|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
W dzisiejszej GK napisane jest,że jeżeli Orange się nie dogada z Ekstraklasą to sponsorem ligi może zostać Tyskie, które oferuje 50 mln za 3 lata bez żadnych obostrzeń w stosunku do klubów, które ma w ofercie Orange. Oczywiście zgody nie wyraża Legia (Królewskie), oraz cała grupa Żywiec S.A. , która ma być ponoć sponsorem technicznym i jest już dogadana z Ekstraklasą.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
No i dobrze, niech żyje Król...
A ciekawe co na to np. producent piwa Harnaś (Widzew Łódź)? Ogólnie to bzdura, w pewnych kwestiach kluby nie powinny mieć prawa weta, by unikać właśnie takich "kwiatków". |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie wiedzialem gdzie wkleic :
"PZPN znowu się wymiga? Listkiewicz namaszczony przez Platiniego Polska, pb /10:35 Zapowiadany na 14 września nadzwyczajny zjazd wyborczy, podczas którego miały odbyć się wybory nowego prezesa PZPN prawdopodobnie zostanie przekształcony w zwyczajny zjazd statutowy - czytamy w dzienniku "Polska". Przekształcenie zjazdu, na którym mają zostać dokonane poprawki w regulaminie mają pozwolić w przeprowadzeniu wyborów w terminie późniejszym. W związku z tym wybory zgodnie ze statusem PZPN-u będą mogły się odbyć dopiero w terminie grudniowym. Nie jest powiedziane, że niejednokrotnie deklarujący odejście Michał Listkiewicz ponownie będzie kandydował. - Zostałem namaszczony przez Michela Platiniego, by rządzić PZPN do Euro 2012 - powiedział Listkiewicz. - Podczas wizyty Platiniego wielu delegatów UEFA powiedział mi, że powinienem jesienią kandydować na prezesa. Wcześniej mówiłem, że nie, ale teraz mam rozterki. Dlaczego więc nie mógłbym pozostać? - argumentował Listkiewicz. - Przełożenie zjazdu wyborczego na grudzień można dokonać w bardzo prosty sposób - mówi Eugeniusz Stanek, członek zarządu PZPN. - Z wnioskiem podważenia legalizacji wrześniowego zjazdu wyborczego może wystąpić jakikolwiek delegat. I co gorsza, będzie mieć rację - ubolewa Stanek." Zrodlo: Onet.pl Nie wiem jak Wy ale ja juz mam w d... LM,ME,MS,EURO2012 i inne duperele. Komisarza wpierniczyc,rozpier*** caly ten burdel z namaszczenia i na rozkopanej ziemi stawiac wszystko od nowa. Mamy sie z k... meczyc bo go towarzystwo wzajemnej adoracji namascilo? Gdzie jego honor?Osmiesza sie jeszcze bardziej. Odchodzi ale jednak zostaje...co za ciolek. NO WAI ! ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
miszcz ortografji
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
No wlasnie ale jak wchodziol ORANGE w sponsorowanie ligi to z Wisly wycofal sie sponsor ERA zeby nie bylo konfliktu interesu bo Orange kladlo wieksza kase i dla dobra ligi zrezygnowali. Tak wiec ZYWIEC jak ma jakies ale niech wylozy 55 baniek i nie ma klopotu. Ale z ostatnia Twoja mysla sie z toba zgadzam bo np taki Lech ma chyba z 5 sponsorow i co? ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Ale ciągle nam się coś w historii zmienia, wybory w PZPN już nie mają takiej mocy jak namaszczenie i to przez samego Platiniego. Uciekło mi co prawda, jaki fragment Pisma Świętego daje Platiniemu cudowną moc namaszczania prezesów krajowych , ale przecież człowiekiem małym jestem i wszystkiego nie ogarniam. O ile pamiętam namaszczeni królowie dążyli do tworzenia rodzinnych dynastii. Czy Jego Wysokość Michał I Nieusuwalny ma jakieś dzieci? Dożyliśmy czasów, nosz k....a mać !!!! ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Michal ma syna!
Szczescie, ze Szanowna Synowa jest za Wisla. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
I ten syn sie mocno udzielal pare lat temu (przed pierwszym panowaniem) na pl.rec.pilka-nozna.
Ksywke mial Listek Ale potem mu przeszlo. Ciekawe dlaczego? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mozna bylo wyczuc ze ten wrzesniowy zjazd to byl tylko pretekst do tego zeby w miedzyczasie cala ta banda miala czas wymyslec cos jak zrobic bo do tego nie doszlo.
I juz wiemy ze zmienia charakter zjazdu,czyli bedzie to tylko kolejna okazja do zjedzenia i wypicia zamiast tego na co chyba wszyscy kibice czekaja--ustanowienie nowych wladz.Tylko ze wybrano by wtedy jakiegos Engela,czy Late i w sumie dalej bylo by to samo.Wszystkich ich "chronia" ME 2012 ,i mozna im skoczyc. Eh,dno dna ,szkoda slow. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mecz o Superpuchar jednak w Ostrowcu?
Spotkanie o Superpuchar Polski pomiędzy Legią Warszawa a Wisłą Kraków odbędzie się - dowiedziała się Legia LIVE! Mecz pomiędzy mistrzem kraju a zdobywcą Pucharu Polski zostanie rozegrany w przyszłą niedzielę, 20 lipca w Ostrowcu Świętokrzyskim. Jego początek zaplanowano na godzinę 20:15, a bezpośrednią transmisję przeprowadzi Telewizja Polska. Jak udało nam się dowiedzieć, dystrybucją wejściówek zajmie się klub z Ostrowca. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dla mnie to kpina i tyle, powinny za to byc kary |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
Cytat:
A i zeby była jasnosc - ani Znicz ani Polonia Bytom na licencje nie zasłuzyły, moim zdaniem. Albo sie ktos wywiązuje albo nie ma o czym gadac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Za granicą tego typu mecze rozgrywane są w porze największej oglądalności i przedewszystkim mają jakiś prestiż. Skoro taka drużyna jak Liverpool zechciała z nami zagrać sparing nie chcąc za to pieniędzy należy ze szczęścia klaskać uszami a nie wybrzydzać, że z Legią zagra drugi skład ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
"Działacze Polonii Bytom już od dawna podnosili larum, że szef komisji pomaga Widzewowi (nieprzyznanie licencji bytomianom oznaczałoby, że łodzianie zagrają w nowej I lidze – przyp. red.).
– To oszczerstwa! Skieruję pozew do sądu przeciwko Polonii – zapowiada Sadowski. Działacze ze Śląska walczyli z Sadowskim, ale równie gorliwi nie byli w przypadku swojego klubu. Gdy nie otrzymali licencji, bronili się, że opóźnienie w przedstawieniu dokumentacji finansowej wynika z opieszałości ZUS. – Pierwsza instancja, czyli Komisja ds. Licencji dla Klubów Ekstraklasy, od 7 do 23 maja aż trzykrotnie prosiła Polonię o przysłanie niezbędnej dokumentacji! Tej, która powinna być złożona do końca marca. Bez skutku! Nawet 16 maja, gdy Polonia złożyła odwołanie do mojej komisji, wciąż nie była w stanie dodać tych dokumentów. Otrzymaliśmy je dopiero 27 maja. A stadion Polonii? Usłyszeliśmy zapewnienie klubu, że prezydent Bytomia obiecuje ustnie pomoc finansową w przypadku... pozostania drużyny w ekstraklasie. Dodam jeszcze tylko, że Polonia jako jedyny klub ekstraklasy wciąż jest stowarzyszeniem, a nie spółką – wymienia Zbigniew Sadowski. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Superpuchar to kolejny jakis tam bzdet ktory zawsze bedzie mozna jeszcze zdobyc.Mecz z takim zespolem jak Liverpool to wszystko co najwazniejsze by stac sie lepszym - gra z najlepszymi. Wiem ze fajnie wyglada w gablotach i na stronach wpis o zdobyciu pucharu xxx ligi tak slabej ze az smiesznej, ale zbieranie bat...yyy doswiadczenia z najlepszymi to cos bezcennego
![]() Teoretyczne: Wystawiacie 2 sklad, my wystawiamy pierwszy, wygrywami i co? Dzieci neo beda sie jarac 2 tygodnie a potem zapomna, Walter i Milkas beda sie tasowac przez kilka dni trzymajac ten szmelc w lapach....zero wartosciowych doznan ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Chrzanic caly Superpuchar Polski...O randze tego wydarzenia niehc swiadczy fakt , ze najpierw nie wiadomo bylo gdzie bedzie, a pozniej czy bedzie a teraz w koncu bedzie w Ostrowcu Swietokrzyskim..Dlaczego nie na stadionie w Gliwicach czy Ilawie? Zle miasta?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
pytanie do Legionistów, wpuszczacie gości na jesień? Powód: Legia
Ostatnio edytowane przez zim zum : 09.07.2008 o godz. 16:15.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zobacz sobie mistrzu, kogo oni w tym II składzie mają, a pózniej pisz Nawet jak zagraja II składem, to myślisz że jesteśmy faworytami?A jak nie zagrają II skladem tylko I? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jak, a siak.......dla mnie ważniejsze są konkretne trofea, gdzie potem czytasz sobie Wisła : tyle i tyle mistrzostw, tyle i tyle pucharów itd, a nie, że zagrali jakis psi sparing z Liverpoolem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Widzew domaga się odebrania Polonii licencji
PAP /18:05 Działacze Widzewa poinformowali, że w środę złożyli pismo do Ministra Sportu i Turystyki, w którym domagają się m.in. zawieszenia uchwały Komisji Odwoławczej ds. Licencji Klubowych PZPN przyznającej Polonii Bytom prawo na grę w ekstraklasie. Ich zdaniem Polonia otrzymała licencję z naruszeniem obowiązujących przepisów. Minister sportu nie będzie jednak jedynym politykiem, który w najbliższym czasie ma się zająć sprawami licencji przyznawanych przez PZPN. Jan Tomaszewski poinformował, że w poniedziałek przesłał do kancelarii premiera dokumentację świadczącą o tym, że w 2004 roku z naruszeniem prawa przyznano licencję... Widzewowi. "W 2004 roku Widzew tylko dzięki przestępstwu otrzymał licencję. Od dawna pełna dokumentacja dotycząca tej sprawy znajduje się we wrocławskiej prokuraturze u pana Roberta Tomankiewicza, który jednak konsekwentnie zamiata ją pod dywan. Teraz ma się nią zająć p. Julia Pitera z kancelarii premiera, która poprosiła o dostarczenie wszystkich materiałów dotyczących tej sprawy. W poniedziałek przesłałem te materiały do kancelarii premiera" - powiedział Tomaszewski. Jego zdaniem nieprawne przyznanie Widzewowi licencji w 2004 roku kosztowało Skarb Państwa ok. 2,5 mln zł. "Były to m.in. pieniądze z praw telewizyjnych, które zamiast wpłynąć do urzędu skarbowego i ZUS, w których Widzew był zadłużony, wpłynęły na inne konto nowo powołanego klubu" - wyjaśnił Tomaszewski. Podkreślił, że w tej chwili Widzew zachowuje się nie fair domagając się odebrania licencji Polonii Bytom. "Widzew przegrał z Polonią sportową rywalizację na boisku i zasłużenie pożegnał się z ekstraklasą. Przyznanie Polonii licencji na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej jest działaniem zgodnym z duchem sportu" - dodał Tomaszewski. Zdaniem b. bramkarza reprezentacji Polski i b. szefa Komisji Etyki PZPN obecny właściciel Widzewa zamiast próbować odebrać licencję Polonii powinien podać do sądu osoby, od których kupił klub. "Pan Cacek nie ma nic wspólnego z licencyjnymi oszustwami z 2004 r., bo nie było go wtedy w klubie. Później okazało się jednak, że kupując Widzew kupił >>skradziony samochód<<. Zapewniano go, że klub nie ma nic wspólnego z korupcją, a okazało się, że ma. Do tego dochodzą nie zakończone do dzisiaj sprawy licencji sprzed czterech lat. Gdyby pan Cacek podał do sądu tych, od których w dobrej wierze kupił Widzew, to wygrałby z nimi wszystkie sprawy" - uważa Tomaszewski. bezczelnośc rudego bońka i spółki nie zna granic ![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
"Za zajecie drugiego miejsca w meczu z Liverpool Fotball Club z Anglii" Puchar bedzie, i to piekny, napis piekny - bo Milan tez zajal 2. miejsce. Szczurek, rozumiem Twoje w****ienie, ale w tekscie nie ma slowa o Bonku, za to jest masa cytatow naczelnego blazna RP - tomaszewskiego (celowo z malej litery). Uwazaj zebys sie w spoconego cymbala nie zmienil, bo juz zaczynasz wszedzie widziec Bonka. ![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Polska liga to jakis ewenement.
Na 3 tyg przed startem ,niewiadomo cy Znicz czy Bytom,co z Koroną ,i ostatnio jakies wąty Widzewa ...totalny chaos,kluby nie widzą gdzie zagrają. A Listek ,Kolator i spółka z ZOO mowią jaka ta Polska piekna ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
...To, że Widzew czy Korona się odwołują, to chyba dobrze. Mamy wolny kraj, dlaczego mamy kogoś pozbawiać prawa do odwołania? Prawie wszystko już jest oczywiste: - jeśli uznają odwołanie Korony (zerowe szanse), to wtedy Arka będzie grać w I lidze, a Korona w ekstraklasie. Proste. - jeśli uznają odwołanie Widzewa (ponownie zerowe szanse), w sprawie licencji Polonii Bytom, to Polonia wyladuje w I lidze, jej miejsce w ekstraklasie zajmie Znicz, Widzew zostanie w I lidze, a Tur Turek wróci do II ligi. Jedyną nie wiadomą zostaje Drzymała, ale tutaj wszystko powinno wyjaśnić się w ciagu paru dni, i akurat nie z winy PZPNu... ![]()
Ddf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|