|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć? | |||
| Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! |
|
61 | 26,99% |
| Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. |
|
85 | 37,61% |
| Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. |
|
80 | 35,40% |
| Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
AWF - Turystyka i rekreacja.. + i - tego kierunku i uczelni ?
![]() ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Jakie studia związane z chemia proponujecie? Chemia 70% z rozszerzonego.Myśle o Technologii chemicznej na PK.Chodzi tam ktoś może?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
polski(Podstawa) - 83%
angielski(Podstawa) - 97% Myślicie że z takimi wynikami dostanę się na Administrację albo Stosunki Międzynarodowe (lub na Politologię - w ostateczności) na Akademii Pedagogicznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
A jest tu jakis student PK, Wydziału Mechanicznego, Najlepiej zarzadzania i inzynieri produkcji
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ranking państwowych uczelni:
1. UJ 8. AGH 15. PAT 33. UR 39. PK 40. UE 48. AP Ranking daje troche do myślenia zwłaszcza tym, którzy uważają PK, UE i AP za lepsze od "mojej" Rolniczej http://www.perspektywy.pl/strona/rsw...kademickie.pdf ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Z tym że ten ranking uwzględnia wszystkie czynniki za wyjątkiem najważniejszego - szansy na zatrudnienie po studiach. W tym aspekcie PK jest bezdyskusyjnie najlepsza w kraju. No chyba że ktoś uwierzy że po filozofii na PAT masz lepsze perspektywy niż po budownictwie czy architekturze.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 30.06.2008 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
![]() ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są gdzieś jakieś rankingi ile mniej więcej rok temu trzeba było mieć punktów z danych przedmiotów, aby dostać się na na UJ czy AP ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jak zrobić żeby dopasować dokładnie zdjęcie na elektroniczną rejestracje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pracodawcy już tam wiedzą lepiej kogo im trzeba ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
pytanie z mojej strony. Gdzie byście polecili złożyć papiery na studia zaoczne z maturą z geografii, byle nie było matematyki ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Studiuje ktos ochrone srodowiska na PK? Moze ktos napisac pare slow, czego wymagaja itp?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Studiuje ktos : politechnika - wydzial: Wydział Fizyki, Matematyki i Informatyki Stosowanej, kierunek: informatyka i moglby powiedziec pare rzeczy, jak progi punktowe , co sie robi i czy ogolnie jest fajnie
? |
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
podbijam pytanie, dostałem się tam na zaoczne i jestem ciekaw opinii
![]()
!!WISŁA KRAKÓW!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Kłamstwo... ![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest na forum jakiś student UJ ? Mam kilka pytań, a na necie nie znalazłem żadnego sensownego foum tej uczelni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Witam
Nie wiecie czy można już gdzieś studiować w Krakowie grafikę komputerową? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Każdy wydział się rządzi swoimi prawami, ale.. pytaj...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
robił ktoś może studia podyplomowe z zarządzania nieruchomościami w Kraku
Gdyby się znalazł jakiś forumowicz bądź forumowiczka to proszę o kontakt na prv ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Witam!
Czy są wśród Was studenci dziennikarstwa? Dzienne, zaoczne, nie ważne Proszę o kontakt na priv. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
jest tu ktoś po architekturze(ewntualnie budowalnce bo chyba podobnie jest z praktykiami jest?
w ustaie napisane jest ze uprawnienia po 2 latach praktyk? co mam rozumiec przez te praktyki, tzn to jest robota przez caly tydzien za "free" przez 2 lata? czy jakis kalendarz w ktorym tzeba miec zaliczone ilestam godzin w ciagu minimum 2 lat? no i czy zaliaczane są praktyki ze studiow? te co sa wymagana na nich a nie te wziete dodtakowo np w czasie wakacji, i jak to wyglada z perspektywy studiow wieczorowych badz zaocznych? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
(w przypadku Krakowa, liczy się miejsce zamieszkania), w którym wpisujesz co robiłeś na praktykach. Odbywasz je pod okiem osoby z uprawnieniami i nie są one za darmo, bo możesz pracować na takich stanowiskach jak zastępca kierwnika budowy, majster, czy ewentualnie w biurze projektowym, wszystko zależy od specjalizacji. Oczywiście znalezienie takiego miejsca pracy nie jest proste, bo przeważnie szukają ludzi z doświadczeniem, ewentualnie absolwentów lecz da się znaleźć. Później składasz dziennik do sprawdzenia, płacisz bodajże 500 złotych i zdajesz egzamin państwowy i wtedy już masz pełne uprawnienia. Tak to wygląda w przypadku budownictwa, ale z architekturą powinno być podobnie. Tu jest rozporządzenie: http://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/0578.htm
Ostatnio edytowane przez gackos : 23.09.2008 o godz. 16:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Potrzebuje zrobić ankietę wsród mieszkańców Wieliczki i okolic, jeśli tu są tacy i jeszcze skłonii do pomocy to prosze sie odezwać na pw
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gdzie w Krakowie można studiować Prawo ? Tylko w UJ czy gdzieś jeszcze ?
![]()
F.C Oława
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawo można studiować również na KSW.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
WOSU nie biorą pod uwagę.
a z podstawową resztą nie masz szans dostania się |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteś pewny iż nie biorą.. ? ;] wg informacji które są zawarte w REKRUTACJA 2009/10 na stronie Uniwersytety Ekonomicznego napisane jest: ALBO WOS, ALBO GEOGRAFIA, ALBO HISTORIA, ALBO MATEMATYKA no i język obcy...;]
owszem teraz była tylko majca, hista albo geografia.. ale zmiany od nast. roku ![]()
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 29.09.2008 o godz. 23:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
wybacz ;-)
rok temu nie brali, fakt. Progi - z tego co pamiętam - były dość wysokie. Około 140 punktów przy takim przeliczniku: 1 % poziom rozszerzony - 1 punkt 1% poziom podstawowy - 0,7 Pod uwagę brali język obcy + dodatkowy |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niczym Marcelo we Wiśle w ostatnich godzinach okienka transferowego podobnie ja ale nie do Wisły, a na drugi rok studiów prześlizgnąłem się. Nie wiem jakim fartem ale jako jedna z ostatnich osób zdałem indeks do dziekanatu. Nigdy więcej takiej sesji...
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|