The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2008, 15:24
7 Kotów ze wszystkim się zgadzam a nie z wymieniniem nazwisk Golanskiego i Bronowickiego, ten pierwszy nie grał na swojej pozycjii a drugi w ogóle nie pojechał.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.06.2008, 15:29
jedTS napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport/1,89353,53...enhakkera.html

Stec-bzdec pisze straszne glupoty o kibicach, ale na pilce sie chociaz zna. Celne i swietne spostrzezenia.

Do Flamengisty: nie poradzenie sobie to wypadkowa kilku rzeczy.
1.Umiejestnosci pilkarskich
2.Dyspozycji dnia
3.Szczescia
4.Zharmonizowanego dzialania wszystkich w/w czynnikow naraz.

U nas zabraklo pozycji 1, 2, oraz 4. Szczescie mielismy bo powinnismy pojechac z bagazem 10 goli do domu.
Nie rozumiem czemu wszyscy mówią, że mieliśmy szczęscie, że nie wyjechaliśmy z bagażem 10 bramek . Ja powiem, że mielismy pecha bo moglismy niemcom strzelic przynajmniej 2 gole to samo austryjakom i chorwatom. Rozpatrywanie tego w kategorii szczęscia czy pecha nie ma sensu. W ten sposób można mówić, ze każda drużyna, która wygra ma szczęscie, a ta, która przegra ma pecha.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2008, 15:35
http://www.sport.pl/sport/1,90858,53...printerow.html

Wywiad z 'a kto k**** jest' Lindemannem.

Jak nasze wielkie gwiazdy polszitu denerwowaly mnie caly czas , jak rzucily sie na w/w pana , to normalnie moglbym zabic

Przeciez nawet taki totalny amator jak ja wie ze przez 3 tygodnie to mozna sobie co najwyzej palec do tylka wsadzic.
Jak do Leona moge miec pretensje o rozne rzeczy to do fizjologowi nic zarzucic nie moge.
Na tle niemiachow pod tym wzgledem prezentowalismy sie przyzwoicie i to mi wystarczy bo jedyne co mozna zrobic przez te 3 tygodnie zle to zajechac grajkow a tego nie widzialem.Kontuzje?Nie tylko nasi padali na tym turnieju

Jedyna osoba z zupelnie innej bajki w tym studiu to Boniek ,jak mozna go nie lubic, to chlop ma taka wiedze i taki dystans do wszystkiego ze czapki z glow.

ps.
Lepszy z cytatow mojego ulubienca, przemytnika szlugow.
'Karny dl Rumunii totalnie z kapelusza, to juz 5 x bardziej nalezal sie Austriakom'

3 minuty pozniej ,ktorys z trenerwo przygotowujacy analizy
'jak widzimy na podstawie analizy wideo - ewidenty karny dla Rumunii'

Mina Tomusia bezcenna

ps. jak najbardzie to bylem w****iony po meczu z Chorwacja B ,bo patrzac co Chorwaci zagrali, mozna to bylo wygrac jak by sie chcialo , to po meczu Rumunii z Holandia B , troche mi przeszlo.
Dla Rumunow byl to o wiele wazniejszy mecz niz dla nas a i tak nie byli nic w stanie zrobic
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.06.2008 o godz. 15:38.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 18.06.2008, 15:48
A tak swoją drogą to ciekaw jestem, czy Kołtoniowi nie przeszkadza, że większość znających się na piłce kibiców w Polsce ma go za totalną szmatę. Czy może jest tak totalnie głupi, że tak bardzo daje się manipulować Hajcie i towarzystwu? Bo ja jakbym był nim, to trochę obawiałbym się o przyszłość w telewizji, bo o ile kiedyś mało kto zwracał uwagę, co on tam sobie gada, tak teraz ludzie po prostu wiedzą, że nie można ufać w to co ten koleś mówi.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.06.2008, 15:57
W ogole ta jego potyczka z Leonem to przejdzie do historii
Dla mnie to sa takie falszywe sepy bez zadnego honoru.I nie chodzi mi tu o sama krytyke bo druzyna jak i trener na to zasluzyli ale dopierdalanie sie doslownie do wszystkiego,zalosna argumentacja ,ironiczne zlosliwe uwagi itp na kazdym kroku.Bez kitu zatesknilem za tymi nudziarzami z publicznej

btw wiecie moze z kim i kiedy gramy pierwsze mecze w EM do MS?

ps
http://euro2008.wp.pl/kat,1002421,ti...l?ticaid=16170

biore poprawke na to ze to fuckt ale i tak jest smiesznie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.06.2008 o godz. 16:49.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 18.06.2008, 16:22
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nasi kopacze za wyjatkiem 2-3 nazwisk to cipy. Mentalne. Mirki Szymkowiaki i Sebastiany Mile.
Z 11-oma Borucami majacymi umiejetnosci Szabata, bysmy z grupy wyszli.
Się zgadzam w 99%* tylko że to już było widać po meczu z Niemcami

*no prosze Cie już tak nie idealizuj z tymi 2-3 nazwiskami, bądźmy szczerzy takie nazwisko jest tylko jedno ( no może paru da sie jeszcze naprawić )

A takie nazwiska jak Bąk, Krzynówek, Żurawski powinny definitywnie zniknąć z kadry bo zawodzą nie poraz pierwszy! Nie może być tak że starszyzna drużyny to największe piz.y bo to rzutuje na całą grupe i nie można ciągle żyć że ktos tam jakiegoś gola strzelił...... I niech mi jeszcze raz Szpakowski powie o takim jednym fajter, bo wyszło na mistrzostwach jaki z niego fajter jak ****a stał i podziwiał gre kolejno Niemców, Austriaków i Chorwatów.

P.S.
Ehhh gdyby nasi mieli choć ćwierć woli walki co "stare łupy" w autobusach i tramwajach to bysmy byli mistrzami europy , świta i galaktyki.
Odpowiedz cytując
jupek
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.06.2008, 17:06
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...sze_glosy.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.06.2008, 17:33
Niestety.

Sobolewski odszedł definitywnie z kadry, a taki Bąk z Żurawskim się do niej przyspawali. A powinno być dokładnie na odwrót.

7 kotów ma 100% racji, że naszym zabrakło również charakteru. Żeby w meczu z Chorwatami tak zagrać - toż to wstyd. Myśleli bardziej o wczasach, niż o kibicach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2008, 19:32
To co pisałem, brak zas**nego psychologa. Ja wiem, że to nie męskie, nie polskie, nie po piłkarsku i że trener jest od tego, ale ewidentnie widać, że niektórym (a właściwie prawie wszystkim) siada psycha przy większej stawce.
Co do kadry po mistrzostwach, to dopiero wyjdzie czy Leo jest dobry czy nie. Bo ja od niego wymagam, gdyż uważam, że obecnie jest to jeden gość, który może to zrobić w miarę bezboleśnie (czyt. bez wielkiego spadku formy), aby przebudował tę reprezentację. Żegnamy się z Bąkiem i Żurawskim, prawdopodobnie z Krzynówkiem. To pierwsza linia odsiewu, z zapowiadanych do sprawdzenia piłkarzy warto zwrócić uwagę na Boguskiego. Wypadałoby też wreszcie sprawdzić kogoś z trójki: Kowalczyk, Garncarczyk, Boenisch. Nie wiem jak idą postępy z Obraniakiem czy jak mu tam dokładnie, ale jeśli się rzeczywiście stara i nie chce wykorzystać naszej reprez.żeby zwiększyć sobie szanse na grę gdzieś indziej, to też można przetestować gościa. Nie mówię już o wyszukiwaniu środkowych obrońców czy ogólnie obrońców.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.06.2008, 22:17
Głowa z Żewłakiem powinni grać na środku, a pierwszy zmiennik za któregoś z nich to Kokoszka.

Ale jak oglądałem wywiad z Benhakerem i krzywił się na każde wspomnienie Gancarczyka czy Głowackiego, to już ja widzę tę przebudowę reprezentacji. Może weźmie jakieś wynalazli z 2 ligi tym razem, byle nie przyznać się do błędu.
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.06.2008, 07:32
Najpierw trzeba zrobic cala infrastrukture, potem kupic z zachodu plany szkolenia mlodziezy, pozniej (opcjonalnie) sprowadzic zagranicznych trenerow do szkolenia mlodziezy a dopiero za 10-15 lat zatrudnic takiego Beenhakkera zeby mial z kogo wybierac. Tego nie przeskoczymy a im szybciej zdamy sobie sprawe ze to jest koniecznosc to tym lepiej dla nas. No ale PZPN to beton itp itd.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.06.2008, 11:16
Ja jestem za tym aby zrobić małą rewolucje.Podziękujmy już zawodnikom takim jak Bąk,Krzynówek czy Żurawski.Zawodzą już nie poraz pierwszy.Chciałbym,aby na każdej formacji(bramkarze,obrona,pomocnicy,napastnicy)był o 3-4 doświadczonych zawodników którzy grali już trochę w kadrze lub brali udział w tych mistrzostwach.Moje typy to:

Bramkarze: Boruc,Fabiański,Kowalewski
Obrońcy: Żewłakow(kapitan),Wasilewski,Golański,Bronowic ki
Pomocnicy: Lewandowski,Dudka,Błaszczykowski
Napastnicy: Saganowski,Smolarek,Matusiak(w formie)

Reszta zawodników to młodzi,zdolni,głodni sukcesu,ciągle się rozwijający:

Bramkarze: Białkowski,Szczęsny,Fabiniak
Obrona: Bartczak,Kowalczyk,Bieniuk,Stasiak,Kokoszka,Król,M arciniak,Rzeźniczak,Telichowski,Lewczuk
Pomocnicy: Boguski,Pawłowski,Grosicki,Bonin,Majewski,Jodłowie c,Danch,P.Sobolewski,Pietroń,Kolendowicz,Wilk
Napastnicy: Piszczek,Plizga,Lewandowski

Trenerem niech będzie najlepiej Dziekanowski,ponieważ był asystentem Beenhakkerai myślę,że sporo się nauczył(także na jego błędach).

Taka kadra mogłaby być stopniowo przygotowywana na Euro 2012
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2008, 11:59
Dziekanowski? Żartujesz? Zastanów się chłopie xD Przecież to kolejny "leśny" PZPNu... Zawodnicy których podałeś - ci młodzi... hmmm... Połowa się nie nadaje. Matusiak w kadrze? Po co? Po co nam drewno? :| Już lepiej Zahorski... Przynajmniej braki techniczne ambicją na boisku nadgania...
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Stary 19.06.2008, 12:21
Ten chłopak może być przyszłością polskiej kadry.
Cytat:
To może być objawienie kwalifikacji do MŚ 2010. Jeszcze w tym roku w reprezentacji Polski powinien zagrać Ludovic Obraniak.
Skrzydłowy francuskiego Lille marzy o grze w biało-czerwonych barwach. - Chcę zrobić to przede wszystkim dla mojego dziadka, który urodził się w Polsce. To dla mnie bardzo ważne - mówi Ludovic Obraniak.

Miniony sezon był dla Obraniaka tak udany, że trafił na listę życzeń Olympique Marsylia i jednego z klubów angielskiej Premiership. Przez swój klub już teraz wyceniany jest na 6 milionów
onet.pl
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.06.2008, 12:33
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Obrońcy: Żewłakow(kapitan),Wasilewski,Golański,Bronowicki

Obrona: Bartczak,Kowalczyk,Bieniuk,Stasiak,Kokoszka,Król,M arciniak,Rzeźniczak,Telichowski,Lewczuk
Pomocnicy: Boguski,Pawłowski,Grosicki,Bonin,Majewski,Jodłowie c,Danch,P.Sobolewski,Pietroń,Kolendowicz,Wilk
dla Głowackiego nie widzisz miejsca a dla Kokoszki czy Lewczuka tak?

Widzisz w kadrze napastnika który nie strzelił gola w pierwszej lidze (Lewandowski) a nie widzisz miejsca dla Brozka czy Sikory?
Ddf
Odpowiedz cytując
drevno
Member

Od: 01.2008

Stary 19.06.2008, 12:52
Niema Chu...wole karpia xDD pozatym bardzo lubie karpie xD
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 19.06.2008, 13:01
12345q napisał(a):Wyświetl post
Się zgadzam w 99%* tylko że to już było widać po meczu z Niemcami

*no prosze Cie już tak nie idealizuj z tymi 2-3 nazwiskami, bądźmy szczerzy takie nazwisko jest tylko jedno ( no może paru da sie jeszcze naprawić )

3 nazwiska:

Dudka
Wasilewski
Lewandowski

Oczywiscie, pisalem o zawodnikach z pola.

Reszta wali w pampersa ogladajac "Krzyk 3" na DVD.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.06.2008, 15:04
"Gazjeta Wybiórcza" pierwszy raz sie nie myli:

Cytat:
Mariusz Jop - dlaczego Beenhakker nie wystawi na środku obrony Jopa - denerwowali się niektórzy dziennikarze. Gdy Leo wykonał oczekiwany manewr, modlili się o zmianę.

...

Jacek Krzynówek - samolub z ustami pełnymi frazesów. Orzełek, zobowiązania, kibice itd. A na boisku jeden zwód, na który nikt się nie nabiera, mnóstwo strzałów w trybuny, zero współpracy z kolegami. To ma być lider? Bez żartów.

Radosław Matusiak - skoro największy fan jego talentu, czyli Beenhakker, uznał, że piłkarz cofa się w rozwoju, to chyba wystarczający argument.

Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2008, 15:54
Tak sobie myślałem że skoro Beenhakker sam ostatnio mówił że ma piłkarzy jakich ma i nic więcej z nich nie wyciągnie to po co nam on? Bierze ogromną kasę, na pewno znacznie większą niż np. Janas a robi dokładnie to samo, i jeszcze się przyznaje że więcej zrobić nie jest w stanie. Hmm...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.06.2008, 15:56
Cytat:
Ja jestem za tym aby zrobić małą rewolucje.Podziękujmy już zawodnikom takim jak Bąk,Krzynówek czy Żurawski.Zawodzą już nie poraz pierwszy.Chciałbym,aby na każdej formacji(bramkarze,obrona,pomocnicy,napastnicy)był o 3-4 doświadczonych zawodników którzy grali już trochę w kadrze lub brali udział w tych mistrzostwach.Moje typy to:

Obrońcy: Żewłakow(kapitan),Wasilewski,Golański,Bronowic ki

Trenerem niech będzie najlepiej Dziekanowski,ponieważ był asystentem Beenhakkerai myślę,że sporo się nauczył(także na jego błędach).
w takich chwilach jestem wdzięczny, że jednak nie wybieramy kadry przez audiotele....
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.06.2008, 17:57
Winę za nasze odpadnięcie z Mistrzostw Europy ponosi tylko i wyłącznie Artur Boruc.
Gdyby nie obronił paru tych strzałów to każdy mecz kończyłby się dla nas porażką 2-0, 3-0 lub nawet 4-0 i nikt by nawet nie pomyślał o jakimś korzystnym rezultacie. A tak to bronił te strzały i bronił i po końcowym gwizdku każdy sobie myślał: "kur.a tak niewiele nam brakło".
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Stary 19.06.2008, 18:10
Wg. mnie kadra na ME powinnabyła wyglądać następująco:

Bramkarze:
Artur Boruc, Tomasz Kuszczak, Łukasz Fabiański

Obrońcy:
Baszczyński, Wasilewski, Głowacki, Kokoszka, Bąk, Żewłakow, Golański, Piotr Brożek

Pomocnicy:
Błaszczykowski, Jeleń, Garguła, Lewandowski, Dudka, Zieńczuk, Kosowski, Krzynówek

Napastnicy:
Paweł Brożek, Sikora, Żurawski, Smolarek

Myśle, że z tymi piłkarzami osiągnelibyśmy lepszy wynik, ale nie ja jestem trenerem.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Stary 19.06.2008, 18:16
Jak na mój gust to Twoja kadra troszkę 'tendencyjna'
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.06.2008, 18:22
7 piłkarzy Wisły? Przystopuj. W rundzie wiosennej grali taki piach, że aż żal było patrzeć. Piotr Brożek? Kosowski? Kosowskiemu by się sprzydało w sumie bo na pampersy by zarobił... ;] Baszczyński mimo wszystko też nie...
Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.06.2008, 18:51
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Jak na mój gust to Twoja kadra troszkę 'tendencyjna'
ale przynajmniej można się pośmiać
Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.06.2008, 18:54
Kadra fajnie dobrana zwłaszcza 3 prawych obronców przy 1 lewym (albo 0?), 5 skrzydłowych + Smolarek który może grać na skrzydle wobec 3 zawodników środka pola.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.06.2008, 18:54
Ciesze sie, ze bylem w Austrii i nie mialem dostepu do polsatu. Ci eksperci co osiagneli tyle samo albo i mniej sa zalosni. Dzisiaj ogladam ich analize i sie dowiaduje, ze przegralismy euro bo:
- zagralismy przed turniejem 2 sparingi w ciagu 2 dni
- wg. Hajty byla fatalna atmosfera o czym swiadczy, ze pilkarze nie wrocili razem z mistrzostw bo jak on wracal z Korei to wracali wszyscy razem. Trudno zeby z Azji kazdy wracal na wlasna reke
- wg. Borka niezrozumiale przemeblowanie obrony przed meczem z Chorwacja. A co moze mial Jop zagrac znowu w pierwszej 11. Potem z kolei nierzoumiala zmiana, ze na boisko nie wchodzi Bak - wieloletni kapitan zeby srubowac swoja rekord tylko mlody Kokoszka. A co nam w przyszlosci z rekordow Baka ?
Jaka gra tacy eksperci.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2008, 00:18
http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,w...wiadomosc.html

Wojtek zamiast gadać głupoty polej ...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.06.2008, 08:35
z relacji zczuba.pl napisał(a):
Do tej pory strategia Polsatu była taka, że mecz z Portugalią był dobry, a od tamtej pory jest coraz gorzej. Ale to przestaje wystarczać. Mecz z Portugalią był dobry, ale to w zasadzie nie zasługa trenera kadry. Mateusz Borek: "Nie oszukujmy się. Kto przygotował Polaków do meczu z Portugalią? Trenerzy klubowi. Beenhakker tylko zrobił rozruch, rozrysował w 15 minut ustawienie taktyczne, trochę zmotywował". Następny krok to stwierdzenie, że gdyby nie Beenhakker, to wygralibyśmy oba mecze z Portugalią po 4:0.
Dzisiaj o 19 kolejny odcinek analizy naszego wystepu na euro. Ciekawe do czego tym razem sie doczepia.
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.06.2008, 12:21
http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,w...61a5&_ticrsn=5

Jeżeli Listek deklaruje, że Dziekanowski może być następcą Leo to ja już wolę żeby nas holenderski treneiro dożywotnio został w reprze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów