The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2008, 08:05
toomeq napisał(a):Wyświetl post
ja bym sie nad tym zawodnikiem zastanowił - nie tyle sportowo ale dyscyplinarnie - jest potencjalnym piłkarzem do psucia atmosfery, a i kto wie czy jak zagra 1,2 mecze dobrze nie zachowa sie tak w stosunku do Wisly...
Ja bym był spokojny o jego dyscypline. Zawodnik nie bedzie grał w 1 klasie rozgrywkowej w danym kraju, a na domiar wszystkiego nie ma płacone na czas. Ja w jego przypadku też bym się buntował. Skoro zarzą waqli w ch*** to i zawodnik może.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.07.2008, 09:45
Jeszcze coś odnośnie Neia mniej więcej to samo.
Cytat:
Brazylijczyk Nei ogłosił bojkot w CSKA i chce zostać usunięty z zespołu mówi "7 dni sportu". Zawodnik nie na serio praktykował obóz w Osterbek, wierczorem podczas kontrolnego meczu z Kambur wykazał kompletny brak zaangażowania. Nei wcześniej odmówił grać w pierwszej grze kontrolnej ze Spartakeim pod kierunkiem Dimityr Penewa.

Problem polega na tym, że zarządca Alexander Tomov i jego ludzie chcą sprzedać Nei co najmniejszej za 1 milion euro. Najwyższa oferta za Brazylijczyka jest daleka bo 750 tys euro zaproponowane przez Wisłe Kraków. Rok temu CSKA kupiło napastnika za 600 tys euro z Portugalskiej Marynarki Wojennej,Jego wynagrodzenie 20 000 euro miesięcznie jest jednym z najwyższych w CSKA.

Twierdzono, że Nei możne być sprzedany tylko do Al-Ahili Dubaj gdzie angażuje się Stiocho Mladenov (Menago) W CSKA uważają że Azjaci mogą sobie pozwolić na wydanie mln za Brazylijczyka.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.07.2008, 07:36
Cytat:
Henri Sillanpaa, reprezentujący barwy VPS Vaasa, to trzeci bramkarz testowany latem przez Wisłę. W Krakowie pozostanie dwa dni, próbując w tym czasie przekonać Jacka Kazimierskiego, że warto byłoby go zatrudnić.

29-letni reprezentant Finlandii jest w Polsce pierwszy raz. Wisłę polecił mu były zawodnik jego klubu, Tomasz Arceusz, obecnie pracujący w Finlandii jako trener.
Więcej w "Dzienniku Polskim"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.07.2008, 09:41
Wedlug dzisiejszego PS-u, rada nadzorcza zezwolila na duzy transfer do Wisly. W tej chwili oferta Bialej Gwiazdy wynosi 700 tys Euro, a CSKA chce 1 mln E.
Wisla porozumiala sie rowniez z samym pilkarzem i bedzie on zarabial 300 tys Euro brutto za sezon.

Moim zdaniem jesli pokonano juz takie trudnosci jak dogadanie sie z samym pilkarzem i wypracowano realna szanse na ten transfer to szkoda byloby gdyby marne 300 tys Euro, ktore trzeba wydac jednorazowo, stanely na jego przeszkodzie. W skali 3-4 lat 700 tys czy 1 mln to naprawde nic dla Wisly.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.07.2008, 10:02
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wedlug dzisiejszego PS-u, rada nadzorcza zezwolila na duzy transfer do Wisly. W tej chwili oferta Bialej Gwiazdy wynosi 700 tys Euro, a CSKA chce 1 mln E.
Wisla porozumiala sie rowniez z samym pilkarzem i bedzie on zarabial 300 tys Euro brutto za sezon.

Moim zdaniem jesli pokonano juz takie trudnosci jak dogadanie sie z samym pilkarzem i wypracowano realna szanse na ten transfer to szkoda byloby gdyby marne 300 tys Euro, ktore trzeba wydac jednorazowo, stanely na jego przeszkodzie. W skali 3-4 lat 700 tys czy 1 mln to naprawde nic dla Wisly.
1. z jednej strony to marne 300 tys euro. Z drugiej - to prawie 50% więcej niż suma którą podobno dajemy (choć różne źródła mówią o 700-800 tys). Co nie oznacza, że Nei to gracz, który by nam się nie przydał.

2. nie sądzę żeby PS miał jakiekolwiek wiarygodne informacje na temat naszych transferów. W tym sezonie pisali już rózne głupoty - wygląda jakby stracili swoje wtyczki w Wiśle i strzelają na oślep - bo coś trzeba o Wiśle napisać w każdym numerze.

3. można by się zastanowić, czy RN naprawdę chce dać pieniądze na kolejnego napastnika. W tej chwili mamy: Brożka, Niedzielana, Małeckiego, Dawidowskiego (w sumie można go podpiąć do napadu) Ćwielonga (wyp.), Kmiecika (kogoś pominąłem?) Można mieć obawy, że dla RN kolejny napastnik nie będzie priorytetem - tym bardziej taki który obciążyłby budżet na 300 tys euro.

Podsumowując: ja bym w rewelacje Przeglądu za bardzo nie wierzył - wkrótce się okaże czy coś z tego będzie czy nie. Ja jestem jak na razie raczej pesymistycznie nastawiony do tego, że pozyskamy tego gracza. A szkoda, bo skoro poradził sobie w CSKA to u nas też byłby solidnym wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 21.07.2008, 10:26
Wszyscy miejmy nadzieje, ze nie jest tak jak piszesz, bo to by oznaczalo, ze organizacja klubu stoi na glowie. RN nie powinna w zaden sposob mieszac sie w polityke sportowa Wisly. Jeszcze tego brakowalo aby paru biznesmenow niewiadomo skad ocenialo jaki Wisla ma potencjal w ataku. Toz to jakis absurd i ewenement na skale swiatowa...
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.07.2008, 10:35
Spójrzmy na transfer Neia z nieco innej strony:

1. 700-1 mln euro, to kwota jaką do tej pory zapłaciliśmy za tylko kilku piłkarzy, wszystkich przyszłosciowych (w chwili kupna). Nei ma 28 lat więc trudno nazwać go przyszłosciowym
2. Wracając do punktu 1, Wisła nic na nim już nie zarobi
3. W systemie z jednym napastnikiem Nei jest rezerwowym, czyli wydajemy prawie milion euro (i płacimy 300 tyś. euro), za siedzenie na ławce, przez conajmniej fragment sezonu (choć prawdopodobnie znacznie dłużej)
4. Mowa o wszechstronności Neia, to zapewne bzdura. Jeśli Brazylijczyk to lis pola karnego, to trudno wyobrazić go sobie na innej pozycji (mając ponadto na uwadze, że podobno nie jest nadzwyczaj technicznym zawodnikiem)
5. W kadrze mamy kilku napastników, ten będzie kolejnym, a wcale nie jest gigantem... 187 centymetrów - Paweł ma 180. Czyli niewiele różni się od obecnych zawodników.
6. Wracając do punkktu 3. Jeśli gramy jednym napastnikiem, wtedy wśród rezerwowych mamy już: Boguskiego, Małeckiego, Niedzielana, Kmiecika... Czyli trochę duża konkurencja o jedno miejsce...
7. 300 tysięcy euro różnicy, to kwota większa niż zapłąciliśmy za Pawełka, i niewiele mniejsza od tej, jaką wyłożyliśmy za Dudkę, czy w świetle tych liczb to mało? 300 tysięcy robi różnicę (przynajmniej dla mnie).

Nie to żebym bym przeciwnikiem sprowadzenia tego napastnika (równocześnie można przytoczyć tak samo dużo punktów za), ale... Spójrzcie na to choć raz obiektywnie. Nie kategorią (sorry za język): on strzelił 14 bramek, musi być super, i jeszcze wyceniają go na 1,2 mln euro. Oooo... Niech go Wisła kupi, to tylko milion euro, na pewno bezie super i od razu wygryzie ze składu Brożka i w ogóle bedzie gwiazdą ligi.

Milion euro robi różnicę i trzeba sie zastanowić, czy na pewno jest tego wart. Jesli tak, to czy jest to poświęcenie, na które nas aktualnie stać (szczerze wolałbym żebyśmy tę kwotę zainwestowali w środkowego pomocnika, albo defensywnego pomocnika i jakiegoś środkowego obrońcę).
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 21.07.2008, 10:36
Wszyscy miejmy nadzieje, ze nie jest tak jak piszesz, bo to by oznaczalo, ze organizacja klubu stoi na glowie. RN nie powinna w zaden sposob mieszac sie w polityke sportowa Wisly. Jeszcze tego brakowalo aby paru biznesmenow niewiadomo skad ocenialo jaki Wisla ma potencjal w ataku. Toz to jakis absurd i ewenement na skale swiatowa...
A według Ciebie na jakiej zasadzie RN zgadza się na dany transfer - bądź go blokuje jeśli nie poprzez ocenę czy dany zawodnik będzie dla Wisły przydatny i czy jego przydatność jest wyrażona odpowiednią ceną?

Pastor: na forach kibiców CSKA panuje spore zdziwienie, że władze chcą za Neia 1,2 mln euro. Kibice w sporej części twierdzą, że tyle nikt nie da i że to zdecydowanie za dużo. Nie ma też jakichś wielkich lamentów nad jego odejściem.

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 21.07.2008 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 21.07.2008, 11:20
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
3. W systemie z jednym napastnikiem Nei jest rezerwowym, czyli wydajemy prawie milion euro (i płacimy 300 tyś. euro), za siedzenie na ławce, przez conajmniej fragment sezonu (choć prawdopodobnie znacznie dłużej)
Mnie się wydaje, że w systemie 4-5-1 to raczej Brożek powędruje na ławkę, bo on kompletnie nie potrafi grać sam w ataku. Co już nie raz udowodnił. Nie potrafi się zastawić i przytrzymać piłki, uderzyć sprzed pola karnego, nawet technicznie nie pamiętam kiedy strzelał na bramkę. Po za tym jak pokazały ME 2008, na samotnego napastnika jest potrzebny silny zawodnik, a nie huhero.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.07.2008, 11:37
Jeśli macie jakieś wątpliwości co do umiejętności Neigo to napiszę jeszcze raz. Maciej Skorża widział tego zawodnika w 2 sparingach także wie kto to jest i zna jego umiejętności. Rozmawiałem z wieloma kibicami CSKA i każdy z nich twierdzi, że to dobry zawodnik, bardzo pożyteczny w rozgrywaniu akcji i śmiało można ułożyc sobie cała gre pod niego. A co do tych naszych napastników to strzelać bramki potrafi tylko Brożek i widzieliśmy co się dzieje jeśli go zabraknie. Piłka nożna polega na strzelaniu bramek, a jeśli cieżar strzelania ma być rołożony tylko na Brożka to on sobie rady nie da. W mojej opini napastnik jest nam potrzebny najbardziej.

Nowych rewelacji w bułgarskich mediach dzisiaj nie ma. 7 dni sportu napisało, że Nei odmówił grać w kolejnym sparingu ( jakby coś to grali dzieńpo dniu 2 sparingi) tłumacząc się tym, że nie chce dostać kontuzji przy ewntualnych badaniach w nowym klubie. Napisali też że włodarze CSKA chcą aby ktoś dał za niego mln euro. Najbliższa jest tego Wisla i ten klub z Arabi.

edit: Świeży news :
Brazylijski atakujący Nei z CSKA oczekuje na podpisania umowy z Polską Wisłą Kraków w najbliższych dniach.
więcej na : http://www.meridianmatch.bg/?id=22383
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.07.2008 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 21.07.2008, 11:52
DrunkenBear napisał(a):Wyświetl post
Mnie się wydaje, że w systemie 4-5-1 to raczej Brożek powędruje na ławkę, bo on kompletnie nie potrafi grać sam w ataku. Co już nie raz udowodnił. Nie potrafi się zastawić i przytrzymać piłki, uderzyć sprzed pola karnego, nawet technicznie nie pamiętam kiedy strzelał na bramkę. Po za tym jak pokazały ME 2008, na samotnego napastnika jest potrzebny silny zawodnik, a nie huhero.
Sorry, ale ja po prostu nie wierzę, że Skorża posadzi Brożka na ławce. Po odejściu Dudki, to nasza największa gwiazda, król strzelców obecnego sezonu i jakby na to nie patrzeć reprezentant Polski (choć etatowy, ale jednak).

Brożek ma wady (zresztą, który piłkarz ich nie ma), ale chyba kazdy widział jak gra Wisły wyglądała bez niego (dla mnie totalna mizeria), więc trudno spodziewać się, żeby właśnie Brożka posadzić na ławie...
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Stary 21.07.2008, 12:07
Sorry, ale ja po prostu nie wierzę, że Skorża posadzi Brożka na ławce. Po odejściu Dudki, to nasza największa gwiazda, król strzelców obecnego sezonu i jakby na to nie patrzeć reprezentant Polski (choć etatowy, ale jednak).
Brożek ma wady (zresztą, który piłkarz ich nie ma), ale chyba kazdy widział jak gra Wisły wyglądała bez niego (dla mnie totalna mizeria), więc trudno spodziewać się, żeby właśnie Brożka posadzić na ławie...
Matusiak też miał być naszą największą gwiazdą, którą mieliśmy wykupić za wielką kasę od Holendrów. No i się okazało, że "nie tak się umawiał ze Skorżą"

Myślę, że tu można naszemu trenerowi zawierzyć - w jego własnym interesie będzie, żeby grał najlepszy zawodnik.
O ILE do transferu dojdzie

Poza tym - ze słabszymi zawsze można grać 4-4-2 a wtedy byłoby miejce i dla Brożka i dla hipotetycznego Nei.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.07.2008, 12:16

Zgadzam sie, jak dla mnie nie ma szans, zeby Brozek usiadl na lawie. Pamietam jak gralismy w PP chyba z GKS Tychy, i wystawilismy bardzo dobry sklad, ale bez Brozka. GKS dzielnie walczyl, ale w momencie gdy Pawel wszedl, strzelil chyba gola i wygralismy. Po meczu jakis pilkarz z Tychow powiedzial "Pawel Brozek to dla nas pilkarz z innej planety - technicznie, szybkosciowo - pilkarsko". Zreszta bylo to widac w finale PP z Legia - jego brak.
(ale etatowym reprezentantem to on nie jest, chyba chciales napisac epizodyczny )

Jednak jesli Nei przyjdzie, to faktycznie nastepuje ciekawe zagadnienie - 4-5-1 albo powrot do 4-4-2. Bo nie sadze by Skorza przestawil Neia lub Brozka na podwieszonego, lub zrezygnowal z Mauro/Sobola.

Wg was 1mln € to dobra cena za Neia ? Faktycznie, jak na Wisle to dosc duzo...

PS. A Barreto wreszcie wrocil ?! To jest lewy obronca, ktory moze przebojem wskoczyc do jedenastki...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 21.07.2008, 12:27
Ja bym na Brozka w ogole nie patrzyl oceniajac przydatnosc transferu Nei-a. Kompletnie nie rozumiem co to ma do rzeczy. W kazdym dobrym klubie jest przynajmniej 2 swietnych napastnikow. A jesli chodzi o gre z jednym napastnikiem to boisko zweryfikuje komu bedzie nalezec sie to miejsce. I po prostu lepszy bedzie gral.

Co to ma do rzeczy ile ma lat ? Niech ma nawet 33 i jest dobry to mozna za niego ten milion Euro zaplacic. Bo albo patrzy sie ekonomicznie liczac, ze mozna bedzie na nim w przyszlosci zarobic albo patrzymy na poziom sportowy Wisly teraz i przez najblizsze lata.

Nie znam tego zawodnika, ale skoro strzela kilkanascie bramek w lidze bulgarskiej, wczesniej w portugalskiej, prezentuje dobre warunki fizyczne, jest gwiazda CSKA Sofia, to juz samo to pokazuje, ze wart jest tych pieniedzy. Za takich ludzi, ktorzy maja wymierny wplyw na wynik druzyny trzeba swoje zaplacic i jest to calkowicie normalne.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.07.2008, 12:39
arti napisał(a):Wyświetl post
Powinniśmy grać 4-4-2 moim zdaniem.
Sam Brożek ginie w tłumie co dziwne nie jest zważywszy, że nasze skrzydła nie powalają i nie potrafią wygrać 1 na 1 i wjechać w pole karne albo dosrodkować na nos - do chociażby Kosy i Uche im daleko.
i dlatego że nie mamy wybitnych skrzydlowych system 1-4-5-1 jest lepszy bo pozwala zagrać jednocześnie bardzo solidnym def. pomocnikom i jeszcze jednemu kreatywnemu pomocnikowi Jirsak/Boguski, do systemu 4-4-2 mamy tylko def pomocników i Brożka i nic wiecej, to nie czasy Kasperczak gdzie mieliśmy w pierwszym sezonie znakomitych skrzydłowych.

co do transferu Nei to dziwne jest postępowanie CSkA chyba nie mają aż tak dużych problemów finansowych jak sie mówi skoro tak twardo negocjują, a ewentualnie ten transfer to będzie zdecydowanie największy w naszej lidze 1mln na transfer i pewnie 1 mln na powiedzmy 3- letni kontrakt
to tak jakby na zachodzie ktoś wydał 10 mln euro muszą w klubie być pewni jego klasy.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.07.2008, 12:44
Ale zauważcie że Nei podobno strzelil te kilkanascie bramek w 1 sezonie co przyszedl, odrazu więc u nas pewnie też by się nie musiał zaklimatyzować żeby strzelic te 10-15 bramek
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 21.07.2008, 12:47
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
(ale etatowym reprezentantem to on nie jest, chyba chciales napisac epizodyczny )
Przyznaję się to błędu

arti napisał(a):Wyświetl post
Powinniśmy grać 4-4-2 moim zdaniem.
Też byłem sceptyczny do ustawienia 4-5-1, ale w meczu z Liverpoolem nie poznałem Wisły (w pierwszej połowie). Ustawienie z jednym napastnikiem sprawdzało sie świetnie. Naprawdę byłem zaskocczony, dlatego mam nadzieję, że Skorża nie zrezygnuje i dalej będzie próbował to ustawienie. Zresztą było bardziej ofensywne niż 4-4-2, gdyż Boguski wchodził jako prawy pomocnik do środka, podobnie jak Jirsak, który jako ofensywny pomocnik (lub podwieszony napastnik, wg mnie to niemal to samo), przy akcjach ofensywnych pełnił rolę wchodzacego z drugiego pola napastnika. Wszystko wyglądało pięknie.

Co to ma do rzeczy ile ma lat ? Niech ma nawet 33 i jest dobry to mozna za niego ten milion Euro zaplacic. Bo albo patrzy sie ekonomicznie liczac, ze mozna bedzie na nim w przyszlosci zarobic albo patrzymy na poziom sportowy Wisly teraz i przez najblizsze lata.
W kontekście Wisły to niestety ma duże znaczenie:( Na transfery musimy patrzeć przez pryzmat ekonomiki (kupić, wypromować sprzedać i zarobić). jesteśmy klubem, którego zarobek z transferów jest jednym z najistotniejszych elementów rozwoju. Niestety... Dlatego transfery, takie jak Neiego, muszą być dokładnie przemyślane...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.07.2008, 13:16
Pozwolę sobie zauważyć, że gdyby Nei miał 23, a nie 28 lat to cena była by zdecydowanie wyższa. I z pewnością przekraczająca możliwości finansowe Wisły.

Ja w ten transfer po prostu nie wierzę. CSKA to drużyna mocniejsza od Wisły, niby przez problemy finansowe facet musi odejść... Ale żeby do polskiej ligi?

Skoro sprawdził się w lidze portugalskiej i bułgarskiej, to chyba polska ektraklasa to dla niego degradacja. Skoro tak, dziwię się że nie idzie do Arabów. Poziom podobny co u nas, a kasa na pewno większa.

Powtarzam - nie wierzę w transfer Neia. Napastnika tej klasy w Polsce jeszcze nie było. I chyba długo nie będzie. To piłkarz, który spokojnie poradził by sobie w Bundeslidze, Grecji czy w Turcji. Tylko splot nieszczęśliwych dla niego wypadków sprawił, że w ogóle jest jakiś temat.

Ale Cupiał wykładający 1 mln € za zawodnika... Nie, to niemożliwe.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 21.07.2008, 14:23
Mamy Niedzielana który zarabia 250 tysi eruo rocznie więc mamy Atak Brożek-Niedzielan myślę, że wtorek się odbuduje i coś nstrzela.Lepiej kogoś kupić do obrony i na bramkę
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.07.2008, 14:41
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Brożek strzelał, bo po prostu nie miał kto inny strzelać. W reprze się nie sprawdził, dlatego dobrym pomysłem byloby ustawienie ataku Brożek - Nei. Bo wtedy przy słabszej formie Pawła byłby jeszcze Nei, a po za tym Ci zawodnicy prezentują zupełnie inny styl gry. Skończcie też gadanie, że Nei może grać na pomocy! On kompletnie się nie nadaje na to, czy Insaghi sprawdziłby się na pomocy, czy Shevczenko by tam zagrał? Odpowiedź brzmi nie, a są to zawodnicy lepsi od Neia.
Brożek strzelał, bo piłka go szuka w polu karnym, a co do Nei'a to piszesz tak jakby on już był zawodnikiem Wisły. A widziałeś go kiedyś w akcji, że wiesz jakim jest typem zawodnika i znasz jego predyspozycje, czy tylko piszesz to co Ci się wydaje
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 21.07.2008 o godz. 14:44.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.07.2008, 14:47
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mamy Niedzielana który zarabia 250 tysi eruo rocznie więc mamy Atak Brożek-Niedzielan myślę, że wtorek się odbuduje i coś nstrzela.Lepiej kogoś kupić do obrony i na bramkę
Przepaszam, ale przy takiej grze Niedzielana to tak jakbyśmy w 10 grali ... Na razie Wtorek nie pokazuje, że zasługuje na miejsce w pierwszej 11, a jego wyjście z ławki niestety nie jest wzmocnieniem, a takim ono powinno być. Niestety bo szkoda mi tego zawodnika, ale ta kontuzja załatwiła sprawe, może się odbuduje może nie, ale na to czasu potrzeba, pewnie szansy w PP i PE będzie dostawał. W związku z tym Nei jest Wiśle potrzebny.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2008, 14:55
Bułgaria: Nei przechodzi do Wisły
To już przesądzone. Brazylijski napastnik Nei opuszcza CSKA Sofia i w przeciągu kilku dni podpiszę kontrakt z aktualnym mistrzem naszego kraju Wisłą Kraków - twierdzi bułgarska gazeta sportowa "Meridan Match".

Odejście jednego z najlepszych strzelców ligi wiąże się z degradacją stołecznego klubu do niższej klasy rozgrywkowej. Gdyby nie fatalne zarządzanie i - co za tym idzie - ogromne problemy finansowe, Nei przygotowywałby się teraz do walki o Ligę Mistrzów ze swoim dotychczasowym zespołem.

Zdaniem bałkańskich mediów, oferta jaką działacze "Białej Gwiazdy" złożyli za 28-letniego snajpera, opiewa na około 750 tysięcy euro.

za wislaportal
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.07.2008, 15:06
Pierwsza rzecz:
Powiało starymi dobrymi czasami- czytaj powrócili układacze jedenastek. Do modów: może by tak temat- gdybym był Skorżą?

Druga rzecz:
K*@#$- czytajcie co inni wcześniej napisali, bo jak piętnasty raz widzę tą samą wiadomość wrzuconą, to mnie cholera bierze.

Trzecia rzecz:
Brożek nie strzela w sparingach więc zaraz okaże się, że to w ogóle jest ciamajda i nie piłkarz na miarę Wisły, za to Nei, którego jeszcze większość nawet na youtubie nie widziała jest już zawodnikiem na miarę naszych potrzeb co ja mówię... toż to gwiazda nowy Ronaldinho.

Pozwolicie, że ja ze swoim orgazmem poczekam, aż Nei udowodni swoją wartość na boisku grając w koszulce Wisły, zakładając że faktycznie do nas trafi. Na Perrone i Kallona czekamy już chyba miesiąc, na Jodłowca co najmniej tydzień.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 21.07.2008 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.07.2008, 15:22
A ja bym chciał zwrócić uwage na mocną pozycje naszego złotego, bo 1mln euro = 3,2mln zł; a 750tys euro = 2,4mln zł. Znicz za Lewandowskiego chciał 2mln zł, a Nei na papierze jest lepszym zawodnik (choć mniej perpektywiczny). Nei jak tylko przyjdzie do Wisły będzie gwiazdą
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.07.2008, 15:27
Korona definitywnie zdegradowana!
http://sport.onet.pl/0,1248675,1792673,wiadomosc.html

Jest okazja wyciągnąć Hernaniego i paru innych grajków(Sasin,Sobolewski,Robak)
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 21.07.2008, 15:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie zauważyć, że gdyby Nei miał 23, a nie 28 lat to cena była by zdecydowanie wyższa. I z pewnością przekraczająca możliwości finansowe Wisły.

Ja w ten transfer po prostu nie wierzę. CSKA to drużyna mocniejsza od Wisły, niby przez problemy finansowe facet musi odejść... Ale żeby do polskiej ligi?

Skoro sprawdził się w lidze portugalskiej i bułgarskiej, to chyba polska ektraklasa to dla niego degradacja. Skoro tak, dziwię się że nie idzie do Arabów. Poziom podobny co u nas, a kasa na pewno większa.

Powtarzam - nie wierzę w transfer Neia. Napastnika tej klasy w Polsce jeszcze nie było. I chyba długo nie będzie. To piłkarz, który spokojnie poradził by sobie w Bundeslidze, Grecji czy w Turcji. Tylko splot nieszczęśliwych dla niego wypadków sprawił, że w ogóle jest jakiś temat.

Ale Cupiał wykładający 1 mln € za zawodnika... Nie, to niemożliwe.
O czym Ty piszesz? Więc:
- CSKA to drużyna porównywalna z Wisła, wg. mnie nawet słabsza (magia nazwy)
- bułgarska ekstraklasa to jest degradacja... ale w Portugalii płacili mu pewnie jeszcze mniej, a w Polsce będzie miał lepiej niż w Bułgarii
- napastnika tej klasy nie było? Dobre... Robisz z niego jakiegoś półboga, a to zwykły gracz na poziomie wielu, którzy grali w naszej lidze.
- oczywiście, że poradziłby sobie w tych ligach... słabsze zespoły w Grecji i Turcji, sa na poziomie Wisły, albo gorzej (nawet jestem tego pewien, że gorzej)
- Cupiał już wyłożył 1 mln za zawodnika, a jesli wierzyć ostatnim informacją, to teraz wykłada nie 1mln, a "tylko" 750 tyś. Czyli tyle ile za Jirsaka
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 21.07.2008 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.07.2008, 15:42
e napisał(a):Wyświetl post
ory. artykuł
http://www.meridianmatch.bg/?id=22383
Popatrz na drugi raz zanim coś wklejasz, podałem ten sam link około godziny 13.

Cytat:
- CSKA to drużyna porównywalna z Wisła, wg. mnie nawet słabsza (magia nazwy)
2 lata temu napędzili stracha Liverpoolowi wygrywając 1:0 na Anfield a przegrywając 3:1 u siebie. W sparingu gdzie został zauważony Nei przegraliśmy 2:0. Skorża po tym sparingu wspominał, że to bardzo dobra drużyna. O ile sobie przypomnę my nie produkowaliśmy takich gwiazd jak Berbatov.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.07.2008 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.07.2008, 16:08
No to teraz karuzela ruszy, Hernani, Nei i moze Jodlowiec i BOJ SIE BEITAR BO SZWADRONY NADCHODZA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Stary 21.07.2008, 16:13
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Popatrz na drugi raz zanim coś wklejasz, podałem ten sam link około godziny 13.

2 lata temu napędzili stracha Liverpoolowi wygrywając 1:0 na Anfield a przegrywając 3:1 u siebie. W sparingu gdzie został zauważony Nei przegraliśmy 2:0. Skorża po tym sparingu wspominał, że to bardzo dobra drużyna. O ile sobie przypomnę my nie produkowaliśmy takich gwiazd jak Berbatov.
Historycznie CSKA zdecydowanie jest lepsze od Wisły, ale to bardziej klub legenda niz rzeczywista potęga... Zresztą, przeanalizujmy to poniżej...

Więc:
- w losowaniu Ligi Mistrzów w sezonie 2005/06 CSKA nie miało zbyt dużo szczęścia i trafiło na Liverpool. Pierwszy mecz u siebie CSKA przegrało 1:3, w drugim meczu Liverpool mógł sobie pozwolić na pełen luz i przegrał ten mecz 1:0. Mimo to awans miał nie zagrożony.
- CSKA w tym samym sezonie grało w fazie grupowej pucharze UEFA i zajęli ostatnie miejsce w grupie...
- sezon 2006/2007 CSKA nie grało w eliminacjach LM (brak mistrzostwa kraju), a w pucharze UEFA zostali wyeliminowani przez Besiktas (przed fazą grupową)
- 2007/2008 znów tylko puchar UEFA (brak mistrzostwa kraju). CSKA przegrywa przed fazą grupową z francuskim FC Toulouse
- ponadto czy znacie jakieś jeszcze bułgarskie kluby (poza CSKA i moze Lewskim)? Ta liga to mizeria, nie lepsza niż nasza.

Podsumowując, nie róbcie w chwili obecnej z CSKA, nie wiadomo jakiego klubu...
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 21.07.2008 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.07.2008, 16:18
TeeS napisał(a):Wyświetl post

3. można by się zastanowić, czy RN naprawdę chce dać pieniądze na kolejnego napastnika. W tej chwili mamy: Brożka, Niedzielana, Małeckiego, Dawidowskiego (w sumie można go podpiąć do napadu) Ćwielonga (wyp.), Kmiecika (kogoś pominąłem?) .
teoretycznie tak to wygląda. Praktycznie to ja uwazam ze przy TFU TFU kontuzji Brozka jest dupa blada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów