|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
PKOl podjął taką decyzję na podstawie tego, że wcześniejsza decyzja PZPN była niezgodna z ich własnym statutem. I teraz pomyśl: jakim imbecylem i dyletantem trzeba być by przeczyć swoimi decyzjami, swojemu własnemu statutowi? To się w głowie nie mieści! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ale i tak w PZPN sami zlodzieje![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tu mi się nie wypada nie zgodzić... Koźmiński choć raz 'przyznał się do błędu' z tym pokazaniem jaj...
Tak abstrahując - jak mi przepadnie drugi mecz z karnetu (poza tym, który mi z przyczyn wakacyjnych miał przepaść) to mnie trafi... ![]() Człowiek wydaje pieniądze, bo chce obejrzeć mecze ukochanej drużyny a nie potrafią się dogadać i narażają na koszty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Trybunał Arbitrażowy podjął taką decyzję bo uznał że sprawa się przedawniła! PZPN nie ma w statucie żadnych zapisów o przedawnianiu się korupcji. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
KOMUNIKAT:
Chlopaki, hamujcie bajere, bo nie chce mi sie kasowac pojedynczyc postow, a za klniecie w slusznej sprawie banow wlepiac nie bede. Ale przyjdzie ktos lewa nozka, i tyle bedzie Waszego. A do Pana Kreseqa: Kolego, DYSKOPOLO bedzie tak samo rozumiane jak Leg£a. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tyle się czekało na start ligo i co...
![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
PZPN zawiesił Zagłębie i Koronę. Ekstraklasa żeby nie było jaj związanych z dodawaniem drużyn do ekstraklasy w trakcie trwania rozgrywek po prostu je opóźniła do czasu rozwiązania sytuacji. Z ich punktu widzenia, z punktu widzenia C+ to słuszna decyzja. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czyli co?
PZPN to jest państwo w państwie i nie podlega prawu polskiemu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To skoro CWKS ma 10 procent w KP Legia, to czemu nie zgadza sie na uzycie tego Waszego herbu? Chca kasy sami od siebie
No sorry, ale to sie kupy nie trzyma. Jak kogos oceniacie, to najpierw patrzcie na siebie.![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie właśnie, To Trybunał arbitrażowy PKOL podejmuje decyjze wbrew prawu i to jest powodem całego zamieszania.
Przenieśli kolejkę gdyż chcieli dać więcej czasu na poukładanie interesów klubom jak np Arka. Jedyne zamieszanie to takie ze PZPN i Ekstraklasa SA nie potrafią wydać jednoliltej decyzji po 3 godzinnym posiedzeniu (piciu). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Szkoda ze mimo wszysko z Ruchem nie zagramy,bylby dobry sprawdzian generalny przed Jerozolimą ,a tu bez tego przyjdzie zagrac za pare dni na gorącym terenie....Ech szkoda... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
PS i czy Legia łączyła się z jakimś innym klubem? Człowieku, mylisz pojęcia. Co innego wejście udziałowca do klubu, a co innego fuzje czy przejmowanie klubu przez klub ITI zrobiło to samo z Legią, co Telefonica z Wisłą(Wisła też zmieniła wygląd swojego herbu jakbyś nie zauważył)- wszedł po prostu właściciel. Ale skoro nie widzisz różnicy, to już nie moja wina. Za 50 zł są porady prawne w niektórych kancelariach, zapłacisz, a oni Ci wszystko wyjaśnią co i jak. Pozdrawiam i narka PS widzę, że upodabniasz się do ziomali z polonijnego forum, co 3 osoba ma opis związany z Legią (aż takie kompleksy? Bo jak to inaczej nazwać? Może pomożesz?)![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To samo na konferencji powiedział Skorża, że mecz z Ruchem byłby dobrym przetarciem przed meczem z Beitarem, a tak to jutro będą grali sparing z drużyną Młodej Ekstraklasy, z całym szacunkiem dla naszej młodej drużyny ale to nie to samo...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dlatego koniecznie trzeba poszukać kogoś mocniejszego na sobote albo nawet niedziele. Np Banik Ostrava
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS: no ciekawe z tymi opisami... Widzialem moze z 5 czy 6. I to jest, co trzecia osoba? W opisie nie mam nazwy Legia, wiec cos musi byc na rzeczy. Nie moja wina, ze razem z Lechem uwazacie sie za pepek swiata. Ale juz niedlugo rzeczywistosc sprowadzi Was brutalnie na ziemie. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
a do tego czasu Korona pewnie zdąży zaskarżyć decyzję PZPN-u do PKOL-u i znowu bedziemy czekac na nową decyzję. I tak w kółko... dlatego nie bardzo rozumiem co daje nam decyzja Ekstraklasy, jest to raczej uciekanie od problemu. czekam na jakieś info co dalej, ale sam też nie bardzo widzę jak możnaby rozwiązać tę sytuację |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym przecież napisałem Ci, że CWKS nadal ma swoje udziały w KP Legia. A Polonia(stara) , jak wynika z wypowiedzi Kolatora, nie będzie miała nic wspólnego, z tą nową Polonią(?). Tak wiem, zaraz napiszesz, że co Cię obchodzą słowa Kolatora. Tyle, że on widział te wszystkie dokumenty i wie co mówi ![]() I jeszcze raz- jest różnica między wejściem udziałowca, a połączeniem klubów. I tylko wy twierdzicie inaczej A, no i możesz rozwinąć swoje ostanie zdanie? Będziecie nas straszyć z ziomalami z Grodziska czy jak?![]() Szczerze, to coraz bardziej rozumiem stosunek Wisły do Cracovii. Kiedyś się temu dziwiłem, ale teraz zaczynam chwytać o co chodzi Ja tu o klubach i formalnościach z nimi związanymi, a ten tu mi zaraz o jakiś flagach, bitkach itp. Daj spokój, żenada. Dopisz jeszcze kilka linijek opisu o Legii. Wtedy będziesz cool. Inne kluby też piszą, że nie ma już Polonii, ale tak, to tylko Legia nie ma honoru. Motasz się w temacie że hoho (PS kibice Cracovii pisali, że jak Śląsk połączy się z Grodziskiem, to będą śpiewać Groclin Wrocław. Ciekawe jak zagrają z Polonią, co będą śpiewać:roll Koniec tematu, wszyscy piszą 'x', a Polonia i tak napisze 'y'
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 24.07.2008 o godz. 17:18.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ToTylkoJa. A cu to odpowiadac? Skoro Wy i tak wiecie lepiej. Co nie zrobicie, to jest honorowe. Jak podprowadziliscie nam flagi z magazynu, to wtedy stwierdziliscie jaka to zajebista akcja, Legia pokazala Polonii miejsce w szyku, itd.
A czy bedziemy straszyc z ziomalami z Grodziska? Nie musimy. Moze Wasi ziomale beda Was straszyc? W sumie, to jak Zaglebie trafilo Pogon, to przy okazji kilku Legionistow obili ![]() ![]()
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
tylko pytanie, co to ****a da? za tydzień będzemy w tej samej czarnej dupie, co dziś.
nie wierzę, że w tydzień nagle wszyscy weźmą się do pracy i w sprawach Zagłębia, Widzewa, Korony itd. wszystko będzie jasne. choć raz popieram PZPN, który podjął (chciał podjąć) słuszną decyzję. brawa dla pana Rusko i EKSTRAKLASY S.A. burdel był ogromny, robimy jeszcze większy. za tydzień liga ruszy i dalej nic nie będzie wiadomo. i wszystko dzięki jednej decyzji PKOl, oby Sąd Najwyższy przynajmniej anulował decyzje TA i podjął jedyną normalną i słuszną decyzję, co do klubów umoczonych w korupcji po uszy. w Ekstraklasie poprostu grać nie mogą! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Witam ,
Winnym całej tej sytuacji jest oczywiście PZPN. To jest przerażające,że związek nie potrafi wykształcić jakichkolwiek procedur i jest nieudolny decyzyjnie. . Relikt komunizmu ,który zatruwa polską piłkę nożną i nie może się oczyścić. Bez zewnętrznej ingerencji i pozbawienia tych ociężałych umysłowo aparatczyków władzy nie ruszymy z miejsca. O tym ,że prokuratura wrocławska prowadzi śledztwo wielowątkowe Listkiewicz wie od dawna ale te całe medialne gadanie o chęci współpracy z wymiarem sprawiedliwości do zwykła ściema. Jakakolwiek kooperacja jest dla Misia i przydupasów traktowana jak zło konieczne. Co oni się wczoraj urodzili ? Jak tak dalej pójdzie z tymi odwołaniami to jutro się obudzimy i przeczytamy : "GARBARNIA SZCZAKOWIANKA JAWORZNO W EKSTRAKLASIE". PKOl podjął decyzje na ostatnią chwilę i s.......ili ****a decydenci na wakacje co za ****a bagno. Nie dziwi mnie przy takiej skali niepewności i gnoju brak sponsora tytularnego. Brak jasnych procedur w kwestii wymierzania kar i odwołania , degrengolada czasowa i cała ta rozlazłość jest strasznie w****iająca. A Misio znowu w wywiadzie powie w sprawie swojej dymisji "no co ja na to poradzę ,że uefa mnie chce". Niedługo to się będą odwoływać do Polskiego Związku Pszczelarzy i Producentów Miodu... co za kraj ****a. Polska w UNII. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak czytam dyskusje ToTylkoJa i PoloniaDumaStolicy i mam pytanie (nawet nie jedno) do Poloni...:
co ty chlopie pieprzysz? nie mozesz odpowiedziec na pytanie tylko musisz wmyslac jakies farmazony? czyzby brakowalo argumentow? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A masz jakis problemik z tym, Kolego ? Tzn ze zrozumieniem tekstu pisanego ?
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 24.07.2008 o godz. 18:56.
![]()
Pozdrawiam wszystkie internetowe,placzace mendy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ToTylkoJa i PoloniaDumaStolicy nie macie swojego forum na takie rozkminki? Pogadajcie sobie na privie..
Kiedy Korona sie odwolala bo moze mi cos umknelo? Czemu od razu wczoraj sie nimi nie zajeli? Mowie o tym calym pkol-u. ![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Tomaszewski miał rację jak ich zjechał na pełnym gazie. Nazwał Trybunałem Hańby. http://www.sport.pl/sport/1,65025,54...otestuje_.html
Ostatnio edytowane przez hoolifan : 24.07.2008 o godz. 17:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
ciekawi mnie jak się będą tłumaczyć z odwołania kolejnych kolejek, bo niby jak ma się cały ten bajzel uporzadkowac w tydzień? canal+ (czy raczej -) stracił w moich (i podejrzewam, że nie tylko moich) oczach bardzo wiele. stracę 2 mecze, ktorych i tak bym nie zobaczył, bo wyjeżdżam, ale nie pójde jutro na inauguracyjny mecz, na który jak wszyscy czekałem z wielką niecierpliwością :(
jedynym rozsądnym i nie bedącym krzywdzącym dla kibiców - bo przeciez o nas tez tutaj główni chodzi - o nas nikt nie myśli - o karnetowiczach, wyjazdowiczach itd - byłoby rozpoczęcie rozgrywek po decyzji Trybunału Hańby ws. Zagłębia czyli po 22 sierpnia. To wszystko jak i nasz cały kraj jest CHORE!!! ![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie ma co rozpoczac, ze nie ma meczu - jesli chcemy rozliczyc lige z przeszlosci to trzeba to jakos przecierpiec. Wlosi czesto przytaczani jako przyklad jak poradzili sobie z korupcja mieli przeciez start rozgrywek opozniony o miesiac.
Tak na chlodno jednak patrzac jezezli sklad ligi i terminarz pozostaja bez zmian to odwolanie ligi nie ma zadnego sensu. Zaglebie jest zamrozone choc na 99% ich wyrok bedzie anulowany bo skoro przestepstwa Widzewa popelnione sezon pozniej ulegly przedawnieniu to te Zaglebia tym bardziej. I co po 22 sierpnia ? Bedziemy miec 17 zespolow w lidze ? Do tego cala 16 ma weekendy zajete wg starego terminarza wiec mecze Zaglebia moglyby odbywac sie tylko w tygodniu. Do tego pozostaje sprawa Korony, ktora musialaby byc mega frajerami zeby w obecnej sytuacji nie zlozyc odwolania do PKOL. Powinno sie wykorzystac ten tydzien jak najlepiej. Drzewiecki zamiast opowiadac komunaly moglby w koncu cos zrobic i zmusic te lesne baby z PKOL (chyba on jest ich zwierzchnikiem ?) zeby jak najszybciej rozpatrzyly odwolania Zaglebia i Korony - przeciez to i tak tylko formalnosc. Powinno sie wylosowac nowy terminarz dla 18 druzyn no ale do tego trzeba zjazdyu PZPN, ktory sie dzisiaj odbyl i nic nie wniosl.Zazwyczaj nie najezdzam na pzpn ale dzisiejsza ich decyzja, ktora wlasciwie jest tylko umyciem rak pokazuje, ze siedza tam kretyni, ktorzy dodatkowo boja sie jakiejkolwiek odpowiedzialnosci. Przeciez jezezli ta liga ma miec jakies rece i nogi to nie ma innej mozliwosci niz 18 zespolow z Korona i Zaglebiem. Nadal na to licze. Z punktu widzenia kibicowskiego byloby nawet ciekawiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Widzew zagra w 1 lidze. Korona jeszcze nie odwolywala sie do PKOL tylko do kolejnych instancji w PZPN. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
czyli jak Pzpn zamierza powiekszyc ligie do 18 zesp[olow i dokoptowac do tego Zaglebie i Korone oznacza to ciag dalszy korupcji w Polskiej pilce kupujesz sprzedajesz i tak bedziesz gral w ekstraklasie. dla mnie to porostu paranoja dziwne ze Gornik Polkowice dalej gra w 4 lidze Kszo Ostrowiec w 3 i Gornik Leczna w 1 czyli jak te kluby sie odwolaly to tego nie uwzgledniono a jak tam jakas Korona i Lubin sie odwoluja to Trybunal przyznaje im racje!!!!! szok teraz jeszcze Arka odwola sie do UEFA bo dostala papiery od Pzpn ze gra w ekstraklasie a 2 dni potem odwoluje ta decyzje.To samo jest z barazami najpierw decyzja ze beda baraze potem ze nie ma barazy a teraz znowu maja byc baraze.Wcale sie nie zdziwie jak ruszymy z ta liga we wrzesniu bo jeszcze warto przypomniec ze decyzja w sparawie Zaglebia Lubin dopiero 22 sierpnia bo aktualnie czlonkowie Trybunalu sa na wakacjach!!!!! POPROSTU SKANDAL!!!!!!!!
zawiesic Lige Do Konca Wyjasnienia Tej Calej Korupcji!!!!!!!takie Jest Moje Zdanie!!!!!! nie ma sensu zaczynac ligii za tydzien bo trzeba czekac na decyzje Trybunalu w sprawie Zaglebia... zaczniemy lige za tydzien bez Zaglebia i co wtedy jak ten caly Trybunal przyzna racje Lubinowi ) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|