The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2008, 11:09
Jeśli drżycie o dwumecz z Beitarem to chciałbym się dowiedzieć na wylosowanie której drużyny z poniższych rozstwionych w I rundzie liczycie by po przejściu jej grać w grupie?
  • AC Milan
  • Sevilla
  • Valencia
  • Benfica
  • CSKA Moscow
  • Tottenham Hotspur
  • Hamburger SV
  • Ajax
  • Everton
  • Club Brugge
  • Rapid Bucuresti
  • Besiktas **
  • Paris Saint-Germain
  • Atlético Madrid ***
  • Sparta Praha ***
  • Dinamo Bucuresti
  • Heerenveen
  • Udinese
  • Dinamo Kiev ***
  • Feyenoord
  • Levski Sofia ***
  • Dnipro Dnipropetrovsk **
  • Austria Wien *
  • AEK Athens **
  • Slavia Praha ***
  • Manchester City *
  • Galatasaray ***
  • Sampdoria
  • Hertha BSC *
  • Partizan Belgrade ***
  • AS Nancy Lorraine
  • Portsmouth FC
  • Racing Santander
  • FC København *
  • Hapoel Tel-Aviv *
  • Borussia Dortmund
  • Aris Thessaloniki **
  • Brøndby IF *
  • Litex Lovech **
  • Red Star Belgrade **
Patrząc na powyższe drużyny są trzy scenariusze
drużyna będzie wzmocniona bardzo znacząco i jako silniejsza wygra dwumecz
będziemy mieli kupe szczęścia i dlatego awansujemy do grupy
zapominamy o awansie do rozgrywek grupowych PUEFA bo nasz skład jest taki, że Beitar jest dla nas trudnym rywalem...
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 04.07.2008 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.07.2008, 12:00
A to nie jest tak ze jak wylecimy z LM(zakladajac wygrana z Zydami) to sami bedziemy tej 1 rundzie rozstawieni?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.07.2008, 12:07
I to jest według jakiegoś klucza rozpisane chyba.
Odpowiedz cytując
FOOTBALL BANDIT
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 04.07.2008, 13:27
nie ma co się napalać w tym roku na LM bo nasze wejście tam jest nierealne, lepiej się nie nastawiajcie na nie wiadomo co bo znów będziecie płakać przez 5 dni.
UEFA hmm raczej też w tym roku nie w naszym zasięgu, po mojemu teraz nie wiadomo jakich transferów nie ma sensu robić, bo do LM / UEFA mało czasu i piłkarze którzy by przyszli mieli by za mało czasu na zaklimatyzowanie się i zgranie z zespołem. Nie uda się i hajs pójdzie w błoto.
Priorytet to majster 09 i dopiero wtedy możemy myśleć o LM / UEFA (kiedy to wszystko się pozmienia i słabszym drużynom będzie łatwiej a nie tak że z roku na rok ciągle Ci sami, bo tak to wszystko jest chu*owo poustawiane)
i trzeba w zimowym okienku transferowym sprowadzać grajków, żeby mieli sporo czasu na zgranie się z resztą ekipy, a nie tak jak teraz.. że do meczu z Beitarem niespełny miesiąc, i piłkarz z innego kraju, gdzie gra się inaczej, jest inny klimat itede ma natychmiast zakumać panujące tu zasady, treningi, technikę, itepe itede i grać jak z nut.

i do Bednarza nie można mieć pretensji, chłop robi co może (jestem tego pewien) ale to nie on dysponuje pieniędzmi, tylko tyle ile Boss wyłoży tyle można sprowadzić.. gdyby mógł i były by na to pieniądze sprowadziłby takich grajków że by Wam szczeny opadły. Najgorsze jest to że nawet do PUEFA nie uda nam się wejśc, bo coś czuje z Beitarem w dupe będzie.. a chu* tam, TYLKO WISŁA!

i bez względu na wszystko Skorża musi zostać, na dzień dzisiejszy to najlepszy trener w Polsce!
Ostatnio edytowane przez FOOTBALL BANDIT : 04.07.2008 o godz. 13:50.
WISLA KRAKOW
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.07.2008, 14:02
Ogarnij się człowieku.

Cytat:
UEFA hmm raczej też w tym roku nie w naszym zasięgu, po mojemu teraz nie wiadomo jakich transferów nie ma sensu robić, bo do LM / UEFA mało czasu i piłkarze którzy by przyszli mieli by za mało czasu na zaklimatyzowanie się i zgranie z zespołem. Nie uda się i hajs pójdzie w błoto.
Czyli mamy się nie wzmacniać i poddać się na 3 tygodnie przed meczem, bo i tak nie wejdziemy ?

Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.07.2008, 14:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest tak ze jak wylecimy z LM(zakladajac wygrana z Zydami) to sami bedziemy tej 1 rundzie rozstawieni?
Chyba nie. Jesli odpadniemy w III rundzie el. do LM, to spadamy chyba do ostatniej rundy eliminacji do PUEFA, gdzie jestesmy rozstawieni. Jesli ta runde przejdziemy, przechodzimy do I rundy PUEFA, gdzie nie bedziemy rozstawieni i mozemy trafic na takich wlasnie przeciwnikow.
Odpowiedz cytując
biały_TS
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 04.07.2008, 15:14
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Masz pełna rację - szkada głowę zawracać sobie średniakami z Włoch. Cupiał zapraszał niedawno takie mądrale jak Ty do współfinansowania Wisły; zadzwoń, pewnie sie ucieszy
Jednak tym bramkarzem widać można było sobie nie zawracać głowy, ale przynajmniej dzięki tym testom wiemy, że niestety był za słaby.

ps. nie sram niestety kasą i nie moge współfinansować Wisły... i nie mam numeru telefonu Cupiała..
Ostatnio edytowane przez biały_TS : 04.07.2008 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2008, 15:17
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie. Jesli odpadniemy w III rundzie el. do LM, to spadamy chyba do ostatniej rundy eliminacji do PUEFA, gdzie jestesmy rozstawieni. Jesli ta runde przejdziemy, przechodzimy do I rundy PUEFA, gdzie nie bedziemy rozstawieni i mozemy trafic na takich wlasnie przeciwnikow.
Jak odpadniemy w trzeciej rundzie kwaliwikacji LM to od razu gramy w 1 rundzie PU, gdzie nie jesteśmy rozstawieni.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 04.07.2008, 15:35
Leh71 napisał(a):Wyświetl post
Jak odpadniemy w trzeciej rundzie kwaliwikacji LM to od razu gramy w 1 rundzie PU, gdzie nie jesteśmy rozstawieni.
ok, to cos mi sie pomieszalo ;]
Odpowiedz cytując
Provident
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 04.07.2008, 16:16
Ej ludzie pomału was nie rozumie przed losowaniem jak jeszcze nie wiedzielismy ze bedziemy grać z Beitarem to wszyscy byliscie napaleni ze wkoncu zagramy w upragnionej LM a po losowaniu gówno wiecie o tym zespole a nagle lamenty na forum ze LM jest nie dla nas itd... Słyszał ktoś z was wczesniej o tym klubie? Nie? ja też nie dlatego bądzmy optymistami !!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.07.2008, 16:33
Provident napisał(a):Wyświetl post
Ej ludzie pomału was nie rozumie przed losowaniem jak jeszcze nie wiedzielismy ze bedziemy grać z Beitarem to wszyscy byliscie napaleni ze wkoncu zagramy w upragnionej LM a po losowaniu gówno wiecie o tym zespole a nagle lamenty na forum ze LM jest nie dla nas itd... Słyszał ktoś z was wczesniej o tym klubie? Nie? ja też nie dlatego bądzmy optymistami !!
1. Nie wszyscy byli "napaleni" na LM.
2. Serio nie znałeś tego klubu? Proponuję poszerzyć horyzonty za OE...
3. Czy kibicowanie wyklucza się z realizmem?
Odpowiedz cytując
Provident
Junior Member

Stary 04.07.2008, 17:11
felipe napisał(a):Wyświetl post
1. Nie wszyscy byli "napaleni" na LM.
2. Serio nie znałeś tego klubu? Proponuję poszerzyć horyzonty za OE...
3. Czy kibicowanie wyklucza się z realizmem?
No może nie wszyscy ale napewno większosc. Wiesz interesuje sie troche piłką ale nie znam ligi izraelskiej podobnie jak kazachstanskiej czy azerbejdzanu... Nie kibicowanie nie wyklucza sie z realizmem ale ja mowiłem tu o tym ze my nie musimy odpasc koniecznie w 2 fazie lm bo gramy z Beitarem...
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 04.07.2008, 17:45
No może nie wszyscy ale napewno większosc. Wiesz interesuje sie troche piłką ale nie znam ligi izraelskiej podobnie jak kazachstanskiej czy azerbejdzanu... Nie kibicowanie nie wyklucza sie z realizmem ale ja mowiłem tu o tym ze my nie musimy odpasc koniecznie w 2 fazie lm bo gramy z Beitarem...
Ja tak samo nie interesuje sie liga izraelska, ba, nawet nie wiedzialem, kto zostal mistrzem w tym sezonie, ale Beitar znalem, tak samo jak kilka innych druzyn. I nie porownuj ligi izraelskiej z liga Kazachstanu czy Azerbejdzanu, bo miedzy nimi jest przepasc. Mimo wszystko nie zamierzam popadac w depresje z powodu zlego losowania ;] Serce mowi, ze przejdziemy Zydow na 100%, glowa mowi, ze mamy jakies 60%
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.07.2008, 17:46
To że Beltar ma większy budżet od nas to jeszcze nic nie znaczy. Czy ktoś zna budżety innych klubów z Izraela? Prawdopodobnie generalnie tam płacą piłkarzom więcej niż u nas i muszą mieć na to większe budżety. To że sprowadzili sobie jednego czy dwóch graczy za większą (ale nie bardzo dużą) kasę - o niczym jeszcze nie świadczy.
Popatrzcie sobie na tabelę ostatnich rozgrywek - Beltar w 33 meczach zdobył 65 punktów czyli aż o 12 mniej od nas (pomimo, że 3 mecze więcej rozegrali). Strzelili 61 goli czyli o 7 mniej od nas. Stracili 23 bramki czyli o 5 więcej od nas. W 33 meczach mieli 6 porażek i 7 remisów. To wszystko świadczy na korzyść Wisełki.
Na szczęście u nich liga zaczyna się później niż u nas więc to my będziemy mieli mały handicap - będziemy już po pierwszej kolejce ligowej a oni nie.
Oczywiście wszystko to zweryfikuje boisko, ale wydaje mi się że mamy 60-70% szans na pokonanie ich zespołu
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.07.2008, 17:50
Popatrzcie tutaj - fajne zestawienia
http://www.betexplorer.com/soccer/is...itar-Jerusalem
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.07.2008, 19:09
Przede wszystkim bądźmy optymistami bo Wisła jest zespołem rozstawionym w tej rywalizacji ,a więc i faworytem.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.07.2008, 19:39
A ja wam powiem, że na podstawie tego co wiem o tamtejszej piłce, to jestem optymistą. Jeżeli drużyna będzie dobrze przygotowana i nikt nam ze składu nie wypadnie, to powinniśmy bez wzmocnień dać sobie radę.
Tak, Żydzi mają niezłą technikę, jeżeli idzie o drybling strzały z dystansu na pewno są lepsi od naszych. Ale już jeżeli idzie o zwykłą technikę użytkową są mniej więcej równie drewniani co Polacy, może minimalnie lepsi. Na dodatek wolniej operują piłką i są niezdyscyplinowani taktycznie. Na pewno będą starali się wychodzić dosyć szybko z obrony i przechodzić do ataku, ale spodziewam się, że będą przy tym podejmowali wiele niepotrzebnie ryzykownych decyzji. Dobrze ustawiona drużyna, która po stracie piłki nie rzuca się pełnym pędem całą jedenastką w swoją szesnastkę będzie mogła liczyć na wiele niebezpiecznych przechwytów. Na dodatek spodziewam się, że Beitar będzie słabo przechodził z ataku do obrony. Ponadto indywidualnie piłkarze z tamtego regionu zawsze są słabo wyszkoleni jeżeli idzie o defensywę. Na dodatek obrona Beitaru jest podobno bardzo powolna, co orzy Brożku i Niedzielanie może być ich gwoździem do trumny.

Także spokojnie, powieziemy ich 2-1 u nich i 3-0 u siebie.
Odpowiedz cytując
biały_TS
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 04.07.2008, 21:15
Jeśli mamy grać z powodzeniem w europejskich pucharach (nawet p.UEFA) to z takimi drużynynami jak Beitar musimy wygrywać i nie można patrzeć na to, że mają większy budżet bo ponad połowa drużyn walczących o LM ma więcej kasy od nas (nie wspominając o takich drużynach jak Liverpool, Barca, Arsenal, Juventus itd)...
Odpowiedz cytując
Provident
Junior Member

Stary 04.07.2008, 21:52
biały_TS napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mamy grać z powodzeniem w europejskich pucharach (nawet p.UEFA) to z takimi drużynynami jak Beitar musimy wygrywać i nie można patrzeć na to, że mają większy budżet bo ponad połowa drużyn walczących o LM ma więcej kasy od nas (nie wspominając o takich drużynach jak Liverpool, Barca, Arsenal, Juventus itd)...
Dobrze mówi polać mu jeżeli my mamy srać w majty przed takimi druzynami jak Beitar to z czym do czego
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.07.2008, 23:24
Dobrze mówi polać mu jeżeli my mamy srać w majty przed takimi druzynami jak Beitar to z czym do czego
moje zdanie jest takie że to Beitar sra w gacie , że nas wylosowali przejrza nasze mecze z shalke , parmą , barcą , interem , regginą , sevilla czy z celticiem to już 2 kilo więcej w porach . Także panowie więcej optymizmu !! Bo ten klub te barwy to MY KIBICE a bez wiary nie ma dokonań !!
Odpowiedz cytując
STAR-ter.ca
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2008, 04:02
Taka mi się refleksja nasunęła... I chciałbym z góry zaznaczyć, że nie czytałem tego wątku oprócz kilkunastu postów... nie mam aż tyle czasu. Chciałbym się jednak podzielić moimi przemyśleniami.

Wielu obecnie obwinia Wisłę, że się nie zbroi, że ma nieudolny zarząd, że przez ich niekompetencje nie będzie Ligi Mistrzów. Ja to jednak widzę inaczej.

Na krajowy ranking pracuje cały kraj - 5 lat albo i więcej. Jak my chcemy mieć zespół w Lidze Mistrzów, skoro Wisła nie daje rady Dinamo Tibilisi, Lech nie potrafi pokonać Tereka Groznego, Wisła Płock i Legia przegrywają z Litwinami, GKS Katowice z Macedończykami? Tych przykładów oczywiście można mnożyć. Już nie będę się rozpisywał nad tym czy polscy zawodnicy są odpowiedni czy nie, czy bazy treningowe mamy, czy nie, kto ma większe budżety a kto gorsze... Chodzi o to że w rankingach jesteśmy zaściankiem Europy. A rankingi odzwierciedlają poziom piłki i wyniki na szczeblu międzynarodowym. To, że Polska jest jednym z większych i najbardziej zaludnionych krajów w Europie nie robi z nas już krezusów w piłce, mimo że to jest nasz sport narodowy. W ciągu ostatnich 10 lat były 2 (!) udane występy Polskich zespołów w Pucharach - Wisła, kiedy odpadła na Lazio i Groclin kilka lat temu sezonie. Ani jeden ani drugi klub nie były w Lidze Mistrzów. A 2 takie serie to mogą się zdarzyć nawet Liechtensteinowi, czy Mołdawii. Nasz poziom nie jest dużo wyższy od krajów Bałkańskich, czy tych z byłego ZSRR (a często gorszy - Rosja, Ukraina, Serbia, Czechy...).

Do rzeczy...

Gdyby nasz poziom był wysoki, to nasze drużyny nie miałyby problemu awansować do fazy grupowej Pucharu UEFA, a nawet to nam rzadko wychodziło. LM to wysokie progi, zacznijmy więc od UEFA. Jak dobrze, że jest ten Puchar. Nasze ekipy nie powinny mieć problemów z ambitnymi zespołami które uważamy za zaścianek Europy, a tak na prawdę to my też jesteśmy częścią tego zaścianka.

Puki nie będziemy mieli porządnego rankingu (który najłatwiej w P. Intertoto lub UEFA wypracować) tak długo nie będziemy mieli Ligi Mistrzów. Musimy pokazać, że nie jesteśmy zaściankiem, wypracować sobie rozstawienie w 3 rundzie eliminacji i dopiero wtedy będziemy mogli pisać o szansach na awans. Bo z Liverpoolem, Rangersami czy Barceloną to i Dynamo Kijów (lata świetlne od Wisły) raczej miałby małe szanse. To rozstawienie jest po to, by kluby medialne z marką i kasą awansowały do LM. Rozstawienia nie zawdzięczają swojej super grze (a bynajmniej rzadko tak jest), ale tym, że inni z danego kraju spisywali się odpowiednio w poprzednich latach.

No, ale jak mamy wypracować sobie dobry ranking, skoro cieniujemy, albo np. drużyny są zdyskwalifikowane (Wisła 10 lat temu, Legia rok temu), albo w ogóle rezygnują (Groclin) lub też są źle przygotowane (Cracovia)?
Tak na prawdę to oprócz Wisły i Legii i może Groclinu jakiś czas temu to nie mamy i nie mieliśmy drużyny która mogłaby powalczyć w Europie. A w pojedynkę nic się nie zdziała, chyba że się ma 2 świetne kluby jak Rangers i Celtic w Szkocji.

Jeszcze kilka tygodni temu byłem optymistą, ale po przeanalizowaniu poprzednich sezonów, zrozumiałem, że puki co nie ma czego szukać. Polacy trochę przeceniają swoje możliwości.
A skąd sukcesy reprezentacji, spytacie?
Wypracowali je głównie pojedynczy zawodnicy grający za granicą. Strach pomyśleć, co byłoby bez Smolarka który przecież nie urodził się w Polsce.

Tyle na ten temat. Mam nadzieję, że będę się mylił i moja kochana Wisełka zagra w LM, ale ciemno to widzę. Polskiej piłce potrzeba lat. Zmarnowaliśmy ostatnie 20 na korupcje, teraz musimy budować porządny futbol.
Wisła Kraków Toronto
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.07.2008, 07:11
Cytat:
Puki nie będziemy mieli porządnego rankingu (który najłatwiej w P. Intertoto lub UEFA wypracować) tak długo nie będziemy mieli Ligi Mistrzów. Musimy pokazać, że nie jesteśmy zaściankiem, wypracować sobie rozstawienie w 3 rundzie eliminacji i dopiero wtedy będziemy mogli pisać o szansach na awans. Bo z Liverpoolem, Rangersami czy Barceloną to i Dynamo Kijów (lata świetlne od Wisły) raczej miałby małe szanse. To rozstawienie jest po to, by kluby medialne z marką i kasą awansowały do LM. Rozstawienia nie zawdzięczają swojej super grze (a bynajmniej rzadko tak jest), ale tym, że inni z danego kraju spisywali się odpowiednio w poprzednich latach.
Piszesz tyle o rankingu i rozstawieniu w III rundzie.
Zauwaz ze dokladnie 2 lata temu Wisla mogla byc rozstawiona w III rundzie eliminacji do LM i co wtedy sie stalo? Legia zdobyla mistrzostwo.
Mozna pracowac na cos pare lat by w roku w ktorym ma to przyniesc profity zmarnowac wszystko..
Mysle ze przejscie Beitaru nie bedzie dla nas problemem.Oni musza wygrac u siebie wysoko a to im sie nie uda u nas bedzie dobrze i wygramy kilkoma bramkami Beitar nawet w lidze ma bardzo slabe wyjazdy.
Najwazniejsze to w razie niepowodzenia w LM miec szanse na gre w pucharze uefa.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 05.07.2008, 10:33
Odpowiedz cytując
smok55
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 05.07.2008, 14:57
Witam taki maly offtop macie jakies informacje na temat transmisji w Tv meczów Wisły i PUEFA
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.07.2008, 15:20
Obawiam sie, że jeśli kolejny raz Wisła nie posłucha trenerów i nie wzmocni składu, przegra z Betarem i nie wystąpi nawet w PUEFA.

Niech więc Ci wszyscy rzekomi specjaliści od równowagi budżetowej policzą sobie, ile pieniędzy wówczas straci i jak dużo będzie znów musiał dołożyć do interesu Cupiał, by utrzymać płynność finansową. A potem, niech zastanowią się, czy nie lepiej w związku z tym reinwestować choć połowę kasy, którą klub zarobił na Dudce.

Ale o czym ja mówię...U nas przecież tradycją jest ciągłe powielanie tych samych złych schematów postępowania i tych samych błędów.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.07.2008, 15:27
Wszechobecny pesymizm na forum napawa mnie coraz większym optymizmem muszę przyznać.

Orżniemy ich spokojnie.

pozdrawiam
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.07.2008, 15:44
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Wszechobecny pesymizm na forum napawa mnie coraz większym optymizmem muszę przyznać.

Orżniemy ich spokojnie.

pozdrawiam
A na czym to przekonanie opierasz? Widziałeś jak grają?

Może na tym, jak to Wisła wspaniale się wzmacnia, a zarząd słucha Skorży?

Przypominam sobie, że niektórzy dokładnie tak samo mówili przed Valerengą, Tbilisi, Vitorią...

Niestety, ale przepaść dzieląca polską ligę i polskie kluby od zagranicznych ciągle się powiększa, a nie maleje.

Teraz "egzotyczni" rywale znacznie częściej leją nas, niż my ich. Ostatnio przekonała się o tym Cracovia (nie żebym ją żałował ).

Więc niech "nasz" zarząd dalej tnie wydatki w przeciwieństwie do tamtych klubów - będzie jeszcze zabawniej.
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Stary 05.07.2008, 16:15
Realnie, ja wtym roku niewiezylem w awans wiselki do LM. Moze dobre losowanie dawalo by nam realna szanse (ja nie pesymista, ja realista), ale bylem i wciaz jestem pewny ze jestesmy wstanie wywalczyci dobry wynik w PUEFA.
Odpowiedz cytując
Jerry_Beck
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 05.07.2008, 16:56
Angielskie Middlesbrough oraz Everton są poważnie zainteresowane pozyskaniem napastnika Beitara - Toto Tamuza.

Urodzony w Nigerii zawodnik ma na koncie 10 występów w narodowej reprezentacji Izraela, w których zdobył dwie bramki. Na Bliski Wschód przybył w wieku dwóch lat, a pierwsze piłkarskie kroki stawiał w Hapoelu Petah Tikva.

Wcześniej władze Beitara odrzuciły ofertę Ajaxu Amsterdam w wysokości miliona euro.

http://www.pilka.pl/index.php?mid=1&show=91512

Oby odszedł, bez niego pewnie lepsi nie będą...
Ostatnio edytowane przez Jerry_Beck : 05.07.2008 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.07.2008, 17:13
Dziś jest: 5 lipca 2008 r.
W 1989 roku gramy w Izraelu z Hapoel Petah-Tikva (Puchar Intertoto) i wygrywamy po golach Giszki i Szewczyka 2:1.

PS Nieodłącznym elementem greckich tragedii były płaczki, sporo byście zarobili w starożytności
Ostatnio edytowane przez swirson : 05.07.2008 o godz. 17:16.
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów