|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak, obie trybuny będą 2-poziomowe. Dzięki temu Pojemność stadionu zwiększyła się o około 5 tys. miejsc. Więc dzięki temu, stadion będzie mial około 35000 miejsc.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
taaak !. byl nawet film z wizualizacji i bylo dokladnie widac ze A i B oraz C beda pietrowe
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.06.2008 o godz. 21:31.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Łezka w oku jak się patrzy na te ruinki ;|
![]()
Ostatnio edytowane przez misiek088 : 17.06.2008 o godz. 21:51.
![]()
"Domyśl się, że rzeczy nie układały się ...
To niedługo zniknie i będzie daleko, daleko stąd. Kiedy duże drogi rozpadają się, i myślisz, że uczucie pozostanie, Musisz skądś zacząć Ja będę w tym miejscu! " |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z innej beczki coś się stan murawy poprawił, może faktycznie nie była potrzebna wymiana...
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja w ogóle teraz dopiero zauważyłem, że projekt modernizowanego stadionu Wisły odwołuje się (chyba
Tu z prawej na dole to "okrąglak" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to, ze jeden kawalek ma inny kształt niz inne czy co, bo nie zabardzo łapie.... ![]() Aaa....to sorka...nie załapałem ![]()
Ostatnio edytowane przez rafalek : 18.06.2008 o godz. 13:55.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
o to chodzi ze kolega ironizuje...
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Cytat:
także czekamy na projekty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
już są , robią wrażenie O.o http://stadiony.net/tworcy_stadionow/final
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę, te projekty robią wrazenie....
Popatrzcie...większość osób biorących udział w tym konkursie nie ma wielkiego doświadczenia architektonicznego, a zrobili pińćset( W głowie sie nie miesci.. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
przepiękne wizualizacje.. niech pan O. włączy jutro swego laptopa i oglądnie te wizualizacje.. niech się nauczy jak należy pokazywać wizualizacje i projektować stadion...
Ostatnio edytowane przez jaszczur90 : 18.06.2008 o godz. 21:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Raczej wizualizacje, a nie projekty.
Poza oglądaniem przeczytajcie też opinie jury, połowa z tych stadionów by sie po prostu zawaliła. Internet wszystko przyjmie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mam pytanie.Kiedy bedzie przetarg na budowe trybuny C ? Chyba jakos teraz mieli ogłaszac a nie ogłaszają...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem projekt hvk świetny, nowoczesna architektura dodaje uroku stadionowi i trybuny za bramkami przestają być klockami. Owszem nie są to dokładne projekty, ale chciałem zaznaczyć że szanowny pan O. dalej nie pokazał nam porzadnej wizualizacji na której byłoby widac wszystkie szczegóły i takiej żeby rozwiała wszystkie wątpliwośći. Wizualka hvk pokazuje dokładnie cały stadion i udowadnia że amatorzy mają często lepsze pomysły od "wybitnych" arhcitektów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wyobraź sobie, że nie każdy człowiek ma umiejętność liczenia obciążeń, itp. A to są w większości amatorzy, więc nie mierz tą samą miarą, co architektów i konstruktorów.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pierwszy projekt strasznie mi sie podoba. Naprawde jak dla mnie wspanialy. Co do szczegolow to wiadomo, ze tutaj nie wszystko jest policzone etc. przecierz to bylo robione dla zabawy i nikt nie poswieci kilku miesiecy zeby ladnie wszystko policzyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
)Otóż połowa stadionów by się nie zawaliła bo taka wizualka i opis, mają trafić do inżyniera, konstruktora i ten ma wyliczyć wszelkie obciążenia. Jeśli coś nie gra i są zbyt duże i konstrukcja nie wytrzyma musi poinformować o tym architekta by inaczej zaprojektował i zmienił niektóre swoje założenia. Co wcale nie oznacza, że cały projekt należy wyrzucić do kosza. Ot łuk "Wembley" zastąpić innym rozwiązaniem. Siedzący w temacie wiedzą, że istnieją projekty koncepcyjne budowlane itp itd więc zanim powstanie finalna wersja to wszystko poddawane jest sporej obróbce. Oceny jury jakie są każdy widzi. Wg mnie świadczy to o tym, że oceniali je fachowcy. Skoro to była tylko zabawa i wiedzieli że robią to amatorzy mogli nawet nie wspominać o obciążeniach jednak wszyscy chcieliśmy by było profesjonalnie.
Ostatnio edytowane przez PvD : 18.06.2008 o godz. 23:55.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szkoda ze pewnie za pare lat bede patrzyl na ten projekt z konsternacja i plakal, ze nie zostal zrealizowany :/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że co te nowe wizualizacje dadzą? Projekt już jest wybrany przez miasto więc i tak nic się nie zmieni:(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan T już poszedł przymusowe wakację, wcale bym się jakoś specjalnie nie zdziwił, gdyby, gdyby i do niego za jakiś czas dołączył pan O
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co Pan O. robi nielegalnego? To najwyżej pan M. mógłby pójść siedzieć, a to nierealne...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno jest pewne, obydwaj panowie dobrze się znają - nie jedną wódkę już razem wypili.Powszechnie wiadomo, że sprawa przy przetargu była jakaś niejasna.Obydwaj panowie liczyli, że wybudują stadionik, każdemu coś wpadnie do kieszeni i sprawa ucichnie.
Na nieszczęście Obtułowicza, los chciał, że Polska zgłosiła kandydaturę do Euro i ją wygrała, więc sprawa została nagłośniona. Podejrzewam, że gdyby Obtułowicz wiedział, co go w przyszłości czeka, nie zdecydował by się na ten projekt- o było by z korzyścią dla nas wszystkich. Ewenementem na skalę światową jest to, że projekt ewoluował 10 lat i wkoncu w bólach się urodził,\. Do tej pory nikt nie potrafił nam wyjaśnić, jakim cudem okrąglak kosztował takie monstrualne pieniądze (pół trybuny D), a to przecież, tylko balon z małej ilości stali i szkła. Zamontowali tam już gniazdka do połączenia z internetem?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.06.2008 o godz. 10:24.
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wizki pana O. są słabe to fakt, ale według mnie jeśli nie zrypie połączenia łuków z D i E to jego projekt mi się bardziej podoba..
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wiecie coś P.S. Czy to nie wy ukradliście księżyc ) u was tyle ile u tych co są podejrzani o tą kradzierz... P.S.2 Nie jestem z żadnego układu ![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedz mi mistrzu, w takim razie, dlaczego do wglądu publicznego nie została przekaza a ekspetyza tej Holenderskiej fimy badająca stadion- przecież to inwestycja z pieniędzy publicznych.
Wytłumacz mi , jakim cudem okrąglak kosztował 15 mln złotych, skoro rok wczesniej był wyceniany na 6-7 mln zlotych? Aż tak podrożało szkło? 'Ogromny walec z pustym wnętrzem,parkietem, dobrym projektorem oraz światłem za 15 mln złotych.Do śmiechu jakoś mi specjalnie nie jest, bo m.in ja za to zapłaciłem ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.06.2008 o godz. 11:41.
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
znalazłem to w domu w starej teczce zobaczcie
http://www.krasek.ugu.pl/11.jpg http://www.krasek.ugu.pl/2.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wycena do oferty przetargu nie ma aż tak wiele. Ale Budimex mógł sobie pozwolić na walnięcie takiej sumki, bo był jedynym oferentem. Jeśli o cokolwiek, to można się pytać czemu zawsze stadion Wisły chce budować tylko Budimex? To jakaś indiańska ziemia, czy jak?
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|