The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2008, 17:23
Jak znam Orua, to piatki ma trzezwe, wiec pisze calkowicie na serio.
Zreszta podzielam Jego zdanie. Co jak co ale nie jestesmy ukochana nacja zydów, a i sama sytuacja w tym syfie bliskowschodnim nie przypomina deptaka z Ciechocinka.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.07.2008, 17:35
ja też nei rozumiem tego milczenia. Szewach Weiss by nas od antysemitów wyzwał? Czy jakaś inna plaga by nas dotknęła?

Ale tak to juz chyba jest, ze pojęcie 'honoru' w tym kraju jest dziwnie wpaczone :/
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.07.2008, 17:36
No ale zdajesz sobie chyba sprawe ze na przeniesienie meczu szans zadnych nie ma, chyba ze w te 3 tygodnie zdarzy sie cos 'grubego' a na to sie nie zanosi

Wojny z Iranem nie bedzie, zabawa koparka wielkim wyczynem tez nie jest a Jerozolima jest jendym z najlepiej strzezonych miast na swiecie.
Inna sprawa ze jak juz ich pod Europe podciagneli to wypadaloby zeby grali w Europie a nie w Azji
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.07.2008, 21:03
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ty to na powaznie piszesz?
A czemu nie na powaznie? Czy to bylby jakis niezwykly precedens z przenoszeniem meczu z zagrozonego terenu? Zreszta czemu by nie wykorzystac tej sytuacji i zwyczajnie odebrac Beitarowi atut wlasnego boiska?
A wyjasnienie "nie ma sensu skladac takiego wniosku bo nie przejdzie" mnie nie przekonuje, zeby nie powiedziec ze wrecz irytuje.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.07.2008, 21:17
orzeu napisał(a):Wyświetl post
A czemu nie na powaznie? Czy to bylby jakis niezwykly precedens z przenoszeniem meczu z zagrozonego terenu? Zreszta czemu by nie wykorzystac tej sytuacji i zwyczajnie odebrac Beitarowi atut wlasnego boiska?
A wyjasnienie "nie ma sensu skladac takiego wniosku bo nie przejdzie" mnie nie przekonuje, zeby nie powiedziec ze wrecz irytuje.
Popieram, szczególnie że powszechnie wiadomo że nie gramy z izraelskim Groclinem, gdzie na trybunach zasiądzie 2 - 3 tysiące ludzi nie dopingujących swojego zespołu, tylko wybieramy się na stadion, gdzie na swój klub czekać będzie 20 000 fanatycznych kibiców i na pewno jest to jakiś atut po ich stronie w pierwszym meczu...

Zawsze można by sobie trochę ułatwić zadanie i wybić im ten jeden atut z ręki...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.07.2008, 21:20
Wy piszecie to takim tonem, ze mozna przypuszczac, ze wystarczy wyslac pismo i bedzie po sprawie a lamusy z Wisly z lenistwa czy z dziwnego poczucia honoru ,tego nie robia.

Podajcie mi przyklady z ostatniego roku meczow reprezentacji Izraela badz klubow, przeniesionych do innego kraju, z powodu napietej sytuacji(ktora jest tam od powstania panstwa).

ps zeby bylo jasne to oczywiscie tez bym chcial by mecz byl na neutralnym stadionie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.07.2008 o godz. 21:28.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
walker99
Member

Od: 12.2007

Stary 12.07.2008, 07:09
Eh jak się wspomina te czasy z Lazio,Schalke,Parma,Inter,Real,Barcelona,Panathina ikos aż się łezka w oku kręci.... heh a Dino Baggio nas zapamieta do konca zycia
Ostatnio edytowane przez walker99 : 12.07.2008 o godz. 07:16.
Odpowiedz cytując
Sqall
Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2008, 10:29
Niektórym się w głowach dość mocno popi***ło. Chcecie odbierać kibicom i drużynie możliwości występu na własnym stadionie, po to aby zwiększyć własne szanse? Zachęcam do myślenia... to nie boli.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.07.2008, 10:58
Sqall napisał(a):Wyświetl post
Niektórym się w głowach dość mocno popi***ło. Chcecie odbierać kibicom i drużynie możliwości występu na własnym stadionie, po to aby zwiększyć własne szanse? Zachęcam do myślenia... to nie boli.

To zdecyduj sie komu kibicujesz, fer play dopewnego stopnia. Jesli takie posunieci mialo by zwiekszyci nasze szanse na awans, jestem jak najbardziej na TAK. Tylko inna sprawa jest to ze taki czyn jest malo prawdopodobny.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.07.2008, 11:37
Jezeli Uefa stwierdza, ze wszelkie srodki bezpieczeństwa sa zapewnione to nie ma sensu składac takie wniosku. Lepiej skupic sie na przygotowaniu do meczu, a nie gadanie co tu jeszcze mozna zrobic, aby bylo nam jak nalżej
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.07.2008, 15:48
pytanie, czy rewanż gramy 5 czy 6 sieprnia bo na uefie nie moge znalezc...
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 12.07.2008, 16:34
Beitar już raz grał w PUEFA poza Izraelem, w 2006, zamiast u siebie grali w Sofii, właściciel dofinansował kibicom przelot. Poniżej o tym, jak to Dynamo argumentowało, nic tylko skopiować i wysyłać . Okoliczności były jednak trochę inne.
Cytat:
Dinamo Bucharest will ask UEFA to move the match against Beitar Jerusalem to a neutral venue because of the conflict in the Middle East, club officials said.

» "Unfortunately, that's an area of open conflict, and this could create additional anxiety to Romanian players and fans who want to see the match, aside from the emotions of the match," Dinamo chairman Nicolae Badea said.

» "This is not about fear, but about the additional stress that could affect the teams' balance," he added. "I don't think it's normal to play a soccer match under the tension of a conflict."
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 12.07.2008, 17:12
trochę inne.
ale jakby tak uefie pokazać nasze forum i posty typu "we'll kill you", to może by się udało.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.07.2008 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.07.2008, 17:12
Co wy pierdzielicie? Chcecie sobie awans ułatwiać przy zielonym stoliku? Ciągle gadacie że ten koleś jest bez honoru, tamten bez ambicji a sami w tym momencie to jacy jesteście? Trzeba wyjść na boisko, gryźć trawę przez 90 minut i wygrać, sami tak często to powtarzacie a jednak jak można zagrać nieczysto to 'wychodzi szydło z worka'. Po kim jak po kim, ale po kibicach się takiego czegoś nie spodziewałem...
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2008, 17:20
kch19eg napisał(a):Wyświetl post
Co wy pierdzielicie? Chcecie sobie awans ułatwiać przy zielonym stoliku? Ciągle gadacie że ten koleś jest bez honoru, tamten bez ambicji a sami w tym momencie to jacy jesteście? Trzeba wyjść na boisko, gryźć trawę przez 90 minut i wygrać, sami tak często to powtarzacie a jednak jak można zagrać nieczysto to 'wychodzi szydło z worka'. Po kim jak po kim, ale po kibicach się takiego czegoś nie spodziewałem...
Nie dziw sie, że lepiej było by grać w europejskich pucharach w Europie, niż w Azji. Ogółem, strasznie to durne, że drużyna z Izraela gra w Europie, a europejskie kluby muszą grac w inne, nienormalnej dla Europejczyków strefie gdzie co dzień wysadza sie jakiś samobójca na ulicy.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 12.07.2008, 17:29
kch19eg napisał(a):Wyświetl post
Nie musisz od razu na nas krzyczeć. Gdziekolwiek by się mecz nie odbył, tak samo trzeba walczyć o awans. Czy pusty stadion w Sofii byłby naszym sprzymierzeńcem ze sportowego punktu widzenia? Nawet własne boisko nie daje gwarancji sukcesu, można na nim wygrać, przegrać lub zremisować, jak wszędzie. Tylko nie wszędzie jedzie się myśląc, czy akurat pod Twoim autem nie rozerwie się samobójcza bomba. Może to stereotypy, ale silnie umotywowane.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.07.2008, 17:52
Wywalczyć awans trzeba na boisku.. ale jednak własnym stadion jest sporym atutem który chcemy im odebrać.. (no chyba ze my zagramy zamiast na R22 to np w Wiedniu - wtedy będzie fair..) Gdyby to np Legia czy Cracovia probowała przenieść mecz z Beitarem na tej zasadzie, to pewnie na forum pojawiłoby sie mnóstwo głosów o kombinacjach działaczy tych drużyn..

Teksty ze zawodnicy zagrali słabo bo sie bali są dla mnie idealnym usprawiedliwieniem po ewentualnej porażce i nic więcej.Ja chce awansu wywalczonego tylko na boisku, bez pomocy działań zakulisowych, wiec mam nadzieje ze zagramy w Jerozolimie.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 12.07.2008, 18:05
Greebo napisał(a):Wyświetl post
Gdyby to np Legia czy Cracovia probowała przenieść mecz z Beitarem na tej zasadzie, to pewnie na forum pojawiłoby sie mnóstwo głosów o kombinacjach działaczy tych drużyn.. .
Bez przesady, są tu jeszcze w miarę obiektywni kibice
Odpowiedz cytując
nce
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2008, 18:35
Cracovia czułaby się jak w domu, więc po co miałaby przenosić ?
Odpowiedz cytując
Sqall
Member

Od: 02.2004

Stary 12.07.2008, 23:48
Żenujące wypowiedzi niektórych, aż dziw. Widzę że sporo osób wciąż wyznaje regułę, że cel uświęca środki. Pewnie najbardziej cieszylibyście się gdyby Beitar został zdyskwalifikowany, bo po co w ogóle ponosić ryzyko rozgrywania dwumeczu? Przecież lepiej od razu znaleźć się w 3 rundzie, a najlepiej żeby i tam coś się porobiło tak, aby zeszwindlować większą szansę dla Wisły.

Przypominam, że Piłka nożna to jeszcze sport, jakby nie było.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 13.07.2008, 00:34
Żenujące wypowiedzi niektórych, aż dziw. Widzę że sporo osób wciąż wyznaje regułę, że cel uświęca środki. Pewnie najbardziej cieszylibyście się gdyby Beitar został zdyskwalifikowany, bo po co w ogóle ponosić ryzyko rozgrywania dwumeczu? Przecież lepiej od razu znaleźć się w 3 rundzie, a najlepiej żeby i tam coś się porobiło tak, aby zeszwindlować większą szansę dla Wisły.

Ale to są europejskie puchary dla europejskich klubów! Najlepiej by było gdyby Platini wyrzucił Izrael z UEFA. Izraelowi już bliżej do Afryki niż Europy. Tak samo wg obecnych standardów powinien grać Liban i Jordania w strefie UEFA. Wisła zdecydowanie powinna się starać o zmianę miejsca rozgrywania meczu. Sytuacja jest podobna do tej w Ekwadorze gdzie to postawili stadion na wysokości 3500 m. i się "cwaniaczą". To jest piłka nożna, a nie turystyka czy wspinaczka, czy jaka tam inna szkoła przetrwania.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 13.07.2008, 00:52
tu nie o to chodzi. gdy graliśmy z grekami/austriakami nikt nie domagał się zmiany gospodarzy...

po prostu jesteśmy wkurzeni, ze przez politykę, izrael gra w europie a powinien w azji...
Ddf
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 13.07.2008, 01:01
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
To jest piłka nożna, a nie turystyka czy wspinaczka, czy jaka tam inna szkoła przetrwania.
A co to - nasi piłkarze przed meczem w ramach rozgrzewki mają za zadanie przebijać się z lotniska na stadion ? Na piechotę i w klubowych koszulkach, żeby im adrenalina bardziej podskoczyła
Bez przesady - mecz jak mecz. Lecą, lądują, mają trening, spanie i następnego dnia póltorej godziny biegania i na lotnisko - to chyba żaden survival tylko ich normalny tryb pracy. Może jednemu Lobo mogą przeszkadzać głośni kibice
Wstydźcie się ci co mają pomysły żeby się łapać takich chwytów ;/ to może lepiej wyślijmy brygadę specjalną co to się wysadzi na stadionie, wyślijmy listy do UEFA a dla pewności jeszcze przekupmy sędziego ;/

A to jest prosta gra - wyjść na boisko i strzelić o jeden więcej niż przeciwnik.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2008, 02:03
Ja w ogole jestem ciekaw, co pokaza na trybunach chlopcy z Beitaru.
Jak ogolnie jestem pro zydowski - w sensie , ze jest tam duza grupa ktore robi zajebiste rzeczy i ma w dupie oficjalna propagande( chocby wspolne imprezy z palestynczykami) ,to niespodziewalem sie az takiego najazdu internetowych pokemonow ,ktorzy chca nas wszystkich wytluc
Tak mi sie wydaje , ze jedynie czego nasi moga sie tam bac, to przejebanej duchoty ,gdzie kazda prowizorka, jesli chodzi o kondycje, wyjdzie bardzo szybko.
Dlatego ,panie Skorza, przygotuj naszych dobrze pod tym wzgledem, a powinno byc dobrze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.07.2008 o godz. 02:06.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tomazo
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 13.07.2008, 02:09
Jest jeszcze jeden aspekt na ktory malo kto spoglada podejzewam ze grupa naszych kibicow na wyjezdzie bedzie mocno okrojona jak nie wykluczona interesowal sie ktos ile kosztuja tam bilety samolotowe jak nie to wam wyjasnie rejsowy lotu kosztuje 2500 zl TO JEST CHORE to nie jest europa ja wiem ze czarter bedzie tanszy ale ile 300 500 zl kto poleci poza tym sam nie bylem jeszcze w tym kraju ale wiem jakie panuja porzadki na granicach 6 godz na lotnisku przed odlotem i totalna inwigilacja a i tak jak wielkonosy bedzaie mial muchy w nosie to nikogo nie wpusci bo ma taki kaprys a i jeszcze jedno jesli ktos byl na wycieczce w ktorymkolwiek z krajow Arabskich i ma to w paszporcie(wiza, pieczatka ....) nie ma sie co wybierac z urzedu nie wpuszcza takie juz sa matoly
Odbij w lewo dziki kolarzu
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2008, 02:25
Dlatego podstawa jest = 0 najebki przed wylotem i w trakcie.Niestety choc wiz nie ma, Polak jest pierwszym do odstrzalu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.07.2008, 02:28
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja w ogole jestem ciekaw, co pokaza na trybunach chlopcy z Beitaru.
Jak ogolnie jestem pro zydowski - w sensie , ze jest tam duza grupa ktore robi zajebiste rzeczy i ma w dupie oficjalna propagande( chocby wspolne imprezy z palestynczykami) ,to niespodziewalem sie az takiego najazdu internetowych pokemonow ,ktorzy chca nas wszystkich wytluc
.
W filmikach o Wiśle jest sporo odniesień do "żydów" ,a młodym Polska nie zawsze kojarzy się jednoznacznie przez Niemieckie obozy na naszym terenie i ich historie .Znaczy w gruncie rzeczy słabo znają historię .
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 13.07.2008, 04:42
Panowie, tak poważnie do tego podchodzicie, jakby ktoś z tu obecnych naprawdę zamierzał zmienić miejsce wyjazdowego meczu Stanowisko klubu jest od dawna znane, i zaakceptowane.

Dynamo nie pojechało do Izraela, bo wówczas w tym rejonie miała miejsce regularna wojna, więc, jak napisałam wyżej, okoliczności były inne, w pełni uzasadniające przeniesienie meczu w neutralne i bezpieczne miejsce. Dyskusja tutaj to czyste teoretyzowanie.

Jednak - nigdy wcześniej nawet teoretyzowania na temat zmiany miejsca nie było, a Wisła grała przecież na wielu niewygodnych obszarach (by wspomnieć nasz udział w gorących mistrzostwach Gruzji czy mecze w upalnej Grecji). Więc nie chodzi tu ani o odległość, ani o cenę, ani o klimat, ani o fanatycznych kibiców, bo to wszystko już - bez żadnych dywagacji i zastrzeżeń! - wiele razy przerabialiśmy. Izrael jest po prostu wyjątkowym miejscem, zupełnie innym niż pozostałe kraje zrzeszone w UEFA, stąd te rozważania.

PS. Pojedziemy, zagramy, zwyciężymy
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 13.07.2008, 07:47
dorotja -> teraz tam też nie ma sielanki. Mimo wszystko Tibilisi wydaje się bardziej spokojniejszym miejscem, niż Jerozolima czy Tel Awiw. Inna jednak sprawa, że nie byłem, ani w jednym, ani drugim mieście.

W rywalizacji z Beitarem gdzie szansę na awans są dokładnie 50/50 powinniśmy czynić starania, by zrobić wszystko aby zyskać przewagę. Przy tak zbliżonych klasach sportowych zespołów każdy szczegół może mieć znaczenie decydujące na wagę awansu.
Niewątpliwie odebranie atutu własnej publiczności Beitarowi postawiłoby nas w lepszej sytuacji. Dlatego w tym wypadku podzielam zdanie orzeua.

Ciekawi mnie fakt czy w klubie w ogóle ktokolwiek zadał sobie trud, by zastanowić się nad takim rozwiązaniem, jak przeniesienie meczu na teren neutralny. Lazio mając cholernie niewygodną perspektywę rewanżu w Krakowie nie przebierało w środkach. Szkoda, że nie uczymy się od lepszych...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 13.07.2008, 08:19
Vinci napisał(a):Wyświetl post
dorotja -> teraz tam też nie ma sielanki. Mimo wszystko Tibilisi wydaje się bardziej spokojniejszym miejscem, niż Jerozolima czy Tel Awiw.
Właśnie o tym mówię. Dlatego nikt nigdy wcześniej na Forum nawet nie rozważał opcji przeniesienia meczu wyjazdowego w inne miejsce.

Pewnie że nie ma sielanki, ale nie ma też regularnej wojny, jak wtedy, gdy mecz przekładało Dynamo. Gdy zaś swój mecz przekładał Liverpool, Izrael miał totalnego bana na granie u siebie (pisałam o tym zaraz po losowaniu > tu). Buldożer sprzed tygodnia to trochę za mało, choć wyglądało to bardzo dramatycznie. A na wojnę z Iranem się na razie nie zanosi (i dobrze).

Zgadzam się natomiast z opinią, że inni żadnych obiekcji wobec nas by nie mieli. Trudno. Inni to inni. My nie możemy przecież życzyć im rychłej wojny.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów