The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2008, 22:03
Co do Jodłowca to nie jestem przekonany, 500 tyś euro to sporo, ale gdzieś czytałem, że Drzymała chce za niego około miliona, a tyle ten zawodnik raczej nie jest wart.

Zadar to chyba jednak nie gra w drugiej lidze, bo ich napastnik został królem strzelców w poprzednim sezonie. Tam w ogóle na papierze jest kilku interesujących grajków, więc może coś ciekawego z tej wizyty wyniknie.

Ciekawe, czy Perrone okaże się kolejną kaczką dziennikarską, bo miał być dzisiaj albo jutro w Bad Waldensdorf, ale myślę, że Skorża chciałby go ewentualnie przetestować w meczu z Koprem, a chyba nie da się obiektywnie sprawdzić umiejętności piłkarza, który przed chwilą wysiadł z samolotu.

Swoją drogą na futbol.pl Wilczek powiedział, że Bełchatów postawił cenę zaporowa za Gargułę( tj. 1,5 mln euro) i póki co bliżej do Wisły... Bartczakowi. Czyżby jednak Baszczyński miał odejść, albo zostać się stoperem?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.07.2008, 22:05
może oglądał jednego z Garncarczyków. Gość mógłby być jakąś alternatywą na prawą pomoc.

Co do Jodłowca, to byłby bardzo dobry zakup
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.07.2008, 22:06
Sprzedaż Baszczyńskiego i kupno Bartczaka wyszłoby nam na dobre.
Zawodnik dobry na polskie warunki, perspektywiczny, da się na nim w perspektywie zarobić.
A Baszczu? Coraz starszy, więc wartość spada, gra już nie tak równo jak w poprzednich sezonach,
choć poniżej pewnego poziomu nie schodzi

Jodłowiec również byłby dobrym zakupem. Nie zapominajmy, że oprócz Clebera i Głowackiego nie mamy żadnego (!) stopera, który mógłby w razie kontuzji któregoś z w/w odpowiednio zastąpić.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.07.2008, 22:08
Myślę, że sytuacja wygląda tak Cupaił stwierdził, że

1. Nawet przy wydatku 2 ml euro szanse, na LM wynoszą ok 20 %

2. Przez pierwsze pół roku gramy na stadionie bez jednego sektora a przez drugie zupełnie nie wiadomo gdzie - a więc publiczności będzie mało

3. W przyszłym roku rusza nowa formuła LM z większą szansą na awans

To spowodowało, że postarano się by oprócz Dudki nikt z podstawowego składu nie odszedł

Szukani są wolni zawodnicy by załatać najpilniejsze problemy (stoper)

Nie będzie szumnych transferów

Mamy wygrać ligę i awansować do fazy grupowej PUEFA

Miejmy nadzieje, transfery będą za rok

Może nas to wkurzać, ale może ma to sens

Jedyne, za co mam pretensje to te opowiastki, że już czekają piłkarze, których nawet nie trzeba testować tacy są dobrzy
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.07.2008, 22:19
Co do Jodłowca, koles prezentuje niezły poziom, prócz niego jest jeszcze Bartczak, Hernani, Pietrasiak z pilkarzy bedacych w stanie podniesc poziom w obronie Wisły.

Sretenovic wrócił do Benfiki?
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2008, 22:33
działfinansów napisał(a):Wyświetl post
Też mnie zastanawia czemu jedynym zawodnikiem Widzewa, który dobrze grał nie interesuje sie nikt nawet Śląski i Piasty?
Na Gargułę szkoda takiej kasy, bo to raczej sezonowiec, już lepiej Jodłowiec, Costly, Majewski, Perrone czy jakas pensja dla kogoś solidnego, bez klubu.
Zgadzam się. Garguła to gwiazda jednego sezonu, reszta to były tylko przebłyski. Matusiak był "gwiazdą" tylko przez pól roku więc jeszcze gorzej. Ja to bym widział Napoleoniego nawet w reprezentacji za jakieś dwa lata bo słyszałem, żę ma polskie korzenie i coś tam po polsku potrafi powiedzieć (w przeciwieństwie do pana Perejro).
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.07.2008, 22:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
3. W przyszłym roku rusza nowa formuła LM z większą szansą na awans
najpierw do trzeba wygrac marną bo marną ale ekstraklase, a ręcze Wam że juz nie pojdzie tak łatwo jak ostatnio. Rywale odpuscili na polmetku i wogole sie nie wzmacniali. Teraz sytuacja jest odwrotna (na tą chwile). Do losowania nie bylo jakiegos cisnienia na te transfery. Na LM malo kto liczyl, Uefa bedzie tak czy siak, grupa tych rozgrywek to cel ale bardzo szczytny. A w oczy zagląda nam widmo pucharów w liczbie 2 meczów i nie zakwalifikowanie sie nawet do Uefy. Polityka partyzancko-szarpana trwa nadal. nie ma planu budowania tej druzyny na lata tylko albo kupujemy albo nie, jak humory podpowiedzą. do diabła.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2008, 22:40
Jodłowiec to moim skromnym zdaniem zawodnik, który ma potencjał by stać się równie dobrym środkowym obrońcą co Głowacki. Widzialem go w akcji wiele razy i naprawde dużo potrafi jak na swój wiek. Aż się dziwie że Leo nie zabrał go na Euro. No, ale cóż, zobaczymy. Z tego co wiem to jest to jednak piłkarz bardzo kontuzjogenny i boję się, że może być z nim to samo co z Głową. Świetna gra w wieku 23-24 lat, a potem stagnacja przez kontuzje... Aczkolwiek jestem jak najbardziej za zakupem tego grajka, gdyż moim zdaniem prezentuje się na dzień dzisiejszy o klase lepiej niż Kokoszka.

Tylko czy nas stać na Jodłowca...?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.07.2008, 22:48
Ja jestem ciekawy co z tym Kallonem, prasa wymyśliła? i nagle ucichła...nawet nie jeżdzą po Wiśle że go rzekomo nie sprowadzili. troche dziwna sytuacja.
Ale nie zmienia faktu że Kallon byłby dobrym posunięciem i jełsi nawet to prawda że Wisła sie nim chociaż zainteresowała to widać że jakieś tam ambicje są.
Odpowiedz cytując
działfinansów
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 09.07.2008, 23:01
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem ciekawy co z tym Kallonem, prasa wymyśliła? i nagle ucichła...nawet nie jeżdzą po Wiśle że go rzekomo nie sprowadzili. troche dziwna sytuacja.
Ale nie zmienia faktu że Kallon byłby dobrym posunięciem i jełsi nawet to prawda że Wisła sie nim chociaż zainteresowała to widać że jakieś tam ambicje są.
Obawiam się, że to tylko taki artykuł na afere, chociaż z drugiej strony kilka źródeł to podało. Ale to już science-fiction. Tylko ciekaw jestem czy to faktycznie manago Kallona mówił komuś, że czołowy Polski klub itd. Sprawa miala już być wyjaśniona, a nie ma nigdzie informacji, że jakikolwiek klub z nim rozmawia lub że już nie rozmawia, albo że tak naprawde nigdy nie rozmawiał. W sumie jakby taki zawodnik trafił gdziekolwiek do polskiej ligi to bym był zadowolony. Ktoś musi zacząć, a niestety większe szanse na ładną przyszłość ma Lech, ciekawe transfery, wiekszy i ładniejszy stadion, na który przychodzi dużo ludzi, a mało kiboli.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.07.2008, 23:16. Uwaga na przyszły tydzień
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/873427.html
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.07.2008, 23:35
mam nieodparte wrażenie,że ten artykuł powstał po uważnej lekturze naszego forum...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2008, 23:44
Wszystko ladnie, pieknie.. Bednarz nareszcie gdzies pojechal. Tyle, ze jest jedno wielkie ALE. Na takie obserwacje byl czas od lutego ! Ligi graly mozna bylo ogladac kogo sie chcialo i rozpoczynac rozmowy. Raz, ze wszyscy byli zajeci Euro i mozna bylo zalatwic transfery po cichu, bez interesowania mediow i konkurencji, a dwa, ze kadra bylaby juz gotowa.
A ten pojechal ogladac zawodnika na 3 tygodnie przed pierwszym meczem pucharowym, rece czlowiekowi opadaja, to jest jakas pokrecona kolejnosc dzialan. Teraz to powinni finalizowac dany transfer, a nie ogladac pilkarza.

Cytat:
- Poczekajmy do połowy przyszłego tygodnia.Być może wiele się wtedy wyjaśni. Wiem, że nie jest to zadowalająca wypowiedź, ale innej dziś być nie może-oświadczył nam wczoraj dyrektor Jacek Bednarz.
No to czekamy.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.07.2008 o godz. 23:49.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.07.2008, 23:52
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ladnie, pieknie.. Bednarz nareszcie gdzies pojechal. Tyle, ze jest jedno wielkie ALE. Na takie obserwacje byl czas od lutego ! Ligi graly mozna bylo ogladac kogo sie chcialo i rozpoczynac rozmowy. Raz, ze wszyscy byli zajeci Euro i mozna bylo zalatwic transfery po cichu, bez interesowania mediow i konkurencji, a dwa, ze kadra bylaby juz gotowa.
A ten pojechal ogladac zawodnika na 3 tygodnie przed pierwszym meczem pucharowym, rece czlowiekowi opadaja, to jest jakas pokrecona kolejnosc dzialan. Teraz to powinni finalizowac dany transfer, a nie ogladac pilkarza.

No to czekamy.
No spokojnie, jeśli pojechał tam to po to żeby rozmawiać o warunkach transferu i jego finalizacji a nie oglądać go
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.07.2008, 23:55
picasso napisał(a):Wyświetl post
mam nieodparte wrażenie,że ten artykuł powstał po uważnej lekturze naszego forum...
Owszem artykuł wyglada jak kompilacja kilku odpowiednio zlozonych postow z naszego forum, powiedzmy ze z "Nibylandii", niemniej jednak autor nie musial wcale zagladac na forum. Niestety sytuacja ktora opisuje trwa juz od tak dlugiego czasu, ze osoba nawet nie bedaca na biezaco ze sprawami Wisly moglaby takie cos stworzyc bez specjalnego wysilku intelektualnego. :/

A co do nowego Modricia. Mi w Wisle wystarczy "nowy Pawel Brozek" i "nowy Tomas Jirsak".
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2008, 00:32
Juz wolalbym za takiego Chorwata, jednego z tych dwoch, dac milion Euro zamiast za Gargule czy Krzynowka. Oni maja pilke we krwi, naturalny talent wiec nawet 5 ligowiec od nich cos potrafil, a co dopiero taki grajek jak Tomasov czy jego kolega.
Zaciekawila mnie tez informacja z goool-a, jakoby Wisla miala proponowac 0.5 mln Euro za Jodlowca. Szczerze mowiac to ta kwota jest wzieta z kosmosu.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 10.07.2008, 01:18
Wzmocnienie, nie widzi mi się Zieniu na prawej i Pi. Brożek na lewej.
A co by było, gdyby(odpukać) kontuzja któregoś z nich...
Nie chcę myśleć.
Wiem, że najeżdżanie na Wojtka jest ostatnio "trendy", ale dajmy mu szansę, bo chłopak ma naprawdę zdrowe podejście do piłki, ambicję i chęć pomocy Wiśle.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 10.07.2008, 06:44
Wiem ,że to Super Express ale :

http://www.se.pl/sport/pilka-nozna/e...uro_60051.html
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 10.07.2008, 07:01
Brzmi pięknie ale raczej po tym co móił Wilczek to wątpie
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 10.07.2008, 07:10
Stalo sie to czego sie wszyscy obawialismy :(
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18447
Odpowiedz cytując
junkhead
Junior Member

Stary 10.07.2008, 07:22
z tego co mówi prezes to widać jakby sie nie nastawiał na LM, tylko na ekstraklase.. bo do końca sierpnia to Wisly w pucharach juz moze nie byc :/
Odpowiedz cytując
BlackPoint
Member

Od: 09.2007

Stary 10.07.2008, 07:27
(wolfy): Następnym razem będzie ban. Postaraj się kulturalniej wyrażać swoje niezadowolenie.
4 bramkarzy z obcego kraju już było testowanych . Dziwne ,bo jakoś po świecie chodzi opinia , że bramkarze z Polski są jednymi z najlepszych na świecie . Co to Kowalewski się zapadł pod ziemię , że go nie widać !? Jest jeszcze wielu piłkarzy z Ligi polskiej ,którzy mogliby zrobić dużo w Wiślę , a co z Napoleonim warto by się nim zainteresować .
Powód: wulgaryzmy
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2008 o godz. 22:41.

WISŁA --->ŚLĄSK--->UNIA---->LECHIA
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 10.07.2008, 07:37
Cytat:
"Mamy wkalkulowaną porażkę z Beitarem, który ma przecież trzykrotnie większy budżet niż my. Ale tak naprawdę nie wyobrażam sobie, abyśmy mogli obawiać się drużyny z Jerozolimy. To silny zespół, ale dopiero druga runda kwalifikacji. Jeśli odpadniemy tragedii nie będzie. Pozostanie nam obrona mistrzostwa Polski" - tłumaczy dość skomplikowanie plany na przyszłość prezes Wisły.
wiec po co ta zbiorowa histeria na forum, tragedii nie bedzie...

odpadniemy z pucharów, dokupimy w sierpniu 2,3 piłkarzy na lige i "z tymi 13,14 bardzo dobrymi piłkarzami, których ma do dyspozycji trener Skorża" obronimy mistrzostwo. Za rok o tej samej porze odejdą Brozek, Boguski, Zieniu i skupimy sie na 3 z rzędu mistrzostwem Polski. I tak w kółko.

Że też nikt wcześniej na to nie wpadł...
Odpowiedz cytując
junkhead
Junior Member

Stary 10.07.2008, 07:38
ano też sie dziwie..co do tych bramkarzy.. z resztą dobrze teraz to juz i tak nie ma sensu (tj szukanie bramkarza), tylko trzeba powiedzieć Pawełkowi ze jest pierwszym i sie na niego liczy, to mu napewno doda pewności siebie, a Juszczyk i Cebanu napewno spróbują powalczyć o miejsce w bramce... fakt ze jakis jeszcze jeden bramkarz o dużych umiejętnościach zwiększył by konkurencje, ale bramkarz NONAME nic tu nie da, bo napewno Pawełek sie nie wystraszył tych nazwisk bramkarzy testowanych, a gdyby Wisła postarała sie o np. Kowalewskiego lub kogoś kogo poziom sie zna i wiadomo co prezentuje to wtedy mozna by powiedzieć ze coś sie moze w bramce dziać...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 10.07.2008, 07:39
Cytat:
„Super Express” donosi, że mistrz Polski – Wisła Kraków jest blisko pozyskania z CSKA Sofia - Claudineia Aparecido, zwanego w skrócie Nei.
W pierwszym sezonie występów w lidze bułgarskiej rosły napastnik zdobył 14 goli. Według bułgarskich mediów Wisła musiałaby wyłożyć za Brazylijczyka około milion euro.
dzien dobry
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.07.2008, 07:43
Prezes Wilczek przemówił. I dobrze że powiedział jasno o co chodzi! Liczy się MP a puchary są nieistotne! Stąd wzmocnień na puchary nie będzie! Wolę jak sprawa jest postawiona uczciwie i bez ściemniania. Nie cieszy mnie to ale rozumiem polityke klubu
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 10.07.2008, 07:45
Pełna treść wywiadu z prezesem Wilczkiem

Claudinei Alexandre Aparecido
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.07.2008, 07:49
Szarny napisał(a):Wyświetl post
wiec po co ta zbiorowa histeria na forum, tragedii nie bedzie...

odpadniemy z pucharów, dokupimy w sierpniu 2,3 piłkarzy na lige i "z tymi 13,14 bardzo dobrymi piłkarzami, których ma do dyspozycji trener Skorża" obronimy mistrzostwo. Za rok o tej samej porze odejdą Brozek, Boguski, Zieniu i skupimy sie na 3 z rzędu mistrzostwem Polski. I tak w kółko.

Że też nikt wcześniej na to nie wpadł...
jak my odpadniemy z Beitarem, to jeszcze do wrzesnia odejdzie Brożek i kilku wyróżniających się grajków.
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 10.07.2008, 07:56
Wyliczamy kto miał przyjść do Wisły: Kluivert, Basta, Rnić, Kallon, Garguła, Iwański, Lewandowski, Kosowski, Kowalewski, Pawłowski, Bartczak, Majewski... Dziś znów się dowiaduję że jakiś Nei i Jodłowiec mają przyjść co jest zupełnym zaprzeczeniem tego co mówi Wilczek... Ech... No coments
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.07.2008, 08:07
"Dzisiejsze media są źródłem sprzecznych informacji na temat transferów Wisły Kraków. Z jednej strony na łamach "Przeglądu Sportowego" i "Dziennika" pojawiła się >>> wypowiedź prezesa Wilczka o prawdopodobnym braku wzmocnień przed meczem z Beitarem. Z drugiej - "Super Express" publikuje wiadomość o możliwym pozyskaniu za około milion euro brazylijskiej gwiazdy CSKA Sofia, wysokiego, bramkostrzelnego napastnika, Claudineia Aparecido.

Zdezorientowanym kibicom Wisły pozostaje cierpliwie czekać ..."

znowu kaczka dziennikarska
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów