The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2008, 09:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Naszczescie nie Ty o tym decydujesz. Canal+ chce pokazac kazda kolejke w calosci, a nie porozrzucana w roznych terminach i mnie ta decyzja jako abonenta przekonuje. Do tego od razu zrobilby sie burdel w tabeli.
Żeby Canal+ miał możliwośc pokazania kolejki w całości to by musiał przełożyć start ligi na początek września żeby poczekać na Koronę Kielce...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Stary 24.07.2008, 10:18
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Żeby Canal+ miał możliwośc pokazania kolejki w całości to by musiał przełożyć start ligi na początek września żeby poczekać na Koronę Kielce...
mozna rozszerzyc lige o 2 zespoly, i w nastepnym sezonie spadaja 4. Inaczej trudno sobie wyobrazic start ligi szybciej niz za miesiac (bez przekladania poszczegolnych meczy). No chyba ze dziadki z PZPN oleja decyzje Trybunalu, no ale taka mozliwosc raczej w gre nie wchodzi.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.07.2008, 10:25
A ja wolę ligę startującą za tydzień, dwa czy nawet miesiąc byleby uniknąć casusu Zagłębia Sosnowiec.
Taka gra jest bez sensu.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
rutic
Member

Od: 02.2007

Stary 24.07.2008, 10:30
Krissu napisał(a):Wyświetl post
A ja wolę ligę startującą za tydzień, dwa czy nawet miesiąc byleby uniknąć casusu Zagłębia Sosnowiec.
Taka gra jest bez sensu.
Dokładnie, lepiej odłożyć ligę o tydzień, dwa byle był większy porządek.
Chociaż jak tak patrzę na to co się dzieje to bajzel robi się coraz większy. :/
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.07.2008, 10:31
Myslalem nad tym, co mozna zrobic. Wg mnie PZPN powinien odwolac w ekstraklasie mecz Arki, w 1 lidze cala kolejka. Zrezygnowac z barazu Piasta i Jagi. Zrobic ekstraklase 18- zespolowa, do 1 kolejki wrzucic mecz Zaglebie - Korona, ktory zostanie przelozony, natomiast od drugiej kolejki ustalic nowy terminarz na lige 18-zespolowa. Co do 1 ligi, calkowicie nowy terminarz z 18 klubami, czyli oprocz Widzewa dac Lomze i Pelikan albo Sosnowiec (albo te dwa kluby - nie chce mi sie teraz liczyc czy wtedy bedzie pelna 18-tka). Powinni tez odwolac rozgrywki 2 ligi wschodniej oraz zachodniej, jesli zdecyduja sie na wstawienie Sosnowca.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.07.2008, 10:34
Engel powiedział że liga może liczyć 18 zespołów.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.07.2008, 10:37
oby przesunęsli start o miesiąc
ale do teog trzeba mieć jaja,a teraz wystartowac z Pucharem ekstraklasy i graja w nim tylko kluby co są pewne, że grać bedą

bo wtedy Lubin gry pewny być nie może

co robią politycy?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.07.2008, 10:41
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
co robią politycy?
Od wczoraj to pewnie myślą jak ja Ziobre załatwić ;-)

Cholera wie jak teraz sobie piątkowy wieczór zorganizować. Jest mecz czy nie ma?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 24.07.2008, 10:55
Wszyscy mowia, zeby zrobic lige 18 zespolowa. Czyli wtedy jest tez wiecej meczow na wlasnym stadionie. I jak klub bedzie dokladal mecze na karnet tym, co go juz kupili?

Ta sytuacja jest bez wyjscia. I tak zle, i tak niedobrze. Wg mnie najlepiej rozpoczac lige normalnie, poprzestawiac te mecze uwiklane w to bagno a reszte grac.

E: Z tym piwem to przegieli. Na każdym stadionie w Europie można pić piwo na stadionie. To samo z racami..będą jakieś "dyspenzy" na wnesienie rac na potrzeby opraw?

E2: Czyli z tego co zrozumialem(jak byk tam jest napisane), ze tylko dorośli będą mogli wejść na stadion .
Wiem, wiem..im tylko chodzi o dokument tozsamosci, ale kto to bedzie egzekwowal..wejscie na stadion, zamiast 5 minut zajmie okolo 15, kupno biletu tez...ehh
Powód: emoty - ??
Ostatnio edytowane przez kądzikowski : 24.07.2008 o godz. 11:23.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.07.2008, 11:10
Przepraszam ze zrobie totalny ctrl+c i ctrl+v ale ciekawa wiadomosc

"Policja: koniec rządów kiboli na polskich stadionach
źródło: Polska

Zero tolerancji dla kiboli i skuteczne egzekwowanie kar - brytyjski sposób rozprawienia się ze stadionowymi chuliganami zostanie przeniesiony na polski grunt. Rygorystyczne przepisy wejdą w życie za osiem miesięcy - dowiedziała się "Polska". Nowa ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych jest bezwzględna dla stadionowych rozrabiaków.
Traktuje ich ostrzej niż kibiców siatkówki czy żużla. Samo zlekceważenie nakazów służb porządkowych będzie kosztować 2 tys. zł grzywny. Udział w bijatyce lub choćby szarpanie się z mundurowymi to 5 tys. zł grzywny i 3 lata więzienia.
Brytyjczykom udało się opanować burdy i wandalizm na stadionach dzięki żelaznej konsekwencji - kary były restrykcyjne i nieuchronne. Za udział w burdzie na stadionie można tam odsiedzieć w więzieniu nawet 5 lat. Dziś stadiony na Wyspach należą do najbezpieczniejszych w Europie.

W taki sam sposób ma działać polska policja. Cięższe przewinienia będą traktowane jak przestępstwa, a nie, jak dotychczas, jak wykroczenia. Popełnienie któregokolwiek z nich będzie oznaczało dla kibica nawet sześcioletni zakaz pojawiania się na stadionie. Złamanie tego zakazu będzie karane 3 latami więzienia i 10 tys. zł grzywny.

Za wniesienie na stadion rac lub rzucanie przedmiotami - grzywna od 5 tys. zł, za wbiegnięcie na płytę boiska lub wniesienie broni - co najmniej 10 tys. zł. Do tego areszt i ograniczenie wolności, czyli policyjny dozór oraz zakaz wyjeżdżania za granicę.

Kibic, który zechce wejść na stadion, będzie musiał pokazać w kasie biletowej dowód osobisty. Zamiast zwykłego biletu dostanie imienną kartę. W ten sposób organizatorzy i policja uniemożliwią przedostanie się na trybuny kibicom objętym tzw. zakazem stadionowym.

Przed wejściem do sektora ochroniarze znów sprawdzą zgodność nazwiska na bilecie z dokumentem, a potem przeszukają kieszenie, plecaki i torby kibiców. Każdy wchodzący będzie obserwowany przez kamery. Jeśli zasłoni twarz szalikiem albo założy na głowę kaptur, nie zostanie wpuszczony na stadion.

Kamery będą też nagrywały kibiców już podczas meczu, na trybunach. Delikwent, który mimo kontroli przemyci na trybuny puszkę piwa i zechce je tam wypić, trafi do aresztu i zapłaci co najmniej 2 tys. zł grzywny. "

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.07.2008, 11:18
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Przed wejściem do sektora ochroniarze znów sprawdzą zgodność nazwiska na bilecie z dokumentem, a potem przeszukają kieszenie, plecaki i torby kibiców.
Tylko mi wydaje się to totalnie nierealne?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.07.2008, 11:27
Cytat:
Przed wejściem do sektora ochroniarze znów sprawdzą zgodność nazwiska na bilecie z dokumentem, a potem przeszukają kieszenie, plecaki i torby kibiców.
Wierzycie w cuda?
Odpowiedz cytując
nowy_piotrek
Senior Member

Stary 24.07.2008, 11:27
kądzikowski napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy mowia, zeby zrobic lige 18 zespolowa. Czyli wtedy jest tez wiecej meczow na wlasnym stadionie. I jak klub bedzie dokladal mecze na karnet tym, co go juz kupili?
tak ****a najwiekszym problemem jest dolozenie meczu do karnetu mozna przeciez kupic papierowy na jeden mecz, nie?

Swoja droga jakby Arka szla w zaparte i nie poddala sie dobrowolnie karze to mozliwe jest ze rowniez ona by uniknela kary. Przeciez to jest parodia jakich malo. A wczorajsze orzeczenie PKOlu dotyczy tez osob fizycznych, takze mozemy sie spodziewac powortu takich "slaw" jak Wdowczyk, Zelawko, Perka i jeszcze kilku innych.

Życie bym dał, za krakowską Wisłę...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.07.2008, 11:29
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Samo zlekceważenie nakazów służb porządkowych będzie kosztować 2 tys. zł grzywny. Udział w bijatyce lub choćby szarpanie się z mundurowymi to 5 tys. zł grzywny i 3 lata więzienia.

czyli jak pan mi powie: przesuń się a ja nie posłucham to 2tys?
albo jak policja poleci na mnie z pała i mnie wytarga z tłumu i zeznają ze ich biłem to 3 lata?

pięknie
to nie bedzie Anglia tylko ZSRR
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.07.2008, 11:30
to akurat nie problem bo i tak mamy nabite 2 mecze z rundy wiosennej - wtedy więc skończylaby się po prostu runda jesienna i albo skróciliby przerwę zimową (to byłby największy PLUS 18 zespołowej ligi [poza większą ilością meczyków ]) albo liga skończyłaby się trochę później.

Na ew. zreformowany Puchar Ekstraklasy (bo 18 druzyn brałoby w nim udział) i tak bilety są za 10 złotych i nigdy nie było kompletu, więc można je spokojnie nabyć przed meczem jeśli chce się na niego iść (3 już są na karnecie).
Ostatnio edytowane przez wojteq_NH : 24.07.2008 o godz. 11:34.
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2008, 11:35
E: Z tym piwem to przegieli. Na każdym stadionie w Europie można pić piwo na stadionie. To samo z racami..będą jakieś "dyspenzy" na wnesienie rac na potrzeby opraw?
Gdzie Chyba Europie Wschodniej i to tez z wyjatkami.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 24.07.2008, 11:39
Zakazy za race to juz inna bajka. W normalnych warunkach klub dogaduja sie z odpowiednimi ludzmi z ultras i wszystko smiga poprawnie. Z jednej strony klub daje kredyt zaufania, z drugiej ultras wybiera odpowiedzialnych ludzi.
Alkohol na polskich stadionach to najgorsze co moze byc. Walczy sie z zakazami a nic nie robi sie z kultura picia. W Polsce brak tej kultury i alkoholu powinno po prostu nie byc.
Co do Policji - jesli mecze beda ochraniane przez profesionalne agencje i policjantow przeszkolonych i zawodowych a nie odrabiajacych wojo to wtedy bedzie ok.
Przerobilem kilkanascie meczy w kilku krajach i bez piwa oraz z duzym zabezpieczeniem imprezy nie bylo problemow a i kibice swietnie sie bawili. Zmiany w prawie, mentalnosci...to podstawa.

PS: W Europie zachodniej piwa pic nie mozna Chyba w Finlandii jest taka mozliwosc o ile dobrze pamietam, ale oni tam pic musza bo pogoda do d... i odsetek depresyjnych rosnie.

Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 24.07.2008, 11:42
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Gdzie Chyba Europie Wschodniej i to tez z wyjatkami.
Oglądasz Bundesligę Tam oglądają meczyk popijając piwko na każdym stadionie. Ale Kreseq ma rację.. w Polsce nie ma kultury picia.. Ktos na stadionie wypilby dwie czy trzy puszeczki, zaszumialoby mu we lbie i juz nie wiadomo co mu do glowy strzeli...a to rzuci tą puszką, albo jakąś awanturę wywoła..
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.07.2008, 11:46

E2: Czyli z tego co zrozumialem(jak byk tam jest napisane), ze tylko dorośli będą mogli wejść na stadion .
Wiem, wiem..im tylko chodzi o dokument tozsamosci, ale kto to bedzie egzekwowal..wejscie na stadion, zamiast 5 minut zajmie okolo 15, kupno biletu tez...ehh
Edyta1: Chyba w 4 lidze świętokrzyskiej

Edyta2: To jest realne, wystarczy przywołać nasz ostatni wyjazd do Ostrowca.
the end
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.07.2008, 11:59
Oglądasz Bundesligę Tam oglądają meczyk popijając piwko na każdym stadionie. Ale Kreseq ma rację.. w Polsce nie ma kultury picia.. Ktos na stadionie wypilby dwie czy trzy puszeczki, zaszumialoby mu we lbie i juz nie wiadomo co mu do glowy strzeli...a to rzuci tą puszką, albo jakąś awanturę wywoła..
Bundesliga to cala Europa Na euro tez mozna bylo popijac piwko - Carlsberga, na mundialu w Niemczech - Budweisera tylko zeby bylo to piwo bezalkoholowe. Przypuszczam, ze na Bundeslidze jest tak samo ale przez TV ciezko stwierdzic.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.07.2008, 12:07
Pan_premier napisał(a):
czyli jak pan mi powie: przesuń się a ja nie posłucham to 2tys?
no wiesz, teraz jest tak:

Ustawa z dnia 22 sierpnia 1997 r. o bezpieczeństwie imprez masowych. Rozdział 4. art. 21.par. 5 napisał(a):
Kto nie wykonuje polecenia porządkowego na podstawie ustawy lub regulaminu imprezy masowej przez orgazniatora imprezy lub służby porządkowe, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny nie niższej niż 1000zł
Także straszyć mogą,ale dzisiejsze prawo TEORETYCZNIE też nie jest lekkie. Zobaczymy jak będzie z egzekwowaniem go.

--

Natomiast z naszej kopanej, z PZPN-u oraz rządu to ja mam niezły ubaw
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2008, 12:41
O powiększeniu ligi.
Kluby chcą jak najszybszego rozpoczęcia rozgrywek i zgodzą się nawet na 18 zespołów w ekstraklasie, PZPN bierze takie rozwiązanie pod uwagę.
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Od: 07.2008

Stary 24.07.2008, 13:03
Hej
Ktoś wie jaka jest dzisiejsza decyzja Komisji Ligi?

Moim zdaniem wszystkie kluby którym udowodniono korupcję powinny byc ukarane degradacją. Sprawiedliwie wszyscy równo.
FIFA wyraźnie mówi że te czyny korupcyjne nie mają podstaw do przedawnienia.
Ostatnio edytowane przez Wredny : 24.07.2008 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 24.07.2008, 13:19
Decyzji jeszcze nie ma ale mozna sie spodziewac ze :
1) Powiekszenie ligi
2) Wstrzymanie rozgrywek

Innych mozliwosci nie widzie, jednakk na 99% bedzie to wariant 1.

Co do karania, owszem ale z takim zaplonem i szybkoscia dzialan to dlugo to potrwa a jak juz liga wystartuje to kary beda w zawieszeniu.

Odpowiedz cytując
tomek_TSW
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.07.2008, 13:22
Wredny napisał(a):Wyświetl post
Hej
Ktoś wie jaka jest dzisiejsza decyzja Komisji Ligi?

.
decyzji jeszcze nie ma, własnie trwa zebranie w pzpn.

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.07.2008, 13:29
Właśnie skończyła się konferencja prasowa PO nt. wczorajszego wyroku Trybunału Arbitrażowego (Raś + jakaś posłanka z pomorza + Kosecki). Najważniejsze informacje jakie wyłapałem:

- członkowie Trybunału po wczorajszej decyzji rozjechali się na wakacje, z panią przewodniczącą nie ma kontaktu nawet telefonicznego
- (jak ktoś wcześniej już pisał) wczorajsza decyzja stoi w oczywistej sprzeczności z wyrokiem z października 2007, kiedy to odrzucono odwołanie Arki, pani przewodnicząca będzie musiała się tłumaczyć
- zwołanie na jutro nadzwyczajnego posiedzenia komisji parlamentarnej w celu wyjaśnienia aktualnej sytuacji
- zdecydowanie "nie" PO dla abolicji i niekarania klubów za korupcje
- PZPN może nie stosować się do wyroku Trybunału, ale Kosecki sobie tego "nie wyobraża"
- politycy mają związane ręce, niestety w kontekście przygotowań do EURO 2012 nie zostaną podjęte żadne drastyczne kroki w stosunku do PZPN czy Trybunału, zostało wyraźnie powiedziane, że gdyby nie euro, to nawet kosztem doraźnych celów zostały by wprowadzone nowe władze do PZPN
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.07.2008, 13:31
Nie rozumiem co tutaj zmienia powiekszenie ligi. Przeciez za miesiac czy iles tam sie moze okazac ze degradacja i tak bedzie miala miejsce wiec jaki jest sens rozgrywania paru kolejek tylko po to by pozniej dwie druzyny (albo jedna, wtedy bedzie ciekawiej bo liczba druzyn pozostanie nieparzysta) wywalic ponownie a rozegrane mecze z udzialem tych druzyn anulowac ?

Jak nie lubie PZPN to uwazam ze powinni odrzucic decyzje tego trybunalu PKOL tym samym utrzymujac degradacje dotychczas orzeczone. Jak Zaglebie czy Widzew beda sie procesowac to wtdy wykluczyc zespoly z PZPN i niech sobie sami lige jakas organizuja jesli chca.
DysoN
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 24.07.2008, 13:33
Degradacja nastapi po zakonczeniu sezonu ( tak jak z Zaglebiem Sosnowiec ) wiec nie bedzie to mialo wplywu na terminarz i rozgrywki. Bedzie 18 - w ciagu roku musza zakonczyc postepowania i wszystko bedzie klarowne. Wypierniczy sie tych ktorych trzeba i po klopocie. Liga musi byc zwiekszona bo ani klubu ani sponsorzy nie zgodza sie na przelozenie kolejek, to dla nich zbyt duza kasa do stracenia.
Nikogo nie beda teraz wywalac....Wlasnie ze wzgledu na kase i na odwolania ktore tez w razie pozytywnego wyroku beda zwiazanie z pieniazkami. Liga w 18 i w ciagu roku zakonczenie sprawy.Tak bedzie najlepiej.
Pieprzenie o tym ze gdyby nie Euro... jest po prostu smieszne.
To czego sobie Kosecki nie wyobraza a co sobie wyobraza nie interesuje mnie. PZPN ma takie prawo i dla dobra pilki powinien odpowiednio zareagowac.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 24.07.2008 o godz. 13:38.

Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.07.2008, 13:36
No własnie teraz chcą powiększyc lige o Lubin i Korone, a na dobrą sprawe decyzje czy mają grać w Ekstraklasie mają zapaść bodaj za miesiąc w przypadku Zagłebią i Bóg wie kiedy jeśli chodzi o Koronę.

Kolejna patologia :/

Jeśli wywalą Arkę, oni się odwołają do PKOL i dadzą przykład Widzewa jako identycznej sprawy i zapewne to przejdzie...

I tak złe i tak niedobrze

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Od: 04.2008

Stary 24.07.2008, 13:42
tomek_TSW napisał(a):Wyświetl post
decyzji jeszcze nie ma, własnie trwa zebranie w pzpn.
Już 3 godziny siedzą.. Ciekawe ile flaszek poszło...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów