|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
teraz juz Leo lubisz ![]() PS http://www.weszlo.com/news/299 LEoooooooooooo ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To się nazywa "wybieranie mniejszego zła".
Janas wróć! On przynajmniej miał jaja, żeby nie zabierać na Euro zawodników za nazwiska. Ile jobów na niego poleciało za Frankowskiego i Dudka, a summa summarum wyszło na jego. A ci "eksperci" z Polsatu są śmieszni. Do Leo mają pretensję o powoływanie za nazwiska, do Janasa - że nazwisk nie powoływał. Żałosne typy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tyle wolfy ze pokaz mi tych w kadrze Leona co nie grali a zostali powolani.
Krzynowek - zgoda i to tyle.Smolarka pomijam bo cos tam gral i wiadomo ze jakby go nie powolal to dopiero byloby pieklo. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mariusz Jop. Adam Kokoszka. Radosław Matusiak(do 30-tki się jakoś załapał). Marek Saganowski. Łukasz Fabiański. Tomasz Kuszczak. Wawrzyniak też zdaje się w Legii głównie na ławce siedział, ale mogę się mylić. Poza tym napisałem w miarę wyraźnie - Janas nie zabrał graczy bez formy(a takimi byli Dudek i Frankowski). Tu Leeeoooo ma się z czego spowiadać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.06.2008 o godz. 14:30.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sagan zdaje sie gral i to duzo.
Nie przecze ze po turnieju to wyszlo szydlo z wora, jednak u Janasa takze zawiedli wszyscy w zasadzie, oprocz Boruca. Z tych 3 turniejow to o zgrozo chyba najlepiej wypadla kadra Engela ![]() ps jesli zawierzyc wikipedii to gral w 30 meczach ,jednak w ktorej czesci sezonu ,ile minut itp to nie wiem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.06.2008 o godz. 14:42.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O ile się orientuję, to w tym sezonie Saganowski grzał ławę, ale jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
1q2 jak Cię lubię, to czytając Twoje posty w sprawie Beenhakkera czuję się jakbym czytał redaktorów Wyborczej. Daj mi jakiś argument żebym doceniał naszego treneiro po tym turnieju. Jaki element za który odpowiada trener wypadł na tych mistrzostwach dobrze? Ja za cholerę nic takiego nie zauważyłem, ale może Ty mi pomożesz.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
i argumentem nie jest 'pokaż mi lepszego', jeśli sie mogę podpiąć pod to pytanie...
Po prostu w czym było widac rękę Benhakkera, jaką miał wizje, w czym jego zespół zaprezentował sie lepiej niż poprzedników, bardzom ciekawy takiej laurki ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Obrona dno, pomoc dno, atak nie istniał. Powołania to jakiś kiepski żart. Tak na mój rozum - rozj*bać PZPN, odpuścić sobie MŚ w RPA na korzyść osuszenia tego bagna i wtedy dopiero zacząć się martwić selekcjonerem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
hmm , to jest bardziej obrona przed frontalnym atakiem, szczegolnie uprawianym przez ludzi ktorych po prostu nie cierpie(cala ta polszitowska banda + banda lesnych dziadkow) a nie obrona sama w sobie.
Ten sie nie myli co nic nie robi - Leon sie pomylil, z perspektywy po turniejowej nalezalo wziasc wyrozniajacych sie grajkow z pl ligi i dac im zagrac chocby w ostatnim meczu, pewnie inne rzeczy tez nalezalo inaczej robic, tylko ze ja nie mam przekonania ze zmiany w kadrze o ktorych sie mowi , spowodowalyby ze byloby lepiej. Inaczej na pewno ale w ktora strone, tego sie juz nie dowiemy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nic nie powiem bo po pierwsze nie pamietam wszystkiego dokladnie, a po drugie zlego slowa o nim nie powiem - w przeciwienstwie do wiekszosci szanuje go za ten awans po 16 latach. Dla mnie pto jedno zwyciestwo wtedy to i tak bylo cos. Tak jak zwolnienie Engela nie przynioslo nic dobrego tak samo byloby z zwolnieniem Beenhakkera. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Teraz już nie Leo jest winien,tylko lekarz kadry (wg mediów oczywiście). Do tego dochodzi ta cała sprawa z Kubą,który dzisiaj powiedział,że obiecał,że będzie milczeć,ale na dniach coś jednak powie. Dziwne to trochę.Gorzej będzie,jak się nam Błaszczu wpakuje w jakies niepotrzebne konflikty i tyle...
A co do kadry...Czasami odnoszę wrażenie,że po 2 meczach z Portugalia,wszyscy tylko tym żyli i uważali,że skoro wygraliśmy i zremisowaliśmy z 4 drużyną świata,to czemu z takimi Niemcami ma nam się nie udać. I większość tych "superekspertów" z tv nie brała pod uwagę,że każdy piłkarz,drużyna,mecz jest inny. Jak dla mnie takie porównywanie też było trochę zgubne. I znowu się powtórzę,że Leo najbardziej zawalił z powołaniami i takiego jego gadanie,że nie miał lepszych piłkarzy. Miał,może nie na każdą pozycję,ale paru lepszych na pewno by się znalazło. ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dowcipny ten Listek.
Lato na prezesa PZPN, a Dziekan na selekcjonera. Brakuje jeszcze Ryszarda F. na szefa WD i Wita Ż. na szefa kolegium sędziowskiego. Plota wrzucona przez Premiera z weszlo.pl niby tylko plota, ale to ma ręce i nogi. Ciekawe, czy dziennikarze pójdą tym tropem... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche nie rozumiem tych przesmiewczych reakcji na fakt, ze Dziekanowski moze zostac nastepca Beenhakkera. Przeciez od poczatku gdy zatrudniano Holendra bylo wiadomo, ze jego asystentem zostanie mlody polski szkoleniowiec, ktory powinien po nim przejac schede. Chyba nie mysleliscie, ze chodzi o Kaczmarka ? O wyborze Dziekanowskiego nie zadecydowaly pzpn-wskie uklady tylko sam Beenhakker wiec jakies umiejetnosci musi miec. Jedzi na staze - to dobrze. A to, ze nie ma zadnego doswiadczenia ? Klinsmann czy gwiazda tego turnieju Bilic tez nie mieli gdy obejmowali kadry swoich krajow.
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
![]() Wyleczył się z alkoholizmu? Cytat:
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie wiem czy to prawda - dzisiaj to usłyszałem od kumpla - muszę poszperać w sieci.
Ale podobno Hiddink jak objął posadę w Reprze Rosyjskiej - postawił warunek że dobierze sobie sam cały wydział szkoleniowy - w ichniejszym PZPN. Bez tego sie u nas gówno zmieni - jak już słyszę że Lato się pcha na stołek ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Największa moim zdaniem różnica miedzy nami a Rosjanami i Turkami jest taka że zdecydowana większość tych graczy występuje w swoich klubach a u nas co roku wyjeżdża tych 2-3 wybijających sie graczy by grzać lawę na zachodzie. chyba nikt nie ma wątpliwości że najlepsze okresy sportowo w karierze dla Żurawskiego, Kosowskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka, Gorawskiego, Niedzielana, Matusiaka i wielu innych mniej znanych graczy to był czas gdy grali w lidze polskiej. Prawda o naszej piłce jest taka że wystarczy gdy piłkarz zagra półsezonu dobrze jakiś zachodni klubik da 1 mln euro i już jest sprzedany. Wisla Cupiala przez pewien okres działała inaczej i dlatego robiliśmy całkiem przyzwoite wyniki w pucharach i jeden fantastyczny i właśnie dzięki temu skorzystała kadra Janasa.
Ja nie mam żadnych wątpliwości że Dudka , Brożek, Majewski, Pawłowski , Garguła i kilku innych gdy wybierze kontynuowanie kariery na zachodzie zmarnują swój potencjał a przynajmniej większość z nich. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Coby o Stecu nie mowic to tu wzniosl sie na wyzyny wlasnego intelektu i trafil w sedno problemu jak nigdy dotad.
http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...as=2&startsz=x ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
ranny ptaszek
Offline |
|
Parę lat temu Jerzy Dudek zorganizował w Polsce jakieś meczycho z zacną obsadą (mecz poprzedzony zjazdem na dól kopalni). Przy tej okazji emitowano program, wywiad z kolegą Dudka, z czasów, gdy wspólnie rozpoczynali zabawę z piłką. Kolega pracuje obecnie w kopalni a w wolnym czasie kopie piłkę w którejś z najniższych lig. Opowiadał, jak wszyscy nabijali się i szydzili z nastoletniego Dudka, że nie pił z nimi przed treningiem i w trakcie; że nie leżał, gdy trener na chwilę wyszedł, tylko sumiennie, upał czy deszcz, wykonywał zalecone ćwiczenia; że zostawał po treningach i kopał, łapał, doskonalił się sam. "Dziwny jakiś był". System szkolenia, boiska, zaplecze - to jedno. Narodowa mentalność, to drugie, niestety znacznie trudniejsze do zmiany, wymagające więcej czasu. Dopóki powodem do dumy będzie udane ściąganie na klasówce czy wyrolowanie trenera, dyrektora lub kogokolwiek, kto wymaga od nas wysiłku, sumienności i rzetelności - niewiele się zmieni, o ile w ogóle. Poza własnym podwórkiem z tego cwaniactwa (w wielu domach wpajanego dzieciom przez rodziców) nie ma żadnych korzyści, w dalszych etapach życia czeka natomiast nieuchronna kompromitacja. Jej efektem bywa zwykle szukanie winnych wszędzie wokół, byle nie w sobie. * "Na talencie zajedziecie najwyżej na mistrzostwa tej dzielnicy. Chcecie więcej i wyżej? Trenujcie, trenujcie, trenujcie, śnijcie o trenowaniu, dziś myślcie, jak trenować będziecie jutro. Chcecie więcej i wyżej? Wyrzeknijcie się snu do południa, godzin na czacie, wielkiego żarcia i telewizora. I uczcie się, bo ledwo jednemu na milion, geniuszowi piłki, głowa nie jest potrzebna do gry." - Sir Alex na spotkaniu z trampkarzami MU, 2002. ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Hmm ,to takie złe podejście młodzieży do treningów jest w Polsce,nie rozumiem tego,to po co się oszukiwać?
Chyba że jasno chłopacy są nastawieni na amatorkę,rozrywkę,alkohol po meczu .... Główny problem to prawdopodobnie brak wzorców,mentorów,większość nie widzi celu,perspektywy. Innym espektem może być brak zdrowej rywalizacji,czy samodoskonalenie nie jest wartością ? A gdy widzę piłkarzy z naszej ekstraklasy z brzuszyskiem czy brakiem dynamiki to się w ogóle łapie za głowę.... |
|
|
|
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
|
nie wstyd wam steca cytować ?
co z tego ze prawde napisal ? akurat to jest dla kazdego oczywiste , no doprawdy w sumie swiadczy to o GW ze jak juz nie napisze komplentych bzdur to od razu sensacja |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Uspokajające" wieści dotyczące "przyszłego" (wg. Listkiewicza) trenera reprezentacji Polski:
http://www.dziennik.pl/sport/article...enhakkera.html niby tylko babskie gadanie, ale tak samo zaczął się problem z Igorem S. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
||
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ktos z was moze kojarzy dwie blizniaczki ktore wybraly sie na ME do Wiednia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
![]() i jeszcze podsumowanie zczuba : Cytat:
Ostatnio edytowane przez kovval : 26.06.2008 o godz. 09:35.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Urban bylby ok.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Z wymienionych to tylko Urban. Nie ma z czego wybierać.
Skorża ma spokój, bo języków nie zna ![]() ![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|