The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2008, 16:20
A kurde sie wogole nie znacie ani jeden ani drugi ... Kokoszka za kare bedzie do konca zycia wlasnie testy z PSA robil dzien w dzien . Zlamac mu kariere, albo po pol roku sprzedac za duza kase, ewentualnie moze grac w MESA po pielgrzymce na kolanach wokol stadionu.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.06.2008, 16:57
Tak, Kokoszka jako Wiślak jest skończony. Pozostaje mieć nadzieję, że racja jest po stronie klubu i uda się jednak wyciągnąć za niego większe pieniądze.

BTW: Kokos jest głupi i nie wie, co robi. Nie ma wyrobionej marki, nie ma na razie pieniędzy - więc skąd ma wziąć kasę na wykupienie swojego kontraktu, ekwiwalent za szkolenie i fakt bycia reprezentantem? To minimum kilkaset tysięcy złotych! Przypominam, że formalnie to piłkarz wykupuje swój kontrakt. Nawet jeśli się dogadał wstępnie z jakimś klubem, to nie ma nic na papierze. Nie dostanie od nich pieniędzy, póki nie podpisze z nimi kontraktu. A nie podpisze, skoro formalnie nie jest jeszcze wolnym pracownikiem.

Wniosek? Kasę na wykupienie kontraktu wywalił na pewno jego menedżer. Nie za darmo, z pewnością - kosztem długoletniej umowy, obwarowanej niekorzystnymi dla zawodnika klauzulami i sowitymi prowizjami z tytułu kolejnych transferów i bieżącego kontraktu.

Mówiąc wprost - Kokoszka stał się współczesnym niewolnikiem, uzależnionym finansowo od swojego menedżera.

Szkoda piłkarza, ale po jego zachowaniu gołym okiem widać że ma nas.ne do głowy. Z takim podejściem nie ma mowy o wielkiej karierze piłkarskiej. Szkoda, że zafascynowany Leo nie spytał go po prostu o radę.

I jeszcze jedno - sprawa Kokoszki jest precedensowa. Co prawda media przebąkiwały o próbie skorzystania z Webstera przez Dudkę, ale to Kokos jest pierwszy w Polsce. Od tego, jak potoczy się jego sprawa zależy w dużej mierze kształt polityki transferowej polskich klubów w następnych latach. A Wisły w szczególności. Jeśli Kokosowi uda się odejść na jego warunkach, nie będziemy już bawić się w zatrzymywanie Żurawskiego, Głowy, teraz Brożka na kolejne lata. Przy pierwszej w miarę sensownej propozycji będziemy tych piłkarzy sprzedawać, bojąc się że za jakiś czas odejdą dzięki Websterowi za półdarmo.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.06.2008, 17:04
Cytat:
Oprócz Bartczaka i Lewczuka Jacek Bednarz planuje jeszcze jeden bądź dwa transfery, a celem numer jeden jest Łukasz Garguła, za którego GKS Bełchatów oczekuje astronomicznej kwoty 1,2 mln euro. Oprócz Garguły pod Wawel mogą przyjść także wystawiony na listę transferową Korony Kielce Wojciech Kowalewski oraz inny piłkarz Zagłębia, pomocnik Szymon Pawłowski. Transfer Radosława Majewskiego jest najmniej realny z uwagi na kwotę oczekiwaną przez Groclin - 3 mln euro.
Ta wypowiedz jest bardzo pozytywna 1,2 mln;3 mln Euro - kwoty za potencjalne transfery dla Wisły

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 20.06.2008, 17:05
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, Kokoszka jako Wiślak jest skończony. Pozostaje mieć nadzieję, że racja jest po stronie klubu i uda się jednak wyciągnąć za niego większe pieniądze.

tego nie rozumiem dlaczego mamy Go puścić to co na to powiedzą inni którzy trochę więcej dla klubu zrobili i trochę dłużej grają .

no przecież jak Kokoszkę puścimy to zrobimy dokładnie to czego chciał a czemu piszesz że straci dostanie kilkukrotnie wyższy kontrakt a jak sie nie sprawdzi to wróci do naszej ligi za 2-3 sezony

zakładam że racja jest po naszej stronie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.06.2008, 18:07
Brozinhio napisał(a):Wyświetl post
Ale pieprzycie - jasne że chciało by się żeby wszyscy chcieli grać u nas nawet za darmo, ale Kokoszka jak widać przedkłada nad to kwestię pieniężną. Będąc reprezentantem kraju, jadąc na Euro , jest tylko rezerwowym w klubie a jego zarobki ą prawie że juniorskie. Więc widząc szanse na zwiększenie zarobków i zmiane otoczenia, wykorzystał to co podsuoł mu jego manager. Nie ma w tym nic dziwnego. Piłkarz to pracownik, i jak większość pracowników, nie pracuje z miłości do pracodawcy tylko za $$. Z tym że wydaje mi się że teraz kiedy nie udało mu się uciec kuchennymi drzwiami, nie odbije się to na jego grze, i będzie dalej zapieprzał bo to taki typ zawodnika. Nie ma co się na siebie wzajemnie obrażać, tylko dać mu karę dyscyplinarną, a jak okaże skruche częściej wstawiać do składu by się rozwijał. Za rok albo sie go sprzeda za duże pieniadze albo przedłuży kontrakt ot co.

Co ty piszesz....Jak tak mu zle w Wisle(od zawsze mi sie tak zdwało,ze byl wielce pokrzywdzony,Tomek Jirsak jakos mogl cierpliwe czekac na swoja szanse ,i co mial to wykorzystał,A Webster Kokoszka zawsze rżnał wielkiego przegranego..)

Pozatym dlaczego nie gadal o tym ze Skorza,Bednarzem,tylko przesyla listy do klubu jakby zalatwial sprawy z tredowatymi ,a nie z klubem ktory go wypromowal do reprezentacjii...
Oj sie Adas jeszcze przejedzie,bo ucieka jak szczur tylko z ta roznicą ze te okręt wcale nie tonie

Innym slowy....Kosos..ciebie juz w Wisle nie ma,zachowales sie gorzej niz Dudka,jak farbowany lis,i tchorz ktory nie mial odwagi walczyc o pierwszy sklad.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.06.2008 o godz. 18:09.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 20.06.2008, 18:41
z obroną może być krucho

lewego - brak
środek - Cleber , Głowa - emerytura
Kokos - patrz wyzej
prawa - Baszczu - emerytura
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2008, 18:48
z ta emerytura Glowy to lekka przesada.
ale i tak moze byc problem jak tak dalej pojdzie z jego kontraktem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.06.2008, 19:22
flamengista napisał(a):Wyświetl post

BTW: Kokos jest głupi i nie wie, co robi. Nie ma wyrobionej marki, nie ma na razie pieniędzy - więc skąd ma wziąć kasę na wykupienie swojego kontraktu, ekwiwalent za szkolenie i fakt bycia reprezentantem? To minimum kilkaset tysięcy złotych! Przypominam, że formalnie to piłkarz wykupuje swój kontrakt. Nawet jeśli się dogadał wstępnie z jakimś klubem, to nie ma nic na papierze. Nie dostanie od nich pieniędzy, póki nie podpisze z nimi kontraktu. A nie podpisze, skoro formalnie nie jest jeszcze wolnym pracownikiem.
Przecież jeśli Kokoszka przychodzi z kartą na ręce, to od razu dostaje na starcie za sam podpis kilkaset tysięcy... Opłaca sie to więc i Kokoszce i klubowi który go pozyska...

I jak najbardziej można spisać taką umowę, że jeśli Kokos wykupi sie, wtedy klub x płaci mu tyle i tyle... Także nie szalej znowu z "niewolnictwem"...
Ddf
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.06.2008, 19:23
Zgadzam sie z Wami, ja tez sadzilem ze to Dudka jest zdolny do wykrecenia takiego chamskiego numeru a tu prosze prosze, mlody Kokos pokazuje pazurki. Kara pieniezna i do konca sezonu rezerwy.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.06.2008, 19:58
ZTP utrzymal kare dla Zaglebia :
http://www.90minut.pl/news.php?id=740515

wiec jest szansa na wyciagniecie Pawlowskiego za normalne pieniadze ktory jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 20.06.2008, 21:43
Pewne jest jedno, Cupiał nie lubi gdy ktoś podskakuje. Kokoszka w Wisle juz ma pozamiatane. Jesli się okaże że nie może odejść, to przy jego pierwszym zapewne niskim kontrakcie, zgnije w rezerwach młodej ekstraklasy. Zostanie mu 2,5 roku do upragnionego prawa Webstera i z młodej ekstraklasy trafi do czarnej dupy, nie za granicę.

Zresztą to głośne ostatnio prawo Webstera, wykorzystał dotychczas sam Webster po długich bojach.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 20.06.2008, 23:36
Cytat:
Do tego czasu ma się także wyjaśnić sprawa przedłużenia kontraktu z Arkadiuszem Głowackim. Warunki przedstawione przez kapitana Wisły musi zaakceptować rada nadzorcza klubu. - Spokojnie czekamy do wtorku - mówi Bartłomiej Bolek, menedżer Głowackiego.
Gazeta Krakowska
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.06.2008, 23:42
gigant napisał(a):Wyświetl post

Zresztą to głośne ostatnio prawo Webstera, wykorzystał dotychczas sam Webster po długich bojach.
nie jestem pewny, ale obiło mi się o uszy, że Mikel Arruabarrena przeszedł do Legii na podstawie prawa Webstera. Został mu rok kontraktu, a wykupienie kosztowało ok 200 tys euro.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Od: 06.2008

Stary 21.06.2008, 01:02
1 porażką jak dla mnie będzie nie zainteresowanie się Hernanim. To młody obrońca a już bardzo dobry. Jak dla mnie razem z Bartczakiem powinni być celami numer 1 bo cena 400tys Euro to naprawdę nie drogo za tak dobrego obrońcę(kończy mu się kontrakt za rok).

Potem jak Dudka pojdzie za granicę jeszcze Gargułę i Pawłowskiego i git.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.06.2008, 10:34
Mam nadzieje że Dudke spzedamy za kase i tylko za kase a nie za jakieś chore wymiany np z Lazio!

Z całym szacunkiem dla tego klubu - ale nie jest to Inter Mediolan gdzie siedzą prawdziwe gwiazdy na ławce i wielu świetnych piłkarzy nie mieści sie do skladu - i może któryś chciałby 1 sezon pograc w naszej badziewnej lidze

Też w tych skautów w Lazio nie wierze - patrząc na ich kadre i tego kogo kupują. To bardzo przecietny klub włoski który jeszcze kilka lat temu po swoim złotym okresie był bliski bankructwa...

I My Wisła kraków mielibysmy byc filialnym klubem takiego przeciętniaka? Litości!

Bierzemy kase i tylko kase od nich za Dudke i rozgrywamy sparing na Reymonta z nimi i jest super
I nic więcej bo jak zwykle damy ciała

PS
Pomijam aspekt kibicowski itd
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 21.06.2008, 10:55
Jak Lazio, lub jakakolwiek inna druzyna z SERIE A jest przecietniakiem, to kim jest Wisla ?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.06.2008, 11:01
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jak Lazio, lub jakakolwiek inna druzyna z SERIE A jest przecietniakiem, to kim jest Wisla ?
Może nie pozbawiajmy się złudzeń nesta.

Natomiast co do transferów to o ile Bartczaka można było obserwować i nie byłby to głupi transfer, to Lewczuka nigdy nie widziałem podobnie jak Lewandowskiego. Za Lewandowskim przemawiały bramki ale nie jest wcale powiedziane, że będzie strzelał regularnie w Poznaniu. Lewczuk kompletnie dla mnie anonimowy zawodnik ale skoro interesują się Nim pierwszoligowcy to musi mieć jakiś potencjał. Kwestia tylko czy wystarczający na Wisłę...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 21.06.2008, 11:16
Współpraca z Lazio skończy się z dniem wyciągnięcia od nas Dudki. Do niczego nie jestesmy im potrzebni, więc wszelkie złudzenia porzućcie od razu.
Bramkarz nie potrafiący wygrać konkurencji z 44 letnim konkurentem, to chyba nie najlepszy pomysł.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 21.06.2008, 11:21
Lazio kupiło Rozehnala, więc Dudka jest im raczej zbędny... Nie wiem więc, po co te dywagacje i przedstawianie tego w ten sposób, jakoby władze włoskiego klubu były "napalone" na Dudkę.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 21.06.2008, 11:22
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Lazio kupiło Rozehnala, więc Dudka jest im raczej zbędny... Nie wiem więc, po co te dywagacje i przedstawianie tego w ten sposób, jakoby władze włoskiego klubu były "napalone" na Dudkę.
Więc pewnie temat współpracy umrze smiercią naturalną.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.06.2008, 11:22
nesta napisał(a):Wyświetl post
Lazio jest przeciętniakiem wobec Interu, Milanu, - i wg mnie ma nam niewiele do zaoferowania!

W TYM SENSIE JEST PRZECIĘTNIAKIEM!
( a nie w porównaniu do nas!!!)

PS
Chcieliby kupić Dudke za półdarmo i dlatego kombinują z tą współpracą a gówno możemy na tym zyskać... tyle... chyba jasne o co mi chodzi?

Ochlapy a dla nas zbawienie to moga spaść ze stołu naprawdę możnych kłubów (Inter, Real, Bayern) a nie jak na warunki włoskie średniaków!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.06.2008 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.06.2008, 11:34
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
PS
Chcieliby kupić Dudke za półdarmo i dlatego kombinują z tą współpracą a gówno możemy na tym zyskać... tyle... chyba jasne o co mi chodzi?

Ochlapy a dla nas zbawienie to moga spaść ze stołu naprawdę możnych kłubów (Inter, Real, Bayern) a nie jak na warunki włoskie średniaków!
ja bardziej liczyłem na ich skauting ale jak sobie sprawdziłem skąd i za ile ściągają graczy to chyba nie ma na co liczyć nie ten poziom finansowy

i zaraz mają ściągnąć jeszcze dwóch obrońców z Rumunii za nie małe pieniądze , jakby Dudka został jeszcze pół roku to by się nic nie stało mimo dość słabych notowań wśród kibiców to ma spory potencjał i potrafi grać znacznie lepiej
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 21.06.2008 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.06.2008, 12:01
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
, jakby Dudka został jeszcze pół roku to by się nic nie stało mimo dość słabych notowań wśród kibiców to ma spory potencjał i potrafi grać znacznie lepiej
Nikt chyba nie watpi ze Dudka ma potencjal i potrafi grac lepiej, tylko ze nie w Wisle, co pokazala ostatnia runda.
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 21.06.2008, 12:05
Lemoniadowy Joe - owszem, masz trochę racji. Ale z niewolnika nie ma pracownika.

Wiele zależy od samego Cupiała. Czy chce pokazówki - zniszczenia kariery Kokoszki (rezerwy, ławka - do końca kontraktu) - w celu odstraszenia innych, kosztem pieniędzy które może dostać za tego piłkarza? Trzeba pamiętać, że teraz jest najlepszy moment by Kokosa opchnąć, skoro stroi fochy. Zawsze uczestnik ME brzmi nieźle.

Pamiętać też trzeba, że takie działanie również nie musi się spodobać piłkarzom Wisły i tym, którzy myślą by do nas przyjść. W końcu mało kto zakłada grę w danym klubie do emerytury...

Konrad - ja nie wiem, ile on dostanie. Kluby włoskie może płacą przyzwoite pieniądze, ale nie są krezusami. Nie wiem, ile może dostać za podpisanie kontraktu wolny zawodnik z Polski, nawet jeśli to reprezentant kraju i perspektywiczny piłkarz. Pamiętaj, że obrońcy zawsze są mniej cenieni niż zawodnicy ofensywni.

Wiem tyle, że korzystanie z prawa Webstera jest ryzykowne i Kokos takie ryzyko podjął. A w takiej sytuacji mało rozgarnięty, niedoświadczony zawodnik jest łatwym łupem dla menedżera. Skoro Garguła nie wiedział, czy ma w umowie kwotę odstępnego, to czy Kokos wie na co się pisze? Nie jestem tego taki pewien.

Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, to czyste dywagacje. Moim zdaniem jednak Kokoszka właśnie ruinuje sobie karierę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
don Providence
Member

Stary 21.06.2008, 12:07
co do wypożyczonych, ja się cieszę z możliwości powrotu Barreto. Oby z niej skorzystano. Andre miał mało szans gry a mimo to widać było u Niego spory potencjał... Dziwię się że tak łatwo się go pozbyto.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18200
Ostatnio edytowane przez don Providence : 21.06.2008 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.06.2008, 12:23
Też jestem zdania że ta współpraca to nic nam nie da. Brać pieniądze za Dudke ewentualnia sparing u nas i to wszystko. Ten bramkarz to mnie śmieszy bo gośc z dziadkiem nie potrafił wygrać rywalizacji, a Lazio juz od dwóch sezonów szuka na gwałt nowego bramkarza. Co do Rozenhala to był wypożyczony i teraz na stałe go kupili także Ledesman ma przedłużyć kontrakt, a jest defensywnym pomocnikiem. Z tym że Lazio to średniak to sie nie moge zgodzić bo w tym okienku chcą ściagać graczy o jakich możemy pomażyć (napalili się na Palacio).

Ciekawi mnie sprawa naszych piłkarzy którzy wrócili z wypożyczenia, można by Kokoszke sprzedać (za cene w granicach 1mln Euro) i zostawić Varge jako rezerwowego (widze dla niego miejsce bo jest dość wszechstronny) co inneg z Barreto który bedzie pewnie sie zapierał rekoma i nogami by u nas nie grać.

Jednak w tej chwili priorytetem powinny być kontrakty dla Brożka i Głowackiego.
Odpowiedz cytując
don Providence
Member

Stary 21.06.2008, 12:37
Skorża z Barreto porozmawia i będzie dobrze... grał regularnie u mistrza 2 ligi portugalskiej i chcą go w pierwszej więc musi sobą coś prezentować... a patrząc na ostatni sezon w polskiej ekstraklasie, nie widać żadnego ofensywnego piłkarza który mógłby nas znacząco wzmocnić... tematu Iwańskiego już nie ma (na słabsze ligowe drużyny może i byłby wzmocnieniem), Garguła nic ostatnio nie pokazał (ja osobiście bym w niego kasę jednak zainwestował jakbym tyle miał)... oby Andre wypalił, podpisać Głowę i trzeba będzie pomyśleć o defensywie bo u Clebera widać już zbliżający się koniec kariery a bez jednego piłkarza - Arka, cały def sie posypie
Ostatnio edytowane przez don Providence : 21.06.2008 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.06.2008, 12:39
Co do powrotu Gołosia to może warto spróbować przekwalifikować go na obrońce (stoper) skoro na pomocy ciężko mu bedzie wskoczyć do składu.Kokos chce doejść , Głowa chyba też wiec widze tu szanse dla Konrada bo Varga to jest zawodnik bardzo podatny na kontuzje.Jak przyszedł do Wisełki to p[amietam że co chwile było coś nie tak z jego zdrowiem a Goły to twardziel co przed nikim nie pęka
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.06.2008, 16:49
Wielokrotnie powielany błąd, Rozehnal nie jest nowym zawodnikiem Lazio. On do Lazio przeszedł już zimą, tylko że na zasadzie wypożyczenia. Teraz Lazio zdecydowało się go wykupić. Ponadto Rozehnal gra na stoperze, a Dudka jest postrzegany raczej jako defensywny pomocnik.

Co do Kokoszki, to ja go skreśliłem już jakiś czas temu, bo za bardzo gwiazdorzy. Mam nadzieję, że uda go się sprzedać za przyzwoite pieniądze. Ze względów wychowawczych lepiej byłoby gdyby pół sezonu przewegotował w młodej ekstraklasie i nabrał pokory, ale obawiam się, że Leo i jego przydupasy zrobiłyby o to taką burzę, że przez miesiąc wszystkie gazety pisałyby tylko o tym.
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Stary 21.06.2008, 17:02
Z tego co wyczytałem, to piłkarz może skorzystać z prawa Webstera jeśli jego kontrakt jest długoterminowy, i upłynęło 3 lata od jego podpisania, a dla piłkarzy którzy skończyli 27 lat, to kontrakt po 2 latach, ale taki piłkarz musi spełnić jeszcze trzy warunki:
1. Musi wypowiedzieć umowę nie dalej niż 15 dni przed ostatnim meczem ligowym.
2. Nowy klub zawodnika nie może pochodzić z tego samego kraju.
3. Nowy pracodawca zobowiązany jest do zapłaty odszkodowania klubowi opuszczanemu.

Chyba, że coś źle przeczytałem.... Więc jak dla mnie nie ma mowy o prawie Webstera, bo przecież Kokos wypowiedział umowę za późno, więc krótko mówiąc spieprzył sobie karierę w tym momencie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów