|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Najbardziej podoba mi się zdanie Lalina: "polska liga jest bardzo mocna i dobrze zorganizowana"
Myślałem że z krzesła spadnę ![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
za stroną skwk
Łukasiewicz wraca do domu, kto za niego? Antoni Łukasiewicz nie będzie piłkarzem Wisły Kraków. Zawodnik nie przeszedł testów i nie podpisze kontraktu z Białą Gwiazdą. Już dziś nie trenował z drużyną, popołudniu wyruszy w drogę do domu. Prawdopodobnie za niego pojawi się ktoś inny, ale jeśli dołączy do drużyny to będzie to już zawodnik z podpisaną umową z Wisłą. wizja Baszczyńskiego na stoperze chyba jednak działa na wyobraźnię trenera i Jacka B., Wilczka i zarządu miejmy nadzieję że ten kto przyjedzie za Łukasiewicza będzie stanowił jakąkolwiek rozsądną alternatywę dla Głowy i Clebera ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
w kontekście Baretto, na onecie można przeczytac:
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Krzynówek gwiazdą w naszej lidze?, dobry strzał z dystansu?(raz na mecz mu może wyjdzie w bramke trafić), on już nie powróci do tej formy jaką prezentował przed paru laty. Co było kiedyś z Kryszałowiczem, co było z Matusiakiem? Wielkie gwiazdy, bez sensu sprowadzać nie wiadomo kogo ze znanym nazwiskiem, piłkarza, który ostatni dobry mecz jaki rozegrał był pare miesięcy, czy pare lat temu. Bez sensu jest sprowadzać jakiś Kallon'ów czy Krzynówk'ów lepiej sięgnąc po młodych zawodników z zapowiadającą się przyszłością piłkarską (tak jak trafiliśmy na Jirsaka). Mi nie zależy na tym, żeby media trąbiły jakich i ilu zawodników kupiliśmy, liczy się jakość. Może i odeszli od nas zawodnicy ale kto to byl? Dudka? powiedzcie mi co on ostatnio grał? A co do bramkarza to myśle, że nam go nie potrzebam Pawełek może nie jest nie wiadomo jakim bramkarzem, ale Cebanu to utalentowany i w dodatku młody bramkarz, myślę, że wkrótce dostanie swoją szanse i pokaże na co go stać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
I co z tego, że nie jest łatwo? Bednarz nie bierze pieniędzy za to, aby miał łatwo, tylko dla zapewnienia Skorży zawodników, jakich potrzeba.
Nie jesteśmy ani finansowymi, ani sportowymi krezusami, w wielu klubach na zachodzie i nie tylko zawodnicy zarabiają lepiej, ale pomyślcie trochę: Nie w każdym atrakcyjniejszym od Wisły klubie zachodnim jest miejsce dla piłkarzy lepszych np: od Cantoro, czy Boguskiego. Wielu piłkarzy lepszych od naszych orłów gra w różnych biedniejszych ligach, za mniejsze pieniądze - bez widoków na dołączenie np: do kadry klubów z Primera Division, czy innej bogatej ligi - i dla nich Wisła to aktracyjniejsze miejsce pracy od obecnego. Zadaniem Bednarza, z którego na razie kompletnie się nie wywiązuje, jest znajdowanie Skorży takich właśnie zawodników. Za to bierze pieniądze. Jak nie potrafi, niech ustąpi miejsca komuś innemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
2. Myślisz ze tak łatwo wyszukac takiego Błaszczykowskiego? ( jest Majewski i Pawłowski ale nie na nasza kieszeń) 3. Krzynówek miał pare naprawde dobrych sezonów wczesniej. ( a tobie wystarcza jeden zły sezon do porównywania go z Matusiakiem który nigdy nie błyszczał.... wogole Krzynówek a Matusiak to dwie inne klasy i sprawy. co do bramkarza zgadzam sie z Toba ze powinnismy dac wiecej szabs Cebanu zamiast sciagac jakies ogorki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaskoczony ? Bo ja ani troche... Jak ma sie prezentowac 27 - letni zawodnik z ligi Hondurasu, o powalajacych statystykach 1-2 bramek na sezon. W ogole smieszne sa takie testy, szkoda kasy za bilety lotniczne.
Pilkarz, ktory tu przychodzi powinien byc ograny w Europie, z mocnymi rywalami. A tu na 3 tygodnie przed pierwszym meczem przyjezdza facet, ktory nigdy nie mial stycznosci z europejska pilka, wspolnie z rodzina modla sie o sukces w Wisle, a zwykly trening nazywa bardzo ciezkim i wyczerpujacym - widac jak trenowal u siebie. Naprawde kpiny se robia z kibicow, szkoda to komentowac w ogole... Testujemy chyba najgorszych zawodnikow w calej OE. Lechia dorwala jakiegos zdolnego Serba, a u nas wiadomo co. Zgadzam sie z Po prostu Wislakiem... Jak sie nie ma kasy to trzeba sobie radzic inaczej, a Bednarz nie robi nic. Mielcarski tez nie mial kasy, Uche tez byl za darmo, Cantoro to samo, o pilkarzach Lecha czy Legii juz pisalem.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.07.2008 o godz. 14:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jak już tak ma być to ja wolę sprowadzić kilku młodych polskich zawodników zamiast tego całego gwiazdora reprezentacji Hondurasu. Prędzej wśród nich trafi się jakaś perła jak on strzeli gola w OE.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tyle ze Mielcarski mial znajomosci ,tak jak teraz Urban ,czy jak u nas Petrescu.-niestety tak sie u nas robi transfery:/
Skorza i Bednarz sa w kropce ale sprowadzanie takiego kolesia to zakrawa na kpine. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mielcarski chcial tez stworzyc siatke skautow, ktorej nie ma do dzis. Widocznie to tez sa decyzje odgórne, ktore blokują taką dzialanosc. Fakt, ze zwolniono z etatu jedynego tzw. skauta Marco Branco o tym swiadczy. Tylko gdzie to logika ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
pewnie że sa w kropce mieli Chinyame rok temu za grosze do wzięcia i już byłby 3 napastnik dziś wart z 1,5-2 mln euro, teraz szukają a szanse ściągnięcia dobrego napastnika za grosze sa marne
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 09.07.2008 o godz. 15:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
no ba... I to najlepiej w jakieś mocnej lidze typu Hiszpania, Włochy... Żeby mieć na kontrakt dla niego, sprzedamy z 8 piłkarzy z podstawowego składu...
Cytat:
Cytat:
Po drugie: Legia ma wyższy budżet, i większe pieniądze na transfery. Już od roku. Dlatego tym bardziej powinniśmy się cieszyć z dominacji w kraju. Zrozumcie my już nie jesteśmy krezusami w lidze. Teraz podobnymi pieniędzmi dysponuje 5 klubów... ![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dlatego też na testy przyjeżdżają zawodnicy przysyłani przez swoich menadżerów, w większości dla nas za słabi, ale czasem da się takiego Diaza lub Da Silvę trafić. Tyle, że testy to już raczej nie robota Bednarza.Zresztą - tracimy coś na nich? Po naszych ruchach transferowych wnioskuję, że Bednarz obserwuje ligę Czeską, Singlar to nie był raczej gracz "z łapanki" skoro przyjechał do nas już z uzgodnionym kontraktem. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Tez to zauwazylem, nie moge sie doczekac... byle nie było tak ze beda powtarzac słowa ktore juz padły, chcemy czegos nowego.
http://wislasoccer.com/news_item_9677.htm No i Niedzielan kontuzja. http://sport.onet.pl/0,1248702,1785673,wiadomosc.html Tak sie robi transfery. Rozumiem ze nie jestesmy Barcelona, ale oni wykladaja kase i piłkarz jest ich. Widocznie my kasy nie mamy, czyli nie jedzmy po Bednarzu tylko Cupiale. Bo co za problem wylozyc nawet 500 kawałków, musimy koniecznie darmowych ? O matko ale mnie to wkurza.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 09.07.2008 o godz. 16:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
ja nie wiem czy można sobie pozwolić na jeżdżenie po człowieku który wyciągnął nas z 2 ligi i dzięki niemu mogliśmy sie cieszyć z tylu sukcesów w 1 lidze ,ale może ty inaczej uważasz
MY nie mamy kasy ? to jest wyłącznie kasa BC i może robić z nią co chce cóż raz są transfery raz nie ma ,trzeba sie z tym pogodzić a nie jęczeć cały czas ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z Łukasiewicza rezygnujemy to zostaje nam 2 dobrych stoperów Głowa i Cleber i jeden mlody Mateusza Kowalski. Ciekawy jestem tego nazwiska za Łukasiewicza i mam nadzieje jego przynajmniej nie bedziemy musiei testować
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
A jak nie masz to siedź cicho. Bo pewnie twój budżet to 50 zł kieszonkowego, a doradzasz jak wydawać miliony euro... Człowieku, zdajesz sobie sprawę ile to pieniędzy? Jaki dom za takiego Bartczaka można sobie kupić?... To nie gra komputerowa... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po co pozbyto sie Dudu ? Na pewno nie byl gorszy, a bardziej perspektywiczny niz ten amator z Hondurasu.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dokładnie Dudu był dobry a teraz się gdzieś błąka. Jego mi najbardziej szkoda. Mógł stać się dobrym graczem i napewno był lepszy od Małeckiego czy Ćwielonga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co dalej, nic dalej... Pewnie znowu wygramy OE. A potem się zobaczy. Przecież z ligi nie spadniemy. Co to za lamenty?
Co was ludzie napadło z tą LM. Mówione było po zdobyciu mistrza, że walka o LM zacznie się dopiero za rok. A w tym roku celem było odzyskanie mistrza. Skąd wiecie czy kasa za Dudkę nie będzie w ratach? Może dlatego nie ma wzmocnień teraz. |
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dudu rzeczywiście by się przydał. Jako rezerwowy napastnik strzelał całkiem sporo bramek i szkoda, że Skorża się go pozbył. Pozostaje wierzyć, że wśród tych honduraskich wynalazków trafi się drugi Costly.
Szczególnie gdy się znacznie więcej tych milionów w Wiśle utopiło. Ciekawe czy ty byś ciągle dokładał grube miliony na klub, który ci przyniósł kilkadziesiąt milionów straty? |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Nie wiem. Chociaz mi sie widzi, ze Skorza to zwykly rasista jest. Taki White Power i KKK.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dudu, Paulista i Kosa jakby wrócili to dla mnie bylby git.
Bo szczerze mówiąc wątpie, że znajdą kogoś lepszego niż Oni. Ciężko będzie, bo działacze są skąpi (oszczędni) a chcą kupić gracza o niewiadomo jakich umiejętnościach z najwyższej półki i to najlepiej za darmo. Szukają gwiazdora za grosze. Sknerusy.. tak nie ma, albo płacicie, albo będziecie się błąkać po jakichś macedońskich ligach i szukali talentów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=D8BTbi...eature=related
Radzę pamiętać o tym, że w naszym składzie jest nieobliczalny człowiek, którego stać na takie bramki, jak i na czerwone kartkę niestety. Jeżeli tylko będzie grał jak do tego fragmentu meczu jest w składzie nie do wygryzienia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wszyscy tak piszą, że z ligi nie spadniemy, znów będziemy pierwsi itp. itd. Jednak nie wiem czy pamiętacie ale Kasperczak też kilka mistrzostw zdobył, a mimo wszystko go zwolniono. Ja się boję, że będzie tak, że odpadniemy już w 2 rundzie el. LM lub pokonamy Beitar i wdupimy w Pucharze UEFA z jakimś zespołem z Gruzji przez dziury w składzie i brak zmienników i "wyrozumiały" Bogusław zwolni trenera Skorżę, zatrudni amatora typu Liczka i znów, może nie ósme ale słabe miejsce w lidze i sezon do dupy. Piszecie, że odeszli rezerwowi i nie ma co płakać. Jednak pomyślcie co by było gdyby nie Kokoszka podczas gdy Baszczyński miał uraz, kto by go zastąpił? Kto w nowym wariancie taktycznym z dwoma defensywnymi pomocnikami zastąpi Sobolewskiego czy Cantoro? Kto zagra na środku obrony gdy trzeba? Potrzebujemy zmienników nie zdobędziemy nic bez co najmniej 6 w miarę dobrych zmienników. Ale co ja gadam o rezerwach skoro my w pierwszej jedenastce mamy z 2 luki do załatania.
PS. Kolejny post do nibylandii... |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
..po to, aby pokazac, ze czarny jest zly i u nas nie zagra.
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Popieram kolegow wyzej ktorzy twierdza ze Bednarzowi za efekty pracy nalezy sie ocena niedostateczna.
-co on wczoraj sie dowiedzial ze kasy na transfery w takim razie nie ma -wiedzac ze mamy mistrza,nie mamy kasy mogl dzialac wlasciwie od lutego ,czyli to juz niecale pol roku(czyt.jezdze i obsewuje zawodnikow nawet na Kamczatce jesli tam jest jakas liga) -takie gadanie ze "do konca okienka duzo czasu" to za przeproszeniem p***** nie o Szopenie,ciekawe czy bedzieicie mieli tez ten czas jak wyeliminuje nas Bietar -na ta chwile sprowadzanie zawodnikow jesli juz na testy --powinno wygladac tak ze KTOS WCZESNIEJ juz ich ogladal,zrobil notatki i ocenil na tyle zeby nie tracici czasu i tylko ocenic czy sie nadaje czy nie,a nie ze bierze sie z łapanki jakis anonimow podeslanych przez jakis Bog wie kogo,w dodatku tacy to najlepiej wypadaja na PLYTACH DVD,potem sie ich sprawdza prze tydzien i odsyla do domu.. Smiech na sali I dlaczego pozbyto sie Dudu I gdzie sa ci klasowi 4 zawodnicy PANIE SKORZA BEDNARZ I WILCZEK,mzoe to ten Bosniak ,czy ten kumpel Carlo Costlego Sory za rozgroycznie ale szlag czlowieka trafia.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.07.2008 o godz. 18:51.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byc moze chodzi o to, ze Bednarz sprowadzajac takich amatorow na testy chce pokazac Cupialowi i radzie nadzorczej, ze ta droga nigdzie nie zajdziemy, ze za darmo nikogo wartosciowego sie nie znajdzie. I stad te przejaskrawione przyklady pseudobramkarzy, faceta z Hondurasu itp. Akurat wiem dobrze, ze Wisla takich ofert testow od menadzerow, ma co pol roku bez liku i najczesciej w ogole nie ma zgody na przyjazd zawodnika o takim poziomie. Teraz wyglada mi to na swiadoma demonstracje Bednarza, jakby chcial powiedziec - prosze za darmo to mozna miec takich pilkarzy.
Tak sobie dywaguje luzno, bo na tych spotkaniach z Bednarzem, ktore organizowalo SKWK, wydal sie on bardzo rozsadna, kompetentna osoba, inteligentym facetem, ktory ma pomysl na to co robi. I po prostu nie chce mi sie wierzyc aby swiadomie sprowadzal i godzil sie na przyjazdy, co tu duzo mowic - amatorow, o ktorych kazdy z nas juz przed testami moze powiedziec jak sie skoncza. Wydaje sie, ze w Wisle wciaz sa jakies tarcia, konflikty, przepychanki miedzy klubowymi podmiotami. Tak jak bylo za Kapki, Mielcarskiego, Petrescu, Kasperczaka, Okuki.. Tak jak bylo zawsze. Stad mamy taka stagnacje na polu transferow, brak jakiejkolwiek kreatywnosci, pomyslu w dzialaniu. Moze Bednarz ma po prostu zwiazane rece, moze kazda najdrobniejsza incjatywa wymaga zgody ciala nadrzednego w klubie ? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|