The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2008, 12:45
Gabri napisał(a):Wyświetl post
http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,w...61a5&_ticrsn=5

Jeżeli Listek deklaruje, że Dziekanowski może być następcą Leo to ja już wolę żeby nas holenderski treneiro dożywotnio został w reprze.
To samo chciałem napisać. PZPN chce żeby Dziekanowski prowadził Polskę na EURO 2012 no ja p...
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.06.2008, 12:54
Gabri napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Listek deklaruje, że Dziekanowski może być następcą Leo to ja już wolę żeby nas holenderski treneiro dożywotnio został w reprze.
no i po to to Listek powiedział
teraz juz Leo lubisz

PS
http://www.weszlo.com/news/299
LEoooooooooooo
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.06.2008, 13:37
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
no i po to to Listek powiedział
teraz juz Leo lubisz
To się nazywa "wybieranie mniejszego zła".

Janas wróć! On przynajmniej miał jaja, żeby nie zabierać na Euro zawodników za nazwiska. Ile jobów na niego poleciało za Frankowskiego i Dudka, a summa summarum wyszło na jego.

A ci "eksperci" z Polsatu są śmieszni. Do Leo mają pretensję o powoływanie za nazwiska, do Janasa - że nazwisk nie powoływał. Żałosne typy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.06.2008, 14:18
Tyle wolfy ze pokaz mi tych w kadrze Leona co nie grali a zostali powolani.
Krzynowek - zgoda i to tyle.Smolarka pomijam bo cos tam gral i wiadomo ze jakby go nie powolal to dopiero byloby pieklo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.06.2008, 14:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle wolfy ze pokaz mi tych w kadrze Leona co nie grali a zostali powolani.
Krzynowek - zgoda i to tyle.Smolarka pomijam bo cos tam gral i wiadomo ze jakby go nie powolal to dopiero byloby pieklo.
Co do ławkowiczów:
Mariusz Jop. Adam Kokoszka. Radosław Matusiak(do 30-tki się jakoś załapał). Marek Saganowski. Łukasz Fabiański. Tomasz Kuszczak.
Wawrzyniak też zdaje się w Legii głównie na ławce siedział, ale mogę się mylić.

Poza tym napisałem w miarę wyraźnie - Janas nie zabrał graczy bez formy(a takimi byli Dudek i Frankowski). Tu Leeeoooo ma się z czego spowiadać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.06.2008 o godz. 14:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2008, 14:35
Sagan zdaje sie gral i to duzo.
Nie przecze ze po turnieju to wyszlo szydlo z wora, jednak u Janasa takze zawiedli wszyscy w zasadzie, oprocz Boruca.
Z tych 3 turniejow to o zgrozo chyba najlepiej wypadla kadra Engela

ps jesli zawierzyc wikipedii to gral w 30 meczach ,jednak w ktorej czesci sezonu ,ile minut itp to nie wiem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.06.2008 o godz. 14:42.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.06.2008, 14:39
Sagan zdaje sie gral i to duzo.
Nie przecze ze po turnieju to wyszlo szydlo z wora, jednak u Janasa takze zawiedli wszyscy w zasadzie, oprocz Boruca.
Z tych 3 turniejow to o zgrozo chyba najlepiej wypadla kadra Engela
O ile się orientuję, to w tym sezonie Saganowski grzał ławę, ale jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.06.2008, 15:15
1q2 jak Cię lubię, to czytając Twoje posty w sprawie Beenhakkera czuję się jakbym czytał redaktorów Wyborczej. Daj mi jakiś argument żebym doceniał naszego treneiro po tym turnieju. Jaki element za który odpowiada trener wypadł na tych mistrzostwach dobrze? Ja za cholerę nic takiego nie zauważyłem, ale może Ty mi pomożesz.
:/
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 20.06.2008, 15:19
i argumentem nie jest 'pokaż mi lepszego', jeśli sie mogę podpiąć pod to pytanie...
Po prostu w czym było widac rękę Benhakkera, jaką miał wizje, w czym jego zespół zaprezentował sie lepiej niż poprzedników, bardzom ciekawy takiej laurki
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.06.2008, 15:30
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Po prostu w czym było widac rękę Benhakkera, jaką miał wizje, w czym jego zespół zaprezentował sie lepiej niż poprzedników, bardzom ciekawy takiej laurki
Boruc niesamowicie bronił

Obrona dno, pomoc dno, atak nie istniał.
Powołania to jakiś kiepski żart.

Tak na mój rozum - rozj*bać PZPN, odpuścić sobie MŚ w RPA na korzyść osuszenia tego bagna i wtedy dopiero zacząć się martwić selekcjonerem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2008, 15:38
hmm , to jest bardziej obrona przed frontalnym atakiem, szczegolnie uprawianym przez ludzi ktorych po prostu nie cierpie(cala ta polszitowska banda + banda lesnych dziadkow) a nie obrona sama w sobie.
Ten sie nie myli co nic nie robi - Leon sie pomylil, z perspektywy po turniejowej nalezalo wziasc wyrozniajacych sie grajkow z pl ligi i dac im zagrac chocby w ostatnim meczu, pewnie inne rzeczy tez nalezalo inaczej robic, tylko ze ja nie mam przekonania ze zmiany w kadrze o ktorych sie mowi , spowodowalyby ze byloby lepiej.
Inaczej na pewno ale w ktora strone, tego sie juz nie dowiemy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.06.2008, 16:02
irman napisał(a):Wyświetl post
1q2 jak Cię lubię, to czytając Twoje posty w sprawie Beenhakkera czuję się jakbym czytał redaktorów Wyborczej. Daj mi jakiś argument żebym doceniał naszego treneiro po tym turnieju. Jaki element za który odpowiada trener wypadł na tych mistrzostwach dobrze? Ja za cholerę nic takiego nie zauważyłem, ale może Ty mi pomożesz.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O ile się orientuję, to w tym sezonie Saganowski grzał ławę, ale jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
Pytanie nie do mnie ale troche sie nad tym zastanawialem. Wydaje mi sie, ze w przeciwienstwie do polskich trenrow, a w przeciwienstwie, a w szczegolnosci do Janasa Beenhakker potrafi zaregowac na rozwoj sytuacji na boisko poprzez skorygowanie ustawienia czy odpowiednie zmiany. We wszystkich meczach drugie polowy w naszym wykonaniu byly lepsze, a chyba kazdy zawodnik, ktory wszedl z lawki zaprezentowal sie lepiej od tego, ktorego zmienial. Oczywiscie mozna to odwrocic w druga strone, ze skoro musial wprowadzac zmiany to znaczy, ze popelnil bledy ale Janas popelnial bledy i trwal w nich prawie do konca meczu. O Engelu
nic nie powiem bo po pierwsze nie pamietam wszystkiego dokladnie, a po drugie zlego slowa o nim nie powiem - w przeciwienstwie do wiekszosci szanuje go za ten awans po 16 latach. Dla mnie pto jedno zwyciestwo wtedy to i tak bylo cos. Tak jak zwolnienie Engela nie przynioslo nic dobrego tak samo byloby z zwolnieniem Beenhakkera.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.06.2008, 16:06
Teraz już nie Leo jest winien,tylko lekarz kadry (wg mediów oczywiście). Do tego dochodzi ta cała sprawa z Kubą,który dzisiaj powiedział,że obiecał,że będzie milczeć,ale na dniach coś jednak powie. Dziwne to trochę.Gorzej będzie,jak się nam Błaszczu wpakuje w jakies niepotrzebne konflikty i tyle...

A co do kadry...Czasami odnoszę wrażenie,że po 2 meczach z Portugalia,wszyscy tylko tym żyli i uważali,że skoro wygraliśmy i zremisowaliśmy z 4 drużyną świata,to czemu z takimi Niemcami ma nam się nie udać. I większość tych "superekspertów" z tv nie brała pod uwagę,że każdy piłkarz,drużyna,mecz jest inny. Jak dla mnie takie porównywanie też było trochę zgubne. I znowu się powtórzę,że Leo najbardziej zawalił z powołaniami i takiego jego gadanie,że nie miał lepszych piłkarzy. Miał,może nie na każdą pozycję,ale paru lepszych na pewno by się znalazło.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.06.2008, 18:44
Dowcipny ten Listek.

Lato na prezesa PZPN, a Dziekan na selekcjonera.

Brakuje jeszcze Ryszarda F. na szefa WD i Wita Ż. na szefa kolegium sędziowskiego.

Plota wrzucona przez Premiera z weszlo.pl niby tylko plota, ale to ma ręce i nogi. Ciekawe, czy dziennikarze pójdą tym tropem...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 22.06.2008, 10:25
Troche nie rozumiem tych przesmiewczych reakcji na fakt, ze Dziekanowski moze zostac nastepca Beenhakkera. Przeciez od poczatku gdy zatrudniano Holendra bylo wiadomo, ze jego asystentem zostanie mlody polski szkoleniowiec, ktory powinien po nim przejac schede. Chyba nie mysleliscie, ze chodzi o Kaczmarka ? O wyborze Dziekanowskiego nie zadecydowaly pzpn-wskie uklady tylko sam Beenhakker wiec jakies umiejetnosci musi miec. Jedzi na staze - to dobrze. A to, ze nie ma zadnego doswiadczenia ? Klinsmann czy gwiazda tego turnieju Bilic tez nie mieli gdy obejmowali kadry swoich krajow.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 22.06.2008, 10:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Troche nie rozumiem tych przesmiewczych reakcji na fakt, ze Dziekanowski moze zostac nastepca Beenhakkera.

Wyleczył się z alkoholizmu?

Cytat:
O wyborze Dziekanowskiego nie zadecydowaly pzpn-wskie uklady tylko sam Beenhakker wiec jakies umiejetnosci musi miec. Jedzi na staze - to dobrze. A to, ze nie ma zadnego doswiadczenia ? Klinsmann czy gwiazda tego turnieju Bilic tez nie mieli gdy obejmowali kadry swoich krajow.
Zaraz, a to jakies młodzieżówki nie miał pod opieką?

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.06.2008, 10:44
Nie wiem czy to prawda - dzisiaj to usłyszałem od kumpla - muszę poszperać w sieci.

Ale podobno Hiddink jak objął posadę w Reprze Rosyjskiej - postawił warunek że dobierze sobie sam cały wydział szkoleniowy - w ichniejszym PZPN.

Bez tego sie u nas gówno zmieni - jak już słyszę że Lato się pcha na stołek ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.06.2008, 12:23
Największa moim zdaniem różnica miedzy nami a Rosjanami i Turkami jest taka że zdecydowana większość tych graczy występuje w swoich klubach a u nas co roku wyjeżdża tych 2-3 wybijających sie graczy by grzać lawę na zachodzie. chyba nikt nie ma wątpliwości że najlepsze okresy sportowo w karierze dla Żurawskiego, Kosowskiego, Frankowskiego, Szymkowiaka, Gorawskiego, Niedzielana, Matusiaka i wielu innych mniej znanych graczy to był czas gdy grali w lidze polskiej. Prawda o naszej piłce jest taka że wystarczy gdy piłkarz zagra półsezonu dobrze jakiś zachodni klubik da 1 mln euro i już jest sprzedany. Wisla Cupiala przez pewien okres działała inaczej i dlatego robiliśmy całkiem przyzwoite wyniki w pucharach i jeden fantastyczny i właśnie dzięki temu skorzystała kadra Janasa.

Ja nie mam żadnych wątpliwości że Dudka , Brożek, Majewski, Pawłowski , Garguła i kilku innych gdy wybierze kontynuowanie kariery na zachodzie zmarnują swój potencjał a przynajmniej większość z nich.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2008, 16:47
Coby o Stecu nie mowic to tu wzniosl sie na wyzyny wlasnego intelektu i trafil w sedno problemu jak nigdy dotad.

http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...as=2&startsz=x
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 23.06.2008, 17:58
Coby o Stecu nie mowic to tu wzniosl sie na wyzyny wlasnego intelektu i trafil w sedno problemu jak nigdy dotad.

http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...as=2&startsz=x
Artykuł wyśmienity, rzeczywiście, ale - jak to zwykle bywa - sedno nie jest jedno.

Parę lat temu Jerzy Dudek zorganizował w Polsce jakieś meczycho z zacną obsadą (mecz poprzedzony zjazdem na dól kopalni). Przy tej okazji emitowano program, wywiad z kolegą Dudka, z czasów, gdy wspólnie rozpoczynali zabawę z piłką. Kolega pracuje obecnie w kopalni a w wolnym czasie kopie piłkę w którejś z najniższych lig. Opowiadał, jak wszyscy nabijali się i szydzili z nastoletniego Dudka, że nie pił z nimi przed treningiem i w trakcie; że nie leżał, gdy trener na chwilę wyszedł, tylko sumiennie, upał czy deszcz, wykonywał zalecone ćwiczenia; że zostawał po treningach i kopał, łapał, doskonalił się sam. "Dziwny jakiś był".

System szkolenia, boiska, zaplecze - to jedno. Narodowa mentalność, to drugie, niestety znacznie trudniejsze do zmiany, wymagające więcej czasu. Dopóki powodem do dumy będzie udane ściąganie na klasówce czy wyrolowanie trenera, dyrektora lub kogokolwiek, kto wymaga od nas wysiłku, sumienności i rzetelności - niewiele się zmieni, o ile w ogóle. Poza własnym podwórkiem z tego cwaniactwa (w wielu domach wpajanego dzieciom przez rodziców) nie ma żadnych korzyści, w dalszych etapach życia czeka natomiast nieuchronna kompromitacja. Jej efektem bywa zwykle szukanie winnych wszędzie wokół, byle nie w sobie.

*
"Na talencie zajedziecie najwyżej na mistrzostwa tej dzielnicy. Chcecie więcej i wyżej? Trenujcie, trenujcie, trenujcie, śnijcie o trenowaniu, dziś myślcie, jak trenować będziecie jutro. Chcecie więcej i wyżej? Wyrzeknijcie się snu do południa, godzin na czacie, wielkiego żarcia i telewizora. I uczcie się, bo ledwo jednemu na milion, geniuszowi piłki, głowa nie jest potrzebna do gry." - Sir Alex na spotkaniu z trampkarzami MU, 2002.

www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
BiQ83
Banita

Od: 02.2008

Stary 23.06.2008, 19:40
Hmm ,to takie złe podejście młodzieży do treningów jest w Polsce,nie rozumiem tego,to po co się oszukiwać?
Chyba że jasno chłopacy są nastawieni na amatorkę,rozrywkę,alkohol po meczu ....
Główny problem to prawdopodobnie brak wzorców,mentorów,większość nie widzi celu,perspektywy.
Innym espektem może być brak zdrowej rywalizacji,czy samodoskonalenie nie jest wartością ?
A gdy widzę piłkarzy z naszej ekstraklasy z brzuszyskiem czy brakiem dynamiki to się w ogóle łapie za głowę....
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 23.06.2008, 23:56
nie wstyd wam steca cytować ?

co z tego ze prawde napisal ?

akurat to jest dla kazdego oczywiste , no doprawdy w sumie swiadczy to o GW ze jak juz nie napisze komplentych bzdur to od razu sensacja
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.06.2008, 16:38
"Uspokajające" wieści dotyczące "przyszłego" (wg. Listkiewicza) trenera reprezentacji Polski:

http://www.dziennik.pl/sport/article...enhakkera.html

niby tylko babskie gadanie, ale tak samo zaczął się problem z Igorem S.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Stary 25.06.2008, 10:15
Cytat:
Grzesiek na prezesa związku? Przecież to trzeba przynajmniej umieć czytać i pisać! Hm, wiem, że on oczywiście czyta i pisze, ale zarządzanie wielką federacją to wyższa szkoła jazdy - mówi Jacek Gmoch.

Od czego należałoby zacząć uzdrawianie polskiej piłki?

Oj, nie zrobicie ze mnie wała i nie namówicie, bym zwalniał Beenhakkera. Chociaż nie ma się czym chłop chwalić, to inna sprawa.

Pański były piłkarz Grzegorz Lato, kandydat na prezesa PZPN, zapewne go pożegna...

Grzesiek na prezesa związku? Przecież to trzeba przynajmniej umieć czytać i pisać! Hm, wiem, że on oczywiście czyta i pisze, ale zarządzanie wielką federacją to wyższa szkoła jazdy.

Za którą z opcji Pan się opowiada: grać dalej tą grupą, co była, czy ją totalnie odmłodzić, nawet kosztem eliminacji mundialu 2010?

No i tu jest problem... Bo oczywiście trzeba wypalonych gości powyrzucać i zrobić miejsce młodzieży, nawet przegrywając. Jednak z drugiej strony są sponsorzy, żądają wyników, a nie jakichś eksperymentów. No i tu śmiem twierdzić, że powinno się dla tego przyszłego celu trochę nakłamać. Mówić o zwyciężaniu, ale po cichu budować coś absolutnie od podstaw. Na nowo.

Gwiazda Euro?

Arszawin. Paru takich gości i nawet trener jest niepotrzebny! Zastanawiam się tylko, co on dotąd robił, gdzie się ukrywał? Hm, jak znam życie, to pewnie popijał.

"Polska"
Hehe Gmoch zniszczył i zdewastował.
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 25.06.2008, 10:23
flamengista napisał(a):Wyświetl post
"Uspokajające" wieści dotyczące "przyszłego" (wg. Listkiewicza) trenera reprezentacji Polski:

http://www.dziennik.pl/sport/article...enhakkera.html

niby tylko babskie gadanie, ale tak samo zaczął się problem z Igorem S.
Cytat:
Ewa Domżała wraz ze swoim obecnym partnerem, byłym hokeistą Krzysztofem Oliwą, złożyli na policji skargę na Dariusza Dziekanowskiego, tłumacząc, że boją się gróźb byłego reprezentanta Polski.
Oliwa się boi?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
hancock
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 25.06.2008, 22:02
Ktos z was moze kojarzy dwie blizniaczki ktore wybraly sie na ME do Wiednia?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.06.2008, 22:05
hancock napisał(a):Wyświetl post
Ktos z was moze kojarzy dwie blizniaczki ktore wybraly sie na ME do Wiednia?
hmm w meczu z Austrią był jeden bliźniak
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.06.2008, 09:26
Cytat:
Dariusz Dziekanowski, Jan Urban, Bogusław Kaczmarek i nieoczekiwanie... Stefan Majewski - nazwiska tych trenerów wymienił wczoraj Michał Listkiewicz jako potencjalnych następców Leo Beenhakkera.

Wczoraj prezes PZPN na antenie TVN 24 stwierdził, że od dawna zna pomysł, aby Beenhakker już teraz wyznaczył swojego następcę, który na razie pełniłby rolę najbliższego współpracownika selekcjonera. O tej koncepcji głośno powiedział na łamach poniedziałkowego Przeglądu Sportowego były wybitny selekcjoner Antoni Piechniczek.

- Taki projekt był już dyskutowany w 2006 roku, kiedy Leo Beenhakker obejmował polską kadrę. Wydział Szkolenia zabiegał, aby jeden z jego współpracowników miał zostać w przyszłości głównym trenerem polskiej kadry. Wówczas w tym kontekście oprócz nazwisk późniejszych asystentów wymieniano jeszcze nazwisko Stefana Majewskiego. Obecny trener Cracovii ostatecznie jednak nie znalazł się w sztabie polskie kadry - przypomniał Listkiewicz.

Nie dodał, iż Leo nie zdecydował się na współpracę z Majewskim głównie dlatego, że uznał, że jest to człowiek rekomendowany przez działaczy PZPN. A jemu bardzo zależało na podejmowaniu całkowicie suwerennych decyzji.
drugi artykuł
Cytat:
Definitywnie swoją przyszłość w kadrze przekreślił Dariusz Dziekanowski. Sam chyba wyczuł, że grunt usuwa mu się spod nóg. Asystent selekcjonera tuż po przegranym meczu z Chorwacją wydzwaniał do Chicago. Pytał o możliwość zatrudnienia go na stanowisku trenera Fire. Usłyszał, że jest bez szans. Teraz, gdy na jaw wyszły jego kolejne kłopoty osobiste, Beenhakker z pewnością zrezygnuje ze współpracy z nim.

Z dwójki pozostałych asystentów: Adam Nawałka - Bogusław Kaczmarek, to ten pierwszy ma większe szanse na pozostanie w sztabie. Kaczmarek najprawdopodobniej sam zrezygnuje z pełnionej funkcji. Już podczas Euro 2008 czuł się odsunięty na boczny tor. Wiedział, że jego dni u boku Beenhakkera są policzone. Woli więc odejść honorowo niż czekać aż selekcjoner pokaże mu drzwi.
tak więc zostaje albo Urban, albo doktor Stefan

i jeszcze podsumowanie zczuba :

Cytat:
Stefan Majewski jest kandydatem na trenera reprezentacji. Informacja jest 1) straszna, bo napisały o tym aż dwie gazety; 2) nie aż tak straszna, bo w obu gazetach pisał ją jeden autor 3) dziwna, bo nie napisała o tym gazeta trzecia.

Informacja pojawiła się w "Przeglądzie Sportowym" i "Fakcie" (w "Dzienniku" - co dziwne - nie). Kandydatami na asystenta trenera reprezentacji - a docelowo głównego prowadzącego są - zdaniem prezesa Listkiewicza - Dariusz Dziekanowski, Jan Urban, Bogusław Kaczmarek i Stefan Majewski.
We wspomnianych artykułach nie ma żadnych konkretów, ale zatytułowane są "Listkiewicz pamięta o Majewskim" i "Prezes pamięta o Majewskim". Coś wisi w powietrzu.
Zastanówmy się - Dariusz Dziekanowski nie, bo jest postacią, delikatnie mówiąc, nieobliczalną. Jan Urban - raczej nie, bo Legia go nie puści tak łatwo. Bogusław Kaczmarek - na Boga, nie! A więc zostaje nam tylko Stefan 'Systemowiec' Majewski. Jeśli tak, to rzeczywiście dobrze by było, żeby zaczął pracować z kadrą jak najwcześniej. Piłkarze będą mieli dwa lata na nauczenie się wszystkich schematów w grze zarówno ofensywnej, defensywnej, jak i destrukcyjnej (w szerokim tego słowa znaczeniu) zanim Majewski obejmie kadrę. Dwa lata - mało, nauki dużo, systemy skomplikowane, a piłkarz od nauki odzwyczajony. Ale lepsze dwa lata, niż potem zaskoczenie. Bo jeśli zaskoczenie będzie zbyt duże, to możemy nie awansować na kolejne Euro. To w Polsce.
Ostatnio edytowane przez kovval : 26.06.2008 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 26.06.2008, 10:11
Urban bylby ok.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.06.2008, 10:40
Z wymienionych to tylko Urban. Nie ma z czego wybierać.
Skorża ma spokój, bo języków nie zna
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów