The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2008, 02:07
palon napisał(a):Wyświetl post
Niby czysto teoretycznie ,ale.....macie do zainwestowania ok. 3mln pln i co dalej?
Przy czym nie chodzi tu o inwestycje typu kupno nieruchomości i czekanie na lepsze ceny ,itp. Chodzi o pomysl na konretna działalnosc np. produkcja, handel.... Powazny temat!
Hm, najlepiej zajmowac sie czyms na czym sie znasz, albo zainwestowac w papiery wartosciowe. Ogolnie rzecz biorac, nie wiem jak doradzic rozsadnie przy tak malej ilosci informacji...

Pzdr.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.06.2008, 11:36
Johny84 napisał(a):Wyświetl post
zainwestowac w papiery wartosciowe.

Pzdr.
Ostatnie rzecz, którą bym doradzał.

Polecam bogactwa naturalne, miedź, ropa, złoto. Jedzenie: ryż, soja, ziemniaki. Ale szybciutko póki jest sztucznie podbijana cena.

Jeśli masz wątpliwości co do kontraktów terminowych lub opcji to weź daj gotówkę na lokatę w banku. Miesięcznie z odsetek będziesz miał dużo kasy. Albo inna opcja, najrozsądniejsza. weź podpisz jakiegoś zdolnego murzyna i daj go do Wisły. Chłopak dobrze pogra i jako właściciel jego karty zarobisz krocie Tylko czarter do Afrykii pamiętaj jak zdolny to do Wisły, inaczej wepchniesz do Legi,oni każde mięso skupują.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Stary 30.06.2008, 17:42
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Polecam bogactwa naturalne, miedź, ropa, złoto. Jedzenie: ryż, soja, ziemniaki. Ale szybciutko póki jest sztucznie podbijana cena.

Jeśli masz wątpliwości co do kontraktów terminowych lub opcji to weź daj gotówkę na lokatę w banku. Miesięcznie z odsetek będziesz miał dużo kasy. Albo inna opcja, najrozsądniejsza. weź podpisz jakiegoś zdolnego murzyna i daj go do Wisły. Chłopak dobrze pogra i jako właściciel jego karty zarobisz krocie Tylko czarter do Afrykii pamiętaj jak zdolny to do Wisły, inaczej wepchniesz do Legi,oni każde mięso skupują.
Dlaczego? Przy odpowiednim miksie portfela ma sie stabilny pewny zysk. Na ropie czy ryzu bedzie mozna niedlugo rownie dobrze stracic, bo nie moga isc wiecznie do gory.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 30.06.2008, 19:35
Dlaczego? Przy odpowiednim miksie portfela ma sie stabilny pewny zysk. Na ropie czy ryzu bedzie mozna niedlugo rownie dobrze stracic, bo nie moga isc wiecznie do gory.
Nie wiem czy zdanie "pewny, stabilny zysk" jest na miejscu jeśli mówimy jakby nie było o grze. Kazde dzialnie obarczone jest ryzykiem, portfel je tylko minimalizuje. Ale dobrze zrobiony portfel. Moim zdaniem za dużo zabawy w pchaniu się w akcje jesli mówimy o sumie 3 mln zlotych. Lepsze kontrakty i opcje.

Dlatego mówie aby szybciutko zacząc grać,bo czas jest waznym czynnikiem. Trzeba być szybszym zanim kapitał spekulacyjny nie znajdzie sobie czegoś bardziej interesującego. Zwyżki na ropie i ryzu itd to nic innego jak spekulacja.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.06.2008 o godz. 19:43.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Stary 30.06.2008, 20:20
Nie wiem czy zdanie "pewny, stabilny zysk" jest na miejscu jeśli mówimy jakby nie było o grze. Kazde dzialnie obarczone jest ryzykiem, portfel je tylko minimalizuje. Ale dobrze zrobiony portfel. Moim zdaniem za dużo zabawy w pchaniu się w akcje jesli mówimy o sumie 3 mln zlotych. Lepsze kontrakty i opcje.

Dlatego mówie aby szybciutko zacząc grać,bo czas jest waznym czynnikiem. Trzeba być szybszym zanim kapitał spekulacyjny nie znajdzie sobie czegoś bardziej interesującego. Zwyżki na ropie i ryzu itd to nic innego jak spekulacja.
Ale gdzie ja napisalem o pchaniu w akcje? "Papiery wartosciowe" to rowniez papiery dluzne, jakie masz ryzyko na przykladowo obligacjach skarbu panstwa?
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 30.06.2008, 20:39
Ale gdzie ja napisalem o pchaniu w akcje? "Papiery wartosciowe" to rowniez papiery dluzne, jakie masz ryzyko na przykladowo obligacjach skarbu panstwa?
Nigdzie nie napidsałeś, mój bląd. Cały dzien przy wykresach i innych wynalazkach to już ledwo co do mnie dociera.

Obligacje, prawie pewna rzecz,tylko, podehrzewam,że On chce zarobić a nie coś tam zyskać, dlatego pisze o opcjach i kontraktach. Równie dobrze tak jak napisłem niech da na lokate,tez pewnie. Pocieszy się odstekami.
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Stary 01.07.2008, 14:36
Nigdzie nie napidsałeś, mój bląd. Cały dzien przy wykresach i innych wynalazkach to już ledwo co do mnie dociera.

Obligacje, prawie pewna rzecz,tylko, podehrzewam,że On chce zarobić a nie coś tam zyskać, dlatego pisze o opcjach i kontraktach. Równie dobrze tak jak napisłem niech da na lokate,tez pewnie. Pocieszy się odstekami.

No tak, wszystko zalezy od jego preferencji inwestycyjnych, stopnia znoszenia ryzyka, zakresu umietnosci itd. Ja gdybym mial 3mln to bym pewnie to rozlozyl piszac z hamerykanska: bonds/CD's/stock domestic/stocks int'l/commodities, historycznie chyba na porteflu w ktorym jest 70% papierow dluznych a 30% akcji jest stopa zwrotu ok. 8%, przy 3mln by mi to starczylo

Z tym ze podkreslam, ze zle postawione pytanie, bo rozni ludzie, to rozne strategie inwestycyjne.

Pzdr.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 03.07.2008, 00:49

Dokladnie, giełda towarowa to zajebista sprawa, inwestycje tak jak wspomniał Marszałek te produkty czy chociazby np kakao.

+ firmy, udziały, inwestycje we wszystko co ma udział w odnawialnych zródlach energii, biopaliwach itp..

A papiery wartosciowe moga?

To jest tak jak z obecnie funduszami inwestycyjnymi, wiekszosc z nich obecnie jest tania/bardzo tania/bedzie jeszcze tancza ale sa fundusze ktore teraz warto kupic i odłozyc na półke niech sobie leza i czekaja na lepsze czasy.

Zwyżki na ropie i ryzu itd to nic innego jak spekulacja.
To polecam spekulacje na walutach

Szczegołnie przy 3 milionach wtedy powiedzmy przy lokacie rocznej 6% mozna sie juz cieszyc, jest czym.

historycznie chyba na porteflu w ktorym jest 70% papierow dluznych a 30% akcji jest stopa zwrotu ok. 8%, przy 3mln by mi to starczylo
Tiaaaa... to sprobuj stworzyc "idealny" protfel inwestycyjny oparty np tylko o fundusze inwestycyjne zarobia w 2007 i 2008 po 8%
Tylko chce konkretne fundusze, oczywiscie trzymajac sie tych 70% papierów dłużnych i 30% akcji
Ostatnio edytowane przez Kijek : 03.07.2008 o godz. 00:56.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Stary 03.07.2008, 20:14
Dzięki za sugestie. Jednak bardziej chodzi mi o pomysły na konkretną działalność gospodarczą. Pzdr
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Stary 03.07.2008, 22:20
Kijek, na obligacjach masz minimalne ryzyko.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 03.07.2008, 22:53
Kijek, na obligacjach masz minimalne ryzyko.
No ale po co mi to mowisz? Gdzie ja napisalem ze jest inaczej?

Uwazasz ze przy obecnej sytuacji stop procentowych w obligacje opłaca sie inwestowac czy nie?

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Stary 04.07.2008, 20:53
Kijku - zle postawione pytanie - czy sie oplaca czy nie, to zalezy od stopnia awersji na ryzyko i celow inwestycyjnych. Z mojego punktu widzenia, przy na tyle duzym kapitale typu 3mln zl, to nie jest zla opcja.

Jesli chodzi o stope zwrotu rzedu 8% na 70/30 papiery dluzne/akcje, to nikt Ci tego nie obieca na przestrzenii 2-3 lat, co nie zmienia faktu, ze tyle mniej wiecej wyciagniesz w Stanach jesli bedziesz trzymal przez dlugi okres czasu.

Jesli chodzio odnawialne zrodla energii i biopaliwa itp, to sie tak mozna przejechac jak na dot coms w 2001. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 04.07.2008, 23:25
Jesli chodzi o stope zwrotu rzedu 8% na 70/30 papiery dluzne/akcje, to nikt Ci tego nie obieca na przestrzenii 2-3 lat
Wiem, i dlatego tak wlasnie dlatego zadalem to pytanie bo bylem ciekaw co powiesz
Jesli chodzio odnawialne zrodla energii i biopaliwa itp, to sie tak mozna przejechac jak na dot coms w 2001. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Moze i mozna ale gra jest warta swieczki, tak mi sie wydaje.

I tak jestem fanatykiem giełdy towarowej i jak by Bog dał wlasnie tak 3mln na inwestycje to ....

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 09.07.2008, 10:50
palon napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za sugestie. Jednak bardziej chodzi mi o pomysły na konkretną działalność gospodarczą. Pzdr
a co masz na zbyciu kasę? ze chcesz pomysł?
moze najpierw dojdzmy do tego jak te 3 mln zrobić

PS. mowicie giełda towarowa? a rozni sie to to mocno od "akcji", głupie pytanie, ale tego nawet wstepnie nie przerabiałem wolne mam kilka tygodnie to się możę zacznę wdrażać
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 09.07.2008 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.07.2008, 10:53
Proszę o opinie dotyczące internetowych kont bankowych. Chodzi mi dokładnie o mBank bo chyba ma najlepszą ofertę. Czy jesteście zadowoleni? Jakieś problemy z korzystaniem? Wszelkie informacje mile widziane.
the end
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.07.2008, 12:14
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Proszę o opinie dotyczące internetowych kont bankowych. Chodzi mi dokładnie o mBank bo chyba ma najlepszą ofertę. Czy jesteście zadowoleni? Jakieś problemy z korzystaniem? Wszelkie informacje mile widziane.

Problemów żadnych. Jedna uwaga. Warto wybrać hasła SMS-owe. Bo jak posiejesz listę haseł papierowych to trzeba zamawiać nową, co przy naszej poczcie może potrwać kilka tygodni.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 09.07.2008, 14:22
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Problemów żadnych. Jedna uwaga. Warto wybrać hasła SMS-owe. Bo jak posiejesz listę haseł papierowych to trzeba zamawiać nową, co przy naszej poczcie może potrwać kilka tygodni.
Tak, pamietam o tym.

Mam jeszcze, moze glupie pytanie, jak odbywaja sie wpłaty i wypłaty pieniedzy? Wypłaty to oczywiście poprzez bankomat, ale czy jest jeszcze jakas inna droga? A wpłaty?
the end
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 09.07.2008, 15:37
Tak, pamietam o tym.

Mam jeszcze, moze glupie pytanie, jak odbywaja sie wpłaty i wypłaty pieniedzy? Wypłaty to oczywiście poprzez bankomat, ale czy jest jeszcze jakas inna droga? A wpłaty?
Bezprowizyjnie we wpłatomatach które znajdują się przy mKioskach na terenie hipermarketów.

No, problem jest jeden. W przypadku zgubienia karty, zanim przyślą nam nową (do 14 dni) - nie mamy jak wypłacić gotówki, bo wpłaty i wypłaty odbywają się za pomocą maszyn. Personel mKiosków jedynie udziela informacji i przyjmuje zgłoszenia, podpisuje umowy. Taka uroda banku internetowego. Ale jeśli nie masz zamiaru gubić karty, to wszystko powinno być OK.
Odpowiedz cytując
Johny84
Senior Member

Stary 09.07.2008, 17:09
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Wiem, i dlatego tak wlasnie dlatego zadalem to pytanie bo bylem ciekaw co powiesz

Moze i mozna ale gra jest warta swieczki, tak mi sie wydaje.

I tak jestem fanatykiem giełdy towarowej i jak by Bog dał wlasnie tak 3mln na inwestycje to ....
Moim zdaniem, jesli nie siedzi sie w sektorze energetycznym, to mozna sie przejechac na takich akcjach.

Co do gieldy towarowej - juz szybciej, ale ze sie nie znam, to sie nie wypowiem. Z ropa trzeba uwazac, bo gdzies tak w przyszlym roku moze na ryja poleciec. Przy portefelu 70/30 papiery dluzne/akcje, przy sredniej dlugoterminowej stopie zwrotu jaka sie osiaga na tym w Stanach rzedu 8% (zalozenie konserwatywne). Dla uproszczenia obnize ta stope do 5%, zeby nie brac pod uwage inflacji, mozna wybierac jakies 120tysi rocznie bez uszczuplania majatku. Oczywiscie, zdeczke upraszczam, ale po co sie bawic w gieldy towarowe w takim wypadku ?
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 10.07.2008, 12:14
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Bezprowizyjnie we wpłatomatach które znajdują się przy mKioskach na terenie hipermarketów.

No, problem jest jeden. W przypadku zgubienia karty, zanim przyślą nam nową (do 14 dni) - nie mamy jak wypłacić gotówki, bo wpłaty i wypłaty odbywają się za pomocą maszyn. Personel mKiosków jedynie udziela informacji i przyjmuje zgłoszenia, podpisuje umowy. Taka uroda banku internetowego. Ale jeśli nie masz zamiaru gubić karty, to wszystko powinno być OK.
Czyli podsumowując, założenie i korzystanie z konta jest zupełnie bezpłatne? A wpłaty mogę dokonywać jedynie w wyznaczonych wpłatomatach (których jak sprawdzałem jest stosunkowo mało) a wypłaty jedynie w oznaczonych bankomatach, tak?
the end
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 10.07.2008, 13:37
Czyli podsumowując, założenie i korzystanie z konta jest zupełnie bezpłatne? A wpłaty mogę dokonywać jedynie w wyznaczonych wpłatomatach (których jak sprawdzałem jest stosunkowo mało) a wypłaty jedynie w oznaczonych bankomatach, tak?
Tak.

http://www.mbank.pl/przewodnik/banko...osk=on&city=52

Możesz też iśc na pocztę, zaplacic 2,50 i czekać aż po tygodniu lub dwóch kasa Ci wpłynie na konto...
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.07.2008, 14:49
Niedawno założyłem konto direct dla małych firm w ING. Dziś poszedłem do banku wpłacić pieniądze na konto. Nie sprawdziłem jakie pobierają za to opłaty, spytałem więc faceta, który mnie obsługiwał, powiedział, że zapłacę tylko 9zł. Wróciłem do domu, wchodzę na konto przez internet, a tam okazuje się, że naliczyli mi 160zl. Sprawdziłem w tabeli opłat okazało się, że opłata to 10zł + 0,5% wartości wpłaty. Wpłacałem 30 tys, więc gdybym wiedział, że mam zapłacić 160zl prowizji to nie wpłacałbym tych pieniędzy. W każdym razie, złożyłem reklamację. Popełniłem błąd, bo powinienem sprawdzić jakie są opłaty, ale chyba pracownik tego banku nie mógł podać mi złej informacji. Jakie według Waszych doświadczeń mam szansę na odzyskanie kasy Ile to będzie trwało itd Aha, byłem z siostrą przy okienku, więc w razie czego może potwierdzić moją wersję.
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 12.07.2008, 15:30
akakuiusz. Pewnie,że możesz kłócić sie z bankiem, jednak zanim cokolwiek wplaciłeś czy wypłaciłeś powinnieneś przeczytać dokładnie umowę, to będzie ich lini obrony. Poza tym jakby nie było gość z banku powiedział Ci,że jest taka a tak prowizja. Udowodnij, że nie powiedział o procentach?A siostra za świadka żartujesz chyba. Raczej pogódź się ze stratą tych 160 zeta.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.07.2008, 18:18
Mam pytanie... mógłby ktoś coś wrzucić odnośnie giełdy dla początkkujących, czyli z serii "jak to działa" bo to na 1 stronie nie działa.
P.s Co zrobić z kasą o łącznej wartości 3500 zł?
P.s2. Ostatnio się zastanawiałem... przeciez idzie euro, czyli muszą być inwestycje, więc -> zyski muszą być w sektorze budowlanym, więc nie wiem czy by nie zainwestować jakiegoś zaskurniaka w cos budowlanego?... co o tym myślicie?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.07.2008, 18:55
jedyny koszt eKonta to ubezpieczenie karty - 1,70 zł miesięcznie.
Ddf
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.07.2008, 19:42
akakuiusz. Pewnie,że możesz kłócić sie z bankiem, jednak zanim cokolwiek wplaciłeś czy wypłaciłeś powinnieneś przeczytać dokładnie umowę, to będzie ich lini obrony. Poza tym jakby nie było gość z banku powiedział Ci,że jest taka a tak prowizja. Udowodnij, że nie powiedział o procentach?A siostra za świadka żartujesz chyba. Raczej pogódź się ze stratą tych 160 zeta.
No cóż... Złożyłem reklamację telefonicznie w centrali ogólnopolskiej, w poniedziałek złożę osobiście w moim oddziale. Popełniłem błąd nie sprawdzając wysokości prowizji samemu, ale bez przesady. Chyba powinienem być obsługiwany przez kompetentą osobę, dziwne by to było gdybym każdą rzecz powiedzianą przez tę osobę sprawdzał samemu w regulaminie. Wydawało mi się, że mogę zaufać temu kto mnie obsługuję, następnym razem tego na pewno nie zrobię. A co do skargi, to z tego co się dowiedziałem może być różnie... Nie wydaje mi się, że koleś pójdzie w zaparte i sie wszystkego wyprze, ale zobaczymy.
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.07.2008, 19:54
Hejka
Mialem w sumie zalozyc osobny temat ale chyba moje pytanie sie kwalifikuje do obecnego.
Nosze sie z zamiarem kupna mieszkania w Krakowie, nie mam niestety zielonego pojecia jak sie do tego zabrac. Jestem zielony zarowno od strony organizacyjnej jak i finansowej. Jak sie odbywa cala procedura przyznania kredytu? Czy najpierw powinienem wybrac sobie mieszkanie a potem isc do banku i zalatwiac 'pod nie' kredyt? czy tez najpierw powinienem isc do banku i sprawdzic swoja zdolnosc kredytowa, tzn na ile kasy moge liczyc.
Jak wyglada sprawa z wynajmem mieszkan? Czy da sie z pieniedzy za wynajem splacac mieszkanie i czy latwo jest znalezc najemce. Co jest korzystniejsze? Dom pod krakowem czy mieszkanie w miescie?
P.S. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z Expanderem lub Open Finance? Czy sa naprawde tak pomocni jak sie reklamuja?

Czy jesli zarabiam w Euro to powinienem wziac kredyt w euro? Nie wiem kiedy wroce do Polski...

Dzieki za wszelkie info, jesli ktores z pytan jest glupie to przepraszam.
Odpowiedz cytując
Reptilex
Senior Member

Stary 15.07.2008, 20:21
Swiezy temat dla mnie, bralem kredyt miesiac temu.
Moge Ci polecic dobrego doradce z Expandera, kompetentny facet, przy mnie kombinowal, grzebal w ustawach, bo moja sytuacja byla specyficzna
Zdolnosc kredytowa oblicza sie w pare minut, nie musisz miec mieszkania wybranego. Dopiero przy skladaniu wniosku podajesz cene i adres mieszkania mieszczaca sie w Twoim zasiegu finansowym. Wszystkie papiery zanosisz do doradcy, on z bankiem zalatwia i Ty sie niczym nie przejmujesz. Oprocz tego jak to splacac
No chyba ze lubisz stac w kolejkach w roznych bankach i porownywac oferty, co gosc zrobi za Ciebie
Po paru tyg (2-3tyg) przychodzi odpowiedz oficjalna z banku ile dostajesz kredytu i pozniej juz idziesz do oddzialu, czytasz umowe i podpisujesz. Potem czekasz troche na uruchomienie srodkow (nie pamietam juz ile).
Pzdr
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 15.07.2008, 21:13
Jak juz chcesz brac w walucie obcej to chyba lepiej w CHF lub w Jenach.

A najlepiej przejdz sie do bankow i do expandera porownaj oferty w tych bankach jakie zaproponują ci np w Expanderze osobiscie danym banku - doradca w takich firmach badz innych bardziej 'niezalezanych' nakladaja swoja prowizje wiec warto tez wziac od niego propo i pojsc na wlasna reke do danego banku.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 17.07.2008, 12:14
chce zainwestoiwwac na miesiac(spolki z wig20), gdzie znajde info. z danymi gospod. usa, i z najblizszymi terminami w ktorych dane(i jakie oczywiscie) bedą ujawniane... (zwlaszac o to drugie mi chodzi)wole sie ustrzec przed ewentualnym pociagnieciem w dół przez rynek USA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów