|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak znam Orua, to piatki ma trzezwe, wiec pisze calkowicie na serio.
Zreszta podzielam Jego zdanie. Co jak co ale nie jestesmy ukochana nacja zydów, a i sama sytuacja w tym syfie bliskowschodnim nie przypomina deptaka z Ciechocinka. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ja też nei rozumiem tego milczenia. Szewach Weiss by nas od antysemitów wyzwał? Czy jakaś inna plaga by nas dotknęła?
Ale tak to juz chyba jest, ze pojęcie 'honoru' w tym kraju jest dziwnie wpaczone :/ ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No ale zdajesz sobie chyba sprawe ze na przeniesienie meczu szans zadnych nie ma, chyba ze w te 3 tygodnie zdarzy sie cos 'grubego' a na to sie nie zanosi
Wojny z Iranem nie bedzie, zabawa koparka wielkim wyczynem tez nie jest a Jerozolima jest jendym z najlepiej strzezonych miast na swiecie. Inna sprawa ze jak juz ich pod Europe podciagneli to wypadaloby zeby grali w Europie a nie w Azji ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czemu nie na powaznie? Czy to bylby jakis niezwykly precedens z przenoszeniem meczu z zagrozonego terenu? Zreszta czemu by nie wykorzystac tej sytuacji i zwyczajnie odebrac Beitarowi atut wlasnego boiska?
A wyjasnienie "nie ma sensu skladac takiego wniosku bo nie przejdzie" mnie nie przekonuje, zeby nie powiedziec ze wrecz irytuje. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Zawsze można by sobie trochę ułatwić zadanie i wybić im ten jeden atut z ręki... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wy piszecie to takim tonem, ze mozna przypuszczac, ze wystarczy wyslac pismo i bedzie po sprawie a lamusy z Wisly z lenistwa czy z dziwnego poczucia honoru ,tego nie robia.
Podajcie mi przyklady z ostatniego roku meczow reprezentacji Izraela badz klubow, przeniesionych do innego kraju, z powodu napietej sytuacji(ktora jest tam od powstania panstwa). ps zeby bylo jasne to oczywiscie tez bym chcial by mecz byl na neutralnym stadionie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.07.2008 o godz. 21:28.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Eh jak się wspomina te czasy z Lazio,Schalke,Parma,Inter,Real,Barcelona,Panathina ikos aż się łezka w oku kręci.... heh a Dino Baggio nas zapamieta do konca zycia
![]()
Ostatnio edytowane przez walker99 : 12.07.2008 o godz. 07:16.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niektórym się w głowach dość mocno popi***ło. Chcecie odbierać kibicom i drużynie możliwości występu na własnym stadionie, po to aby zwiększyć własne szanse? Zachęcam do myślenia... to nie boli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
To zdecyduj sie komu kibicujesz, fer play dopewnego stopnia. Jesli takie posunieci mialo by zwiekszyci nasze szanse na awans, jestem jak najbardziej na TAK. Tylko inna sprawa jest to ze taki czyn jest malo prawdopodobny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jezeli Uefa stwierdza, ze wszelkie srodki bezpieczeństwa sa zapewnione to nie ma sensu składac takie wniosku. Lepiej skupic sie na przygotowaniu do meczu, a nie gadanie co tu jeszcze mozna zrobic, aby bylo nam jak nalżej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
pytanie, czy rewanż gramy 5 czy 6 sieprnia bo na uefie nie moge znalezc...
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Beitar już raz grał w PUEFA poza Izraelem, w 2006, zamiast u siebie grali w Sofii, właściciel dofinansował kibicom przelot. Poniżej o tym, jak to Dynamo argumentowało, nic tylko skopiować i wysyłać
Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
trochę inne.
ale jakby tak uefie pokazać nasze forum i posty typu "we'll kill you", to może by się udało.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.07.2008 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co wy pierdzielicie? Chcecie sobie awans ułatwiać przy zielonym stoliku? Ciągle gadacie że ten koleś jest bez honoru, tamten bez ambicji a sami w tym momencie to jacy jesteście? Trzeba wyjść na boisko, gryźć trawę przez 90 minut i wygrać, sami tak często to powtarzacie a jednak jak można zagrać nieczysto to 'wychodzi szydło z worka'. Po kim jak po kim, ale po kibicach się takiego czegoś nie spodziewałem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
ranny ptaszek
Offline |
|
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wywalczyć awans trzeba na boisku.. ale jednak własnym stadion jest sporym atutem który chcemy im odebrać.. (no chyba ze my zagramy zamiast na R22 to np w Wiedniu - wtedy będzie fair..) Gdyby to np Legia czy Cracovia probowała przenieść mecz z Beitarem na tej zasadzie, to pewnie na forum pojawiłoby sie mnóstwo głosów o kombinacjach działaczy tych drużyn..
Teksty ze zawodnicy zagrali słabo bo sie bali są dla mnie idealnym usprawiedliwieniem po ewentualnej porażce i nic więcej.Ja chce awansu wywalczonego tylko na boisku, bez pomocy działań zakulisowych, wiec mam nadzieje ze zagramy w Jerozolimie. ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cracovia czułaby się jak w domu, więc po co miałaby przenosić
? |
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Żenujące wypowiedzi niektórych, aż dziw. Widzę że sporo osób wciąż wyznaje regułę, że cel uświęca środki. Pewnie najbardziej cieszylibyście się gdyby Beitar został zdyskwalifikowany, bo po co w ogóle ponosić ryzyko rozgrywania dwumeczu? Przecież lepiej od razu znaleźć się w 3 rundzie, a najlepiej żeby i tam coś się porobiło tak, aby zeszwindlować większą szansę dla Wisły.
Przypominam, że Piłka nożna to jeszcze sport, jakby nie było. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
tu nie o to chodzi. gdy graliśmy z grekami/austriakami nikt nie domagał się zmiany gospodarzy...
po prostu jesteśmy wkurzeni, ze przez politykę, izrael gra w europie a powinien w azji... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bez przesady - mecz jak mecz. Lecą, lądują, mają trening, spanie i następnego dnia póltorej godziny biegania i na lotnisko - to chyba żaden survival tylko ich normalny tryb pracy. Może jednemu Lobo mogą przeszkadzać głośni kibice ![]() Wstydźcie się ci co mają pomysły żeby się łapać takich chwytów ;/ to może lepiej wyślijmy brygadę specjalną co to się wysadzi na stadionie, wyślijmy listy do UEFA a dla pewności jeszcze przekupmy sędziego ;/ A to jest prosta gra - wyjść na boisko i strzelić o jeden więcej niż przeciwnik. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja w ogole jestem ciekaw, co pokaza na trybunach chlopcy z Beitaru.
Jak ogolnie jestem pro zydowski - w sensie , ze jest tam duza grupa ktore robi zajebiste rzeczy i ma w dupie oficjalna propagande( chocby wspolne imprezy z palestynczykami) ,to niespodziewalem sie az takiego najazdu internetowych pokemonow ,ktorzy chca nas wszystkich wytluc ![]() Tak mi sie wydaje , ze jedynie czego nasi moga sie tam bac, to przejebanej duchoty ,gdzie kazda prowizorka, jesli chodzi o kondycje, wyjdzie bardzo szybko. Dlatego ,panie Skorza, przygotuj naszych dobrze pod tym wzgledem, a powinno byc dobrze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 13.07.2008 o godz. 02:06.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jest jeszcze jeden aspekt na ktory malo kto spoglada podejzewam ze grupa naszych kibicow na wyjezdzie bedzie mocno okrojona jak nie wykluczona interesowal sie ktos ile kosztuja tam bilety samolotowe
![]()
Odbij w lewo dziki kolarzu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego podstawa jest = 0 najebki przed wylotem i w trakcie.Niestety choc wiz nie ma, Polak jest pierwszym do odstrzalu
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
ranny ptaszek
Offline |
|
|
Panowie, tak poważnie do tego podchodzicie, jakby ktoś z tu obecnych naprawdę zamierzał zmienić miejsce wyjazdowego meczu
Dynamo nie pojechało do Izraela, bo wówczas w tym rejonie miała miejsce regularna wojna, więc, jak napisałam wyżej, okoliczności były inne, w pełni uzasadniające przeniesienie meczu w neutralne i bezpieczne miejsce. Dyskusja tutaj to czyste teoretyzowanie. Jednak - nigdy wcześniej nawet teoretyzowania na temat zmiany miejsca nie było, a Wisła grała przecież na wielu niewygodnych obszarach (by wspomnieć nasz udział w gorących mistrzostwach Gruzji PS. Pojedziemy, zagramy, zwyciężymy ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
dorotja -> teraz tam też nie ma sielanki. Mimo wszystko Tibilisi wydaje się bardziej spokojniejszym miejscem, niż Jerozolima czy Tel Awiw. Inna jednak sprawa, że nie byłem, ani w jednym, ani drugim mieście.
W rywalizacji z Beitarem gdzie szansę na awans są dokładnie 50/50 powinniśmy czynić starania, by zrobić wszystko aby zyskać przewagę. Przy tak zbliżonych klasach sportowych zespołów każdy szczegół może mieć znaczenie decydujące na wagę awansu. Niewątpliwie odebranie atutu własnej publiczności Beitarowi postawiłoby nas w lepszej sytuacji. Dlatego w tym wypadku podzielam zdanie orzeua. Ciekawi mnie fakt czy w klubie w ogóle ktokolwiek zadał sobie trud, by zastanowić się nad takim rozwiązaniem, jak przeniesienie meczu na teren neutralny. Lazio mając cholernie niewygodną perspektywę rewanżu w Krakowie nie przebierało w środkach. Szkoda, że nie uczymy się od lepszych... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
ranny ptaszek
Offline |
|
Pewnie że nie ma sielanki, ale nie ma też regularnej wojny, jak wtedy, gdy mecz przekładało Dynamo. Gdy zaś swój mecz przekładał Liverpool, Izrael miał totalnego bana na granie u siebie (pisałam o tym zaraz po losowaniu > tu). Buldożer sprzed tygodnia to trochę za mało, choć wyglądało to bardzo dramatycznie. A na wojnę z Iranem się na razie nie zanosi (i dobrze). Zgadzam się natomiast z opinią, że inni żadnych obiekcji wobec nas by nie mieli. Trudno. Inni to inni. My nie możemy przecież życzyć im rychłej wojny. ![]() ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|