|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Porównaj nasze budżety, siłę ligi etc., a uzyskasz odpowiedź.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie chce tego robić bo doszedłbym do wniosku że w meczu z Beitarem jesteśmy z góry na straconej pozycji.Wole aspekt czysto sportowy, wobec którego UEFA dokonywała rozstawień i z którego jasno wynika że to Wisła Kraków jest faworytem tej rywalizacji.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Słyszałem opinię że ogółem liga Izraelska jest trochę słabsza od polskiej .
Beitar się mocno wzmocnił,ale ciekawe czy Ci zawodnicy w tak krótkim czasie wkomponują się dobrze w zespołu,tak czy owak nasi nie powinni im ustępować . Martwi mnie tylko nasza ławka,praktycznie nie mamy zawodników którzy mogliby ożywić grę,zmienić jej oblicze czy dać jej nowy charakter .... |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Podstawową jedenastkę Wisła ma dobrą, silną. lecz jak wyżej powiedziałeś jachting, nasza ławka rezerwowa nie zachwyca.. Fakt.. lecz trzeba ryzykować, widać że Trener Wisły, Skorża nie boi się rozwiązań, stawia na wszystkich swoich piłkaży.
Co do Beitaru, to powinniśmy go pokonać.. Bądźmy dobrej myśli a wszystko się ułoży ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na tym polega piękno sportu, że budżety nie grają. Określają jednak rolę w futbolu europejskim. Wisła to nie FCL - w naszych warunkach to jest s-f.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale czy od przyszłego sezonu nie zmienia się przypadkiem formuła kwalifikacji do LM?
|
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wisła zagrała z L'poolem bardzo fajny mecz więc jeśli tak zagramy z Beitarem to jestem spokojny o awans. Wreszcie było widać konsekwentny pressing z tyłu i szybką wymianę podań z przodu, czego brakowało na wiosnę. Różnica między drugą i pierwszą połową pokazuje, że drużyna woli grać nowym systemem 1-4-5-1 z Jirsakiem jako rozgrywającym, zamiast 1-4-4-2 i takim też pewnie będziemy grać z Żydami.
Porównaj budżety Wisły i Al-Rajjan z Kataru. Też mamy się ich bać? |
|
|
|
Guest
|
|
Nasz stan posiadania jak chodzi o pomoc i atak to na dziś Sobol, Mauro, Jirsak, Zieniu, Boguski, Pa. Brożek, Mączyński, Niedzielan, Małecki, Kmiecik i ewentualnie Pi. Brożek ( Pierwsza 6 z w/w ma umiejętności na 1 skład więc gra z tym, że w tej sytuacji Boguski musi grać PP bobyśmy grali w ogóle bez pomocnika z tej strony. Praktycznie nie ma możliwości innego ustawienia w poważnym meczu bo reszta w tym niestety i Niedzielan odstają wyraźnie. Nawet jak wrócą Łobo i Goły to można powiedzieć, że na dziś mamy max. z 15 graczy przy czym ława to Ilie, Singlar, Diaz, Goły, Niedzielan, Mały, Mączyński więc nie za bogato..:( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małego(tak z innej beczki on potrafi być przebojowy
i to mi się u niego podoba) i Mączyńskiego warto wprowadzać i ogrywać.Niedzielan pewnie dziś zagra dłużej zobaczymy w jakiej dyspozycji jest na początek sezonu . Wydaje się że zarząd myśli jeszcze o wzmocnieniu drużyny , nawet jeden dobry ofensywny piłkarz może być na wagę złota .... Flamaster wygramy,uwierz w to i zacznij sie modlić ![]()
Ostatnio edytowane przez jachting : 20.07.2008 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kuczmen i inni.
Prawda jest niestety taka, że boimy się mistrza Izraela. Polska piłka jest gdzie jest, dlatego trzeba kombinować. Możemy ładnie pykać z rezerwami Liverpoolu, ale niestety, jak przyjdzie co do czego, to i tak przegramy. Klasa zawodników, budżet etc. Puchar Uefa po eliminacjach do Ligi Mistrzów, to żadna nagroda pocieszenia. Z zespołu schodzi powietrze i zamiast awansu do fazy grupowej, mamy 3:0 z Vitorią Guimaraes, która później okazuje się outsiderem rozgrywek portugalskiej superligi. Jeżeli od przyszłego roku wchodzą zasady Platiniego, to oczywiście się nie boimy i chcemy być rozstawieni. Inaczej, wolę, żeby Wisła miała ogromną szansę przejścia Anderlechtu, niż super medialny mecz z Romą i baty w 1 rundzie Uefa, gdzie nie jesteśmy rozstawieni. Moje zdanie, mam prawo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Bez przesady... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedzmy że asekuruje się na przyszłość
A tak poważnie wyliczmy sukcesu Beitaru: Cytat:
Na arenie krajowej całkiem,całkiem gorzej w europejskich pucharach.Czy ta drużyna zaszła kiedykolwiek w PUFEA tak daleko jak chociażby Wisła kilka lat temu?O Lidze Mistrzów też nie ma wzmianki więc czego tu się obawiać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2006/07, 2007/08
tego że jest trend zwyżkowy . Kibice obawy mają prawo mieć (zawodnicy nie powinni) ,ale nie rozumiem tych negatywnych sugestii czy tonu przesądzającego o naszej słabości .
Ostatnio edytowane przez jachting : 20.07.2008 o godz. 19:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Sugerujesz, że to że nie zaszli nigdy tak daleko jak Wisła oznacz że można się ich nie obawiać Bardziej popatrz na ich budżet, zawodników jakich maja i jakich kupują i ceny ich transferów, my możemy o takich zakupach tylko pomarzyć. Więc już to pokazuje, że nie jesteśmy faworytem tego spotkania. fifty fifty |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
sport.onet.pl:
Cytat:
pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co do zwyżkującej formy Beitaru to przypomnę, że w ostatnich 8 meczach ligi ten zespół wygrał bodajże jeden raz. Co oznacza raczej spadek formy. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo jaka jest forma chłopaków z pogranicza Izraela i Palestyny. Uważam, że nie można Żydów lekceważyć, ale bać się ich to gruba przesada....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj czytałem wywiad z Heniem Kasperczakiem. Zapytany o komentarz do wypowiedzi prezesa Wilczka o spodziewanej porażce z Beitarem (wkalkulowaną porażkę) stwierdził ,że jest to nie na miejscu jeżeli na takim etapie rozgrywek padają takie słowa. Swoją drogą stwierdził też ,że Wisła ma słaby skład i że on dysponował lepszym pracując w Wiśle.
PS. Nie wiem gdzie o tym napisać bo tego tematu o polskich drużynach w europejskich pucharach jakoś nie mogę znaleźć. W tej całej paplaninie o stale wyrównującym się poziomie na obszarze UEFA coś rzeczywiście jest prawdziwego. Ostatnio przeglądałem wyniki I rundy wstępnej pucharu UEFA i najbardziej zaskoczyła mnie porażka Austrii Wiedeń ze zdobywcą pucharu Kazachstanu Tobołem Kostanoj (?) jeden do zera. |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie rozumiecie jednego i chyba nikt tego tutaj nie przeanalizował. Moze - gramy dobrze, moze - gramy ładnie, moze - nie tracimy wielu bramek, zanotowujemy same remisy.
NIE MAMY NAPADU, Brożek się zablokował (przynajmniej w sparingach), inni nie strzelają, najwiecej bramek ma chyba Jirsak ... strzelamy 1 bramke na mecz, tracimy takze 1. Bez wzmocnien lub cudownego wrocenia formy niektorzych piłkarzy (Zieniu, Brozek), stawiam na remis 0-0 badz 1-1 z Beitarem, jesli sie uda, to moze byc oczywiscie 1-0 dla nas badz co gorsza dla nich. Ale wysokich rezultatow nie ma co sie spodziewac, bo nie ma kto strzelac bramek a defensywe mamy dobra. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() Kurde nie wiem czy warto grać w ogóle z Beitar'em i w lidze, skoro kolega mówi, że Brożek się zablokował, strzelamy mało bramek i ciągle tracimy... Jest w ogóle sens grać w tym sezonie!? Może się wycofajmy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Czytaj na drugi raz co on pisze,nikt sie wynikami nie przejmuje,bardziej martwi ze Brozek na szpicy z Liverpoolem sytuacjii nie mial zadnej,Niedzielan po kontuzjii to juz nie bedzie ten sam zawodnik,jedyny plus to forma Małego,naprawde jesli bedzie tak gral to rokuje to jakies nadzieje ,bo Kmiecik z calym szacunkiem to nie ma nawet 1/3 talentu ojca. Licze ze z Beitarem bledow jak ta pierwsza bramka dla Liverpoolu nie bedzie,bo bedzie z nami tam krucho... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
od kiedy około będą bilety na mecz na Reymonta?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Flamaster - ale kto sie niby boi Bejtaru ? bo piszesz w liczbie nnogiej . przestan panikowac
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
P.S. jak pomylilem pokoje to prosze przenieść ale ten wydawal mi sie odpowiedni |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Rewanż Wisła - Beitar: środa, 6.sierpnia o 20.45 właśnie podano
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że bilety będą tanie, bo przecież stadion musi się zapełnić- będziemy świętować po wyeliminowaniu rywala!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|