|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Dariusz Dudka jest już piłkarzem AJ Auxerre. Podpisał czteroletni kontrakt wartości około 1,9 mln euro - poinformował w czwartek francuski klub.
Razem z Dudką przeszli do Auxerre Malijczyk Adama Coulibaly (z RC Lens) i reprezentant Ghany Moussa Narry (z tunezyjskiej Etoile du Sahel). AJ Auxerre - jak sam podkreśla na swojej stronie internetowej - wygrał rywalizację o Dudkę z kilkoma silnymi klubami europejskimi, jak Blackburn Rovers, Udinese, Feyenoord Rotterdam i Lazio Rzym. 24-letni Dudka będzie drugim, obok Ireneusza Jelenia, polskim piłkarzem w składzie Auxerre. W reprezentacji Polski rozegrał 28 meczów, w tym trzy na Euro 2008. W ekstraklasie polskiej wystąpił w 170 spotkaniach w barwach Amiki Wronki i Wisły Kraków. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
szczaq21;557604[B napisał(a):
Więc spoko pewnie jest więcej. Niech w TVP uczą się francuskiego gamonie.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 26.06.2008 o godz. 19:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Trzeba wziąć pod uwagę, że Wisła tak czy siak musiała Darka sprzedać w tym okienku. Może faktycznie innych lepszych ofert nie było. Co nie zmienia faktu, ze kwota ta nie jest najwyższą... Czekajmy na transfery do klubu
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No to coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu że cena jest bliższa 2,5 mln, a te przecieki o 2 mln dotyczyły kontraktu Darka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ta kwota to kontrakt Dudki za cztery lata gry, a nie kwota jaką dostanie Wisła. Wychodzi 475 tys E za rok gry
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zważywszy że podatki we Francji wysokie to nie jest to jakaś kwota z ktorą nie moglibyśmy wkrotce przy dobrych wiatrach i dla czołowego zawodnika rywalizować. To pocieszające.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Rozumiem, że Skorża chce w Austrii sprawdzić przydatność danego zawodnika do zespołu, ale na pewnym poziomie piłkarze nie zgadzają się na testy.
Cytat:
- Zawodnikami, którym kończą się kontrakty, - którzy nie są potrzebni w/w klubom, - lub to jakieś ogórki z średnich klubów w Czechach, Serbii itd. Może źle zinterpretowałem słowa naszego dyr. sportowego, ale nie wierze, że taki np. Basta i klub Crvena Zvezda zgodzi się na wyjazd piłkarza na testy. ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A rozumiesz słowa "ciężko ich nakłonić" ? O.o
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bednarz robi smaka na dobre transfery . Nie ma co się czepiać pojedyńczych słów, będzie ciekawie . Jakby tak przeanalizować sytuacjie kadrową to największe problemy mamy... w obronie . Praktycznie tylko 3 klasowych zawodników Baszczyński , Głowacki i Cleber. Dobry Diaz ewentualnie Singlar (?) . Piotr Brożek podobno ma zostać przekwalifikowany na prawego pomocnika na stałe . Sytuacja w tej formacji nie wygląda ciekawie . Conajmniej dwóch nowych dobrych obronców to minimum jakie o jakie musimy jeszcze zadbać .Kokoszka out . Varga i Baretto to wielka niewiadoma ..
|
|
|
|
Urodzony optymista
Offline |
|
|
Powiem Wam tak: Legia bierze bez testów jakieś Aranbucośtam(prawie jak Bourbar), Balbina czy inne wynalazki - co z tego ma? Zazwyczaj nic, oprócz straconej kasy.
Kiedyś brali Juniory, Alcantary, itd, też za grube pieniądze, więc może zamiast krytyki poklask w kierunku Jacka Bendarza. Wiadomo, niektórych graczy nie powinno się już testować, ale jeśli mówimy np. o 6. zespole ligi czeskiej to czemu nie. Nie każdy tam musi nadawać się do gry w Wiśle, a i Skorża nie szuka "dobrego obrońcy", "dobrego pomocnika" czy "dobrego napastnika". Szuka kogoś, kto będzie odpowiadał jego kryteriom. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I tu sie zgadzam z Mackiem. Niema co sie ogladac na to ze Legia kupuje, a my narazie nie. Oni juz od dawna prowadza polityke na ilosc a nie na jakosc. Podoba mi sie aktualna sytuacja w klubie, jest malo gadania, cisza, swiety spokoj, a Bednarz i reszta zamiast pitolic farmazony bez potrzeby poprostu robia to co maja robic. Wogole odkad prezesem jest Wilczek, a Bednarz dyrektorem sportowym to wkoncu wszystko wydaje sie funkcjonowac tak ja powinnow naszym klubie. Takze Poczekajmy spokojnie do konca okienka, jestem przekonany ze pozskamy kilku dobrych zawodnikow.
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po sprzedaniu Dudki juz nikt z Polski do nas nie przyjedzie.
Belchatow czy Lubin podyktuja zaporowe ceny za Gargule czy Pawlowskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wedlug mnie to dopiero zaczyna dobrze funkcjonowac,brak nam skautow ktorzy by sprawdzili tych zawodnikow zanim sie skonczyla liga co zaoszczedzilo by czasu na 'przebieranie' w zawwodnikach ktorych mamy testowac,(chociaz uwazam ze testy to dobra sprawa bo zawsze mozna wylowic perelke),baza szkoleniowa to priorytet. Trzeba 3mac kciuki za Bednarza ze uda mu sie zrealizowac swoje plany a one beda sie przekladac na dalsze sukcesy naszej Wiselki. Ps ale nie ma co narzekac bo jesli chodzi o sprawy organizacyjne to i tak sie wszystko poprawilo od ostatnich lat.
Ostatnio edytowane przez Styk83 : 26.06.2008 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Też uważam, że w Wiśle jest dobrze jak na razie poukładane. Skorża spokojnie pracuję, Ciupiał jak nigdy spokojny, więc nie jest tak źle...
Co do transferów to bardzo bym chciał żeby Kosa do nas wrócił, bo u nas zawsze dobrze grał. Chętnie bym widział też w Wiśle - Gargułę i myślę że warto na tą przyjemność wydać 1mln Euro, bo to na pewno nietuzinkowy grajek, a piłkarsko wg mnie lepszy od Iwańskiego i młodego Majewskiego. Mam też nadzieje, że pieniądze z Dudki przynajmniej w większej części pójdą na transfery(2mln Euro). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
****a tu pisze "Polityka transferowa Wisły"!!!!! Nie Legii.
Dlaczego tak jest, żejak chce poczytać sobie coś o Wiśle, musze czytać o jakichś transferach w Warszawie itp? **** mnie to za przeproszeniem interesuje. Jak chcecie sie po napinać to czemu nie zrobicie tego w innym pokoju. Tyczy to sie wiślaków, bo Zygmunt broni swojego klubu jak i transferów. Ja rozumiem, że niektórych boli ten Iwański i ci hiszpanie, ale jak już musiscie, to napiszcie swoje przemyślenia w HS |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Odkąd Bednarz i Wilczek pracują w Wiśle nie jest może tak efektownie, ale za to bardziej efektywnie. Dobrze, że udało się załatwić kontrakt z Głowackim i Brożkiem bo na dzień dzisiejszy to są zawodnicy w Wiśle nie do zastąpienia. Bardzo mądrze, że sprzedano Dudkę. Co by nie mówić o jego napince na wyjazd należą się mu podziękowania za to co dla Wisły zrobił i że potrafił odejść z korzyścią dla klubu nie korzystając z prawa Webstera. Można mieć nadzieję, że skoro przyszedł Singlar to wreszcie będzie konkurencja dla Baszcza na prawym skrzydle. Cieszą w końcu dobrzy rywale w sparingach przed sezonem. Szkoda tylko Kokoszki, któremu Beenhakker z managerem zamieszali w głowie, ale tak to jest gdy się na wyrost dostaje powołania. W sprawie Kosowskiego nie mam nic przeciwko by do nas wrócił bo wciąż jest lepszy niż Łobodziński, ale wątpię żeby Kosa chciał zaakceptować warunki finansowe nowego kontraktu. On się już raczej pod tym względem nie zmieni.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sorry za offtop, ale ja już mam taką upierdliwą naturę, że muszę wyjaśnić nieścisłości. Nie mówię, że Vidlićka był/jest słabym zawodnikiem, ale to nie jest prawda, że wygryzł Kaufmana. Kaufmana wygryzła niechęć do przedłużania kontraktu z klubem, który niedługo się ma kończyć. Swoją drogą, to się ponoć tym zawodnikiem pan Bednarz interesował...
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ciekawy pomysł, tym bardziej jak sie patrzy na gre Hiszpanów na Euro.Astiz co grał w Legii powiedział że naszą ekstraklase dzieli bardzo wiele od Hiszpańskiej 2 ligi.Może warto poszukać gdzieś w segunda division jakiegoś playmakera ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spokojnie z tą wazeliną
Fakty są takie, że na razie pozbyliśmy się jednego piłkarza, a nie pozyskaliśmy żadnego. Ostatnie okienko również nie było udanym dla Wisły! Więc skąd te peany na cześć (L)ysego jacka? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
poniewaz mozna zauwazyc, ze zawsze tak dziala? najpierw czysci z tych ktorzy chca odejsc/sa niechciani, a potem dopiero zatrudnia nowych?
jak skonczy sie okienko i nikim sie nie wzmocnimy, bedzie mozna narzekac, ale na razie nie widze powodu by nei wierzyc Bednarzowi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piotr Cwielong zostaje w Ruchu jak podaje 90minut.pl :
http://www.90minut.pl/news.php?id=743380 Wiec moze jest jakas konkretna alternatywa na pozycje,poczekamy zabaczymy. Pomysl z tym Hiszpanem tez dobry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zależy pod jakim kątem nie było udane. Wtedy bowiem bylismy zadowoleni ze sprowadzenia głosnych nazwisk, reprezentantów kraju, których chciał trener Skorża. Inna sprawa, że okazało się, iż Matusiak sądził, że przychodzi na pewny plac i przestał walczyć o miejsce w składzie, a Łobodziński choć w tym czasie zaliczał znakomity mecz z Czechami, to jednak w Wisle prezentował się zauważalnie słabiej. Natomiast nie wiem jak wy, ale z transferu Diaza ja jestem zadowolony.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jeżeli Legia odrzuciła Paza ze względów zdrowotnych, to pomni naszych doswiadczen, nie powinnismy w ogóle się nim interesowac.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Istnieje również wersja, że Legia w ostatniej chwili zmieniła warunki kontraktu, a oszukany piłkarz wrócił do kraju. Warto przynajmniej sprawdzić tego piłkarza na testach.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|