|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kupie wam chłopaki łopaty, a wy sobie dół wkopcie i wskoczcie tam i się zakpcie
bo biadolicie jak stare baby![]()
jeremi
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ante Puljicia i Zelimira Terkesa - wg. wyborczej ich obserwował. Też mi się wydaje że nic specjalnego. Ciekawi ci pomocnicy Zadara bo dość bramkostrzelni, ale ich akurat podobno nie obserwował..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mamy nowego Gimeneza
Perrone który niby miał się pojawić w środę lub czwartek w Austrii o ile on w ogóle wiedział że miał się pojawić tam gdzie miał się pojawić ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
żeby nie było off topa http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18468 ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
MODERATORSKA DYWIZJA PANCERNA SS RADZI: Oddychamy i wzdychamy pelnymi zdaniami! Powód: 1...2....3..... proba uprawnien
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 11.07.2008 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No no 7 kotów modem
Nareszcie Wiśle udało się kogoś pozyskać ![]() Mam nadzieję, że przetrwasz próbę czasu i nie zrezygnujesz tak szybko. P.S Po cichu licze że w zapanuje tu wkoncu porządek ________________________________________ 1 Rozmywanie 2 Nie na temat 3 Wpis ogolnie bez sensu : ))))))))))))) Powód: BAN
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 11.07.2008 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A ja jestem ciekawy gdzie jest Argentyńczyk Perrone, który miał w środę lub czwartek pojawić się w Bad Waltersdorf na zgrupowaniu Wisły. Od momentu ukazania się newsa na naszej stronie jakoś jest cisza w tej sprawie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jednak chciałbym tego Perrone. Myśle, że jest o 3 klasy lepszy od testowanego Lalina. Przecież Argentyńczyk strzelił 8 bramek w Grecji, a Honduranin raptem jedną bądź dwie w Real Espana, co o czymś świadczy.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Normalnie najfajniejsze że jest zwyczajna łapanka
Nie mamy nikogo upatrzonego. Bo jak to inaczej nazwac jeżeli naszym głównym celem transferowym jest Nei.Nie mogliśmy się nim interesować wcześniej bo przecież jeszcze 1 miesiąc temu był dla nas nieuchwytny(CSKA by go nie sprzedało za taką kasę o której się teraz mówi). Więc się pytam ilu piłkarzy upatrzył Bednarz? Nie wystawia mu to najlepszej opinii. Jeszcze dopóki prowadził agencję znał rynek czeski, a teraz mam wrażenie że się nie tylko nie posuwa ze znajomością rynku do przodu, ale wręcz cofa... Zabawa w Hernaniego, Jodłowca skończy się tak samo jak z Iwańskim. Legia zapłaciła 600tys bo wg nich tyle ten piłkarz był wart. I zdziwionko. Szczerze wątpię w super okazje. Jednak musimy zapłacić w miarę godną cenę bo nikogo nie kupimy.
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 11.07.2008 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Lalinem stalo sie to co wiedzial kazdy przed jego 1 treningiem w Wisle. Zaskakuje mnie Bednarz swoja naiwnoscia...
A tu ciekawe zestawienie jak wygladaja transfery u klubow zblizonych poziomem do Wisly, ktore rowniez walcza o LM. Niestety jestesmy na szarym koncu. http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...Mistrzow_.html Np Aalborg sprowadzil i dal najwyzszy kontrakt w druzynie - 125 tys Euro Johanssona, ktory dwa ostatnie lata gral w Wigan. Wniosek jest jeden i chyba dla wszystkich od lat znany. Glownym problemem Wisly jest cala struktura organizacyjna klubu. Zawodnikow takich jak ten Szwed jest masa w Europie, ktorzy za 200-250 tys Euro sprobowaliby swoich sil w pucharach europejskich. Moze aby sie wypromowac do lepszego klubu, moze do kadry.. Ale z pewnoscia podjeliby takie wyzwanie. U nas kuleje cala siec informacji, skauting, dzieki ktoremu moznaby takich graczy wylawiac i sprowadzac.
Ostatnio edytowane przez nesta : 11.07.2008 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sytuacja jest bardzo podobna do tych co juz przerabialismy...
Najpier testowanie zawodnikow niewiadomo skad a dopiero nagle pozniej sie zaczynaja transfery gotowkowe... Dziwna to jest sprawa ale moze ktos liczy ze cos sie moze uda zlowic na bardzo ptrzetrezbionym rynku swiatowym.. Mnie jedna rzcze caly czas zastanawia na mecz z Beitarem nie bedzie wzmocnien (raczej),sklad nie bedzie uzupelniony itd itp.. A ja k juz jest mowa o lidze to nagle sie mowi o tym ze okienko jest do 31 sierpnia... A szczerze to ja wole zwyciestwo z Beitarem i walke w pucharach n iz zwyciestwo w tej jakze slabiutkiej,skorumpowane do cna polskiej lidze... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wlasnie brakuje mi troche transferow i zainteresowania pilkarzami z tego okreslonego poziomu. Bo my albo sprowadzamy amatorow z Hondurasu, albo mierzymy w pilkarzy typu Nei czy Kallon, o ktorych wiadomo, ze sa rozchwytywani przez pol Europy - w przypadku pierszewgo, bo w kraju gdzie gra jest gwiazda czyli automatycznie skupi na sobie uwage menadzerow i bogatych klubow, a drugi ze wzgledu na przeszlosc.
Brakuje mi zainteresowania mocno przecietnymi pilkarzami, ktorzy graja lub grali w jednej z silnych lig europejskich, ktorzy z jakis powodow nie mieszcza sie juz w swoich druzynach i chcieliby sprobowac sil w nowym otoczeniu. Czy to z dolow 1 lig czy druzyn z zaplecza. Nie wierze aby wsrod setek grajacych tam pilkarzy nie znalazlo sie kilku chcacych zawalczyc o LM, miec pewne miejsce w skladzie, zyc w pieknym miescie i dostawac pewne, regularnie 250 tys Euro. Ale jak mowie, do tego trzeba miec cala armie skautow i pracowac nad tym juz od lutego, a nie 2,5 tyg przed pierwszym meczem... Bo teraz niezaleznie czy przyjdzie ten Nei czy nie to mielismy pelna amatorke ze wzmocnieniami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
czyli rozumiem że jak Partizan przez 2 lata sprzedał za 23 mln euro piłkarzy a kupił za 3 to sie wzmocnił?
jak Guimares sprzedała za 3 mln euro a kupiła za 0,5 mln euro to też szykuje sie na LM. jak Aalborg sprzedał najlepszego piłkarza Price to ma byc dla nas wzorem aby opchnąć Brożka? Artmedia sie wzmacnia a Ruch i Polonia Bytom wykupują im podstawowych piłkarzy ![]() co do kontraktów patrzcie gość z Wigan zgodził sie grać za 125 tys euro a Kosowski? i zobaczcie dziennikarz chciał udowodnić że inni sa lepsi a wychodzi na to że inni olewają LM i sprzedają piłkarzy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,17868...wiadomosc.html
Czytaliście ten artykuł? Dla mnie to śmiech na sali, w końcu w inne sprawy część tych pieniędzy już została zainwestowana. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No zobaczymy, ale za bardzo dobrą grę głową, niezłą szybkość chyba warto zapłacić mu tyle. To są cechy których potrzebujemy.
W kwiecie wieku i z doświadczeniem. Jak był mecz z CSKA to się zastanawiałem że grają 1 napastnikiem i to brazylijczykiem, a przecież Bułgaria słynie z dobrych napastników. No wtedy chciałem żebyśmy mieli Nei u siebie, może się spełni ![]()
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 11.07.2008 o godz. 20:48.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pamietajcie o jednym: Nei nie jest mlody (28 lat) i pewnie nie zarobimy na nim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A ile lat mial Zuraw jak wyciagnelismy za niego 3 banki
?Jak dla mnie Nei to nadal s/f -taki pierd puszczony by troche atmosfere prasowa rozladowac , bo jada po nas rowno ![]() Choc nie ukrywam ze bylbym bardzo mile zaskoczony gdyby sie pojawil u nas. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no wszystko fajnie i pieknie ale ciekawe czy my go chcemy czy prasa
ale bądzmy dobrej myśli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czy możecie mi powiedzieć gdzie widzieliście tego piłkarza, że twierdzicie, że byłby takim wielkim wzmocnieniem? Jedna bramka z 40 metrów to trochę mało, żeby nazywać kogoś gwiazdą. Ani ja ani Wy nie widzieliśmy go tak naprawdę w akcji, więc nie będę się do tego odnosił. Natomiast na papierze, no cóż on jak dla mnie na papierze wygląda jak pieniądze wyrzucone w błoto, a nie gwiazda. Zacznijmy od tego, że jest to zawodnik 28-letni, dla którego Wisła byłaby prawdopodobnie najlepszą drużyną w jakiej w życiu grał. To już samo w sobie nie przemawia za tym zawodnikiem. Dodajmy, że prawdopodobieństwo, że jest to nieodkryty talent jest znikome. Facet grał kilka sezonów w Portugalii i nic wielkiego tam nie zrobił. W sezonie przed transferem strzelił w lidze portugalskiej 10 bramek, no ale grał w średniaku. Niestety jego dorobek z CSKA nie jest o wiele lepszy( gdzieś czytałem 14 bramek, na sport.pl podają, że 10), z czego trzy bramki wepchnął jednemu przeciwnikowi. Na dodatek CSKA rządziło w lidze bułgarskiej równie niepodzielnie co Wisła w OE, na koniec CSKA miało 16 punktów przewagi nad drugą drużyną. Tym bardziej dorobek strzelecki tego zawodnika nie wygląda zbyt imponująco. Jakby tego było mało, koleś wcale nie jest olbrzymem 1,87 metra wzrostu to raczej wyższe stany średnie. Do tego dołóżmy cytat ze sport.pl: Cytat:
Nie piszę tego po to żeby stwierdzić, że Nei to na pewno zły zawodnik, który z pewnością Wiśle się nie przyda, tylko żeby uzmysłowić wam fakt, że gwiazdą obwołaliście piłkarzyka bardzo przeciętnego. Czytając Was mam wrażenie, że nie liczy się jakość piłkarza tylko za ile ma przyjść. Jak przychodzi za darmo to cienias, jak do 0,5 miliona euro, to na ławkę, jak 0,5-1 mln to będzie wzmocnienie, jak więcej to orgazm. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nei gwiazdą?
To swietny piłkarz ale nie gwiazda ![]() To piłkarz który strzelił 14 goli (10 inna wersja) w lidze bułgarskiej - czyli pewnie tak samo silnej albo trochę silniejszej niz nasza. Jak ktoś strzela tam tyle bramek to nie jest słaby - myslę że to poziom Rengifo z naszej ligi. Czy to zły zawodnik jako uzupełnienie ataku? Myślę że razem z Brozkiem mogą być naprawdę groźni. Oczywiście ze gdyby był wielką gwiazdą nawet nie byłoby sensu o niego pytać (cena)! Ciekawe czy Lech sprzedałby nam Rengifo? Ja myślę że nie i dlatego szukamy tej klasy piłkarza za granicą. Ale nikt nie nazywa Nei gwiazdą w kategoriach Europy! On bedzie gwiazdą w naszej lidze i myślę że w UEFA Oby do nas przyszedł!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.07.2008 o godz. 21:54.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Natrafilem na kilka bramek Neia, ktorych tu chyba jeszcze nikt nie zamieszczal :
http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=7774&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=7780&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=6359&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?ID=8373&Ln=En http://www.goal4replay.net/VideoWatc...?Ln=En&ID=7420 jakby ktos mial problemy z identyfikacja, to pod spodem w komentarzach podani sa strzelcy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
2006-2007 - Naval 1º de Maio - 28 (10) 2007- CSKA Sofia - 27 (14) Malo Ci ****a? , moze Drogbe kupimy skoro o nim wspominasz....187 to tez malo , moze koszykarza 212 Koles strzela bramy w Portugalii , w druzynie mistrza Bulgarii( gdzie liga jest na znacznie wyzszym poziomie niz nasza) a Tobie sie cos nie podoba Kosztuje 3 razy mniej niz gwiazdor Dudka , byc moze zgodzi sie na zarobki o 10% wyzsze niz nastepny gwiazdor Lobodznski a Ty nazekasz ![]() Paranoja ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|