznej partii ponaglani sms-ami. Wielce wymowny był fakt gdy pojawił się artykuł o ich guru Stawowym.Chyba musiał ich wziąć później na dywanik bo potem wierzgnęli ostro
A ja proponuję przystopować trochę z tą paranoją.
JEDREK76 napisał(a):
Kpisz czy o drogę pytasz Ile już było tych wybryków Paliknota wobec Prezydenta
Lepper za stwierdzenie pod adresem Prezydenta Kwaśniewskiego, iż jest "największym nierobem" dostał wyrok. Palikot już mocniejszych wycieczek miał kilka, że choćby wspomnę sugestię o "chorobie Alzheimera".
O Kwasa wyrok dostał też Wojciech Cejrowski. Ale wtedy dostało się "odpowiednim" osobom, więc ani media, ani napędzana przez nie młodzież nie widziały w tym niczego zdrożnego. Wszak należało się, "oszołomom".

Czy przypadkiem nie odnosicie wrażenia, że to wszystko są problemy zastępcze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2008 o godz. 20:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.07.2008, 22:19
Ja mówię o formie sprawowania rządów . Z tego co mi wiadomo PO nie rządziła .
Nie przekręcajmy nie tak odległych wydarzeń
Fakty są takie , że agresywne , pyszne i aroganckie rządy PiSu doprowadziły do złości społeczeństwa , co skończyło się jak się skończyło .
To że każdy wyborca PiSu potrafi przyznać , że obie strony dały do pieca , to jest właśnie dramatyczna próba zniwelowania dysonansu . Bynajmniej nie trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość .
A to sie ubawilem....
Wlasnie,mowisz tylko o "formie sprawowania wladzy - w przypadku PiS-u (choc daleki jestem od jego apotezy) mozna bylo mowic o tresci - faktycznie, w przypadku PO, jak na razie,mozna mowic jedynie o formie...
Super jaja - niwelowanie dystansu... Stary,wymien jedna rzecz (oprocz formy),w ktorym rzad PO rozn sie od rzadzu PiS-u Bo wg mnie maja chlopcy problem - rzadza gorzej,niestety dla Nas,Polakow...
Powód: literowki
Ostatnio edytowane przez wyar : 25.07.2008 o godz. 22:20.
You'll never know...
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.07.2008, 00:08
Wilku napisał(a):Wyświetl post
A co do spisków - wiesz że kozioł złamał przepisy r.d. i wyprzedzał nieprzepisowo (tak swoja droga ciekawe czy kaleka nie zostanie kierowca drugiego samochodu - o ile przeżyje) i jakoś nigdzie nie dopatrzyłem się info o tym czy aby drogi Bronek był trzeźwy. Ale widac że św. krowom wszystko wolno.
A skąd to wiadomo?
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2008, 05:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeśli są to rodem z UPR.Wystarczy zaobserwować do kogo w większości przypadków należy ostatnie słowo na forum i zwolennicy jakich ugrupowań byli skierowani na przymusowy "odpoczynek".Jachting,1q2 - chyba najlepiej wiecie o kogo chodzi...

-------------------------------

Nadciąga odsiecz

Cytat:
Byli marszałkowie Sejmu, którzy dziś są szeregowymi posłami, chcą spotkać się z Bronisławem Komorowskim - dowiedział się DZIENNIK. Jaki miałby być cel spotkania? "Nakręca się spirala emocji i coś trzeba z tym zrobić" - mówi Maciej Płażyński, marszałek w latach 1997-2001.

Byli marszałkowie: Marek Borowski, Ludwik Dorn, Maciej Płażyński i Józef Zych wpadli na pomysł, by spotkać się z Komorowskim i przekonać go do zmiany atmosfery w Sejmie. Podkreślają, że ta kadencja Sejmu potrwa pewnie jeszcze ponad trzy lata. Ale jeśli jego prace będą toczyły się w takiej atmosferze jak od kilku tygodni, to skończy się to fatalnie.

Z naszych informacji wynika, że byli marszałkowie chcą przede wszystkim przekonać obecnego, by przywrócił obyczaj przyjmowania wniosków o przerwę na żądanie klubów. Dziś Komorowski poddaje je pod głosowanie. "Chodzi też o przywrócenie prawa do zadawania pytań i równe traktowanie posłów" - wyjaśnia Dorn.

Komorowski nie raz już na sali wchodził w ostry spór z PiS czy lewicą. Kilka razy w czasie obrad byli marszałkowie zwracali mu uwagę na łamanie sejmowych zwyczajów. "Nie da się wszystkiego przegłosowywać na siłę" - mówi DZIENNIKOWI Płażyński.

Co na to Komorowski? Formalnej prośby o spotkanie jeszcze nie otrzymał. Borowski przyznaje, że na razie nie ma ustalonego terminu spotkania. "Może być po wakacjach" - przyznaje Dorn. O ich inicjatywie Komorowski już wie z przelotnej rozmowy z Zychem. Czy spotka się z grupą swoich poprzedników? "Byłym marszałkom się nie odmawia" - mówi rzecznik Komorowskiego Jerzy Smoliński. Kiedy? "Terminu jeszcze nie znamy" - mówi nam Marek Borowski.

Na razie jednak marszałek zamiast liberalizować sejmowe prawo, chce je jeszcze zaostrzyć. Zapowiedział zmiany w regulaminie Sejmu, które mają uniemożliwić taką obstrukcję prac komisji sejmowych, jakiej we wtorek i środę dopuścili się posłowie PiS. "Tu już nie chodzi o rozliczanie kogokolwiek" - podkreślił Komorowski.

Za rozliczanie wzięła się za to komisja etyki poselskiej. Wyraziła "głębokie zaniepokojenie" zachowaniem posłów. A pięć klubów i kół poselskich wyraziło "ubolewanie w związku ze środowymi zajściami". Oświadczenie podpisały wszystkie frakcje parlamentarne oprócz PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego przedstawiła własne oświadczenie. Twierdzi w nim, że większość sejmowa "za nic ma standardy demokratyczne".
http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._do_pionu.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
wyar
Senior Member

Stary 26.07.2008, 06:47
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Jeśli są to rodem z UPR.Wystarczy zaobserwować do kogo w większości przypadków należy ostatnie słowo na forum i zwolennicy jakich ugrupowań byli skierowani na przymusowy "odpoczynek".Jachting,1q2 - chyba najlepiej wiecie o kogo chodzi...

-------------------------------

Nadciąga odsiecz

http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._do_pionu.html
Co do banow to nie komentuje,bo sprawy nie znam, ale co do ostatniego slowa - a coz w tym zlego
You'll never know...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2008, 09:22
Te zmiany w regulaminie Sejmu (czytaj: zamordyzm) mają spowodować zamknięcie ust opozycji. Aby PO rządziło się łatwiej ! Jeszcze tylko przejąć TVP i bedzie jak w PRL-u.Wszystko pod kontrolą.
Zbychu
Senior Member

Stary 26.07.2008, 11:29
wyar napisał(a):Wyświetl post
Co do banow to nie komentuje,bo sprawy nie znam, ale co do ostatniego slowa - a coz w tym zlego
Nic w tym złego,aczkolwiek jeśli już poszukujemy osób upolityczniających forum to naturalne że ludzie,którzy są najbardziej aktywni,którym najbardziej zależy aby to ich poglądy najczęściej dominowały w konkretnych sprawach mogą budzić pewne podejrzenia co do ich działalności w internecie.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2008, 11:41
Dziś na TVN 24 oglądałem 'Poranek' gdzie gośćmi byli Piasecki (ten od 'Piaskiem po oczach') i Zaremba. Obaj ustosunkowali się do wczorajszych zamieszek w sprawie wotum nieufności dla szanownej minister zdrowia oraz cyrku na komisji regulaminowej. Generalnie wczorajszymi złośliwościami jako tako zaskoczeni czy zbulwersowani nie byli, ale zaniepokoiło ich zamieszanie na komisji.

Ogólnie niemalże jednogłośnie stwierdzili, że PiS różnił się od Platformy przede wszystkim tym, że miał pomysł na rządzenie i kilka pomysłów chciał wdrażać w życie. Platforma z kolei wszystko zrzuca na reformy w resorcie zdrowia i że dopóki tam się nie zmieni to nie zmieni się w innych kwestiach... A już co do kształtu reform Panowie ze studia woleli nie używać przykrych słów;]

Generalnie, jestem przedstawicielem młodego pokolenia, które niestety w zeszłych wyborach głosować jeszcze nie mogło - jak łatwo się domyślić rocznik 90'. Jednak daleki jestem od głosu na PO. Niektórzy twierdzą, że zrobiła się koalicja która chce rozwalić PO - koalicja między Lewicą a Prawicą... ;] Śmieszne, jak można dopatrywać się jakichkolwiek zależności. Lewica pokazała jedynie, blokując ustawę o mediach, że ma cokolwiek do gadania. I bardzo dobrze, bo ustawa była nie do przyjęcia.

Gdybym dziś miał głosować w wyborach to poparłbym PiS. Czemu? Bo rzeczywiście wracają do nas czasy PRL.

Później dokończę swoją myśl...
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.07.2008 o godz. 11:44.
wyar
Senior Member

Stary 26.07.2008, 12:17
Nic w tym złego,aczkolwiek jeśli już poszukujemy osób upolityczniających forum to naturalne że ludzie,którzy są najbardziej aktywni,którym najbardziej zależy aby to ich poglądy najczęściej dominowały w konkretnych sprawach mogą budzić pewne podejrzenia co do ich działalności w internecie.
Po Twoim stwierdzeniu na jakis czas ewakuuje sie z tego forum...
Zartuje oczywiscie - natomiast dla mnie przekonywanie do IDEI POLITYCZNYCH nie niesie za soba automatycznej powinnosci do zaliczania takich osob jako partyjniakow,rzeczywiscie czy ideowo dzialajacych pod sztandarem jakiejs partii...
You'll never know...
Zbychu
Senior Member

Stary 26.07.2008, 14:25
wyar,
napisałem mogą budzić podejrzenia(potencjalnie) co nie znaczy że automatycznie muszą być zamieszane w jakieś akcje propagandowe.

!!IRIVER!!,
O co Ci konkretnie chodzi z tym PRLem? Rzeczywiście PiS może uchodzić za partie typowo antykomunistyczną,ale w niektórych aspektach można doszukać się podobieństw z systemem ,,ludowym"
kalashnikov2
Senior Member

Stary 26.07.2008, 14:35
!!IRIVER!!,
O co Ci konkretnie chodzi z tym PRLem? Rzeczywiście PiS może uchodzić za partie typowo antykomunistyczną,ale w niektórych aspektach można doszukać się podobieństw z systemem ,,ludowym"
Co rozumiesz jako system ludowy?
Zbychu
Senior Member

Stary 26.07.2008, 14:43
Cytat:
Polska Rzeczpospolita Ludowa (PRL) - oficjalna nazwa państwa polskiego w latach 1952-1989. Zwana też propagandowo Polską Ludową - jako kolokwialny eufemizm na okres rządów PZPR w Polsce.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_...spolita_Ludowa
kalashnikov2
Senior Member

Stary 26.07.2008, 15:02
Ale dlaczego kojarzysz ten okres z partią braci Kaczyńskich?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 26.07.2008 o godz. 15:08.
wyar
Senior Member

Stary 26.07.2008, 15:03
A ja moge obiema recami i nogami podpisac sie pod tym tesktem,zwlaszcza ostatnimi zdaniami :
http://www.dziennik.pl/opinie/articl...ie_atrapa.html
Co o tym sadzicie ?
Pozdrawiam
You'll never know...
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.07.2008, 15:27
Co sądzicie na temat budowy elektrowni atomowej w Polsce?

http://wyborcza.pl/1,75248,5491967,Atom_dla_Polski.html
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2008, 15:39
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Gdybym dziś miał głosować w wyborach to poparłbym PiS. Czemu? Bo rzeczywiście wracają do nas czasy PRL.
nie przesadzaj RIVER.
W ogole ten postkomunizm w wykonaniu tych czy tamtych to bardziej taka retoryka niz jakis powazny osad, badz mozna w zasadzie pod to podciagnac wszystkie liczace sie sily.

To nie jest tak ze Pis jest anty a PO pro, badz odwrotnie.
To jest generalnie temat rzeka bo 'komuna' nie jedno ma imie i mozna pod nia podciagnac wiele aspektow a tak jak pisalem wyzej ,jak dla mnie, za latwo sie tym slowem 'zyga' i jest to modne.
Jak ktos sie postara to z kazdego i kazdej partii zrobi albo komuniste albo faszyste

Co do ustawy to ja sie nie zgodze ze ona jest/byla nie do przyjecia - ona pewnie byla tak samo do przyjecia, badz nie do przyjecia jak poprzednia a generalnie chodzilo tylko o to by wykopac PIS z mediow publicznych(tak jak wczesniej Pisowi chodzilo o to by wykopac PO i lewice).To ze LSD ,niby w imie wyzszych celow, zaglosowala razem z Pisem, to tez oczywista sciema.
Lewica woli TV o zacieciu antyrzadowym , gdzie wchodzac w uklad z Pisem, moze cos ugrac, niz TV prorzadowa.
Oni popra ustawe tylko wtedy gdy to bedzie ich ustawa popierana przez PO - beda mogli pokazac jak sa skuteczni i jak sie licza - ale to raczej nie nastapi.

A ta slynna koalicja to tez nie zrodzila sie dzis.Pamietam jak w poprzednim parlamencie powrzechnym bylo nazywanie PO i SLD -koalicjantami, bo oczywiscie jako opozycja, w wiekszosci spraw glosowali razem.
A wyborczy slynny tekst o Tusku jako pomocniku Kwacha - I nie pisze tego by dzis usprawiedliwiac PO ,tylko po to by pokazac ze taka retoryka jest stara jak swiat.

Mnie przeraza to ze my(oczywiscie generalizujac) lykamy to wszystko i wprowadzamy to do swoich dyskusji.Slyszymy co mowi dany posel i w zaleznosci czy jest z naszej opcji - powtarzamy to.
Wyzywamy sie , w****iamy nawzajem, robimy sobie mniejsze lub wieksze zlosliwosci, nawet nie zdajac sobie sprawy ze tak na prawde jestesmy sterowani przez tych ,ktorych wybralismy, badz przez dziennikarzy.

Co ciekawe im (p)oslom placa za ten cyrk , dziennikarzom tez.To jest ich praca , a nam?....no wlasnie , my sie osmieszamy i porozniamy za damski ......i to nie jest dobre.

Generalnie najepiej byloby byc ponad tym wszystkim i oczywiscie majac swoje zdanie, sympatie itp ,obserwowac cala ta sytuacje z duzym dystansem i nie dawac sie wpedzac w ta retoryke serwowana nam z gory.

To taka luzna moja mysl
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.07.2008 o godz. 15:46.
94 - Allah Akbar!!
wyar
Senior Member

Stary 26.07.2008, 16:09
wyar,
napisałem mogą budzić podejrzenia(potencjalnie) co nie znaczy że automatycznie muszą być zamieszane w jakieś akcje propagandowe.
Zbychu,to taka troche kazuistyka - "moga budzic podejrzenia" ergo budza,bo co prawda nie napisalem wprost,ale zasialem ziarno watpliwosci, i juz jest rozkminka na forum - ktoz to taki jest z mlodziezowki ?
Znowu sobie zartuje,choc temat powazny...
You'll never know...
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.07.2008, 16:13
Ig 2
Najlepsze jest to że oni coś odwalając,sami się później komentują
A łażenie po mediach to ich główne zajęcie.
W ogóle my jesteśmy jakimś ewenementem pod tym względem,ale taka sytuacja widać odpowiada zarówno politykom jak i mediom .Bo większość sama prokuruje i wspomaga te szopki ,dla widza podobno....
Zagranicą wychowują sobie komentatorów i to oni głównie w studio obserwuję,oceniają i dyskutują o politykach i uprawianej przez nich polityce .
wyar
Senior Member

Stary 26.07.2008, 16:14
1q2 napisał(a):Wyświetl post
nie przesadzaj RIVER.
W ogole ten postkomunizm w wykonaniu tych czy tamtych to bardziej taka retoryka niz jakis powazny osad, badz mozna w zasadzie pod to podciagnac wszystkie liczace sie sily.

To nie jest tak ze Pis jest anty a PO pro, badz odwrotnie.
To jest generalnie temat rzeka bo 'komuna' nie jedno ma imie i mozna pod nia podciagnac wiele aspektow a tak jak pisalem wyzej ,jak dla mnie, za latwo sie tym slowem 'zyga' i jest to modne.
Jak ktos sie postara to z kazdego i kazdej partii zrobi albo komuniste albo faszyste

Co do ustawy to ja sie nie zgodze ze ona jest/byla nie do przyjecia - ona pewnie byla tak samo do przyjecia, badz nie do przyjecia jak poprzednia a generalnie chodzilo tylko o to by wykopac PIS z mediow publicznych(tak jak wczesniej Pisowi chodzilo o to by wykopac PO i lewice).To ze LSD ,niby w imie wyzszych celow, zaglosowala razem z Pisem, to tez oczywista sciema.
Lewica woli TV o zacieciu antyrzadowym , gdzie wchodzac w uklad z Pisem, moze cos ugrac, niz TV prorzadowa.
Oni popra ustawe tylko wtedy gdy to bedzie ich ustawa popierana przez PO - beda mogli pokazac jak sa skuteczni i jak sie licza - ale to raczej nie nastapi.

A ta slynna koalicja to tez nie zrodzila sie dzis.Pamietam jak w poprzednim parlamencie powrzechnym bylo nazywanie PO i SLD -koalicjantami, bo oczywiscie jako opozycja, w wiekszosci spraw glosowali razem.
A wyborczy slynny tekst o Tusku jako pomocniku Kwacha - I nie pisze tego by dzis usprawiedliwiac PO ,tylko po to by pokazac ze taka retoryka jest stara jak swiat.

Mnie przeraza to ze my(oczywiscie generalizujac) lykamy to wszystko i wprowadzamy to do swoich dyskusji.Slyszymy co mowi dany posel i w zaleznosci czy jest z naszej opcji -powtarzamy to.
Wyzywamy sie , w****iamy nawzajem, robimy sobie mniejsze lub wieksze zlosliwosci, nawet nie zdajac sobie sprawy ze tak na prawde jestesmy sterowani przez tych ,ktorych wybralismy, badz przez dziennikarzy.

Co ciekawe im (p)oslom placa za ten cyrk , dziennikarzom tez.To jest ich praca , a nam?....no wlasnie , my sie osmieszamy i porozniamy za damski ......i to nie jest dobre.

Generalnie najepiej byloby byc ponad tym wszystkim i oczywiscie majac swoje zdanie, sympatie itp ,obserwowac cala ta sytuacje z duzym dystansem i nie dawac sie wpedzac w ta retoryke serwowana nam z gory.

To taka luzna moja mysl
No,wypraszam sobie,ja przez nikogo nie jestem sterowany
You'll never know...
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2008, 16:18
Cytat:
Dziś na TVN 24 oglądałem 'Poranek' gdzie gośćmi byli Piasecki (ten od 'Piaskiem po oczach') i Zaremba. Obaj ustosunkowali się do wczorajszych zamieszek w sprawie wotum nieufności dla szanownej minister zdrowia oraz cyrku na komisji regulaminowej. Generalnie wczorajszymi złośliwościami jako tako zaskoczeni czy zbulwersowani nie byli, ale zaniepokoiło ich zamieszanie na komisji.

Ogólnie niemalże jednogłośnie stwierdzili, że PiS różnił się od Platformy przede wszystkim tym, że miał pomysł na rządzenie i kilka pomysłów chciał wdrażać w życie. Platforma z kolei wszystko zrzuca na reformy w resorcie zdrowia i że dopóki tam się nie zmieni to nie zmieni się w innych kwestiach... A już co do kształtu reform Panowie ze studia woleli nie używać przykrych słów;]

Generalnie, jestem przedstawicielem młodego pokolenia, które niestety w zeszłych wyborach głosować jeszcze nie mogło - jak łatwo się domyślić rocznik 90'. Jednak daleki jestem od głosu na PO. Niektórzy twierdzą, że zrobiła się koalicja która chce rozwalić PO - koalicja między Lewicą a Prawicą... ;] Śmieszne, jak można dopatrywać się jakichkolwiek zależności. Lewica pokazała jedynie, blokując ustawę o mediach, że ma cokolwiek do gadania. I bardzo dobrze, bo ustawa była nie do przyjęcia.

Mówicie, że przesadzam z tą komuną. A więc, czy metody jakie stosował najpierw Budnik, a później Niesiołowski podczas komisji regulaminowej były w porządku? Czy nie zalatywało wam to totalitaryzmem, dyktaturą, kiedy tylko WŁADCA MIAŁ PRAWO GŁOSU?

Wystarczy popatrzeć na to, co dzieje się(?) a na pewno działo się w Rosji. Ktoś się sprzeciwił to kula w łeb. [[[jako dygresja: Ostatnio oglądałem film dokumentalny o wojsku rosyjskim. Do armii 'wcielają' (a tak naprawdę porywają) bez względu czy student czy uczeń, czy pracuje czy ma rodzinę na utrzymaniu... Problem nie byłby na tyle duży, gdyby nie fakt, że wyjść cało z tego wojska to cud. To CUD na dużą skalę. Zjawisko fali, ale takiej fali jaka nam się nie śniła jest tam tak powszechna, że nie potraficie sobie tego nawet wyobrazić. Jednego kolesia tak skatowali, że poucinali mu opuszki palców u rąk a nogi i genitalia tak zmasakrowali, że nadawało się to jedynie do wycięcia... Cud, że koleś żyje. Rocznie wg danych oficjalnych ginie w tamtejszym wojsku 1500 osób (ile nieoficjalnie tego nie wiem)]]]

Niedopuszczalne zabieranie głosu, ewidentna próba wyjebania Ziobro za jego plecami, bez jego obecności BEZ PRAWA DO OBRONY!!! No tak, dawniej tak było. Skazali cię czy byłeś winny czy nie. Ale to już zakrawa o XVII wiek i wcześniej. Niedługo wprowadzą godzinę policyjną. Dziś Tusk wielce wychwalał polską policję (jakieś święto mieli). Mówił, że ponad 70% polskich obywateli czuje się bezpiecznie, że policja działa dobrze. Owszem, działa dobrze tam gdzie nie trzeba. .......ną mandatem komuś kto ładnie wygląda a takiemu, co wiedzą, że nie zapłaci to nawet uwagi nie zwrócą...(mowa o sytuacji gdy pijesz browara na ławce, albo wracasz z popijawy i lekko się zataczasz). Czy wy czujecie się bezpiecznie? Nie macie czasami takiego przeświadczenia, że idąc wieczorem swoim osiedlem, ulicą, czy gdzie tam jeszcze mieszkacie, to że ktoś was po prostu nie napadnie? Piszę w miarę 'kulturalnie' żeby jakiegoś bana nie zarobić...

Co do ustaw zdrowotnych i wielkiego 'robienia' pani Kopacz. Wczoraj mówiła o tym, jak to zmienił się czas oczekiwania na oddziałach onkologicznych i że w ogóle szybciej się można dostać do lekarza. Taaa... faktycznie. Wczoraj matka dzwoniła do okulisty i reumatologa. "Najbliższy wolny termin to połowa grudnia. Zapisać?" - usłyszała w słuchawce... ;] Rzeczywiście szybciej się można dostać.

Stwierdziła również, że obecny aparat leczenia, jest dla bogatych, bo TYLKO oni mogą dać pod stołem. Czyli, że oficjalnie mówi się o korupcji w służbie zdrowia? ;> Ciekawe.. ;] Naprawdę odpowiedź godna ministra zdrowia. Coś jak gadanie Wilczka, że odpadnięcie z LM z Beitarem jest wkalkulowane... ;] Pełny profesjonalizm...

Coś tam jeszcze najeżdżała na PiS, że taaaaaki burdel zrobili. Zaczęła się wychwalać jakimiś pompami insulinowymi - wszyscy przyklasnęli... Że z budżetu MINISTRA ZDROWIA pójdzie kasa na te pompy. Aha, czyli że ona z WŁASNEJ KIESZENI wyłoży kasę na leczenie? ;> Dobre... Szkoda, że nie przeprosiła za przejęzyczenie... ;]

Kolejne ALE. Wczoraj debacie nad wotum nieufności przewodniczył Marszałek Niesiołowski! Mój ulubiony. Oczywiście znów wszyscy mogli mówić, poza ... opozycją. ;] Konwentu Seniorów się oczywiście nie udało zwołać ;]

Następna wkurzająca mnie rzecz. Te ciągłe bronienie Palikota. Czyli, że można Prezydentowi RP ubliżać? ;> Tak? Można? Wydaje mi się, że nie ;] Bądź co bądź nazwanie GŁOWY PAŃSTWA - 'CHAMEM' choćby tym chamem ten Prezydent był - nie przystoi. No ale przecież wg Platformy nic się nie stało. Taaa... Palikot to taka wizytówka PO. Nietykalny, bo kasę na kampanię pewnie rzucił ;]

Później C.D.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.07.2008 o godz. 16:20.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.07.2008, 16:20
wyar napisał(a):Wyświetl post
No,wypraszam sobie,ja przez nikogo nie jestem sterowany
"Bądź przez dziennikarzy" a przytaczasz często ich opinię
W każdym razie zawsze się przychylamy do którejś z wersji ,do jakichś ocen przy okazji oczywiście wyciągając własne wnioski .
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2008, 16:30
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post

Niedopuszczalne zabieranie głosu, ewidentna próba wyjebania Ziobro za jego plecami, bez jego obecności BEZ PRAWA DO OBRONY!!! No tak, dawniej tak było. Skazali cię czy byłeś winny czy nie. Ale to już zakrawa o XVII wiek i wcześniej. .
Ale przeciez nikt Ziobry nie skazuje
Skazywac go bedzie sad, tam bedzie mogl sie bronic do upadlego a tu kwestia idzie o immunitet i w zaden sposob nie przesadza o jego winie badz nie a tylko pozwala na rozpoczecie postepowania czyli po pierwsze przesluchania go, oraz o to ze Ziobro mowi jedno a robi drugie(probuje sprawe przeciagac).
Widac ze sprawa jest powazna ,nie w sensie ze zarzut jest jakis gruby a w sensie ze grozi mu karny wyrok -bo dupa calemu klubowi strasznie lata.

PO akurat w kwestii oskarzen bez pokrycia(w sensie procesowym), rozni sie od poprzednikow i jesli prokuratura zdecydowala sie na taki krok to musza miec tzw 'pewniaka' bo nie ryzykowaliby pozniejszej kompromitacji
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.07.2008 o godz. 16:35.
94 - Allah Akbar!!
Zbychu
Senior Member

Stary 26.07.2008, 16:46
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego kojarzysz ten okres z partią braci Kaczyńskich?
Za analogie do metod postępowania.Pamiętasz jak niecały rok temu miał miejsce konflikt Dorna z Kaczyńskim? Ten pierwszy zasugerował coś w stylu terroru jaki w PiSie wprowadził Kaczyński - znamienne słowa L.D.,,gdy pojawia się strach,kończy się polityka".No sory ale jeśli tak wyraża się jeden z najważniejszych polityków tego ugrupowania o swojej partii...Nie wspominając Ujazdowskiego i Zalewskiego.

Mało? To może bardziej konkretny przykład.Kontrolowana łapówka dla Sawickiej - ja rozumiem walka z korupcją,ale bez przesady...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów