The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2008, 14:36
Wstrzymać start ligi do 22 sierpnia - przynajmniej wszyscy z wakacji zdążą wrócić...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2008, 14:38
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kogo ta liga jeszcze interesuje poza nami pasjonatami.
Tylko nas, nikogo więcej. I co najciekawsze to według wszystkich, począwszy od mediów poprzez szarych obywateli, to my jesteśmy jej największym złem - kibole, bandyci i degeneraci... żal dupę ściska...

Zamknąć to wszystko w ****u, zlikwidować i zaorać. I nie tylko pzpn, wszystkie śmieszne okręgowe związki również, bo cała patologia zaczyna się właśnie tam, gdzie stare leśne dziady są nietykalne i gówno robią, a na wszelkich zjazdach mają najwięcej do powiedzenia.

Tak czysto teoretycznie rozważając. Gdyby liga nie ruszyła w terminie. Czy w takim wypadku możemy my, jako Wisła, wystąpić do tych debili o odszkodowanie za poniesione koszty przygotowań do sezonu i ewentualne straty w razie odpadnięcia z pucharów - brak rozgrywek zakłócił cykl przygotowawczy?
Byłoby śmiesznie, no nie?

the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.07.2008, 14:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Wstrzymać start ligi do 22 sierpnia - przynajmniej wszyscy z wakacji zdążą wrócić...
Najlepiej wogóle zawiesić Lige na jeden sezon, uporządkować wszystko z góry do dołu i wrócić do gry za rok...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:46
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej wogóle zawiesić Lige na jeden sezon, uporządkować wszystko z góry do dołu i wrócić do gry za rok...
No nie byłby to może aż tak zły pomysł ale to tzw. skrajność Zresztą u nas zawsze popada się ze skrajności w skrajność... Albo susza jak skur... albo leje bez opamiętania... ;|

Pomyśleć, że jeszcze godzinkę temu obkminiałem z kumplem o której się i gdzie ustawimy przed meczem Teraz bardziej realne pytanie to nie: GDZIE SIĘ USTAWIMY, tylko CZY SIĘ USTAWIMY...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2008, 14:48
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie rozwiązanie jest tylko jedno.Należałoby ze strony kibicowskiej solidarnie odpuścić sobie jeden sezon.Chyba tylko to jest w stanie wymusic jakies zmiany w pzpnie.Wiadomo łatwiej powiedziec niz zrobić, ale prawda jest taka, ze bez radykalnej akcji nie zmieni sie nic.Nie bedzie kibiców-nie bedzie sponsorów-nie będzie kasy, a do tych ludzi nic innego jak straty finansowe nie dotrze.Dużo łatwiej byłoby przeprowadzić taką akcje na meczu reprezentacji.Może puste trybuny na meczu z Czechami dałyby niektórym do myślenia.

Ale co ich interesuje brak kasy z biletow czy sponsoringu. Dla nich jest najwazniejsze zeby im sie kasa zgadzala.
A jak myslisz kto najbardziej kozysta na tym burdelu?Oni wiedza ze ich dni sa policzone tz. trzeba sie szykowac na tamten swiat to dzieciakom domy pobudowac by sie przydalo zeby mialy lepszy byt zapewniony.
,
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2008, 14:54
No nie byłby to może aż tak zły pomysł ale to tzw. skrajność Zresztą u nas zawsze popada się ze skrajności w skrajność... Albo susza jak skur... albo leje bez opamiętania... ;|
Jest to oczywiście śmieszne i teoretycznie to byłoby najlepsze rozwiązanie ale że teoria z praktyką nie zawsze idzie w parze wiadomo nie od dziś, bo niby kto wtedy zapłaciłby za rok nie grania piłkarzą z aktualnymi kontraktami. Każdy klub ma pewne zobowiązania i aby na nie zarobić musi grać.

Opcja wstrzymania ligi na rok nie istnieje i istnieć nigdy nie będzie.

Ale...

Wzywam panów z PZPN odpowiedzialnych za ten jawny burdel do okazania resztek honoru, którego nigdy nie mieliście i podania się jak jeden mąż do dymisji. Cały zarząd organu, który jest odpowiedzialny za ten cały syf powinien natychmiast odejść i już nigdy piłką w Polsce się nie zajmować!

Cały ten kraj ogarnięty jest przez bandy kretynów, którzy zasiadają to tu, to tam... Począwszy od gruby niezbyt rozgarniętych posłów, wydzierających się dziś w sejmie "Hańba!" i "Precz z komuną!", a skończywszy na leśnych dziadkach z PZPN, którzy co rok coraz bardziej pogrążają się w gównie, które robią pod siebie od dobrych kilku, a nawet kilkunastu lat.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.07.2008, 14:54
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale co ich interesuje brak kasy z biletow czy sponsoringu. Dla nich jest najwazniejsze zeby im sie kasa zgadzala.
A jak myslisz kto najbardziej kozysta na tym burdelu?Oni wiedza ze ich dni sa policzone tz. trzeba sie szykowac na tamten swiat to dzieciakom domy pobudowac by sie przydalo zeby mialy lepszy byt zapewniony.
Polska to taki kraj, w którym, żeby coś osiągnąć(zarobić) trzeba kombinować 'tu i tam', dlatego trudno im się dziwić...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2008, 14:55
Cos niesamowitego. Może ostatecznie sie okaze ze Widzew bedzie gral w Ekstraklasie? A Zagłębie, no cóż, państwowa drużyna w końcu - musi grac. Śmiech przechodzący w płacz.

Dla mnie jedynym wyjściem jest zamknięcie to wszystko w cholore. Rok przerwy i zacząć od nowa, wszystko, by żyło sie lepiej

Niech UEFA zawiesi nasze druzyny w europejskich pucharach (które nota bene nic w nich by nie osiagnely - nie oszukujmy sie) i niech nawet nam odbiora to Euro (może wtedy leśne dziadki złożą broń, albo inaczej zostaną zmuszeni do tego).

Paranoja to jest.
the end
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2008, 15:00
Hahaha

Czegos takiego to chyba jeszcze w zadnym kraju nie przerabiano.
Jestesmy ewenementnem na skale swiatowa.

Juz sam nie wiem co i jak mam myslec na ten temat,burdel to slowo ktore w ogole do tego nie pasuje bo jest za ladne...

Niech wstrzymaja te lige w****u bo to przeciez nie ma sensu...

A jak nie oni to niech kibice to wstrzymaja te cala lige blokujac kazdy mecz bo kur...rzygac sie juz tym chce...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2008, 15:02
ciekawi mnie tylko jedno: tyle postów, a nikt nie zwala tego na PO. Już widzę, co by się działo, gdyby to dalej PiS rządził.

A liga cóż, pewnie ruszy jak miała, tylko z Zagłębiem zamiast Arki. Wyjdzie Listek i powie, że wszysztko jest OK, a cała wina w piłce to przez kiboli.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2008, 15:02
Cytat:
Ale co ich interesuje brak kasy z biletow czy sponsoringu
Ich pewnie nic, ale kluby już tak, a te posiadają pewne możliwości nacisku na pzpn w przeciwieństwie do nas.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2008, 15:04
nie wiem czy było więc wrzucam:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1793996,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2008, 15:07
Zbojkotujmy to całe bagno. Szkoda tylko naszej kochanej drużyny.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.07.2008, 15:07
Elendil napisał(a):Wyświetl post
ciekawi mnie tylko jedno: tyle postów, a nikt nie zwala tego na PO. Już widzę, co by się działo, gdyby to dalej PiS rządził.
Trafna uwaga. Sam nawet miałem o tym napisać ale zwolennicy Donaldinho by mnie zjedli. Przypominam sobie jak wszyscy ****ili na PiS, że nie chcą spuścić Lubina, bo tam ich człowiek jest... Teraz PiSu u władzy nie ma, w teorii Zagłębie wyjebali a w praktyce zagra w "Ekstraklasie".

"By żyło się lepiej!" ; "Najważniejsza jest miłość!"

i dla poprawy nastroju...
part 1 http://pl.youtube.com/watch?v=jEG_ciFRHr4
part 2 http://pl.youtube.com/watch?v=cJrnGNxB0k8

... przy pięknej letniej pogodzie.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 23.07.2008 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 23.07.2008, 15:14
Trafna uwaga. Sam nawet miałem o tym napisać ale zwolennicy Donaldinho by mnie zjedli. Przypominam sobie jak wszyscy ****ili na PiS, że nie chcą spuścić Lubina, bo tam ich człowiek jest... Teraz PiSu u władzy nie ma, w teorii Zagłębie wyjebali a w praktyce zagra w "Ekstraklasie".

"By żyło się lepiej!" ; "Najważniejsza jest miłość!"
Akurat politycy mają tutaj gówno do gadania... Nie rozumiem tych odwołań, szczególnie, że wszyscy wiemy jak się zakończy jakakolwiek ingerencja w decyzje PZPN ze strony władz...

Moim zdaniem pretensje do rządu są lekko abstrakcyjne i przyznam szczerze nie rozumiem was...

Poza tym to chyba nie do końca ten temat na takie dyskusje...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2008, 15:17
St@chu napisał(a):
Moim zdaniem pretensje do rządu są lekko abstrakcyjne i przyznam szczerze nie rozumiem was...
khem... 90% pretensji do PiSu było przesadzonych, od zasłonej zupy do impotencji w łóżku, ale kto by się tam tym przejmował

no ale eot, to nie polityczny

czekam z biciem serca na deklaracje komisji
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.07.2008, 15:22
no to niezły sezon się zapowiada :/ w piątek ruszają rozgrywki a tu nadal nie wiadomo kto w nich zagra.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 23.07.2008 o godz. 15:25.

Odpowiedz cytując
YaSiOTSW
Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2008, 15:25
Ja jeszcze przed chwilką przeczytałem na interii że mogą przełożyć start ligi... Ciekawe więc co z piątkowym meczem...:/
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 23.07.2008, 15:42
>>>> Tu trochę więcej wyjaśnień odnośnie dzisiejszej decyzji, choć to właściwie bardziej do tematu o korupcji się nadaje. Tyle że w tej sytuacji jedno od drugiego jeszcze trudniej oddzielić.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.07.2008, 15:43
ktos juz kiedys mowił ze nie mozna zawiesic ligi na rok ... bo wszystkie kluby zbankrutuja...
wiec raczej nie ma takiej opcji
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.07.2008, 16:03
Liczę, że ci panowie, którzy obradują w tej chwili wybiorą tą opcję:
- PZPN może nie zastosować się do decyzji trybunału (o takiej możliwości mówił już wcześniej rzecznik związku Zbigniew Koźmiński, popiera ją również np. Michał Tomczak, były szef Wydziału Dyscypliny PZPN) i nie dopuścić do rozgrywek ekstraklasy Zagłębia, a do pierwszej ligi (dawnej drugiej - Widzewa).

Czyli jednym słowem olać orzeczenie trybunału PKOl. Najlepsza opcja dla polskiej piłki choć nie wiem czy to wszystko ma jakiś sens. Tego chaosu chyba nikt nie opanuje.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2008, 16:11
Zrobil sie taki burdel ,ze juz niewiadomo kto od czego sie odwołuje,ciagle jakies decyzje,od ktorych i tak sa dalesze odwołania,i tak wokło,kluby lataja tylko od sadow i PZPN ,do Komnisji przy PKOL i innych,nwet niewiem jakich jescze..

Juz widze procesy sadowe i odwolania Arki chyba juz tylko do ONZ ,w ramach rekompenasaty ,ze mieli gra c w Ekstraklasie itd...

No poprostu szkoda slow,brak slow ,rozgonic wszystkich w tym korpucyjnym gniezdzie co sie PZPN zwie,jakos przezyje zawieszenie Repry i ew WIsly w pucharach ale raz na zawsze uwolnimy sie od Kolatorow,Engleow ,Kozminskich ze o Listkiwewiczu nie wspomne.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 23.07.2008, 17:02
No i Zagłębie i Widzew zostają...aaaa...co to za liga, ze na 2 dni przed startem nie wiadomo kto gra. czyli w takim przypadku spadają Arka i Piast
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 23.07.2008, 17:05
"bo to Polska, nie elegancja Francja"

piter116 napisał(a):Wyświetl post
No to Legia dostanie pewnie kare od PZPN za negocjacje z Pawłowskim
No tak w tej sytuacji całego zamieszania: Widzew, Arka, Zagłebie, Znicz itd... najwazniejsze jest to ze "Legia dostanie kare"

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 23.07.2008, 17:07
Widzew nie zostaje, bo tak czy siak się nie utrzymał, więc ta decyzja daje im tylko to, że zagrają nie w nowej II lidze tylko w nowej I lidze.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 23.07.2008, 17:19
Zachęcona Korona też ma się odwoływać.
Do Bożego Narodzenia powinno się wszystko wyjaśnić.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 23.07.2008, 17:19
Kijek napisał(a):Wyświetl post
"bo to Polska, nie elegancja Francja"

No tak w tej sytuacji całego zamieszania: Widzew, Arka, Zagłebie, Znicz itd... najwazniejsze jest to ze "Legia dostanie kare"
Myśle, że nie dostanie... Póki co wszedzie pisze, że kara degradacji ma być zawieszona, a nie całkowicie cofnięta... Więc może się okazać, że Liga wystartuje z Zagłębiem a za miesiąc okaże się że będzie ono zdegradowane i drugi sezon będzie grało jako drużyna która na końcu rozgrywek tak czy siak spadnie o 1 ligę w dół...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 23.07.2008, 17:26
narazie czekajmy, co PZPN wymyśli. wygląda na to, że PKOl jest jeszcze bardziej chory niż PZPN, więc może nie będzie źle.
takie pomysły jak zbojkotowanie ligi, czy nie granie przez cały rok - odpadają. nie popadajmy ze skrajności w skrajność, w przypadku nie grania przez rok, nie będziemy 10 lat za murzynami, a 50 i pewnie wiele to nie pomoże. oby centrala podjęła jakąś w miare mądrą decyzję...

człowiek to już zniesmaczony tym wszystkim jest. jak tu się cieszyć na start tej chorej ligi...
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2008, 17:27
Chcesz oglądać największy syf, burdel, chaos włącz Canal+Sport o godzinie 20.00 w Piątek i obstaw czy liga ruszy zgodnie z terminem powinni bukmacherzy zrobić zakłady

a tak na serio.. jeśli rząd wtrąci się do PZPN, Uefa nas zawiesi i lipa z euro2012 i pucharami... więc albo Listek skonczy swe rządzenie albo dalej będziemy tkwić w tym bagnie aż do 2012 roku
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.07.2008, 17:28
Może trzeba założyć nową ligę? Kto będzie chciał w niej grać niech da kasę na nią. Kto da więcej ten będzie grał
Ile razy terminarz zdążył się zmienić w ciągu ostatnich tygodni ( w sensie drużyn tam występujących )
Kur.a mać liga się skończyła 10 maja !!! Dzisiaj jest 23 lipca i dalej nie wiadomo kto spadł z ekstraklasy a kto awansował !!! Jedno co wiem to tylko to, że Wisła jest mistrzem. A co dalej? Chyba tylko zostanie jedno wielkie śmierdzące gó.no, którym się cały czas władze polskiej piłki będą bawić. Ehhhh. Ciężko się człowiek czuje jak ktoś rozpieprza część jego życia. Przecież jest sporo ludziw naszym kraju, którzy interesuję się ligą. Przecież pzpn robi sobie z nas wszystkich jaja i ma to głęboko w du.ie. Najważniejsze, żeby kasa wpływała na konto.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów