|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
HEDu obyś się nie mylił.
Tymczasem: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 24.07.2008 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Lista graczy przez 2. rundą ma być zgłoszona do dzisiaj, czy do jutra? Bo jeśli się okaże, że dziś, to i Nei'a zabraknie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To że Neia zabraknie było niemal pewne już dawno temu. W jakimś wywiadzie Wilczek przecież powiedział że z Beitarem Skorża będzie musiał grać składem którym wywalczył mistrza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
NAwet jesli kupia go za 2h to i tak nie uda sie go zglosic.Czytaj wyzej odnosnie pozwolenia na prace w UE.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Nie Polonia, a Drzymała, bo to on jest właścicielem karty zawodniczej Jodłowca i to od niego zależy jaka będzie cena za tego piłkarza. Drzymała zostawił sobie też karty Przyrowskiego i Majewskiego. Reszta jest własnością POLONII WARSZAWA. Może, ale nie musi to ułatwiać nam ten transfer.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 24.07.2008 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Myślę, że zdecydowanie ułatwi- chyba, że Drzymała liczy na większy zwrot z inwestycji, bo na samej sprzedaży udziałów do Polonii nie zarobił za wiele...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Po drugie, pozwolenie na pracę co innego, a podpis pod kontraktem co innego - jeśli będziemy wiedzieć, że Nei takie pozwolenie prędzej czy później uzyska, to można go podpisać. To oznaczałoby tyle, że nie mógł by grać póki co w Polsce, ewentualnie w UE, ale jakby na to nie popatrzyć, Jerozolima jest poza UE i tam chyba te przepisy nie obowiązują. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No, ale pracowałby dla "firmy" polskiej, a to, że "na delegacji" to co ma do rzeczy? Albo ja czegoś nie rozumiem, albo przedmówcę dobrze fantazja poniosła.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak Nei ma rekomendację Clebera, to musi być rzeczywiście niezły grajek. Bednarz chyba usłyszal wasze wypowiedzi bo razem z Wilczkiem do Bułgarii pojechał.
Bardzo bym chciał żeby Wisle udało się pozyskać Jodłowca, bo z całym szacunkiem dla Kokosa, ten chłopak ma moim zdaniem większy potencjał. Może nie wygrałby od razu rywalizacji z Głowackim i Cleberem, ale jest to piłkarz praktycznie tej samej klasy co Głowa. W momencie gdy nabierze doświadczenia w meczach na europejskim poziomie ma szansę stać się piłkarzem nawet lepszym niż Głowacki czy Cleber. Pozatym podoba mi się to ze chłopak nie boi się rywalizacji. Ma racje, czego się bać , jest wielkim talentem i w Polsce, tylko w takim klubie jak Wisła może się rozwinąc. Co do Hernaniego - śledze jego grę od kilku sezonów. Jest to bardzo pewny młody obrońca, silny twardy. Nie wiem tylko czy troche szybkości mu nie brakuje. Aczkolwiek myśle że prezentuje umiejętności wyższe niż Kokoszka. Nie wiem czy jeszcze ma jakieś rezerwy, ale prezentuje bardzo solidny ligowy poziom. Jednak jeszcze trochę mu brakuje do najlepszych stoperów w lidze :Clebera, Głowy, Arboledy czy Jodłowca. Moderator wykasował mój post o Tyrale. Miał prawo, bo jest on na dzień dzisiejszy oderwany od rzeczywistości. Jednakże mając na uwadze to że taki piłkarz jak Tyrała jest do wzięcia to warto się moim zdaniem nad nim zastanowić. Wisle brakuje zmienników dla skrzydłowych i Jirsaka, a Tyrała potrafi grać na każdej z tych 3 pozycji. Napewno grając reguralrnie w Wisle ma szanę rozwinąć się w zawodnika klasy Błaszcza. W wywiadzie dla wp Tyrała podkreślał że ofertę złożyła mu Legia i że omało co do niej nie przeszedł. Wisła więc miałaby sporo szanse, aby Sebastiana pozyskać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No i ja zastanawiam sie, czy Nei przyjdzie do Wisly po tym, jak menedzer powie mu - idz tam, a gwiazda zostaniesz...za 3 miesiace
![]() Odrobina humoru w tym szalenstwie zwiazanym z nasza liga tez sie przyda, nie ? ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda bo za 200 tys. euro i tak przeciez nikgo nie pozyskamy wiec mozanby doplacic ale wydaje mi sie, ze nie ma akceptacji dla transferow za magiczne 1 mln euro. Dajmy moze wiec 999 tys.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem gotowy rzucić 30€ ,gdyby była jakaś "zrzuta" na tego Nei'a........
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak ale oprócz tych 700 tyś Euro jakie są przeznaczone na transfer to trzeba jeszcze dodać roczną pensje dla Neia a to pewnie jest ze 300 tyś Euro.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
I dali CSKA 800Tyś Euro i oni sie nie chcą zgodzić. Nic diwnego, bo dobrej klasy napastnik nie kosztuje 800tyś Euro ale ponad 1mln Euro. Nei to napastnik lasy P. Brożka a on był wart 5mln. Myśle że Wisła powinna dać CSKA ten milion i mielibyśmy Neia i można by było ustawić 2 napastników :'Neia i Brożka i atak mielibyśmy super. Chociaż gdyby już Nei przyszedł to byłby konkurentem Brożka Bo pewnie skorża nie zminieniłby z 4-5-1 na 4-4-2. Zobaczymy ja sie modle żeby Nei do nas przyszedł. Bo to dobry napastnik, ale pożyjemy do poniedziałku to zobaczymy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Oczywiście mogę się mylić, ale kto wie? Na pewno z certyfikatami tak robią, nawet jeśli jeszcze na teraz go brak, to i tak zgłaszają do rozgrywek, ażeby nie stracić w razie czego - choćby tego jednego meczu. Niemniej, wracając do rzeczywistości, to chyba będzie bardzo ciężko Brazylijczyka tu ściągnąć. Skoro Bułgarzy tak mocno obstają przy swoim, a Wilczek osobiście nie ustalił konsensusu - to może być klops. Chyba, że Nei będzie dalej protestował i w końcu Bułgarzy go opchną, ale to raczej nieprędko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zle Ci sie wydaje,facet jest zatrudniony prez firme polska - a wiec obowiazuje go prawo polskie i unijne.Wiec nie moze swiadczyc sobie pracy poza Unia dla firmy w Unii - racje ma Pan Dudi.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
haha to forum naprawde rozwija. nie spodziewalem sie ze sprawa pozwolenia na prace zostanie tak szczegolowo przeanalizowana.
Jesli juz tyle czasu zostalo poswiecone samym sprawom formalnym ew pracy Nei w Polsce to az glupio by bylo gdyby sie okazal jednak ten transfer nierealny. ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
to o czym kiedyś pisałem
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zastanawiam się nad tym, co właśnie gazety piszą o negocjacjach w sprawie Nie'a.
Wiadomo, że Bułgarzy chcieli 1 mln €. My ponoć dawaliśmy na początku 700 tys. Teraz niby dajemy 800 tys. Pamiętajmy, że to jedyny duży transfer który mamy dokonać tego okienka. Na absolutnie kluczową pozycję napastnika - takiego gracza Skorża szuka od roku. Zadziwiające jest więc to, że taki gracz nie trafia do nas przed rozpoczęciem okresu przygotowawczego. I nie wzmacnia nas przed absolutnie kluczowym dwumeczem z Beitarem. Ok, w zeszłym roku tak się targowano o Jirsaka. Ale nie było europejskich pucharów, więc nie było też powodów do spieszenia się. Przecież to nielogiczne. Jeśli wydaje się tak spore (jak na Wisłę) pieniądze, to chce się mieć piłkarza jak najszybciej. Tymczasem nasi działacze się nie spieszą i bardzo długo negocjują. Mi coś w tych negocjacjach śmierdzi. Wyglądają identycznie jak w przypadku Kaźmierczaka&Grzelaka, Mazilu&Grigorje i wielu, wielu innych. Już niby (prawie) wszystko ustalone, a tu nagle kataklizm. Albo jak z "transferów" Garguły, Iwańskiego, Pawłowskiego, Bartczaka, Bucura, Pittbula etc. - gdy składaliśmy oficjalną ofertę, ale śmiesznie niską - wiedząc że na pewno zostanie ona odrzucona. Zobaczycie - jeszcze dojdzie do tego, że CSKA się z nami dogada, ale Nei zobaczy że ten kontrakt na 300 tys. jest motywacyjny 50/50. A wcześniej pewnie oferowali mu 300 tys. bez warunków wstępnych. I z transferu będą nici. Na prawdziwe transfery nie ma przyzwolenia, ale na robienie cyrku - jak najbardziej. I znowu będzie można mówić: "Cupiał odkręcił kurek z kasą na transfery" - ale "źli kontrahenci" chcieli za dużo... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No cóż zwolnić Pana Bednarza nie ma sensu. To tylko głupi pomysł. Jednak dużo to ten Pan sam nie pomógł w celach pozyskania nowego zawodnika. Oczywiście klub może nie dysponować wielką kwotą na transfery ale wydanie tego co się ma na załatanie dziur po poprzednikach rzuciło by trochę światła na dość ciemną i niejasna politykę transferową w tym sezonie . Brazylijczyk Neil jednak nie będzie naszym zawodnikim wiec na jego miejsce należy już dziś zaprosić kogoś innego na testy. Mimo przesuniętej pierwszej rundy OE czas ucieka a transfery potrzebne ze względu na LigęMistrzów. Jeżeli mamy mieć jakiekolwiek szansę na awans i ogranie Beitaru to musimy jakieś transfery dokonać. Jednen jedyny Singlar nam nie wystarczy w awansie do dalszej rundy Ligi Mistrzów.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Przeciez Janota 2 lata temu byl w Legii. I wlasnie go wtedy Feyenoord zabieral. Z Zielonej Gory przeszedl do stolicy 3 lata temu. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.07.2008 o godz. 13:07.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem dobrze że nie trafił w takim razie.. Przynajmniej się chłopak rozwinął...
Myślę, że gdyby został w Polsce, nie ważne czy w Wiśle, czy w Legii, czy w jakimkolwiek innym klubie nie doszedłby do tego punktu,w którym jest teraz... a nawet jeśli to za ładnych parę lat... Nie chce wyjść na kogoś nastawionego anty do naszego klubu, ale takie są realia polskiego szkolenia młodych piłkarzy... |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Warszawa.
Janota na testach w Glasgow byl jako zawodnik Legii. Gdzie go umiescil manager Oledzki Bartosz. Cel ? Zeby Janota nie szedl za granice jako zawodnik UKP Zielona Gora, tylko pilkarz jednej z najbardziej utytulowanych druzyn w Polsce. A czemu ? Bo Oledzki nie dostalby zlamanego grosza na transferze do Holandii z druzyny juniorskiej. Ja mam swoje zrodla, nawet nie dalej jak wczoraj rozmawialem z chlopakami, ktorzy jako Agrykola grali przeciwko Janocie w jakims turnieju. PS. Na wikipedii rozne rzeczy pisza. PS2. Turniej sie odbywal w Piasecznie, 22-23.01.05 Powód: imiona popieprzylem i literowek nawalilem. + Turniej.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 25.07.2008 o godz. 13:52.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://www.goool.pl/main.php?id=13675
Nie mają jiuz co pisać. |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
róznica jest w twierdzeniu ze byl zawodnikiem Legii, a tym że Glasgow testował go jako legionistę bo tak sobie wymyślił jego agent, nawet jakby go Legia testowała to co to zmienia w kwestii jego ewentualnej gry w Wiśle i braku zgody decydentów? NIC nie zmienia. Chłopak mógł grać w Wiśle i tyle.
![]() Cytat:
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mamy temat o Wiślakach obecnych, mamy o byłych, zdecydowanie brakuje jeszcze o niedoszłych
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Teraz jest latwo dopisac, ze nie zgodzil sie na to pan x i pan y. A Janota nie zostal w Legii do podpisania pierwszego kontraktu, dlatego ze uparl sie jechac na zachod. Gdyby nie udalo mus ie w Holandii to teraz by kopal w Legii. Wisla nie byla nawet w najmniejszym stopniu rozwazana. Moze na Wisle rozwazano. Ale to nie dziala w dwie strony. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|||
Napisane tam zostało, że nasz skaut wypatrzył chłopaka i przedstawił go władzom, które olały temat.Wiec nie dziwne ze Wisły nie rozważał skoro go olali. Skaut Wisły chciał by władze zainteresowały się i zaczęły rozmawiać z chłopakiem. Takich rozmów nie podjęto. Cytat:
nie interesuje mnie to czy Janota nieformalnie kopał piłkę dla Legii. mógl nawet być piłkarzem Lecha? Dla mnie istotne jest powstanie raportu i przedstawienie go władzom klubu. Zawodnik został wypatrzony na meczu kadry U-16 i dobrze zaopiniowany do gry w Wiśle jako uzdolniony młody zawodnik. Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.07.2008 o godz. 15:05.
![]() Cytat:
|
||||
|

|
||||||
![]() |
|
|