|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Przydało by się żeby do końca kontraktu grzał ławę w młodej ekstraklasie...
Ostatnio edytowane przez filip_wislak : 19.06.2008 o godz. 20:17.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Cytat:
Dudka, jego wybór osobiście uważam że w Wiśle nie osiągnął jeszcze wszystkiego co ma do osiągnięcia i może być za wcześnie na wyjazd do serie A. Cytat:
![]() A już z totalnie innej beczki i bez tych zawodników, liga będzie nasza, a o LM powalczymy, nie siać paniki, a z tego co wiem, możecie mnie wyprowadzić z błedu Bednarz czas ma do 31 sierpnia, aby wzmocnić Wisłę, dajmy chłopakowi popracować, a rozliczymy go później, z tego co zrobił i jaki będzie miało to wpływ na drużynę ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Choc sam sie nie pokoje o transfery to jednak 3eba byc cierpliwym i niema co wieszac psow na JB,a tu cos dla naszych Kibicow "placzkow'
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=3132 http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=3133 Pozdrawiam goraco!!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
obawiam się o tą naszą obronę. rozlatuje się okropnie.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Mi na Iwańskim w ogóle nie zależy. Tomas Jirsak to jest zawodnik, a nie ten pseudo gwiazdorek.
Ostatnio edytowane przez Thomé : 19.06.2008 o godz. 21:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jezu Chryste, sensacje! Przypomnę tylko, że ów serwis z nieoficjalnych informacji informował już, że Kosowski przedłużył kontrakt z Wisłą.
Mi na Iwańskim w ogóle nie zależy. Tomas Jirsak to jest zawodnik, a nie ten pseudo gwiazdorek.[/quote] Bardzo cenie Tomasa i wierze ze sie rozegra na dobre w tym sezonie(dostanie wiecej szans od trenera) ale Iwanski wedlug mnie jest wartosciowym zawodnikiem i same statystyki przemawiaja za jego przydatnoscia do Wisly,ale to jest moje zdanie i tyle w tym temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Marcin Zając podpisał kontrakt z Ruchem Chorzów.Pisze to tutaj,dlatego że Marcin był wymiany jako jeden z kandydatów do wzmocnienia naszego zespołu
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Dwa - koledzy wyżej wszystko Ci ładnie wytłumaczyli. Trzy - pogrubione - otóż "wielki Maćko" w swojej kochanej Wiśle mógłby spędzić całe życie siedząc na ławce rezerwowych, a i jeszcze zgarniając przy tym kasę i świetnie się bawiąc - bardziej. Akurat ja tu chyba nie jestem odpowiednim przykładem, bo jak napisał Szprotson, dla Kokoszki Wisła jest tak samo ważna jak Ruch Wysokie Mazowieckie. Ze mną natomiast sytuacja ma się zgoła odmiennie. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie ma co rozpaczać, przyjdzie Varga, Barreto i załatają braki po Głowie czy Kokosie. Ewentualnie cofnie sie Sobola do obrony i juz. Po co ten płacz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
co do Barreto to wie ktoś co z nim jest? ja bym chciał żeby wrócił...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale się porobiło . Jakaś gazeta pisze głupoty wyssane spod brudnego paznokcia a wy się przejmujecie. Kokoszka faktycznie parę razy wspominał o tym ,że chce grać regularniej w pierwszym składzie , ale czy kiedykolwiek jakoś stanowczo powiedział sprzedajcie mnie ,chcę odejść. Moim zdaniem Kokoszka doskonale zdaje sobie sprawę ,że jeżeli trafi do Serie A to raczej rzadziej będzie grał w pierwszym składzie nawet niż w Wiśle. A w tej formacji (obrona) potrzebne jest doświadczenie zdobywane w regularnych występach a nie gnicie gdzieś w głębokich trzecioligowych rezerwach włoskiego klubu. Prawda jest taka ,że wielu takich pewnych siebie polskich "gwiazd" już z naszej ligi wyjeżdżało i wracało z podkulonym ogonem i odciskami na dupsku. Druga kwestia to realizm. Nie oszukujmy się w klubach Serie A to takich Kokoszków to jest cała armia ,która czeka co sezon na swoją szansę. Więc nie wiem po co mieliby sprowadzać piłkarza z Polski jak mają swoich. Mnie jakby jakiś klub z czołówki Serie A zaproponował wymianę w stylu - my wam obrońce powiedzmy dwudziestoletniego który od 6 roku życia się szkoli u nas , a wy na Kokoszkę to bym się z miejsca zgodził... ;-)
Poza tym nikt w klubie nie jest na tyle głupi ,żeby sprzedawać teraz perspektywicznego obrońcę (jak na polski ugór) w sytuacji kiedy mamy braki w tej formacji. Tutaj raczej poza kontraktem dla Arka to by trzeba pomyśleć nad sprowadzeniem jakiegoś obrońcy albo postawić na jakiś wychowanków jeżeli istnieją realne przesłanki ,że może coś z nich być w przyszłości. Teraz tylko czekać i się modlić żeby nasz kochany Darek "Pewność Siebie" Dudka został kupiony przez jakiś klub za godziwe pieniądze i jakoś te pieniądze spożytkować rozsądnie (Pawłowski , Majewski ... nie wiem kto tam jeszcze... Basta ;-) )
Ostatnio edytowane przez Bronex : 19.06.2008 o godz. 23:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Ddf
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła Kraków zostanie klubem partnerskim Lazio Rzym. Na początek w ramach współpracy pod Wawel trafić może 25-letni bramkarz Tomasso Berni.
Krakowianie szukają nowego bramkarza, bo wiosną trener Maciej Skorża nie był w pełni zadowolony z postawy Mariusza Pawełka. Berni skorzysta z oferty Wisły, bo ma już dosyć przesiadywania na ławce rezerwowych Lazio. W minionym sezonie nie rozegrał żadnego spotkania. W rzymskim zespole nie mam większych szans na grę. Liczę, że klub zgodzi się na transfer i wreszcie znajdę drużynę, gdzie na mnie postawią. Wisła to ciekawa propozycja, dlatego że w przyszłym sezonie będzie grać w europejskich pucharach - mówi 25-letni wychowanek Interu Mediolan. PS/Onet ![]()
semprini, klancyk i części niesforne....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To co dzisiaj podał PS wczoraj podał fakt. Więc mi się nie wydaje y to była prawda.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Kilka informacji na temat przyszłego bramkarza Wisły.
Jak widać przez dwa sezony za wiele nie grał w Lazio. http://uk.eurosport.yahoo.com/footba...aso-berni.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
inna sprawa że troszkę racji Adam ma powinien więcej grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla mlodego pilkarza ocierajacego sie o kadre wazniejsze przede wszystkim jets granie, a nie kasa, a tego mu nie mozemy zapewnic. Dziwne tylko, ze Wisla nigdy nie chcial go nigdzie wypozyczyc. Wtedy i wilk by byl syty i owca cala.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co do tej wymiany z Lazio moje zdanie jest takie - niech włosi nie kombinują tylko wykładają kasę, ten Berni to nie jest piłkarz wart nawet 100tś €, a Włosi pewnie liczą na spuszczenie ceny z Dudki - niech dają 4 mln € i tyle. Nic nam z tej "współpracy" nie wyjdzie dobrego na pewno.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cóż, GK to poważne źródło, więc niestety należy w casus Kokosa uwierzyć.
Sprawa jest prosta. Albo Wisła opchnie Kokosa za przyzwoite pieniądze (ok. 1 mln €, więcej nie jest wart), albo arbitraż. Sprawę będzie chyba musiała rozstrzygnąć UEFA, bo piłkarz wygląda na zdeterminowanego. Mamy kolejnego Kalu Uche. Tyle że w odróżnieniu od Nigeryjczyka, Kokos to młody, perspektywiczny obrońca. A nie zawodnik ofensywny. Na aferze Uche Wisła straciła dobre 2 mln €. Mógł pójść za granicę za 3-4 mln, poszedł za niewiele ponad 1. Za Kokosa i tak w przypadku Webstera (odpukać!) dostaniemy kilkaset tysięcy €. Więć strata będzie niewielka. Kokos jest młody i głupi. Nic sobą na razie nie reprezentuje, więc nie dostanie w Serie A dużych pieniędzy. A ława czeka go na pewno, bo grają tam najlepsi defensorzy świata. Jedyne, na co może liczyć to nauka na treningach od najlepszych. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co do info w "GK" to tuż przed Euro Jacuś mógł już tylko Kokosowi chusteczką pomachać albo się pomodlić, że akcja z Websterem nie przejdzie. Facet już zaczął sobie nowego klubu szukać, pismo do klubu zaczął pisać (albo już wysłał bo musiał to zrobić do 28 maja), a ci się nagle obudzili z kontraktem, zamiast dawno temu to przyklepać jak tylko Kokos do reprezentacji zaczął trafiać, a w klubie nie grał. Dobrze, że pozostałych kontraktów w taki sposób nie negocjujemy, gdy już piłkarz zaczyna spieprzać bo byśmy mieli kadrę samych wychowanków.
A względem tego golkipera z Lazio to biorąc pod uwagę poziom Serie A, siedzenie na ławce nie musi oznaczać, że jest cienki. A skoro facet ma 25 lat to jak na bramkarza jest dość młody więc za w miarę sensowną cenę można by go wykupić jako konkurencję dla Pawełka. No chyba, że rzeczywiście makaronieri planują tym transferem dostać spory upust na Dudkę to wtedy raczej nie ma to sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
więc nie wiem w czym masz problem bo na razie jasno wynika że klub ma racje. może być tak że nie dość że Kokos nigdzie na razie nie odejdzie to jeszcze straci finansowo i mam nadziej że jak bedzie robił problemy to wyślemy Go do drugiej drużyny i nie będzie powtórki z Uche
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 20.06.2008 o godz. 10:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
W ten sposób nawet jak Kokos nie odejdzie to będą pewnie zgrzyty w drużynie i i tak skończy się tak, że chłopina odejdzie, a klub będzie miał z tego grosze. Mleko się rozlało i nic tego nie zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podoba mi sie informacja o nawiazaniu blizszej wspolpracy z Lazio. Skoro Cupial nie ma ochoty wydawac milionow Euro na klub, co w dzisiejszej pilce klubowej jest podstawa do osiagniecia sukcesu, to trzeba szukac innej drogi. Inaczej czeka nas zastoj, brak rozwoju, emocje jedynie na poziomie OE i II, III rundy eliminacji do pucharow.
W sytuacji, kiedy niemozliwe jest nawiazanie rywalizacji na poziomie finansowym chocby ze srednimi druzynami w Europie, takie kroki Wisly wydaja sie bardzo sluszne i sa jedynym sposobem na to aby zwiekszyc swoj poziom sportowy. Szczegolnie interesujaco brzmia propozycje, wedlug ktorych Lazio przekaze Wisle informacje ze swojej bazy skautow. Wiadomo, ze taki klub ma na calym swiecie dziesiatki swoich wyslannikow z zapisanymi do ostatniej kartki notesami. Tacy zawodnicy moga byc kierowani do Wisly w celu ogrania sie i zdobycia doswiadczenia w Europie, a wsrod nich na pewno jest szansa trafic na bardzo zdolnego pilkarza, ktory pozniej moze pomoc w odniesieniu zwyciestwa w pucharach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
i "- Być może Kokoszka opuści Wisłę, ale na normalnych zasadach, a nie na podstawie prawa Webstera - twierdzi Bednarz." z tekstu wyraźnie wynika że Wisła/Bednarz twierdzi że Kokoszka nie może odejsc na podstawie prawa Webster i dopiero za 2,5 roku może z niego skorzystać , czyli jak dobrze rozumiem to prawo to niedawno Kokoszka musiał podpisać jakiś aneks jeżeli tak jest prawda to Kokos ładnie wpadł i jak ładnie nie przeprosi i nie podpisze nowego kontraktu to do rezerw Go ![]() podobno za przystępne pieniądze Hernani jest do wyciągnięcia więc nie ma problemu
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 20.06.2008 o godz. 10:39.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|