The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2008, 18:00
Gratuluje świetnej pierwszej połowy, w której zdecydowanie przeważaliśmy i graliśmy mądrą piłkę.
Liverpool ma fajne i celne podania i kontry. Byle w takim stylu do końca i bez zmęczenia. Skopiemy buttsy Czerwonym
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.07.2008, 18:01
Można już w przerwie ponarzekać, czy trzeba czekac do końca meczu, bo mnie dawno nie było i nie wiem?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2008, 18:02
Hmm ja nie zauważyłem żeby wszyscy się jarali. Skorża podjął decyzję, że mecz z FCL będzie ważniejszym sprawdzianem niż mecz o Superpuchar i jak widać miał rację żeby to właśnie dziś wystawić najmocniejszą 11. My gramy treningowy mecz a Liverpoolczycy tylko biegają za piłką. Czyli Skorża podjął dobrą decyzję
A "jara" to się komentator ale on "musi"...
BTW komentarza... wczoraj jak usłyszałem, że Homel prezentuje znakomitą konsekwencje w obronie to myślałem, że padne.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2008, 18:02
Cytat:
Nie wiem czy nie korzystniej byłoby rozegrać sparing z drużyną na naszym poziomie przygotowania.
ja nie moge gramy z Liverpoolem i jeszcze narzekamy.Co prawda 2 sklad no ale jednak to Liverpool.Jasne lepiej zagrać z FC Homel .A co do meczu jest dobrze .Przypomina mi się mecz z Sevilla w CHT
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.07.2008, 18:04
Cytat:
a sami jesteśmy takimi ogórkami
Ale czy ktoś temu w ostatnim czasie zaprzeczał ?
Od dobrych kilku lat żyjemy już z tą szarą świadomością , że jesteśmy piłkarskimi ogórami w Europie .

Dobra postawa Wisły momentami nawet bardzo dobra.
Ogólnie fajnie się to ogląda .
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 19.07.2008, 18:12
Tempo nie za duże obie drużyny grają technicznie nie na siłę. Ładnie Diaz te 10 minut.
Podoba mi się że Skorża uczy chłopaków grać w piłkę, a nie tylko siła siła siła, przynajmniej na razie.

Jakby jeszcze Łobodzińskiego oduczył tej monotonii.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 19.07.2008, 18:17
Tak odbiegajac od kwestii sportowej to naprawde rozbawil mnie pan Iwanski, ktory na poczatku drugiej polowy stwierdzil, ze druzyny wyszly w niezmienionych skladach, a pozniej sie okazalo ze zmian bylo ze 4-5

Uuuu fart ze mamy Glowackiego
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 19.07.2008, 18:18
Ta fart...
A ciekawe gdzie był przy podaniu? Powinien wyprzedzić i wślizgiem wybic.

2 graczy i prawie bramka.
Wisłaaa! Wisłaaa!
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.07.2008, 18:19
60 minuta i zagadka rozwiązana. Poziom dziennikarstwa sportowego w naszym kraju to dramat.

Rozpoczyna się prawdziwa próba dla naszych piłkarzy, festiwal zmian i znane nazwiska.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 19.07.2008 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 19.07.2008, 18:24
Brożek do zmiany. Dawać Dawidowskiego zobaczymy jak gra. A za Pietię Niedzielana.
Wisłaaa! Wisłaaa!
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.07.2008, 18:53
Weszly gwiazdy nic nie pokazaly ale skonczyla sie dobra gra z naszej strony w II polowie. Brakowalo tez Cantoro, ktory gdy trzeba przytrzymac pilke z silnym rywalem jest nieoceniony. Fajnie, ze udalo sie utrzymac wynik.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2008, 18:53
podsumowanie:

1 połowa Wisły
2 połowa Liverpoolu (inne ustawienie Wisły)

na duży + Pawełek, Boguski i Głowacki.

nie ważne który skład Liverpoolu, Liverpool to Liverool, wynik pójdzie w świat a za klika lat nikt nie będzie pamiętam czy to 1 skład Live czy 2.
Odpowiedz cytując
Żołnierz Białej Gwiazdy
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 19.07.2008, 18:55
No cóż. Pierwsza połowa meczu stała na dobrym poziomie. Druga połowa zupełnie inna napewno gorsza. Zastanawia mnie jedzynie ilość błędów w obronie.... Jednak ten wątek zostawię już trenerowi i jego decyzji o sprzedaży Darka Dudki. Jeżeli tak zagramy w Jerozolimie jak w pierwszej połowie dzisiejszego meczu to nie powinno być problemu z awansem do dalszej rundy.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.07.2008, 18:56
ja jestem pozytywnie zaskoczony zwłaszcza I połową, pomimo że Liverpool nie grał najsilniejszym składem nie zapominajmy ze graliśmy z zespołem którego JEDEN PIŁKARZ JEST WART TYLE CO NASZ CAŁY SKŁAD!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.07.2008, 18:57
Mecz dający nadzieje tak bym rzekł, kilka pozytywów w szczególności w bardzo dorej pierwszej połowie. Po raz kolejny potwierdziło sie za to że mamy mocna pierwszą jedenastke, a potem długo nic. Z Beitarem zapowiada sie ciekawy mecz bo myślę że z gra z pierwszej połowy możemy pokazać sie tam z bardzo dobrej strony. Skorża z tego składu wycisną sporo co pokazuje że to dobry trener.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.07.2008, 18:58
jeśli tak zagramy z Beitarem jak w I połowie z Liverpoolem to jestem spokojny o wynik.
zagęszczony środek boiska , dobrze dysponowana defensywa(wg. mnie jedynie Baszczu troche nawalał) . jedynym "ale" była dośc niska forma Brożka.
Wynik jak najbardziej in plus .Brawo
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2008, 18:58
Nie wiem co Skorza zrobil z Piotrem Brozkiem w drugiej polowie, ale tak go zakamuflowalo, ze nie widzialem go w zadnej akcji. Szkoda, ze Pawel nic nie gral, widac ze z forma u niego nie najlepiej.

Na plus destrukcja i gra defensywna calego zespolu. Jesli tylko uda sie ograniczyc ilosc bledow indywidualnych, nie bedzie latwo ugrysc Wisle. Przynajmniej w lidze powinno byc z tym dobrze.
No i Pawelek zdecydowanie na duzy plus.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 19.07.2008 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2008, 18:59
Niech się Beitar obawia.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.07.2008, 18:59
Refleksje po tym meczu są takie:
-brakuje przebojowych skrzydłowych i jednego dobrego ofensywnego pomocnika
-Brożek nie potrafi grać wysuniętego napastnika w systemie 451

+zespół jest dobrze przygotowany taktycznie
+zespół jest dobrze przygotowany fizycznie (oby)
..
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.07.2008, 19:00
e napisał(a):Wyświetl post
podsumowanie:
nie ważne który skład Liverpoolu, Liverpool to Liverool, wynik pójdzie w świat a za klika lat nikt nie będzie pamiętam czy to 1 skład Live czy 2.
Extra, tylko że tu nie chodzi o to, żeby wynik poszedł w świat i żeby ktoś coś pamiętał, tylko żeby sie sprawdzić na tle naprawdę silnego rywala i zobaczyć na co nas stać.

W drugiej połowie silniejszy skład Anglików już nie pozwolił nam na taką grę jak na początku.
Szkoda, że trenerzy jakoś się nie dogadali i nie wpuścili jednocześnie najmocniejszych składów.

Niemniej jednak i tak należy docenić niezłą formę - bo tak jak ktoś zauważył, nawet rezerwy Liverpoolu rządziłyby w naszej lidze. Wygląda to obiecujaco tak jak i rok temu jesienią.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.07.2008, 19:00
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, ze Pawel nic nie gral, widac ze z forma u niego nie najlepiej.
Bardzo ładnie klepał.
Ddf
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.07.2008, 19:02
Co pomysli zarząd po pierwszej połowie? Że wzmocnień nie trzeba, bo gramy jak równy z równym z Liverpoolem.

Co pomysli po drugiej? Że wzmocnień nie trzeba, bo utrzymaliśmy remis drugim składem.

Co pomysli po Beitarze?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2008, 19:04
gigant napisał(a):Wyświetl post

Co pomysli po Beitarze?
"Skorża jest niedoświadczonym szkoleniowcem"
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2008, 19:04
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ładnie klepał.
Ja nie mowie, ze zle klepal, tylko ze to nie byl jego najwyzszy poziom jesli chodzi ogolnie o forme.
Praktycznie tylko raz znalazl sie w dogodnej sytuacji i podal wprost w rece bramkarza - w sumie to chyba jego najladniejsza klepa
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Stary 19.07.2008, 19:06
wg mnie to bardzo pozytywny prognostyk przed meczem z Beitarem.
Liverpool szczerze mówiąc za bardzo się nie przykładał i nie starał, ale i tak to wielki klasowy team. Wspaniała gra w pierwszej połowie Gratulacje Wspaniały wynik.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2008, 19:10
No 2 połowa już marniutka. Obyśmy częściej widzieli grę naszej Wisełki taką jak to miało miejsce w 1 części meczu. Z pola jakoś nikt się nie wyróżnił in plus. A to dlatego, że w 1 połowie wszyscy grali dobrze a drugiej słabo. Pawełek był dziś najlepszym graczem Wisły. In minus Diaz który wprowadzał dużą nerwowość. Zmiennicy nic nie pokazali. Małecki ma ciąg na bramkę ale to taki młody Brożek - za 3 lata będzie się o nim dalej mówiło, że "ma talent"...
Wynik za to jest super, przypomina się rezultat ze sparingu przeciwko Olympique Marsylia. O ile mnie pamięć nie myli to było przed przecież świetnymi - choć bez happy endu - meczami z Lazio. Myślę, że po tym spotkaniu są podstawy aby wierzyć, że dwumecz z Beitarem będzie miał szczęśliwsze zakończenie
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.07.2008 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2008, 19:10
Jak dla mnie najgorzej, to Piotrek Brożek w defensywie zagrał ;D, bo w ofensywnie nieźle wchodził, ale na tą pozycję przydałby się obrońca.

A Paweł Brożek kolejny raz pokazał, że grać w 4-5-1 nie jest przyzwyczajony.
Powód: a czemu by nie?
Ostatnio edytowane przez DrunkenBear : 19.07.2008 o godz. 19:13.
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.07.2008, 19:15
Mimo bdb gry w I połowie nie popadałbym w optymizm przed meczem z Beitarem. Jak w Jerozolimie nie przegramy handicapem to będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.07.2008, 19:21
Ciekawi mnie czemu Skorża tak namieszał w ustawieniu przed drugą połową. Bez Cantoro nie było nikogo kto potrafiłby utrzymać piłkę w środku pola, a Piotrek Brożek chyba zapomniał jak gra się w środkowej linii. Przez te zmiany trudno było ocenić, czy to Liver gra znacznie lepiej, czy to Wisła osłabła lub spuściła z tonu.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 19.07.2008, 19:22
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mowie, ze zle klepal, tylko ze to nie byl jego najwyzszy poziom jesli chodzi ogolnie o forme.
Praktycznie tylko raz znalazl sie w dogodnej sytuacji i podal wprost w rece bramkarza - w sumie to chyba jego najladniejsza klepa
Otóż ten zły i słaby Paweł strzelił PRAWIDŁOWO ZDOBYTĄ BRAMKĘ. Los chciał, że sędzia się pomylił.
Wielkie brawa dla naszego zespołu, niech mi teraz nikt nie mówi, że bardziej przydatny byłby sparing-puchar z Legią(FK Homel).
Jeśli oceniać by po tych pierwszych ważniejszych meczach to prezentowaliśmy się o niebo lepiej od Lecha i Legii, a z kim graliśmy my, a z kim oni?
Jednak nie wychodźmy aż tak w przyszłość, ciekawe, jak jutro zaprezentują się rezerwowi.
WSZYSCY DO OSTROWCA!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów