|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
I z ostatnich dni:
"WYPADEK NA PROSTEJ DRODZE dk/pł, 27-06-2008 10:52 Piotr Bączek miał wypadek samochodowy. W samochodzie, którym jechał urwało się koło. Na szczęście nikt nie ucierpiał. Piotr Bączek jechał Wisłostradą swoim 6-cio letnim Fiatem Palio. Nagle usłyszał stukot w prawym, przednim kole i zatrzymał się, aby sprawdzić przyczynę niepokojącego dźwięku. Gdy wysiadł z samochodu, zobaczył, że koło jest w poprzek samochodu. „Biegły przybyły na miejsce zdarzenia stwierdził, że przyczyną wypadku było… „zmęczenie materiału” – mówi portalowi „Niezależna.pl” Piotr Bączek. Ustaliliśmy, że jest to już trzeci przypadek uszkodzenia samochodu członka komisji weryfikacyjnej." http://www.niezalezna.pl/index.php/article/show/id/4056 |
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jeśli to się okaze faktem ( co mnie w zaden sposób nie zdziwi..) to JarKacz dla mnie to nie strateg - a ciamcia - na którym można grac jak na fortepianie.. Bo bez jaj, ale jak sie czyta coś takiego to nic innego nie pozostaje.. Cytat:
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co ma strategia do tego, że ktoś inny również gra? I niewątpliwie umie to robić. W takich potyczkach nawet najlepszy nie wygrywałby przez cały czas, a JK wcale najlepszy nie jest, choć niewątpliwie jest bardzo dobry.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć - a przechodzac do rzeczy.To oczywiscie mój punkt widzenia, ale.. Co takiego próbował robic JarKacz? - ano w całkiem innych warunkach wprowadzać swoje koncepcje z lat 90. Budowa równoległych struktur państwowych bez naruszenia struktury innych np. - a co nalezało zrobić? Pisałem mniej/wiecej: przy pomocy CBA i ABW wykończyć WSIoków, przy pomocy odnowionej wojskówki i CBA wykończyć cywilną.. a nie pieścić się. A tak w pięknym stylu wypuszczono Kaczora na Leppera, i zamiast na zimno zając się najwazniejszymi sprawami... Echhh... ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja powiem tak - jak o takich rzeczach dziennikarzom mówią "informatorzy" to znaczy, że ktoś chciał żeby ten artykuł się ukazał. Pytanie kto.
A co chciał JK? WSI jednak rozłożył, nawet Tuskowi nie uda się reanimacja, nie ma powrotu do tego co było. Nie wiem co chciał z cywilnymi, fakt że ich nie ruszył. ![]()
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|||
A że walka buldogów po dywanem wciąz trwa, to jasne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To taki sam błąd jak z Bolkiem gdy myślał że może go kontrolować..., a je trzeba było zniszczyć i rozpruć. Zamiast tego poszedł na lep w postaci Leppera... i dał się wpuścić w maliny (jesli to prawda) jak dziecko. Strateg.. uczy się na własnych błedach i umie rozpoznać priorytety - w odpowiedni sposób prowadząc działania - a nie skupia się na pomniejszych rzeczach. Może taktyk/dryblel z niego niezły.. ale to tyle, i wśród tej miernoty może błyszczeć - ale to wyłącznie na ich tle..
Ostatnio edytowane przez Wilku : 29.06.2008 o godz. 11:20.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||||
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W dniu ogloszenia wynikow i przegranej PISu ,Jaroslaw strwierdzil ,ze przegral wybory poprzez atak mediow,na czele z Faktami i Mitami tygodnikiem bad co badz dalej niszowym.Dzis okazuje sie ,ze rzad obalil układ i sluzby specjalne...
.Cudownie. Proponuje Kaczynskiemu ,skoro ogral go uklad i sluzby specjalne ,zeby sie wycofal z polityki,bo jak dojdzie znow do wladzy to znow go ogra uklad ,albo ktos inny (krasnoludki?) |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem czy dyskusja o "alternatywnej" historii przebiegu II wojny światowej nadaje się do tematu politycznego? Jeśli tak to polecam artykuł z Interii.
http://fakty.interia.pl/prasa/polity...-gdyby,1134701 Zwłaszcza scenariusze prof. Orłowskiego - całkiem ciekawe ![]() PS Mnie się przypomniała przy tej okzji książka "Człowiek z Wysokiego Zamku" Philipa K Dicka
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 29.06.2008 o godz. 08:47.
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
Proponuje abys się zastanowił co piszesz - bo na razie to.. :/ i wychodzi na to że przez takich jak Ty, trzeba znowu pisać o oczywistościach. Jeśli to okaże się prawdą (to niezależnie od postepowania Jarkacza) to mamy dokonanie obalenia kolejnego konstytucyjnego rządu w RP przy pomocy tajnych służb - a to już śmiesznie nie jest, aby służby mające "służyc" same decydowały o tym kto ma byc ich zwierzchnikiem.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 29.06.2008 o godz. 11:20.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jesli juz bawimy sie w teorie to jak dla mnie, to te 2 sprawy(Lepper i Sawicka) byly tzw hodowlami. 1 po to by w koncu wyjebac Leppera - zdetonowana w idealnym co do tego momencie 2 by skompromitowac PO - moment takze oczywiscie nieprzypadkowy. Dla mnie i pisalem juz to dawniej - poprzedni rzad, to byl rzad tak nieudolny ze tu przyznam, ciezko powiedziec czy smiac sie czy plakac. Walczacz z ukladem wykreowali go u siebie, co lepsze w sposob ksiazkowy .Najwazniejsi politycy(Kaczmarek)Szefowie sluzb(Marzec,Kornatowski),najwieksze firmy(Netzel) oraz biznesmen oligarcha(Krauze)....jak z pisowskiego podrecznika o ukladzie ![]() Gdyby wyszlo jeszcze teraz ze walczac ze sluzbami, sami zostali przez nich wyruchani to juz bylby szczyt ![]() Choc tak jak pisalem - to grzech zwany chciwościa (avaritia) ,zalatwil Pis.Mieli wszystko , ale chcieli miec jeszcze wiecej , w ekspresowy sposob i trafili na kamien. ps zauwaz tez Wilku, ze to ze ten rzad upadl(przez totalny przypadek zreszta =glupote Kaczmarka) byla to rzecz, obiektywnie dla Polski dobra - bo tak nadal mielibysmy uklad bandziorow na samym szczycie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.06.2008 o godz. 13:44.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Jeśłi mierzysz "udolność" w postaci zapowiedzi i głupich uśmiechów to zapewne obecny rząd jest najudolniejszy na świecie. W swojej karierze miałem do czynienia z bezpośrednimi kontaktami z różnymi urzędnikami - gorszymi, lepszymi. Z nadania komuszego i niekomuszego ale wierz mi - taka mizeria jaka panuje obecnie - jest wręcz żenująca - w szczególnosci gdy się weźmie pod uwagę że jesteśmy w UE. Czegos takie jeszcze nie widziałem. Nawet skończone ofermy nie potrafią kosztorysu głupiego boiska zrobić jak należy. Dno dna - każdy składi urzędnikówi pod względem fachowości wspominam o niebo lepiej niż obecny - łacznie z najbardziej znienawidzonym przeze mnie gabinetem Millera. Co najważniejsze - widać było jakiś progres - z perspektywy czasu, ogólnie było lepiej do momentu nadejscia gabinetu Tuska. Nie przesadze, jesli powiem, że obecnie pod wzgledem fachowosci kadry urzędniczej stoimy tam gdzie staliśmy w 1990 - czyli w d**e
Ostatnio edytowane przez sambo : 29.06.2008 o godz. 14:03.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
||
|
Nic dziwnego.
Cimoszke też spuszczono, przy Oleksym ktos powinien siedzieć (Milczanowski, albo Oleksy). Cytat:
Spraw jest kilka - z Sędzią dyskutowałem o jednej, bo to co napisałem później uwazam za oczywistość. Cytat:
Cytat:
A takich bandziorów to masz multum w każdym innym rzadzie, rzecz w tym że tu akurat merdia zbytnio nie drążą (-żyli?). ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tamten rzad mial szczescie ,ze byla koniunktura gospodarcza i nie bylo takich kryzysow na rynkach swiatowych(ropa,zywnosc) jakie sa teraz . Jesli chodzi o to co oba rzady zrobily to powiem krotko,nie zrobily nic...
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
Czyżby..? W IPN odnaleziono akta TW Filozofa ps. Piaskownica - to najlepsze określenie w przypadku tego postu. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za Kaczyńskich nie rosły tak ceny jak teraz bo w finansami zajmowała sie własciwa osoba Zyta Gilowska która uwazam za wielki autorytet w dziedzinie ekonomii .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe. Wersja z odwracaniem od Bolka jest oczywiście oczywista - tyle że może przynieść odwrotny efekt. Jak się pojawi kilka takich filmów jak o Ketmanie, to niektórzy mogą zacząć wszystko zrównywać do tego poziomu.
Swoją drogą, ciekawa dyskusja na Frondzie w tym linku co podał Wilk - zwłaszcza o Czajkowskim. Natomiast zastanawia mnie jedna rzecz - Ketman i cała dyskusja (dzisiaj w Rz ktoś mówi, że Maleszka nadal pisał W GW już po ujawnieniu że był TW), to ewidentny atak w stronę GW ze strony TVNu. Jak dla mnie, to wygląda w ten sposób - wiadomo że trzeba było odsunąć PiS, więc wszyscy poparli PO (nawet GW). Teraz pewien etap się skończył, zaczynają się podchody w celu wzmocnienia SLD i Napieralskiego - zwłaszcza przez GW. I ze strony TVNu idzie pocisk w Wybiórczą. ![]()
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
hmm żeby kupić chleb nie muszę wykupywać piekarni
Ani Napieralski ani Tusk nie są warci kiwnięcia palcem a już na pewno nie wojny miedzy starymi wyjadaczami. Moim zdaniem całkiem mozliwe, że w GW toczy sie ciężka wojna o schedę po Michniku a swój interes ma tu też ITI. Mozliwe, że chodzi też o jakaś grubszą kasę na rynku medialnym lub pozycje w zaciszu gabinetów sejmu lub RM
Ostatnio edytowane przez sambo : 29.06.2008 o godz. 16:54.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Gilowska miala i ma do powdzenia tyle co zyd za okupacji ,jesli chodzi o ceny ropy na swiecie.Jak byla okazja to tylko podniosla akcyze ,zeby miec wecej kasy w budzecie i tyle zrobila z zakresu makroekonomii |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
K_2, no to chyba powinienieś ją popierać. Jako lewicowiec, jesteś też socjalistą, czyli im wyższe podatki tym lepiej.
Taka dygresja co do Wałęsy: pamiętam jak byłem szkrabem, były wybory prezydenckie, głowni kandydaci to Kwaśniewski i Wałęsa. Obie strony (niby "lewica" i "prawica") obrzucały się błotem równo. A teraz okazuje się, że to praktycznie ten sam obóz. Czy to nakręcanie antagonizmów między Wałęsą i Kwaśniewskim wtedy, nie przypoinam wam wyborów sprzed roku? Żeby głosy szły na PO lub PiS... a inne partie (w tym LPRz) wyeliminować. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pewnie nikogo nie obchodza moje poglady ale lewicowcem ejstem jesli chodzi o sprawy swiatopogladowe czyli rownouprawnienia,kwestie aborcji itd ,a liberalem ejsli chodzi o ekonomie i gospodarke czyli niskie podatki i won ze zwiazkami zawodami(przynajmniej w takiej formie jakiej sa obecnie)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
no to doprawdy nie wiem, czemu - jak kiedyś pisałeś - głosujesz na lewice. Moim zdaniem kwestia światopoglądowa to jednak prywatna sprawa - a na gospodarkę większego wpływu nie mamy. Nie ma w Polsce lewicy nie-socjalistycznej.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
I co Ty możesz w tej sytuacji zrobić, skoro niższe podatki oferuje tylko prawica, a lewaki - syf w postaci morderstw na życzenie.. Stanie w takim rozkroku niezbyt dobrze robi na zdrowie.. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
K_2 - Demokraci.pl hehehe idealnie!
Ps. W wiadomościach właśnie pojechali sobie po GW. Coś mi się zdaje, że ciężkie czasy nadchodzą dla obywatela Michnika. Oby |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na lewice bym zaglosowal ,bo dla mnie w tym kraju jest za "duszno" od ideologii i jakis doktryn wg ktorych ludzie musza zyc ,bo tak robi wiekszosc .Na zachodzie nie maja takich problemow ,wiec tam mozna by smialo zaglosowac na liberalow ,bo sprawy swiatopogladowe maja juz dawno za soba. Nie wiem co sie wydarzy przez najblizsze lata do wyborow ,ale pewnie bede musial glsowac na PO ,bo SLD dalej bedzie komuszym betonem a nie chce powtorki z lat 2001-2005.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy było w tym temacie:
Cytat:
![]()
Ddf
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
A mogę zadać "głupie pytanie"? Czego u licha spodziewali się głosujący na ludzi (wychowanków) Balcerka, i ludzi z KLD (znanych bardziej pod nazwą Kongres Aferałów)? - no czego? - realnego "liberalizmu"? - obniżki podatków? Można nie trawić Kaczora, ale z lumpenliberałami trafił w 100. Właśćiwie powinienem się zabawić w K_2 i posmiać się (tylko w roli kretyna niezbyt dobrze się czuje bo jakoś to mało śmieszne). ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=429
Cytat:
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 29.06.2008 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Widze że Lechu cały czas na topie
To może tak dla rówowagi: Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|