|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem to wyczekiwanie z transferami było właśnie uzależnione od tego czy Dudka odejdzie i za jaką kase. Było jednak wiadome że gdzies na pewno pójdzie bo szukał klubu na siłe, więc czekali tylko ile za niego dostaną. Sądze że teraz Cupiał powiedział jasno - macie 2/2,5 mln ojro z Dudki i róbcie sobie z nimi co chcecie, tylko macie zrobić dobre zakupy. Jak to wydacie, pomyślimy dalej.
To by było chyba najlepsze wyjście, wątpie żeby tuż przed kolejną batalią o LM Cupiał chciał nagle spłacać dług, nie popełni chyba już błędu poprzednich lat. Tym bardziej że głośno się mówi ( Skorża, Bednarz ) że transfery będą, że są prowadzone rozmowy. Zobaczycie, będzie tak jak pół roku temu - mało gadania a dużo konkretów na potem . Oby tylko było jak najwięcej tych "konkretów" i jak najlepszej klasyP.S Ale teraz będzie napinka w Warszawie i Poznaniu, że oni się wzmacniają piłkarzami światowej klasy a Wisła wyprzedaje swój trzon zespołu .[ Oj, przepraszam, cos mi się pokićkało z przeglądarką i dwa razy wysłało. ] Powód: bo przeglądarka to zuo..
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 26.06.2008 o godz. 08:47.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Przypuśćmy, że za pieniądze za Dudkę ( jeśli przykładowo przeznaczy się 2 mln euro - bo wszystkiego nie wyłożą ) będą wzmocnienia: to czy lepiej kupić za to jednego dobrego piłkarza czy może zainwestować w większą liczbę nowych twarzy?
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wg mnie powinnismy wydac 1mln euro na piłkarza do ofensywy i kontrakt dla Kosy ok 200 kawałków nie wiecej !
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Gołoś, Mały, Varga, Baretto to 4 plus potencjalnie Kosa, Słowak i Ćwielong to daje 7 Wszystko się zgadza... Dwóch z nich może odpaść (V,B,K ALBO Ć) więc może być i 5...![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Auxerre to taki klub młodzieżowy
żadna rewelacja, gdzie im do Lazio? stamtąd się odchodzi a nie przychodzi.Za pół roku to o Dudce nikt nie będzie słyszał. zresztą nie istotne. Ważne aby kasa wpłynęła za tego drewniaka, nawet niech gra w Rzeszotarach, kasa ma być i koniec. Dlasze przygody tego chłopca mnie nie interesują.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mimo wszystko uważam, że 2 - 2,5 mln euro to zdecydowanie za mało...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Transfermarkt napisał że 2,5 mln Eiuro więc wolę się tego trzymać.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
My tu się podniecamy transferem Dario D. a taki np. France Football ma to głęboko w d...ie.
Od wczoraj nie pojawiła się jakakolwiek informacja o Dudce, tymczasem rozpisują się o transferze jakiegoś obrońcy Hengbarta do Auxerre. To też pewnie świadczy o poziomie naszej piłki i jej traktowaniu w Europie. W końcu DD to podstawowy zawodnik reprezentacji która grała, a może raczej wzięła udział w Euro 2008. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Kapitan Wisły - Arkadiusz Głowacki zostaje w Wiśle! Zawodnik uzgodnił warunki nowego kontraktu z krakowskim klubem.
Głowackiemu umowa kończyła się 31 grudnia 2008 roku. Od 1 lipca mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem. Od kilku miesięcy toczyły się jednak intensywne rozmowy w sprawie przedłużenia kontraktu z Wisłą. Już wydawało się, że do porozumienia nie dojdzie, ale do przełomowych rozmów doszło we wtorek pomiędzy dyrektorem sportowym Wisły Jackiem Bednarzem i menedżerem zawodnika - Bartłomiejem Bolkiem. za interia.pl ![]()
Bayakasha respect!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Elegancko!
Głowa z Nami Kibicami! ![]() ![]() Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tyle ze interia juz raz zapodala tekst o Krzynowku: "Gladiator Leo bedzie wislakiem" i jak wiemy, nie bardzo im wyszlo. Oby tym razem mieli racje. |
|
|
|
Makaveli
Offline |
|
|
^ Uffff
W końcu koniec tych przeciągających się negocjacji. Co jak co, ale głowa był/jest priorytetem ![]() PS: Poczekajmy jeszczena oficjalne potwierdzenie ![]() ' Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez _bzyku_ : 26.06.2008 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Elagancka sprawa z Głowackim. Po Brożku to jest drugi przypadek że nie chce uciekać z Wisły, tylko zostaje. Wniosek może być jeden - czeka nas ciekawe lato ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Mam nadzieję, że wzmocnienia nie dotyczą powrotów piłkarzy z wypożyczeń, bo by to z lekka na kpinę zakrawało - mowa była o transferach i wzmocnieniach, a poza Kosowskim pozostali nie spełniają żadnego w warunków. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Yes Yes Yes"!
Pięknie się dzień zaczął. Dudka w Auxerre, Głowa zostaje.
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najciekawsze jest w sumie to, że ani infa o Dudce ani o Głowackim nie są potwierdzone na oficjalnej. Skorża: Nie załamuję rąk "Pokonaliśmy trudną i długą drogę do tego, żeby zbliżyć się do Ligi Mistrzów i nie mam zamiaru załamywać teraz rąk" - powiedział Maciej Skorża w kontekście braku wzmocnień. "To nie jest komfortowa sytuacja. Nowych zawodników musimy mieć od początku, bo przygotowania są szybkie i działa to na naszą niekorzyść. Zrobimy jednak wszystko, żeby tych zawodników, którzy się pojawią, szybko wkomponować w zespół. Mam w sobie dużo optymizmu" - mówił trener. "Pokonaliśmy trudną i długą drogę do tego, żeby zbliżyć się do Ligi Mistrzów, a ja nie mam zamiaru załamywać teraz rąk" - dodał po chwili. Zespół jest przygotowany na to, że pogoda może nie sprzyjać treningom. "Zawsze organizując zgrupowania ważne jest to, żeby mieć boisko rezerwowe i my takie mamy. Jeśli coś niedobrego by się stało z tym naszym głównym boiskiem, to mamy inne. Co do Bad Waltersdorf to myślę, że reprezentanci szybko zapomną o tym, co złe” - żartował. Drugim ważnym tematem były transfery. "Słowak Singlar może być konkurencją dla Marcina Baszczyńskiego. Grał do tej pory w Slovanie Liberec. Ma obycie na arenie międzynarodowej i jest ciekawym typem zawodnika. Jeśli pojedzie z nami na zgrupowanie to znaczy, że chcemy podpisać z nim kontrakt. Jest to ciekawy zawodnik, który może nam tutaj pomóc. W sobotę będzie można podjąć decyzję" - rozpoczął Skorża. Trener nie ukrywał, że coraz bliższy odejścia z Wisły jest Marcin Juszczyk, który już rozpoczął treningi z pierwszoligową Odrą Wodzisław. "Trzeba przyznać, że Marcin już będzie zawodnikiem Odry. Do nas do Austrii przyjedzie dwóch bramkarzy, którzy będą rywalizować z Mariuszem Pawełkiem o miejsce w pierwszej jedenastce. Potrzebujemy kogoś, kto będzie potrafił naciskać na Pawełka. Na tej liście jest również bramkarz z Włoch" - zdradził . Trener powrócił jeszcze do zawodników, którzy powrócili z wypożyczenia: "Wrócił do nas Patryk Małecki i Konrad Gołoś. Z Piotrem Ćwielongiem daje sobie jeszcze trochę czasu, bo to wszystko będzie zależało od naszych transferów. Do Austrii chcę zabrać Norberta Vargę i Andre Baretto. Ocenię ich przydatność do zespołu i wtedy zadecydujemy". Ostatnio mediach głośno mówiły o tym, że Wisła przespała okienko transferowe. "To, czy przegraliśmy to okienko transferowe to się dopiero okaże. Lewandowski i Iwański byli na mojej liście życzeń, ale są też inni, z którymi teraz klub prowadzi rozmowy. Potrzebujemy wzmocnień i trwają rozmowy, żeby takowe były" - mówił. "Jeśli chodzi o ilość zawodników, to liczba waha się między pięcioma a siedmioma. Na pewno bierzemy pod uwagę to, że ta dobra passa Wisły w poprzednim sezonie była spowodowana graniem systemem sobota - sobota, czyli co tydzień. Problemy były, jak pojawiała się gra co trzy dni" - zauważył. "Dokładnej liczy nie podam, bo to jest kilkanaście nazwisk. Dzisiaj Jacka nie ma, bo jest na rozmowach, ale jest to kilkanaście nazwisk. Przeważają zawodnicy z zagranicy" - ocenił szkoleniowiec Białej Gwiazdy. Kasia Jeleń Biuro Prasowe Wisły Kraków SA To tak dla tych wszystkich maruderów że największymi wzmocnieniami będą powroty z wypożyczeń. Troche optymizmu ludzie. Skorża odkąd tutaj jest nie zrobił nas jeszcze porządnie w ch**, podobnie jak Bednarz, dlatego może warto zaufać ?
Ostatnio edytowane przez BronekTS : 26.06.2008 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Garguła to jest gwiazda jednej rundy. Daliby sobie spokój z nim. Jeszcze kwota za niego jest z kosmosu. Trzeba by poważnie upaść na głowę, żeby tyle wydać na niego. Pewnie byłby to cały budżet transferowy...
A, będąc przy Głowie. Świetnie, że el capitano zostaje Oby tylko było zdrowie to i forma też będzie.* Skoro Leo&Management ciągnie za uszy karierę Dudki i Kokoszki, to może jeszcze się skusi na Łobodzińskiego ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.06.2008 o godz. 10:58.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z wycena Garguly, kogos tu mocno popiescilo.
Juz samo 1,2 mln euro jest kwota bardzo mocno zawyzona, a co dopiero jesli ktos tam rzeczywiscie oczekuje o wiele wiecej. Predzej skonczy sie tak, ze za pol sezonu, Gargula podpisze kontrakt z nowym pracodawca za darmo. Czy to bedzie Wisla, czy ktos inny. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Dobrze wiedziec ze Glowacki u Was zostaje. Co jak co ale to solidny zawodnik i myslac o walce o LM takich grajkow nie ma co sie pozbywac. Nowi przyjda ale nigdy nic nie wiadomo czego sie spodziewac po Glowackim.
Kilku zawodnikow jeszcze do Was przyjdzie i w to nikt nie watpi. Pieniadze za Dudke plus jakies inne ktore byly wczesniej przewidziane i jakos to bedzie. U Nas podobnie czyli czekamy na sprzedanie Rogera i dokupi sie kilku jako takich grajkow PS: Za Dariusza D za malo dali? Dla mnie to on max 1,5 kosztuje i to jeszcze przy sprzyjajacych wiatrach ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Paweł, Arek - SZACUNEK!
Brożek, który przez lata był jednym z najsłabiej opłacanych graczy Wisły nie stękał, że nie ma na pampersy. Arek, choć na pewno by sobie poradził, nie musiał koniecznie jechać za kasą zagranicę... Taka postawa jest godna uznania. Co do Dudki: Wstałem rano i przecierałem oczy ze zdumienia. Nareszcie uwolniliśmy się od tego narzekacza. Nie sądzę, by Varga był od niego gorszy, bardziej, na pozycję defensywnego pomocnika(a to jedyna, na której Sz. P. Dudka chce grać) mamy wielu zawodników i na pewno nie są oni gorsi, a nawet w przeciwieństwie do Dudki grają z poświęceniem, nie odstawiają nogi. Miało być Lazio, Blackburn, Napoli, inne czołowe kluby...Skończyło się na jednym ze słabszych zespołów francuskiej ekstraklasy - bywa. Powodzenia karierowiczu. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przecież Bednarz z Bolkiem dogadali się już z miesiąc temu, tylko Rada Nadzorcza odrzuciła kontrakt. Lepiej zaczekać, aż Głowa potwierdzi.
Chyba zacznę sprzedawać na allegro plakaty oraz tarcze do rzutek z podobizną Bednarza. Każdy znajdzie coś dla siebie, a i kasa wpadnie ;]
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 26.06.2008 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
przydałoby się |
||
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
NASZ KAPITAN ZOSTAJE !!!
Tak się prowadzi negocjacje z klubem ! Uczyć się KOSA Uczyć się KOKOS - dzieciaki ![]()
jeremi
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|