The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2008, 16:24
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty piszesz? Więc:
- CSKA to drużyna porównywalna z Wisła, wg. mnie nawet słabsza (magia nazwy)
- bułgarska ekstraklasa to jest degradacja... ale w Portugalii płacili mu pewnie jeszcze mniej, a w Polsce będzie miał lepiej niż w Bułgarii
- napastnika tej klasy nie było? Dobre... Robisz z niego jakiegoś półboga, a to zwykły gracz na poziomie wielu, którzy grali w naszej lidze.
- oczywiście, że poradziłby sobie w tych ligach... słabsze zespoły w Grecji i Turcji, sa na poziomie Wisły, albo gorzej (nawet jestem tego pewien, że gorzej)
- Cupiał już wyłożył 1 mln za zawodnika, a jesli wierzyć ostatnim informacją, to teraz wykłada nie 1mln, a "tylko" 750 tyś. Czyli tyle ile za Jirsaka
Nie robię z Neia żadnego półboga. Jaki poziom prezentuje, to się jeszcze okaże jak u nas zagra

Bardzo mi się spodobała twoja wypowiedź, więc się ustosunkuję:

a) z tego co pamiętam to w ostatnim sparingu byliśmy od CSKA wyraźnie słabsi. No ale to był tylko sparing. W każdym razie to wtedy Skorża upatrzył sobie Nei'a.

b) "w Polsce będzie miał lepiej niż w Bułgarii" - w jakim sensie? Sofia to też piękne miasto, zarobki porównywalne. No, chyba że analizujesz walory krakowianek, wtedy pełna zgoda.

c) "słabsze zespoły w Grecji i Turcji, sa na poziomie Wisły, albo gorzej (nawet jestem tego pewien, że gorzej)" - Iraklis Saloniki pokazał, że nawet średniak grecki może nam sprawić olbrzymie problemy. Natomiast pod względem finansowym to te kluby biją nas na głowę. To Larissa zatrudniła Żurawskiego, nie my. To Tranzposor kupował naszych piłkarzy, nie odwrotnie. A PAO, Olympiakos, Galata czy Fenerhbace to już potentaci, z którymi nie możemy się równać.

d) Cupiał podobną kwotę wyłożył kiedyś za Żurawskiego i Kosowskiego. Ale to było lata temu. Za Jirsaka nikt nie wie, ile zapłacono. Bardzo możliwe, że mniej niż te mityczne 750 tys. W interesie klubu jest zawyżać wartość kontraktu - transfer robi się medialny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2008, 16:38
Też mam nadzieję, że zobaczymy jak się prezentuje w barwach Wisły, i w tym przypadku liczę, że nie będzie półbogiem, a Bogiem

1. To sparingi, wiem, że byli lepsi brzmi fajnie, ale wiadomo to sparing; różne okresy przygotowawcze, rózne 11, ćwiczenie taktyki... W drugim meczu (w późniejszej fazie przygotowań) już nas nie ograli.

2. Lepiej... Czymś musieliśmy go skusić... Więc: sznasa na grę w lidze mistrzów (iluzoryczna, ale jednak), wyższe zarobki (prawdopodobnie), stabilne wypłaty (tu Wisła jest zawsze perfekcyjna), lepsza liga (ale to prywatne zdanie, kóre nie podlega szerszej dyskusji), trochę bardziej rozwiniety kraj. Co z tego, że CSKA oferowała mu 250 tyś euro, skoro nie wypłacała mu pieniędzy...

3. Średniaki... Raz robią klepsze transfery, raz gorsze, ale wciąz to właśnie nasza liga... Do potentatów w tych krajach nie mam zamiaru nas porównywać, byłoby to co najmniej samobójcze. W najlepszych tureckich klubach Nei moze załapałby się do drugiej drużyny (ale to tylko może).

4. Podobnie może być teraz. Rzadko kiedy mamy potwierdzenie kwot płaconych za piłkarzy, więc nie wiemy ile tak naprawdę Wisła daje na Nei.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.07.2008, 16:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post

b) "w Polsce będzie miał lepiej niż w Bułgarii" - w jakim sensie? Sofia to też piękne miasto, zarobki porównywalne. No, chyba że analizujesz walory krakowianek, wtedy pełna zgoda.
.
No właśnie chodzi o to że mu nie płacą i min. dlatego chce odejść!
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.07.2008, 17:00
Spójrzmy na transfer Neia z nieco innej strony:

1. 700-1 mln euro, to kwota jaką do tej pory zapłaciliśmy za tylko kilku piłkarzy, wszystkich przyszłosciowych (w chwili kupna). Nei ma 28 lat więc trudno nazwać go przyszłosciowym
2. Wracając do punktu 1, Wisła nic na nim już nie zarobi
3. W systemie z jednym napastnikiem Nei jest rezerwowym, czyli wydajemy prawie milion euro (i płacimy 300 tyś. euro), za siedzenie na ławce, przez conajmniej fragment sezonu (choć prawdopodobnie znacznie dłużej)
4. Mowa o wszechstronności Neia, to zapewne bzdura. Jeśli Brazylijczyk to lis pola karnego, to trudno wyobrazić go sobie na innej pozycji (mając ponadto na uwadze, że podobno nie jest nadzwyczaj technicznym zawodnikiem)
5. W kadrze mamy kilku napastników, ten będzie kolejnym, a wcale nie jest gigantem... 187 centymetrów - Paweł ma 180. Czyli niewiele różni się od obecnych zawodników.
6. Wracając do punkktu 3. Jeśli gramy jednym napastnikiem, wtedy wśród rezerwowych mamy już: Boguskiego, Małeckiego, Niedzielana, Kmiecika... Czyli trochę duża konkurencja o jedno miejsce...
7. 300 tysięcy euro różnicy, to kwota większa niż zapłąciliśmy za Pawełka, i niewiele mniejsza od tej, jaką wyłożyliśmy za Dudkę, czy w świetle tych liczb to mało? 300 tysięcy robi różnicę (przynajmniej dla mnie).

Nie to żebym bym przeciwnikiem sprowadzenia tego napastnika (równocześnie można przytoczyć tak samo dużo punktów za), ale... Spójrzcie na to choć raz obiektywnie. Nie kategorią (sorry za język): on strzelił 14 bramek, musi być super, i jeszcze wyceniają go na 1,2 mln euro. Oooo... Niech go Wisła kupi, to tylko milion euro, na pewno bezie super i od razu wygryzie ze składu Brożka i w ogóle bedzie gwiazdą ligi.

Milion euro robi różnicę i trzeba sie zastanowić, czy na pewno jest tego wart. Jesli tak, to czy jest to poświęcenie, na które nas aktualnie stać (szczerze wolałbym żebyśmy tę kwotę zainwestowali w środkowego pomocnika, albo defensywnego pomocnika i jakiegoś środkowego obrońcę).
Pastorze,
Zgadzam sie co do osroznosci w zakupie (choc tu, jak Wiesz,zawodnika sztab widzial i na zywo, wiec kota w worku nie kupuje) - ale troszke nie zgadzam sie z Toba co do rzekomej "konkurencji" w napadzie. NEI udowodnil swoja klase strzelaniem bramek w dwoch ligach i w pucharach, z calym szacunkiem do Kmiecika - ten chlopak nigdy nie udowodnil,ze stac go na cos wiecej,niz gra w jakims przecietnym zespole ekstraklasy (zobacz,ile bramek strzelil w ekstraklasie...),to, ze jest w Wisle zawdziecza wlasnie...brakowi konkurencji. Nie wiem, jak gra Nei naprawde, ale wiem,jak gra Grzegorz. Mimo strzelonej bramki w Ostrowcu nie sadze,by stanowil on konkurencje dla Brazylijczyka."Maly" to tez dalej melodia przyszlosci (mam nadzieje,ze tej blizszej...) - takze jestem z tym transferem.Bo kiedy Andrzej wroci do formy sprzed kontuzji, to bedziemy miec calkiem niezla trojke napastnikow... Co do srodka pola - w zestawieniu Sobolewski,Jirsak,Boguski i Cantoro to jest on calkiem calkiem. Oczywiscie przydaliby sie i obronca i pomocnik - dlatego cierpliwie czekam...
Pozdrawiam
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2008, 17:18
Ja się zastanawiam, po co nam kolejny napastnik, skoro obrona, poniekąd najważniejsza, jest dziurawa jak ser szwajcarski.

Skorża upiera się na system z jednym napastnikiem, który w polskich realiach raczej nie wypali. Najlepszą obroną jest atak, a nie zagęszczanie środka pola i liczenie na to, że Paweł Brożek odkryje w sobie atrybuty wysokiego napastnika. Rozumiem, Nei - dobry transfer pod publiczkę, który wprowadzi w euforię kibiców i napędzi stracha lokalnym rywalom. Nikt jednak nie pomyślał, co powiedzą kibice, kiedy rozłoży nam się Głowacki, co jest możliwe, a Cleber będzie pauzował za czerwoną kartkę. Wczorajszy mecz dobitnie nam pokazał, jak słabą i zarazem krótką mamy ławkę rezerwowych.

Wracając do systemu Skorży i wykorzystania Brożka.
Jak Wisła grała, kiedy Adriano, Emile Mpenza, czy Ebbe Sand, schodzili z boiska ze łzami w oczach? Dwóch napastników i odważna gra do przodu. My natomiast chcemy bawić się w kontry, który na 100% nie wyjdą. Pokaz "zagęszczacza" mieliśmy przeciwko Nancy, kiedy to na szpicy stał wielki Radovanovic.

Czy Nei będzie kluczem do otwartego grania w europejskich pucharach, systemem 4-4-2? Jeśli tak, proszę bardzo, bo będą z niego ludzie. Problem tylko w tym, że wzmacniamy formację, która może jeszcze jakoś wytrzymać i stanąć na wysokości zadania. Inaczej jest niestety z obroną, lecz tego problemu się po prostu nie zauważa, lub nie chce się zauważyć.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 21.07.2008, 17:20
Heja Wyar, brakowało mi Cię w tym temacie

Jesli chodzi o ostrożnosć, to po prostu miaiłem dość pokazywania Nei w kategorii jakiejś mega gwiazdy i zarysowałem jego przydatność z nieco innej strony (tak dla większego obiektywizmu). Zresztą na końcu wspomniałem, że równoczesnie można podać 7 punktów za.

Poruszając teamt naszych napastników, to zgadzam się. W tej chwili poza Brożkiem, prawdopodobnie nie mamy w składzie napastnika lepszego niż Nei, ale za to mamy kilku niezłych (czyli jest jakaś realna konkurencja). A teraz sprawdźmy inne pozycje... Jesli bedziemy grali 5 pomocnikami, wtedy właściwie nie mamy żadnych rezerwowych na ich miejsce. Środek obrony, to w przypadku kontuzji Clebera lub Głowackiego (podatnego na urazy), zmuszenie Baszcza do przekwalifikowania się lub wprowadzenie Kowalskiego (który jest wielką niewiadomą). W pierwszym przypadku na prawej obronie mamy Singlara, kóry również jest niewiadomą (a Baszczu w roli środkowego, to u mnie murowany zawał).

Obrońca i pomocnik, to pozycje, na których w pierwszej kolejności powinniśmy szukać wzmocnień, a potem dopiero napad. Jeśli wydamy aż 750 tyś na napastnika, wtedy będziemy mieli mniej o te 750 tyś, na uzupełnienie braków na tych dwóch pozycji.

Z drugiej strony, z promocji należy korzystać i jeśli rzeczywiście CSKA zależy na kasie, wtedy jest spora szansa, że Nei zagra właśnie u nas. Wtedy prawdopodobnie bedziemy mieli w kadrze kolejnego dobrego zawodnika Dodatkowo jak odejdzie Brożek, nie obudzimy się z ręką w nocniku.
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 21.07.2008 o godz. 17:32.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.07.2008, 17:31
ja chcę tylko przypomnieć ze obecnie 1 mln euro to jest o wiele mniej niż kilka lat temu
wiec nie sugerujcie sie magią euro, tylko przeliczcie sobie na złotówki i dopiero porównujcie

ps jestem za sprowadzeniem Neia i z tego co pamiętam, to Skorża pod koniec zeszłego sezonu mówił, że tylko w pucharach będziemy grali z 1 napastnikiem, wiec myślę ,że w lidze będzie normalnie 2

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2008, 17:31
ktoś napisał,ze na tym całym nei-u nie zarobimy bo ma już 28 lat.może i tak,ale trzeba wziąść pod uwagę,że brożka też długo nie utrzymamy zapewne i warto mieć zawodnika który będzie umiał jakąś bramkę strzelić.na brazylijczyku nie zarobimy,ale za to zarobimy na pawle.jeżeli brazylianer do nas nie przyjdzie,brożek odejdzie np zimą to kto zostanie?kmiecik?bądźmy poważni.wtedy tylko zostanie nadzieja we wtorku,ale z nim może być różnie.
niemniej jednak faktem jest,że jakiegoś stopera potrzebujemy na gwałt wręcz.oby głowę omijały kontuzje,a clebera czerwone kartki.
Ostatnio edytowane przez picasso : 21.07.2008 o godz. 17:34.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.07.2008, 17:39
Heja Wyar, brakowało mi Cię w tym temacie

Jesli chodzi o ostrożnosć, to po prostu miaiłem dość pokazywania Nei w kategorii jakiejś mega gwiazdy i zarysowałem jego przydatność z nieco innej strony (tak dla większego obiektywizmu). Zresztą na końcu wspomniałem, że równoczesnie można podać 7 punktów za.

Poruszając teamt naszych napastników, to zgadzam się. W tej chwili poza Brożkiem, prawdopodobnie nie mamy w składzie napastnika lepszego niż Nei, ale za to mamy kilku niezłych (czyli jest jakaś realna konkurencja). A teraz sprawdźmy inne pozycje... Jesli bedziemy grali 5 pomocnikami, wtedy właściwie nie mamy żadnych rezerwowych na ich miejsce. Środek obrony, to w przypadku kontuzji Clebera lub Głowackiego (podatnego na urazy), zmuszenie Baszcza do przekwalifikowania się lub wprowadzenie Kowalskiego (który jest wielką niewiadomą). W pierwszym przypadku na prawej obronie mamy Singlara, kóry również jest niewiadomą (a Baszczu w roli środkowego, to u mnie murowany zawał).

Obrońca i pomocnik, to pozycje, na których w pierwszej kolejności powinniśmy szukać wzmocnień, a potem dopiero napad. Jeśli wydamy aż 750 tyś na napastnika, wtedy będziemy mieli mniej o te 750 tyś, na uzupełnienie braków na tych dwóch pozycji.

Z drugiej strony, z promocji należy korzystać i jeśli rzeczywiście CSKA zależy na kasie, wtedy jest spora szansa, że Nei zagra właśnie u nas. Wtedy prawdopodobnie bedziemy mieli w kadrze kolejnego dobrego zawodnika Dodatkowo jak odejdzie Brożek, nie obudzimy się z ręką w nocniku.
Tak, Pastorze,i ja widze sens kupienia po zawodniku do kazdej formacji (i mimo wszystko dalej widze potrzebe sprowadzenia bramkarza...) - dlatego napisalem,ze cierpliwie czekam... Na podstawie informacji prasowych jestem jednak przerazony - naprawde zastanawiam sie,czy ktorys z obroncow przymierzanych do Wisly jest naprawde lepszy,lub chociaz rokuje jako konkurencja do obecnej kadry.A jesli chodzi o pomocnika - to nie orientuje sie, jak wyglada sprawa Barretto i Vargi - ale o nich nie wolno zapominac,to chyba wciaz nasi pilkarze, prawda
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.07.2008, 17:50
2008-07-21 17:17:34
Nei na dniach w Wiśle?
Brazylijski napastnik Nei opuszcza CSKA Sofia i w najbliższych dniach podpisze kontrakt z Wisłą Kraków - informują bułgarskie media.
Nie ma szans na to, by snajper z Brazylii pozostał w drużynie mistrza Bułgarii. CSKA Sofia ma potężne długi i nie jest w stanie zatrzymać u siebie napastnika. Choć Nei znalazł się także w orbicie zainteresowań klubów niemieckich i portugalskich, to według mediów bułgarskich zostanie zawodnikiem Wisły Kraków. Polski klub ma zapłacić za zawodnika 750 tysięcy euro.

CSKA opuści też najprawdopodobniej inny napastnik, Jose Luis Garces. Reprezentant Panamy przeniesie się do Portugalii.

autor: Michał
Odpowiedz cytując
buterra
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 21.07.2008, 18:24
O ile to ten bramkarz co kiedyś bronił przeciw Polsce(a z tego co pamiętam to chyba tak) to możliwe że zostanie na dłużej.

Jeżeli chodzi o Koronę to Wisła pewnie będzie czekała na decyzję PZPN bo Hernani złożył papiery o rozwiązanie.

Jeżeli chodzi o Nei to możliwe że się zdecydujemy. Skorża wczoraj zobaczył jaka to siła wysoki napastnik(gol Kmiecika) a jednocześnie miał wielką wielką zlewkę z jego zachowania na boisku, techniki, gibkości. Pewnie sobie pomyślał gdybym miał takiego drąga tylko jeszcze żeby w piłkę grać umiał

W każdym razie takie 3 wzmocnienia to już by było super. Ważne jest też że ci piłkarze to nie byłyby wzmocnienia na rok 2. Nei może spokojnie 4 latka na swoim poziomie pograć. Hernani jest młodziutki, a ten Fin też młody jak na bramkarza.
A jeżeli chodzi o tego bramkarza. Nie pamiętam czy to w tym meczu na Cyprze gra bramkarza mi się podobała, czy we wcześniejszych meczach z Finami, w każdym razie bramkarza mieli dobrego.+++
Ostatnio edytowane przez buterra : 21.07.2008 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.07.2008, 18:30
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Mam dziwne przeczucie ze hernani nie bedzie chcial grac w 1 lidze !
Pewnie nie będzie chciał, skoro sam mówił, że chce rozwiązać kontrakt z winy klubu, bo Korona została KARNIE zdegradowana do nowej 1szej ligi...
BTW. wie ktoś coś może o Vardze...Bo oprócz tego, że jest on def. pomocnikiem, to może grać także jako środkowy obrońca, których nam, niestety, ale brakuje...choć szczerze mówiąc przydałby się zarówno Hernani, Varga, ale bądź co bądź, także i Jodłowiec...
PZDR
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.07.2008, 20:36
Ludziki Hernaniego nikt nie kupi, chyba, że byłaby możliwość ściągnięcia go za darmo. A i to jedynie na kontrakcie motywacyjnym. To jest piłkarz dobry co najwyżej na polską ligę i nie wiem dlaczego zaczynacie temat, skoro klub go nie bierze pod uwagę. (mam nadzieję )

Z transferów to pewne jest, że kiedyś tam wróci Barreto. Podobno dopiero po meczu z Żydami. Resztą to proponuje się podniecać, jak faktycznie staną się naszymi zawodnikami.
..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 21.07.2008, 20:42
Jak to Pawłowski realnie, skoro jak tylko PZPN przyzna mu rację to idzie do Legii? Tematu Wisły i Pawłowskiego chyba w ogóle nie ma (był, ale co było a nie jest... ). Bardzo bym chciał zobaczyć tego piłkarza u nas, ale nawet na to nie liczę. A Bednarz powinien na telefonie wisieć i opowiadać mu ciągle o tym jak wielkie ma szanse na grę u nas w LM lub P. UEFA i namawiać do gry w Wiśle (przy okazji zniechęcając do gry w Legii) wszelkimi możliwymi sposobami. No, ale najwyraźniej nie zależy nam na tym piłkarzu... :/
Odpowiedz cytując
buterra
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 21.07.2008, 20:49
Przepraszam co ty chcesz od Hernaniego. Ma 24 lata i już zdecydowałeś że na Europę za słaby? A co w nim takiego słabego jest? Pokaż jego wady bo może ich nie dostrzegłem.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 21.07.2008, 20:52
Pawlowski? Nie ma szans bo na prawym skrzydle mamy juz Lobo i Boguskiego. Skoro ja to wiem to rada nadzorcza tymbardziej wiec kaski na niego raczej nie bedzie.
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Stary 21.07.2008, 20:56
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jak to Pawłowski realnie, skoro jak tylko PZPN przyzna mu rację to idzie do Legii? Tematu Wisły i Pawłowskiego chyba w ogóle nie ma (był, ale co było a nie jest... ). Bardzo bym chciał zobaczyć tego piłkarza u nas, ale nawet na to nie liczę. A Bednarz powinien na telefonie wisieć i opowiadać mu ciągle o tym jak wielkie ma szanse na grę u nas w LM lub P. UEFA i namawiać do gry w Wiśle (przy okazji zniechęcając do gry w Legii) wszelkimi możliwymi sposobami. No, ale najwyraźniej nie zależy nam na tym piłkarzu... :/
Najlepiej gdyby Bednarz naopowiadał Pawłowskiemu jak to było źle, kiedy on grał w (L), jak to źle było kiedy on był tam dyrektorem sportowym/rzecznikiem prasowym, a teraz to już w ogóle armageddon
A tak serio...jeśli ktoś chce grać w (L) to raczej nie ma zamiaru grać u nas...Pawłowski boi się rywalizacji z Łobo, gdyż w Zagłębiu ją przegrywał, więc prawdopodobnie i teraz by ją przegrywał...inna sprawa, że w (L) jest ten serb (Radović)i z nim też raczej nie wygra rywalizacji...no ale...
Ja bardzo bym chciał, żeby do Wisły trafił Hernani i Jodłowiec, albo chociaż jeden z nich...to powinien być nasz priorytet na to okno
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2008, 22:10
Wisły nie stać na Pawłowskiego tak samo jak nie było stać na Iwańskiego. L zaoferuje mu 200 tys. E + premie, Wisła może dać 100 + 100 motywacyjnego i tego powinniśmy się trzymać. Czyli nas nie stać. Małecki może grać na prawej stronie.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez czesiu : 21.07.2008 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 21.07.2008, 22:23
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Wisły nie stać na Pawłowskiego tak samo jak nie było stać na Iwańskiego. L zaoferuje mu 200 tys. E + premie, Wisła może dać 100 + 100 motywacyjnego i tego powinniśmy się trzymać. Czyli nas nie stać. Małecki może grać na prawej stronie.
Mi się na skrzydle najbardziej podoba Małecki. Według mnie z powodzeniem mógłby zastąpić Łobodzińskiego. Jednak stwierdzenie, że nas na kontrakt nie stać jest trochę błędne. Łobodziński ma 160+160, Cantoro w zeszłym sezonie zarobił z tego co się orientuję ponad 300 tys €. Z Pawłowskim problemem jest to, że on po prostu chcę grać dla Legii. Podobnie było choćby z Grosickim.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 22.07.2008, 05:24
Transferowy kawałek z "Dziennika Polskiego"
Cytat:
Reprezentant Finlandii Sillanpaa był na testach w Krakowie (o czym informowaliśmy wczoraj) i jego umiejętności zostały dobrze ocenione. Jest więc szansa, że będzie konkurentem dla Mariusza Pawełka. Mierzący 189 cm Sillanpaa jest związany umową z fińskim klubem VPS Vaasa i jego przyjście do Wisły wiązałoby się z kosztami. Szacuje się, że trzeba byłoby wyłożyć około 200 tys. euro. Gdyby doszło do tego transferu, z klubu mógłby odejść Marcin Juszczyk, który już trenował z Odrą Wodzisław.

Dużo droższy jest 28-letni Brazylijczyk Claudinei Alexandre Aparecido, noszący pseudonim Nei, który w zeszłym sezonie występował w CSKA Sofia. Ten klub ma problemy finansowe, z tego powodu zamiast grać o Ligę Mistrzów został zdegradowany do drugiej ligi. W takiej sytuacji Brazylijczyk, który w minionym sezonie w lidze bułgarskiej zdobył 14 goli, chętnie zmieniłby miejsce zatrudnienia. Nei jest wysokim (187 cm) i silnym napastnikiem, a więc takim, jakiego Wisła poszukuje od dawna. Klub z Sofii chciałby za niego milion euro. Wisła chce wynegocjować niższą kwotę.

Dodajmy, że do Krakowa ma wrócić pomocnik Andre Barreto, który był wypożyczony do portugalskiego CD Trofense.

Wisła cały czas myśli również o sprowadzeniu środkowego obrońcy. Po odejściu Dariusza Dudki i rezygnacji z gry w Wiśle Adama Kokoszki klub szuka zawodnika, który rywalizowałby z Cleberem i Arkadiuszem Głowackim. Mówiło się o możliwości pozyskania Tomasza Jodłowca (Groclin/Polonia Warszawa) czy Hernaniego (Korona Kielce), ale Wisła nie zamierza przepłacać za graczy z polskiej ligi. W przypadku Jodłowca cena podobno sięga 1,5 mln euro!
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.07.2008, 06:55
Jeśli chodzi o bramkarza to pewnie klub poczeka do zimy, wtedy kończy się kontrakt Juszczykowi.

Ciekawe jak rozwinie się sprawa z Nei - bodajże w piątek mija termin zgłaszania zawodników do meczów II rundy eliminacji LM. Nie chce mi się wierzyć, żeby klub podjął decyzję o takim wydatku tylko i wyłącznie z myślą o rozgrywkach ligowych. Dlatego do piątku coś się powinno w tej kwestii wyjaśnić.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.07.2008, 07:48
Nowinki z Bułgarii:
Cytat:
Неи спазарен за Ал Ахли?
22.07.2008 08:00

Бразилският нападател на ЦСКА Неи е уреден за арабския Ал Ахли, където треньор е бившият наставник на червените Стойчо Младенов, твърди в днешния си брой вестник "Стандарт".

Клубът от Саудитска Арабия е склонил да плати 1 милион евро за перлата в миналогодишната селекция на Александър Томов.

За трансфера на Неи съдействат мениджърите Атанас Паралингов и португалският му колега Карлош де Соуса, които уредиха и Стойчо в Ал Ахли.

"Говорим си с Неи всеки Божи ден. Не е тайна, че той иска да напусне ЦСКА заради нестабилното финансово състояние на клуба. Остава ръководствата на червените и Ал Ахли да си стиснат ръцете. Kлубът е стабилен финансово и ще плати без проблем желаните от ЦСКА пари", заяви Паралингов.
Co oznacza tyle co:
Nei sprzedany do Al Ahli?
Transfer brazylijskiego napastnika do Al Ahli jest już praktycznie postanowiony - z czego bardzo cieszy się były szkoleniowiec CSKA, a obecny AlAhli - Stoicho Mladenov, udzielający wywiadu dziennikowi "Standard". Klub z Arabii Saudyjskiej bez mrugnięcia okiem wyłoży 1 mln euro za perłę brazylijskiego futbolu, którą rok temu sprowadziło do siebie CSKA.
Jako że finanse arabskiego klubu są wyjątkowo stabilne i bez problemu udźwigną zarobki nowego gracza, włodarzom CSKA i AlAhli pozostało praktycznie uścisnąć sobie ręce i zatwierdzić transakcję.

Bułgarskie media niczym nie róznią się od polskich - co dzień inne rewelacje
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.07.2008, 09:15
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...-jarke,1149832
Jeżeli by z Neiem nie wyszło można się nim zainteresować.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.07.2008, 09:43
Ciekawe czy jeszcze dzisiaj pojawi sie news "Nei nie dla Wisly"
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.07.2008, 09:57
Dziś ukazał się jeszcze news że Arabowie pojechali po Neia jednak dzialacze CSKA widząc "hojność" arabów zażyczyli sobie 1,6 mln euro. Arabowie się oczywiście nie zgodzili. Dalszy fragment tekst mówi o tym że Wisła operuje w niższych kwotach, zaczeli na 1 mln euro jednak oastania informacja brzmi, że aktualna oferta to 750 tys.

http://www.sport1.bg/sport1/node/102203]

Obawiam się, że ten transfer jest już poza naszymi możliwościami . My oczywiście chcemy jak najtaniej kupić, a CSKA jak najdrożej sprzedać. Jak zostaniemy tylko z jednym bramkostrzelnym napastnikiem na tą rundę to będzie śmiech na sali.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.07.2008 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 22.07.2008, 10:08
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że ten transfer jest już poza naszymi możliwościami . My oczywiście chcemy jak najtaniej kupić, a CSKA jak najdrożej sprzedać. Jak zostaniemy tylko z jednym bramkostrzelnym napastnikiem na tą rundę to będzie śmiech na sali.
Kupimy go tylko i wyłacznie wtedy, jeśli nie będzie innych oferentów - bo raczej z nikim nie będziemy walczyć i przebijać ofert.
Pomijam fakt, że wcale nie jest pewne, czy my w ogóle złożyliśmy za niego jakąś ofertę i jesteśmy zainteresowani sprowadzeniem tego gracza. Tak samo prawdopodobne jest, że Wisła jest tylko nazwą, która ma skłonić realnych nabywców do oferowania większych pieniędzy.

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 22.07.2008 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.07.2008, 10:26
Już niedługo może się coś wyjaśni bo: " Prezydent Aleksander CSKA Tomov zjawi sięi dziś na konferencji prasowej 15:00 am w hotelu Hilton, gdzie powinny wyjaśnić ostatnie wydarzenia wokół klubu."

Osobiście nie za bardzo wierzę w te zainteresowanie Arabów, wydaję mi się że były trener CSKA ma po prostu sentyment do tego klubu i chce im pomóc wynegocjować jak największą cenę za Brazylijczyka. Dziwne jest to że dzień po informacji związanej z Wisłą pojawia się informacja o Arabach. Rozmawiałem także z jednym z kibiców CSKA i mówił mi że nie ma szans aby Nei poszedł gdzieś do Azji. Powiedział mi że Nei zawsze chciał grać w europie. Może jednak być różnie, na arabskie pieniądze lecieli piłkarze o bardziej znanych nazwiskach niż Nei.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.07.2008 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.07.2008, 10:34
http://www.goool.pl/main.php?id=13588
Ach te cudowne polskie serwisy sportowe.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 22.07.2008, 10:45
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Już niedługo może się coś wyjaśni bo: " Prezydent Aleksander CSKA Tomov zjawi sięi dziś na konferencji prasowej 15:00 am w hotelu Hilton, gdzie powinny wyjaśnić ostatnie wydarzenia wokół klubu."

Osobiście nie za bardzo wierzę w te zainteresowanie Arabów, wydaję mi się że były trener CSKA ma po prostu sentyment do tego klubu i chce im pomóc wynegocjować jak największą cenę za Brazylijczyka. Dziwne jest to że dzień po informacji związanej z Wisłą pojawia się informacja o Arabach. Rozmawiałem także z jednym z kibiców CSKA i mówił mi że nie ma szans aby Nei poszedł gdzieś do Azji. Powiedział mi że Nei zawsze chciał grać w europie.
Z tego co ja czytałem - ta konferencja ma chyba dotyczyć jakichś sensacyjnych faktów dotyczących przyczyn zapaści finansowej CSKA i była już zapowiadana końcem ubiegłego tygodnia. Nie sądzę, żeby mówili coś o transferze Nei.

Co do zainteresowania Arabów - być może masz rację, ale dla mnie dość wiarygodnym wydaje się być to, że chce go ściągnąć jego były trener, który wie na co go stać. Coś jak Franek Smuda w Polsce, który gdzie nie poszedł - ściągał swoich.

Tak czy inaczej - zostaje nam obserwować i komentować

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
miras108
Member

Od: 02.2008

Stary 22.07.2008, 11:00
Na kolejnej bułgarskiej stronie pisze że jak do tej pory najwyższa oferta za Neia wynosi 0,5mln eur.

0,5-1,2 to w końcu ile Ale piszą też o dużym zainteresowaniu Arabów
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów