|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Michnik znowu dotknął dna - kolejny już raz. Nawet na pogrzebie Drogiego Bronisława, jego w gruncie rzeczy największego sojusznika i kompana niedoli musiał zrobić kupę...
a fuj! Wykształciuchy powinny czuć się zbulwersowane - gdzie głosy oburzenia? ZBYCHU Cytat:
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja tylko stwierdziłem fakt.
PS Twojego podpisu pod postami sambo chyba nic nie przebije ![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
jaki fakt stwierdzasz? Nie wiem co jesz ale ogranicz to. Stabilizacja - wolne żarty- poszukaj na youtube reklamówek wyborczych - później popatrz na 10 punktów programu PO. Później przeczytaj expose Tuska a na końcu zastanów sie co oznaczać moze budowa II Irlandii i cud gospodarczy - i czy to jest stabilizacja. Nie masz 15 latek - to, że ten cyc z podpisu jest najgorszym premierem i do tego gówno robi, i to tak skutecznie, że juz wymazał Ci z pamieci całkiem niedawne czasy i skłonił Cię do bredzenia totalnego o stabilizacji to zupełnie co innego. To jest naprawdę przerażające - jestem ciekaw ile jeszcze trzeba nic nie robić, żeby Tobie podobni dali se siana, przestali sie interesować polityką i w następnych wyborach siedzieli na dupie i oglądali TV zamiast isć do urny
Ostatnio edytowane przez sambo : 21.07.2008 o godz. 20:57.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wilku, apropo administrowania uprawianego przez (nie)rząd Tuska:
Dla rządu pracuje już niemal 15 tysięcy urzędników. I wbrew zapowiedziom premiera Donalda Tuska liczba urzędników zatrudnionych w ministerstwach nie tylko nie zmalała, ale wciąż się powiększa. Armia biurokratów przez ostatnie trzy lata rozrosła się o ponad dwa tysiące osób - podaje "Newsweek". http://www.kapitalizm.org/?action=sh...le&art_id=4657 ![]() Cytat:
i jeszcze jeden również o inflacji http://smootny-clown.salon24.pl/84305,index.htmlmiłej lektury, polecam szczególnie wyborcom jaśnie Donalda. ps. Na h*j w szkołach uczyć się ekonomii, logiki jak można bardziej "postępowych" rzeczy, wiadomo ocb ![]()
Ostatnio edytowane przez cpc : 21.07.2008 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Do tektsu nic nie trzeba dodawac - za to w Wikipedii jak zwykle roi sie od uczonych tez,co powoduje inflacje... ![]() Pozdrawiam ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
||
Cytat:
Ja dodam jeszcze że banki centralne USA czy Wielkiej Brytanii mają w swych celach statutowych zapisane dwa podstawowe zadania ekonomiczne: Walkę z inflacją i bezrobociem. Są to dwa równorzędne cele, bo tam procz walki ze wzrostem cen liczy się to by jak najwieksza liczba ludzi mogla godnie pracować i żyć. I to znalazlo odzwierciedlenie w aktach prawnych. W Polsce, niestety walka z bezrobociem nie zostala wpisana do celow NBP, bo liczy się tylko i wyłącznie "niska inflacja", nawet gdyby bezrobocie mialo wynosic 30% (pewnie gdyby nie emigracja, to by tyle bylo). Taka spaczona antyludzka ekonomia to wynik 50 lat sowieckiej okupacji, gdzie czlowiek byl tylko ścierwem które mialo zaciskać pasa dla dobra socjalistycznej ojczyzny. Nasi współcześni polscy ekonomiści tego znikąd nie wzięli. Ponoć na anglosaskich uczelniach ekonomicznych nikomu by nie przyszlo do glowy by nauczać ekonomii w polski sposób, stawiając walkę z inflacją jako bożka w całkowitym odrewaniu od stopy bezrobocia. Nieustannne podonoszenie stóp to jest wedlug mnie niestety jakiś tam perfidny sposob na to by jak najwieksza liczba ludzi wrocila do Polskiz powodu malejacych roznic w cenach walut. Elytom brakuje sily roboczej? Horror "Chłodzenie II" trwa. Cytat:
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 22.07.2008 o godz. 12:33.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
http://wyborcza.pl/1,76842,5311862,R..._biologia.html
Aż dziwne, że takie coś "GW" puściła. Tytuł mówi wszystko: "Równouprawnienie nie ma szans z biologią". Środa i jej wyznawczynie powinny być oburzone. Dla smaku cytat z artykułu: Cytat:
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
'Miliarder z Irlandii załatwi LPR mandaty poselskie?'
Cytat:
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...oselskie_.html ====================== Welcome to country of amateur people... ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Koniecznie musi wziąć MiroSlava Orzechowskiego , będzie kompromitacja na całego ![]() http://7dni.wordpress.com/2008/06/23...tat-lizbonski/ tekst z jakiejś starej rzepy .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.07.2008 o godz. 10:04.
![]()
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
![]() Biedna Jewropa - jeden koleś i tyle zgryzot jewropajacom zafundował. Z łaski swojej przestań chrzanić bo mi zajady pękają ze śmiechu Cytat:
I jeszcze jedno polskie imiona piszemy po polsku, nie w wersji szwabskiej - jeszcze ta Twoja "Zjednoczona Jewropa" nie powstała abyś komus germanizował imiona. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Cytat:
To jest kolejny (który z kolei już?) dowód na to, że niestety mamy obecnie najbardziej nieudolny, beznadziejny, niefachowy rząd od 89r.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
RPP powinna zdecydować się na jedną podwyżkę stóp, ale dopiero w październiku, biorąc pod uwagę obecne tempo wzrostu płac - ocenia Marian Noga z Rady Polityki Pieniężnej.
![]() jaja se robi |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Dziękujemy Lemingom za republikę bananową
Cytat:
http://www.polityczni.pl/gomulka_w_b...o,51,2443.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wg mnie ZADEN bank centralny nie powinien ani "walczyc" z inflacja,ani "walczyc" z bezrobociem... Tak zreszta,jak i rzad Najjasniejszej... I rzad,i bank winny skupic sie na tym,by nie dodrukowywac niepotrzebnej sterty banknotow do realizacji jakichs swoich wizji,wrecz przeciwnie,nawet wycofywac gore waluty bez pokrycia (no,moze nie tak,jak robil to onegdaj Balcerowicz) - zreszta nie tak dawno sluchalem Gosiewskiego, ktory chwalil sie,ze za rzadow PiS bezrobocie malalo,bo Polska przyciagala inwestycje ![]() Problem od dawna polega na tym,ze ludzie sami znajda sobie prace - byleby tylko nikt im tego nie utrudnial, co w dzisiejszych czasach jest leitmotiwem wiekszosci politykow rzadzacych na tym swiecie... Wszyscy "walcza" - a bezrobocie nigdy nie istnialo w owych mitycznych cyfrach na terenach RP... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Pzdr. ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A realia są takie, że we w miarę rozwinietej gospodarce rynkowej istnieje pewna zależność: im niższa inflacja, tym wyższe bezrobocie. Zachodnie szkoły ekonomiczne dopuszczają pewien poziom inflacji, który pozwoli zniwelować do minimum liczbę osób bez pracy. U nas jest ok 10% bezrobocia ale ono jest strukturalne, tzn. np. z powodu dwóch lewych rąk albo wykształcenia nieadekwatnego do potrzeb rynku. Czyli raczej się nie zmniejszy poniżej tego poziomu ale tylko i wyłącznie.... z powodu 2,5 mln(?) emigracji. Więc Rada Polityki Pieniężnej pozwala sobie na walkę z inflacją, wiedząc że w razie wzrostu liczby osób bez pracy - te najbardziej zdesperowane osoby po prostu wyemigrują. A ci którzy się za granicą nigdzie nie załapią, albo wogóle nie wyjadą - będą w Polsce jeszcze tańszymi wyrobnikami niż są teraz. Bo lepsza będzie kiepsko płatna praca, niż żadna. W tej calej polskiej "walce z inflacja" chodzi tylko o to żeby Polaczkom sie we lbach nie poprzewracalo od dobrobytu. A najzabawniejsze jest to, że to sami Polacy gotują Polakom ten los.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 22.07.2008 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Mi sie wydaje, ze w calej walce z inflacja chodzi o to, ze wzieli sie za nia "ekonomosci" ktorzy jak stwierdzil Lysiak "sa jeszcze daleko od osiagniecia dojrzalosci plciowej i kazdy ich rolowal jak chcial" - to o KLD, badz monetarysci tacy jak Balecerowicz, walczacy z inflacja z takich samym zapalem, jak amerykanski rzad, ktory przez szalone zwalczanie inflacji (+ jeszcze kilka rzeczy/wydarzen) wywolal wielki kryzys. ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o możliwość emigracji, przez co wskaźnik bezrobocia nie wzrośnie, w razie gdyby nastąpiło w Polsce załamanie wywołane podwżkami stóp procentowych. Ludzie s.......ą. A ci którzy zostaną będą gotowi do pracy za kasę taką jaką placono przed otwarciem rynku brytyjskiego. Ci którzy w 2004 roku mieli choćby50% średniej krajowej to nie wyjeżdzali (oczywiście nie mowie o specjalistach majacych szanse na zachodnie kokosy).
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 22.07.2008 o godz. 21:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
.Napisałem Miroslav i od razu skojarzenie z helumatami . Dowcip roku ![]() Głodnemu chleb na myśli , tyle jeżeli chodzi o temat imion . A jeżeli chodzi o poprawność pisowni , to najpierw zacznij pisać poprawnie nazwę kontynentu który zamieszkujesz a później zajmij się wypominaniem .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.07.2008 o godz. 21:48.
![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Mareczku - tak rzuciłem okiem na Twoja polemikę - i obronę czy też zaprzeczanie jakoby istniała lewacka wizja jewropejskiej energii odnawialnej - doprawdy wzruszajace. I te przykłady, że Merkel już za bardzo sie nie kwapi z OZE.
Powiwedz mi dlaczego WSZYSTKIE projekty - w ramach programów operacyjnych z których fianansuje sie owe projekty - maja pierwszeństwo gdy projekt dotyczy OZE? I to dlaczego popierasz lewacka wizje swiata - bez wojen religijnych - tylko pomlaskać. Zapominasz o jednym - zawsze tam gdzie panuje PRZYMUS tam zawsze panuje terror i płacz i zgrzytanie zębów. Choćbys sieskręcił - to świata pod przymusem pięknego nie uczynisz
Ostatnio edytowane przez sambo : 22.07.2008 o godz. 22:16.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę , że pijesz dla zasady , bo innego powodu nie zauważyłem.
Pisałem , że Europa odrzuca OZE ? Pisałem jedynie , że wraca moda na atom i to jest fakt . Nie pisałem , że Merkel się nie kwapi z OZE , tylko że stara się odrzucić przyjęty za czasów Schroedera plan zamknięcia wszystkich elektrowni atomowych w RFN . Unia jest świadoma , że nie da się wyrobić założonych norm wyłącznie na energii pochodzącej z wiatraczków . To bardzo ciekawe , bo przymus państwowy oddziałuje na wiele aspektów życia codziennego . Jednak jako działalność terrorystyczną bym tego nie określał . Widzę , że Ty masz inne zdanie na ten temat . Rozumiem , że jest PRZYMUS i przymus ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.07.2008 o godz. 22:33.
![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
heh - czas najwyższy Mareczku abyś określił co kryje sie pod pojęciem - losowo wybrane: 1. "cała Europa patrzy" 2. Unia jest świadoma Chodzi o słowa - Europa, Unia Co do przymusu - to oczywiscie, że przymus powoduje nieszczęścia. Gdy dotyczy on spraw fundamentalnych jest terroryzmem - w ZSSR teżg łównym wrogiem ludzkości była wiara i tępiona była pod PRZYMUSEM - myslisz, że Lenin nie miał wspaniałej wizji swiata bez wojen? Zadziwiasz mnie - tak zaślepionego w lewacką wizje dobrobytu jeszcze nie spotkałem - no no Mareczku - teraz spojrzałem na podpis - proszę wyjśnij - co to za złote gwiazdy na wyżynie?
Ostatnio edytowane przez sambo : 22.07.2008 o godz. 22:43.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Cytat:
![]() To samo co np pod ,,pojęciem" - ,,Polska zadecydowała dziś o przystąpieniu do Unii" , ,,Polska kieruje swoje oczy na wschód" , ,,Polska pogorszyła swoje stosunki z Rosją" itp itd . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nieźle , nieźle . Ja bym to tłumaczył jako na niebie , ale niech Ci będzie , że na wyżynie . http://europa.eu/abc/symbols/emblem/index_pl.htm Kiepska forma dziś oj kiepska . Tutaj próbujesz ukłuć , tam próbujesz ukłuć a nic z tego nie wychodzi .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 22.07.2008 o godz. 23:07.
![]()
|
||||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
||
Tacy jak Ty używają tego typu wytrychów pojęciowych po to, żeby siać kompleksy wśród zwyczajnych ludzi i wymuszać uległość wobec propagandy - zagłębiając się w te wytrychy słowne możnabyłoby nieopatrznie stwierdzić, że opowiadasz bajki dla dzieci a tego bys przecież nie chciał. Wybacz - ale pomijając fakt, że zwrot dyplomatyczny - Polska pogorszyła swoje stosunki z Rosją - nie jest tożsamy z tym co - Unia rozumie, to ja potrafie wytłumaczyć co oznacza - Polska pogorszyła swoje stosunki z Rosją. Cytat:
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez sambo : 22.07.2008 o godz. 23:48.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast co do walki z inflacja poprzez podwyzszanie stop procentowych - tu sie nie zgodze z Toba zupelnie. Jeszcze raz powtarzam - to nie bank powinien tworzyc miejsca pracy ! Mowy nie ma,zebym zgodzil sie z takimi teoriami,jakoby to wysokie stopy procentowe demolowaly rynek pracy - demoluje go wlasnie wiele innych czynnikow,poprzez zbyt wysokie obciazenia podatkowe obywateli,az do skrajnie nieraz idiotycznych i niezyciowych przepisow. Przypomne Ci tylko, ze kiedy mielismy wzgledna wolnosc gospodarcza i nieco mniejsze obciazenia podatkowe (co moge udowodnic...),tzn. w pierwszej polowie lat 90-tych,Polska rozwijala sie w tempie bodaj 7% rocznie,bez pomocy Unii,a nawet z podkladaniem przezen nogi... Bezrobocie rowniez bylo wtedy mniejsze - nie chce akcentowac,ze problemu nie byloby (bo to,co napisales o bezrobociu strukturalnym,wtedy bylo powaznym problemem,dzis troche mniej),ale pozwole sobie przypomniec,jak polscy politycy walczyli z problemami np. w gornictwie... Pamietasz slynne odprawy ? Bo ja tak - i w tamtej ukladance(NFI,brak uwlaszczenia,"prywatyzacje" itd.,itp) to byl jaskrawy przyklad glupot tego,jak NIE powinno sie postepowac w gospodarce,za co przyplacalismy spowolnieniem na nastepne lata... Oczywiscie rola Banku Centralnego wg mojej opinii powinna byc nieco zmodyfikowana -ale to temat na inne posiedzenie... ![]() Pozdrawiam ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Pisząc Polska mam na myśli rząd bądź prezydenta bądź parlament itp itd . Pisząc Unia(vel Europa) mam na myśli parlament , komisję europejską , rade europejską , rade Unii itp itd . Odnoszę się do instytucji mających pewne konkretne wpływy na funkcjonowanie w przypadku pierwszym Polski w przypadku drugim Unii . Cytat:
?Podaj mi przykład tego nienawistnego ingerowania w Twoją filozofię . Dzisiaj na komisji regulaminowej warcholstwo do potęgi entej . Szkoda , że przewodniczący jest zbyt porządny żeby wziąć w ryzy tych pieniaczy . To sambo co właśnie możemy zaobserwować na komisji , to jest zło i nienawiść . Ziobrze nie przeszkadzał ,,sąd kapturowy" kiedy nie stawiał się w sądzie w związku ze sprawą którą wytoczył mu dr Garlicki . Teraz wielki lament , obłudnicy ![]() Immunitet zostanie uchylony , zarzuty postawione , sąd osądzi . Jeżeli Ziobro nie zostanie uznany za winnego , to będzie to jego wielki sukces . Więc o co ten strach panowie szlachta z PiSu o co ten strach ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2008 o godz. 12:00.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podaje link, ktory sporo wyjasnia odnosnie "drogiego Bronislawa", lustracji, tego kto jest kim obecnie, a kto byl kiedys, ogolnie garsc informacji na temat naszej najnowszej historii.
http://www.upr.org.pl/main/artykul.p...id=74&aid=7541 Cytat:
Sa na Naszym forum Wislacy, ktorzy, ze tak powiem, pamietaja te czasy swiadomie. Prosba do nich o jakis komentarz. Mysle, ze nietylko ja bede ciekaw. pzdr |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakie lemury
![]() Niektórzy chyba muszą odwiedzić placówki w Kobierzynie i Tworkach . Szczególnie ten co tak piszczy przy kamerze . Ta od kary śmierci też . J.Szczypińska ,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " i to wystarczy za cały komentarz ![]() ,,demokracja jest zagrożona! " ,,W dniu 23 lipca skończyła się w Polsce demokracja" Wyszli , Bogu dzięki . Karetki z kaftanami już pewnie na co poniektórych czekają . To jaki teraz ustrój mamy ?Niektórzy forumowi ,,zwolennicy" demokracji będą ucieszeni ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2008 o godz. 12:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja Marku. Należy się rozprawić z tym piewcą metod z najczarniejszych lat PRL-u - (tfu) Ziobrą. A tych co stoją na przeszkodzie - w kaftany zakuć i do psychuszki.
|
|
|