The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2008, 13:50
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Paweł, Arek - SZACUNEK!

Co do Dudki: Wstałem rano i przecierałem oczy ze zdumienia. Nareszcie uwolniliśmy się od tego narzekacza. Nie sądzę, by Varga był od niego gorszy, bardziej, na pozycję defensywnego pomocnika(a to jedyna, na której Sz. P. Dudka chce grać) mamy wielu zawodników i na pewno nie są oni gorsi, a nawet w przeciwieństwie do Dudki grają z poświęceniem, nie odstawiają nogi.

Miało być Lazio, Blackburn, Napoli, inne czołowe kluby...Skończyło się na jednym ze słabszych zespołów francuskiej ekstraklasy - bywa.
Powodzenia karierowiczu.
Co ty chcesz od Dudki? Dzięki gościowi dostalismy bardzo dużo kasy ( 2,5 mln euro to jest 4 Iwańskich). Po drugie koleś nie zrobil wała jak Kokos. Po trzecie Darek był jednym z lepszych piłkarzy w Wiśle w tym sezonie. Po czwarte zobacz sobie na dokonania Auxurre w ciągu ostatnich 10 lat i powiedz mi czy te kluby które wymieniłeś, może za wyjątkiem Lazio osiągnęły więcej w Europie. Jesteś pewny że Wisła by wygrała z francuzami, bo ja nie ... Moim zdaniem zbyt ostro oceniasz Darka, ale to juz twoja sprawa.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 26.06.2008, 13:53
Dudka może i narzekacz, ale jednak miło wspominam jego pobyt w Krakowie - solidny gracz, solidne pieniądze za niego - może i mógłby być bardziej lojalny, jednak przynajmniej nie odpieprzył sprawy jak gwiazdorek Kokoszka. Darek - dzięki za te kilka lat i powodzenia w nowym klubie!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.06.2008, 13:57
Mam pytanie do forumowyk płaczek - nie jest wam głupio?

Trochę się przeciągają negocjacje z Głowackim, a niektórzy już pisali, że nie mamy obrony.

Na chwilę obecną:
- przedłużono kontrakt z Głowackim;
- wkrótce umowę przedłuży Brożek;
- warunki kontraktu ustalił Singlar;
- Dariusz Dudka został sprzedany za dobre pieniądze i do przyzwoitego klubu (również z korzyścią dla zawodnika, który prędzej poradzi sobie w lidze francuskiej, niż w angielskiej czy włoskiej).

Więc widać, że Jacek Bednarz nie śpi. Wręcz przeciwnie, można być zadowolonym z wyników jego pracy. Przynajmniej na razie.

Do tego dochodzą informacje o sponsorach, więc jest realna szansa że dojdzie do nas jeszcze kilku wartościowych zawodników.

BTW: płacenie 1,2 mln € za Gargułę to moim zdaniem marnowanie pieniędzy. Facet prezentuje poziom Gizy czy Iwańskiego, więc nie powinien być droższy niż 800 tys. €. Takie jest moje zdanie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 26.06.2008, 13:59
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13326
Singlar już brameczki strzela A Brożek też nie zapomniał jak się gra... Super posunięcie podwyżka i przedłużenie kontraktu dla Brożka...
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Stary 26.06.2008, 14:00
Dudka już w białym trykocie
http://www.aja.fr/siteofficiel/image...lCoulibaly.jpg
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.06.2008, 14:00
Maćko napisał(a):Wyświetl post
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arek Głowacki.
To my jesteśmy dumni, że mamy takiego kapitana.
Cholera, łezka w oku mi się zakręciła jak wspominam ile to już jest z nami Arek.
mi również...

Frankowski, Uche, Dudka, Kosowski, Kałużny - dla nich wszystkich liczyła się przede wszystkim kasa...a wszyscy mieli predyspozycje by być legendami Wisły...wszyscy pchali się na zachód za wszelką cene...a tak naprawde poza pieniędzmi za kilkanascie lat nie pozostanie im nic innego...a o Arku Głowackim czy Kubie Błaszczyowskim będą pamiętać przyszłe pokolenia Wiślaków...i to ich bedzie się wymieniać jako piłkarzy którzy Białą Gwiazde mieli w sercu a nie tylko na trykocie...

dodam tylko że z grupy wymieninych na początku piłkarzy żaden nie zrobił kariery...przynajmniej na razie...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.06.2008, 14:07
Nie rozumiem tych pretensji do Dudki przyszedł tu pograł kilka sezonów i poszedł za dobre pieniądze. Nigdy nie mówił że Wisłe kocha. Nie uciekł jak szczur w sensie dał działaczom czas by załatali za nim dziurę (w przeciwieństwie do Frankowskiego), gdyz uprzedził o transwerze odpowiednio wcześniej. Dlatego porównywanie go do Franka, Uche, Kosy jest dla mnie nie na miejscu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.06.2008, 14:08
Proud napisał(a):Wyświetl post
mi również...

Frankowski, Uche, Dudka, Kosowski, Kałużny - dla nich wszystkich liczyła się przede wszystkim kasa...a wszyscy mieli predyspozycje by być legendami Wisły...
Chyba żartujesz? Dudka jako potencjalna legenda Wisły?

Darek przyszedł do nas za spore pieniądze i udało się nam go sprzedać z zyskiem. Klub na nim zarobił niezłą sumkę. Zawodnik zachował się przyzwoicie, bo mógł kombinować jak Kokoszka.

Dodatkowo Dudka - z całym szacunkiem dla piłkarza - nie prezentował takiej klasy sportowej, by za nim specjalnie tęsknić. Nawet poziom Lewandowskiego jest dla niego nieosiągalny, a Makalele to dla niego Himalaje.

Niemniej będę zawsze go miło wspominał, bo jak już napisałem - Cupiałowi wpadło do kieszeni sporo pieniędzy. A zadowolony z zarabiającej Wisły Cupiał - to zawsze dobra wiadomość.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gukfva
Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2008, 14:15
Jest pierwsze wzmocnienie!
Dudka w Auxerre! Jestem zdziwiony, że do Francji biorą tak ambitnych i pazernych piłkarzy
Oby teraz coś się działo w drugą stronę, jeśli chodzi o transfery.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.06.2008, 14:17
No i dodajmy ze Dudka przez ostatni czas w Wisle sie zwyczajnie opierdalal, czego 'pieknym' zakonczeniem byla kretynska czerwona kartka.
Ale w tym przypadku Wisla wyszla na calkiem spory + i to najbardziej w tym wszystkim cieszy.
Bylesmy sie teraz nie wyglupili tym milionem z hakiem za Gargule

ps. Blaszczu odszedl ale tu chyba bardziej nawet klubowi na tym zalezalo niz samemu zawodnikowi, tak mysle ze Kuba nie mialby nic przeciwko temu by tu jeszcze zostac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2008, 14:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tych pretensji do Dudki przyszedł tu pograł kilka sezonów i poszedł za dobre pieniądze. Nigdy nie mówił że Wisłe kocha. Nie uciekł jak szczur w sensie dał działaczom czas by załatali za nim dziurę (w przeciwieństwie do Frankowskiego), gdyz uprzedził o transwerze odpowiednio wcześniej. Dlatego porównywanie go do Franka, Uche, Kosy jest dla mnie nie na miejscu.
Przyznam, że sam byłem wobec niego zbyt krytyczny, ale dzięki Kokoszce patrzę teraz na całą sytuację zupełnie inaczej. Było nie było - "Kokos" ustalił zupełnie nowe standardy dziadostwa...

Swoją drogą, radziłbym miejscowym malkontentom oszczędzić sobie wstydu, a nam nerwów i zamilknąć do końca okienka transferowego.

Głowacki bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, muszę to przyznać. Wszyscy apologeci "Pampersa" mają przykład, że można się zachować z klasą i nie prowadzić negocjacji przez media. Cóż, w takich właśnie sytuacjach wychodzi klasa człowieka. Głowacki mógł przecież - wzorem "Pampersa" - szczuć kibiców na zarząd wiedząc, że w razie czego w odbiorze lemingów i tak to nie on będzie winny. Mógł, ale cała sprawę załatwił po cichu i myślę, że na tym nie stracił.

Panie Arku - szacunek!

<Crasch> - sytuacji z Błaszczykowskim widać nie znasz, więc faktycznie możesz nie wiedzieć dlaczego chłopaka na Reymonta szanują. Niemniej - widocznie mają jakieś powody
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2008 o godz. 14:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 26.06.2008, 14:30
Mam pytanie odnośnie tego prawa webstera. Z wikipedii:

Cytat:
Jego źródłem jest prawo wspólnotowe, zaś bezpośrednio opiera się ono na przepisie zawartym w artykule 17 regulaminu FIFA, pozwalającym piłkarzowi jednostronnie go wypowiedzieć po upływie tzw. "okresu ochronnego":
  • 3 lat od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej tj. 4,5-letniej dla graczy, którzy nie ukończyli 28 roku życia),
  • 2 lat od daty zawarcia kontraktu (w przypadku umowy długoterminowej tj. 4,5-letniej dla graczy, którzy ukończyli 28 rok życia)
czyli rozumiem, że Głowacki i wkrótce Brożek, date zawarcia kontaktu będą mieć liczoną od 26 czerwca?
Ddf
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.06.2008, 14:33
Myśle że 1,2 mln złotych za Gargułę jest rozsądną ceną i sądzę że taką kwotę Wisła jest w stanie zapłacić.
Nie wierzcie w to co napisali w jakiejś tam gazecie o kwocie 1,2 mln euro którą moglibyśmy wyłożyć na zawodnika któremu kontrakt kończy się w przyszłym roku ,a od grudnia będzie mógł już podpisać umowę z nowym klubem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.06.2008, 14:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Głowacki bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, muszę to przyznać.
Dziwi mnie to tez(in plus).Jednak zdarzaja sie rodzynki w tym fachu , bo nie oszukujmy sie -Glowa wirtuozem pilki nie jest ale z karta w reku, na bank znalazl by klub w ktorym zarobil by sporo wiecej niz zostajac w Wisle.

Pozytyw o tyle wiekszy ze akurat srodek obrony to wd. mnie jedyna pozycja ,ktora prezentuje poziom srednio-europejski i szkoda by bylo przed wyzwaniami jakie nas niedlugo czekaja ,to rozbijac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.06.2008, 14:36
widze tu opinie niektorych jakoby Auxerre kupilo prawie ze konia trojanskiego.
Abstrahujac od tego jak sie przykladal do meczow pod koniec swej przygody z Wisla to jednak trzeba mu przyznac ze juz od jakiegos czasu mowil ze po mistrzostwach najpozniej, ale tez na pewno odlatuje. Przedstawil jasno i klarownie ze chce isc dalej sie rozwijac za granica. Niby czemu mialoby to byc jakies zle moralnie? Co wiecej zachowal sie tez fair wobec Wisly i nie skorzystal z prawa Webstera a mogl.
Wiec fajnie ze odszedl za niezla sumke (choc szczerze licze na oscylujaca w ok 3,4) i zycze mu powodzenia. Oby sie chlopak rozwijal na zachodzie i robil niesamowita kariere bo przyda sie to kadrze a my bedziemy tak czy siak dumni z faktu ze niegdys zawodnik Wisly robi taka kariere.
Mial dac jakas wartosc Wisle i role swa spelnil. Powodzenia. A zbytnia sympatia tez go nigdy nie darzylem.

A reszta niusow rownie swietna jezeli nie lepsza. Ciesze sie ze Slowak jest na tyle dobry ze po kilku treningach juz spelnia oczekiwania Skorzy i PRZEDE WSZYSTKIM ZE MAMY NADAL GLOWE! Juz zwatpilem troche ze zostanie ale cale szczescie modly zostaly wysluchane.

Adios.
Odpowiedz cytując
|Q|
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 26.06.2008, 14:37
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
czyli rozumiem, że Głowacki i wkrótce Brożek, date zawarcia kontaktu będą mieć liczoną od 26 czerwca?
Zgadza się
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 26.06.2008, 14:50
No patrzcie, Arek Głowacki i jeden klub.. A to wychowanek poznańskiej trzynastki i Lecha Poznań zapomniał gdzie grał i skąd sie wziął? Nieładnie..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.06.2008, 14:59
Powiedzmy ze narazie jestem zadowolony bo hmm the transfery które przeprowadzilismy (vide przedłużenia kontraktu) były jak to mowia po angielsku "it's a must!" a więc nie mogły skonczyc sie nie powodzeniem. Nadal nie widze zainteresowania graczami ofensywnymi nie licząc Kosowskiego, który nie sądze by przyszedł do nas (musi rozwiazac kontrakt z Cadiz).

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.06.2008, 15:04
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
No patrzcie, Arek Głowacki i jeden klub.. A to wychowanek poznańskiej trzynastki i Lecha Poznań zapomniał gdzie grał i skąd sie wziął?
A jest co pamiętać?

Jest waszym wychowankiem, ale wcześnie przeszedł do lepszego klubu i tam spędził najlepsze lata kariery. Jest Wiślakiem
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.06.2008, 15:33
Panowie, nie rozmywajta tematu. Używajcie priva, lub załóżcie nowy topic.

Swoją drogą bardzo jestem ciekaw tego Słowaka. Sytuacja wygląda obiecująco, doświadczony, z dobrej drużyny, podstawowy zawodnik, reprezentant kraju, no i jeszcze jedno... ZA DARMO! Skorży się spodobał dosłownie po kilku treningach. Tylko, czy jest lepszy od Baszcza? Na pewno nie od Baszcza w formie z przed Mistrzostw Globu. Niemniej mam nadzieję, że Singlar będzie rewelacją na miarę Clebera.
Cieszy mnie też to, że Bednarz swoimi działaniami dał prztyczka w nos wszystkim malkontentom. Podpisanie kontraktu z Głową(szacun dla tego pana), to wielka rzecz. Bez kapitana nasza obrona to gówno. Teraz kolej na Brozia. Cieszę się też ze sprzedaży Dudki za dobrą kasę, ale przyznam szczerze, że nawet mimo tego, że za nim nie przepadałem, nie rozumiem napierdzielania na niego . Według mnie zachował się fair. Śmieszą mnie natomiast informacje o Kokoszce i Kosowskim, bo inaczej tego komentować się nie da. Mam też nadzieję, że jeżeli ma do nas trafić Garguła, to nie za sumę podawaną w mediach.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.06.2008, 15:34
No patrzcie, Arek Głowacki i jeden klub.. A to wychowanek poznańskiej trzynastki i Lecha Poznań zapomniał gdzie grał i skąd sie wziął? Nieładnie..

a Ty skad sie wzialesKup sobie nieprzymusową oferte na karte i idz płakac gdzie indziej

Dzis 2 super informacje.

-Nareszcie udalo pozbyc sie Dudki,-koniec z jego lamentami i żalami ,uwolnilismy sie od niego.Powodzenia Karierowiczu w Auxerre ale i tak cos mi sie wydaje ze wrocisz jak wiekszosc ,za pare lat z podkulonym ogonem,byle nie do Wisly.

-Arek Glowacki --szacunek panie Arku.Napewno wachal sie czy gdzies nie wyjechac ale wybral gre w Wisle,byc moze do konca kariery,zachowanie naprawde dla nas kibicow godne wielkiego i gromkiego AREK Z NAMI KIBICAMI na pierwszym ligowym meczu.

Teraz spokojnie niech podpisza Brozka,i pewnie tego obronce.
Dlej potrzebujemy rozgrywajacego i napastnika wiec kasa z Daruśia powinna pojsc na kupno kogos na te dwie pozycje.

Widzicie Bednarz malo gada duzo robi,co najwazniejsze wszytko spokojnie i po cichu.Bedzie dobrze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.06.2008, 15:41

A Luis Enrique to wychowanek Realu.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.06.2008, 15:47
Dudka, nigdy Cię nie lubiłem, a nawet jak czasami pisałem inaczej to pewnie po pijaku. Sam nieraz jestem w ciężkim szoku jak czytam co pisałem poprzedniego dnia. Szacunek tylko za odejście za normalne pieniądze i **** Ci w oko za te narzekania na wszystko wokół.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 26.06.2008, 16:03
|Q| napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się
Nie zgadza się raczej.
Kontrakt Arka zacznie obowiązywać od 1. Stycznia 2009.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.06.2008, 18:40
Chciałem się dowiedzieć nieco więcej o testowanym przez Wisłę Peterze Singlarze i natrafiłem na pewnien ciekawy artykuł w języku słowackim. Oto jego treść:

Cytat:
FUTBAL: O Šinglára záujem v Česku i Grécku
O budúcom pôsobisku slovenského futbalistu Petra Šinglára sa najskôr rozhodne v druhej polovici tohto týždňa

Slovenský futbalový reprezentant Peter Šinglár ešte stále nevie, kde bude od novej sezóny pôsobiť. Dvadsaťosemročný obranca sa rozhodol nepredĺžiť kontrakt so Slovanom Liberec, a tak mu manažér Juraj Vengloš hľadá nový angažmán.

"Zatiaľ k vážnejším rokovaniam nedošlo, záujemcovia majú k dispozícii videozáznamy zo zápasov, v ktorých som účinkoval. Ozvali sa tímy z Grécka a Česka. Ešte stále však čakám na niečo lepšie. Nejde ani tak o finančné podmienky, ako skôr o úroveň tímov," uviedol Šinglár. Ako posledná možnosť prichádza do úvahy, že sa ocitne v MFK Košice. "Ak by som sa vrátil na Slovensko, tak potom by som si obliekol košický dres. To platí stále," poznamenal pre regionálny denník bývalý hráč Ličartoviec. Podľa slov J. Vengloša k spečateniu nového kontraktu by najskôr mohlo prísť v druhej polovici tohto týždňa.

Ako je známe, vedenie Slovana Liberec preradilo Šinglára začiatkom apríla do rezervného tímu, pretože nesúhlasil s podmienkami novej zmluvy. Dôvodom boli prehnané požiadavky, keď okrem lepšieho platového ohodnotenia v novom kontrakte údajne trval aj na finančnom bonuse pri podpise.

Peter Šinglár mal platnú zmluvu s účastníkom českej Gambrinus ligy do konca aktuálnej sezóny 2007/2008, v ktorej na trávnik nastúpil 23-krát. Rozlúčku s dresom Liberca absolvoval v záverečnom kole proti Sparte Praha (4:3). "Bolo to milé a som rád, že naposledy som sa objavil v drese áčka," dodal prešovský odchovanec, ktorý verí aj v návrat do reprezentačného tímu SR.
źródło: www.pluska.sk

Nie znam języka słowackiego, jednakże dzięki temu że jest to język podobny do naszego można wywnioskować kontekst wypowiedzi.

A więc tak w 2 akapicie jest wypowiedź piłkarza, który wg. mnie mówi , że w maju porozsyłał po klubach nagrania ze swoimi występami. Zgłosiły się kluby z Grecji i Czech, jednak on chciałby grać w lepszym klubie niż te co się zgłosiły. Potem mówi o możliwym transferze do zespołu słowackiego MFK Košice.

W 3 akapicie jest o tym, że został zesłany do drużyny rezerwowej za to, że nie zdecydował się przedłużyć umowy ze Slovanem. W 4 akapicie jest napisane o jego pożegnaniu z Libercem.

http://www.mfkkosice.sk/c/portal_pub...cleCountUpdate

W powyższym linku jest artykuł ze strony klubu MFK Košice, w którym jest wypowiedź presesa klubu Blažeja Podoláka, który mówi wg. mnie, że jak Singlar nie znajdzie klubu za granicą to trafi do Koszyc.

"Pravda je taká, že ak by Peter nemal zaujímavé angažmán do zahraničia a uvažoval by o návrate na Slovensko, tak skončí v Košiciach."

Jeśli któs zna język słowacki i mógłby przetłumaczyć oba artykuły, to byłbym wdzięczny.

A teraz mój komentarz do tych ciekawostek, które znalazłem.
Wydaje mi się, że Singlar trafił do Wisły zupełnie przypadkiem. Wczoraj czytałem wywiad ze Skorżą, w którym mówił, że widział Singlara tylko na kasetach. A więc nie był to raczej zawodnik obserwowany wcześniej przez nasz klub. Po prostu jakaś agencja menadzerska porozsyłała kasety z występami Singlara po różnych klubach w Europie. I tak owa kaseta trafiła w ręce Jacka Bednarza.
Singlar wspomniał o nagraniach w wywidzie, który zamieściłem. A więc pewnie parę ludzi odpowiedzialnych za transfery w innych klubach europejskich ją widziało. Dlaczego dostał tylko jedną ofertę z Grecji? Odpowiedzi może być kilka.

Również niepokojące jest to, że oferta jaką dostał ze Słowacji pochodzi od przeciętnego klubu MFK Kosice, który dopiero od 2 sezonów gra w 1 lidze słowackiej. W ostatnim sezonie zajął 6 miejsce w lidze składającej się z 12 zespołów.

Czy Singlar jest zawodnikiem, który będzie w stanie wygrać rywalizaję z Baszczyńskim? Czy jest to zawodnik na miarę europejskich ambicji Wisły? Tego nie wiem, ale wydaje mi się, że bliżej mu do Branko Radovanovica, niż do Dusana Basty.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.06.2008, 19:08
W sporcie na jedynce podano ze Dudka przeszedł za 1,9 mln E
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.06.2008, 19:09
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
W sporcie na jedynce podano ze Dudka przeszedł za 1,9 mln E
Dla mnie to śmieszna suma jak za podstawowego reprezentanta Polski ....
Odpowiedz cytując
Stop lost
Banita

Stary 26.06.2008, 19:09
Realnie patrząc to moim zdaniem klub nie szuka następcy dla Baszczynskiego moim zdaniem obecnie, bo pewnie uważają że na lepszego od Baszcza ich nie stać na tę pozycję.
Nie przesadzajmy, Baszczu akurat nie zaniża za bardzo poziomu.

Singlar jest raczej szykowany jako rezerwowego. Jest w odpowiednim wieku żeby się nie rzucać że nie będzie grał. Więc ludzie. Prawdę powiedziawszy, nawet jak jest słabszy od Baszcza to jednak rezerwowy jest nam potrzebny na tę pozycję. Więc nie ma co płakać. A jednak doświadczenie ma, ma też masę występow w Slovanie łącznie ze zdobyciem mistrzostwa Czech.

Nie stać nas żeby mieć 8 obrońcow na tym samym poziomie, a młody zawodnik chce przede wszystkim grać(Kokoszka)...
Ja bym chciał żeby Bednarz porownał czy jest lepszy czy gorszy od tego Brazylijczyka co od nas uciekł w poprzednim okienku. Jak jest nawet solidniejszy to brać.

Bo nawet jak znajdziemy zastępcę Baszcza(wydaje mi się że Bartczak się Bednarzowi nie podoba bo inaczej byśmy go wykupili) to będzie potrzebny solidny rezerwowy.

PS. 1,9 mln Euro. Coż na kolana nie rzuca, ale może nam Oziemczuka dorzucą Jeszcze przecież nie jest podpisane chyba... Ale należy pamiętać że Dudce zależało na odejściu, oferta była widocznie najlepsza, a nie zanosiło się na jakąś inną. Więc dobre i to.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 26.06.2008 o godz. 19:14.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.06.2008, 19:14
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to śmieszna suma jak za podstawowego reprezentanta Polski ....
Jeżeli byłaby to prawda to nie byłoby to super wynegocjowanie ceny, bądź co bądź podstawowy
pomocnik s-kadry Polski i zarazem jeden z "najlepszych" na EURO w szeregach biało-czerwonych powinien
chodzić w okolicach 2,5 - 3 mln. euro. Chyba, że lepszych ofert nie było...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Stop lost
Banita

Stary 26.06.2008, 19:16
Poza tym sądzę że 1,9 to podstawa, a jeżeli np. Darek zagra ileś tam meczy to dostaniemy więcej i jeszcze dodatkowo pewnie jakiś procent z następnego transferu.
Sądzę że tak jest właśnie. A pamiętacie jak odchodził Kosa też się mowiło że mało, a przecież ostatecznie transfer okazał się dość opłacalny.

A porownując jego talent do Kuby ktory kosztował 2,8 mln podstawy to przecież niebo a ziemia, więc nie wiem czy to taka zła cena. A że reprezentant? Liczą się umiejętności a nie reprezentant. U nas sportowo Darek nie mieścił się w pierwszej 11. Taka prawda. No może od Cantoro był lepszy. Ale od Sobola napewno nie. I to Sobol by grał na Euro gdyby nie zrezygnował.
Ostatnio edytowane przez Stop lost : 26.06.2008 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów