The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2008, 11:06
Na Boga.. dajcie spokój... :| Czemu nie myślą o jakimś młodym trenerze pokroju Bilicia w Chorwacji? :( Wg mnie ciekawą opcją byłby... Petrescu
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.06.2008, 12:34
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Na Boga.. dajcie spokój... :| Czemu nie myślą o jakimś młodym trenerze pokroju Bilicia w Chorwacji? :( Wg mnie ciekawą opcją byłby... Petrescu
u nas 24 letni zawodnik jest młody i objecujący, z trenerami jest podobnie 50 letni trener wciąż jest zaliczany do młodych
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.06.2008, 13:03
Tiaaa... racja... gdzie indziej 17-latkowie wchodzą w 1.skład, a u nas to dopiero trampkarz nic nie warty, "za młody" na kadrę......
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2008, 14:44
Cytat:
Dariusz Dziekanowski, Jan Urban, Bogusław Kaczmarek i nieoczekiwanie... Stefan Majewski - nazwiska tych trenerów wymienił wczoraj Michał Listkiewicz jako potencjalnych następców Leo Beenhakkera.
A nie mówiłem?
Leo zostań.....
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Stary 26.06.2008, 20:39
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
A nie mówiłem?
Leo zostań.....
to są osoby, które Listek widzi jako przyszłych trenerów reprezentacji, czyli następców Leo po eliminacjach do Mistrzostw Świata, a w ich trakcie któryś z nich ma być asystentem Leo
Odpowiedz cytując
dege3
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 29.06.2008, 13:50
kovval napisał(a):Wyświetl post
to są osoby, które Listek widzi jako przyszłych trenerów reprezentacji, czyli następców Leo po eliminacjach do Mistrzostw Świata, a w ich trakcie któryś z nich ma być asystentem Leo
a jak się zakwalifikuje to po co zmieniac trenera ?
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Stary 29.06.2008, 16:29
dege3 napisał(a):Wyświetl post
a jak się zakwalifikuje to po co zmieniac trenera ?
jak się zakwalifikuje to umowa będzie przedłużona i na mistrzostwa, chyba logiczne?
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.07.2008, 06:04
Poza Kasperczakiem widze w Polsce tylko jednego godnego następce Beenhakera:

Cytat:
Ciągle dzwonią do mnie ludzie z PZPN-u. Pytają, czy chciałbym poprowadzić polską reprezentację - twierdzi Franciszek Smuda. Trener Lecha Poznań ma już nawet wizję prowadzenia drużyny narodowej. Zdradził ją Dziennikowi.

Znalazł się pan w opozycji do selekcjonera Leo Beenhakkera?

Franciszek Smuda: Ja? Broń Boże! Powiem w ten sposób – wszyscy wiemy, jak wypadł na Euro. Odpadliśmy zanim ten turniej na dobre się rozkręcił. Żeby jednak wszystko było jasne – wcale źle mu nie życzę. Decyzja należy jednak do związku. Zostawią go, uszanuję to i będę mu życzyć powodzenia. Ale docierają do mnie różne sygnały...

Zapewne o tym, że Beenhakker miałby jednak odejść. Rozumiem, że jest pan chętny, żeby go zastąpić.

Na okrągło dzwonią do mnie różne osoby. Także z PZPN, ale nie będę wymieniał ich nazwisk. Pytają, czy chciałbym poprowadzić polską reprezentację. Odpowiadam to samo, co teraz – jeśli dostanę taką propozycję, to na sto procent ją przyjmę. Jestem już na tyle doświadczony, że mogę pełnić tę zaszczytną funkcję.

Podobno uważa pan, że reprezentacja pod pana przywództwem grałaby najpiękniejszy futbol w Europie?

Tak do końca nie można powiedzieć. Bo jakby ktoś przeczytał takie słowa, to by pomyślał, że urwałem się z księżyca albo jestem głupi. I to byłoby łagodne. Ale we wszystkich zespołach, które prowadziłem, wyznawalem zasadę – pressing i gra do przodu, kiedy tylko to możliwe. Ja brzydzę się futbolem defensywnym. To Beenhakker powiedział w podsumowaniu tej rundy, że najładniejszy futbol pokazał Lech. Czyli może mnie namaścił na swojego następcę (śmiech)?
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,-S...wiadomosc.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 01.07.2008, 10:15
Gmoch zawsze był OK

przeciez czerwone ****y senatorowie sld rozjebia tą piłke na amen
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.07.2008, 10:29
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Poza Kasperczakiem widze w Polsce tylko jednego godnego następce Beenhakera:

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,-S...wiadomosc.html
Smuda dowciapny... Z czym do gości Panie Franiu...
Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2008, 12:53
http://sport.onet.pl/0,1264200,1780094,wiadomosc.html
To mi pasuje!
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.07.2008, 13:18
kch19eg napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1264200,1780094,wiadomosc.html
To mi pasuje!
a mi nie - i wydaje mi sie ze Kasperczak jest gosciem z klasa i nie da sie wpuscic w rozgrywki Engelka
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
gizm00
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 01.07.2008, 14:24
pan Henryk prędzej czy później poprowadzi tę kadrę. Ja bym jednak zostawił jeszcze Leo na te eliminacje. Nie popadajmy w paranoje i ten polski zamęt, by co chwilę zmieniać trenera. W Hiszpanii w 2006 tez Aragonesa obrzucano błotem, a dwa lata później został mistrzem Europy. Trochę zaufania się Leo jeszcze należy. Boję się jednak, że to moje pobożne życzenie i te miodowe dziadki zrobią swoje. Szkoda będzie Leo, ale jak już ma być polski to tylko Kasperczak.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.07.2008, 14:29
Tu nie chodzi o trenera nam nawet Leo nie pomoże trzeba mieć czym grać i oczywiście chcieć.
Pokazały to mistrzostwa.Ale po co mieli grać jak za taki marny występ dostali 8 mln E
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.07.2008, 11:17
Niestety, nie wierzę by dopuścili Kasperczaka do kadry. On już wystarczająco zaszedł za skórę PZPN-owskiemu betonowi by się na niego zgodzili. Za to dzisiaj ciekawa wypowiedź Heńka na temat przyczyn problemów polskiej reprezentacji:
http://euro2008.wp.pl/wiadomosc.html...c-polska-pilke
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.07.2008, 11:28
PZPNowi Heniek przeszkadza, bo nie jest w Układzie, ot co.

A to chyba jedyny czlowiek ktory moglby pokusić sie o uzdrowienie naszej chorej piłki.

A tak to prezesem bedzie Grzegorz "nic nie wiem" Lato, czyli marionetka w rękach Listka
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.07.2008, 22:10
szkoda, ze Boniek nie moze byc prezesem
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.07.2008, 22:57
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
szkoda, ze Boniek nie moze byc prezesem
Boniek był vice-prezesem i też nieźle mącił. Poza tym nie widzę go na tym stanowisku, po tym jak jego skorumpowany Widzewek wpadł. I nie wierzę, że Boniek nic o tym nie wiedział. A jeśli dajmy na to, że nie wiedział, to jest taki sam jak Listkiewicz(który też rzekomo po raz pierwszy o korupcji słyszał). Więc Bońka dyskwalifikuje to, że wiedział o korupcji w Widzewie(i tylko udaje, że nie) albo na serio nie wiedział, ale to oznacza,że nie daje rady prowadzić czegoś sensownie, skoro inni w jego klubie robili co chcieli (bo niby skąd Szymanowski miał kasę na kupowanie meczy jak nie z klubowej kasy? Sam ze swoich dokładał? Wolne żarty. Boniek powinien wiedzieć, na co idzie kasa)
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Stary 06.07.2008, 06:49
arti napisał(a):Wyświetl post
Smuda dowciapny... Z czym do gości Panie Franiu...
Przejrzyj sobie jego karieriere trenerską.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 06.07.2008, 09:42
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Boniek był vice-prezesem i też nieźle mącił. Poza tym nie widzę go na tym stanowisku, po tym jak jego skorumpowany Widzewek wpadł. I nie wierzę, że Boniek nic o tym nie wiedział. A jeśli dajmy na to, że nie wiedział, to jest taki sam jak Listkiewicz(który też rzekomo po raz pierwszy o korupcji słyszał). Więc Bońka dyskwalifikuje to, że wiedział o korupcji w Widzewie(i tylko udaje, że nie) albo na serio nie wiedział, ale to oznacza,że nie daje rady prowadzić czegoś sensownie, skoro inni w jego klubie robili co chcieli (bo niby skąd Szymanowski miał kasę na kupowanie meczy jak nie z klubowej kasy? Sam ze swoich dokładał? Wolne żarty. Boniek powinien wiedzieć, na co idzie kasa)
Bardzo mozliwe, ze Szymanski dokladal ze swoich. Co w tym dziwnego ? Siedzial we Wloszech - nie musial we wszystko wnikac. Nie rzadzil samodzielnie. Gdyby byl prezesem PZPN pewnie bardzi j by sie angazowal.
Boniek jak byl vice-prezesem PZPN to wlasnie rozruszal caly marketing. Zalatwil kontrakty sponsorskie dla kadry (wczesniej takie cos to widzielismy tylko jak przyjezdzaly zachodnie reprezentacje do nas na mecze), rekordowy kontrakt z C+ na pokazywanie ligi, ktory kilku klubom uratowal zycie.
Czlowiek energiczny, z autorytetem, znajacy jezyki, ktory widzial zagraniczny futbol od podszewki jest wlasnie potrzebny na to stanowisko. Spojrzcie na zachowanie tzw. ekspertow Polsatu - tylko Boniek za kazdym razem podkreslal, ze nasz slaby wynik tam ma szersze podloze niz bledy Beenhakkera.
Do tego dobra znajmosc z Platinim bylaby w obecnych czasach dodatkowym atutem.
Ale beton nie chce Bonka bo nie dal by sobie w kasze dmuchac. Lepiej miec marionetke Grzesia L.
Niech ci ludzie juz wymra w koncu. Ile mozna.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.07.2008, 09:43
Smuda?!
Tak! A razem w duecie z "doktorem" Majewskim!
I wznosimy puchar EURO 2012!

Leśnym dziadkom w Polskiej piłce mówimy - STOP!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2008, 12:16
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Smuda?!
Tak! A razem w duecie z "doktorem" Majewskim!
I wznosimy puchar EURO 2012!

Leśnym dziadkom w Polskiej piłce mówimy - STOP!
I pewnie by się okazało o dziwo ze wyniki mamy lepsze od przereklamowanego pozera z Holandii
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.07.2008, 12:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I pewnie by się okazało o dziwo ze wyniki mamy lepsze od przereklamowanego pozera z Holandii
Sądzisz, że Nasi piłkarze zagrali na EURO przeciwko Leo Beenhakkerowi?
To przecież jak z Petrescu sytuacja!

P.S. Zaraz będzie w Przeglądzie Sportowym: Smolarek zagrał przeciw Leo!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Stary 06.07.2008, 16:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ciężko powiedzieć czy lepsze.W każdym razie znając nacisk na dyscypline Smudy raczej początek meczu z Austrią na euro nie wyglądałby jak obrona Częstochowy w naszym wykonaniu co mogłoby się przełożyć na korzystniejszy końcowy wynik.
Drużyny prowadzone przez Smude prezentowały bardzo ładny futbol,wspomnieć tu chociażby Widzewa czy Wisłe,a przede wszystkim w rozgrywkach europejskich odpadały ale zawsze z zespołem wyżej notowanym(poza Intertoto z Lechem) co jest bardzo ważne patrząc na ostatnie osiągniecia naszych klubów w rozgrywkach międzynarodowych.
Nie jestem przeciwnikiem Beenhakera wprost przeciwnie chciałbym aby jak najdłużej prowadził naszą drużyną,jednak kiedyś przyjdzie taki moment że Leo odejdzie.Sądze że Smuda byłby dobrym jego następcą.Już dawno był promowany na pierwszego selekcjonera,niestety władze PZPN zdecydowały się powierzyć prowdzenie zespołu komuś innemu...
W przeciwieństwie do szkoleniowców zagranicznych Smuda raczej by specjalnie nie nadwyrężył budżetu poprzez niewiarygodnie wysokie zarobki - jest to ktoś u kogo widac pasje w tym co robi.Sądze że prowadzenie drużyny narodowej bołoby dla Smudy tak wyczekiwanym i doniosłym stanowiskiem że mógłby pełnić te role za przysłowiową ,,czapke gruszek"
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.07.2008, 16:54
^^ zapomnijcie może o tym, że ktokolwiek z naszych trenerów będzie chciał prowadzić reprę za "czapke gruszek". Jeśli już wyholowano uposażenie Leo do niebotycznych rozmiarów, to ciężko znaleźć będzie naiwniaka, który będzie chciał to robić dla idei. Wręcz przeciwnie, skoro jeden mógł tyle dostawać, to co, inni gorsi?

Przy Listku (i przy obecnym składzie władz PZPN) posada trenera repry to będzie fucha za ciężki geld dla swoich, (ewentualne zamknięcie dzioba niepokornym pyskaczom). Karuzela będzie dwuletnia, dorób się chłopie i twoi kumple, bo wiadomo że na albo na eliminacjach do ME lub MŚ lub w początkowej fazie finałów będzie to co zawsze, to jak zwykle pierwszy do wymiany to trenejro i jego funfle.
Jakoś w ambicje w tym środowisku to można uwierzyć w pojedyncznych przypadkach góra. A jak długo taka ambicja utrzymana będzie? Kto wie, lepiej zbyt optymistycznie nie patrzeć. Ludzie to tylko ludzie.

A całkiem osobna sprawa, czy można wierzyć w czyjeś dobre intencje jeśli on chce mieć odpowiedzialną fuchę za czapkę gruszek. To w parze raczej nie chodzi. Wtedy już na pewno wiadomo, że jakieś swoje lody na boku kręci.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 06.07.2008 o godz. 16:56.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2008, 18:40
Tak a propo naszego pozera z krainy Tulipanów złote myśli W.Kowalczyka....

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18383

Ja akurat uważam że zagraniczny trener tak, poza Kasperczakiem z Polski - Leo NIE!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 08.07.2008, 08:33
Polska zagra ze Słowenią we Wrocławiu

http://www.90minut.pl/news.php?id=748198

Co o tym mysliscie ? Dla mnie to kolejna kpina. Przy calym szacunku do Wroclawia jeszcze nadejda czasy kiedy bedzie goscic reprezentacja, a teraz takie stadiony jak na Oporowskiej to sie powinno ukrywac, a nie eksponowac w Europie. Slowenia to nie znowu takie ogorki zeby grac z nimi w takim kurniku. Do tego to pierwszy mecz eliminacji - pewnie skonczy sie jak z Finami w Bydgoszczy. Rozumiem gdyby to byl mecz z San Marino. Organizuje sie mecz eliminacji na stadionie 9 tysiecznym, a potem dyktuje horendalne sumy z bilety.Stadiony w Krakowie i Poznaniu w czasie remontu maja wieksza pojemnosc, ale mysle, ze ten cytat z pana dzialacza "Nieważne, kto załatwił i jak załatwił" wyjasnia wszystko.
Dlaczego nie w Kielcach ? Stadion przyzwoity, do tego mecz z Armenia wypadl bardzo dobrze kibicowsko i organizacyjnie. A moze za malo wody bylo dla dizlaczy pzpn ?
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.07.2008, 23:38
http://sport.wp.pl/wid,10138358,kat,...wiadomosc.html

Rozwaliło mnie to ,nasze dziennikorstwo jest na strasznie niskim poziomie ....

Cytat:
NASZA JEDENASTKA NA EURO 2012:

Łukasz Fabiański

Grzegorz Bartczak Mateusz Jodłowiec Dariusz Dudka Marcin Kowalczyk

Ariel Borysiuk

Jakub Błaszczykowski Radosław Majewski Roger Guerreiro Maciej Rybus

Michał Janota
Można powiedzieć że dobra zabawa to nie głupia zabawa .
Ale moja ocena odbiega od tego artykułu ,niemal codziennie muszę się łapać za glowę
Ostatnio edytowane przez jachting : 09.07.2008 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Stary 10.07.2008, 07:27
Heniek dobry,ale niech jeszcze poczeka na kadre.Leo jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.Poza tym szkoda by było płacić Holendrowi tak dużą kase za wcześniejsze zerwanie kontraktu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.07.2008, 12:56
Heban napisał(a):Wyświetl post
Oto fragment wypowiedzi Heńka Kasperczaka w sprawie Leo i kadry :

Podkreśliłem zdanie Heńka o Wiślakach
Pojechal tym co lud by chcial uslyszec , po euro kazdy madry.
Ja Kaspra nie chce - po 2002 same kleski na arenie miedzynarodowej ,ciezko przypuszczac by z reprezentacja bylo inaczej.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów