|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co do Jodłowca to nie jestem przekonany, 500 tyś euro to sporo, ale gdzieś czytałem, że Drzymała chce za niego około miliona, a tyle ten zawodnik raczej nie jest wart.
Zadar to chyba jednak nie gra w drugiej lidze, bo ich napastnik został królem strzelców w poprzednim sezonie. Tam w ogóle na papierze jest kilku interesujących grajków, więc może coś ciekawego z tej wizyty wyniknie. Ciekawe, czy Perrone okaże się kolejną kaczką dziennikarską, bo miał być dzisiaj albo jutro w Bad Waldensdorf, ale myślę, że Skorża chciałby go ewentualnie przetestować w meczu z Koprem, a chyba nie da się obiektywnie sprawdzić umiejętności piłkarza, który przed chwilą wysiadł z samolotu. Swoją drogą na futbol.pl Wilczek powiedział, że Bełchatów postawił cenę zaporowa za Gargułę( tj. 1,5 mln euro) i póki co bliżej do Wisły... Bartczakowi. Czyżby jednak Baszczyński miał odejść, albo zostać się stoperem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
może oglądał jednego z Garncarczyków. Gość mógłby być jakąś alternatywą na prawą pomoc.
Co do Jodłowca, to byłby bardzo dobry zakup ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sprzedaż Baszczyńskiego i kupno Bartczaka wyszłoby nam na dobre.
Zawodnik dobry na polskie warunki, perspektywiczny, da się na nim w perspektywie zarobić. A Baszczu? Coraz starszy, więc wartość spada, gra już nie tak równo jak w poprzednich sezonach, choć poniżej pewnego poziomu nie schodzi ![]() Jodłowiec również byłby dobrym zakupem. Nie zapominajmy, że oprócz Clebera i Głowackiego nie mamy żadnego (!) stopera, który mógłby w razie kontuzji któregoś z w/w odpowiednio zastąpić. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Myślę, że sytuacja wygląda tak Cupaił stwierdził, że
1. Nawet przy wydatku 2 ml euro szanse, na LM wynoszą ok 20 % 2. Przez pierwsze pół roku gramy na stadionie bez jednego sektora a przez drugie zupełnie nie wiadomo gdzie - a więc publiczności będzie mało 3. W przyszłym roku rusza nowa formuła LM z większą szansą na awans To spowodowało, że postarano się by oprócz Dudki nikt z podstawowego składu nie odszedł Szukani są wolni zawodnicy by załatać najpilniejsze problemy (stoper) Nie będzie szumnych transferów Mamy wygrać ligę i awansować do fazy grupowej PUEFA Miejmy nadzieje, transfery będą za rok Może nas to wkurzać, ale może ma to sens Jedyne, za co mam pretensje to te opowiastki, że już czekają piłkarze, których nawet nie trzeba testować tacy są dobrzy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Co do Jodłowca, koles prezentuje niezły poziom, prócz niego jest jeszcze Bartczak, Hernani, Pietrasiak z pilkarzy bedacych w stanie podniesc poziom w obronie Wisły.
Sretenovic wrócił do Benfiki? ![]()
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search= Banjo Boy is godlike >.<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zgadzam się. Garguła to gwiazda jednego sezonu, reszta to były tylko przebłyski. Matusiak był "gwiazdą" tylko przez pól roku więc jeszcze gorzej. Ja to bym widział Napoleoniego nawet w reprezentacji za jakieś dwa lata bo słyszałem, żę ma polskie korzenie i coś tam po polsku potrafi powiedzieć (w przeciwieństwie do pana Perejro).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
najpierw do trzeba wygrac marną bo marną ale ekstraklase, a ręcze Wam że juz nie pojdzie tak łatwo jak ostatnio. Rywale odpuscili na polmetku i wogole sie nie wzmacniali. Teraz sytuacja jest odwrotna (na tą chwile). Do losowania nie bylo jakiegos cisnienia na te transfery. Na LM malo kto liczyl, Uefa bedzie tak czy siak, grupa tych rozgrywek to cel ale bardzo szczytny. A w oczy zagląda nam widmo pucharów w liczbie 2 meczów i nie zakwalifikowanie sie nawet do Uefy. Polityka partyzancko-szarpana trwa nadal. nie ma planu budowania tej druzyny na lata tylko albo kupujemy albo nie, jak humory podpowiedzą. do diabła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jodłowiec to moim skromnym zdaniem zawodnik, który ma potencjał by stać się równie dobrym środkowym obrońcą co Głowacki. Widzialem go w akcji wiele razy i naprawde dużo potrafi jak na swój wiek. Aż się dziwie że Leo nie zabrał go na Euro. No, ale cóż, zobaczymy. Z tego co wiem to jest to jednak piłkarz bardzo kontuzjogenny i boję się, że może być z nim to samo co z Głową. Świetna gra w wieku 23-24 lat, a potem stagnacja przez kontuzje... Aczkolwiek jestem jak najbardziej za zakupem tego grajka, gdyż moim zdaniem prezentuje się na dzień dzisiejszy o klase lepiej niż Kokoszka.
Tylko czy nas stać na Jodłowca...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ja jestem ciekawy co z tym Kallonem, prasa wymyśliła? i nagle ucichła...nawet nie jeżdzą po Wiśle że go rzekomo nie sprowadzili. troche dziwna sytuacja.
Ale nie zmienia faktu że Kallon byłby dobrym posunięciem i jełsi nawet to prawda że Wisła sie nim chociaż zainteresowała to widać że jakieś tam ambicje są. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
mam nieodparte wrażenie,że ten artykuł powstał po uważnej lekturze naszego forum...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszystko ladnie, pieknie.. Bednarz nareszcie gdzies pojechal. Tyle, ze jest jedno wielkie ALE. Na takie obserwacje byl czas od lutego ! Ligi graly mozna bylo ogladac kogo sie chcialo i rozpoczynac rozmowy. Raz, ze wszyscy byli zajeci Euro i mozna bylo zalatwic transfery po cichu, bez interesowania mediow i konkurencji, a dwa, ze kadra bylaby juz gotowa.
A ten pojechal ogladac zawodnika na 3 tygodnie przed pierwszym meczem pucharowym, rece czlowiekowi opadaja, to jest jakas pokrecona kolejnosc dzialan. Teraz to powinni finalizowac dany transfer, a nie ogladac pilkarza. Cytat:
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.07.2008 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
A co do nowego Modricia. Mi w Wisle wystarczy "nowy Pawel Brozek" i "nowy Tomas Jirsak". ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Juz wolalbym za takiego Chorwata, jednego z tych dwoch, dac milion Euro zamiast za Gargule czy Krzynowka. Oni maja pilke we krwi, naturalny talent wiec nawet 5 ligowiec od nich cos potrafil, a co dopiero taki grajek jak Tomasov czy jego kolega.
Zaciekawila mnie tez informacja z goool-a, jakoby Wisla miala proponowac 0.5 mln Euro za Jodlowca. Szczerze mowiac to ta kwota jest wzieta z kosmosu. |
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Wzmocnienie, nie widzi mi się Zieniu na prawej i Pi. Brożek na lewej.
A co by było, gdyby(odpukać) kontuzja któregoś z nich... Nie chcę myśleć. Wiem, że najeżdżanie na Wojtka jest ostatnio "trendy", ale dajmy mu szansę, bo chłopak ma naprawdę zdrowe podejście do piłki, ambicję i chęć pomocy Wiśle. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Brzmi pięknie ale raczej po tym co móił Wilczek to wątpie
![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Stalo sie to czego sie wszyscy obawialismy :(
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18447 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
z tego co mówi prezes to widać jakby sie nie nastawiał na LM, tylko na ekstraklase.. bo do końca sierpnia to Wisly w pucharach juz moze nie byc :/
|
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
(wolfy): Następnym razem będzie ban. Postaraj się kulturalniej wyrażać swoje niezadowolenie.
4 bramkarzy z obcego kraju już było testowanych . Dziwne ,bo jakoś po świecie chodzi opinia , że bramkarze z Polski są jednymi z najlepszych na świecie . Co to Kowalewski się zapadł pod ziemię , że go nie widać !? Jest jeszcze wielu piłkarzy z Ligi polskiej ,którzy mogliby zrobić dużo w Wiślę , a co z Napoleonim warto by się nim zainteresować . Powód: wulgaryzmy
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2008 o godz. 22:41.
![]() ![]() WISŁA --->ŚLĄSK--->UNIA---->LECHIA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
odpadniemy z pucharów, dokupimy w sierpniu 2,3 piłkarzy na lige i "z tymi 13,14 bardzo dobrymi piłkarzami, których ma do dyspozycji trener Skorża" obronimy mistrzostwo. Za rok o tej samej porze odejdą Brozek, Boguski, Zieniu i skupimy sie na 3 z rzędu mistrzostwem Polski. I tak w kółko. Że też nikt wcześniej na to nie wpadł... |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
ano też sie dziwie..co do tych bramkarzy.. z resztą dobrze teraz to juz i tak nie ma sensu (tj szukanie bramkarza), tylko trzeba powiedzieć Pawełkowi ze jest pierwszym i sie na niego liczy, to mu napewno doda pewności siebie, a Juszczyk i Cebanu napewno spróbują powalczyć o miejsce w bramce... fakt ze jakis jeszcze jeden bramkarz o dużych umiejętnościach zwiększył by konkurencje, ale bramkarz NONAME nic tu nie da, bo napewno Pawełek sie nie wystraszył tych nazwisk bramkarzy testowanych, a gdyby Wisła postarała sie o np. Kowalewskiego lub kogoś kogo poziom sie zna i wiadomo co prezentuje to wtedy mozna by powiedzieć ze coś sie moze w bramce dziać...
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Prezes Wilczek przemówił. I dobrze że powiedział jasno o co chodzi! Liczy się MP a puchary są nieistotne! Stąd wzmocnień na puchary nie będzie! Wolę jak sprawa jest postawiona uczciwie i bez ściemniania. Nie cieszy mnie to ale rozumiem polityke klubu
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wyliczamy kto miał przyjść do Wisły: Kluivert, Basta, Rnić, Kallon, Garguła, Iwański, Lewandowski, Kosowski, Kowalewski, Pawłowski, Bartczak, Majewski... Dziś znów się dowiaduję że jakiś Nei i Jodłowiec mają przyjść co jest zupełnym zaprzeczeniem tego co mówi Wilczek... Ech... No coments
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
"Dzisiejsze media są źródłem sprzecznych informacji na temat transferów Wisły Kraków. Z jednej strony na łamach "Przeglądu Sportowego" i "Dziennika" pojawiła się >>> wypowiedź prezesa Wilczka o prawdopodobnym braku wzmocnień przed meczem z Beitarem. Z drugiej - "Super Express" publikuje wiadomość o możliwym pozyskaniu za około milion euro brazylijskiej gwiazdy CSKA Sofia, wysokiego, bramkostrzelnego napastnika, Claudineia Aparecido.
Zdezorientowanym kibicom Wisły pozostaje cierpliwie czekać ..." znowu kaczka dziennikarska |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|