The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2008, 22:31
Ja czekam jeszcze na artykuł Pana Steca. Pewnie będzie równie "dobry" jak notka Pana Pola.

gdsmk napisał(a):Wyświetl post
rok temu żaden w życiu by nie pomyślał, że po sezonie z 8 miejsca zrobimy majstra...
Moje ulubione zajęcie - biorę skarb kibica, sezon 2007/2008 jesien i czytam:
Bełchatów - walka o mistrza,
Groclin - 5-8
Lubin - "bedzie grał jeszcze efektowniejszą piłkę niz w ubiegłym sezonie", top 3
i wreszcie:
Wisła - "trochę poprawi swoją grę i miejsce w tabeli".

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.07.2008, 22:42
Ja nie mogę odżałować Lewandowskiego. Szkoda że go nie kupiliśmy - Lech nie dał za niego znowu takich kokosów.....

http://sport.interia.pl/news/kolejor...owskim,1139646
Odpowiedz cytując
wolek19866
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 02.07.2008, 23:05
Chłopak ma papiery na dobrego zawodnika. Poza tym 19 lat :/ Szczerze mu życzę udanej kariery Lech zrobił jednak konkretne transfery na pozycjach najbardziej newralgicznych. Kupili Arboledę jako partnera do Bosackiego. Potem wykupili Bandrowskiego. Mają ciekawego lewego pomocnika: Peszko i wsparcie dla Rengifo czyli Lewandowskiego. Pogratulować transferów
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 02.07.2008, 23:08
jachting napisał(a):Wyświetl post
Iwański za Rogera .
Roger nie odszedł i nikt na dzien 2.07.08 nie twierdzi a napewno nie Ci dobrze zorientowani.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
wolek19866
Junior Member

Stary 02.07.2008, 23:37
Mi szkoda paru zawodników którzy byli w Wiśle ale za szybko z nich zrezygnowano np. takiego, młodego zawodnika, który odszedł bodajże rok temu z Wisły: Chiacu. W tej chwili nie martwilibyśmy się brakiem skrzydłowego. Trochę za szybko odszedł mógł być dobrą alternatywą dla Łobola, ale cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Pominę fakt pozyskania jakiegoś innego obrońcy niż Łukasiewicz, pominę fakt wzmocnienia skrzydeł, pominę fakt pozyskania ofensywnego pomocnika jeśli do klubu trafi napastnik, który wraz z Brozem nachuka 50-55 bramek To nie będę miał zastrzeżeń Pozdro
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.07.2008, 23:39
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mogę odżałować Lewandowskiego. Szkoda że go nie kupiliśmy - Lech nie dał za niego znowu takich kokosów.....

http://sport.interia.pl/news/kolejor...owskim,1139646
Grzegorz Kmiecik też strzela w sparingach, a w lidze ?

Będziesz się wypowiadał, gdy w lidze się nastrzela
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.07.2008, 23:44
Z lekkim rozbawieniem i współczuciem zarazem, obserwuję posty , niektórych młodych stażem forumowiczów i ich niecierpliwość. Codziennie wstają rano pędem do komputera z nadziejami ,że "gwiazdami" sypnął Cupiał ,że LM tuż tuż a tymczasem znowu rozczarowanie. Niestety trzeba sobie uświadomić ,że tego typu festiwal zawiedzionych nadziei to trwa systematycznie od sezonu 2002/2003 i nic szanowni koledzy i koleżanki, się nie zmienia i nie zmieni. Prędzej większość z nas wyśle dzieci na studia niż Cupiał kupi zawodnika za więcej niż milion euro. Owszem sprzedać ,sprzeda jeszcze nie jednego swojego zawodnika za solidne pieniądze ale nie wierzcie w bajki ,że jak kogoś sprzeda to te pieniądze będą reinwestowane w nowych solidnych piłkarzy.Tak się nigdy nie zdarzyło dotychczas. Tok myślenia w stylu "O... tego sprzedaliśmy za 3 mln , a tego za 2,5 mln no to mamy już 5,5 mln - hurra na zakupy prędzej" to zwyczajna naiwność. Z tych przypuszczalnych 5,5 mln może przy dobrym humorze Cupiał zostawi na transfery 500-600 tys. euro. To ,że Cupiał nie ma zupełnej motywacji do wydawania pieniędzy na zawodników dzięki którym moglibyśmy systematycznie robić dobre wyniki w pucharze UEFA czasami awansować do LM , nie wynika tylko i wyłącznie z jego winy. Ten stan rzeczy warunkowany jest szeregiem innych czynników i póki co sam Cupiał tego nie zmieni bo się to zwyczajnie mu nie opłaca.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 02.07.2008 o godz. 23:47.
Odpowiedz cytując
wolek19866
Junior Member

Stary 02.07.2008, 23:46
Telus nie porównuj (z całym szacunkiem dla Grzesia) Kmiecika do Lewandowskiego. To tak jakbyś porównywał na koniec poprzedniego sezonu Pawła Brożka do Matusiaka :/ Inna liga Zobaczysz w tym sezonie Lewy puknie dla Lecha 15-16 bramek. O ile Smuda nie będzie cały czas liczyć na "świetną" grę Reissa :/
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.07.2008, 23:56
wolek19866 napisał(a):Wyświetl post
Telus nie porównuj (z całym szacunkiem dla Grzesia) Kmiecika do Lewandowskiego. To tak jakbyś porównywał na koniec poprzedniego sezonu Pawła Brożka do Matusiaka :/ Inna liga Zobaczysz w tym sezonie Lewy puknie dla Lecha 15-16 bramek. O ile Smuda nie będzie cały czas liczyć na "świetną" grę Reissa :/
na jakiej stacji oglądałes mecze Znicza, że tak dobrze znasz Lewandowskiego?

Ja sie nie wypowiadam, bo go na oczy nie widziałem, dziwi mnie jednak twoja pewność, wobec gościa który nigdy nie grał w ekstraklasie...
Ddf
Odpowiedz cytując
wolek19866
Junior Member

Stary 03.07.2008, 00:06
na regionalnej trójce były pokazywane najciekawsze mecze 2giej ligi i tam było kilka meczy z udziałem Znicza. Naprawdę utalentowany chłopak. Ma ciąg na bramkę, dlatego podejrzewam, że może być takim objawieniem jak Majewski w Groclinie. Oczywiście gdy nie spotka go nic złego, typu kontuzja lub konflikt z trenerem. Poza tym nie przypominam sobie aby Grzesiu Kmiecik był królem strzelców chociażby drugiej ligi. Mogę się mylić ale po prostu nie przypominam sobie takiego wyczynu. Pozdro
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.07.2008, 00:31
wolek19866 napisał(a):Wyświetl post
Ale powiedz mi jaka defensywa mogła być dla niego wyzwaniem? W jakim meczu z najlepszymi drużynami strzelił więcej niż 1 gola i grał rewelacyjnie;> według mnie jest przepaść między tymi ligami ale to tylko moje zdanie
Odpowiedz cytując
wolek19866
Junior Member

Stary 03.07.2008, 00:41
Pożyjemy, zobaczymy. Musiałbym poszperać jak to wyglądało u niego z tymi bramkami ale wydaję mi się, że Śląskowi puknął 2 bramki, nie wspominając o Lechii i Polonii. Ja tam wolę aby napastnik strzelał co mecz 1 gol niż co trzeci 3 z czego jakiemuś słabeuszowi. Taki przykład z OE Jarka z Górnika. Niby nawet pokaźny dorobek 12 bramek w lidze ale strzelił bodajże raz 4 bramki Zagłębiu Sosnowiec i raz 3 Polonii Bytom Mogłem się pomylić w zespołach ale wiadomo , że jak strzelał to jakiemuś słabemu zespołowi. Nie ma co debatować, cieszę się ze ten młody zawodnik trafił do OE do całkiem niezłego klubu. Czas zweryfikuje czy faktycznie ma taki talent jaki ja w nim widzę Pozdro
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2008, 00:42
Telus napisał(a):Wyświetl post
Ale powiedz mi jaka defensywa mogła być dla niego wyzwaniem? W jakim meczu z najlepszymi drużynami strzelił więcej niż 1 gola i grał rewelacyjnie;> według mnie jest przepaść między tymi ligami ale to tylko moje zdanie
O tym dopiero się przekonamy!

Ale tak jak widząc kogoś jak porusza się po boisku (nawet w II III czy IV lidze), jaką ma koordynacje ruchową, jaką technike - mozesz przypuszczać i TYLKO przypuszczać ze będzie świetnym piłkarzem. Na tym polega WYŁAWIANIE TALENTÓW

Bo jak grałby tak dobrze w I lidze jak grał w II to Lewandowski nie kosztowałby 1,3 mnl PLN a 3 mln EUR
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2008, 00:57
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54...owskiego_.html

no comments
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2008, 01:07
http://www.dziennik.pl/sport/article...rowy_hit_.html

ja takze powstrzymam sie od komentarza
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 03.07.2008, 01:07
tzn co "no comments"?
A to juz Kluiverta nie bedzie? :(
Menago, badz co badz bardzo dobrego piłkarza ma problem ( :O ) z wcisnieciem go gdzies do 2 ligi Francuskiej czy Włoskiej i strzela slepo.

Niestety, nie ten rozmiar kapelusza nasze kluby. Jeszcze długo, długo nie i nie wiadomo czy kiedykolwiek.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 03.07.2008 o godz. 01:11.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
arjen81
Junior Member

Stary 03.07.2008, 05:13
Dobra wiadomosc Panowie.. Wisla prowadzi negocjacje w sprawie sciagniecia do Krakowa Mohameda Kallona. Byla gwiazda Interu Mediolan, obecnie jest zawodnikiem AEK Ateny. W 11 meczach tego sezonu strzelil 3 bramki.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2008, 06:55
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=162d7 moze,moze
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.07.2008, 06:55
Być może w już wkrótce dojdzie do jednego z największych hitów transferowych w piłkarskiej ekstraklasie. Mistrz Polski – Wisła Kraków zainteresowana jest Mohamedem Kallonem – informuje „Dziennik”.
Niespełna 29-letni napastnik z Sierra Leone najpierw grał w szwajcarskim Lugano, potem przez wiele lat grał we Włoszech, między innymi w Interze Mediolan. Ostatnio występował w greckim AEK Ateny.

Dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz odmówił komentarza w sprawie ewentualnego transferu Kallona do krakowskiego klubu. Wiadomo jednak, że toczą się rozmowy na temat sprowadzenia zawodnika ze Sierra Leone.
- Ja jestem w kontakcie z działaczami z Polski. Nie zdradzę o jaki klub chodzi, ale jeśli się porozumiemy, to piłkarz w ciągu kilku dni może przyjechać do waszego kraju. Wszystko jest możliwe" – mówi paragwajski menedżer zawodnika Hector Peralta.

za http://sport.onet.pl/0,1248711,1781753,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2008, 07:14
No gdyby przyszedł Kallon to mięli byśmy taką gwiazdkę jakie ma Beitar (Boateng, Abreu) czyli zawodnik raczej z niezła przeszłością ale już raczej bez wielkich perspektyw. Na naszą ligę jednak i pewnie na puchary w sam raz.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.07.2008, 07:26
kallon ma 29 lat, czyli nie jest to jeszcze typowy dziadek. dlatego ciezko mi sobie wyobrazic, jego przyjscie do nas, no ale "pozywiom uwidim" ;p
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.07.2008, 07:30
Należy się cieszyć przyjściem Kallona ale jak takich napastników mamy bardziej cierpimy na brak ofensywnego pomocnika. Jeśli Kallon by przyszedł raczej w tej formacji nic ciekawego już nie kupimy.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2008, 07:36
To by byla tragedia. Mam nadzieje, ze Bednarz trzyma reke na pulsie. Jesli by dopuscil do przejscia Pawlowskiego za grosze do Legii to dla mnie jest skonczony.
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2008, 07:38
A Kallon to nam przypadkiem 2 bramek nie jebnal w Triescie? W tym jedna z 5metrowego spalonego?
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2008, 07:43
Po prawej macie ile bramek strzelił i w jakim klubie
http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Kallon
Ostatnimy laty nie imponował jakoś formą ... na oko drugi Dudu (nawet nie wiem czy Dudu nie byłby lepszy gdyby grał non stop)
Ostatnio edytowane przez Kondipr : 03.07.2008 o godz. 07:46.
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2008, 07:51
Na wikipedii pisze odnośnie Kallona:
"On the 30th June 2008 Mohammad Kallon completed a free transfer to English Championship side Cardiff City"

Ciekawe ile w tym prawdy...
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.07.2008, 07:55
Ale przynajmniej dowiedzieliśmy się, że jest wolnym zawodnikiem (czyli "NIBY" kasa zostaje na następne transfery)
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2008, 08:11
miesiąc temu Kluivert z Agalim
teraz kallon
za tydzień Ronaldo czy inny Puziol

biznes się kręci
a naiwnych nie sieją
sami wyrastają
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.07.2008, 08:42
emjot napisał(a):Wyświetl post
miesiąc temu Kluivert z Agalim
teraz kallon
za tydzień Ronaldo czy inny Puziol

biznes się kręci
a naiwnych nie sieją
sami wyrastają
Dokładnie - naiwnych nie sieją - ja wolę aby Wisła zatrudniła kilku młodych, dobrze wyszkolonych technicznie graczy, którzy w przyszłości mogliby decydować o sile zespołu. Najlepiej wyszkolonych w szkółkach piłkarskich Holandii, Portugalii czy Hiszpanii. Ewentualnie aby zainwestowano w taką szkółkę opartą na wzorach Ajaxu czy Sportingu Lizbona niż inwestować w kilku leśnych dziadków z przeszłością. Kallon praktycznie od 7 lat prezentuje manianę - ściągnięcie takich zawodników jak on, Kluivert czy Agali 7 lat temu to byłaby sensacja. Dzisiaj to mniej więcej podobny pomysł do ściągnięcia Olega Salenki do Pogoni Szczecin - w końcu król strzelców mundialu - kiedyś tam ........a efekty jakie były każdy widział...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Michał Wróblewski
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2008, 08:44
Zgadzam się z przedmówca. Trzeba stawiać na młodych zawodników ,a nie fundować emerytury przygasłym gwiazdom. Przecież takie postepowanie nie ma sensu. Bez systemu ani rusz. Wiem coś o tym, bo prywatnie jestem okropnym bałaganiarzem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów