|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
teraz widzicie, dlaczego lepiej, że w klubie wszyscy milczą i nie mówią nic o nazwiskach
take zamieszanie jak z Kokoszką mogłoby dotknąć któregoś z potencjalnych nabytków, a nie wpływa to dobrze ani na piłkarza, ani na kwotę odstepnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nie żadne tam złe traktowanie przez klub..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Rzecznik prasowy Wisły potwierdza, że klub dostał pismo od Kokoszki, że korzysta z Prawa Webstera, a Kokoszka twierdzi, że on nigdzie się nie wybiera. Ani jedno, ani drugie to nie są spekulacje medialne. Albo znaczy to, że ktoś mu wyperswadował wyjazd, albo facet nie chce potwierdzać tej informacji dopóki nie uzgodni szczegółów z nowym klubem.
Ogryzek - grał tylko wtedy gdy kontuzję miał Cleber lub Głowacki. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tak wiec na razei koniec tematu ale on jeszcze na bank wroci.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
laske kłade na Kokoszke nie jest zawodnikiem pierwszego składu, bardziej mnie interesuje kogo Wisła planuje kupić.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
z Dolhą też podobno mieli podpisany kontrakt
![]() cos mi sie wydaje ze ktoś "życzliwy" podsunąl pomysł Adamowi a ten go posłuchał, nie znając prawa i tych przepisów zwiazanych z prawem Webstera i teraz sie wypiera ze nigdzie sie nie wybiera ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czemu winny jest Skorża
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Troche za bardzo dramatyzujecie. Takie ruchy kadrowe sa czyms normalnym na calym swiecie. Jeden zawodnik odchodzi, bo chce grac, a trener nie daje mu szansy. Wobec tego klub sciaga innego srodkowego obronce, ktoremu nie bedzie przeszkadzac, ze bedzie alternatywa dla dwojki najlepszych stoperow w Polsce. Standard w mercato, interes sie kreci... Jedni przychodza inni odchodza. A tutaj kazdy transfer z Wisly traktuje sie jak koniec swiata, troche dystansu... Klub tez bedzie pozbywal sie zawodnikow, a nie jedynie kupowal.
I skoro takie prawo Webstera jest to jest po to aby zawodnicy z niego korzystali, bo tendecja w FIFA jest taka aby odchodzic od modelu, w ktorym zawodnik jest niewolnikiem klubu. Skoro jest taki przepis to bedzie wykorzystywany gdyby nie bylo potrzeby to nikt by prawa Webstera nie tworzyl albo bylby to martwy przepis. Wazne kogo Wisla pozyska. Dla mnie z tej listy Korony Kielce, klub powinien siegnac bezwglednie po Kowalewskiego i zastanowic sie nad Boninem jako rywalem dla Lobodzinskiego. On konkurenta potrzebuje na pewno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Myślę, że teraz należy poczekać na oficjalne stanowisko klubu w tej kwestii. Kolejny artykuł wprowadził wiele zamętu. Nawet dementi Kokosa niewiele wnosi, bo nie dementuje że wysłał pismo, tylko to że odchodzi do Torino.
Coś mi się wydaje, że jest presja menedżerów do podchodów pod Webstera i dziennikarze dają się (celowo?) podpuszczać w tej kwestii. A skoro Wisła ma najlepszych piłkarzy i podpisała z nimi długoterminowe kontrakty, to jest najbardziej tym nowym przepisem zagrożona. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tak tylko że w środkowych obrońcach nie możemy niewiem jak przebierać bo jak Kokoszka odejdzie i nagle Cleber albo Głowacki nie mówie już o nich dwóch doznają kontuzji to kto będzie grał pewnie brożek bo chyba jeszcze tylko na tej pozycji go nie rzucili podczas jego pobytu w Wiśle ! oczywiście obstawiam że zapchaj dziury Dudki tez juz nie bedzie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle ze 3 lata bycie wiecznym rezerwowym to troche chyba za duzo co?Ja wiem ze Cleber i Glowa sa lepsi, jednak gdyby trener dawal mu szanse nie tylko gdy jeden czy drugi pauzuja za kartki , to by to mialo jakis sens.Tak to nie ma zadnego.(dla Kokoszki bo dla trenera to ok ze ma mlodego zmiennika)
Zreszta punkt widzenia zalezy... Gdyby powiedzmy mlody obronca z dajmy na to Górnika, w ktorym 3 lata siedzialby na lawie, chcial odejsc za wszelka cene, dajmy na to do.....Wisly - to wszyscy by pisali - kozak ,ma ambicje. Tyle ze jest odwrotnie wiec mu odjebalo i Leo go zbajerowal ze lepiej grac niz siedziec na lawie....prosze Was![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.06.2008 o godz. 18:40.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Każdy ma swoją głowę, a Leo nie odpowiada za to, że Kokos ma w swojej siano.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Gdyby był na tyle dobry, to by grał, a tak to przypadała mu rola zmiennika. Niech spierdala, gwiazdeczki ze skłonnosciami do ostrych sodówek jedynie psuja atmosfere. W dupach sie przewraca, wiec dziekujemy ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Skoro wystawiono go na ME i nie zawalil nic przez 45 minut to tak. Pech Kokoszki polega na tym, ze ta pozycja jest u nas silnie obsadzona. W Kazdym razie nie dziwi mnie jego decyzja. Troche szkoda ale pewnie u nas bylby przydatny dopiero za jakies 2 lata, a tak tylko traci czas.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 19.06.2008 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W Anderlechcie gdy gralismy z nimi o LM, grał 17-letni Vincent Company. Grał jako stoper. Kumasz?
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jedna sprawa - odejście.
Druga sprawa - spierdalanie z klubu jak szczur. To różni Kokoszkę chociażby od Dudki... http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2742 http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2744 I tyle w temacie. ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do Kompanego to też kolejny genialny piłkarz, jeden z większych talentów na świecie, Kokoszka ma max. taki talent jak Głowacki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wiec nie .......cie mi tu ze mlodzi grac nie umieja Znam kokosa osobiscie i powiem tak : Tak samo kocha Wisłe, co np..yyy Ruch Wysokie Mazowieckie. Niech W Y P I E R D A L A Co wy w nim widzicie? To ze ma warunki i potrafi kopnąc pilke? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Skorża chciał robić rotację, ale z drugiej strony chciał wszystko wygrać, a to było łatwiejsze z Głową i Cleberem niż z Kokosem zamiast któregoś z w/w. Sam widzisz - tylko 3 porażki z Legią w sezonie, a w zasadzie 2 bo pp w karnych i to dlatego, ze gralismy bez żadnego napastnika i juz teksty - pozycja MS osłabła, trzeba szukać nowego trenera na puchary itp. Jakby rotował i zaliczył np. 3 porażki w lidze to ja nie wiem... |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
nie gra wiec chce stad s.......ic - to jest proste jak konstrukcja cepa , jednak widze ze zbyt skomplikowane dla Ciebie. Co ma tu gnic kolejne 3 lata, modlac sie wieczorami by jeden badz drugi sie polamal Moze jest za slaby i tyle - natomiast chec odejscia jest naturalna - Rozumiem ze wielki Maćko siedzialby na ławie dotad, dokad hemoroidy nie zryly by mu dupska ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Szczerze jak dla mnie Kokoszka jest przecientym pilkarzem i taki z niego pozostanie, daleko mu bedzie do chocby Glowackiego. Obserwuje go dosc uwaznie od meczu z Celticiem, gdzie faktycznie zaczal super, ale pozniej regularnie co jakis czas popelnial kardynalne bledy. Jesli chce odejsc, plakac nie bede. Wystarzy mi do szczescia nowy kontrakt Glowackiego. A po Bednarzu zaczelo sie oczywiscie znowu jezdzenie. Poczekajmy jakis czas, jak sie nic nie zmieni to sam bede pierwszy, ktory bedzie chcial jego zwlonienia. Poki co jest polowa czerwca, okienko trwa do konca sieprnia. Cierpliwosci panowie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No fakt trafna uwaga. Chciałem napisać, że nie mógł pokazać wszystkiego tego co potrafi.
Nie ma do tego warunków. To tak na potwierdzenie moich słów. Czytałem kogoś post, że Kokoszka nie kocha Wisły. Nie musi. Wychowankiem nie jest, ale niech piłkarze Wisły dają z siebie wszystko, tak jak to trafnie w moim poście zauważył Gigant. Nic więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dudka przynajmniej mowi otwarcie, ze chce odejsc, a nie jakies sranie po scianach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
1q2 napisał(a):
![]() Jak piłkarz, który nie walczy o pierwszą jedenastkę w przeciętnej drużynie (w skali europejskiej) tylko .......i, że po 2 meczach jest zmęczony, może mieć jakiekolwiek złudzenia, ze nie będzie siedział na głębokiej rezerwie w jednej z najsilniejszych lig świata? Ambicja? Raczej przerost formy nad treścią. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|