|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Od razu sprostuję: Nie uważam, że Goliński jest półbogiem, ale graczem niezłym, podobnie jak Iwański(ten tylko na ligę) czy Garguła(ten z kolei ma spory potencjał). W odróżnieniu od nich Michał ma jeden duży atut - nie żądają za niego pieniędzy z kosmosu i on sam w sprawie swojego kontraktu będzie raczej mniej wymagający niż wcześniej wspomnieni.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Maćko ma racje, Goliński słabszy od Łukasza "1,5 miliona ojro" Garguły czy Macieja "W Wiśle po 8 miejscu nie było ciśnienia" Iwańskiego na pewno nie jest. Wszyscy mają po 26, czy tam 27 lat (ten sam rocznik, o ile się nie mylę). A jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać?
btw. Moim zdaniem Jirsak Tomasz nie odstaje pod względem umiejętności od tej trójki, pod niektórymi ich przewyższa, czasami jest słabszy, a jest 3 lata młodszy. I już go mamy. I jest jeszcze Radosław "3 miliony ojro" Majewski i Rafał "idący na mastra" Murawski, ale o nich nie ma co mówić. Wniosek jest taki, że mamy jednego ofensywnego pomocnika, a gdybyśmy mieli z polski kogoś dokupić, nawet na ławkę, to jedyną opcją jest Golina właśnie. ![]() .
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
Nam jest potrzeba z 3,4 klasowych pilkarzy zeby sie bic z Beitarem a juz napewno zeby sie bic w 3 rundzie el.LM ,no ale nasz prezes mowi ze jak odpadniemy z Beitarem to nic sie nie stanie...100% profesjonalizmu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Barreto wraca do Krakowa
W przeciągu kilkunastu godzin powinien zameldować się w Krakowie Andre Barreto. Brazylijczyk, który jest zawodnikiem Wisły, ostatnie sezony spędził na wypożyczeniach. Andre Barreto do Wisły został sprowadzony w 2005 roku, gdy trenerem był jeszcze Jerzy Engel. Brazylijczyk nie spełnił pokładanych w nim nadziei i przez kolejne trzy lata występował w portugalskich klubach, do których został wypożyczony. Teraz 29-letni Barreto wraca pod Wawel, gdzie ma rozpocząć treningi z Wisłą. autor: Michał |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
2. Mateusz Kowalski cały czas zapieprza by zdobyć uznanie, ale właśnie przez tok myślenia podobny do Twojego - nie ma wyrobionej marki - nie gra, marnują się talenty. 3. Mecz z Legią w Warszawie, w zeszłym sezonie pokazał, jaki z Dudki znakomity stoper, co przyznał potem Kokoszka, mówiąc, że obok Baszczyńskiego(szok) grającego na stoperze czuł się pewniej... 4. Myślisz, że 3/4 piłkarzy załatwi sprawę? Ja myślę, że na boisku musi być ich 11, ale może masz też własną koncepcję taktyczną... Btw. Powrót Barreto to jak najbardziej pozytywna wiadomość, oby tylko chciał kopać w Wiśle. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak się składa, że Mateusz Kowalski jest bratem mojej koleżanki i z tego co wiem, to już dawno by odszedł, gdyby nie Skorża, który widzi w nim potencjał. Takim chłopakom należy się porządna szansa i dlatego uważam, że powinniśmy sprowadzić tylko jednego stopera, tak, żeby Mateusz był 4-tym.
A brak transferów mnie nie przeraża, ponieważ żyję w myśl zasady, że jeżeli nie ma się na coś większego wpływu, to trzeba się z tym pogodzić. Chłódźcie głowy panowie! 8-me, czy 1-wsze miejsce, Puchar UEFA, czy Ekstraklasy, nie ma to dla mnie znaczenia. Ja z Białą Gwiazdą jestem na dobre i na złe. Wam też to radzę. Pokora, nadzieja i wiara mogą wam zapewnić spokój ducha. "Niech się dzieje wola nieba. Z nią się zawsze zgadzać trzeba."
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 14.07.2008 o godz. 12:30.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wraca człowiek z wakacji, myśli, że przeczyta wreszcie o jakiś sensownych transferach, a tu cisza i tradycyjne przymiarki, zapowiedzi i wymachiwanie szabelką naszych działaczy, że już za chwileczkę, już za momencik ściągnie się kilku zawodników, którzy od razu wzmocnią skład. Znaczy, od kilku tygodni to samo.
Przyznam, że nic z tego nie rozumiem. W porządku, być może zrozumiano, że na LM nie ma szans - to nie dziwi. Trochę większe zdziwienie łapie mnie gdy dowiaduję się, że mamy wkalkulowaną porażkę z Beitarem. Znaczy, że jak odpadniemy z pucharów w sierpniu jest ok. Za cholerę nie mogę jednak pojąć jak można nie wzmacniać zespołu mając w perspektywie sezon po którym mistrz Polski zagra w eliminacjach LM z zespołami, które będą w jego zasięgu. Przecież nasi głowni rywale się wzmacniają, natomiast my z tym składem (słabszym niż rok temu) i trenerem, już raczej nikogo nie zaskoczymy. Nie mam pojęcia o co chodzi w tym burdelu, ale że na Reymont mamy burdel i amatorów - co do tego nie mam wątpliwości. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
A odnosnie transferow do Wisly to powiem krotko. Spojrzcie na tabele koncowa naszej ligi i powiedzcie mi ile punktow przewagi mielismy nad drugim zespolem? Ja uwazam ze na kogo bysmy nie trafili w 3 rundzie el. LM to i tak baty. Druga przechodzimy z zamknietymi oczami. Ludzie ochloncie troche. Podniecacie sie transferami jakby od tego zalezalo byc albo nie byc Wisly w lidze. Przyjdzie Nei - kapitalnie, przyjdzie ktos inny tez dobrze. Wybrzydzacie jak dzieci rowerem gorskim na komunie bo chcialy motorynke lub kolazowke... A na powaznie to trzymam kciuki za Bednarza i transfer Nei`a do Wisly. Oby wszystko sie udalo . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ludziska. Aby można powiedzieć o zawodniku, że jest wzmocnieniem, w kontekście Wisły, to musi on coś sobą reprezentować. Poza tym pamiętajcie, że w OE nie ma nikogo kto byłby właśnie takim wzmocnieniem. Dlatego szuka się porządnych zawodników za granicą w między czasie testując ogórków. A, że łatwo nie jest kogoś dobrego przekonać do gry w naszej lidze, więc pewnie to trwa, a niejedne rozmowy spaliły na panewce. Trzeba rozsądnie dysponować groszem a nie wydawać go na coraz to większych wynalazków z OE. Dla mnie paranoją jest, że taki Garguła czy inni chodzą na rynku w Euro? Ta waluta absolutnie nie pasuje do ich umiejętności.
Druga sprawa. Nie podniecajcie się zbytnio tymi wzmocnieniami Lecha czy Legii. Póki co to jak wskazuje tabela,oni muszą naprawdę mocno się przebudować, aby nam dorównać. Przecież nie startują z tego samego pułapu co my. proszę spojrzeć na przewagę z jaką wygraliśmy ligę. Samo z siebie to się nie wzięło. Poza tym można bardzo wiele dyskutować nad jakością tych wzmocnień. Dla mnie to jest wyrzucenie kasy w bloto, poza tym trenerzy naszych najgroźniejszych rywali jak tutaj piszecie, gwarantują jedno, że dzięki ich umiejętnością nie powinniśmy mieć większego problemu z kolejnym wygraniem tej słabiutkiej ligi. Bo wygrywanie tej ligi to tak sztuka dla sztuki. I my nic nie mamy z tego, że ją wygrywamy a i nasi rywale jakoś specjalnie nie robią poważnych wzmocnień, aby nas zdetronizować. Taka zabawa. My za mocni ale de facto za słabi,a oni za słabi na słabych. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
A z tym Eto'o to nie ściema, ale on tam zagra tylko w jednym meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Szeroki sklad = brak wpadek ze slabeuszami W tej chwili w miare szeroki sklad ma Legia i Lech. My mamy 15 piłkarzy na lige, jak cos sie przytrafi Cleberowi, Glowie, Brozkowi, Sobolowi jestesmy w dupie, bo ci pilkarze w realiach naszej ligi robią różnice, a wartosciowych zmiennikow nie widac. Nie ma sie co oszukiwac, obrona tytulu w takim skladzie jest mozliwa tylko w przypadku gigantycznego farta w postaci braku kontuzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
nie wiem czy było więc wrzucam:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4180 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Wypowiedz Macieja Skorży:
"Jacek Bednarz bardzo intensywnie pracuje. Wiem, że prowadzi kilka bardzo zaawansowanych rozmów. Jeśli uda się kogoś na dniach pozyskać, będę bardzo zadowolony..." ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Chciałem dodać kilka słów na temat transferu Neiego do Wisły. Popytałem trochę kibiców CSKA, poczytałem trochę bułgarskich stron więc chciałbym podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
Na początek wklejam rozmowę z człowiekiem z zarządu CSKA. Cytat:
Jakiś czas temu sportowefakty podał info, że Nei strajkuje bo chce do Wisły, w bułgarskich mediach raczej dominowała wersja że przedobżył z alkoholem lub też domaga się zapłaty zaległej mu pensji. Mimo wszystko Nei dojechał na zgrupowanie CSKA, miał grać w dzisiejszym sparingu jednak, w pierwszej cześći spotkania nie pojawił się na murawie. edit: Co do umiejętność samego zawodnika opinie były raczej pochlebne. Dominowała wersja "very good player" jednak ktoś mi tam napisał, że jest leniwy. Duża cześć fanów wymienia tego zawodnika jako jednego z najlepszy obcokrajowców jaki u nich grał kiedykolwiek.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.07.2008 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nei to typ piłkarza, który mógłby nawet w końcówce przeważyć szalę dla nas w meczach z Beitarem. Mam nadzieję że Bednarz o tym myśli, bo to jeden z tych piłkarzy którzy nie potrzebują aklimatyzacji ani zgrania z drużyną. To po prostu łowca, dopadnie do bezpańskiej piłki czy strzeli po rogu i wygrywamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To tutaj macie kolejna sensacje pt "do Wisly" :
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...zakrzewskiego/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mialem pisac o Zakrzewskim, bo czytalem jego wypowiedz, ze ma kilka ofert z Polski. Z tego co pamietam niezle gral w powietrzu wiec niemal pewne jest, ze jedna z tych propozycji jest z Wisly.
Jesli tak to mamy dalszy ciag kabaretu. Jak mozna chciec zaistniec w pucharach wzmacniajac sie gosciem, ktory nie poradzil sobie w szwajcarskim sredniaku ? edit. o przepraszam, w 2 sredniakach sobie nie poradzil... najpierw w FC Sion wiec wypozyczyli go do Thun, a tam tez mu sie nie udalo. Male zaskoczenie dla mnie, bo w Polsce byl zawsze typowym przecietniakiem.
Ostatnio edytowane przez nesta : 15.07.2008 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z TRANSFERMI JEST FATALNIE. wYCHODZI NA TO, żE bc nie zamierzam dwać kasę na transfery przykładem niech będzie link poniżej
http://sport.interia.pl/news/smutny-...-wisly,1146805 ![]()
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Witam na niemieckim portalu pojawiła się wiadomość,żę Wisła interesuje sie Zbigniewem Zakrzewskim:
http://www.transfermarkt.de/de/forum...9/anzeige.html w/g mnie Wisla powinna starać się pozyskać Erica Djemba-Djemba,ktory jest wolnym zawodnikiem i trenuje z dunskim Odense... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Ciekaw jestem czy ztym Zakrzewskim jest choćby cień prawdy, przydałby się taki zawodnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Sądzę, że tutaj opisane jest obiektywnie w jakim miejscu jesteśmy: http://sport.interia.pl/news/smutny-...-wisly,1146805 Coś mi się tak zdaję, że Bednarz wykonał sporo dobrej pracy, która została zaprzepaszczona. edit: Nesta ma racje , przydałoby się spotkanie z kimś z rady nadzorczej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.07.2008 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zakrzewski to megałajza... mam nadzieję że to tylko jego sprytny menago winduje kontrakt/cene dla Groclinopolonii, sugerując zainteresowanie z naszej strony, a nie jakiś szaleniec z klubu postanowił tego pyrodziada "gwarantujężestrzelamprawienadachwkażdymmeczu" sprowadzic do nas...
![]()
semprini, klancyk i części niesforne....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może Zakrzewski nie jest wirtuozem ale tu chodzi o wzmocnienie ławki rezerwowych. W ogóle głównie o to chodzi w całym tym nieudanym na razie okienku. Przykładowo czy wyobrażacie sobie żeby w systemie 4-5-1 taki Nei warty 1 mln euro wskoczył w miejsce Pawła Brożka wartego podobno 3 mln? Czy stać nas na sprowadzenie kogokolwiek kto byłby bardziej wartościowym piłkarzem niż któryś z obecnego składu poza lewym obrońcą?
Jakiekolwiek transfery będące w nasyzm zasięgu finansowym niewiele zmieniłyby w kontekście dwumeczu z Beitarem. Wzmocnienia trzeba robić z myślą o całym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ja na miejscu Bednarza powiedzialbym wprost jak sprawa wyglada. Bo jesli rzeczywiscie on przedstawil 20 potencjalnych kandydatow do gry w Wisle, a RN kazdego odrzucila to nie powinien zamiast tych ludzi skupiac na sobie frustracji kibicow. Niech wyjdzie jeden z drugim wielki biznesmen z TF, ktory ma w dupie cala Wisle tak naprawde, bo pewnie siedzi tam bo mu Cupial kazal i powie w trwarz fanom, ze jest czerwonym swiatlem dla naszych sukcesow. Niech przyjdzie na spotkanie.. Znow wewnetrzne spory i konflikty odbija sie na wartosci druzyny. Polskie, Wislackie piekielko znow pokazuje na co je stac.
Ostatnio edytowane przez nesta : 15.07.2008 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fragment wywiadu z Gargułą:
Czy w nadchodzącym sezonie dalej będzie pan zawodnikiem PGE GKS Bełchatów? I ile jest prawdy w możliwości transferu do Wisły Kraków albo Austrii Wiedeń? Słyszałem o zainteresowaniu tych klubów, ale do konkretnych rozmów jeszcze nie doszło. Wszystko zależy od działaczy z Bełchatowa. Nie mogę potwierdzić, czy rzeczywiście wyceniają moje umiejętności na półtora miliona euro, ale ja doskonale zdaję sobie sprawę, że po mistrzostwach kontynentu moja wartość spadła. Na tę chwilę zostaje w Bełchatowie A czy chciałby pan opuścić GKS? Nic na siłę. Jestem po rozmowach z nowym trenerem Pawłem Janasem i on potwierdził, że w zespole mogę być pewny swojej pozycji. Został mi jeszcze rok kontraktu, więc warto byłoby się pokazać z dobrej strony. Jeśli dopisze forma i zdrowie, to z kartą zawodniczą w ręku będzie mi zdecydowanie łatwiej zmienić klub Powód: .
Ostatnio edytowane przez piter116 : 15.07.2008 o godz. 21:51.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
To wygląda tak. Mamy 11 bardzo dobrych jak na polskie warunki graczy , 4-5 porządnych rezerwowych a reszta... to wogóle nie ta klasa... Pomyślcie co będzie jak my będziemy grać Puchar Polski ,Ekstraklasy, i ligę ? Przecież oni nie wydolą , plus jeszcze zawsze jakaś kontuzja !!Czy na prawdę te tępaki z RN nie domyślają się że potrzebni są zmiennicy ? Niestety sądze , że będzie tak że skupimy się na razie na tej walce o puchary europejskie(Cuda się zdarzają , to piłka nożna ) i lidze , ale pewnie puchary krajowe odpuścimy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|