|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Temat Kokoszki jest zamknięty definitywnie.
Lazio to beznadziejny klub co nie potrafi się sam zażądzać, i nie wierze w ich dobre intencje. Jak chcą Dudke to dawać 4 mln € a nie kombinują. Skoro Kowalewski jest do kupienia za 400 tyś € to ja nie wiem na co my czekamy. To ze ostatnio był w słabszej dyspozycji nic nie znaczy. Jeszcze może być lepszy niż 1 rok temu kiedy wszyscy się nim zachwycali. Zresztą i tak jest o niebo lepszy od Pawełka, a 400 tyś € to śmieszne pieniądze za piłkarza tej klasy. To samo z Boninem za 500 tyś zł No i na koniec Hernani - jak dla mnie obrońca z największym potencjałem w naszej lidze, Świetne warunki fizyczne , dobrze gra głową do tego bardzo szybki jak na obrońcę, ma 24 lata. Rok temu chciała go Steua za 2 mln € ale kupili kogoś innego. A teraz 400 tyś € PS. Nie wiem jak można było pozwolić by Kowalczyk i Jodłowiec uciekli z naszej ligi - kolejni utalentowani piłkarze przeszli nam koło nosa ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ojjj ale sie Adaś wkopał....mimo wszystko gdyby Głowa miał odejść to na miejscu zarządu nie wypuszczałbym Kokoszki z klubu.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z tej oficjalnej informacji można wyciągnąć również pozytywne wnioski:
1. Klub jest w stanie przez długi okres czasu zachować w tajemnicy taką informację - to bardzo przydatne przy negocjacjach kontraktowych w sytuacji, gdy nie ma zbyt wiele kasy na wzmocnienia. 2. Wersja przedstawiona wczoraj przez Ochalika - chodzi mi o stanowisko klubu - nie jest tylko naprędce wymyśloną bzdurą. Być może faktycznie były jakieś aneksy do kontraktu i skończy się tak jak z Gargułą. Niemniej w takiej sytuacji biorąc pod uwagę interes klubu, który jest dla mnie w tej sprawie najważniejszy postępowania Kokoszki należy ocenić jednoznacznie. Bez względu na rozstrzygnięcie jego kariera w Wiśle dobiegła końca. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
jak widać spraw jest juz trochę stara i może Kokoszka zrozumiał że popełnił błąd wczorajsze oświadczenie |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sam jestes beznadziejny, cycu.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Cytat:
Kokoszka się pieknie w.......ił. Gdyby sie okazało, że nie ma racji to chyba będzie skończony w klubie. Jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika Wszyscy byli przekonani ze to DUDKA skorzysta z prawa Webstera a tu Adaś spierdala ![]() ojj Adaś Adaś coś ty najlepszego zrobił ![]() Cytat:
i jeszcze słówko jeżeli chodzi o posezonową wyprzedaż w Koronie Kielce: Hernani! Bonin, Kowalewski! szczególnie ten pierwszy bo wiadomo co sie dzieje z Głową, Kokoszką... lepiej zalatwic rosłego solidnego obronce
Ostatnio edytowane przez hudinho : 20.06.2008 o godz. 11:56.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
A ja odnosiłem się głównie do tego, że zaoferowano facetowi lepszy kontrakt gdy już ucieka z klubu (bo tuż przed Euro, o czym też jest mowa w tekście) co jest delikatnie mówiąc, mocno spóźnione. Wcześniej nie zasłużył na taki lepszy kontrakt, a nagle jak zaczął deklarować, ze odchodzi to się pojawiła lepsza oferta z klubu? No bez jaj, żaden poważny klub tak się nie zachowuje. Albo mogli go olać z góry na dół - tylko wtedy nie mieć pretensji, że będzie chciał spieprzać. Albo mogli mu od razu zaoferować taki kontrakt na jaki mogli się zgodzić i wtedy nie wyskakiwać z lepszymi ofertami gdy facet już zadeklarował, że odchodzi. Bo to świadczy o tym, że dla klubu zawodnik zyskuje na wartości dopiero gdy stara się od niego uciec - co ośmiesza sam klub i daje jasny sygnał do pozostałych zawodników, że są bardziej wartościowi dla klubu gdy starają się z niego spieprzyć. Jedyny plus dla klubu to, że zdołał to ukryć przed mediami na kilka tygodni, co świadczy o sporej szczelność w Wiśle. Ale prędzej czy później sprawa musiała wyjść na jaw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A myślał będzie tylko o tym, jak bardzo go skrzywdzono i jak mu smutno i źle. Jeżeli się okaże że racja jest po stronie klubu to wystawiłbym go na listę transferową + gra w drużynie Młodzieżowego Mistrza Polski. Przecież wujek Leo i tak załatwi mu klub w Holandii. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Iwański w Legi.
http://www.legialive.pl/news/26449_I...egionista.html ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
|
a na Uche czy teraz ewentualnie na Kokoszce można zrobić pokazówkę co robi klub z niepokornymi piłkarzami P.S. a co do Lazio musimy sprawdzić czy to nie faszystowski klub, zresztą My nie musimy już to ktoś sprawdza ![]()
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 20.06.2008 o godz. 13:10.
|
||
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ten Kokoszka oci***ł!
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13304 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
chciałem tylko zauważy że jak Zagłębie grało z PGE to Iwański zawsze pozostawał w cieniu Garguły..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Lewczuk może grać również na środku obrony, byłby alternatywą w razie odejścia Kokoszki.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kokoszka zachowuje się jak szczur, myślę, że zbliża się koniec jego kariery w Wiśle. Przykre, że zawodnik nie ma żadnego szacunku dla klubu, kibiców, kolegów. Woda sodowa działa... Rozumiem, że ma umiejętności ale póki co jest za słaby na zachód. Baa, nawet w Wiśle nie może się przebić.
Straciłem szacunek dla tego chłopaka - bądź co bądź zdolnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co do wspólpracy z Lazio to jestem jak najbardziej za, fajnie jakby udało sie z ich rezerw ściagnąć takiego kolesia jak ten Napoleoni z Widzewa który nieźle wymiata w naszej lidze.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dobrze, że Bartczak przyjdzie. Za rok będzie jak znalazł, bo przecież Baszczyńskiemu kończy się kontrakt
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie pomysł współpracy z Lazio bardzo się podoba. Szczególnie, że oba kluby tak naprawdę interesują zupełnie różne przedziały cenowe piłkarzy, tak więc spokojnie mogliby udostępnić nam dostęp do własnej bazy danych zawodników, bez obaw o konkurencję z naszej strony
![]() Poza tym mógłby to być dobry argument w negocjacjach z młodymi zawodnikami na dorobku - Wisła jako przystanek do ligi włoskiej(może się znajdzie jakiś frajer, co w to uwierzy). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po przeczytaniu oficjalnej nasuwa się jedna myśl: Kokoszka, jak najdalej od mojego klubu, szczurze.
Co do transferów: Ja jestem jak zwykle optymistycznie nastawiony i zobaczycie, że na koniec sezonu będzie "na moim". ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
a tak poważnie to przy transferze Błaszczykowskiego miała być nawiązana też jakaś współpraca.. Żeby nie było tak że Wisła sprzeda Darka a Lazio później nas oleje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Masz rację
![]() Ściąganie graczy, którzy mają niepoukładane w głowie może w ostatecznym rozrachunku nie wyjść nam na zdrowie.
Ale za Błaszczykowskiego Niemcy zapłacili uczciwą cenę, więc nie był to raczej sposób na jej zbicie. Ot, klasyczna - jak to się po żołniersku mówi - "mowa trawa". ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
treść tego pisma jest o tyle żałosna, że o ile mi wiadomo 30 czerwca br. on może dopiero ewentualnie WYKUPIĆ swój kontrakt, a nie akceptować oferty kontraktowe zespołów z zagranicy (co będzie mógł robić gdy już anuluje kontrakt z Wisłą poprzez wykupienie)
stwierdzenie: mój kontrakt będzie mógł być rozwiązany na koniec sezonu 2007/2008, z dniem 30.06.2008, w związku z czym od początku sezonu 2008/2009 jestem wolnym zawodnikiem, który może akceptować oferty kontraktów wpływające od innych klubów piłkarskich. jest bzdurą. Sam ten fakt przemawia za tym, że on nie ma pojęcia co robi, interesuje go tylko UCIECZKA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pozostaje się modlić o to, żeby ktoś chciał go kupić za rozsądną cenę. Bo takiego za przeproszeniem 'wrzodu'.. tu nie potrzebujemy.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ale pieprzycie - jasne że chciało by się żeby wszyscy chcieli grać u nas nawet za darmo, ale Kokoszka jak widać przedkłada nad to kwestię pieniężną. Będąc reprezentantem kraju, jadąc na Euro , jest tylko rezerwowym w klubie a jego zarobki ą prawie że juniorskie. Więc widząc szanse na zwiększenie zarobków i zmiane otoczenia, wykorzystał to co podsuoł mu jego manager. Nie ma w tym nic dziwnego. Piłkarz to pracownik, i jak większość pracowników, nie pracuje z miłości do pracodawcy tylko za $$. Z tym że wydaje mi się że teraz kiedy nie udało mu się uciec kuchennymi drzwiami, nie odbije się to na jego grze, i będzie dalej zapieprzał bo to taki typ zawodnika. Nie ma co się na siebie wzajemnie obrażać, tylko dać mu karę dyscyplinarną, a jak okaże skruche częściej wstawiać do składu by się rozwijał. Za rok albo sie go sprzeda za duże pieniadze albo przedłuży kontrakt ot co.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kariera Kokoszki u nas jest już raczej jednak skończona. Będą kwasy w drużynie, a sam zawodnik pewnie nie będzie miał żadnej motywacji do gry. Z niewolnika nie ma pracownika. Na tym etapie gdy facet postanowił spierniczyć ani spóźniona marchewka (oferty lepszego finansowo kontraktu). ani kij (ew. odsunięcie do rezerw) nic tu nie dadzą. Pewnie wróci do klubu na krotko, ale pożytku już z niego dla drużyny nie będzie żadnego. Skończy się pewnie tak, że potuła się po rezerwach, a potem się dogada z klubem i za część odstępnego rozwiążą kontrakt. Od teraz Wisła musi zacząć szukać nowego obrońcy bo Cleber lada moment na emeryturę pójdzie, a przy braku kontraktu zadowalającego obie strony Głowa też może chcieć spitolić za granicę. I się okaże, że nie mamy środkowego obrońcy.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18198 To tylko spekulacje dziennikarskie, ale jeśli dałoby się 2 z tej grupy (poza przereklamowanym Gargułą) ściągnąć to byłoby sensowne wzmocnienie dla klubu. |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Misiu pysiu kolorowy, a czy nie mógł przysłać pisma, w którym informuje, że chciałby zostać wystawiony na listę transferową czy nawet porozmawiać z Bednarzem?
To Ty pieprzysz i pieprzyć będziesz póki nie zrozumiesz że między odejściem a ucieczką NIE MA ZNAKU RÓWNOŚCI! ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam taka piekna wizje. Kokoszka podpisuje kontrakt z jakims klubem zagranicznym. Fifa uznaje ze nie mogł. Płaci odszkodowanie klubowi zagranicznemu, płaci odszkodowanie Wiśle, a Cupiał go wypożycza do Puszczy Niepołomice
![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
idź się lepiej poucz Postępowania Sądowoadministracyjnego na wtorek ![]() |
|
|

|
||||||