The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2008, 18:07
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Nie to aura jaka roztacza wokol siebie Jaroslaw Kaczynski i jego PIS.
Administrowanie polskim strachem i kompleksami ,to sposob na zdobycie kapitalu politycznego.Jak widac chocby na tym forum wielu sie na to nabiera . Polska nie potrrzebuje wodza (Kaczynskiego) tylko dobrego menedzera ,jak byl potrzebny wodz to Kaczynski spal u mamy pod koldra ,ale to na marginesie.Czlwoeik ktory w co drugim zdaniu 60 lat po wojnie ,argumentuje kazdy problem i widzi wszedzie Niemcow musi byc naprawde.....,ale o tym napsialem w 1 zdaniu

Wladza wykonawcza w 99% znajduje sie w rękach instytucji podleglych Tuskowi. Kaczor jako prezydent ze sfery wykonawczej moze tylko wysuwac wlasnych kandydatow na niektore stanowiska. więc od ponad pół roku menadżerem kraju jest Donald Tusk. S.......ili na dwa lata program budowy autostrad. Kluczowa sprawa narodowa. Sambo się wkurzyl, pojechał z Doniem. Ty w odpowiedzi wytluszczasz tylko to co ci pasuje, nie odnosisz sie do meritum (autostrady) no i oczywiście jedziesz "Macierewiczem". Co tam autostrady. Przecież i tak temu winny jest Kaczor, bo wszyscy sobie skaczą do gardeł....
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 08.07.2008 o godz. 18:11.
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 08.07.2008, 18:10
Nie mowie ci o ustawach , mowie ci o atmosferze jaka produkuje wodz Jarosław Kaczynski
Wystracza mi to calkowicie zeby na niego nigdy nei zaglosowac
kalashnikov2
Senior Member

Stary 08.07.2008, 18:13
Nie mowie ci o ustawach , mowie ci o atmosferze jaka produkuje wodz Jarosław Kaczynski
Wystracza mi to calkowicie zeby na niego nigdy nei zaglosowac
Ale Sambo pisal o autostradach Tuska ...
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 18:14
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Ale Sambo pisal o autostradach Tuska ...
ale ja pogrubilem nie fragment o ustawach tylko wehrmachcie itd
kalashnikov2
Senior Member

Stary 08.07.2008, 18:15
ale ja pogrubilem nie fragment o ustawach tylko wehrmachcie itd
a dlaczego nie o autostradach?
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 18:19
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
a dlaczego nie o autostradach?
a czemu nie o wehrmachcie ?
jakbym pisal ze Tusk buduje setki kilometrow autostrad,to moglbys by miec za zle.On nie buduje ,poprzednik nie budowal poprzednik poprzednika nie budowal itd wiec o co ci chodzi ? I tak wierze ze predzej za PO te drogi powstana niz za PIS ale narazie to kwestia wiary
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2008, 18:30
K_2 jak zwykle .......isz... Rzucasz hasła bez podania żadnych danych! Temu nie o Wermachcie, że temat ma służyć merytorycznej wymiane zdań! Nie czepianiu się słówek i przypierdalaniu do czyichś poglądów. Jak masz coś do powiedzenia w kwestii budowy autostrad, posiadasz interesujące dane, które wskazują na to że rząd Tusk buduje je we wspaniałym tempie, to wrzuć proszę. To, że Ty "wierzysz" w Tuska to my wiemy, bo jakbyś zamiast wierzyć, wiedział lub był pewnien tak jak Sambo, który wkleił źródło (nie z dupy wzięte mniemanie) to spiewałbyś inaczej. Wykaż trochę ambicji i poszukaj czegoś o tempie budowy autostrad, wrzuć i wtedy podyskutujemy. Jeśli Ci się nie chce to zamilcz bo nie wnosisz nic do dyskusji.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 08.07.2008, 18:33
a czemu nie o wehrmachcie ?
Bo wermacht nam autostrad nie zbuduje

Cytat:
jakbym pisal ze Tusk buduje setki kilometrow autostrad,to moglbys by miec za zle.On nie buduje poprzednik nie budowal poprzednik poprzednika nie budowal itd wiec o co ci chodzi ?
Problem w tym, że minister rządu nienawiści d/s funduszy unijnych miala od unii zielone swiatlo na projekty. Macho Picu dla zasady zniszczyl wszystko, są problemy i teraz przez to będzie wielkie opóźnienie w budowie autostrad.

Cytat:
I tak wierze ze predzej za PO te drogi powstana niz za PIS ale narazie to kwestia wiary
O tak, zwłaszcza że wyznawcy są gorliwi. Jakby co to się ma w zanadrzu dogmat o niepokalanym poczęciu III RP. A w rolę Lucyfera wcielił się sam Macierewicz. Jest podział na zło (Kaczory dzielą i kłócą) i miłość (Tusk). Wszystko co trzeba. Rolę syna bożego odgrywa Lech Wałęsa. A Piłat z IPNu go ukrzyżował.

Religia jak się patrzy.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 08.07.2008 o godz. 18:37.
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 18:35
Jery napisał(a):Wyświetl post
K_2 jak zwykle .......isz... Rzucasz hasła bez podania żadnych danych! Temu nie o Wermachcie, że temat ma służyć merytorycznej wymiane zdań! Nie czepianiu się słówek i przypierdalaniu do czyichś poglądów. Jak masz coś do powiedzenia w kwestii budowy autostrad, posiadasz interesujące dane, które wskazują na to że rząd Tusk buduje je we wspaniałym tempie, to wrzuć proszę. To, że Ty "wierzysz" w Tuska to my wiemy, bo jakbyś zamiast wierzyć, wiedział lub był pewnien tak jak Sambo, który wkleił źródło (nie z dupy wzięte mniemanie) to spiewałbyś inaczej. Wykaż trochę ambicji i poszukaj czegoś o tempie budowy autostrad, wrzuć i wtedy podyskutujemy. Jeśli Ci się nie chce to zamilcz bo nie wnosisz nic do dyskusji.
Ta ze Donek jest "rudym wnukiem wehrmachtowca" to jest swietny argument popierajacy teze ze nei buduje autostrad.
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.07.2008, 18:36
Z forum Onetu K_2 do Ciebie

_JESTEŚ WYBORCĄ PO ? _ POCZYTAJ - TO DO CIEBIE
Jesteś ofiarą pewnego mechanizmu, od dawna stosowanego z wielkimi sukcesami w Polsce.

Polega on na wiedzy co jest w danym momencie modne, trendy - czyli pożądane, i co jest niemodne. Co jest w Polsce trendy a co jest żałosne, niemodne?

Trendy jest elegancja, ładne garnitury, wysublimowana uroda, dobry gust, bogactwo i smak wyższych sfer, kultura, salony, najlepsze marki.

Niemodne jest natomiast tzw. "wieśniactwo". Dresiki, zaciąganie w mowie, miejsca w postaci remizy strażackiej, brudne paznokcie, tipsy, stodoła, widok pola, krówek.

A więc mamy jakis rząd, czyli jak przez ostatnie 19lat mamy do czynienia ze zorganizowaną grupą przestępczą w białych rękawiczkach, (wyjąwszy okres rządów PIS) która pasożytuje na kraju i mówiąc nieładnie, po prostu kradnie tworząc prawo które może wykorzystywać i naginać, a ukradzione pieniądze rozdaje swoim członkom.

I teraz zaczyna się wojna psychologiczna - zestawia się na zasadzie skojarzeń - złodziej przewalajacy grube pieniądze na lewych prywatyzacjach - ubiera się go w ładny garnitur, i powtarza słowa klucze kodujące podświadomość - Europa, styl, szyk, elegancja. Czyli koduje nam się takie zestawienie, i teraz wystarczy pokazac w telewizji uśmiechniętego złodzieja w garniturze od Versace, i podświadomość reaguje zwracajac nam sugestię, zalewajac nas miłymi uczuciami które zostały tam wprowadzone.

Potem sie zestawia uczciwego człowieka, np. któregoś z braci Kaczyńskich który chce odsunąć od władzy ludzi którzy donosili na kolegów, kradli itd., i rzuca się hasła typu - nienawiść, oszołomstwo, pieniactwo, klótnie, jątrzenie, złość, bieda, smutek, brzydota. Gdy pokazują Kaczyńskiego w telewizji, zalewają nas uczucia gniewu, zakłopotania, zażenowania. Zauwazyłeś to? to się nazywa uwarunkowanie, i odruch Pawłowa.

Wie o tym każdy spec od reklamy. Zasada psychotechniki sprawdza się w polityce doskonale tak samo, jak kodowanie ludziom zachwytu do proszków do prania. Nie wierzysz? czy myślisz ze jakby te metody nie działały, to firmy by płaciły miliardy dolarów na reklamę? sprawdź sam, spytaj przeciętnego człowieka czemu tak bardzo nienawidzi Kaczyńskiego. Odpowie że - "zobacz co oni robią, jak podzielili ludzi, jak jątrzą" każdy z tych zarzutów jest smieszny i wyssany z palca, no chyba ze zamykanie morderców w więzieniach można uznać za dzielenie ludzi a pogonienie klanów prawniczych i notariuszów, zniesienie składki rentowej, zniesienie podatków od spadków i wiele, wiele innych uznamy za nienawiść, Gdy zaczniesz dopytywać o szczególy, wyborca PO wpadnie w furię, zaśmieje się, bądź będzie chciał Cię pobić czy opluć jeśli będziesz wizualnie słabszy.

Powtarzanie i zasada skojarzeń, to typowe narzędzie do zmiany osobowosci człowieka. Sam ich używam w pracy nad sobą, więc doskonale widzę jak ludzie są zwyczajnie robieni w konia, i są z tego dumni.

Cały dramat polega na tym, że nawet gdy człowiek uświadomi sobie ze został oszukany, tkwi w tym. Zostało to dokladnie opisane przez psychologów społecznych, podam wam chętnie przykład - świadkowie Jehowy kilka razy mieli ogłaszany koniec świata. Wyprzedawali wszystko co mieli, i gdy się okazywało ze koniec swiata jednak nie nadszedł a oni zostali golasami, ich wiara jeszcze się zwiększała - guru mówił że wyprosił jednak u Boga żeby nie robił końca świata i im to wystarczało by wierzyć jeszcze mocniej. Dziwisz się, że wykształceni mądrzy ludzie okazali sie aż tak naiwni? tu nie o wykształcenie jednak chodzi, chodzi o to że taki człowiek przyznając się sam przed sobą jak bardzo został wykorzystany i oszukiwany, straciłby do siebie szacunek - więc brnie dalej jeszcze mocniej. Tak jak kobieta zgwałcona która wierzy że to jej wina, ze facet nie umiał się powstrzymać i "musiał" to zrobić. Podobnie i wyborca PO, nawet jak zacznie sobie zadawać pytania, patrzeć co się dzieje wokoło niego, rzadko kiedy przyzna że został oszukany. Wtedy zaczyna działać mechanizm projekcji, i za własną naiwność i upodlenie obarcza Kaczyńskich, których zaczyna naprawdę nienawidzieć, za swoje upokorzenie.

Wielu ludzi często mnie pyta, czemu się bawię w politykowanie skoro zajmuję się zupełnie czymś innym? to proste, poprzez to że sam kształtuję swój umysł, i bardzo się interesuję manipulacjami, widzę jak ludzie zostali oszukani, więc o tym piszę. U Kaczyńskich widzę masę wad i błędów w polityce, mają też wiele rzeczy na sumieniu, jednakże nie ma w Polskiej polityce ludzi którzy byliby od nich uczciwsi i profesjonalni jako politycy. Natomiast Tusk to zupelne dno, i trzeba być naprawdę mocno zmanipulowanym żeby tego nie widzieć - na mnie większość manipulacji nie działa, bo ja cały czas obserwuję sugestie które maja na mnie wpływ, więc nie mają do mnie dostępu - po prostu zamykam im drzwi przed sobą.

A co do mnie, wiele razy spotkały mnie przykrości gdy stwierdzałem w dyskusji że głosowalem na Kaczyńskich. Wiele razy się spotkałem z uwarunkowaną nienawiścią do mnie, że śmiem mieć inne zdanie niż ślepy tłum. Jak to dobrze że umiem dać w pysk porządnie, w innym wypadku byłbym nie raz dotkliwie pobity przez wyznawców jedynie słusznej trendy partii politycznej.

Odruch Pawłowa - pokazujesz wyborcy PO zdjecie Kaczyńskiego, wpada w furię, źle się czuje, kręci mu się z jadu zalewającego całe ciało w głowie. Pokazujesz zdjęcie Tuska z siatką jabłek, Pawlaka na kartoflisku z kosą - wpada w ekstazę, w przyjemny stan umysłu, odpręża się. Zaprogramowanie oczywiście też się dokonuje u wyborców PIS, ale na znacznie mniejszą skalę. Takiej agresji jak u wyborców PO nie widziałem u stronników żadnej partii politycznej. A teraz ta agresja wzrasta, ceny wszystkiego wraz z jabłkami szybują w górę, pensje stoją w miejscu, autostrady stoją, zapaść na giełdzie, inwestorzy uciekają. Zaczyna się obiecywana nam Irlandia.
Ale niedługo będzie Belfast.

Edit - K_2 - ja tylko stwierdziłem fakt . Po drugie Sambo "rudego potomka wermachtowca" użył jako epitetu pod adresem premiera Donlda - co więcej epitet jest zgodny ze stanem faktycznym i nie ma nic wspólnego z kwestią autostrad. Meritum jego posta odnosiło się do czegoś zupełnie innego. Teza, że to przez to, rząd nie buduje autostrad jest Twoim wymysłem - ot tak by mieć co napisać
Ostatnio edytowane przez Jery : 08.07.2008 o godz. 18:49.
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 18:39
O k*rwa zahipnotyzowali mnie PIS juz zwala wine na hipnoze ? Odruchy Pawlowa ?
CZlwoieku jeszcze raz ci napsize ,jak widze i slsyze KAczynskiego mowiacego 60 lat po wojnei ze wszedzie sa Niemcy to jest to wystarczajacy pwood dla mnie zeby temu Panu podziekowac i na niego nie glosowac .2 lata nieustajacego cyrku i doszczetengo sklocenia Poalkow mi wystarczylo za wszystkie czasy .Cchecie w takiej Polsce zyc to se zyjcie , ja nie chce...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2008, 18:40
Cytat:
Wstyd to ja czuje ,jak slysze tego pojebusa ktory 3 razy dziennie straszy Polakow Niemcami i Rosjanami
Wstyd to mieć taka sieczkę w głowie i wierzyć w bajeczki o przyjaznych nam Niemcach i Rosjanach co to np. budują gasrurę aby nam było dobrze i wogóle dobrze nam życzą. Takie brednie prze lata 90-te wpajał Polakom Czcigodny Bronisław z kamandy Michnika, Kwacha i Tuska. Czas minął i Polacy się obudzili. Jak widać nie wszyscy

I znowu się czepili "ludzie zaślepieni nienawiścią" tym razem męża POsłanki Pitery. Że co on niby nie miał prawa w młodości jak Boluś "popełnić małego błędu" . Z samych takich składa sie PO. Albo wycofują się "ze względów rodzinnych" jak Graś albo ściemniają jak wychodzi szydło z worka.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.07.2008, 18:45
Wstyd to zamiast dyskutowac odrazu zajebac skrajnoscia.
Podaj mi przyklad gdzie K2 pisal o przyjaznych Niemcach i Rosji?
A to ze kazdy gra pod siebie jest naturalne.Nawet nasi wielcy przyjaciele Amerykanie wyklocaja sie o grosze
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.07.2008 o godz. 18:49.
94 - Allah Akbar!!
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 18:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wstyd to zamiast dyskutowac odrazu zajebac skrajnoscia.
Podaj mi przyklad gdzie K2 pisal o przyjaznych Niemcach i Rosji?
A to ze kazdy gra pod siebie jest naturalne.Nawet nasi wielcy przyjaciele Amerykanie wyklocaja sie o grosze
To nie ma znaczenia ,wszedzie sa Niemcy , Rosjanie, wszedzie jest uklad , z ktorym tylko PIS moze walczyc
Wkleje kawalek slow z tego utworu Tomka Lipinskiego co go wkleilem wczesniej
"Juz widze oczyma wyobrazni nowe autostrady....pelne spieprzajacych dziadow....to nie walka z ukladem....to walka ukladow"
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2008, 19:13
To nie ma znaczenia ,wszedzie sa Niemcy , Rosjanie, wszedzie jest uklad , z ktorym tylko PIS moze walczyc
Jakbyś był na tyle bystry aby zauważyć, że post 1q2 w równym(a może nawet większym)stopniu dotyczy Ciebie, to pewnie nie było by Ci do śmiechu.

Odnieś się do tematu autostrad, bo tego dotyczył post sambo. Jeżeli nie jesteś w stanie - zamilknij, bo Twoje projekcje o Kaczyńskich, Kościele itp. niewielu tutaj interesują. Innymi słowy - pisz na temat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 19:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś był na tyle bystry aby zauważyć, że post 1q2 w równym(a może nawet większym)stopniu dotyczy Ciebie, to pewnie nie było by Ci do śmiechu.

Odnieś się do tematu autostrad, bo tego dotyczył post sambo. Jeżeli nie jesteś w stanie - zamilknij, bo Twoje projekcje o Kaczyńskich, Kościele itp. niewielu tutaj interesują. Innymi słowy - pisz na temat.
Nie martw sie zauwazylem ze 1q2 staral sie mnie poprzec w tym poscie...
Do tematu autostrad sie odnioslem. PO nic nie wybudowalo przez 8 miesiecy , PIS przez 2 lata i poprzednicy przez 15 lat (buduja po 10 km rocznie) do czego sie tu odnosic ? Do tego ze wycofuja dawne umowy i przetargi zawarte przez PIS ? Ile w tym prawdy kto ma racje to sie nigdy nie dowiem ,wiec nie bede sie nad tym zastanawial,jak zobacze wybudowana autostrade to bede widzial kto ma racje...
Projekcje o Kaczynskim to robicie tu wy ,stawiajac go w bardzo dobrym swietle ,ale ten czlwoiek juz sie neistety nie obroni ,napewno nei na tyle zeby wygrac wybory.
O kosciele to jest temat rzeka.Raduje was moze to ze kosciol jest taki bogaty i opasly w tym panstwie ,mnie sie to nei podoba ,szczegolnei jak teraz przeczytalem o 2,5 milionach Poalkow ktorzy zyja w skrajenj nedzy.
Widac kwestia wrazliwosci..
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.07.2008, 19:58
Cytat:
O kosciele to jest temat rzeka.Raduje was moze to ze kosciol jest taki bogaty i opasly w tym panstwie ,mnie sie to nei podoba ,szczegolnei jak teraz przeczytalem o 2,5 milionach Poalkow ktorzy zyja w skrajenj nedzy.
Równie wrażliwi w tym temacie byli/są komuniści.A państwem gdzie ten problem (kwestię kościoła)rozwiazano był ZSRR, Korea Północna, Kuba i Chiny. Napieralski zbiera teraz kamandę takich wrażliwych. Skontaktuj się z nim.
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 20:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Równie wrażliwi w tym temacie byli/są komuniści.A państwem gdzie ten problem (kwestię kościoła)rozwiazano był ZSRR, Korea Północna, Kuba i Chiny. Napieralski zbiera teraz kamandę takich wrażliwych. Skontaktuj się z nim.
Nie no to jest rzeczowa wypowiedz?
Akurat w przypadku Kuby sie mylisz.Juz JP2 jezdzil do Castro i przynosil "otuche" Kubanczykom
Nie chce Korei Polnocnej ,wystarczy mi Hiszpania
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.07.2008, 20:16
Cytat:
Nie chce Korei Polnocnej ,wystarczy mi Hiszpania
To jedź tam ze swoim chłopakiem. Zartowałem oczywiście Rozumiem, że skoro Hiszpania, to chodziło Ci o to, że małżeństwa są już tam legalne ? Zapaterro i ta jego komunistyczna zgraja jest właśnie najlepszym przykładem jak z kraju o duzym przywiązaniu do wartości moralnych można zrobić jedna wielką platformę na gejowskiej paradzie. Wydawało się że Hiszpania przedwojenne ciągotki komunistyczne części społeczeństwa ma już za sobą. Niestety. Ale sądze że kiedyś wybudzą się z tej Sodomy i Gomory.
K_2
Banita

Stary 08.07.2008, 20:22
To jedź tam ze swoim chłopakiem. Zartowałem oczywiście Rozumiem, że skoro Hiszpania, to chodziło Ci o to, że małżeństwa są już tam legalne ? Zapaterro i ta jego komunistyczna zgraja jest właśnie najlepszym przykładem jak z kraju o duzym przywiązaniu do wartości moralnych można zrobić jedna wielką platformę na gejowskiej paradzie. Wydawało się że Hiszpania przedwojenne ciągotki komunistyczne części społeczeństwa ma już za sobą. Niestety. Ale sądze że kiedyś wybudzą się z tej Sodomy i Gomory.
No i zdajsie w 2008 drugi raz wygrali wybory...
Ty sie tak nie martw o losy swiata ,bo za 40,50,60 albo 70 lat juz cie na tej ziemii nie bedzie , wiec nie ustawiaj ludziom swiata i nie mow jak maja zyc .Dla mnie jak dwoch gosci chce sie ze soba ?ruchac? to moga to robic ich zycie i ich swiat.Tylko nie zaczynaj teraz dysputy o aborcji dzieci....
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.07.2008, 20:41
Wilku napisał(a):Wyświetl post
A owszem - jak rozumiem takie papierki szlalają się po ulicach, wystarczy się pochylić?
Też się Wilku dziwisz, to proste przecież : Ziobro wiózł do Kaczyńskiego to i wypaść coś mogło .

Myślenie nie boli !
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.07.2008, 20:56
[QUOTEDla mnie jak dwoch gosci chce sie ze soba ?ruchac? to moga to robic ich zycie i ich swiat.Tylko nie zaczynaj teraz dysputy o aborcji dzieci....][/QUOTE]

Tylko państwo nie musi sankcjonować tego jako małżeństwo. A historia Sodomy i Gomory może cos słyszałeś coś na ten temat ?
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.07.2008, 21:06

A historia Sodomy i Gomory może cos słyszałeś coś na ten temat ?
Sodoma była wybudowana na złożach ropy naftowej .
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 08.07.2008, 21:11
Nie martw sie zauwazylem ze 1q2 staral sie mnie poprzec w tym poscie...
Do tematu autostrad sie odnioslem. PO nic nie wybudowalo przez 8 miesiecy , PIS przez 2 lata i poprzednicy przez 15 lat (buduja po 10 km rocznie) do czego sie tu odnosic ? Do tego ze wycofuja dawne umowy i przetargi zawarte przez PIS ? Ile w tym prawdy kto ma racje to sie nigdy nie dowiem ,wiec nie bede sie nad tym zastanawial,jak zobacze wybudowana autostrade to bede widzial kto ma racje...
Projekcje o Kaczynskim to robicie tu wy ,stawiajac go w bardzo dobrym swietle ,ale ten czlwoiek juz sie neistety nie obroni ,napewno nei na tyle zeby wygrac wybory.

Chłopie - postanowiłem sobie zupełnie Cie olewać - wpisałem nawet na listę ignorowanych - ale niestety cytaty nie są ignorowane, dlatego wśród komentarzy poważnych niestety lśnisz jak perełka i niestety również czasami mignie mi jakś Twój kretyński komentarz

Weź se chłopie zapamietaj, że moja ostatnia wypowiedź nie dotyczyła autostrad de facto ( nie mówiąc o prawdzie jaką jest nazwanie Tuska rudowłosym potomkiem whrmachtowca) - nigdy nie przypuszczałbym, że Tusk jest w stanie wybudować tyle autostrad, żeby nadrobić braki w tej dzieddzinie. Okazuje się, że ta niedorajda nie jest w stanie nawet utrzymać i tak już żenującego poziomu swoich poprzedników - nie o tym pisałem.

Pisałem o tym, że Tusk Donald jest takim skończonym niedojdą, że przez niego przez 2 lata nie zostanie wybudowany ani jeden kilometr autostrady, który był planowany ze środków UE - nie dlatego, że są jakies głupie procedury. Nie dlatego, że sie pracownicy opierdzielają. Nie dlatego ż nie ma pieniędzy.

Autostrad nie będzie dlatego, że jego rząd - wyrzucił do KOSZA wynegocjowany z UE pakiet przepisów, które nie weszły w życie tylko dlatego, że nastały wybory.

Jego nowa minister Bieńkowska robiac medialne szoł - rugujac publicznie Rydzyka bez podstaw nota bene - robiac depisyzację - wywaliła do kosza ten projekt - tak dla zasady. A teraz UE domaga się wejscia zgodnych z prawem przepisów juz wynegocjowanych i podpisanych - parafowanych.

Jeśli dla Ciebie wstydem jest to o czym piszesz - to dla mnie wstydem jesteśTY - i Twój rząd - który przez swoja niekompetencję robi pośmiewisko na cała Europę. Nie wiem jak Ty ale ja chciałbym jeździc po autostradach i mieć normalnego premiera - Niestety nie mam ani normalnego premiera ni autostrad - mam za to w kraju takich jak Ty - którzy mi zafundowali życie w takim Batustanie - chorym kraju zupełnie, przy pełnej aprobacie obywateli. Gdzie poziom nieróbstwa, niekompetencji i ignorancja umyśłowa rządzących jest tak wielka, że gdyby tak dać Tuskowi władzę na 20 lat - to podejrzewam, że cofnęlibyśmy sie doo 1795r przy oklaskach i ogólnym zadowoleniu lemingów.
Ostatnio edytowane przez sambo : 09.07.2008 o godz. 08:26.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2008, 00:47
Uff, sambo mnie wyręczył. Może później coś jeszcze skrobnę a propos wynurzeń K_2 na temat Kościoła, ale nie dziś. Zastanawiam się nawet, czy warto...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2008, 07:23
sambo napisał(a):
Autostrad nie będzie dlatego, że jego rząd - wyrzucił do KOSZA wynegocjowany z UE pakiet przepisów, które nie weszły w życie tylko dlatego, że nastały wybory.
Właśnie po co były te przedterminowe wybory?Ile pieniędzy na to poszło...Przecież poprzednia koalicja mogła "spokojnie" kontynuować swoje rządy
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 09.07.2008, 08:43
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Właśnie po co były te przedterminowe wybory?Ile pieniędzy na to poszło...Przecież poprzednia koalicja mogła "spokojnie" kontynuować swoje rządy
A co stało na przeszkodzie by nowy rząd kontynuował pracę Gęsickiej?

Czy w nawet najgorszej winie Tuska musicie widzieć drugie dno w postaci sprawki Kaczyńskiego? W ten sposób w tym kraju nigdy nie będzie normalnie.

Przed wyborami pisałem, że może dośc do tego, że nienawiść do Kaczorów przesłoni niektorym ludziom tak widok na świat, że nowy rząd będzie mógł bezkarnie spieprzyć co tylko zechce, nadal mając poparcie, bo ludzie wciąż będą skupiali się na Kaczorach. To jest dla kraju ogromna tragedia. Niestety to się sprawdza.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 09.07.2008 o godz. 08:51.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.07.2008, 09:58
kalashnikov2 napisał(a):
A co stało na przeszkodzie by nowy rząd kontynuował pracę Gęsickiej?
Niestety można by przykłady mnożyć w nieskonczoność.Nowe władze,nowe wizje,nowe pomysły - wszystko po to aby działać na swoje konto,zostać zauważonym.Nie tyczy to tylko Platformy.Pamiętam jak prawie 10 lat temu zreformowano edukacje, wprowadzono 3-letnie gimnazja,skrócono tryb szkoły średniej.Efekt? Niedawno usłyszałem opinie prof.dr hab. Adama Lityńskiego,który rozważa wprowadzenie roku "zerowego" na studiach,gdyż zaobserwował iż młodzież ma poważne braki w wiedzy z historii,którą powinna wynieść ze szkoły średniej.Nie mówiąc już o egzaminie dojrzałości z języka polskiego,który według wielu opinii uczy jak czytać instrukcje,co sam moge potwierdzić gdyż zdawałem 'nową mature'.
Generalnie wracajac do sedna sprawy,wszystkie nowe władze obojętnie czy PO,PiS,SLD czy inni mają swoje pomysły,wizje ,często na przekór swoim poprzednikom.Jedne gorsze,drugie lepsze.Czy i które są słuszne najlepiej sprawdzić z perspektywy czasu...

Cytat:
Czy w nawet najgorszej winie Tuska musicie widzieć drugie dno w postaci sprawki Kaczyńskiego? W ten sposób w tym kraju nigdy nie będzie normalnie.

Przed wyborami pisałem, że może dośc do tego, że nienawiść do Kaczorów przesłoni niektorym ludziom tak widok na świat, że nowy rząd będzie mógł bezkarnie spieprzyć co tylko zechce, nadal mając poparcie, bo ludzie wciąż będą skupiali się na Kaczorach. To jest dla kraju ogromna tragedia. Niestety to się sprawdza.
Ciemniejsza strona Demo/D*** kracji

----podkreślony zwrot skreślić zależnie od własnego ustosunkowania się do powyższego systemu
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2008, 12:14
Liberalna gospodarka - wersja PO

Tłumacząc to z języka rządowego „na nasze” – wzrosną podatki nazywane składkami. To oczywiście w ramach zapowiadanego w kampanii wyborczej obniżania podatków. No bo jak powszechnie wiadomo, składki to przecież nie podatki.
Podsumujmy: kobieta w wieku „produkcyjnym” otrzymuje wynagrodzenie brutto w wysokości średniej krajowej około 3 tys. zł. Pracodawca płaci jeszcze za nią składki ubezpieczeniowe: łącznie ponad 1,3 tys. zł. i potrąca jej zaliczkę na poczet podatku dochodowego w wysokości 570 zł. A więc za pracę wartą dla pracodawcy 4,3 tys., pracowniczka otrzymuje 2,5 tys. zł. Ale jak wyda zarobione przez siebie 2,5 tys. zł., to lekko licząc 200 zł będzie stanowił VAT tkwiący w cenie kupowanych przez nią towarów i usług. I tak przez 40 lat pracy. Gdyby jej siła nabywcza równała się jej sile podaży – czyli rzeczywistej wartości jej pracy, to starczyłoby jej na nianię, pieluchy, ubrania a potem na czesne za studia. Więc spokojnie mogłaby się tulić z mężem na golaska bez żadnych zachęt ustawowych ze strony doradców pana premiera.

http://www.blog.gwiazdowski.pl/index...ntent=1&id=426
Ostatnio edytowane przez cpc : 09.07.2008 o godz. 12:17.
K_2
Banita

Stary 09.07.2008, 12:41
sambo napisał(a):Wyświetl post

Jeśli dla Ciebie wstydem jest to o czym piszesz - to dla mnie wstydem jesteśTY - i Twój rząd - który przez swoja niekompetencję robi pośmiewisko na cała Europę. Nie wiem jak Ty ale ja chciałbym jeździc po autostradach i mieć normalnego premiera - Niestety nie mam ani normalnego premiera ni autostrad - mam za to w kraju takich jak Ty - którzy mi zafundowali życie w takim Batustanie - chorym kraju zupełnie, przy pełnej aprobacie obywateli. Gdzie poziom nieróbstwa, niekompetencji i ignorancja umyśłowa rządzących jest tak wielka, że gdyby tak dać Tuskowi władzę na 20 lat - to podejrzewam, że cofnęlibyśmy sie doo 1795r przy oklaskach i ogólnym zadowoleniu lemingów.

Wikeszej zenady i posmiewiska w Europie nie bedzie z Polski ,niz za rzadow PISu. Nie ma teletubisiów,nie ma obrazania sie za kartofla, nie ma sytuacji w ktorej Merkel broni Polakow przed Putinem ,za to ze Kaczynski sie obrazil i nie bede rozmawial.
Tusk jest wlasnie normalnym premierem a przede wszystkim normalnym zdrowym czlowiekiem

Co te sku*wysyny z PISu zrobily przez 2 lata z zycia publicznego i zreszta nadal robia to jest nie do wybaczenia.Ciagle ataki,obrazania ,epitety ,nienawisc - tego im nigdy nei wybace i napewno nigdy nie przyloze reki zeby to matolstwo zakompleksione rzadzilo tym krajem

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów