|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
liga Grecka jest mocniejsza od naszej to po pierwsze, po drugie Perrone nie gra w jakimś super teamie, więc nie strzela się łatwo więc te 8 bramek na 22 mecze to nie jest tak mało ,do tego dobrze zbudowany, mam nadzieje że pokaże się z dobrej strony w sparingu i zostanie u nas.
Ostatnio edytowane przez quick : 07.07.2008 o godz. 18:25.
![]() ![]() Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia! |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mnie jednak pociesza tylko to że Matusiak też był strasznym drewnem przed tym sezonem wicemistrzowskim. Nawet w Płocku się nie łapał, bodaj w 2 lidze.
Ale jednak był młodszy(miał wtedy 23 lata). Poza tym liczę jednak że chociaż ten Perrone będzie szybszy od Radka to może Skorża z niego coś wyciągnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
1. Tak tani (400 tys EUR)? 2. Inne kluby greckie puszczają taką skuteczną perełke za takie niewielkie pieniądze? 3. Sam Perrone chce kontraktu na poziomie Łukasza Sosina grającego na Cyprze (200 tysiecy EUR)? Cos mi tu pachnie (smierdzi) kolejnym Radovanovicem który tez przyszedł z ligi greckiej bo go gdzie indziej nie chcieli Ale wolałbym sie mylic i zyć złudzeniem że to gwiazda.... a mysle ze my po prostu groszem wiekszym na transfery nie śmierdzimy i Bednarz niewiele moze....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.07.2008 o godz. 18:28.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Wiesz w Olympiakosie, Pao, czy PAOKu to grają napastnicy za miliony Euro, więc brak zainteresowania tych klubów akurat mnie nie dziwi. Bednarz sam mówił że problemem jest namówić na przeprowadzkę do naszej ligi, czyli zapewne Perrone jakieś oferty jednak miał, bo nie sądzę że wolałby kiblować w 2 lidze greckiej. Myślę że może być to gracz o poziomie zbliżonym do Matusiaka... z niezłą formą. Ciekawe ile RadoMatu w formie z sezonu przed tym sezonem by strzelił w tej drużynie w Grecji
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 07.07.2008 o godz. 18:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Odpowiem na twoje pierwsze pytanie Ogryzku;
Gdzyż klub jego po spadku z ligi pozbywa się największych kontraków ze swojej drużyny. A więc dla niego nie ma juz tam miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=3e6pTi...eature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=RpHT4YamIEA http://pl.youtube.com/watch?v=c4cTmMEmJzw http://pl.youtube.com/watch?v=UIDpaeYqC8c Ogryzek, drozsze to znaczy lepsze? bo ja tam wole kupic koszulke za 20 zł niz za 100 która jest taka sama, tyle że na tej drugie jest znaczek "najki" ![]() PRZESTAŃCIE patrzeć na to ile zawodnik kosztuje..bo to wogóle nie odzwierciedla prawdziwą wartość piłkarza. a przykładów na to jest od zaje**ania!
Ostatnio edytowane przez quick : 07.07.2008 o godz. 18:35.
![]() ![]() Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Teraz jest kolejny problem ze skrzydlem prawym,wiec JB musi szybko dzialac bo jak przekwalifikujemy innych zawodnikow np Niedzielana na skrzydlo,itp to na lawce bedzie przewiew straszny i wrazie urazu kogos(puk puk) jest lipa,mi sie wydaje ze w Wisle najbarziej przydal by sie skaut ale chyba to za droga inwestycja jak dla MP ?
Ostatnio edytowane przez Styk83 : 07.07.2008 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moze jest tak (oby to była prawda) jak pisze Valsacio że kolo chce zamiast kolejnego przciętniaka ligi greckiej powalczyć w pucharach z Wisłą ![]() Valsacio - jestes duzym optymistą myslac że może to być taki Matusiak z czasów gry w Bełchatowie - oby nie był to Matusiak z czasów gry w Wiśle ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Nasz kraj i liga sa na szarym koncu jesli chodzi o prestiz.Do tego jeszcze ma byc testowany(na co tez wiekszosc sie nie godzi -chyba ze chodzi o duzy klub) Tyle ze u nas na prawde nie trzeba byc wirtuozem, by zostac gwiazda. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ameryki to nie odkryłeś.skoro nasz budżet wynosi ok 10 mln €,to jaskim cudem ma być nas stać kupować grajków po -nie wiem-2,3 banieczki wspólnej europejskiej waluty?zwłaszcza,że oni też nie zechcą mieć kontraktów mniejszych niż 500 tyś€.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Co do Barreto - zero informacji, mozna spytac naszego kolegi z Portugalii, moze on cos wie (forum po angielsku). ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Bednarz musiałby być w czepku urodzony żeby ten transfer okazał się dla nas lepszy niż transfer Lewego... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak cie nie stać na wakacje na Hawajach to jedziesz do Chorwacji a nie kombinujesz jak tu na gape przemelinowac się na statku do Honolulu! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bednarz sam się wtopił. Jakby Lewandowski nie wypalił wszyscy by mówili że trzeba było próbować bo każdy by ryzykował ten transfer na miejscu Bednarza.
Jak ten gość nie wypali To się wszyscy zapytają gdzie są nasze 400tys Euro i dlaczego sprowadził nam kolejnego Radovanovica na wysokim kontrakcie. Ogólnie to może być początek końca Bednarza, bo szanse na lepsze transfery napewno miał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zreszta to by sie nawet zgadzalo z ogolnym obrazem Grecji jako takiej. Poziom korupcji w tym kraju, zawsze byl jednym z najwyzszych w Europie (zaraz po Polsce A tak nawiazujac do sytuacji kadrowej, to dzis podobno zostalismy bez prawoskrzydlowego (choc wg.mnie juz od dawna bez niego bylismy). Niezle. Zieniu jedynym skrzydlowym na chwile obecna. Oby tylko jemu sie nic nie stalo, bo wowczas taki Perrone dosrodkowania na glowe bedzie otrzymywal wylacznie z wrzutow z autow chyba.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 07.07.2008 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Ja uważam, że należy poczekać, aż Perrone pojawi się w Bad Waltersdorf i zagra w sparingu. Jeżeli podpisze kontrakt, będzie to tylko oznaczało ze pasuje trenerowi Skorży do wizji drużyny, a akurat Macieja Skorży nikt krytykować się nie odważy![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
HEDu tak cofamy się ****a, 1 przegrany mecz na sezon... człowieku skończ pierd**ić za przeproszeniem
ide na piwo bo jak Was czytam to idzie oszaleć. Wam też polecam. gorzej niż baby.. ![]() ![]() Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia! |
|
|
|
Member
Offline |
|
Myślisz, że Lewy w Poznaniu zarabia 200tys? To radzę prysznic zimny... A Peronne za co dostanie 200tys ? Za 4 bramki w lidze Greckiej? O to mi chodzi, że Radovanovic zarabiał nieproporcjonalnie do swoich umiejętności(chyba ok 100tys) i nie chciałbym żeby to się powtórzyło... A jest bardzo duże ryzyko że tak się stanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dobra inaczej - stoimy w miejscu. Chociaz nie mowie ze to do meczu z Beitarem sie nie zmieni. Takie transfery jak teraz przeprowadzamy to mielismy co roku.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
lewandowski w jakimś wywiadzie wspominał,że musi się dobrze zastanowić,bo w Wiśle ma większe szanse,ale na ławę,natomiast w Lechu na plac.i to chyba zdecydowało.poza tym może on się dużym talentem okazać choc nie mus. jak na razie błysnął w słabej II lidze polskiej,natomiast argentyńczyk przychodzi mimo wszystko z ligi greckiej.on grał przeciwko PA,AEK,OP,a lewy przeciwko Kmicie,Pelikanowi,czy też innym potęgom(bez obrazy).my szukamy kogos do grania w UEFA,a nie do sieczki w lidze.nie twierdzę,że ten "pieron" nas zbawi,ale obiektywnie rzecz biorąc daje na to większe nadzieje,niż polski były II-ligowiec.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja się tylko łudzę że tego Perrone polecił Żurawski
bo jak oni go widzieli tylko na kasetach i to są te wzmocnienia Bednarza przed pucharami to ja pierdzielę. Koleś zwiódł na całej linii, bo sądzę że jednak z 2 bańki dostał na trasnfery.Sami zauważyliście że my nie potrzebujemy uzupełnień. Wystarczył jeden konkretny transfer(wcale to że kupuje się kogoś za 1mln Euro nie oznacza że chce zarabiać kokosy od razu) zamiast 4 średniaków. Wystarczyłby nam 1 gostek jak Ljubinkovic który ile bramek strzelił jako pomocnik? 20? I to by było coś konkretnego, bo mimo że koleś asyst nie miał to jednak mógł szalę przechylić dzięki bramkostrzelności. Byłby poprostu jurny, a nie kolejny średniak. A jeszcze do tego by się go przynajmniej wypromowało w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 07.07.2008 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Kur.wa nie porownujcie go do Radovanovica, on w lidze greckiej strzelil 2 bramki w 12 meczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ten Perrone to mi się niestety wydaje kolejnym odpadem :/ Coś to jest jednak nie tak chyba. Gość przyjedzie na testy (!?), więc wielką gwiazdą nie jest, a trzeba za niego zapłacić te 400 tys. ojro. Mało tego jak na anonimowego zawodnika z ogonów ligi greckiej to trochę dużo by chciał zarabiać (200-250 tys). To chyba nie jeden z tych renomowanych piłkarzy, którzy to byli zapowiadani. Jego bramki z tych linków to wyglądają na takie farfocle bardziej. Już ładniesze strzela Kmiecik.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ty w ogole myslisz co piszesz? Ocena wg wlasnych przypuszczen jest moim zdaniem smieszna...
Nie bede pisal co by moglo wyniknac z takiego rozumowania bo w ogole to jest smieszne. Nie rozumiem dlaczego palacie taka niechecia do jakiego kolwiek pracownika ktory nie spelni waszych zachcianek i nie zacznie robic transferow za 2mln euro. W ogole komiczne dla mnie jest cos takiego jak "powinien sprowadzic tego, tego i tego i jeszcze tego", bo kazdy tutaj sobie mysli ze sprowadzenie zawodnika do klubu to tylko krzykniecie jednej kwoty klubowi, drugiej zawodnikowi, podpis i sprawa zalatwiona. Czas wylaczyc fma i zaczac realnie patrzec na to co sie dzieje. W ogole nie wiem co chcecie osiagnac przez takie monotonne najezdzanie na Bednarza i spolke, bo jak dla mnie to jest monolog i brak reakcji na prawdziwe argumenty drugiej strony. Bednarz moze miec do wydania 500tys euro ale zawodnikow za 1mln i tak ma sprowadzac bo to nalezy do jego obowiazkow... no coz... Ja bym jednak apelowal o minimum cierpliwosci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
W kwestii statystyk Emanuela Perrone, to rozpoczął on sezon w zespole Apollon Kalamarias. Rozegrał w tej drużynie 14 spotkań i strzelił 4 bramki. 23 stycznia 2008r. przedszedł za 200tys. euro do innego zespołu greckiej Superligi, Atromitosu Ateny. Strzelił dla tego zespołu 4 bramki w 8 meczach.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To jest tez tak ze poczynienie konkretnych kilku transferow ,zwiekszylo by wartosc calej spolki a co za tym idzie, ulatwilo zdecydowanie znalezienie konkretnego sponsora.
Nie czarujmy sie - dla wiekszosci firm wydawanie grubej kasy po to tylko by reklamowac sie w przezartej korupcja lidze , nie ma zadnego sensu. I powiedzmy sobie szczerze - Wisla nie ma zadnego sponsora a wlasciwie ma anty-sponsora w osobie wlasciela. I to nie jest jakis zarzut bo to prawo Cupiala by zabierac zamiast dawac ,ale taka polityka w zasadzie uniemozliwia osiagniecie jakiegkolwiek trwalego sukcesu poza Polska a za taki mozna uwazac coroczny wystep w grupie uefy i ostra walka o wyjscie z niej a w dalszej perspektywie ostra walka o LM. Nawet gdyby nie niefart dziesieciolecia w Atenach to dzis bylibysmy dokladnie w tym samym miejscu co wtedy, z ta roznica ze zamiast podniecac sie prehistoria czyli Shalke i Parma, podniecalibysmy sie troche nowszymi dziejami pt. sezon Wisly w LM Nie zbudujemy sredniaka europejskiego bazujac na drugorzednych pl grajkach(bo doszlo do tego ze na tych wybijajacych sie nas nie stac)+ groszowych/darmowych nonejmach z zagranicy ,co zjezdzaja na testy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.07.2008 o godz. 19:57.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bramki Perrone w greckich klubach
Ionikos: http://www.greeksoccer.com/forums/in...cmd=si&img=292 Kalamaria: http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=1347 http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=1783 http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=2321 http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=2399 Atromitos: http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=3884 (po ograniu Murawskiego): http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=3939 http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=3967 http://www.greeksoccer.com/forums/in...md=si&img=4107 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
1q2 z tego co aj wiem to watek sponsora jest zakonczony po przyjedzie z austrii zostanie przedstawiony sponsor
a co do ewentualnego sukcesuw atenach dostalibysmy okolo 10 punktow w rankingu zamiast 2 i kasa tez by jakaas byla ale to juz przeszlosc ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|