The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vorsiak
Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2008, 11:25. Wiślak z Dabrowy G.
Nie wiem dlaczego ale nie jestem zwolennikiem sprowadzania niewiadomych grajków z zagranicy
Kallon gwiazda która po przyjściu i wypromowaniu za pół roku chciałaby wrócic do wielkiej kasy i piłki.
Ten Argentyńczyk Perron to człowiek z nikąd.

Ja zainteresował bym sie na szym krajowym podwórkiem - dlaczego nie Robak, Edi, Zganiacz, Hernani z II ligowej Korony, odpuszczamy Pawłowskiego ( tak przynajmniej wynika z prasy) czy np: Michała Golińskiego
Przynajmniej wiemy na co ich stać !!!

Ja naprawde nic z tego nie rozumiem :(
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 07.07.2008, 11:36
Statystyki Perrona z oficjalnej strony jego klubu. Albo Grecy nie aktualizują strony, albo w PS zaliczyli mu na konto rozegranych meczów jakieś puchary i pucharki.

*
Dyskusja na temat Uche została przeniesiona do tematu o byłych wiślakach. Śliczny był offtop, ale ciut przydługi

*
Dzięki Tofik
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2008, 11:37
vorsiak napisał(a):
Nie wiem dlaczego ale nie jestem zwolennikiem sprowadzania niewiadomych grajków z zagranicy
Kallon gwiazda która po przyjściu i wypromowaniu za pół roku chciałaby wrócic do wielkiej kasy i piłki.
Ten Argentyńczyk Perron to człowiek z nikąd.

Ja zainteresował bym sie na szym krajowym podwórkiem - dlaczego nie Robak, Edi, Zganiacz, Hernani z II ligowej Korony, odpuszczamy Pawłowskiego ( tak przynajmniej wynika z prasy) czy np: Michała Golińskiego
Przynajmniej wiemy na co ich stać !!!

Ja naprawde nic z tego nie rozumiem :(
to już wyjaśniam: cofnij się o miesiąc. Mistrzostwa Europy. Gdzie polska piłka, a gdzie reszta, było widać jak na dłoni. Dlatego lepiej brać jakiegoś anonima zza granicy, niż "polską gwiazdę".

Mam nadzieję, że ów Perron to ciekawy zawodnik.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.07.2008, 11:44
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Proponuje zerknac jakimi budzetami dysponowaly kluby tureckie i greckie, gdy sprowadzaly wielkie nazwiska.
I to byly WIELKIE nazwiska, a kim jest Kallon ?!

Ile my tego mamy budzetu... z 10-11 mln euro ?
Megagwiazdy z kontraktami 250tys euro za rok ?

No halo....
no kolego jesli Ty sie pytasz kim jest Kallon to nie wiem dlaczego zabierasz głos w tej dyskusji?! uwazasz ze przyjscie Kallona to jest to samo co jakiegos zawonieka z bałkanów? Takie nazwisko jak Kallon napewno by pomogło Polskiej Ekstraklasie w zrobieniu małego kroczku do przodu.... a po za tym wolisz nieMegagwiazdy z bog wie jakich lig z kontraktami do 100 tys euro? czy zeby Wisła sie interesowała piłkarzami z wyższej półki?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.07.2008, 11:53
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Statystyki Perrona z oficjalnej strony jego klubu. Albo Grecy nie aktualizują strony, albo w PS zaliczyli mu na konto rozegranych meczów jakieś puchary i pucharki.

*
Dyskusja na temat Uche została przeniesiona do tematu o byłych wiślakach. Śliczny był offtop, ale ciut przydługi
Pisałem. Strzelil w poprzednim sezonie 8, 4 Apollon, 4 Atromitos.
..
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2008, 13:31
Cytat:
Łukasz Garguła, pomocnik GKS-u Bełchatów jest już gotów do zmiany klubu, ale kwota, jakiej żądają za niego bełchatowianie jest mocno przesadzona. 1,5 miliona euro nie zapłaci nawet Austria Wiedeń, która złożyła już wstępną ofertę za piłkarza. Tyle że proponuje ponad milion mniej...

"To miłe, kiedy słyszysz, że ktoś wycenia cię na 1,5 miliona euro, ale mam świadomość, że po mistrzostwach Europy moja wartość spadła" - powiedział w "PS" Garguła. "Trudno jednak, żeby było inaczej, przecież ja w Euro w ogóle nie grałem" - dodał.

"To mi nie podcięło skrzydeł, przeciwnie - dało kopniaka. Muszę pracować jeszcze ciężej, coś ulepszyć w swojej grze. Miałem dwa różne sezony. W poprzednim cały zespół grał słabiej, ja leczyłem kontuzję, a kiedy wyzdrowiałem, nie potrafiłem w pojedynkę odmienić oblicza drużyny. czuję się mocny, ale nie aż tak" - stwierdził reprezentant Polski.
PAP

A niektórzy piszą że to Wisła się ośmiesza z ceną jaką chcą dać za niego...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.07.2008, 13:42
aNouc napisał(a):Wyświetl post
PAP

A niektórzy piszą że to Wisła się ośmiesza z ceną jaką chcą dać za niego...
Bo Bednarz wie co robi oferujac te 350k eurasow.I to nie Wisla sie osmieszyla tylko Belchatow sie osmiesza zadajac takich pieniedzy. Nie sztuka jest kupic, sztuka jest dobrze kupic i nie przeplacic.
Ale wcale bym sie nie zdziwil jak by go do Austri sprzedali za podobne pieniadze byle tylko na nas sie odegrac za poprzednie okno transferowe.
,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.07.2008, 13:49
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Bo Bednarz wie co robi oferujac te 350k eurasow.I to nie Wisla sie osmieszyla tylko Belchatow sie osmiesza zadajac takich pieniedzy. Nie sztuka jest kupic, sztuka jest dobrze kupic i nie przeplacic.
Ale wcale bym sie nie zdziwil jak by go do Austri sprzedali za podobne pieniadze byle tylko na nas sie odegrac za poprzednie okno transferowe.
Jasne ze wie

Ja nie wiem ile realnie wart jest Gargula,350 ,500 czy milion
Natomiast patrzac na ceny jakie chodza, to niestety 350 tys euro oferowane przez Bednarza jest smiechem na sali.
Tak sie nie zachowuje czlowiek ktory chce ubic deal, tylko czlowiek, ktory chce pod****ic druga strone.
I Wisla 350 - Belchatow rownie 'rozsadna' kwota - 1.5 mln.
Zabawa trwa w najlepsze, tylko czyim kosztem to bedzie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.07.2008, 14:05
a ten perrona to bedzie na testach znowu czy juz go odrazu wezma wiadomo cos
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.07.2008, 14:12
Wiecie jak to wygląda? Tak:

Bednarz idzie do Cupiała i mówi: Boguś, dwie walizki na jutro proszę, czarne najlepiej, 2 mln euro w środku.
Cupiał: Okej, nie ma sprawy.

I co dalej?

Wersja 1.
Bednarz wsiada w Mercedesa, podjeżdża do Bełchatowa i tam dyskusja jest krótka..
- Cześć chłopaki, przyjechałem po Gargułę, zostawiam wam jedną walizkę, bo druga mi jeszcze potrzebna. A jakby co, to możemy wam oddać Małeckiego. Zdolny, młody chłopak, przyda się Wam.

Bednarz oddala się od Bełchatowa, wyjmuje komórę i dzwoni:
- Halo, Kluivert? Mam dla Ciebie walizeczkę. Jutro w Krakowie rano się staw na treningu.

Wersja 2.
Bednarz bierze walizeczki, leci na tropiki i sobie nurkuje za kasę Bogusia.

Jak widzimy, Bednarz perfidnie stosuje wersję nr 2.
Bednarz won

I jako że kasy nie ma, bo przehulana, on wróci na boisko i będzie pykał
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.07.2008, 14:21
ej ludzie robcie jaj wedlug mnie to odniego niezalezy nikt nie ejst wstanie znalezc pilkarzy pokroju kosowskiego sobolewskiego dudki zeby grali za 200 tysiecy euro i byli za darmo takie jest moje zdanie

chyba ze wlaczymy sobie jakiegos nowego managera i poszukamy troche i skonsultujemy sie zpanem dyr. sportowym .
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.07.2008, 14:27
Łobodziński też wraca do Krakowa

http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4150
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.07.2008, 14:38
Wg. mnie 7 kotów ma rację. Dyskusja powinna się rozpoczynać od tego jaki Wisła Kraków ma budżet a nie od tego że skoro nie ma transferów to Bednarz jest #%!$*# bo kopie piłkę na obozie w Austrii, jeździ na wakacje i proponuje śmieszne kwoty za „gwiazdę” OE. Do tego dochodzi kwestia czy Kallon to wielkie nazwisko itd. Patrząc na naszą sytuację realnie a nie życzeniowo Wisła przy obecnym budżecie NIE MA SZANS na zatrudnienie nawet starzejących się gwiazd zachodnich lig europejskich. Wiem nesta że jest to jedyna sensowna droga by podnosić poziom drużyny i całej ligi ale jak słusznie 7 kotów zauważył Kebaby i Grecy mieli już wtedy zdecydowanie większe budżety niż Wisła w chwili obecnej. Anderson, Ortega, Rivaldo, Anelka i inni klasowi piłkarze (że o trenerach już nie wspomne) nie jechali tam grać charytatywnie tylko dostawali bardzo duże kontrakty a tego bez sporego budżetu nie da się osiągnąć. Dlatego mocno zastanowiłbym się na miejscu niezadowolonych z pracy Bednarza czy aby nasz Dyrektor Sportowy ma jakieś pole manewru. O tym że w lecie będą pieniądze na transfery mówili: Basałaje Dwa, Czerwiński, Jurczyński, Heller a teraz Wilczek. I wszyscy wiemy jak to się kończyło. Przypominam że wiele z tych deklaracji padało przed el. do LM.
W chwili obecnej kurek z kasą wcale nie jest odkręcony na maksa, co wydawałoby się rozsądne w kontekście szybkich bęcków z Beitarem i braku kasy z pucharu UEFA. Dlatego Bednarz proponuje za Gargułe tylko 350 tysięcy choć ja również uważam że….jest to suma negocjacyjna. Dzisiejszy tekst w PS dowodzi że suma ta wcale nie jest wzięta z kapelusza i jeśli ktoś jest tutaj bliższy śmieszności to właśnie prezes GKS. Oczywiście przy negocjacjach można się spotkać w pół drogi jednak warunkiem koniecznym jest to żeby prezio z Bełchatowa zszedł na ziemię w co akurat wątpię bo mam nieodparte wrażenie że po zimowej przepychance szefowie GKS mają na Wisłę i Bednarza szczególne ciśnienie. Wg. mnie realna suma za Gargułę to 500 – 600 tys euro i myślę że jeśli będą do nas przychodzić zawodnicy to maksymalnie za takie sumy. Na zawodników droższych z powodów budżetowych nas po prostu nie stać i nie chodzi tu o sam koszt transferu ile o apanaże takiego zawodnika który na pewno zawoła sobie znacznie więcej niż Garguła.

Reasumując. Póki budżet Wisły nie będzie większy szanse Naszej Drużyny będą systematycznie się zmniejszać. Jeszcze parę lat temu nikt nie drżał przed 2 rundą eliminacji LM. Z roku na rok Wisła zamiast się rozwijać cofa się razem z całą naszą „ekstraklasą” a dysproporcje między polskimi drużynami a zespołami z Turcji, Grecji, Austrii, Czech, Chorwacji, Serbii i Rosji są coraz większe. Dlatego polecam pretensje kierować nie do Bednarza tylko do kogoś innego.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując
Barszczu
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 07.07.2008, 14:56
na mocy prawa Webstera, zawodnicy mogą przechodzić do innych klubów wyłączając kluby z tego samego państwa, wiec skończcie temat Legii
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.07.2008, 15:04
Barszczu napisał(a):Wyświetl post
na mocy prawa Webstera, zawodnicy mogą przechodzić do innych klubów wyłączając kluby z tego samego państwa, wiec skończcie temat Legii
Jakies zrodlo tych rewelacji?
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 07.07.2008, 15:09
Masz >>> tutaj, poza tym jest na stronach z regulaminami FIFA, ale teraz nie chce mi się szukać.

Dzięki, Barszczu, zapowiadał się mega offtop
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Stary 07.07.2008, 15:35
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Masz >>> tutaj, poza tym jest na stronach z regulaminami FIFA, ale teraz nie chce mi się szukać.
Wole to
http://www.fifa.com/mm/document/affe...en%5f33410.pdf
ale wszystko sie zgadza.

Ciekawe jest, ze FIFA naklada na zwiazki krajowe obowiazek zawarcia w przepisach postepowan w przypadku rozwiazania kontrkatu bez powodu 'without just cause', ale w przepisach PZPN nic na ten temat nie znalazlem.

A jesli chodzi o przepisy FIFA to bardzo ciekawy jest punkt 15, pozwalajacy zawodnikowi domagac sie rozwiazania kontraktu, jesli zagral on w mniej niz 10% meczy...
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.07.2008, 15:41
Wiadomość o kontuzji Łobodzińskiego raczej nie oznacza, że będziemy szukać prawoskrzydłowego.

To najprawdopodobniej skończy się tym, że Gołoś zostanie u nas. Jest to zawodnik, który może grać zarówno na boku pomocy, jak i w środku.

Niestety, moim zdaniem Konrad jest po prostu na Wisłę za słaby.

Chociaż na tle Dawidowskiego czy nawet Kmiecika prezentuje się piłkarsko niczym Maradona. A ambicję ma jak Gattuso.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Stary 07.07.2008, 15:41
O prosze, i kolejny zwrot, jak w kalejdoskopie...

http://www.pzpn.pl/a/zawodnik_profesjonalny2005.pdf

Rozdzial 6, Artykul 15, pkt 2.
2. W przypadku rozwiazania kontraktu z winy zawodnika po pierwszych 3 latach jego
obowiazywania ( dotyczy zawodników którzy w dacie podpisania kontraktu nie ukonczyli 28
lat) lub po pierwszych 2 latach jego obowiazywania ( dotyczy zawodników którzy w dacie
podpisania kontraktu ukonczyli 28 lat) nie beda miały zastosowania sankcje sportowe a
jedynie zawodnik zobowiazany bedzie do zapłaty odszkodowania.

Widzi ktos cos w tym dokumencie koniecznosc zmiany federacji?
Ostatnio edytowane przez ubi_es : 07.07.2008 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.07.2008, 16:37
Moze po prostu nie ma na kogo wydac ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.07.2008, 17:16
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wiadomość o kontuzji Łobodzińskiego raczej nie oznacza, że będziemy szukać prawoskrzydłowego.

To najprawdopodobniej skończy się tym, że Gołoś zostanie u nas. Jest to zawodnik, który może grać zarówno na boku pomocy, jak i w środku.

Niestety, moim zdaniem Konrad jest po prostu na Wisłę za słaby.

Chociaż na tle Dawidowskiego czy nawet Kmiecika prezentuje się piłkarsko niczym Maradona. A ambicję ma jak Gattuso.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale Gołoś też ma kontuzję i to chyba poważniejszą, bo rozważana jest możliwość operacji...

Swoją drogą w jakich klinikach leczą się nasi piłkarze, że każdemu się te kontuzje odnawiają. A może to kwestia złych treningów? Może kiepskiej rehabilitacji, ale coś jest na rzeczy.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.07.2008, 17:51
Perrone w Srode albo w Czwartek

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18397

Trzeba byc dobrej mysli,duzo osob zapomnialo chyba ze to jest liga polska i kogo wy byscie tutaj chcieli?a raczej kto by tu chcial przyjsc ze znanych pilkarzy
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2008, 17:54
K_2 napisał(a):Wyświetl post
400 tys euro za kolesia ktory gral w drugiej lidze w Troyes , na Cyprze i teraz w spadkowiczu ligi greckiej ,mowcie co chcecie ale to wg mnie nie bedzie kalsowe wzmocnienie na puchary...
Cleber mial bodaj 31 lat jak z nami podpisal kontrakt (sam sie dziwie ze to zrobil) a na Uche sie widac nie poznali bo bym mlodzianem i jego talent dopiero eksplodowal pozniej
a frankowski był wzmocnieniem czy nie?a skąd przyszedł i gdzie karierę robił?polskie kluby (wszystkie) mogą pozwolić sobie tylko na transfery jak w lotto,tzn chybił-trafił...i modlić się zeby nie było chybił.mam nadzieję,że rozumiesz o co mi chodzi,bo nie chce mi się rozpisywać.
Ostatnio edytowane przez picasso : 07.07.2008 o godz. 18:03.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2008, 17:58
Ciekawe czy przyjedzie na testy czy juz jako Wislak...

Jestem pozytywnie nastawiony do jego osoby. Gral w Troyes, a do Francji slabi pilkarze nie trafiaja, strzelal bramki w slabej greckiej druzynie no i warunki fizyczne czynia z niego dokladnie takiego gracza jakiego szukamy. Na pewno to inny poziom niz Radovanovic, dla ktorego Wisla byla chyba 12 klubem w karierze.

Pamietajcie tez, ze obracajac sie na poziomie setek tysiecy Euro w przypadku napastnikow, ale innych pilkarzy rowniez, zawsze bedzie mozna przedstawic jakies "ale". Albo bedzie to malo bramek w sezonie, albo przecietne kluby itp. Jesli "ale" sie nie podoba to prosze wejsc na poziom kilku milionow Euro za pilkarza. Wtedy beda przyjezdzac napastnicy z 10+ bramek w silnych ligach na sezon.
Nie mozna oczekiwac od pilkarza za 400 tys Euro wspanialych statystyk. Trzeba opierac nadzieje na podstawie tego nie najgorszego bilansu i jak napisal przedmowca, liczyc na szczescie jesli nie stac na wylozenie wiekszej sumy.
Ostatnio edytowane przez nesta : 07.07.2008 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.07.2008, 18:00
Dla mnie to juz jest za późno chocby nie wiadomo kto miał przyjsc.Wina lezy chyba po stronie Bednarza,bo nawet nikogo konkretnego nie testujemy,a powinnismy juz na poczatku.Szukac to On powinien przez cały czerwiec,a nie teraz.Pewnie wina lezy tez po stronie Cupiała ,który nie daje kasy i nie wiem na co liczy,na cud?Najbardziej głupio mi wobec trenera Skorży,który jak Dan rozpaczliwie szuka wzmocnien i dostaje wała.Oby On sie nie załamywał,bo napewno nie wpłynie to dobrze na postawę drużyny.Zostało trzy tygodnie.Repra przygotowała sie przez prawie miesiac i jak wyszło,wszyscy widzieli.Brak nam skrzydła ,srodkowego ofensywnego,napastnika,lewego obrońcy i bramkarza.Mówie o zawodnikach klasowych.Jest to 5,minimum czterech nowych piłkarzy,kiedy ich zakontraktujemy?Jak przejdziemy Beitar tym składem to chyba dzieki temu,ze Bóg nas bardziej kocha.Ale moge sie załozyc ,ze Jego miłosc tak bardzo nie sięga )Jednym słowem nie przejdziemy,a wtedy ,nie bedzie zadnych wzmocnień i byc moze tym skladem nie załapiemy sie nawet na podium w naszej lidze,bo przeciez z Pucharów odpadamy.A nawet jesli przejdziemy ten Beitar,to czy Ci "wypatrzeni"przez nas zawodnicy beda dalej do kupienia?A przeciez wtedy też mozemy czekac na to kogo wylosujemy w nastepnej rundzie itd. itd.Wiem,ze Bednarz zaskoczył nas trzema transferami pod koniec zeszłego sezonu,ale oby trzy rzekłbym nie wypaliły i były bardziej dziełem przypadku(Matusiak,Łobodziński) niz dobrej pracy Bednarza.Q..wa mówmy czesciej ,ze ogladamy kazda złotówke ,a nie ,ze patrzymy w stronę LM.Po co kłamac i rozpalac nadzieje wśród kibiców?Po co nam te MP jak nie podejmujemy walki dalejCała praca Skorży,zawodników,idzie na darmo,a wtedy człowiek sie zwyczajnie zniecheca ,brak mu motywacji i kończy sie to czym sie kończy......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.07.2008, 18:07
Myślałem że kiedy sprzedamy Dudke to pieniadze z tego transferu (2 mln EUR) wydamy na wzmocniena. A J.Bednarz ma już gotową listę piłkarzy. Z pieniedzmi jest pewnie krucho - stąd znowu szukamy egzotyki za "pół darmo". Pewnie niektórzy nie zgodzą się ze mną - ale ja wolałbym większosć piłkarzy pozyskac z ligi polskiej - zwłaszcza ze zdegradowanych klubów. Taki Robak, Hernani, G.Bartczak itd może nas do LM nie zaprowadzą ale już do fazy grupowej UEFA myslę ze tak. Ten Perrone (obym sie mylił) to nie może byc lepszy od Sosina - bo jakby był lepszy to a) chciałyby go inne kluby greckie b) chciałby wiecej zarabiać niż Sosin a on podobno chce 200 tysiey EUR. Rozumiem ze za półdarmo - i to działa na wyobrźnie naszego "bosa" ale co tanio to drogo! Oby ten Perrone nie był naszym jedynym wzmocnieniem poza Singlarem. I oby nie okazał się kolejną wersją Radovanovica - który też przeciez przyszedł z ligi greckiej
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.07.2008, 18:07
Podejrzewam( na podstawie wywiadu Bednarza), że Perrone przyjeżdża na testy. Tzn. umowa z zawodnikiem i warunki transferu są już prawdopodobnie dogadane, a Perrone ma się pokazać w jednym sparingu i na podstawie tego występu Skorża ma stwierdzić, czy to będzie wzmocnienie, czy nie.
Odpowiedz cytując
Valsacio
Member

Od: 07.2008

Stary 07.07.2008, 18:16
A ja przyznam że dla mnie to zaskoczenie. Nie bierzemy 20 letniego króla strzelców 2 ligi, strzelca 21 bramek w 1 sezonie którym występował, tańszego, a bierzemy jakiegoś ogórka z 2 ligi greckiej za 400tys Euro który mając 25 lat nie grał nigdy w dobrej drużynie.

Ludzie ja nie chcę tutaj atmosfery wam psuć, ale jak dla mnie to jednak na kpinę zakrawa.
W wieku 25 lat rzadko kto nagle wystrzela super talentem, a jak mamy kupować gościa tylko dlatego że ma 190 wzrostu to dla mnie to dziwne.

Z drugiej strony Matusiak też był słabym zawodnikiem, grał w słabych klubach, gdzie mało strzelał, a potem nagle wystrzelił. Tyle czy to się zdaża aż tak często...
Ostatnio edytowane przez Valsacio : 07.07.2008 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.07.2008, 18:20
Valsacio napisał(a):Wyświetl post
A ja przyznam że dla mnie to zaskoczenie. Nie bierzemy 20 letniego króla strzelców 2 ligi, strzelca 21 bramek w 1 sezonie którym występował, tańszego, a bierzemy jakiegoś ogórka z 2 ligi greckiej za 400tys Euro który mając 25 lat nie grał nigdy w dobrej drużynie.

Ludzie ja nie chcę tutaj atmosfery wam psuć, ale jak dla mnie to jednak na kpinę zakrawa.
Zwłaszcza że Lewandowski kosztował tylko 380 tys EUR - zawsze to trche taniej

PS
Mnie też to meczy że szukamy znowu półdarmowej egzotyki - moze sie okazać że Łukasz Sosin (też 1,90 cm) przy tym Perrone to prawdziwa gwiazda a Perrone to kolejna wersja Radovanovica
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.07.2008 o godz. 18:22.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2008, 18:21
Perrone wygląda na typowego zawodnika do formacji 4-5-1, dobra głowa, umie się znaleźć w polu karnym i jeszcze strzał z dalszej odległości jakiś ma, ale to wszystko wyciągnięte z trzech filmików. statystyki mimo wszystko przyzwoite, poczekałbym na niego, jak zaprezentuje się w sparingu. jeśli przyjedzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów