The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eller
Banita

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2008, 13:41
Jesli Drzymała zrobi z Polonii Warszawa Groclin to i tak bedzie ciekawie. W grodzisku tez bylo 300 osob na stadionie to na Polonii tez nie zaszkodzi jak bedzie malo kibicow
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.07.2008, 13:49
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
...
jedno pytanie. Kto tu kogo nie chce wpuszczać na mecze? Wy u nas praktycznie zawsze dostawaliście bilety na mecz, a my mieliśmy sporo kłopotów z dostaniem wejściówek na K6. O czym Ty w ogóle teraz piszesz? Podam Ci jeden przykład- gdy był mecz Legia Korona, to nikt nie sprawdzał, czy z Koroną przyszli kibice Polonii. A pamiętasz może mecz Polonia Zagłębie Sosnowiec na K6? Co było? Była groźba taka, że jeśli Legia będzie chciała wspomóc ekipę z Sosnowca, to może nikt nie wejść. Dlatego Legia dogadała się z Zagłębiem, że Legia nie będzie w tym spotkaniu wspierać swoich braci, przez bezsensowny pomysł Polonii. To jest szopka. A najlepsze dopiero Ci napiszę. Pamiętasz nasze ostatnie derby? Robiliśmy akcję, aby wbić się na trybunę główną(bez szali), ale jakieś pachołki i konfidenci z Polonii siedzieli na płocie i wskazywali ochronie i policji, że ten jest z (L) a ten nie. Ja np wtedy nie zostałem wpuszczony na ten mecz, bo jakiś śmieć mnie wskazał. Byście to jakoś ogarnęli, a nie wjeżdżasz tu na Legie, że rzekomo was nie wpuszczamy haha (pasuje do tej sytuacji idealnie Twój podpis z połową społeczeństwa)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 12.07.2008 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.07.2008, 13:56
Kijek. Z powodu Waszej nienawisci. Znajac zycie, to pewnie na derby przerwiecie protest

wisl@k_TS. A niby w czym mecze z takim Ruchem czy Lechia maja byc ciekawsze? Nie mamy z nimi takiej kosy, zeby wyczekiwac na spotkania z nimi. Zabki czy Pruszkow leza niedaleko Warszawy, wiec bedzie sporo KP Legii. Leczna to z kolei mozliwosc spotkania Motoru, z ktorym Gornik ma uklad.

Kocur. A co by to dalo? Sporo chlopakow nachodzilo dzialaczy, zeby z nimi porozmawiac. Wg mnie nie ma co robic czegos na pokaz. A, ze ktos nie slyszal o naszych dzialaniach, to mowi sie trudno. Nie szukamy rozglosu.

kreseq. Nie martw sie, jesli KP Legia nas wpusci, to bedzie nas wiecej niz 300 i nie bedziecie musieli nawet kropkowac naszych zgod.

ToTylkoJa. Przypomnij sobie pierwszy mecz Cracovii po awansie u Was. Juz nie pamietasz? A czy Ty nie rozumiesz, ze klub nie moze nikogo wpuscic w wiekszej ilosci niz 300? Jezeli wpuscilby, to zostalaby cofnieta zgoda na rozgrywanie meczow przy K6. A napiszesz o tym jak Wy najhonorniejsi fanatycy KP Legia wywozicie naszych do lasow, jak to Wy najhonorniejsi z najhonorniejszych skrarzycie sie Leszkowi, ze niby ze sprzetem po Warszawie latamy, a zapominacie powiedziec o swoich przedluzaczach rak?
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 12.07.2008 o godz. 14:02.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 12.07.2008, 14:13

ToTylkoJa. Przypomnij sobie pierwszy mecz Cracovii po awansie u Was. Juz nie pamietasz? A czy Ty nie rozumiesz, ze klub nie moze nikogo wpuscic w wiekszej ilosci niz 300? Jezeli wpuscilby, to zostalaby cofnieta zgoda na rozgrywanie meczow przy K6. A napiszesz o tym jak Wy najhonorniejsi fanatycy KP Legia wywozicie naszych do lasow, jak to Wy najhonorniejsi z najhonorniejszych skrarzycie sie Leszkowi, ze niby ze sprzetem po Warszawie latamy, a zapominacie powiedziec o swoich przedluzaczach rak?
Ale o co Ci chodzi z tymi 300? Ja pisze o sytuacji wejścia na trybunę główną stadionu. Co ma piernik do wiatraka? Chyba każdy ma prawo sobie pójść na mecz, nawet kibic Legii (który był bez barw). Ale oczywiście wybitni KSP zaczaili się i pokazywali swoimi paluszkami, że ten to na bank z Legii. A policja już wiedziała co z takim zrobić Pochwal się o kradzieżach czapek i koszulek małolatom z Legii. Dwóch 2 metrowców ma tylko odwagę do takich podejść. Bo była sytuacja, że wracaliście po jakimś meczu tramwajem i wbił sie do was legionista(słownie jeden) w barwach a wy nic. Udawaliście, że nie widzicie(?). A może za duży był (ta sytuacja była komentowana ostro na waszym forum też- na necie pisaliście 'że też ja go nie widziałem, bo by dostał' itp ). Jeżdżę po Warszawie sporo, ale w życiu nie widziałem jeszcze polonisty w barwach (mogę przysiądź na co tylko chcesz). Tacy właśnie odważni jesteście. Nawet pod waszym stadionem przed meczem was ganialiśmy, na pewno pamiętasz. Jak się bramy zamknęły, to wtedy zaczeliście dopiero kozaczyć. Koniec tego tematu, mnie zdanie Polonii o Legii gówno obchodzi, bo jest nieobiektywne. Ale opinie innych ekip mnie bardziej interesują. (Wisła, Widzew, czy nawet Lech piszą, że to (L) jest o niebo lepsza). Wasze słowa przeciwko naszym słowom + innych ekip. To mi wystarczy. A Wisła wie jak to jest, bo ma waszego przyjaciela w mieście, Cracovię pozdro
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 12.07.2008 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 12.07.2008, 14:21
Co ma 300 do tematu? To po co piszesz, ze nie mogliscie wejsc z Sosnowcem? Przyjechali w 300, to wykorzystali wszystkie bilety. My zamowilismy na Znicz 1000 biletow, to do klubu przyszla wiadomosc odmowna i dostalismy tylko 100. Jezeli nie wierzysz, to przejdz sie do p.Drygalskiego i zapytaj.
Jakim malolatom? U Was sa tylko takie zwyczaje. Dobitny przyklad, wracamy z Pruszkowa, jestesmy w podziemiach centralnego, moglismy skroic bluze typowi od Was, ale poza opluciem nic mu sie nie stalo.
Z kolei zdanie KP Legii o Polonii tez mnie nie obchodzi. Bo to Wy zyjecie w swoim swiecie, gdzie jestescie najlepsi, gdzie to "nie ma Polonii", a ta Polonia - ktorej niby nie ma - albo Wam kroi flagi albo Was obija.
Jezeli jestes taki "objektywny", to odnies sie do wywozek i sprzetu z Waszej strony. Czy moze prawda boli?

A co do wypowiadania sie innych ekip o nas. Jakim cudem Widzew mialby cos o nas mowic, jak przez kilka lat sie nie spotkalismy? Z kolei Lech jest tyle wart, co i Wy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.07.2008, 14:26
Proponuje Wam takie rozmowy prowadzic na PW bo admin sie wk... i zle to sie skonczy. to jest temat EKSTRAKLASA a nie Wojna Legii i DyskoPolo.
Raz konkretnie sie wypowiedziec i szlus.
Na miejscu Wislakow bym pewnie sie wkurzyl czytajac pasjonujace dywagacje o wyjazdach do lasu i krojeniu szalu 12 latnim kibicom w mierniej jakosci komunikacji tramwajowej.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 12.07.2008, 14:29
daj przykład tych wywózek. Pewnie gdzieś na forum wyczytałeś? Znasz kogoś wywiezionego? Pewnie zaraz napiszesz, że tak Jak dla mnie kilku osiłków z Legii powinno was wywieść do takiego lasu, za to, że ciągle bierzecie sobie na haczyk małolatów z Legii. Tacy mocni to stańcie do tych starszych, a nie dzieci okradacie i straszycie. Co do tych 300 biletów, to sosnowiec był skłonny nam przekazać część puli, ale oczywiście polonijka chciała sprawdzać adres zameldowania

Legia ch***owa, Lech ch*owy a Polonia wspaniała a Wisła i Cracovia jakie są?

My przodujemy w okradaniu małolatów, a to heca. Jak to mamy robić jak wy w barwach nie łazicie. Skoro tacy mocni, to czemu nie okradliście tego z tramwaju? Bo nie był młody? Mogę się z Tobą umówić na spotkanie(zwykłe, żadna ustawka czy coś). Ja przyjdę w barwach Legii, a Ty Polonii. Zobaczymy czy będziesz miał odwagę. Pochodzimy sobie po mieście. Może w końcu zobaczę kogoś z Polonii w barwach.
Zobacz jakie wy macie kompleksy, co 3 opis na waszym forum to coś o Legii

PS kreseq ma rację. Koniec i teraz to już na pewno.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 12.07.2008 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 12.07.2008, 14:35
Przyklad. Wywozka za oklepanie Smerfetki, koles z MP, ktorego probowali wywozic 3 razy, innemu rozpier...lili kolano mlotkiem, nastepnemu kazali lykac nakretki od butelek. Dalej mam wymieniac? I wez nie p...dol z tym Sosnowcem, bo gdyby nie wykrozystali calej puli to weszlibyscie, tak samo nie pisz bzdur z krojeniem malolatow, bo dobrze wiesz, ze Wy w tym przodujecie.

Z mojej strony finito w rozmowie z fanami KP Legia.
Odpowiedz cytując
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.07.2008, 14:37
no dla niego Cracovia na pewno wspaniała, no i rządzi w Krakowie tak jak KSP w Wawie ^^
Dobra Panowie ale skończmy ten temat bo to nie to miejsce i nie to forum na takie tematy
Co do samej sytuacji do szacunek dla Wrocławia i Szczecina że potrafili powiedzieć "NIE" a co do Polonii to no comment, za te wszystkie przekręty w normalnym kraju ludzie od razu trafili by do sądu, no ale to Polska przecież...
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 12.07.2008, 14:40
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Proponuje Wam takie rozmowy prowadzic na PW bo admin sie wk... i zle to sie skonczy. to jest temat EKSTRAKLASA a nie Wojna Legii i DyskoPolo.
Lepiej by się tego ująć nie dało. Dzięki, Kreseq. Następne "wojenne" posty polonijno - legijne będą usuwane, a pretensje będziecie mogli mieć tylko do siebie. Wieści o tym, kto kogo opluł umieszczajcie sobie na innych forach.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.07.2008, 15:14
Pod jaka presja? Drzymala juz sie zgodzil na rezygnacje z Pucharu UEFA... Wiec po co glupoty piszesz?
Kolego sympatyczny...
- Awans Śląska do Ekstraklasy był warunkiem KONIECZNYM, żeby fuzja w ogóle się odbyła.
- Pewnie o skandowaniu "Wrocław cały bez Drzymały" nie słyszałeś, co? We Wrocławiu nie chcieli mieć pucharów, których nie wywalczyli na boisku. Drzymała zrezygnował z tych pucharów pod wpływem protestów kibiców Śląska.
Dociera?

Edit:
Analogiczna sytuacja byłaby taka, że wy mając zawodników Dyskobolii gracie w 1. lidze.

Krissu. Nie wiem, co Cie tak rozsmieszylo w tym, ze przejelismy licencje Groclinu, a nie Dyskobolii?
Ostatnio edytowane przez Krissu : 12.07.2008 o godz. 15:19.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.07.2008, 15:43
Wisła,mimo iż jak na razie znaczących transferów nie widać to jednak cały czas jest poza zasięgiem reszty polskich ligowców.Poza tym nie nastąpiła masowa wyprzedaż piłkarzy,którzy zapewnili kilkunastopunktową przewage nad drugim zespołem w minionych rozgrywkach OE.Wydaje mi się że na koniec nadchodzącego sezonu krakowianie znów zakończą na 1 miejscu,ale nie będą mieli aż tak dużej przewagi jak wcześniej.

Zacięta powinna być walka o wicemistrzostwo,prawdopodobnie pomiędzy Lechem a Legią.Zakładając huraoptymistyczny scenariusz obydwa kluby przy odrobinie szczęścia w losowaniu i przede wszystkim bardzo dobrej własnej postawie powinny awansować aż do fazy grupowej pucharu UEFA.Jesienna walka w pucharach może ujemnie wpłynąć na postawe tych drużyn w lidze polskiej,czego przykładem jest Wisła gdy walczyła w grupie z Basel,Feyenordem i Nancy.Mimo wszystko nie widać groźnych rywali na krajowym podwórku dla naszych pucharowiczów - zamieszanie w Groclinie może odbić się na postawie tej drużyny.

Ostatecznie ze względu na doświadczenie trenera Smudy obstawiam że jednak Lech wywalczy wicemistrzostwo,aczkolwiek tutaj szanse z Legią wydają się mniej więcej wyrównane.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 12.07.2008, 16:49
Kijek napisał(a):Wyświetl post
nie wiele tzn ile?
tzn., że walka toczyła by się pewnie do ostatnich kolejek w obecnym stanie rzeczy. Wisła zdobyła by mistrza np. na 2 kolejki przed końcem. ale to tylko przypuszczenia.

Kijek napisał(a):
reszty czepiac sie nie bede bo twoje poglady znam.
o, a to ciekawe.
konkretniej? coś z nimi nie tak?
i do czego byś się jeszcze doczepił, bo chętnie wytłumacze.

edit: no dobra, może kolejkę przed końcem, nie dwie.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.07.2008 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 12.07.2008, 16:52
Zapisze sobie date tego posa Zbychu i w maju zobaczymy czy bede ci go wypomnial z lekka nutka ironii
Zobaczymy jaka wrózka z ciebie

szczegolnie to
Cytat:
to jednak cały czas jest poza zasięgiem reszty polskich ligowców
majac w pamieci 3 razy prze.......enie z nami - nie chodzi mi o okolicznosci itp. jak dla mnie odejscie Paulisty, Dudki, Kokoszki to duze osłabienia a naszym bolem w zeszlym sezonie nie był brak jakis suepr piłkarzy tylko brak szerokiej kadry ktora Wy mieliscie teraz pozyskalismy kilku na ławke w sam raz. Wiec... no ale zapomnialem "cały czas jestescie poza zasiegiem"
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Wisła zdobyła by mistrza np. na 2 kolejki przed końcem.
Zeby nie było tak ze na te dwie kolejki przed koncem pojdziemy do Was jako lider. Najpierw na poczatku strzeli Brozek powiedzmy w 3 minucie a potem jakos koło 65 wyrowna ktorys od nas. A po meczu Wróblewski bedzie latal z nasza flaga po murawie, pamietasz

Dopiero lipiec a tutaj juz sie gotuje
Ostatnio edytowane przez Kijek : 12.07.2008 o godz. 17:01.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.07.2008, 16:53
Oho, widze, że sezon zbliża się wielkimi krokami Napinka wzrasta proporcjonalnie do ilości dni jaka dzieli nas od rozpoczęcia sezonu.
Kijku, sam wiesz jak to jest jak ktoś kocha jakąs drużyne, więc nie dziw się niektórym postom.Osobiscie mam trochę inne zdanie na temat rywalizacji, nie mniej jednak to jest forum, wiec każdy może sobie napisać swoją opinie.

Co do Twojej wypowiedzi. Nie gadaj, że dla ciebie fakt zdobycia mistrza przed nasza drużynę na 5 kolejek przed zakończeniem sezonu jest bez znaczenia....To po prostu musiało się jakoś odbić na formie piłkarzy, ich mentalność i zaangażowanie.Synonimem tego wszystkiego, byl strzał Brożka z karnego u Was. Jednak to wszystko nie usprawiedliwia naszych piłkarzy.Przejebaliśmy.

Poza tym

Proponował bym się uspokoić naszym warszawskim gościom /Przypominam, że to forum ogólnodostępne,więc to nie miejsce na wzajemne przechwalanki .
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.07.2008 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.07.2008, 17:05
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Zeby nie było tak ze na te dwie kolejki przed koncem pojdziemy do Was jako lider. Najpierw na poczatku strzeli Brozek powiedzmy w 3 minucie a potem jakos koło 65 wyrowna ktorys od nas. A po meczu Wróblewski bedzie latal z nasza flaga po murawie, pamietasz

Dopiero lipiec a tutaj juz sie gotuje
a gramy ze sobą dwie kolejki przed końcem?
nie filozuj Kijku, lider może być tylko jeden.

i nic sie nie gotuje, porozmawiać międzyklubowo nie można?
Powód: fullll napinkaaa ;)
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.07.2008 o godz. 17:06.
Odpowiedz cytując
Kwaki
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.07.2008, 17:34
Przypomnialo mi sie, ze kiedys ktos na naszym forum dal linka do tematu na forum Cracovii, ktory brzmial mniej wiecej tak: "Jak Śląsk do nas przyjedzie to krzyczmy DYSKOBOLIA!". Ma go ktos moze?
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 12.07.2008, 19:55
ale mnie ten Smuda dziś rozśmieszył,
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2008, 20:10
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Wisła,mimo iż jak na razie znaczących transferów nie widać to jednak cały czas jest poza zasięgiem reszty polskich ligowców.
Nie zgodze sie z Toba a to dlatego ze mam w pamieci runde wiosenna, ktora byla bardzo przecietna(jesli chodzi o gre ) w porownaniu do jesiennej i w ogole meczylismy sie w kazdym meczu jak cholera.
Mozna usprawiedliwiac to brakiem motywacji itp , jednak z drugiej strony gralismy na totalnym luzie, bez zadnej presji.
Rozumial bym , gdyby powodowalo to wieksza nonszalancje w grze, jednak zamiast tego, w wiekszosci meczy, na boisku panowal kompletny chaos w naszym wykonanianu.
Jak bedzie teraz, tego nie wiem.
Historia uczy, ze to co bylo rok temu, wcale nie musi sie powtorzyc.
Na dzien dzisiejszy uwazam ze sa 3 wyrownane zespoly i walka o mistrza bedzie na bank ciekawsza i bardziej zacieta, niz w zeszlym roku.

Reasumujac - nie uwazam Wisly za faworyta a za 1 z 3 pretendentow.
Jesli juz mialbym cos typowac, to czarnym koniem moze okazac sie tu Lech...ups... Amica
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2008, 22:12
medyk napisał(a):Wyświetl post
ale mnie ten Smuda dziś rozśmieszył,
mnie też..coś za dużo .......ą wszyscy naokoło..

macie, tylko za mocno się nie śmiejcie
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...a_majstra.html

no i parę wróżbiarskich zdań ode mnie..
Lech, Wisła, Legia..jeśli tak nie będzie wyglądała pierwsza trójka (w dowolnej kolejności oczywiście) w czerwcu 2009, to będę bardzo zaskoczony. Bo poza nami kto jest? Polonia? Osłabiona, niezgrana, chimeryczny właściciel, moim zdaniem ciężko im będzie w pierwszych tygodniach. No i Majdan na bramce, dobrze pamiętam? Górnik? Ruch? Na pewno nie na pierwszą trójkę.. 'Galaktyczna 'Jagiellonia'? Coś mi się wydaje, że za 3-4 miesiące nie będą z czego mieli płacić tym swoim 'galacticos'.. Reszta ligi? Totalna przeciętność.
W ogóle, sytuacja w lidze skłania się ku temu, by pucharowicze odjechali reszcie ligi na dystans nie do pokonania w ciągu roku-dwóch.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.07.2008, 00:19
Heban napisał(a):Wyświetl post
Czytając to wszystko, naszła mnie taka myśl, jak życie jest czasami przewrotne. Weźmy takiego Rockiego i jego przejście do Legii, do rodzinnego miasta, jak to uzasadniał. Wiemy, że jego pierwszą warszawską miłością była Polonia, ale..... teraz kocha Legie i nawet kiedyś był jej kibicem, bo jest warszawska tak samo. Gdyby został w Groclinie, teraz "grałby o mistrza" w swojej Polonii a tak co teraz powie podczas derbów W-wy, zwłaszcza jakby tak tradycyjnie zebrał bęcki od dawnych kolegów i jak zwykle, nerwy by mu puściły.
Heh, dobrze to wyłapałeś.

Czemu co roku muszę czytać oficjalną napinkę Amicowców( Rutkowski et cosortes )? Rozumiem - AmicoLech ma realne szansę na mistrzostwo( nie on jeden ), ale to już się staje śmieszne...

Ja im niczego nie ujmuję, ale ligi nie wygrywa się w działach sportowych gazet, a na boisku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
coolibeer
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.07.2008, 00:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Czemu co roku muszę czytać oficjalną napinkę Amicowców( Rutkowski et cosortes )? Rozumiem - AmicoLech ma realne szansę na mistrzostwo( nie on jeden ), ale to już się staje śmieszne...

Ja im niczego nie ujmuję, ale ligi nie wygrywa się w działach sportowych gazet, a na boisku.
No chyba ,że Kasierski dostanie kuchenkę...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.07.2008, 14:01
Dla porządku wklejam.

Raport bieżący 21/2008 Zarząd Inter Groclin Auto S.A. z siedzibą w Karpicku informuje, co następuje:
1) w dniu 10 lipca 2008 roku nabył od Stowarzyszenia Kultury Fizycznej Groclin-Dyskobolia z siedzibą w Grodzisku Wlkp. 125 akcji imiennych nieuprzywilejowanych spółki Groclin-Dyskobolia o wartości nominalnej 1000 zł (jeden tysiąc złotych) każda. Cena za nabywane akcje została ustalona w wysokości po 1196 zł (jeden tysiąc sto dziewięćdziesiąt sześć złotych) za jedną akcję,.

2) w dniu 10 lipca 2008 roku nabył od Zbigniewa Drzymały 10 akcji imiennych nieuprzywilejowanych spółki Groclin-Dyskobolia o wartości nominalnej 1000 zł (jeden tysiąc złotych) każda. Cena za nabywane akcje została ustalona w wysokości po 1196 zł (jeden tysiąc sto dziewięćdziesiąt sześć złotych) za jedną akcję. Po zawarciu w/w umów Inter Groclin Auto S.A. posiada 16715 akcji spółki Groclin Dyskobolia S.S.A., co odpowiada 100% udziałowi w kapitale zakładowym.

W dniu 11 lipca 2008 r. Inter Groclin Auto S.A. z siedzibą w Karpicku zawarła z Józefem Wojciechowskim przedwstępną umowę sprzedaży 16715 akcji imiennych nieuprzywilejowanych Groclin-Dyskobolia S.S.A. za łączną kwotę 20.000.000,00 zł (dwadzieścia milionów złotych) .

Uzupełniająco Zarząd Inter Groclin Auto S.A. podaje, że w dniu 10 lipca 2008 r. odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Groclin-Dyskobolia S.S.A., które podjęło uchwałę o zmianie firmy spółki na KSP Polonia Warszawa S.S.A. oraz siedziby na Warszawę.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.07.2008 o godz. 14:04.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.07.2008, 16:30
Ja to jestem ciekawy co ten Wojciechowski z tego Groclinu zrobi. Polonią tego w żaden sposób nazwać nie można chociaż kibice się chyba z przyzwyczajenia do tego dostosują przecież gdzieś będą musieli chodzić w soboty i zdzierać gardło. Facet wydał 20 mln zł na akcje. Wcześniej Drzymała sprzedał najbardziej wartościowych zawodników zachowując pełnie praw do Majewskiego i Jodłowca. Jeżeli ktoś wydaje 20 mln zł to chyba nie po to żeby zaraz zwinąć interes.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.07.2008, 19:03
Co z honorem Polonii i tradycją klubu? Jeżeli ktoś miał zastrzeżenia do Amici Poznań to co z Dysko-Polo Warszawa? Bo to to już w ogóle skandal :/
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.07.2008, 19:35
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodze sie z Toba a to dlatego ze mam w pamieci runde wiosenna, ktora byla bardzo przecietna(jesli chodzi o gre ) w porownaniu do jesiennej i w ogole meczylismy sie w kazdym meczu jak cholera.
Mozna usprawiedliwiac to brakiem motywacji itp , jednak z drugiej strony gralismy na totalnym luzie, bez zadnej presji.
Rozumial bym , gdyby powodowalo to wieksza nonszalancje w grze, jednak zamiast tego, w wiekszosci meczy, na boisku panowal kompletny chaos w naszym wykonanianu.
Jak bedzie teraz, tego nie wiem.
Historia uczy, ze to co bylo rok temu, wcale nie musi sie powtorzyc.
Na dzien dzisiejszy uwazam ze sa 3 wyrownane zespoly i walka o mistrza bedzie na bank ciekawsza i bardziej zacieta, niz w zeszlym roku.

Reasumujac - nie uwazam Wisly za faworyta a za 1 z 3 pretendentow.
Jesli juz mialbym cos typowac, to czarnym koniem moze okazac sie tu Lech...ups... Amica
Tylko pamiętaj że Wisła na wiosnę to się nie spinała specjalnie mając taką przewagę...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.07.2008, 20:31
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
Tylko pamiętaj że Wisła na wiosnę to się nie spinała specjalnie mając taką przewagę...
To prawda - nie spinała się mając taką przewage bo miała zachowac siły na PP i PE i tam sie spiąć!
I tak się spieła że jak nie było Brożka w finale PP to z niesmakiem oglądaliśmy tę niemoc jaką graliśmy w ataku! O meczach PE z Legią szkoda pisać!

Taka runda jak jesienna to właśnie ewenement na który nie można sie powoływać. Niestety ale bardziej wiarygodna była rynda wiosenna co do naszych mozliwości na tle rywali.

I zgadzam się z kolegą 1q2 że teraz jest 3 faworytów do MP w miare wyrównanych. (Wisła, Legia, Lech)

I mam prośbe co do niektórych "leczących kompleksy" wobec kolesi z Poznania (nie tylko warszawiaków) - ten sezon nie musi być powtórką poprzedniego i pewnie nie będzie wiec po co te pseudo śmiechy z wywiadu Smudy. Lech zrobił dobre wzmocnienia i dla mnie właśnie dziwne by było gdyby kolo powiedział że nie walczą o mistrzostwo Niby co miał powiedzieć - walczymy o powtórzenie 4 miejsca? Tak to moze Górnik albo Cracovia powiedzieć a nie Lech w obecnej sytuacji.

PS
I pomyśleć że musze bronić pyry na tym forum. Co to się porobiło
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.07.2008 o godz. 20:53.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.07.2008, 20:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Lech zrobił dobre wzmocnienia i dla mnie właśnie dziwne by było gdyby kolo powiedział że nie walczą o mistrzostwo Niby co miał powiedzieć - walczymy o powtórzenie 4 miejsca? Tak to moze Górnik albo Cracovia powiedzieć a nie Lech w obecnej sytuacji.
Oni nie twierdzą, że walczą o mistrzostwo. Oni mówią, że je zdobędą
IMHO to brak szacunku dla rywali, ale co tam - więcej śmiechu pod koniec sezonu będzie.

A co do Twoich obaw - to jest sport, wszystko może się zdarzyć. Ale takich panikarzy na tym forum zawsze mieliśmy w bród, więc nie licz, że na kimś zrobisz wrażenie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.07.2008, 20:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I zgadzam się z kolegą 1q2 że teraz jest 3 faworytów do MP w miare wyrównanych. (Wisła, Legia, Lech)
Na równi stawiasz szanse mistrza Polski i 4 druzyny (20 pkt straty!), tylko dlatego że wzmocnili się drugoligowcami (i murzynkiem, który znając życie zaraz się skłóci z drużyną)?

Śmieszy mnie to trochę, bo przypomina mi się sytuacja z zimy. Tam odszedł Kosowski, i wobec braku transferów, jednogłośnie stwierdzono, że Wisła będzie miała duże problemy z utrzymaniem przewagi...

Kupiono Matusiaka i Łobodzińskiego, i nagle zmiana, wszyscy zadowoleni, że dokonujemy już transferów pod kątem pucharów... A z perspektywy czasu widać, że Matusiak nie miał żadnego wpływu na gre Wisły, Łobo nie wielki, a mimo to powiększyliśmy przewagę nad 2. drużyną...

Chociaż to kompromitujące 0-0 z finału PP... Ech...
Ddf
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.07.2008, 20:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oni nie twierdzą, że walczą o mistrzostwo. Oni mówią, że je zdobędą
IMHO to brak szacunku dla rywali, ale co tam - więcej śmiechu pod koniec sezonu będzie.

A co do Twoich obaw - to jest sport, wszystko może się zdarzyć. Ale takich panikarzy na tym forum zawsze mieliśmy w bród, więc nie licz, że na kimś zrobisz wrażenie.
Mam prośbe - nie spoufalaj się ze mną i nie pisz do mnie PANIKARZ - to że jesteś teraz "czerwony" (mod) nie znaczy że możesz wszystko i mnie obrazać!

Nie jestem panikarzem - ale nie lubie pustej napinki i nie lubie braku rzeczowej dyskusji. Chetnie rozmawiam na temat wzmocnień taktyki naszych rywali i nie pekam przed nimi ale potrafie dostrzec ich mocne strony (słabe też). A to róznica! (Moze dla Ciebie nie dostępna - bez urazy)

PS
Ja tu jestem zeby wymieniać poglądy z innymi a nie żeby robić wrażenie! Ty jak chcesz to sobie rób wrażenie - ja chętnie dyskutuje z innymi bo przez to poszerzam swoją futbolową wiedze i nie tylko (poznaje zdanie innych itd). Lansowac to się mogą panienki w klubach a nie ja

Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Chociaż to kompromitujące 0-0 z finału PP... Ech...
Własnie to jest dla mnie wyznacznik naszej mocy a nie runda jesienna. I ja wierze że MY bedziemy mistrzem - ale powiedz - tak ciężko obiektywnie rozmawiać o innych czołowych zespołach naszej ekstraklasy? (Legia, Lech)
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.07.2008 o godz. 21:10.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów