The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2008, 17:32
Dorzucę swój kamyczek do kwestii Kosowskiego.

Szczerze powiedziawszy byłem mocno wpieniony na Kosowskiego za pampersy i za negocjacje przez media. Ale jednocześnie ja bym nie zamykał drzwi przed Kosą. Jeżeli zgodziłby się przyjść na warunkach klubu, bez targowania się, to ja mówię przyjmijmy go z powrotem. Facet ma umiejętności, ma pozytywny wpływ na drużynę, a pokutę sam sobie wyznaczył kompromitując się w drugiej lidze hiszpańskiej.
Dla mnie jest kilku zawodników, którzy swoimi wyczynami zamknęli sobie drogę powrotną do Wisły, ale Kosowski nie jest jednym z nich. Przesadził negocjując kontrakt przez media, ale tak naprawdę nie są w pełni znane okoliczności stojące za niepowodzeniem w negocjacjach. Ponieważ jest coś takiego jak domniemanie niewinności, więc uważam, że Kosowski nie powinien być skreślany.

Ja mam żal do Dolhy, nie za to, że nie przedłużył kontraktu z Wisłą, ale dlatego, że wciskał kit kibicom i nie zawachał się odejść do klubu, o którym wiedział, że jest kosą Wisły. Mam żal do Frankowskiego nie o to, że odszedł z Wisły, ale o to, że zachował się jak szczur na tonącym okręcie i wypłakał sobie transfer. Mam żal do Dudki nie o to, że naciska na odejście z Wisły, ale o to, że ostentacyjnie opierdzi*lał się w meczach żeby wymusić transfer. Mam żal do Kokoszki nie o to, że jest sfrustrowany swoją sytuacją w zespole i tym, że chce odejść, ale za to, że chce skorzystać z niehonorowego prawa Webstera. Honor to ważna sprawa, ale nie można winić piłkarza za to, że chce dobrze zarabiać, bo to jego zawód.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2008, 17:40
tomasz1906 napisał(a):Wyświetl post
I po **** ta ironia? Macko ma 100% racji ale niektorzy tego nigdy nie zrozumieja ze sa rzeczy wazniejsze od sukcesow sportowych. I uwierz mi ze jest wielu ludzi ktorzy to traktuja powaznie.
Ile razy można się powtarzać...

W przypadku Kosy honorem było to, żeby jego wartośc została doceniona przez działaczy. Dla mnie ważne jest by pracować w firmie za płacę odpowiednią dla moich umiejętnosći. Jak ktoś nieobiektywnie mnie ocenia czy wynagradza to ja odchodze. Pracował ulubionej firmie, w której będąc lepszym od szefa zarabialbyś od niego 5 razy mniej? Sentyment sentymentem ale druga sprawa to ambicja.

Ja do Kosy mam wielki szacunek za to że praktycznie nigdy nie można mu było zarzucić że gra bez zaangażowania. Zawsze dawał z siebie maksa i pruł jak dziki na lewym skrzydle. To doceńcie. Tylko z Kosą (nie z Żurawiem, Szymkiem czy innymi ) Wisła grała na europejskim poziomie. To Kosa robił atmosfere w szatni, jego wartośc dla druzyny jest znacznie większa niż tylko jego rajdy i dośrodkowania.

Co do odejścia to zaproponował warunki kontraktu których klub nie przyjął i nie było innego sposobu jak się z zgodzie pożegnać. To nie był Uche czy Dolha, którzy kombinowali za plecami klubu. Kosowski jak odszedł to długo szukał klubu. Nie miał wszystkiego załatwionego.

ZA DOBRĄ PRACE TRZEBA DOBRZE PŁACIC .... tyle w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 25.06.2008 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 25.06.2008, 17:41
A niech Kosowski przychodzi, nie ma żadnego problemu.

Ale sprawa jest prosta. Zawodnik ponad 30-letni, mający za sobą przeciętne pół sezonu w słabiutkim zespole II ligi hiszpańskiej. I mający kondycję na 30 minut gry na europejskim poziomie.

Wniosek jest prosty - Kosowski może do Wisły trafić jako silny rezerwowy z ew. szansą na coś więcej. W związku z tym może liczyć na max. 2 letnią umowę, kontrakt motywacyjny (baza 120 tys. € + wejściówki).

Pytanie, czy Kamila takie warunki interesują, czy też trafi do Górnika Zabrze.

A za rejtejadę zimową się nie obrażam. Po prostu Kamil jest niereformowalny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.06.2008, 17:45
Brawo Uran - mam nadzieje ze to idealne podsumowanie skonczy ta jalowa w sumie dyskusje bo wszystko juz zostalo powiedziane na ten temat i nie ma sie co szczypac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.06.2008, 17:45
flamengista napisał(a):Wyświetl post

A za rejtejadę zimową się nie obrażam.
chyba rejteradę.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2008, 17:54
Propozycja kontraktu według Flamengisty jest całkiem sensowna. Kosowski grał już w 4 różnych krajach: w Hiszpanii, Niemczech, Anglii i we Włoszech. Wydaje mi się, że gdyby chciał teraz jeszcze dostać jakies sensowne pieniądze, to musiałby wybrać się na Cypr lub do Austrii, a nie wiem czy mu się usmiecha granie na tak piknikowych boiskach. Niemniej Kosa byłby bardzo dobrą alternatywą na obie flanki - dla Zieńczuka oraz Łobodzińskiego, który jak już wiemy nie jest piłkarzem europejskiego formatu.

Skorża mówił o pięciu wzmocnieniach minimum. Zapewne mowa tutaj o pozycji bramkarza, prawego i srodkowego obrońcy (w przypadku odejscia Kokoszki) oraz ofensywnego pomocnika i napastnika. Przydałby się także skrzydłowy i ten problem zapewne mógłoby rozwiązać przyjscie Kosowskiego. Jestem niemal przekonany, że klub postąpi podobnie jak przed rokiem. Wtedy wówczas mówiono, że nie ma pieniędzy na transfery, a większosć wzmocnień (Niedzielan, Kosowski, Ćwielong, Dudu + wracający Boguski) była za darmo oraz jeden transfer gotówkowy w postaci Jirsaka za 700 tys euro. Wydaje mi się, że i tym razem klub będzie chciał niektóre dziury połatać solidnymi zawodnikami z wolnego transferu (typu Singlar na prawą obronę), a większe pieniądze wydać na zawodników z najważniejszych pozycji.
Ostatnio edytowane przez Sopranos : 25.06.2008 o godz. 18:00.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.06.2008, 18:13
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Juz to widze jak kazdy z tych co krytykują Kose, na jego miejscu siedziałby cicho. Już widze jak zarabiając 5 razy mniej od kolegów i pracując od nich lepiej, byście siedzieli cicho jak mysz pod miotłą.
To nie wiesz, że to właśnie jest wyznacznik tzw "przywiązania do barw"?

Cytat:
Kosowki jest takim zawodnikiem który ma jaja i jak cos jest czarne to mowi o tym, a nie siedzi cicho.
Tym się prawdopodobnie różni od większości tych, co go teraz krytykują.

Cytat:
Dlatego też uniósł się honorem, widząc że Bednarz nie potrafi docenić jego umiejętnośc,odchodząc do innego klubu . Bednarz docenil za to umiejętności Łobodzinskiego, który gra dużo gorzej niż Kosa a ma najwyższy kontrakt w lidze...
Panowie, troche obiektywizmu... I nie sądzcie abyście nie byli sądzeni....
Mam nadzieję, że Kosowski wróci i tym samym Bednarz naprawi największy błąd, jaki zrobił dotychczas, a Wisełka będzie miała z powrotem skrzydła.

HEDu napisał(a):Wyświetl post
Grajmy w 3 lidze, grajmy słabo, ale miejmy honor - by Maćko.

Po co umiejetnosci? Po co dobra gra? Po co sukcesy? Wazny honor, oddanie, jak w wojsku, jak patriotyzm - przywiazanie do narodu, tak i milosc do klubu, tylko kto to traktuje powaznie?
Dobrze mówisz.
Poskładajmy drużynę z kibiców - sama Wisła w sercu i bilety na pastwiska, na których 100-letni klub by toczył boje tańsze będą.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 25.06.2008 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.06.2008, 18:24
no pokazał że ma jaja - negocjując kontrakt przez media i walcząc o LM w 2 ligowym spadkowiczu
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.06.2008, 18:30
Dariusz Dudka jest już w Auxerre i być może w ciągu najbliższych godzin parafuje podpis na umowie, bo zgodę na jego transfer wyraziła już Wisła Kraków. Tymczasem do walki o reprezentanta Polski nieoczekiwanie włączyło się FC Nantes.

Polski właściciel klubu z Nantes - Waldemar Kita bardzo chciałby mieć w składzie swojej drużyny co najmniej jednego Polaka. Kita czynił starania o Adama Kokoszkę z Wisły Kraków, ale ten nie był zainteresowany ofertą beniaminka Ligue 1. Teraz właściciel Nantes zabiega o Dariusza Dudkę, ale czy zdąży przekonać uczestnika Euro 2008 do wybrania jego oferty? Czas pokaże...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.06.2008, 18:33
South napisał(a):Wyświetl post
no pokazał że ma jaja - negocjując kontrakt przez media i walcząc o LM w 2 ligowym spadkowiczu
Dokładnie! Kamil jest wręcz nieziemsko ambitny...

Dla mnie sprawa Kasowskiego jest prosta: jeśli chce tu znowu grać to można mu znów zaproponować kontrakt. Jaki? Taki jak proponowano mu poprzednio minus około 10%. Oferta obniżona oczywiście w ramach nauczki za głupotę podczas ostatnich negocjacji. Jeśli Kamilek się zgodzi to bardzo fajnie. Jeśli nie, to niech spada.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.06.2008, 18:39
Jerry, weź Ty chłopie zacznij kibicować jakiemuś Realowi i żyj człowieku jego sukcesami, milionowymi transferami i tournee po Koreii.

Kosowski pokazał już jak ważna jest dla niego Wisła- dostawał najlepszą propozycję z jaką mogli do niego wyjść+ wyrównanie za te miesiące, w których grał za te małe jak na piłkarza, pieniądze. Co zrobił wtedy? Powiedział, że chce jeszcze więcej, bo wiedział, że presja pikników i kibiców sukcesu będzie na Bednarzu duża. Myślał, że zmięknie, ale dzięki Bogu się przejechał. Pojechał grać o Primera Division i skończył w, jak się potem okazało, spadkowiczu z II ligi.

http://youtube.com/watch?v=KtewwSyFRw0

Zobaczcie sobie ten filmik. Zobaczcie jakim kiedyś byliśmy dumnym narodem, którego co drugi przedstawiciel teraz rozmienia się na drobne. Reyman w grobie się przewraca jak widzi co się dzieje w Wiśle, jacy ludzie jej kibicują i jacy grają w niej piłkarze. Najbardziej boli jednak postawa kibiców. Dla nich nie liczy się jak ktoś traktuje ich klub, bo przecież ma do tego prawo. Ma prawo robić sobie jego kosztem szopkę w mediach, ma prawo mieć go w dupie, bo przecież to jest piłkarz.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 25.06.2008, 18:59
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jerry, weź Ty chłopie zacznij kibicować jakiemuś Realowi i żyj człowieku jego sukcesami, milionowymi transferami i tournee po Koreii.

Kosowski pokazał już jak ważna jest dla niego Wisła- dostawał najlepszą propozycję z jaką mogli do niego wyjść+ wyrównanie za te miesiące, w których grał za te małe jak na piłkarza, pieniądze. Co zrobił wtedy? Powiedział, że chce jeszcze więcej, bo wiedział, że presja pikników i kibiców sukcesu będzie na Bednarzu duża. Myślał, że zmięknie, ale dzięki Bogu się przejechał. Pojechał grać o Primera Division i skończył w, jak się potem okazało, spadkowiczu z II ligi.

Zobaczcie sobie ten filmik. Zobaczcie jakim kiedyś byliśmy dumnym narodem, którego co drugi przedstawiciel teraz rozmienia się na drobne. Reyman w grobie się przewraca jak widzi co się dzieje w Wiśle, jacy ludzie jej kibicują i jacy grają w niej piłkarze. Najbardziej boli jednak postawa kibiców. Dla nich nie liczy się jak ktoś traktuje ich klub, bo przecież ma do tego prawo. Ma prawo robić sobie jego kosztem szopkę w mediach, ma prawo mieć go w dupie, bo przecież to jest piłkarz.
Wszyscy są kurcze ekspertami i każdy wie jaką propozycję kontraktu dostał Kosa od Bednarza... O tym ile mógł zarabiac Kosa wie pewnie tylko on i Jacek, ale każdy uważa że dostał najlepszą możliwą. Coś mi się wydaje że jakby Wisła dała mu tyle co Łobodzińskiemu to by z palcem w tyłku u nas grał. Ale widocznie Wojtkowi można oferować najwyższy kontrakt w lidze a Kosie nie ... A kto jest lepszy pokazało boisko.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 25.06.2008, 19:25
Czyli Ty jesteś ekspertem i sędzią jednocześnie, bo wiesz, że nie było tak jak mówił Bednarz? Mów co chcesz, ale Łobodziński przychodził do Wisły jako lekko przygaszony, ale jednak, jeden z najlepszych i najbardziej perspektywicznych prawoskrzydłowych w Polsce. To, że teraz mu nie idzie, to już nie wina Bednarza. Znając *****arską mentalność Kosowskiego, to gdyby dostał niski kontrakt, to na pewno podzieliłby się informacją o jego wysokości z mediami. Wkońcu zrobił tak wcześniej- czemu tym razem miało by być inaczej?

Poza tym- nie będę dyskutował z kibicami Kamila Kosowskiego, ludziom, którym on napluł w twarz, a ci powiedzieli, że deszcz pada i dalej całują go po rękach i zapraszają do Wisły.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 25.06.2008, 19:37
Czyli Ty jesteś ekspertem i sędzią jednocześnie, bo wiesz, że nie było tak jak mówił Bednarz? Mów co chcesz, ale Łobodziński przychodził do Wisły jako lekko przygaszony, ale jednak, jeden z najlepszych i najbardziej perspektywicznych prawoskrzydłowych w Polsce. To, że teraz mu nie idzie, to już nie wina Bednarza. Znając *****arską mentalność Kosowskiego, to gdyby dostał niski kontrakt, to na pewno podzieliłby się informacją o jego wysokości z mediami. Wkońcu zrobił tak wcześniej- czemu tym razem miało by być inaczej?

Poza tym- nie będę dyskutował z kibicami Kamila Kosowskiego, ludziom, którym on napluł w twarz, a ci powiedzieli, że deszcz pada i dalej całują go po rękach i zapraszają do Wisły.
Mnie interesuje jego gra , poświęcenie i to że haruje za 2 czyniąc grę Wisły lepszą. A to że się ceni to juz jego sprawa i ma prawo, bo nikt nie daje tyle Wiśle w ofensywie co Kosa w formie.

Kosa dał Wiśle prawie 3 mln euro z transferu, dał Wiśle niezapomniane występy w Pucharze UEFA i dał Wiśle najlepszą ligową rundę w histori -i jesienią 2007. A Wisła dawała mu, oprócz promocji, cały czas od momentu gdy przyszedł z Górnika jeden z najniższych kontraktów. Dlatego też mu się nie dziwie że ****ica go brała jak widział że taki Jop czy Paszulewicz dostawali znacznie więcej od niego.

Druga sprawa - piłka nożna to dla piłkarza sposób zarabiania pieniędzy, dla kibica wierność przez całe życie jednemu klubowi. I tym się róznią obydwa stanowiska. Tylko my kibice zastanówmy się ile byśmy wytrzymali na miejcu Kosy ... On wytrzymał kilka lat zanim odszedł do Lautern.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 25.06.2008 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.06.2008, 19:40
ja mam tylko jedną uwagę do Ciebie nie używaj w swoich dziwnych wywodach takiego człowieka jak Reyman bo g... wiesz co miałby do powiedzenia o piłkarzach i kibicach

może czujesz sie tak wyjątkowy w gronie kibiców ale trzeba wiedzieć czasem co napisać
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.06.2008, 19:55
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Dariusz Dudka jest już w Auxerre i być może w ciągu najbliższych godzin parafuje podpis na umowie, bo zgodę na jego transfer wyraziła już Wisła Kraków. Tymczasem do walki o reprezentanta Polski nieoczekiwanie włączyło się FC Nantes.
Nie ważne gdzie pójdzie ważne że odejdzie a z 2,5 mln euro można oś podziałać
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 25.06.2008, 20:01
Kamil w Wiśle? Czemu nie Tylko skoro wtedy trudno było mu zaakceptować warunki klubu to teraz się zgodzi? Fakt teraz to Wisła dyktuje warunki ale tak to jest jeśli się jest kolejnym chcącym dorobić do emerytury, a przecież gdzie jak gdzie ale Cupiał jak na polskie warunki dobrze płaci więc nie ma to jak sobie o Wiśle przypomnieć.

Jestem ciekaw czy teraz Kamil jest w stanie zaakceptować warunki klubu. Jesli zaakceptuje to z wielką przyjemnością zapytam go osobiście co stało na przeszkodzie jakiśczas temu przystać na ofertę Wisły.

jerry.lii.lewis, Kirkor60, Niepokorny60 tobie też proponuję zadać to pytanie Kamilowi.

No chyba ze obędzie się bez pytań bo znów będzie to za mało.

Kamil wracaj bo pytanie czeka.

Pawelo84 co Wisła dałaa Kamilowi,a co Kamil Wiśle? dobre propagandowe zestawienie. Jak już coś to dali sobie po równo.Malutki jednak plus dla Wisły to taki ze Wisłą wyciągnęła go z Górnika i dała mu szansę ale niech będzie 50/50,ale rób z Kamila boga,który dał Wiśle więcej niz Wisła jemu.

Był solidnym piłkarzem Wisły, grający na pewnym poziomie. Przydatnym zespołowi, walczącym. Pewnie na OE się przyda ale przeciez nie tego oczekujecie drodzy forumowicze. Ma być LM i grupa PUEFA.
Ostatnio edytowane przez PvD : 25.06.2008 o godz. 20:07.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.06.2008, 20:09

Po co umiejetnosci? Po co dobra gra? Po co sukcesy? Wazny honor, oddanie, jak w wojsku, jak patriotyzm - przywiazanie do narodu, tak i milosc do klubu, tylko kto to traktuje powaznie?
Powiedz mi, co dla Ciebie znaczy Wisła?
Wiem - nic. No może czasem jakieś sukcesy sportowe...Podłączysz się jak pasożyt na fecie.
Ale mam nadzieję, że kiedyś zrozumiesz, jakie wartości powinny przyświecać kibicowi WISŁY, nie sukcesu.

Przepraszam za słownictwo, możecie mnie nawet za to zbanować(może lepiej dla mnie i kibiców sukcesu również): Gdyby Cracovia odnosiła większe sportowe sukcesy niż my, pół tego forum S.......IŁOBY JAK SZCZURY na gorszą stronę błoń. Mówię nieprawdę? Prawdę, choć bardzo bolesną prawdę...
Wstyd mi jak czytam niektóre posty, że coś takiego siedzi na stadionie Wisły(a może nawet nie siedzi).

Idealny, trafny post.
Zakończmy nim jałowe rozważania na temat pana $.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.06.2008, 20:11
Na razie to chyba taka mała plotka, żeby było o czym mówić.
Czy gdzieś wyraźnie napisano lub powiedziano, że Cadiz chce się pozbyć Kamila?
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.06.2008, 20:31
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Dobrze mówisz.
Poskładajmy drużynę z kibiców - sama Wisła w sercu i bilety na pastwiska, na których 100-letni klub by toczył boje tańsze będą.
Poczytajcie forum na jakiś stronach Manchesteru na temat przejścia Ronaldo do Realu. Po sezonie i 42 bramkach wszyscy go kochali i nagle pojawił się temat Madryt. Większość zaczęła na niego najeżdzać,że wybiera kasę itp.,a chciał podobno zostać legendą,jak sam mówił. Więc to nie jest tylko wymysł kibiców Wisły o przywiązaniu do barw,ale w innych klubach barwy też mają znaczenie. To nie jest tak do tematu Kosowskiego,tylko ogólnie do np.Kokoszki czy innych,którzy byli lub będą
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Ciumba
Member

Od: 11.2007

Stary 25.06.2008, 20:41
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/867493.html

niewiem czy juz to ktos dodal ale dodam
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 25.06.2008, 20:42

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
To nie wiesz, że to właśnie jest wyznacznik tzw "przywiązania do barw"?

Tym się prawdopodobnie różni od większości tych, co go teraz krytykują.

Mam nadzieję, że Kosowski wróci i tym samym Bednarz naprawi największy błąd, jaki zrobił dotychczas, a Wisełka będzie miała z powrotem skrzydła.

Dobrze mówisz.
pamiętam drugi i trzeci spadek do II ligi.pamietam wszystkie mistrzostwa od ,78 roku.i jak bedzie tzreba to będę chodził nawet na trzecioligowe pastwiska,bo mniejsza ujma jest dla mnie Wisła w IIIlidze,niż to w jaki sposób np dolha czy uche nas upokorzyli.może tego nie czujecie...czasem myslę sobie,że dobrze byłoby gdybysmy zaczęli przez parę lat walczyć o utrzymanie a nie o mistrza.wtedy byc może poczułbyś co to znaczy miłość do klubu,a nie miłość do sukcesów.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.06.2008, 20:44
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Na razie to chyba taka mała plotka, żeby było o czym mówić.
Czy gdzieś wyraźnie napisano lub powiedziano, że Cadiz chce się pozbyć Kamila?
Tak zostalo powiedziane ze Cadiz po spadku obcina budzet i chce sie pozbyc zawodnikow z najwiekszymi kontraktami a wsrod nich jest Kosa...
Odpowiedz cytując
_bzyku_
Makaveli

Od: 03.2005

Stary 25.06.2008, 20:47
Ricken napisał(a):Wyświetl post
a z 2,5 mln euro można oś podziałać
Przypuszczalnie większa częśc z tej kasy pójdzie na uregulowanie długów wobec Telefoniki.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez _bzyku_ : 25.06.2008 o godz. 20:49.
Wisła Skawina

"...Oceniaj ludzi tylko i wyłącznie po czynach: od początku, do końca..."
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 25.06.2008, 20:48
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ja mam tylko jedną uwagę do Ciebie nie używaj w swoich dziwnych wywodach takiego człowieka jak Reyman bo g... wiesz co miałby do powiedzenia o piłkarzach i kibicach

może czujesz sie tak wyjątkowy w gronie kibiców ale trzeba wiedzieć czasem co napisać
Proszę Cię, nie rozśmieszaj mnie. Nie "używam takiego człowieka jak Reyman" w soich wywodach, tylko chciałem pokazać jacy ludzie kiedyś grali w Wiśle a jacy grają w niej obecnie. Jeśli przypuszczasz, że nie znam go osobiście, to masz rację, jednak czytając o nim pewne pojęcie o tym jakim był człowiekiem sobie wyrobiłem. Wiadomo, że nie ma co liczyć na to, aby drużynę Wisły stanowiło dwudziestukilku ludzi takich jak H. R., ale niech każdy z nich ma przynajmniej małą część tej dumy, honoru i godności, które posiadał nasz legendarny zawodnik.

Chyba trochę za bardzo chciałeś "przykumacić" i pokazać jakim to Wiślakiem nie jesteś, co? Nie uważam, aby samo przywołanie nazwiska Reymana było profanacją, więc weź sobie do serca ostatnie zdanie swojego posta.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.06.2008, 20:49
Ciumba napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/867493.html

niewiem czy juz to ktos dodal ale dodam
Nie ma honoru, jest zerem.
Teraz będzie próbował się "tłumaczyć".
No co za typ...
Poczytał wczoraj forum, to i dziś "oświadczenie" do pismaków zaniósł.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.06.2008, 20:52
PvD napisał(a):Wyświetl post
Kamil w Wiśle? Czemu nie Tylko skoro wtedy trudno było mu zaakceptować warunki klubu to teraz się zgodzi? Fakt teraz to Wisła dyktuje warunki ale tak to jest jeśli się jest kolejnym chcącym dorobić do emerytury, a przecież gdzie jak gdzie ale Cupiał jak na polskie warunki dobrze płaci więc nie ma to jak sobie o Wiśle przypomnieć.
dlaczego piszesz że Wisła dyktuje warunki rozwiązał kontrakt w Cadiz nie znajdzie nigdzie indziej pracy?

Kosowski ma swoje życie, rodzinę dzieci i to o nich będzie przede wszystkim dbał a nie o to czy S.A. da jemu 250- 300 tys euro kontraktu czy Zieńczukowi, Brasili, Łobodzińskiemu czy innemu piłkarzowi zamiast Kosowskiemu
to jest interes Wisły czy bardziej opłaca sie jej płacić Kosowskiemu czy komuś innemu.

Ja nie widzę w Wiśle piłkarza który nie chciałby jak najwięcej zarabiać żaden nie zrezygnuje z części pensji gdy ma słabszą formę itd. itp.

żeby nie było tez jestem zniesmaczony przede wszystkim stylem pierwszego odejścia Kosowskiego i tym co działo sie ostatnie j zimy ale nie zarzucę piłkarzowi że na boisku nie oddaje wszystkiego co ma najlepsze , ma taki a nie innych charakter i nikt tego juz nie zmieni , moim zdaniem tymi wypowiedziami do prasy tylko sobie szkodził ale nie wydaje mi się żeby kiedykolwiek obraził Wisłę czy jej kibiców
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 25.06.2008 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2008, 20:57
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Ja nie widzę w Wiśle piłkarza który nie chciałby jak najwięcej zarabiać żaden nie zrezygnuje z części pensji gdy ma słabszą formę itd. itp.
Swego czasu Dawidowski zrezygnował. A nie musiał...
To tak w oderwaniu os "sprawy Kosowskiego".

A tak na marginesie - wy chyba życia nie macie, jedna notka prasowa i kilkanaście stron tematu.

Ogryzek - Wisła to ewidentnie zbyt słaby klub jak na Twój poziom. Przeżuć się na jakiś bogatszy, to wreszcie będziesz mógł z wypiekami na twarzy śledzić listę transferową.

Maćko - jak sobie czasem pomyślę jakie łajzy podają się za kibiców Wisły, to robi mi się niedobrze. Internetowe pyskówki z kibicami sukcesu nie maja sensu - szkoda Twojego zdrowia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.06.2008 o godz. 21:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2008, 21:04
Dudka uzgadnia w Auxerre szczegóły swojego kontraktu. - Wisła może za niego otrzymać jakieś 2 mln euro. Milion więcej to już byłaby naprawdę spora suma - podkreśla dziennikarz L'Yonne Républicaine. Niewykluczone, że jeszcze dziś reprezentant Polski podpisze umowę.

http://www.sport.pl/sport/1,78980,53...sza_Dudke.html
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.06.2008, 21:17
Zobaczcie sobie ten filmik. Zobaczcie jakim kiedyś byliśmy dumnym narodem, którego co drugi przedstawiciel teraz rozmienia się na drobne. Reyman w grobie się przewraca jak widzi co się dzieje w Wiśle
Reyman to sie przewraca, jak słyszy te nacjonalizmem zalatujące, dęte teksty o "honorze".

PvD napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekaw czy teraz Kamil jest w stanie zaakceptować warunki klubu. Jesli zaakceptuje to z wielką przyjemnością zapytam go osobiście co stało na przeszkodzie jakiśczas temu przystać na ofertę Wisły.

jerry.lii.lewis, Kirkor60, Niepokorny60 tobie też proponuję zadać to pytanie Kamilowi.
Chętnie zadam, pozostali pewnie też. Tyle, że ja spodziewam się co usłyszę i pewnie mnie to nie oburzy -> jakiś czas temu były inne okoliczności, teraz są inne; wtedy z Wisłą sie nie dogadał i tyle.
Ale to zrozumiesz jak popracujesz trochę na etacie i zmienisz "barwy" dla pieniędzy kilka razy.

picasso napisał(a):Wyświetl post
pamiętam drugi i trzeci spadek do II ligi.pamietam wszystkie mistrzostwa od ,78 roku.i jak bedzie tzreba to będę chodził nawet na trzecioligowe pastwiska,bo mniejsza ujma jest dla mnie Wisła w IIIlidze,niż to w jaki sposób np dolha czy uche nas upokorzyli.może tego nie czujecie...
Obaj się skompromitowali, ale do upokorzenia mnie to im jeszcze daleko.

Cytat:
czasem myslę sobie,że dobrze byłoby gdybysmy zaczęli przez parę lat walczyć o utrzymanie a nie o mistrza.wtedy byc może poczułbyś co to znaczy miłość do klubu,a nie miłość do sukcesów.
Ostatnio walczyliśmy o 8 miejsce i nie wpłynęło to na moje zaangażowanie. Wcześniejsze wycieczki II ligowe też, choć wolę oglądać ładne mecze niż kopaninę II ligową (ja na meczu stoję przodem do boiska i patrzę). W I czy III lidze i tak na Wisełkę przyjdę ale dla mnie kibicowanie klubowi to również kibicowanie sukcesowi sportowemu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów