The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
K_2
Banita

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2008, 19:32
1.Dziwi mnie ,ze rok temu dostalismy Cwielonga w rozliczeniu za dlugi z Ruchem ,i w sumie ten pilkarz dalej za darmo gra w Ruchu(Ruch mu chyba placi pensje).Moglibysmy Cwielonga sciagnac ( bylaby alternatywa za Pauliste) a sciagamy Golosia ,ktory nie dosc ze slabszy to mozna by go sprzedac Gornikowi ,ktory by go chcial w skladzie ,troche sie to kupy nie trzyma
2. 100 tys euro za Randjelovica ,jak dla mnie brac go bo to prawie za darmo .Dziennikarze chyba wyczuli ze chcemy kogos z Crvenej Zvezdy i zeby podgrzac atmosfere pwoiedzieli ze to Basta a to chodzilo widac o tego goalkeepera
3 Jak podpiszemy kontrakt z Singlarem to juz raczej Bartczaka nie zobaczymy i dobrze bo zostanie kasy
4 Kase z Dudki przeznaczyc na Gargule , bo lepszego ofensywnego pomocnika chyba miec w naszych warunkach nie bedziemy
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.06.2008, 19:36
Baala napisał(a):Wyświetl post
A niektórzy przepowiadali że z Młodej ekstraklasy nikt nie ma szansy przebić sie nawet do 23 osobowej kadry
To byłby chichot historii gdyby Dawidowski po tych wszystkich latach bluzgów nagle stałby się naszą ostoją. Chyba wszyscy byśmy chcieli żeby chociaż jeden sezon Tomek zagrał taki jaki powinien. Wielka szkoda te wszystkie perypetie związane z przewlekłą kontuzją zniszczyły karierę temu chłopakowi. Szkoda bo jak przychodził do Wisły to był bardzo obiecującym i ciekawym zawodnikiem.
Mnie szczególnie w pamięci utkwiła taka relacja chyba z 2004 z jednego z treningów ,jeszcze za Kasperczaka , gierka "żółci" atak -Frankowski ,Żurawski ;"niebiescy" atak -Kuźba , Dawidowski. Wisła to miała ławkę.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.06.2008, 19:52
Dawidowski ? Nie wiem co ten człowiek robi jeszcze w Wiśle, a to, że jedzie na obóz to dla mnie komedia. Jego nie obchodzi czy Wisła wygra dany mecz czy nie, czy będzie mistrzem czy nie, ważniejszą sprawą są pieniądze na koncie. Dawidowski dostał już szanse za Nawałki i udowodnił, że nawet nie potrafi walczyć, bo po prostu nie chce i nie musi. Czy Skorża go odmieni ? Raczej wątpliwe, bo to już wrak piłkarza, nie wiem czy to kontuzje czy życie poza sportowe sprawiły, że nie gra na miarę swojego potencjału, który był nie mały.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.06.2008, 20:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kolego - proszę uprzejmie bez wycieczek osobistych! Szanujmy się! (Pieprzysz farmazony to Ty)

Napisze na twoim poziomie - nie kazdy łyka wszystko jak pelikan ciepłe kluchy! (obietnice Bednarza)

PS
Miały być transfery - na razie nie ma. Mam prawo żywic obawy czy zdążymy przed pucharami kogoś sensownego pozyskać - bo jeśli nie wiesz to konkurenci się wzmacniają a my jak na razie nie.

Ale jak mi wiadomo to sie jeszcze okienko tranferowe nie otwozylo a tu lament jakby bylo juz po.
Czy cos Ci Bednarz obiecal? czy gonil po mediach i sie chwalil kogo to on nie sciagnie?

Prosze Cie nie mow ze sie konkurencja wzmacnia bo do tej pory to Lech i Legia zrobily transfery co najwyzej na nasza lige a nie na puchary.
,
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.06.2008, 20:11
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale jak mi wiadomo to sie jeszcze okienko tranferowe nie otwozylo a tu lament jakby bylo juz po.
Czy cos Ci Bednarz obiecal? czy gonil po mediach i sie chwalil kogo to on nie sciagnie?

Prosze Cie nie mow ze sie konkurencja wzmacnia bo do tej pory to Lech i Legia zrobily transfery co najwyzej na nasza lige a nie na puchary.
My nawet na naszą lige się nie wzmocniliśmy!

PS

Śinglar z Dawidowskim to rozumiem wg Ciebie wzmocnienia na puchary w przecieństwie do Iwańskiego
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.06.2008, 20:19
Marudzić nie ma co ale faktem jest że czasu jest cholernie mało i jak mają to być transfery pod kątem 2 rundy elm . LM to muszą one nastąpić już żeby nowi zagrali przynajmniej 3-4 mecze , no chyba nie będziemy robić wzmocnień w sierpniu.

to nie jest temat o innych zespołach ale trzeba przyznać że nasi najgroźniejsi rywale robią obiecujące transfery a My nie możemy ciągle żyć 14- sto punktową przewaga bo wiosną już to tak rewelacyjnie nie wyglądało

i jeszcze trochę mnie to martwi że mają być to testy bo na testy raczej nikt poważny się nie zgadza

a z wypowiedzi Skorzy wynika że sie jeszcze zastanawiają czy brać Słowaka czy dadzą rady ściągnąć kogoś lepszego
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 27.06.2008 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.06.2008, 20:23
Ale niech wkońcu niektórzy zrozumieją pewien ważny fakt. Minęły czasy kupowania piłkarzy za drobne, dlatego lepiej najpierw sprzedać tych ktorzy chcą odejść i są na nich nabywcy ( Dudka ), potem dokładnie przewertować swoją kadre ( dlatego zagrał dziś Kmiecik, Gołoś, Dawidowski i młodzi, dlatego czeka się na Barretto i Varge, zrezygnowano z Ćwielonga ), a dopiero potem kupować, co trzeba.

To chyba proste się wydaje, nie ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.06.2008, 20:25
My nawet na naszą lige się nie wzmocniliśmy!
Ja tez bym pomarudzil ale to chyba troche za wczesnie ,nie sadzisz?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
biały_TS
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 27.06.2008, 20:45
dawidex4 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym Dawidowskiego wypożyczył do Lechii Gdańsk
Naprawde jesteś taki niemiły dla naszych braci
Odpowiedz cytując
muody87
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 27.06.2008, 21:14
Nie ma transferów gotówkowych tylko pozyskiwanie starych odpadów z kartą na ręku (Singlar) i do tego "obiecujący" Dawidowski z Młodej Ekstraklasy jedzie na obóz przygotowawczy do Austrii - no to nieźle to wygląda na razie
Chłopie widziałeś Ty tego Słowaka dzisiaj?
Jakby napisali że kosztował 1mln euro to byś był szczęśliwy, tak mi się wydaje... a tu nie bo jest za darmo... i jeśli on w pierwszym meczu Wisły tak zagrał jak dziś to myślę, że Baszcza posadzi na ławce...
Nie oceniaj kogoś kogo nie widziałeś, przez pryzmat tego ile kosztował... bo Błaszczu by pewnie nigdy u Ciebie nie zagrał bo był prawie za free... ehhh niektórzy psioczą, że karnet o 10zł droższy niż rok wcześniej a tu im się zachciewa wydatków w mln euro. Po co nam ktoś za 500tyś e jeśli ma tylko grzać ławę, a z tych zakupów innych polskich klubów, żaden piłkarz by nie wskoczył do pierwszej 11, może oprócz Arboledy, ale tylko wtedy gdybyś my nie byli WISŁĄ.

pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 21:22
muody87 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie widziałeś Ty tego Słowaka dzisiaj?
Jakby napisali że kosztował 1mln euro to byś był szczęśliwy, tak mi się wydaje... a tu nie bo jest za darmo... i jeśli on w pierwszym meczu Wisły tak zagrał jak dziś to myślę, że Baszcza posadzi na ławce...
Nie oceniaj kogoś kogo nie widziałeś, przez pryzmat tego ile kosztował... bo Błaszczu by pewnie nigdy u Ciebie nie zagrał bo był prawie za free... ehhh niektórzy psioczą, że karnet o 10zł droższy niż rok wcześniej a tu im się zachciewa wydatków w mln euro. Po co nam ktoś za 500tyś e jeśli ma tylko grzać ławę, a z tych zakupów innych polskich klubów, żaden piłkarz by nie wskoczył do pierwszej 11, może oprócz Arboledy, ale tylko wtedy gdybyś my nie byli WISŁĄ.

pozdrawiam.
A ty chłopie wyluzuj!

Taki dobry że Skorża się wacha ?

Taak chłopieee taki dobry bo z kartą na reką.... chłooopie

PS
Po Polsku nie potrafisz pisać chłoooopie

Jakbyś przeczytał chłooopie moje wcześniejsze posty to bys wiedział że nie mam nic przeciwko młodym zawodnikom (np. Lewczuk, Lewandowski i inni) a niespecjalnie podoba mi sie pozyskiwanie takich weteranów "Marków Penksów" tylko dlatego że za darmo właśnie. Z Lewczuka moze być swietny piłkarz pod okiem Skorży... ale trzeba zapłacić aż 0,5mln PLN.... i już nie ma tematu... Właśnie takie Singlary powodują ze nie bedzie nowego Błaszczykowskiego mędrcu!
Odpowiedz cytując
Triodante
Member

Stary 27.06.2008, 21:26
Ja jestem na razie optymistą, zarobiliśmy na Dudce 2,5 miliona euro więc teraz dopiero będą poważniejsze transfery. Obecnie najbardziej potrzebujemy napastnika i to takiego od razu na wysokim poziomie bo jeśli Brożek złapie kontuzję to nie ma kto strzelać goli. W kraju takiego nie ma więc Bednarz musi szukać za granicą.

Proud napisał(a):Wyświetl post
wracając do Dudki i jego kontraktu...nie wiem czy pod względem finansowym nie miałby lepiej w Wiśle
jeżeli ma 500tys rocznie to po odliczeniu wysokich podatków zostanie mu najwyżej 300tys...a życie we Francji drogie
On nie wyjechał by się wzbogacić tylko by jego laska mogła się lansować we Francji, a nie w jakiejś Polsce.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.06.2008, 21:33
Taki dobry że Skorża się wacha ?
ale gdzie sie wacha ? pod pacha ?

Niedzielan dziś świetnie się pokazał, Boguski też.
Dawidowski miał jeden zryw, no nawet nie spieprzył wszystkich piłek ;]

Tylko tego Golosia sie trzeba pozbyc...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 21:37
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
ale gdzie sie wacha ? pod pacha ?

Niedzielan dziś świetnie się pokazał, Boguski też.
Dawidowski miał jeden zryw, no nawet nie spieprzył wszystkich piłek ;]

Tylko tego Golosia sie trzeba pozbyc...
Pacha Skorży

(Wypowiedź Skorży)
"Czy Peter Singlar zostanie piłkarzem Wisły?

- Decyzję podejmiemy w sobotę. Chcę to jeszcze przemyśleć, czekamy także na wyniki badań. Po dzisiejszym meczu mogę powiedzieć, że ma dużo zalet. To ograny zawodnik, który wie co zrobić z piłką. Pozostaje jeszcze kwestia, czy uda się znaleźć kogoś lepszego na tą pozycję. Jeśli nie, pewnie zdecydujemy się na Petera."

Przetłumacze to na Polski - jakby był dobry juz wiadomoby było że jedzie na 100% - ale jak widac COŚ nie jest do końca dla Skorży takie oczywiste i ma nadzieje że może uda się jednak LEPSZEGO piłkarza pozyskać .... inaczej - lepszy rydz niż NIC
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2008 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2008, 21:44

Przetłumacze to na Polski - jakby był dobry juz wiadomoby było że jedzie na 100% - ale jak widac COŚ nie jest do końca dla Skorży takie oczywiste i ma nadzieje że może uda się jednak LEPSZEGO piłkarza pozyskać .... inaczej lepszy rydz niż NIC
każdy sobie tłumaczy jak mu pasuje bo można powiedzieć że Singlar jest dobry ale mają jeszcze kogoś lepszego na oku i do jutra będą wiedzieć czy jest do wyciągnięcia

i z tym Lewczukiem to nie przesadzaj jestem pewien że na dziś a może zawsze Słowakowi może buty czyścić jak mamy dać 500 tys zł to lepiej za to 5 talentów do Młodej Wisły ściągnąć

bardziej już bym sie na Bartczakiem zastanowił bo wydaje sie być znacznie pewniejszą inwestycją
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 27.06.2008, 21:50
Po jednym meczu ciężko oceniać, ale Singlar wydaje się na tyle mocny, by móc nie tylko być dla Baszcza alternatywą, ale i groźną konkurencją.
Trochę mnie martwi, co robi u nas Gołoś.
Ani on nie chce grać u nas, ani my go za specjalnie nie(?) chcemy...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 21:51
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
każdy sobie tłumaczy jak mu pasuje bo można powiedzieć że Singlar jest dobry ale mają jeszcze kogoś lepszego na oku i do jutra będą wiedzieć czy jest do wyciągnięcia

i z tym Lewczukiem to nie przesadzaj jestem pewien że na dziś a może zawsze Słowakowi może buty czyścić jak mamy dać 500 tys zł to lepiej za to 5 talentów do Młodej Wisły ściągnąć
Pewnie jest świetny na tle GKS Jastrzebie które przegrało.... 8-0 z Piastem w sparingu ostatnio

Dla mnie jakby był dobry to wypowiedź Skorźy brzmiałaby tak:

"Jeśli tylko Peter przejdzie pomyslnie badania zostaje naszym piłkarzem i jedzie z nami na obóz do Austrii" - a wypowiedź że jeśli nie pozyskają kogoś lepszego to go wezmą znaczy.... TO NIE JEST DO KOŃCA TO CO CHCE...

Czasami trzeba umiec czytac między wierszami! Wystarczy odrobina dobrej woli

PS
To dlaczego nie ma TYCH 5 do młodej ekstraklasy zamiast Słowaka?
A Ty widziałeś Lewczuka? Skąd wiesz że grałby gorzej od Słowaka? Ponadto On ma 23 lata i zawsze moze grac lepiej!

Bartczak też jest znacznie lepszy od Słowaka! (O tym właśnie pisze - tacy młodzi piłkarze a nie "darmowi weterani"!)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2008 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.06.2008, 21:53
Jakbyś przeczytał chłooopie moje wcześniejsze posty to bys wiedział że nie mam nic przeciwko młodym zawodnikom (np. Lewczuk, Lewandowski i inni) a niespecjalnie podoba mi sie pozyskiwanie takich weteranów "Marków Penksów" tylko dlatego że za darmo właśnie. Z Lewczuka moze być swietny piłkarz pod okiem Skorży... ale trzeba zapłacić aż 0,5mln PLN.... i już nie ma tematu... Właśnie takie Singlary powodują ze nie bedzie nowego Błaszczykowskiego mędrcu!
zara
Lewczuk nie będzie Błaszczykowskim choćby dlatego, że przez miesiąc zastanawiał się czy opłaca mu się przyjść do Krakowa, bo ... w Jadze oferują mu pewny plac
a u nas kto wie może i by zaczął od ławy
Błaszczykowski, pomijając problem wujkowy takich oporów nie miał
łapał byka za rogi
jak ktoś nie ma jajek i zastanawia się i przewraca ofertę na 10 stronę
to nie ma co sobie nim zawracać gitary

Wielka szkoda te wszystkie perypetie związane z przewlekłą kontuzją zniszczyły karierę temu chłopakowi.
Dawidowskiemu co innego
i kto inny zniszczył hmmm karierę

ps. Lewandowski strzelił dwie bramki w sparingu Lech - Górnik..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 27.06.2008, 21:54
Ja widziałem Lewczuka i Słowaka.
Słowak grał w europejskich pucharach, będąc mocnym punktem zespołu, Lewczuk natomiast był raz po raz "obracany" przez zawodników Lechii i Śląska, w meczach, które obserwowałem.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 22:00
emjot napisał(a):Wyświetl post
zara
Lewczuk nie będzie Błaszczykowskim choćby dlatego, że przez miesiąc zastanawiał się czy opłaca mu się przyjść do Krakowa, bo ... w Jadze oferują mu pewny plac
a u nas kto wie może i by zaczął od ławy
Błaszczykowski, pomijając problem wujkowy takich oporów nie miał
łapał byka za rogi
jak ktoś nie ma jajek i zastanawia się i przewraca ofertę na 10 stronę
to nie ma co sobie nim zawracać gitary

Wielka szkoda te wszystkie perypetie związane z przewlekłą kontuzją zniszczyły karierę temu chłopakowi.
Dawidowskiemu co innego
i kto inny zniszczył hmmm karierę

ps. Lewandowski strzelił dwie bramki w sparingu Lech - Górnik..
To chyba OCZYWISTE że Lewczuk nie bedzie Błaszczykowskim - to KAŻDY WIE!
Nie inputuj mi czegoś czego nie napisałem - napisałem ze wolę młodych piłkarzy JAK NP LEWCZUK, LEWANDOWSKI i INNI bo może z nich będą świetni piłkarze i wg mnie lepsi od takich Singlarów.... i TYLE

Bo wole żeby Wisła miała zrównowazony zespół wiekowo a nie tylko sanatorium dla emerytów

PS
Peszko też bym chciał w Wiśle
Też strzelił 2 bramki w sparingu i to tym samym co Lewandowski
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2008 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2008, 22:08
Ogryzek ja się zgadzam że bardziej pasowałby nam Bartczak tylko zauważ że kosztuje około 400 tys euro a nie wiem czy Wisła powinna wydawać taką kasę na obrońce mamy inne ważniejsze potrzeby a pieniędzy nie mamy za wiele.

moim zdaniem Singlar jest na dzień dzisiejszy lepszy zdecydowanie od Lewczuka czy od bartczaka ale prawda jest tez taka że szczególnie na Bartczaku można ewentualnie kiedyś zarobić i wtedy koło sie kręci a na Słowaku raczej nie.

"A Ty widziałeś Lewczuka? Skąd wiesz że grałby gorzej od Słowaka? Ponadto On ma 23 lata i zawsze moze grac lepiej!"

tak samo widziałem tego Lewczuka jak Ty widziałeś Słowaka, Magiera tez mógł lepiej grac ale juz u nas nie gra, zresztą tu sie nie trzeba znać tu wystarczy obserwować ligę i widać ilu z tych talentów robi jakąkolwiek karierze
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 27.06.2008 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 22:14
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek ja się zgadzam że bardziej pasowałby nam Bartczak tylko zauważ że kosztuje około 400 tys euro a nie wiem czy Wisła powinna wydawać taką kasę na obrońce mamy inne ważniejsze potrzeby a pieniędzy nie mamy za wiele.

moim zdaniem Singlar jest na dzień dzisiejszy lepszy zdecydowanie od Lewczuka czy od bartczaka ale prawda jest tez taka że szczególnie na Bartczaku można ewentualnie kiedyś zarobić i wtedy koło sie kręci a na Słowaku raczej nie.
Dokładnie zgadzam sie z Tobą!

Tak napisałem dzisiaj o 17.41 - post 1406

"Zrezygnowaliśmy z Lewczuka bo był kiepski czy też dla tego że trzeba za niego zapłacić całe 0,5 mln PLN?
Rozumiem że oszczędzamy pieniądze na transfery lepszych! Inaczej znowu zbierzemy "weteranów" jak kiedyś Penksa (teraz Singlar) i z tym mamy zawojować puchary"

Jeśli bierzemy Słowaka bo jest tani a kupujemy dobrych piłkarzy na inne KLUCZOWE pozycje NIE MAM NIC PRZECIW a nawet JESTEM ZA

PS
Niektórzy (nie wszyscy) nie czują bazy i zaczeli na mnie najeżdzać... i stąd ta "dziwna" dyskusja
(sztywniaki?)

Coś dla "sztywniaków" dla rozładowania atmosfery tak off topowo
http://www.wgrane.pl/film/74f5eced7a...f39d0f37e51794

Do kolegi Eustachego - poza Gołosiem jest jeszce Kmiecik wieczny talent i nasz wychowanek - paka bedzie nie wąska
(Twoja uwaga z Gołosiem świetna)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2008 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2008, 22:26

Jeśli bierzemy Słowaka bo jest tani a kupujemy dobrych piłkarzy na inne KLUCZOWE pozycje NIE MAM NIC PRZECIW a nawet JESTEM ZA
przynajmniej tak sobie to tłumacze i mam nadzieje że się nie rozczaruje
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.06.2008, 22:48
Nie inputuj mi czegoś czego nie napisałem
A w który ałtput, on Ci inputuje? Dobrze, że już po 23...

Co do wielkiej kłótni Ogryzek: "Wszyscy zginiemy!", reszta świata:"Luuuuuzik", to póki co jestem za resztą świata.
Po pierwsze wisi mi w jakim wieku jest piłkarz, który do nas przychodzi, jak dla mnie Pele jeszcze by naszych ligowych drewniaków robił jak chciał. Liczą się umiejętności, Cleber przyszedł do nas ze spadkowicza z nienajmocniejszej ligi portugalskiej i w wieku lat trzydziestuparu został niekwestionowaną gwiazdą ligi. Jeżeli ma umiejętności to niech przychodzi.

Po drugie nie wierzę w transfery z oranżady. Najlepsi grajkowie tej ligi są w Wiśle, jedyni interesujący są w Legii albo Lechu, albo kosztują niewspólmierne pieniądze do prezentowanego poziomu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 23:00
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A w który ałtput, on Ci inputuje? Dobrze, że już po 23...

Co do wielkiej kłótni Ogryzek: "Wszyscy zginiemy!", reszta świata:"Luuuuuzik", to póki co jestem za resztą świata.
Po pierwsze wisi mi w jakim wieku jest piłkarz, który do nas przychodzi, jak dla mnie Pele jeszcze by naszych ligowych drewniaków robił jak chciał. Liczą się umiejętności, Cleber przyszedł do nas ze spadkowicza z nienajmocniejszej ligi portugalskiej i w wieku lat trzydziestuparu został niekwestionowaną gwiazdą ligi. Jeżeli ma umiejętności to niech przychodzi.

Po drugie nie wierzę w transfery z oranżady. Najlepsi grajkowie tej ligi są w Wiśle, jedyni interesujący są w Legii albo Lechu, albo kosztują niewspólmierne pieniądze do prezentowanego poziomu.
Łoooo widze że ortografia ważniejsza od zawartości merytorycznej wypowiedzi- polowanie na literówki i błedy ortograficzne
(imputować)

Alee argument - bezcenna literówka dla mistrza sofistyki

Zgadzam sie ze umiejetności są najważniejsze - ale jak pisałem "pare" postów wcześniej (nie chce mi sie szukac) - jeśli ten Słowak nie miał żadnych specjalnych ofert poza naszą - to budzi to moje obawy że to kolejny "Radovanović" (dodałem jednocześnie że chetnie chciałbym sie mylic w tej sprawie!) i jego główną zaletą jest to że JEST ZA DARMO

PS
Wiadomo wiadomo tylko umiejetności
To takie piekne krągłe zdanko!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.06.2008 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2008, 23:53
Czasami mnie zastanawia ludzka naiwnośc. Niektórzy myslą że jak zawodnik ma mniej niż 25 lat to moze byc w wieku od 25 do 30 znacze lepszy. Nie zawsze tak jest! Własnie są często tacy piłkarze którzy w wieku 20 - 25 lat osiągają swoje maksimum a potem nie są w stanie rozwinąć swojego talentu. To rozwinięcie zależy od profesjonalizmu tzn. diety, dbania o siebie czy ambicji. Jakby taki Bratczak czy Lewczuk stanowczo pokazywali ma wszeakich frontach (media, boisko) że zależy im na grze w najlpeszym klubie w Polse jakim jest Wisła to znaczyłoby, że mają ambicję. A oni wcale nie kwapią się do przejscia do nas. Dlatego też mogą podzielić los wielu Szałachowskich czy Rachwała i zostać niezłymi ligowcami, ale nie graczami ocierającymi się o poziom europejski jak Żuraw, Franek czy Kosa. Tak to interpretuję.
Odpowiedz cytując
muody87
Junior Member

Stary 27.06.2008, 23:54
Wisła ma mieć drużynę na teraz a nie za 3 czy 5 lat bo może wtedy Lewczuk będzie na miarę gry w pierwszej 11... Mnie nie interesuje kto ile kosztuje czy będzie kosztował bo taki Singlar może być lepszy za darmo niż nasz Łobodziński, który kosztował 400tyś e... Wierzę , że Łobo jeszcze pokaże na co go stać i nie będziemy żałować tego transferu...

PS
Panie Ogryzek co Pan ma z tą ortografią, rozumiem wszystko, ale żeby się tak już wszystkiego czepiać... spokojnie chyba wszyscy chcemy dobrze, może każdy z nas ma inny pomysł co by zmienił czy poprawił, ale teraz to od nas nie zależy...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 27.06.2008, 23:57
muody87 napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma mieć drużynę na teraz a nie za 3 czy 5 lat bo może wtedy Lewczuk będzie na miarę gry w pierwszej 11... Mnie nie interesuje kto ile kosztuje czy będzie kosztował bo taki Singlar może być lepszy za darmo niż nasz Łobodziński, który kosztował 400tyś e... Wierzę , że Łobo jeszcze pokaże na co go stać i nie będziemy żałować tego transferu...

PS
Panie Ogryzek co Pan ma z tą ortografią, rozumiem wszystko, ale żeby się tak już wszystkiego czepiać... spokojnie chyba wszyscy chcemy dobrze, może każdy z nas ma inny pomysł co by zmienił czy poprawił, ale teraz to od nas nie zależy...
Kolego Ogryzek proponuje zamiast Panie Ogryzek

Nie czepiam sie wszystkiego ale własnie konkretnie czepiania się do wszystkiego (np. literówek - kolega Uran235) a unikania rzeczowej dyskusji
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.06.2008 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
muody87
Junior Member

Stary 28.06.2008, 00:11

No więc... Jutro Wisła zyskuje Słowaka, Baszczu ma konkurenta do składu, przez co cała ta sytuacja powoduje to, że gra lepiej niż w ostatniej rundzie a zyskuje głównie na tym drużyna. Co nie znaczy, że Peter nie powalczy o pierwszą 11. Na lewą mamy Diaza i Pi.Brożka więc kolejny lewy obrońca wydaje mi się, stratą pieniędzy... zobaczycie, że z tego pierwszego będziemy jeszcze mieli bardzo duży pożytek i nie tylko w obronie Na dzień dzisiejszy boczni obrońcy są bardzo ważni w drużynie, bo nie dość że bronią to mogą w bardzo dużym stopniu pomóc z przodu (Turcja - Niemcy). A to Diaz i P... mają.
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.06.2008, 01:25
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Po jednym meczu ciężko oceniać, ale Singlar wydaje się na tyle mocny, by móc nie tylko być dla Baszcza alternatywą, ale i groźną konkurencją.
Trochę mnie martwi, co robi u nas Gołoś.
Ani on nie chce grać u nas, ani my go za specjalnie nie(?) chcemy...
Ale przecież to też Wiślak. Kto jak kto, ale Ty powinieneś to wiedzieć. I tym się sugerować. Tzn. nic nie narzucam, ale z tego co się orientuję, to wśród ultrasów Goły jest lubiany jak mało kto...

A co do wiślackiej polityki jako takiej, to błagam, bez jęków. Zaufajcie Bednarzowi i wstrzymajcie się do zamknięcia okna. Jak wtedy będzie tak, jak teraz, to będziecie mieli pełne prawo do krytyki. A na razie weźcie, bracia Wiślacy, na wstrzymanie.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów