The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2008, 17:22
Mowcie co chcecie, co prawda nie widzialem oczywiscie meczow ani treningow, ale z realcji wynika, ze calkiem niezle sobie zaczyna radzic Lobodzinski. Mam nadzieje, ze przepracuje porzadnie ten okres przygotowawczy i wreszcie zacznie grac na miare swojego talentu (niemalego).

Hehe, no i stuknal brameczke, nie mowilem? (niewazne, ze po rykoszecie )
Powód: gol ;]
Ostatnio edytowane przez Coolpick : 05.07.2008 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.07.2008, 17:35
Cisza i spokój, nic dziwnego, że zaczął dobrze grac
..
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.07.2008, 17:42
Niby sparing i początek meczu ale jakaś dziwna radość mnie ogarnęła
Mam nadzieje że ich pojedziemy ,bo nie dość że milo to zawsze jakiś czynnik psychologiczny przed meczem w LM .
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.07.2008, 17:53
Mam pytanie - jakie miejsce w lidze zajął Hapoel? Czy to jest zespół duzo słabszy od Beitaru czy też jest to czołówka ligi w Izraelu?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2008, 17:56
siódme, ale to jest takie siódme jak nasze ósme rok temu
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

7 miejsce wedlug wikipedii
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie - jakie miejsce w lidze zajął Hapoel? Czy to jest zespół duzo słabszy od Beitaru czy też jest to czołówka ligi w Izraelu?
Hapoel zajął 7. miejsce w lidze.

Nie wiem czy to jest tak jak myślę ale spójrzcie na obsadę prawej obrony. Nie słyszałem o żadnej kontuzji Baszcza więc czyżby Singlar już go wygryzł?
Powód: pomyliło mi się 13. razy to oni mieli mistrza Izraela :)
Ostatnio edytowane przez thomasson : 05.07.2008 o godz. 17:57.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 05.07.2008, 17:58
Dimitar Telkiyski i Elin Topuzakov zostali uznani najlepszymi graczami minionego sezonu i w dzisiejszym meczu tez graja, wiec raczej mamy doczynienia z najmocniejszym skladem
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2008, 18:01
thomasson napisał(a):Wyświetl post
Hapoel zajął 7. miejsce w lidze.

Nie wiem czy to jest tak jak myślę ale spójrzcie na obsadę prawej obrony. Nie słyszałem o żadnej kontuzji Baszcza więc czyżby Singlar już go wygryzł?
bardziej wygląda na to,że jest on próbowany.co gra baszczu skorża wie i chyba chce zobaczyć co pogra singlar
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 05.07.2008, 18:03
Raven, nie gra Enyeama, podstawowy bramkarz.

W ogóle jak na zawodnika, który rozegrał ponad 30 meczy w kadrze Nigerii, to niezbyt imponującą zrobił karierę. Zakotwiczył u Żydków i na tym koniec. Chociaż ma dopiero 26 lat, wszystko przed nim. Może jeszcze do Wisły trafi
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.07.2008, 18:05
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
siódme, ale to jest takie siódme jak nasze ósme rok temu
No mam nadzieje - że to taki ichnieszy Lech albo Legia a nie Cracovia (7 miejsce w lidze)

Na razie z tego co czytam w relacji nie jest źle! Łobodziński gra dobrze
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 05.07.2008, 18:10
Hapoel w sezonie 06/07 zajął drugie miejsce ,to chyba jest jednak jedna z czołowych drużyn w Izraelu .
Odpowiedz cytując
WROOBEL007
Junior Member

Od: 12.2007

Stary 05.07.2008, 18:10
Łobodzinski nie jest zlym zawodnikiem... Nigdy tak z resztza nie uwazalem, nie pisze tego pod wplywem relacji z jego gry w sparingowym meczu. Mecz z Niemcami ale jak widze rowniez dzisiejszy sparing pokazal jednak ze Łobodziski ma jedna podstawowa wade i nie jest to bynajmniej drybling czy nie dochodzenie do sytuacji bramkowych czy tez do dosrodkowan. Wada jest jego nonszalancja przy samym dsrodkowaniu pili. Nie wiem czy wynika to bardziej z goracej glowy, stresu czy po prostu z braku umiejetnosci. Natomiast pewnym jest ze dokladnosc podan musi on poprawic bo od skrzydlowego wlasnie tego sie wymaga... dokladnych centr i wrzutek. Nie zmienia to faktu ze jest dzis aktywny co moze tylko cieszyc.
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2008, 18:13
Z realcji wynika też, że dobrze gra Jirsak. Fajnie jakby była to prawda bo ten gość jest niesamowity. Potrzebuje tylko więcej szans
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 05.07.2008, 18:29
Dobra, ale by być obiektywnym trzeba pamiętać, ze:
- liga żydowska rusza później od naszej (inny etap przygotowań)
- nie muszą szykować formy już na koniec lipca (nie grają w pucharach)
- Wisła gra w sumie najsilniejszym składem

To są ważne kwestie, sami wiemy jak to wyglądało w naszym meczu z Austrią.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 05.07.2008, 18:32
felipe napisał(a):Wyświetl post

Grają w PUEFA - i to już 17. lipca, z Juvenes/Dogana.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 05.07.2008, 18:51
Etap przygotowań ten sam. Na razie nie jest źle.
..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.07.2008, 18:54
czekamy na taki wynik w Jerozolimie

2:0 dla Wisełki byłoby niezłe...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 05.07.2008, 20:52
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Grają w PUEFA - i to już 17. lipca, z Juvenes/Dogana.
Ooo, to zwracam honor...
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.07.2008, 22:00
felipe napisał(a):Wyświetl post

nie "żydowska" a izraelska :/
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.07.2008, 23:18
Nasi z Austria grali padake,dzis juz duzo lepiej...ale tak tego oceniac nie mozna,zeby wyciagac jakeis nioski trzeba by te mecze obejrzec..

Ciagle licze ze na ten oboz ktos dojedzie...napastnik z opcji Last Minute

P.S Jakby ktos wczesniej kazal mi wymienic jakis zespol z Izraela to pierwsza mysl to Maccabi Tel Awiv,Hapoel ,czy nawet Maccabi Hajfa. O tym Bejtarze teraz dopiero sie dowiedzialem ze istnieje.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.07.2008, 00:44
http://www.one.co.il/Article/119265.html
Za chu.ja nie wiem, co tam jest napisane, ale jest filmik. Co prawda z akcji Wisly, to tylko bramki pokazali,ale zawsze cos.

Ps. Znajomosc angielskiego u naszych mnie rozwalila
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 06.07.2008, 10:28
Andrzej Niedzielan o sparingach:

http://www.weszlo.com/blog/4
Odpowiedz cytując
gsr.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2008, 12:25
Cytat:
Pogoda nie sprzyjała dzisiejszemu, porannemu treningowi. Piłkarzy wykończonych wczorajszym dniem czekał dzisiaj kolejny, równie męczący. Mocne słońce nie pomagało w wykonywaniu ćwiczeń na boisku.

Chwilę przed godz. 10:00 kadra stawiła się na murawie. Zaczęli od wspólnej rozgrzewki, prowadzonej jak zwykle przez trener Bahra. Najpierw bieganie, potem ćwiczenia z piłkami lekarskimi i futbolówkami. Następnie płowa z nich udała się na siłownię, a tych którzy zostali czekał “tor” ćwiczeń ze stacjami tzn. sztanga, skoki, brzuszki, bieg itp. Po około 20min nastąpiła zmiana grup, zaś później wszyscy udali się na drugie boisko, gdzie czekał ich bieg sprintem, gierki oraz ćwiczenia z piłkami. W tym czasie bramkarze trenowali na osobnym placu razem z trenerem Kazimierskim.

Wojtek Łobodziński w połowie zajęć zszedł z boiska, sygnalizując trenerowi, że jego problemy z mięśniem uda nie pozwalają mu dalej trenować. Na boisku pojawił się też Ilie Cebanu, jednak nie uczestniczył w treningu z powodu urazu stawu skokowego, którego doznał wczoraj. Udał się jednak na siłownie by tam wykonać parę ćwiczeń. W treningu nie brał udziału też Konrad Gołoś, który wraz z kierownikiem drużyny pojechał do kliniki w Graz na badania kolana.

Po 1,5 h piłkarze udali się do autokaru, aby powrócić do hotelu. Paru z nich pojechało na rowerach, zaś trener Skorża postanowił przebyć ten odcinek drogi truchtem.

Teraz czeka ich obiad i chwila przerwy, a o godz. 17:00 kolejny trening.

żródło: SKWK
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 07.07.2008, 13:24
Przepraszam ze pytam, bo bylo to walkowane na pewno milion razy ale nie chce mi się czytac poprzednich 41 stron - kiedy Wiślacy wracają z Bad Waltersdorf Obilo mi się o uszy ze 10 lipca. Jest to dobra data czy nie?
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 07.07.2008, 15:20
Plan przygotowań Wisły
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.07.2008, 16:54
Fragment wywiadu z Jirsakim.

A gdybyś mógł te przygotowania porównać z tymi, w których uczestniczyłeś jeszcze grając w Czechach?

- Niby tam było podobnie, ale można znaleźć też wiele różnic. Przede wszystkim w Czechach więcej biegaliśmy, mniej było zajęć z piłką. Czasem nawet 45 minut podczas treningu to były same ćwiczenia biegowe. Myślę, że w Wiśle przygotowujemy się lepiej i to mnie cieszy.

Mowi ze niby lepiej ale mnie to jednak martwi.
Poprawcie mnie jak sie myle(bo zaden ze mnie ekspert) ale zawsze mi sie wydawalo ze kondycje to sie wyrabia, biegajac, biegajac i jeszcze raz biegajac.

Jest to nudne, jest to uciazliwe ale po 60-70 minucie daj to efekty.Wiadomo ze jak druzyna jest juz na wyzszym pulapie kondycyjnym to nie trzeba tyle biegac ale ja mam duze watpliwosci jak to u nas wyglada i jak bedzie wygladalo.

To zreszta wszystko sie laczy w calosc.U nas po prostu malo sie biega - koles przechodzi do lepszej ligi i nie jest w stanie udzwignac obciazen treningowych.
Oczywiscie zapieprza bo nie poskarzy sie trenerowi ze nie ma sily ale gdy dochodzi do meczu to jest tak wymordowany treneingami ze nic nie prezentuje

Jak mnie pamiec nie myli to byl nawet kiedys taki wywiad z Kuba, ktory stwierdzil ze treningi u Dana bardzo mu pomogly bo gdy pojechal do Niemiec to dawal sobie od razu rade.

W naszej ogorkowej lidze to wszystko przechodzi ,bo cala liga malo biega, jednak, to moja najwieksza obawa w kontekscie czekajacego nas meczu, z Zydami to moze byc cieniutko pod tym wzgledem, szczegolnie ze przyjdzie nam grac w kosmicznych jak dla nas warunkach(i nie chodzi tu tylko o temperature ale i wilgotnosc) a w takiej duchocie to wszystko wyjdzie bardzo szybko.

Mam nadzieje ze to tylko takie moje pieprzenie i trener wie co zrobic, zebysmy w tym aspekcie dlai sobie rade.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.07.2008, 17:10
Cytat:
Pewne różnice występują. Przede wszystkim tutaj mamy część ćwiczeń bez piłek, zajęć biegowych, natomiast zagranicą jednak niemal wszystkie ćwiczenia przeprowadza się z piłką przy nodze. Niemniej tutaj też fajnie to wygląda, wszystko jest dograne z głową. Każdy zawodnik ma sport-testery, tak więc wszystko jest monitorowane, wiadomo co się z nim na danym etapie przygotowań dzieje.
To z kolei wypowiedź Łukasiewicza zapytanego o różnice w treningach. Więc spokojnie, myślę że wszystko jest oki i jeżeli nie zwojujemy Europy to przez to że mamy słabo wyszkolonych piłkarzy a nie przez przygotowanie fizyczne, które zawsze jest pewną loterią i nikt jeszcze nie znalazł złotego środka żeby być zawsze w świetnej formie cały sezon.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.07.2008, 17:24
1q2 napisał(a):
poprawcie mnie jak sie myle(bo zaden ze mnie ekspert) ale zawsze mi sie wydawalo ze kondycje to sie wyrabia, biegajac, biegajac i jeszcze raz biegajac.
Z tym bieganiem trzeba uważać aby się nie przegrzać
A poważnie to jeśli Wisła ma walczyć o Lige Mistrzów czy w PUEFA to przede wszystkim liczy się technika.Ja z kolei kiedyś czytałem wywiad z piłkarzem z Bundesligi czy ligi francuskiej jak dobrze pamiętam,który porównywał etap przygotowaczy drużyn do nowego sezonu.Wyszło że na Zachodzie Europy w tym trybie wykonują niemal każde ćwiczenie na treningu z piłką w porównaniu do polskiej ligi gdzie jest nieco innaczej.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 07.07.2008, 17:35
Ig 2 Łukasiewicz znowu gadał że u nich więcej pracowało się z piłką ....
Ale co ważne,obaj raczej chwalą przygotowania Wisły .

PS. nie zauważyłem że Góral już o tym pisał ...
PS.2 z piłką,czy za piłką też trzeba biegać .
Ostatnio edytowane przez jachting : 07.07.2008 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów